URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Martie 2013, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe urmele lui Lascău

Fostul şef al Finanţelor bihorene, Ioan Lascău, s-a trezit peste noapte condamnat la puşcărie. După ce fusese iertat în două rânduri de instanţele braşovene, Înalta Curte l-a condamnat vinerea trecută pe şeful PPDD Bihor, care este şi consilier judeţean, la 3 ani de închisoare cu executare, pentru corupţie, iar de atunci politicianul e dat dispărut. Ca să-l prindă, poliţiştii l-au dat în urmărire naţională!

Bolojan vs. Bolojan

Pe nepusă masă şi fără a da explicaţii, primarul Ilie Bolojan a iniţiat divorţul de soţie. Ignorând bârfele că s-ar despărţi de nevastă dintr-un motiv scandalos, politicianul se încăpăţânează să nu răspundă în niciun fel cu privire la pricinile despărţirii, preferând să lase gura lumii slobodă.

Naţionalism pe uliţă

Scandalul rebotezării străzii din Ioşia ce purta nume maghiar are la origine superficialitatea unor funcţionari ai Primăriei. Din neglijenţă, lucrătorii de la Urbanism au confundat o cerere a veteranilor de război ce locuiesc pe Bajor Andor şi care îşi doreau o denumire reprezentativă, cu o petiţie cu iz discriminatoriu a locuitorilor de pe Trotuşului care vor ca strada lor să aibă nume pur românesc.

INTERVIUL BIHOREANULUI
Lucia Varga: "La Minister nu ascut creioane"

Fost secretar de stat în Guvernul Tăriceanu, Lucia Varga a devenit ministru în Guvernul Ponta. Nu "plin", ci "delegat", motiv pentru care, la fel ca în cazul celorlalţi liberali aflaţi în situaţii similare, se zice că i-ar lipsi "obiectul muncii". Greşit, susţine bihoreanca. Iar dovada e că din poziţia pe care o ocupă poate sprijini, cum s-a şi angajat în campania electorală, proiecte de care să beneficieze Oradea şi Bihorul.

ORADEA NOASTRĂ:
Oradea la mătură!

Primăvara aceasta vor avea loc mai multe campanii de curăţenie generală în Oradea, în cadrul cărora operatorul licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service, va colecta gratuit de la orădeni deşeurile de mari dimensiuni ori cele vegetale.
Prima acţiune de acest gen începe în 15 martie: vreme de două săptămâni, orădenii au la dispoziţie zeci de amplasamente în oraş unde pot să lase gunoaiele de care nu mai au nevoie, rugaţi fiind să nu abandoneze gunoaiele pe unde le vine, ci doar în containerele anume amplasate în acest scop.

Din groapă în hârtoapă

Şoselele orădene au ieşit din iarnă ciuruite de gropi, spre disperarea şoferilor obligaţi să facă slalom. Penalizată cu 4.500 lei la plata lucrărilor din ianuarie, datorită plombelor de slabă calitate care au şi "sărit" după câteva zile, firma Selina are ordin să acopere până la sfârşitul lunii martie gropile apărute în toate cartierele oraşului.

Milionari din etnobotanice

Peste 120 de consumatori de etnobotanice au fost cercetaţi în dosarul fraţilor Ciprian şi Ovidiu Iova, patronii fostului weed-shop Euphoria. Procurorii DIICOT Oradea au stabilit că fraţii Iova au strâns cel puţin 1,2 milioane de lei din bişniţa cu droguri legale, motiv pentru care cer judecătorilor confiscarea acestor bani în favoarea statului.

Super-păpuşi!

Copiii cred încă în poveşti, iar fantezia lor merită hrănită. Aşa spun actorii şi păpuşarii orădeni, care văd la fiecare spectacol fascinaţia celor mici faţă de personajele colorate care le sunt înfăţişate.

Trupa Arcadia se întoarce la tradiţie şi reîncepe să mizeze pe spectacolele cu păpuşi, una dintre dovezi fiind chiar următoarea nouă premieră - spectacolul "Frumoasa şi Bestia", programat luna aceasta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Guias cand urmeaza?
URMEAZA GUIAS Lascau te intrece Guias are casa de 600 m,cu incasari de la botezul fiului de 50000 euro si credit de la socrul sau Vasilescu Gheorghe de 30000 euro.(socrul sau nu a avut aceste venituri in ultimii 20 de ani sau este ceva patron renumit in Bihor si nimeni nu-l stie ).Cata nesimtire atat se poate spune,ca autoritatile nu il ia si pe Guias si pe sotia sa ,,avocata judetului" la intrebari,oare pana cand?
Postat 11 Martie 2013, 22:59 de robi
D-LE LASCĂU,
............................ŞTII BANCUL CU ĂLA DE ÎI ERA FRICĂ DE ARMATĂ? CÂND S-A VENIT CU ARCANUL, A RUGAT O DAMĂ SĂ-L LASE SUB FUSTA EI ... DUPĂ CE PERICOLUL A TRECUT, INDIVIDUL A IEŞIT ŞI I-A ZIS CUCOANEI CĂ ARE PICIOARE FAINE!!! ... IAR CUCOANA I-A ZIS: DACĂ TE UITAI MAI SUS, ÎMI VEDEAI ŞI #OAIELE!!!!!!!!!!! AŞA CĂ, DOMNULE, LAS* CĂ, NU E CHIAR AŞA DE RĂU!!!!!!
Postat 11 Martie 2013, 01:54 de INSOMNIACUL
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON