URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Aprilie 2019, 08:04

Norocel la Suzuki: Directorul Cristian Popescu şi-a luat la "preţ redus" o maşină a... Primăriei Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cine împarte parte-şi face! Maşina Suzuki Ignis rămasă moştenire oraşului odată cu întreaga avere a orădencei Maria Jolţa, în baza unui dosar de succesiune vacantă, a ajuns tocmai la familia directorului adjunct al Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, Cristian Norocel Popescu.

Autoturismul scos la vânzare de subalternii acestuia în timpul sărbătorilor de iarnă din 2017, ca nefuncţional, circulă şi acum, condus tocmai de cel care s-a ocupat de gestionarea bunurilor moştenite de Primărie. "E treaba mea ce fac cu banii mei!", replică directorul.

Moştenirea oraşului

Dacă ar fi ştiut răposata Maria Jolţa unde vor ajunge bunurile sale, probabil s-ar fi îngrijit mai bine cui să le lase. Bogată, cultă şi distantă, femeia a ieşit la pensie din funcţia de corector la Imprimeria de Vest şi s-a retras în Balcul natal, unde a şi decedat. Cum potrivit Codului civil averea răposaţilor fără urmaşi e moştenită de localităţile în care au trăit, Jolţa a lăsat comunei o casă, terenuri şi livezi în valoare de 85.000 euro.

În Oradea, de asemenea, a lăsat conturi bancare cu echivalentul a circa 50.000 euro, bunuri de încă 1.500 euro, un apartament cu trei camere în strada Sovata, în valoare de 33.600 euro, şi un autoturism Suzuki Ignis estimat la 14.500 euro. Curată pleaşcă pe seama oraşului...

(Ne)funcţional!

Cumpărată în 2014 cu banii jos, direct din reprezentanţă, maşina a rămas fără stăpân în decembrie 2015. "Avea un an vechime când a murit doamna Jolţa. Normal că era funcţională", spune primarul de Balc, Arsenie Maruşan.

Administrat de DPI, sub coordonarea directorului adjunct Cristian Popescu, apartamentul de pe Sovata a fost închiriat ca aducător de venit la bugetul oraşului, iar autoturismul a fost vândut ca stricat, deşi avea pretendenţi. "Auzisem de maşină şi voiam să o cer pentru deplasările în teren. Mi s-a spus că era o vechitură, aşa că am renunţat", îşi aminteşte şefa Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea, Arina Moş.

Conform evaluării făcute la cererea Primăriei de firma Evalmob, în decembrie 2017 maşina de doar 3 ani abia dacă mai valora 4.700 euro, faţă de cei 14.500 euro cu cât intrase în august în gestiunea oraşului. Printre altele, vehiculul cu doar 57.400 km parcurşi a fost declarat nefuncţional deoarece avea inspecţia tehnică expirată, portiera forţată şi îi lipseau bateria, casetofonul şi difuzoarele!

Vândut de sărbători 

Pe 21 decembrie 2017, Consiliul Local a hotărât valorificarea maşinii la propunerea conducerii Primăriei, inclusiv cu semnătura lui Popescu. Licitaţia a fost anunţată în publicaţiile Crişana şi Adevărul pe 28 decembrie, între sărbători, fiind desfăşurată pe 18 ianuarie, când lumea nu se dezmeticise bine după Sfântul Ion. Licitaţia a pornit de la 4.700 euro şi s-a oprit la 4.800 euro.

Lucian Popa, șeful Direcției Imobiliare Oradea"Au participat doar două persoane. Una dintre ele a ofertat primul pas de licitaţie de 100 euro, iar cealaltă s-a abţinut", spune şeful Direcţiei Patrimoniu, Lucian Popa (foto).

Directorul nu e afectat că maşina vândută de Primărie la preţ de chilipir unui intermediar este condusă, astăzi, chiar de propriul adjunct. "Domnul Popescu nu a participat la licitaţie şi nici nu a făcut parte din comisie, fiind liber", argumentează Popa, care nici nu s-a arătat curios să afle dacă maşina este sau nu pe numele colegului său. "Nu mă interesează. Dacă instituţional îşi face treaba, eu n-am ce să-i spun".

"Nu vă priveşte!"

BIHOREANUL a vrut să afle chiar din gura lui Cristian Popescu dacă maşina a ajuns proprietatea sa ori a concubinei sale, cum se zvoneşte. El refuză, însă, orice discuţie. Zbir peste subordonaţi, apropiat al primarului Ilie Bolojan - care, lucru rarisim, i-a respins o demisie dată la supărare - şi funcţionar cu vise de mărire, care şi-a "săpat" doi şefi care l-au ajutat cu funcţii (Gheorghe Seica şi Cristian Beltechi), Popescu se dă victima duşmanilor.

"Dumeavoastră aveţi o comandă pe care vreţi să o executaţi. Scrieţi ce vreţi", a spus acesta, refuzând să spună cum a ajuns în posesia maşinii vândute de Primărie. "Nu vă priveşte acest lucru. Ce fac cu banii mei e treaba mea! Nu am cumpărat maşina de la Primărie. Care e problema?!".

Chiar nu-i nicio problemă că gestionarii unei moşteniri aparţinând oraşului se înstăpânesc pe o parte din ea, pe bani de nimic?

Citiți pe această temă și articolul: „Moştenitor: Primăria! Cum a ajuns municipalitatea orădeană să vâneze apartamentele şi bunurile localnicilor fără rude”

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Domnule Avocat Ursuta
Mai este puțin și ne scăpăm de PSD, punem legile înapoi cum au fost, și trași la răspundere genul de oameni.
Postat 17 Aprilie 2019, 15:35 de Sandu1206
Hopa,ce avem noi aici ???
Chiar așa tovarașe,ce avem noi aici!!!! Păi simplu,un nene cam meltean după cum se prezintă,mă refer la declarațiile pe care le-a facut,demne de un președinte de CAP, foarte hulpav și tupeist iar pe de altă parte aflăm ca este un protejat al primarului,care după cum se vede treaba îl susține necondiționat.Mă întreb și vă întreb dragi cititori ai Bihoreanului,chiar si pe cei care mă veți înjura,este acest ins demn sa ocupe o funcție atat de importantă în aparatul administrativ al orașului? Pentru cei care ați facut referire la aspectele legale și juridice a acestei achiziții, va spun ca de la importanța acestei funcții nu totul poate fi redus aici,oamenii aleși sa administreze o astfel de activitate trebuie sa fie în primul rand cinstiți,integri și morali,ceea ce ne spune multe despre "calitatea umană" a angajaților promovați și platiți din banii oradenilor.
Postat 17 Aprilie 2019, 13:17 de altoradean
Bihoreilor, va bagati?
Cred ca multi am vrea sa stim cum e pastorit judetul si localitatile lui. De aceea propun redactiei o rubrica permanenta unde bihorenii sa posteze intamplari de genul acesteia, cu tot felul de ,,norocosi"! Mama, mama, cate am/s-ar afla! Sa nu uit: daca norocosul norocel, el sau altcineva din primarie, se simte vexat de articol, e liber sa se adreseze justitie, sa-i fie onoarea reparata. Sa nu uite insa ca in instanta cel acuzat are o metoda infailibila de a se apara: dovada veridicitatii afirmatiilor! Ce zici, norocosule?!
Postat 17 Aprilie 2019, 12:00 de pinonel
Ignis din foto e model 2004
Daca autoturismul in cauza e cel din fotografie, va aflati intr-o regretabila eroare. Acela e un Ignis model 2004, ulterior a trecut printr-un facelift pana in 2009 si arata semnificativ diferit. Iar din 2014/2015 deja masina nici nu seamana cu ce avem aici. Pretul unui astfel de automobil (Ignis 2004) nu depaseste 2500-3000 euro (in caz bun, daca e foarte bine intretinut si are tractiune 4x4). Aceste lucruri se pot verifica foarte usor.
Postat 17 Aprilie 2019, 11:51 de parker
RE: Ignis din foto e model 2004
Fotografia e doar orientativă, nu e maşina despre care e vorba în articol.
Postat 17 Aprilie 2019, 12:27 de Moderator
Ceva nu se leaga
Nu-l cunosc nici pe D-nul Popescu, nici pe autorul articolului, dar acesta este un articol care pare ca vrea doar sa defaimeze, insa unele lucruri nu se leaga. Redau mai jos: 1.Vehiculul avea un an vechime cand proprietara a decedat. Totusi, din sustinerile autorului parcursese 57.400 km!?!?! Cum sa faci d-le aproape 60000 km intr-un an? Mai ales pensionar fiind? 2.Licitatia a fost anuntata in ziarele Crisana si Adevarul....si s-a desfasurat pe 18 ianuarie, cand lumea in ca nu se dezmeticise dupa Sf Ion?!?! Pai din cunostintele mele Sf. Ion se sarbatoreste pe 7 ianuarie. Mai beau romanii cate 3 zile legat, dar nu 11. Sincer imi pare un articol scris dupa o proasta documentare si menit doar sa improaste in mod gratuit cu noroi. Nu zic ca nu s-au facut operatiuni la limita legalitatii. Dar daca s-au facut ar trebui o documentare mai buna, nu aiureli. Eu sincer dupa un astfel de articol, care e a la Antena3, as da in judecata ziarul. Chiar imi place Bihoreanul in general, dar totusi nu inseamna ca trebuie sa luam de bun absolut tot ce se scrie aici.
Postat 17 Aprilie 2019, 10:46 de Cata78
Corect
Mai mult,angajatii administratiei locale ar trebui sa aiba o bonificatie de macar 10% la asemenea licitatii.Adica isi sacrifica puterea de munca,timpul pentru comunitate,cind ar putea cistiga mult mai bine in privat si ar putea sa-si cumpere masini mult mai scumpe...trebuie sprijiniti cumva,legal.Si mai mult,omul e cumparator de buna credinta, foloseste vehiculul,nu l-a luat sa-l revinda,ceea ce ar fi putut fi condamnabil,imoral cel putin.
Postat 17 Aprilie 2019, 10:46 de excalibur
Suzuki Ignis
Cine ar vrea sa cumpere un Suzuki Ignis? Cat se devalorizeaza un Suzuki in 3 ani si cate persoane ar fi interesate oricum sa cumpere asa masina? Eu cred ca domnul Norocel a facut un serviciu orasului pentru ca a cumparat aceasta masina cu acea suma.
Postat 17 Aprilie 2019, 09:58 de random
Demisia
Ar trebui demis, că sigur nu-și dă demisia.
Postat 17 Aprilie 2019, 08:46 de Sandu1206
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON