URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Octombrie 2012, 07:26

Nervosu' lu' tata: Fiul lui Viorel Micula asmute bodyguarzii lui tata peste cine-l enervează

Nervosu' lu' tata: Fiul lui Viorel Micula asmute bodyguarzii lui tata peste cine-l enervează AŞTEAPTĂ. Niţu Fâşie (stânga) nu s-a decis dacă îi va reclama sau nu la Poliţie pe puştanul de bani gata Victoraş Micula (dreapta) şi pe gorilele acestuia. "Am 60 zile ca să mă decid", spune preşedintele clubului Poiana Budureasa, care aşteaptă, încă, scuze din partea magnatului Viorel Micula. "Băiatul m-a sunat după incident, însă a vorbit obraznic în prima fază, apoi mi-a cerut să-l înţeleg, că-i copil. Dacă-i copil, să se joace cu tractoraşe! Încă aştept să mă sune taică-său, să-şi ceară el scuze", spune bărbatul, supărat că a fost umilit de faţă cu alţii
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Când e lângă tatăl său, Victor Micula, moştenitorul omului de afaceri Viorel Micula, e seriozitatea întruchipată. La fel şi la şcoală, la Colegiul Economic Partenie Cosma, unde are note bune, este membru în Consiliul Elevilor, e politicos şi fără probleme de disciplină.

Când însă scapă de acasă, Victoraş nu ratează nicio ocazie să se dea în stambă. Aşa s-a întâmplat în urmă cu două duminici, când a făcut show pe terenul de fotbal din Budureasa, în timpul unui meci oficial susţinut de echipa locală. Enervat că preşedintele clubului, Niţu Fâşie, nu l-a lăsat să stea pe banca de rezerve, tânărul şi-a adus trei maşini ticsite de bodyguarzi, pe care i-a asmuţit asupra bărbatului, ca să-l pună "la respect".

Scandalul nu a degenerat doar pentru că în zonă se aflau şi câţiva poliţişti care, însă, nu au intervenit în niciun fel. Nici pentru a-i legitima pe "oamenii de ordine" şi nici pentru a-l lua la rost pe puştanul de bani gata...

Cine mi-s

Incidentul s-a petrecut pe terenul de fotbal de la marginea comunei Budureasa, unde duminică, 30 septembrie, echipa locală, Poiana, a jucat un meci de campionat din liga judeţeană cu sportivii de la Victoria Avram Iancu.

Victor Micula, alintat Victoraş de familie şi de oamenii din zonă, a apărut în timpul reprizei a doua, venind dinspre Beiuş la volanul unei maşini de teren, Mercedes GL. Şi, după ce s-a strecurat printr-o gaură a gardului de sârmă ce împrejmuie terenul, a dat să se aşeze pe banca de rezerve. Unde, însă, potrivit regulamentului, în timpul meciurilor oficiale nu au voie să stea decât persoanele consemnate pe o listă avizată la începutul partidei de arbitri.

Speriat că va fi sancţionat de arbitri pentru încălcarea regulamentului, preşedintele clubului gazdă, Niţu Fâşie, i-a cerut lui Micula junior să-şi caute alt loc. Solicitarea n-a fost deloc pe placul puştanului. "Ştii cine sunt eu, fraiere?", spune Fâşie că i-ar fi zis Victoraş, pe lângă multe alte jigniri. Tupeul tânărului l-a scos din pepeni pe bărbat în aşa hal încât a fost cât pe ce să-i tragă o mamă de bătaie. "Am vrut să-i dau vreo două palme, pentru că a fost obraznic şi s-a comportat necivilizat. Dar m-am reţinut şi i-am spus doar să iasă. A şi plecat", a povestit Fâşie BIHOREANULUI.

Scuze cu forţa

Conflictul însă a continuat. Tânărul a reapărut la finele partidei, cu trei maşini: două Mercedesuri GL şi un microbus Transporter, ticsite cu nu mai puţin de 19 bodyguarzi, după toate probabilităţile angajaţi la firma de pază a tatălui său.

Martorii susţin că matahalele l-au înconjurat pe preşedintele clubului Poiana Budureasa, aflat lângă vestiar, şi i-au cerut să-i însoţească ca să-şi ceară scuze pentru îndrăzneala de a-l fi supărat pe răzgâiatul fiu al magnatului care, coborât tacticos de la volanul unui Mercedes (asta deşi nu are vârsta necesară unui permis de conducere), aştepta deznodământul lângă maşină.

"Să-mi cer eu scuze de la un puşti? Doar pentru că nu i-am făcut pe plac? Le-am spus că n-am de ce, că cel care a greşit este el, nu eu", povesteşte Fâşie, care a refuzat să-i facă tânărului hatârul. Până la urmă circul a fost stins tot de oamenii lui Micula. "Au înţeles că nu are dreptate băiatul şi i-au explicat până a înţeles", povesteşte omul. Coincidenţă sau nu, în noaptea care a urmat, Fâşie a văzut o dubă asemănătoare cu cea a bodyguarzilor staţionând, ca la intimidare, în faţa casei sale.

Poliţişti la spectacol

Culmea este că la incident au asistat şi patru agenţi de la Poliţia Budureasa. Aflaţi la nici 10 metri, poliţiştii n-au mişcat însă măcar un deget ca să-i legimeze pe tânăr şi pe cei 19 gealaţi ai acestuia. Motivul? Bodyguarzii le-au spus că nu vor să facă scandal, că sunt "în interes de serviciu". Ca şi când ar fi normal ca un puştan plin cu bani să-şi facă propria lege în public, profitând de statutul său social şi folosindu-se de gărzile de corp în scopul intimidării altora.

"M-am şi certat cu poliţiştii, i-am întrebat ce aşteptau, să mă ia la bătaie?", se plânge Fâşie, care încă nu s-a hotărât să depună o plângere penală împotriva agresorilor. E nehotărât din acelaşi motiv pentru care localnicii din Budureasa au închis ochii, de-a lungul timpului, şi la multe alte isprăvi ale lui Victoraş:  ori sunt angajaţi, ori au rude care lucrează în fabricile deţinute de tatăl şi de unchiul său, Victor şi respectiv Ioan Micula.

Băiatul e cunoscut în zonă ca un cal breaz. Localnicii povestesc că unuia dintre ei i-a spart parbrizul cu o piatră şi altuia i-a făcut ţăndări geamurile rulotei pe care respectivul o deţine în Stâna de Vale, staţiune aflată tot sub "patronajul" familiei Micula. "Nu demult a sunat la 112 când, în timp ce urca la volanul maşinii spre Stână, a văzut pe cineva coborând cu o căruţă de lemne. Oamenii ăia au rămas fără lemne, dar pe el nu l-a întrebat Poliţia de ce conduce fără permis!", a povestit BIHOREANULUI un sătean.

Care incident?

Interpelat de reporter, şeful Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa, a declarat că nu ştia nimic despre cele întâmplate la Budureasa, ceea ce nici nu e de mirare din moment ce poliţiştii din zonă au ţinut să îngroape incidentul şi nu au întocmit vreun raport scris, aşa cum ar fi trebuit.

02 Viorel Micula.jpgLa rândul său, omul de afaceri Viorel Micula (foto) a refuzat să facă orice declaraţie, susţinând că n-are habar despre povestea de la terenul de fotbal, deşi e greu de crezut că subalternii nu l-au informat despre "urgenţa" cu care, într-o seară de duminică, odrasla sa i-a obligat să descindă cu un întreg pluton de bodyguarzi. Şi totul doar pentru a umili pe cineva de hatârul unei puşlamale care profită din plin de faptul că-i băiatu' lu' tata, iar că renumele şi banii acestuia îl fac de neatins...


VEDETĂ NAŢIONALĂ
Fumuri de bani gata

Victor Micula a mai atras atenţia presei în acest an, în luna august, când un paparazzo l-a surprins la amicalul dintre FC Barcelona şi Dinamo îmbrăcat după moda brevetată de fostul preşedinte al clubului bucureştean, Cristian Borcea: cămaşă albă, pantaloni roşii şi un fular cu însemnele echipei din Ştefan cel Mare. Pentru ca tabloul să fie complet, junele care abia a împlinit 17 ani a pufăit în timpul meciului şi un trabuc, viciu atât de drag şi lui Borcea. O altă pasiune a tânărului sunt motoarele tari, Victoraş mândrindu-se cu un snowmobil de 160 de cai putere, dar şi că face "naveta" cu un elicopter pilotat chiar de el, ca dovadă stând chiar fotografiile de pagina sa de Facebook.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
33 Comentarii
cristian
bastardu asta o fost facut la batranete ,rupe cazinourile si drogurile ,deja ai pa maini bune
Postat 23 Octombrie 2012, 20:38 de sonea
cacaceni
cocalaru tatii, un putoi de bani gata, tuleneamuncur de parveniti
Postat 18 Octombrie 2012, 15:24 de miculestii
////?????
Ce sa faca astia ma cu parasutele?????Vai mama lor!!!!!
Postat 13 Octombrie 2012, 13:52 de doi
controlatii
Ba !Ideea e ca indiferent cati bani ai, nu -ti garanteaza nimeni fericirea Miculasii platesc curve ca nICOLETA sau oANA sau p..iz a mamii lor cum le mai cheama sa le spuna ca sunt frumosi , bogati si destepti ,,, deci totul e PE BANII MICULASILOR ..O SA MURITI pe mana CURVELOR ,,,da nu orice curve ..pe a curvelor proaste !!! Sa-mi bag piciorul daca nu pareati la un moment dat destepti ! Ba!!!! va conduc ...CURVELELEEE !fraierilorrr Ce sa invete Victoras ... ???
Postat 13 Octombrie 2012, 13:05 de unu
NICU CEAUSESCU
ASTA E UN VIITOR NICU CEAUSESCU SI ASA O SA MOARA ASTA CA NICU CEAUSESCU SPART TOT SI CHINUIT DUPA BATAIE CA LA CARTE............MARS MA RAHATULE
Postat 13 Octombrie 2012, 02:18 de KAKA MAKA
unu cu apă plată cu lămâie
fraților, asta face reclamă CĂCĂCENILOR beiyadeaua seamănă cu unu ce face piraterie pe *relația ȘTEI - ORADEA*.......... și retur atunci când nu se plimbă cu autocarele OMNITRANS
Postat 12 Octombrie 2012, 23:52 de unu
traiti bine!
ce sa faca politia? nu e in stare sa inchida firma lu tacsu care functioneaza fara autorizatie, se stie si nu se face nimic, sa traiasca si politia si nemu lu micula
Postat 12 Octombrie 2012, 22:30 de bubu
un biet baietandru !
Baiatul e demn de mila ! comportamentul lui -pare a fi un semnal de alarma ! cerseste dupa atentia si afectiunea sincera a parintilor pe care -se pare -nu le primeste !! Nu-i nici in lumea copiilor , nu-i nici in cea a adultilor ... ce ramane de facut ? face pe nebunul !Bogatia nu tine loc de afectiune !Sa speram ca familia nu-l condamna la nefericire !
Postat 12 Octombrie 2012, 13:33 de o femeie
cu de
da cum de nu mai ela p cosma ca doar la sedintele cu parintii se laudau profesorii ca datorita lui micula s-a terminat asa repede constructia noua si ca el a fost principalul sponsor.a mers la o scoala mai usoara nu a putut tine pasul cu lic economic? oricum ii un gretos copilul ala doamne iarta-ma
Postat 12 Octombrie 2012, 11:54 de ea
!!!!!!!!!!!!!!
Mai ,dar ce poza de taran prost.....astia-s parvenitiii....vor sa para domni elevati si-o dau urat in bara ,asa de bine n-am ras de multa vreme...ori poate copilului i se trage de la chimicalele din sucurile lui grasu de tasu ,sau de la apa pura de Cris.........baga mare baiete.......esti pe drumul dorit de noi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 12 Octombrie 2012, 09:20 de suzi
Miculas juniorus
a zis cineva mai jos, DOMNUL GOE, i se potriveste perfect, neam prost din CACACENI....goe a lu tata...
Postat 12 Octombrie 2012, 08:06 de Anonimus
cocalarul
lasa fratilor ca politia romana ne prinde pe noi si ne inhata si daca nu semnalizam dar pe cocalarul asta nu il vede ca doar el are geamuri fumurii la masina ca doar el ii micula, vedete-ti de asta merge tara asta bn
Postat 11 Octombrie 2012, 22:38 de geo
?
Da, daca-l umfla astia pe tasu, cum se numeste? fiu ploii....?Mai are madam micula un fecior, far''de asta.....no apaoi ala vorbeste singur....ce mai,reusita familie vedeti ca Dumnezeu nu bate cu bota...
Postat 11 Octombrie 2012, 19:28 de corcodel
rusine
altu daca merge cu un scouter si nu are permis ai face dosar penal//// iel se plimba cu helicopter si cu gipanu fara per-mis cum i posibil asa ceva... daca nu arfi tata arfi fiu ploii .....
Postat 11 Octombrie 2012, 18:31 de karalo
N-aduce anu' ce aduce ceasu" !?!
Ce naşte din pisică şoareci mănâncă, nu-i aşa Viorelu' lu' mama ? Dacă Micula nu s-a terminat singur, de tembel ce este, atunci sigur o să-l termine progenitura. Aşteptăm cii interes momentul când o să vrea să-bată pe taică-su sau să-l arunce din elicopterul pe care nu-l are, pentru că era de închiriat doar cu ora.
Postat 11 Octombrie 2012, 17:04 de Carp III
Poate va afla chestia cu ulciorul....
Daca urmariti viata din Romania veti observa ca tot mai multi oameni isi fac dreptate prin propriile mijloace. Si tot mai putini oameni (vorbesc de ,,oameni'', nu de gunoaiele societatii !) accepta umilintele si ,,fitele'' unor parveniti. Nu uitati de cazul FALAU !
Postat 11 Octombrie 2012, 16:53 de pinonel
fain
Aaa, la Mihai Viteazul ? O scoala potrivita pt Victoras . Are si un director pe masura lui . Tot neam de parveniti.
Postat 11 Octombrie 2012, 14:37 de soso
neam prost
Asa isi educa parvenitii romani copiii.
Postat 11 Octombrie 2012, 14:33 de titel
elev
Nu mai este elev la Lic. Partenie Cosma, acum este elev la Lic. M. Viteazu
Postat 11 Octombrie 2012, 13:57 de alina
?????
Dar oamenii astia sint foarte apreciati?!?!!Ce se intimpla?? nu citesc corect????sifonarii in toate sensurile posibile,sint inurati????Umflatule!!!!!fa ordine....sa dispara cel cu plangerea si sa fie ridicati in grad plotonerii de serviciu...apropo ..tu cind vrei sa-ti platesti datoriile la stat?????? daca plotonerii aveau salarii mai mari il bagau la bulau pe nesimtitul care l-a pus la punct pe prostalau de de victoras.....mai in ce lume traim....auzi , cum si-a permis sa-l trimita la locul lui pe putoi??????VAIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII TU
Postat 11 Octombrie 2012, 13:46 de dodel
lasati copii sa moara de mana lor
Lasati copilu sa maora de mana lui !!! Ca un mucos conducator de masini tari sigur v-a sfarsi cu gatu rupt in vreo rapa.... totul e sa nu ia cu el si niste nevinovati ! Doane ajuta-i sa o faca cat de curand !!
Postat 11 Octombrie 2012, 13:02 de s.
politia e la keremul lor
cine sa-l puna la punct daca politia e la keremul lor? va mai laudati ca ce buna politie avem in oras/judet? daca si politaii se caca pe ei de frica, pai astia trebuie sa fie dati afara urgent,infrunte cu seful politiei cu tot....
Postat 11 Octombrie 2012, 12:50 de ce tare
Foaie verde drum de fier...
Foaie verde drum de fier, mi te paste un trans... trans... transfer! Eu, daca as fi seful IPJ Bihor, i-as muta pe bravii politisti care au asistat la incident in judetele Iasi, Tulcea, Constanta si Ialomita. La alegere.
Postat 11 Octombrie 2012, 12:38 de Didi
RUSINE!
REVOLTATOR! SI MAI REVOLTATOR ESTE FAPTUL CA POLITIA DIN ZONA NU A MISCAT NICI UN DEGET!
Postat 11 Octombrie 2012, 12:05 de Craioveanu
Ehe....
Ce stiti voi ,plebea eu sint frumos ca mama si destept ca tata...hahahahaha..astea-s nimicuri....pacat ca nu-l vedeti zi de zi ce face.........oligofren cum bine spunea cineva ...grasu de ta-su nu stie cum sa se dea la fund si cretinu asta sare la suprafata.....da pe belita de ma-sa n-ontreaba nimeni cum la 17 ani fumeaza goe trabuc?E bine .....crapa mai repede...
Postat 11 Octombrie 2012, 11:48 de soso
aa
da ce fata ....de berbec are;-)
Postat 11 Octombrie 2012, 10:45 de aa
na.....
Domnu' ficior de boier, daca e frustrat, sa se duca la baie cu Manuela.
Postat 11 Octombrie 2012, 10:39 de Balcescu
lipici de gara
...pe langa ca ai o fatza de **** te mai si lauzi cu banii lui tactu obtinuti prin evaziune si furt.....taran coclit si smecher de 3 lei; poate cineva o sa-ti dea o corectie sa te coboare cu picioarele pe pamant....cu bodyguar-zii tai beshiti cu tot.....fraier de gara...fatuca proasta!
Postat 11 Octombrie 2012, 10:11 de rococo
mandrete de baiat
Va dati seama ce mandri sint tac'su si taranca de ma''sa de rezultatul coitului lor?Da oare saful politailor nu pune de'-o ancheta? daca pune atunci ma linistesc si eu .....scapa oligofrenu....la cate blesteme o-ncasat familia asta de ticalosi nici n-avea odrasla sanse sa iasa ipena...s-apai asta-i inceputu......baiete da-nainte cum ai inceput.....e foarte bine......ne bucuram ca va terminati din interior...mai asteptam vesti.......speram la mai mult
Postat 11 Octombrie 2012, 10:11 de tttt
niste gunoaie
ce smecher ii ala ? acolo cu taranii. La Oradea nu are loc. Aci la Oradea ar fi ciuri buri. o data si-ar gasi nasul. si inca ceva bani are falimentarul si evazionistul de taicatau nu tu bai panarama si gunoi si te ascunzi dupa tarani in salopete numiti bodyguarzi. esti de toata coma fraiere Dar te asteptam la Oradea sa ne lustruiesti bocancii si sa-ti dam niste capace ca la aia pe invers. Vezi ca aci nu tine vrajeala cine esti tu. Eventual decartezi ca sa ai loc prin oras
Postat 11 Octombrie 2012, 09:10 de cynu
Baxter
Hai sa dea careva cu mashina peste el knd e la volan...shi sa vedem cum mushamalizeaza cazul ca a se afla la volan...daca are careva ciuda pe el, rezolvatzi`l atunci!
Postat 11 Octombrie 2012, 08:45 de mR
Miculas juniorus
-fratilor ASTA TERORIZA SOFERII DIN STEI, SATENII DIN CUCUCENI, ETC, CEL PUTIN DE 2 ANI CIRCULA FARA PERMIS....NU IL IA NIMENI LA INTREBARI, NU ESTE CORECT IN TARA ASTA, AIUREAAAAAA!
Postat 11 Octombrie 2012, 08:15 de Anonimus
cocalarul si ....'trabucele'
ai sa sfarseti la parnaie, cocalar "de bani gata" !
Postat 11 Octombrie 2012, 08:09 de nail
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON