URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Februarie 2012, 08:19

Maica Mina, făcătoarea de şmenuri

Maica Mina, făcătoarea de şmenuri STAREŢA ŞI ENERGIA. După ce în 2008 s-a grăbit să toarne în fostul tancodrom fundaţia unui schit (fundal), deşi nu avea nici acte de proprietate pe teren, nici autorizaţie de construcţie, Maica Mina (foto) l-a "măritat" anul trecut unei firme care pretinde, abracadabrant, că-l va folosi pentru a face din România o adevărată grădină a Maicii Domnului din punct de vedere energetic şi îi va asigura "un rol geopolitic şi geostrategic fără precedent"...
Maica Mina, făcătoarea de şmenuri SUB CRUCE. Solicitată de BIHOREANUL să explice de ce a dat unei firme terenul pe care cu trei ani înainte turnase fundaţia unui schit (foto), stareţa Mina Bădilă (foto) a respins orice discuţie. "Dacă vă temeţi de Dumnezeu, nu puneţi întrebări!", a aruncat ea, supărată de amestecul în afacerile sale cu pământurile oraşului
Maica Mina, făcătoarea de şmenuri ALELUIA. "Preşedintele" Pivex Platform SRL, Iulia Platona (foto) a fost lector la Facultatea de Ştiinţe Economice până în urmă cu 4 ani, când a decis brusc să se mute la Bucureşti. "Era tobă de teorie, dar o bănuiam de schizofrenie. Nu puteai purta o conversaţie normală cu ea", spune un fost coleg
Maica Mina, făcătoarea de şmenuri MERIDIANUL ZERO. În monologul servit BIHOREANULUI, patroana Pivex Platform SRL a susţinut nici mai mult, nici mai puţin că prin parteneriatul cu Mănăstirea, firma sa va oferi României un "rol geopolitic şi geostrategic fără precedent în Spaţiul Mării Negre, în Bazinul Dunării şi în întreaga Europă". Axa geostrategică porneşte, însă, dintr-o dărăpănătură de pe strada Cuza Vodă, unde firma îşi are sediul într-o casă sărăcăcioasă şi mizeră, cu un telefon soios din anii '80, cu mobilă de pe vremea lui Pazvante şi un hol transformat în bucătărie, în care locuiesc doar bătrânii părinţi ai Iuliei Platona, "arhitecta" resuscitării energetice a României
0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Dumnezeu le cere călugărilor "să plângă cu cei care plâng", dar unii preferă, totuşi, bogăţia pe pământ. Aşa o percep mulţi orădeni şi pe Maica Mina, stareţa Mănăstirii Sfintei Cruci, a cărei lăcomie pentru terenurile oraşului e deja proverbială.

Venită în Bihor la mijlocul anilor '90 cu sora sa, Paraschiva, pusă stareţă la Mănăstirea Bunavestire din cartierul Episcopia, Maica Mina Bădilă a absolvit, la fel ca ea, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea, după care a primit de la fostul primar Petru Filip 10 hectare pentru a-şi ridica aşezământul din strada Făcliei pe care, de atunci, îl conduce cu mână de fier. Maica Mina nu s-a mulţumit, însă, cu atât, astfel că a mai pus ochii şi pe alte aproape 25 de hectare, eliberate de fosta unitate de tancuri în marginea şoselei de centură.

Pentru a se înstăpâni pe ele, Mănăstirea s-a judecat cu Guvernul şi cu Primăria, iar anul trecut, după ce a pierdut procesele, a inventat o şmecherie pentru a nu rămâne, totuşi, fără teren: l-a dat pe 80 de ani unei firme conduse de o bigotă bănuită de schizofrenie. Motivul declarat de ambele părţi e halucinant: SRL-ul şi Mănăstirea, ca părţi ale unei "Reţele Energetice a Bisericilor Ortodoxe", vor folosi pământul pentru a face din România o adevărată "grădină a Maicii Domnului" din punct de vedere energetic...

Ochii pe pământ

În 2005, la un an după ce România intra în NATO şi, ca urmare, trebuia să-şi desfiinţeze unităţile militare combatante din apropierea graniţelor vestice, stareţa Mănăstirii Sfintei Cruci, Maica Mina Bădilă, vedea în integrarea euro-atlantică o "oportunitate" cât un miracol: printre unităţile dislocate din Oradea se număra şi UM 01343, posesoarea a peste 24 de hectare numai bune să sporească averea Mănăstirii. După un lobby demn de iezuiţii papistaşi, stareţa a obţinut o Hotărâre de Guvern (HG 1043/2005), prin care Mănăstirea primea în administrare (nu în proprietate!) un teren de 8.764 mp şi un altul de 238.426 mp din incinta fostului tancodrom, "în vederea realizării unei producţii agricole necesare traiului celor 70 de călugăriţe".

Minunea nu a ţinut decât trei ani, timp în care Mina a sperat în zadar că Mănăstirea va deveni proprietară cu acte pe teren. Explicaţia? Fost secretar general al Guvernului şi pregătit să devină primar al Oradiei, Ilie Bolojan îl convingea pe premierul Tăriceanu să emită un alt act normativ, HG 1.561/2008, prin care cele 24,71 hectare erau trecute din domeniul public al Statului Român şi administrarea Mănăstirii în proprietatea publică a Municipiului Oradea şi administrarea Consiliului Local.

Cuvioasă la procese

Neîmpăcată cu pierderea terenului care chiar şi în criză valora 8,5 milioane euro, în ianuarie 2009 Mina a intentat Guvernului un proces la Curtea de Apel Bucureşti, cerând anularea HG 1.561/2008. Motivele? "Guvernul a acţionat discreţionar şi nu s-a consultat cu Mănăstirea" (ca şi cum era obligat!), iar călugăriţele au rămas fără mijloace de subzistenţă, fiind nevoite să facă naveta cu autobuzul până "în apropierea municipiului Turda" pentru a munci un teren! În plus, pe o parte din teren s-a pus "fundaţia unui schit". Detaliu adevărat, dar ruşinos, căci în toamna lui 2008 episcopul Sofronie sfinţise terenul, iar Mina poruncise turnarea unei fundaţii deşi nu avea nici acte de proprietate, nici autorizaţie de construcţie! Fapt pentru care, de altfel, Mănăstirea avea să fie amendată cu 1.000 lei şi obligată să demoleze construcţia ilegală.

Ca proprietar, Primăria Oradea a făcut cerere de intervenţie în proces, dar Curtea de Apel Bucureşti i-a respins solicitarea. Ulterior, după ce Guvernul (a cărei conducere între timp o preluase Emil Boc) a manifestat o suspectă lipsă de interes pentru a se apăra, Curtea a dat câştig de cauză reclamantei, anulând în aprilie 2010 actul normativ emis de Tăriceanu. Pe 24 martie 2011 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a desfiinţat decizia Curţii de Apel, recunoscând Municipiul Oradea ca proprietar de drept al celor 24,71 hectare. Mai ales că, între timp, Primăria a prezentat instanţei şi actele de carte funciară ce atestau că a deţinut terenul până în anii '50, când acesta a fost trecut în administrarea Armatei.

Contractul-minune

În loc să se împace cu gândul că nu primeşte ceea ce nu i se cuvine, Maica Mina a recurs la un truc vecin cu Codul Penal. Concret, pentru că nicio altă instanţă nu este "mai superioară", a apelat la o cale de atac extraordinară împotriva deciziei ÎCCJ, cerând aceleiaşi instanţe revizuirea propriei sentinţe. Avocata ei, Monica Moraru, susţinea că Mănăstirea a intrat în posesia unei noi probe, pe care "din motive independente de voinţa noastră" n-a putut-o prezenta anterior, şi anume un contract de comodat încheiat de stareţă cu o anume Iulia Platona, patroana firmei Pivex Platform SRL din Oradea.

Potrivit documentului încheiat la 27 februarie 2011 la notarul Ioana Bot (fiica deputatului Octavian Bot, pe atunci PDL), Mănăstirea ceda până în 27 februarie 2091 folosinţa gratuită a terenului, pentru ca firma să-l utilizeze pentru "interconectarea reţelelor Pivex Platform de transport a energiei din România spre ţările UE, producţie de energie verde, terminal transport, aeroporturi/heliporturi, antene radio şi turnuri de comunicaţii".

Firma a atacat şi ea decizia ÎCCJ tot printr-o cerere de revizuire, motivată cu "importanţa geopolitică şi geostrategică a Programului Pivex Smart Grid Black Sea" şi cu "necesitatea de accesare a fondurilor europene care asigură României un rol strategic în arhitectura regională a Mării Negre Black Sea şi în Strategia Dunării". Practic, atât stareţa cât şi patroana arătau că, vezi Doamne, terenul ar fi imperios necesar pentru un program de importanţă europeană, astfel încât interesul local al Primăriei, ca proprietar, ar păli în comparaţie cu cel al Statului, de a deveni un "jucător" pe piaţa energetică europeană.

Tăcere monahală, delir de enoriaşă

BIHOREANUL a încercat să afle dedesubturile afacerii, dar s-a izbit parcă de un zid impenetrabil. Căutată la Mănăstire, Mina a poruncit unei călugăriţe să spună că nu se afla acolo, pentru ca apoi, fiindcă reporterul a surprins-o, să-i refuze orice discuţie. "Dacă vă temeţi de Dumnezeu, nu puneţi întrebări!", a decretat ea, poftindu-l pe jurnalist să plece.

În schimb, Platona, pe care BIHOREANUL a căutat-o iniţial la sediul firmei din strada Cuza Vodă (o casă incredibil de sărăcăcioasă şi dărăpănată) şi despre care a aflat că fusese până acum 4 ani lector la Facultatea de Ştiinţe Economice, după care s-a mutat la Bucureşti, a oferit o lungă predică telefonică. Întâi despre importanţa energiei verzi şi oportunitatea ca România "să joace un rol geostrategic şi geopolitic fără egal în Spaţiul Mării Negre", apoi despre cât este ea de credincioasă.

După 10 minute, femeia a pus brusc punct "dialogului" în momentul când reporterul i-a cerut să precizeze scopul şi conţinutul contractului de comodat. "Nu vă spun, pentru că vorbiţi nepoliticos. Nu e politicos să spuneţi "Maica Mina", ci "Sfinţia Sa"", a cerut Platona, pentru ca apoi să promită, cu multă greutate, că va acorda jurnalistului "o audienţă de 10-15 minute după data de 20 martie, pentru că până atunci agenda mea profesională este extrem de încărcată, fiindcă eu locuiesc şi la Bucureşti şi la Bruxelles". Nu fără a preciza, grijulie: "Vă primesc, dar numai dacă până atunci veţi ţine post şi faceţi o pregătire duhovnicească corespunzătoare!". No comment...

Poliloghie "bruxelleză"

În pofida străşniciei cu care Maica Mina şi patroana SRL-ului încearcă să păstreze secretul afacerii făcute, BIHOREANUL a aflat că ambele femei joacă la cacealma. Iar asta pentru că Pivex Platform nu are, în realitate, nicio contribuţie în vreo activitate de producţie şi transport a energiei dinspre România spre statele membre UE, şi nici nu poate avea, întrucât deţine doar un acord de principiu prin care se angajează să sprijine politica europeană de reducere a poluării prin promovarea alternativelor "verzi".

O spune chiar singura piesă nouă depusă la dosarul procesului de revizuire, un aşa-numit "acord de parteneriat între Direcţia Generală pentru Energie a Comisiei Europene şi Asociaţia Pivex Energy Municipality", încheiat la 11 iunie 2011. Impresionabil doar pentru proşti, documentul e, însă, apă de ploaie, căci nu conţine nicio referire la faptul că UE ar acorda fonduri europene pentru vreun proiect, fiind un acord general între Direcţia de specialitate a CE şi un ONG pe care Platona l-a creat paralel cu SRL-ul Pivex Platform. "S-a hotărât de a recunoaşte Pivex Energy Municipality ca susţinător al Acordului de reducere a emisiilor de dioxid de carbon. Pivex Energy Municipality se angajează să promoveze Pactul prin traducere de materiale promoţionale, să apere interesele comune pe plan naţional şi european, să joace rolul de intermediar între membrii săi şi Biroul de la Bruxelles al Pactului Primarilor pentru reducerea poluării".

De asemenea, într-un act anexă se vorbeşte despre un "Program Pivex realizat în asociere cu Bisericile Ortodoxe pentru dezvoltarea unei reţele energetice inteligente (sic!) şi racordarea la alte reţele din Spaţiul Mării Negre", "Biserica Ortodoxă" fiind definită ca "producător şi beneficiar de energie produsă şi transportată prin reţeaua inteligentă Pivex". Conform actului, "Reţeaua Inteligentă Pivex are rolul de a transporta din regiunea Mării Caspice o parte din energia suplimentară necesară pentru a diminua capacităţile nucleare în unele ţări europene".

În fine, despre Mănăstirea Sfintei Cruci se arată că e "membră a Asociaţiei Pivex Energy Municipality şi a Reţelei Energetice Pivex a Bisericilor Ortodoxe, implicată în coordonarea reţelei de sfinte Biserici şi sfinte Mănăstiri pe teritoriul cărora va fi construită Reţeaua Inteligentă Pivex de transport a energiei". Din nou, orice alte comentarii sunt de prisos...

Relevanţă zero

Cum era de aşteptat, Primăria a cerut ÎCCJ să respingă cererile Mănăstirii şi SRL-ului de revizuire, argumentând, pe de o parte, că aşa-zisul contract de comodat nu are nicio importanţă în ce priveşte dreptul de proprietate al oraşului asupra terenului, iar pe de alta subliniind că în acordul invocat nici măcar nu este parte SC Pivex Platform SRL, ci Asociaţia Pivex Energy Municipality. Adică fundaţia creată paralel cu firma, faţă de care nicio autoritate europeană nu şi-a luat vreun angajament financiar de a-i da fonduri, din simplul motiv că nici aceasta nu este proprietară sau chiriaşă legală a unui teren pe care să-şi deruleze eventuale proiecte europene.

Juriştii Primăriei au obiectat, de asemenea, că "dacă anterior, Mănăstirea a invocat în proces un interes specific instituţiilor de cult religios, acum a convertit acel interes într-unul economic, pe care a încercat să-l alăture unui interes general european privind utilizarea energiilor nepoluante".

"În plata Domnului"

04 Bolojan_2.jpgPrimarul Ilie Bolojan e convins că pretinsul contract de comodat încheiat de Maica Mina şi patroana Pivex Platform SRL nu e decât "un artificiu care să dea aparenţa unei baze legale pentru dorinţa Mănăstirii de a folosi în continuare terenul oraşului". Aşa că, spre deosebire de dăţile trecute, când nu a pretins ca Mănăstirea să achite Primăriei vreun leu pentru cheltuielile de judecată, acum a decis să întoarcă foaia. "Nu se poate ca juriştii noştri să fie purtaţi pe drumuri la Bucureşti şi municipalitatea să cheltuiască bani pentru proces, iar partea care pierde să nu plătească".

Poziţia primarului este, totuşi, foarte blândă, căci dacă Bolojan s-ar îndârji i-ar putea pricinui Maicii Mina mult mai mult rău. Potrivit Codului Civil, contractul de comodat dintre aceasta şi patroana Pivex SRL poate fi socotit ca un "contract în simulaţie", încheiat pur formal, pentru a ascunde scopul real, care este acela de a păstra în mod mascat, printr-un interpus, folosinţa terenului.

Ceea ce, în limbaj penal, s-ar numi înşelăciune, infracţiune pedepsită cu închisoarea între 3 şi 15 ani. Poate, cine ştie, spre deosebire de primarul care a hotărât s-o lase pe Maica Mina "în plata Domnului", se va găsi totuşi vreun procuror care va fi mai decis să cerceteze şi să ceară aici, pe pământ, pedeapsa cuvenită pentru potlogăria cuvioasei stareţe...


STĂREŢIE PE HOŢIE
Mănăstire cu japca

04 Manastirea.jpgRâvna cu care feţele bisericeşti ortodoxe vânează terenuri din patrimoniul oraşului a început în anii '90, chiar Mănăstirea Sfintei Cruci fiind ridicată pe un teren furat din domeniul public cu complicitatea conducerii de atunci a Primăriei. Povestea a început în 1992, când consilierul economic Vasile Sabău şi episcopul Ioan Crişanul cereau Primăriei "refacerea patrimoniului spiritual şi moral al Episcopiei", adică un teren "pentru construirea unui schit", cu indicaţia că "cel mai potrivit este cel din strada Făcliei 24, aflat în folosinţa Staţiunii de Cercetări Pomicole". Iniţial, primarul Petru Filip a respins cererea, argumentând corect că legea nu permitea decât reîmproprietărirea parohiilor şi mănăstirilor din mediul rural. După trei ani, însă, în 1994, acelaşi Filip a încălcat legea, semnând pentru 9,03 hectare acordate nu Episcopiei, ci Mănăstirii Sfintei Cruci, recent înfiinţate sub conducerea Maicii Mina, o apropiată a PD unsă ulterior, în 2007, ca cetăţean de onoare al Oradiei, la iniţiativa consilierilor PDL.

Ilegalitatea ar fi rămas necunoscută dacă în 2005 proprietarul real al terenului, stabilit în Germania, nu ar fi cerut anularea titlului de proprietate emis pe numele "cetăţeanului Mănăstirea Sfintei Cruci". Omul a câştigat procesul, instanţa obligând Primăria să-i atribuie un teren în altă parte, în locul celui făcut cadou Maicii Mina.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
28 Comentarii
Sa va ierte Dumnezeu pe toti care acuzati fara sa stiti tot adevarul
Sa va ierte Dumnezeu pe toti cei care acuzati fara sa stiti tot adevarul si la fel pe cel care a scris acest articol . "Cel fara de pacat sa arunce primul piatra " , daca este sigur ca adevarul este cel scris aici sus. Oare de ce acum totul s-a rezolvat intre domnul primar si maica stareta daca intradevar s-au comis atatea ilegalitati, intrebati-va si asta .
Postat 18 Decembrie 2012, 20:55 de Adrian
dna
mai lasati biserica in pace. cautati in alta parte ****
Postat 23 Februarie 2012, 14:10 de dna
oare de ce ?
a face conceptie nu depinde de voi natura urla defoame vrea sacrificii umane, ce traim un lagar al mortii la comanda cui, ce barbatii avem ca nu se scrifica asemeni unui banc de pestii ? ce se intampla de ce atatea crime cine e infometat? pamantul urla de foame si voi va prefaceti ca nu auziti!!!! ce facem?pe cine sacrificam?
Postat 23 Februarie 2012, 11:56 de va place CONCEPTIA
Bocsan Emanuel vrajitor
Buna ziua,,,mai stiu si eu pe cineva,,,,Fostul popa din Rontau Bocsan Emanuel,,care cica era terenul unui fost popa,,si trebuia sa treaca pe numele bisericii..dar el binenteles ca a trecut pe numele lui,persoana fizica....si inca cate,,arunca aici langa sosea unde este rezervatie naturala "cacatu" de sub porci,,(cotetul e chiar la sosea),,,plus si jarul cum face focul tot acolo,intr-o noapte nu stiam ce foc arde..noi 2 zile ne-am chinuit sa il stingem....siiii surpriza face vraji....din alea cu blesteme si descantece.
Postat 23 Februarie 2012, 07:59 de florica
CENTURA E DE ELE!!
da poate maicuta Mina il avea la PAT pe Filip latifundiarul orasului !!! Tat ma intreb de ce vor maicile astea musi la CENTURA ??? Le place pe centura, practica activitati la centura? Or fi si ele centuriste? adica or fi si ele ceva curve??? Bravo Ungure-bolojan ! acu chiar imi placi!! BRAVO! Tot inainte !!
Postat 22 Februarie 2012, 19:35 de s.
hai du-te !
Crisule, du-te de ţine post şi fa o pregătire duhovnicească corespunzătoare ! Poate te mai iarta si pe tine al de sus si maica mina de pacate si de pensii alimentare :))) Dar cred ca ai de unde plati, ca nu degeaba il suggi la lupa pe primar in fiecare numar ;)
Postat 22 Februarie 2012, 19:25 de Baby Boom
increngatura
increngatura, ca sa nu spun imbirligatura de incornoratzi MINA+PLATOINA+SOFRONIE+ FILIP-PETRe+ CELICA BOLOSH+DODESCU= FACULTATEA DE ECONOMICE = adunatura de spoertzari ipuziti pe bani europeni sub aura crucii! Sa se duca DRA CULUI toti si sa-i manaine iadu si FORTZELE UE!!! ANCHETA DNA terbuie pe ei si ANI!
Postat 22 Februarie 2012, 19:07 de Diafanul PORC
maica mina
..Prea strinsa legatura intre maica Mina si Petre Filip.Poate sint neamuri,cine stie cistiga.Poate maica il avea pe Filip la mana cu ceva,iar acesta a platit tacerea ei cu terenurile manastirii.Incredibil ,iar tara geme de oameni saraci.
Postat 22 Februarie 2012, 18:58 de xxx
mr
Secularizati Romania. Vi se pare normal ca primul ministru sa fie uns de patriarh? ca presedintele sa plece capul in fata patriarhului? Scoateti religia din scoli, ca sa nu mai iasa spalati pe creier ca astia. Romania o sa ajunga un soi de Iran crestin in ritmul asta.
Postat 22 Februarie 2012, 18:55 de Serban
maica mina
As vrea sa o intrebati pe Maica Mina din ce bani a cumparat fiului ei apartament la bloc pe Menumorut,tot pt el 3 autoturisme de lux etc, si asta in urma cu aproximativ 6 ani.Am auzit ca mai mult timp a ascuns in chiliile manastirii fugari certati cu legea ,personaje cu multi bani.Este o persoana foarte interesanta aceasta maica Mina...unsa cu toate alifiile.....
Postat 22 Februarie 2012, 18:53 de oradeanul
minciuni
daca o se se construiasca ceva bun pt oradeni sa fie manastire unde merg multi oameni duminica
Postat 22 Februarie 2012, 16:57 de andreea
minciuni
de foame mor doar prostii si puturosii
Postat 22 Februarie 2012, 16:55 de andreea
Sezonul de exorcizare
Nu mai e sezon de exorcizare la Tanacu,vede-se ca dracusorul si-a bagat codita-n alte locuri.Guliver Naiba al lui Vlad Musatescu are clone prin zona.De ce sa aiba numai Damian Stanoiu "Alegere de stareta"?
Postat 22 Februarie 2012, 16:08 de gyorgy tozser
ohhhoooo
Mari porcarii ascunde... combinatii infricosatoare cu o mare excroaca a Oradiei in perioada 97 2001 sau 2002 nu e bine nici s-o saluti!!!!Ti-ai tras beleaua....
Postat 22 Februarie 2012, 15:25 de alma
curvari, shmenari, escroci
:)) VRETI UN POPA CU ATDEVARAT /BREAZ/. ?.... reformatu' tokes ladislau aaaahahahhaha
Postat 22 Februarie 2012, 15:24 de aaahahahahhaha
INCHIZITIA
ca catolicii nu-i nimeni. ioioi ce pedofilie si cat sange VARSAT.
Postat 22 Februarie 2012, 15:19 de gyorgy tozser
mina,
o rusine pentru Biserica... si ei sa ii fie frica de Dumnezeu.
Postat 22 Februarie 2012, 13:56 de unu
nesimtire
Maica asta e de un tupeu inegalabil, in lumea laica. Am remarcat-o cu cat tupeu s-a bagat in fata la un coada, cand noi toti ceilaltai stateam frumos sa ne vina randul.......
Postat 22 Februarie 2012, 12:42 de ana
...
Manastirile ortodoxe, de cand lumea, au fost paravan pentru afaceri necurate, spionaj (pe timpul razboiului chiar), specula, hotie etc. Aceste specimente infecte ar trebui mazilite dar cum toata lumea stie, pestele de la cap se impute, astfel nimeni din conducere BOR nu face nimic, fiecare este preocupat de afacerile si bogatia personala. Nu de multa vreme a crapat un episcop sau mitropolit (ceva de genul acesta) ortodox care a lasat in urma lui o avere impresionanta. Pe ei ii doare in c*ur de toti nevoiasii si sarmanii din aceasta tara. Ne cer noua sa facem donatii, sa fim cu sufletul curat iar ei/ele sint manjiti cu * din cap pana in picioare. Ei vor acum sa faca catedrala mantuirii nemului (ce aberatie) de 400milioane euro pentru ca asa sunt ei! Niste hoti perversi in frunte cu patriarhul. Stie si el acest lucru dar nu va recunoaste niciodata. Din pacate la fel de bine stie ca dupa moarte va ajunge in pamant nicidecum in inexistentele rai sau iad de care vorbesc cu atata patos mintindu-ne zi de zi. Daca ar exista rai nu credeti ca ar face tot posibilul sa ajunga acolo? Dar cum ei stiu SIGUR ca nu exista nici nu fac nici un efort sa dae impresia ca s-ar teme.
Postat 22 Februarie 2012, 12:16 de Flash
@TDS
mi-ai trezit interesul nu de altceva,oricum e o picatura intr-un ocean asta la ce se intampla in romania,dar picur cu picur ...iese.. ;)
Postat 22 Februarie 2012, 10:32 de eucumine
@TDS
TDS mai fa cat mai multe dezvaluiri,observ ca esti documentat,in ziar pot scrie doar cateva lucruri,pe forum se pot face cat mai multe dezvaluiri,astept sa te mai citesc pe aicia.
Postat 22 Februarie 2012, 10:30 de eucumine
business woman 3
iulia platona? fosta la facultatea de stiinte economice? proiecte cu finantare europeana? nu va suna ceva cunoscut? Manastirea Sfintei cruci-prietenie mare cu un \"lantig\"(ca nu e lant)de farmacii din oradea! sponsorizari peste sponsorizari cand destui concetateni mor de foame! iar maicutele cer pe ascuns ca in aceste sponsorizari sa se includa si niscaiva cafea(AM ASISTAT LA O ASTFEL DE CERERE)
Postat 22 Februarie 2012, 10:19 de TDS
business woman 2
Dumnezeu iubeste ADEVARUL si este greu de presupus(ma rog, imposibil)ca accepta matrapazlacurile falsilor sai slujitori! Crede cineva ca Dumnezeu agreeaza astfel de metode ca cele ale Maicii Mina? Sau ii plac actiunile lui Sofronie? Sau ale popii Sabau(cel cu sex-ul)? Sau ale popii din PMO care minte si cand respira? Eu voi fi pedepsit pentru ca mananc "sangerete"de porc sau neo protestantii care sustin ca Biblia interzice sa mananci sange dar pe de alta parte si ei au strict interese economice? Eu n-am furat, n-am fost profitor, imi apar drepturile mele si vreau sa fie pedepsiti toti cei care au facut chestii din astea(si pentru asta incerc sa-i demasc chiar daca ei sustin ca vreau sa le fac rau). Asa ca mie de ce sa-mi fie frica de Dumnezeu? Sa le fie frica celor care au la activ astfel de fapte!
Postat 22 Februarie 2012, 10:09 de TDS
dar evaziunea de la orc
cand o starpiti salariatii incaseaza minim 200lei fara acte de fiscalizare a veniturilor, pe un fraier care vrea sa scape de birocratie cand veti strapi evaziunea, dar profesii libere cu facturi de 65 lei si in mana incaseaza minim 200 lei, ce facem nebunilor furam si furam asta e sangele nostru de hot, atat putem duce in viata !
Postat 22 Februarie 2012, 10:06 de ORC
nu va intrebati LOGIC
zici ca totii nativi suntem talentati spre EVAZIUNE cineva ii dreseaza asa !!! noi nu am cunoscut EVAZIUNE pe vreamea lui CEAUSESCU, de ce ? NU ne a invatatat nimeni cum sa o facem , adika cei din varf :))))))
Postat 22 Februarie 2012, 09:59 de ANKA
nu va intrebati LOGIC
de altii fac ce fac :infractiuni, crime, etc PROSTUL munceste plateste N organe abilitate sa indrume si IRONIE tot e JECMANIT pe fata nu la SPATE, cum este posibil sa platesti un dascal si copilul tot analafabet sa ramana!!! simplu dascalul nu are pregatire si indemanre sa l INDRUME conform plati :)))) nu exista SMEN, FURT cat timp avem ORGANE abilitate de indrumare si inregistrare , bravi CRESTINI terminati va cu PROSTIA si lasati MINTEA sa va conduca! FANATICILOR, victimizatilor :))))
Postat 22 Februarie 2012, 09:56 de ANKA
business woman
Maica Mina este prototipul "femeii de afaceri" careia i-ar sta bine in mediul economic laic! Mai mult ca sigur este priceputa la afaceri si priceperea ii vine si din trecutul tumultuos(cel putin asa umbla vorba prin targ). dar intreaga pricepe nu ar fi putut fi pusa in practica fara sprijinul autoritatilor. o stareta apropiata de un partid? ei bine, iata ca se poate! apropiata de un primar care i-a facut cadouri? ei bine, s-a putut! mira-m-as sa nu fi avut vreo contributie si parintele din PMO. este clar, si la nivelul BOR interesele economice, interesele personale si de grup primeaza. Sofronie are ambitii mari? se rezolva! cu sprijinul lui danut! dintr-un condei, hop! alta mitropolie! a vrut Biserica o Manastire pe Facliei? s-a facut(ma rog, mie personal mi se pare un mastodont ORIBIL dar asta este alta poveste). A vrut Maica Mina tancodrom-ul? I s-a facut pe plac dar nu chiar cum si-ar fi dorit! Ce-mi place mie enorm la fetele acestea bisericesti este ca deindata ce ai o opozitie, imediat te ameninta cu un soi de blesteme si-ti vorbesc de "frica de Dumnezeu"! Dar mie, spre exemplu, de ce sa-mi fie frica de Dumnezeu? Pentru ca spun adevarul despre aceste false fete bisericesti?
Postat 22 Februarie 2012, 09:54 de TDS
nebunia religiilor
ortodocsi nu-s buni,pocaiti nici ei,atuncia cine-s mai buni?ateii?sau sa importam alte religii?lacomia nu are margini.nu se mai satura de averi pe pamant in timp ce altii mor de foame.
Postat 22 Februarie 2012, 09:22 de praf
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON