URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Decembrie 2010, 09:57

Jurnal de Bihorel

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Luni

Tanti Zoe pensionara, răcită bocnă. "Am fost la Ştrandul Ioşia tocmai când s-a închis". "Şi ce-i cu asta?" "Cum ce-i? S-a închis cu noi înăuntru. Abia după trei zile au venit să ne salveze". "Şi cum aţi rezistat?". "De cald era mai cald ca acasă, unde am oprit caloriferul. Apă de băut era destulă, deşi cea termală parcă nu are acelaşi gust". "Şi mâncare?". "Păi nu sunt ciuperci destule acolo?".

12 Nicu Hodut_jurnal.jpgMarţi

La ITM a câştigat concursul de director un tinerel. "Care-s principalele priorităţi?". "Întâi să mă dumiresc ce am de făcut. Abia apoi voi lua măsuri". "Ce veţi face cu adjuncta dumneavoastră?". "Cum ce voi face? Ce a făcut toată lumea până acum. Că altfel nu poţi întrona disciplină în colectiv". "Să înţeleg că veţi iniţia o relaţie?". "Numai dacă chestia asa e trecută în fişa postului"...

Miercuri

Consiliul Local a decis suprimarea magazinelor de vise. Un consilier mi-a explicat tertipul: "N-au voie la mai puţin de 2 kilometri de şcoli, muzee, cinematografe, biserici, plăcintării, toalete, staţii de tramvai, copaci, agenţi de circulaţie şi taxiuri. Practic, e imposibil să funcţioneze în oraş". "Şi ce veţi punen în loc?". "Magazine de seminţe de cartofi, porumb, grâu. Deşi, la ce tineret avem, nu m-ar mira să le fumeze şi pe astea".

Joi

Vio către Ghiusi. "Ştii când ţi-oi da io banii înapoi?". "Chiar aşa, când?". "Când om intra în Schengen". "Puteai să-mi spui, că mai bine ţi-i făceam cadou. Dar ce au cu noi de nu ne vor?".  "Da' ce, crezi că francezii îs proşti? Or fi ei conduşi de un papagal gălăgios, dar unii mai judecă. Dacă intrăm în Schengen, cine-i mai opreşte pe ţigani până sub turnul Eiffel?".

Vineri

Noroc că s-au anulat contractele de deszăpezire, să se înveţe minte constructorii. L-am întrebat pe Fratele de la Consiliu cine va curăţa zăpada în locul lui Beni Hill Asfaltatorul. "Nu ştiu. Voi reface licitaţia". "Şi asta cât va dura?". "După procedura de urgenţă, în mai puţin de cinci luni avem firma câştigătoare".

Sâmbătă

Am chemat-o pe Juji la mine să facem Sărbătorile împreună. "Nu mă pot mişca din casă, trebuie să stau întinsă pe masa din sufragerie", mi-a răspuns. "N-am mai auzit aşa ceva. Care-i motivul?". "Soţul meu e tare fudul. N-are bani şi a zis că musai trebuie şi el să aibă ce pune pe masă. Şi m-a pus pe mine".

Duminică

La majoritatea românilor masa de Crăciun a fost compusă din: patru picioare, un blat de lemn şi câteva cuie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
aaaaaaa
CENZURAT
Postat 27 Decembrie 2010, 18:30 de @un cetatean
PACAT DE CRACIUN
ESTI FERICIT? NU PT.MULT TIMP.GUVERNUL PICA SI CU EL SI VOI.PACAT CA V-A FACUT OAMENI PE TINE NICU SI PE TINE BLONDULE,MATEI ZIS JIDVEI.PT.VOI SI ALDE VOI A BAUT CE NU-I PLACE ,JIDVEI SI CU EL SI VOI FATA CULCATA IN IARBA!ATI UITAT ? CU SIGURANTA SI MARELE ALB PORC-HES .TUTUROR VA DORESC CE -I DORITI VOI LUI MATEI MIRCEA SI LEONTIN.
Postat 27 Decembrie 2010, 13:49 de EU
PACAT DE CRACIUN
CEL MAI MARE PACAT ESTE SA SUPERI COPII CARE CRED IN MOS CRACIUN CHIAR DE CRACIUN .A CUI E PACATUL?EL BOLO NU STIE? CUM S-AR SIMTI FETELE LUI SA NU LE ADUCA MOSUL NIMIC SA LE INCHIDA USA IN NAS?POATE EL UN BOLOVAN SA RASPUNDA LA INTREBAREA ASTA? DACA DA POATE LA ANU FACE ROST DE SPONSORI PT. TOTI COPIII CARE CRED IN MOS CRACIUN SA-I FIE SARBATORILE PLINE DE LACRIMILE COPIILOR CARE NU AU PRIMIT CADOURI DE LA MOS CRACIUN DE ORADEA!!!
Postat 27 Decembrie 2010, 13:44 de EU
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON