URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Martie 2011, 08:25

Ioan Lucian, pe linie moartă

Ioan Lucian, pe linie moartă GHINIONISTUL. Ioan Lucian (foto) a compromis mai multe proiecte ale FPB, culminând cu cel al centrului de afaceri din Sânmartin. Acesta le povestea jurnaliştilor duşi la faţa locului de un complex cu săli de conferinţe, hotel de 4 stele, jacuzzi şi chiar heliport. După ani de tărăgănări şi 1,5 milioane de euro tocate, construcţia e tot în lucru...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conducerea Federaţiei Patronilor Bihor (FPB) a hotărât, la începutul săptămânii trecute, înlocuirea din funcţie a preşedintelui Ioan Lucian, ca urmare a situaţiei financiare dezastruoase a organizaţiei.

Este cea de-a doua mazilire a lui Lucian în mai puţin de două luni, după debarcarea de la începutul anului de la conducerea FC Bihor. În ambele cazuri, fostul preşedinte a fost îndepărtat din funcţie ca urmare a managementului defectuos şi a datoriilor imense acumulate de organizaţiile pe care le-a condus.

Datorii de 7 miliarde

07-Octavian-Bara.jpgE oficial: Ioan Lucian a fost debarcat. "Am avut o întâlnire în cursul zilei de luni, iar domnul Lucian a fost înlocuit din funcţie ca urmare a faptului că s-au ridicat probleme faţă de modul în care federaţia şi-a desfăşurat activitatea în ultima perioadă, investiţiile făcute şi datoriile acumulate", a declarat pentru BIHOREANUL Octavian Bara (foto), preşedintele interimar al FPB.

Patronul firmei Autobara va asigura în mod provizoriu conducerea organizaţiei, până la alegerile de la sfârşitul lunii martie. "În următoarele 30 de zile se vor face verificări pentru a vedea de unde provin aceste datorii. Deocamdată ştim că federaţia a trebuit să avanseze nişte sume în cadrul unui proiect din fonduri europene privind ziarul bilingv al oamenilor de afaceri, urmând să îşi recupereze sumele pe măsură ce se fac decontările şi că există nişte furnizori neachitaţi de la construcţia centrului de afaceri din Sânmartin", a spus Bara. Estimativ, suma datorată de FPB se ridică la 700.000 lei, un record pentru asociaţia patronală.

La fel ca atunci când Lucian a fost înlocuit de la conducerea FC Bihor, colaboratorii săi au preferat o despărţire amiabilă, încercând să-i menajeze imaginea. Dacă la prima mazilire au fost invocate "motive de sănătate", la cea de-a doua, patronii au preferat chiar să treacă sub tăcere demiterea.

Hopa Lucică

Mai mult, Ioan Lucian a rămas în rândul vicepreşedinţilor organizaţiei, alături de proprietarul Adeplast, Marcel Bărbuţ, şi de patronul Grup West Premium, Szekely Lajos, şi are posibilitatea să candideze din nou. De altfel, din lipsă de înlocuitor, Lucian a fost la un pas de a rămâne preşedintele FPB până la organizarea alegerilor. A fost înlăturat abia la intervenţia fermă a lui Bărbuţ, care a apreciat că este injust să rămână pe post în condiţiile în care a acumulat atâtea datorii.

Îndepărtat de la conducerea FPB, Ioan Lucian s-a învârtit repede de o nouă funcţie. Un comunicat trimis de Ioan Drimbău, redactorul şef al publicaţiei "Împreună business", pe care Lucian a reuşit să o aducă în colaps, anunţa că acesta a fost ales, miercuri, preşedinte executiv al Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR), conduse de omul de afaceri Marian Petru Miluţ.

Este a doua oară când Miluţ ajută la spălarea ruşinii lui Lucian, după ce în toamna anului trecut a venit la Oradea pentru a anunţa că va investi 200.000 de euro în finalizarea lucrărilor la centrul de afaceri din Sânmartin, lucrare în care FPB a tocat în patru ani circa 1,5 milioane de euro fără să o ducă la bun sfârşit. Cam ca toate proiectele marca Lucian...


INCOMPETENŢĂ
Patroni în faliment

BIHOREANUL a arătat încă din vara anului trecut situaţia dezastruoasă în care Ioan Lucian a reuşit să aducă Federaţia Patronilor. La sfârşitul lui iulie 2010 FPB datora bugetului de asigurări sociale 30.000 de lei, era părăsită de angajaţi şi avea sediul debranşat pentru neplată de la curent, telefon şi internet. În plus, Lucian a reuşit să blocheze un proiect româno-maghiar finanţat cu 325.000 de euro din fonduri europene, care prevedea editarea publicaţiei "Împreună bussines", şi să pericliteze un altul de 4 milioane de euro întocmit cu Camera de Comerţ şi Industrie Debreţin.

FPB urma să primească un milion de euro pentru amenajarea unui centru de afaceri în Cetate, iar partea maghiară 3 milioane pentru construcţia unui sediu nou în Debreţin. Ungurii au refuzat să mai colaboreze cu Lucian şi au cerut Primăriei Oradea să devină parte în proiect.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
pleaca !
du-te loser-falimentar... du-te tot invartindu-te. mai cauta si alti fraieri (daca vei mai gasi pe cineva), sa-i bagi in faliment.
Postat 02 Martie 2011, 20:19 de owner
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
In sfarsit! FPB trebuie sa fie condusa de un om de afaceri. Totusi, mare atentie! Ioan Lucian nu mai are ce pierde, situatie in care, se va agata descaunul FPB printoate mijloacele.
Postat 01 Martie 2011, 16:49 de safe
DA PE FEKETE DE CE NUIL POMENITI?!
VOI ORI SUNTETI PROSTI, ORI AVETI VREUN INTERES SA NU SAPATI LA TEMELIA CENTRULUI DE AFACERI DIN SINMARTIN, CUMPARAT DE FPB DE LA NARCIS FEKETE PRIN "GRIJA" LUI LUCIAN! SUMA DE 1,5 MIL. EURO VI SE PARE CUMVA PREA MICA?! DE DETURNARE DE FONDURI, DELAPIDARE, EVAZIUNE FISCALA, ETC. ATI AUZIT?
Postat 01 Martie 2011, 10:58 de enkidu baluba
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON