URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Noiembrie 2010, 08:03

Interlopii orădeni, bătăuşi în deplasare

Interlopii orădeni, bătăuşi în deplasare CU RANGA PE BMW. Maşina băimăreanului Eugen Regoş (medalion), un BMW seria 3 (foto), a fost făcută praf de trei orădeni, între care bărbatul i-a recunoscut pe Petru Maliţa şi Marius Lazăr, doi din băieţii lui Grecu
Interlopii orădeni, bătăuşi în deplasare ÎN FLĂCĂRI. Decapotabila campionului naţional de box David Artur, în valoare de 15.000 euro, a ars în întregime, norocul bărbatului fiind că avea asigurare full CASCO. "Cu duşmanii pe care îi am, nu mă pot juca. Dar sincer, nu mă aşteptam să-i dea foc", spune boxerul.
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă după arestarea "prinţului" Romeo Markovics, zis Neguş junior, în Oradea scandalurile dintre grupările interlope s-au rărit, de teama unor noi represalii poliţieneşti, bătăuşii de pe Criş agită acum apele "în deplasare".

Mai mulţi băieţi din trupa patronului firmei de pază Super Security, Mihai Gabor, zis Grecu, între care Petru Maliţa şi Marius Lazăr, zis Ciobanu, sunt anchetaţi de poliţiştii din Baia Mare pentru că au distrus o maşină în trafic, au incendiat o alta şi au bătut un tânăr cu ranga, atacurile fiind executate la comanda unui interlop băimărean, prieten cu Grecu, aflat în plin război cu o grupare rivală.

Răzbunarea lui Pătruşel

Seria atacurilor de care sunt acuzaţi Petru Maliţa şi Marius Lazăr a început în octombrie, iar victimele sunt membri ai unei grupări băimărene conduse de Vasile Pop, cunoscut sub porecla Japonezu sau Japo'. Atacurile au fost comandate de Bogdan Pătruşel, capul unei bande de hoţi specializate în jefuirea TIR-urilor în Franţa, dar şi în perceperea taxelor de protecţie de la maramureşenii aflaţi la muncă pe teritoriul francez, unde, de altfel, individul a şi fost încarcerat anul trecut pentru furt.

De mai bine de doi ani, Pătruşel se află în război cu trupa lui Japo', în urma unor bătăi pe care le-a încasat de la oamenii acestuia, cea mai cruntă fiind cea din noaptea de 14/15 iunie 2008 când, la o chermeză, fiul lui Vasile Pop, poreclit - cum altfel? - Japo' mic, l-a înjunghiat de mai multe ori. Pătruşel a ajuns în spital, iar Japo' mic a fost arestat şi condamnat definitiv luna trecută de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, precum şi la plata unor despăgubiri în valoare de 40.000 euro.

Prieten cu Grecu şi cu oamenii acestuia, împreună cu care a dat mai multe lovituri în Franţa, Bogdan Pătruşel a decis să se răzbune şi, cu ajutorul "băieţilor de la Oradea", a pornit o contraofensivă împotriva rivalilor săi.

Foc la decapotabilă

04 David Artur.jpgPrimul care a avut de suferit a fost David Artur (foto), campion naţional de box la categorie grea. În dimineaţa zilei de 1 octombrie, boxerul, cunoscut ca apropiat al lui Japo, s-a trezit cu autoturismul incendiat în faţa blocului. Maşina, un Mercedes decapotabil înmatriculat în Spania, primită în contul unei datorii, a ars ca o torţă, la fel şi o Dacie parcată în apropiere. 

Deşi iniţial pompierii băimăreni au crezut că incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit, ulterior au stabilit că focul a fost pus intenţionat, boxerul fiind convins că era victima unei răzbunări. A cui anume nu ştie exact. "Noroc că maşina era asigurată full CASCO şi voi primi zilele următoare banii. Nu am probe să spun cine a fost incendiatorul. Bănuiesc o persoană care în dimineaţa de după incendiu a şi plecat din ţară, dar la fel de bine puteau fi şi băieţii lui Pătruşel", a declarat boxerul pentru BIHOREANUL, recunoscând că a avut mai multe conflicte cu Pătruşel.

"M-au băgat şi într-un dosar penal din cauza lui, am fost arestat 2 luni doar pentru că am încercat să-l despart de o altă persoană. Atunci a scos pistolul la oameni, dar asta nimeni nu a văzut. Bine că s-a terminat", zice David.

Cu ranga la bloc

Câteva săptămâni mai târziu, un alt tânăr băimărean, poreclit Soby, agent de pază, tot apropiat al lui Japo, a fost prins şi bătut lângă locuinţă de patru persoane mascate şi înarmate cu răngi metalice. Tânărul a ajuns la spital cu leziuni cerebrale şi mai multe traumatisme la nivelul braţelor, picioarelor şi spatelui. "Eu am parcat maşina şi am vrut să intru în bloc. Mă aşteptau după colţ şi mi-au dat în cap, peste spate, picioare şi mâini, după care au fugit. Am avut noroc cu un vecin care m-a dus imediat la spital", povesteşte Soby.

Tânărul a stat internat 12 zile şi, spre deosebire de David, e convins că în spatele atacului se află Pătruşel şi oamenii lui Grecu. "Pătruşel are o problemă cu toată lumea, vrea să conducă oraşul. Iar băieţii au fost identificaţi de un coleg de-al meu, care a fost şi el atacat, pentru că n-au avut timp să-şi pună cagule. Aveau doar hanoracele pe cap", spune el.

Blocaj în trafic

04 regos.jpgSoby se referă la un alt incident din seara de 11 noiembrie, petrecut pe o stradă centrală din Baia Mare, unde oamenii lui Grecu au atacat un alt agent de pază din localitate, Eugen Regoş (foto), în momentul în care acesta se întorcea acasă cu maşina.

"I-am văzut că aşteaptă pe stradă şi ştiam că nu sunt din zonă. I-am întrebat ce fac. Mi-au spus că locuiesc mai sus. Atunci mi-am dat seama că ceva nu e în regulă, dar n-am apucat să reacţionez. Au scos bâte şi au început să lovească. Au dat în portieră, în volan, au spart un geam din spate, iar apoi au fugit spre o maşină unde îi aştepta şoferul şi au plecat", spune Regoş.

Bărbatul a reuşit să vadă, însă, numărul de înmatriculare al maşinii, BH-89-MAL, dar şi să-i recunoască pe bătăuşi: Petru Maliţa şi Marius Lazăr, doi din locotenenţii lui Grecu, cel dintâi cercetat la Oradea pentru furtul unor maşini de la mai multe firme de închirieri auto, iar Lazăr implicat în mai multe bătăi, printre care şi cea consumată la nunta lui Ciprian Porumb, zis Porumbelu, şi soldată cu rănirea a două persoane.

"Cazul e cercetat de Poliţie, multe nu vreau să spun, întrebaţi acolo, la Oradea, cine sunt Maliţa, Geamănu, Ciobanu. De acolo au venit şi cei care i-au ars maşina lui David Artur şi cei care l-au bătut pe Soby. E mâna lui Pătruşel, pentru că el stă acum în Oradea şi e combinat cu Grecu, care îi asigură protecţie. Toate atacurile vin din partea lui", susţine Regoş.

04 Simona Neaga.jpgDeclaraţii doar cu avocat

Bărbatul susţine că, deşi au fost sesizaţi la câteva minute după incident, poliţiştii nu au reuşit să-i prindă pe bătăuşi, care au scăpat fugind din judeţ. Cei doi au fost, însă, găsiţi de poliţiştii orădeni şi chemaţi joia trecută pentru declaraţii. Pretextând că nu au avocat, au cerut o amânare, o primă audiere urmând să aibă loc abia luni, de data asta la Poliţia Maramureş.

"Clientul meu a fost citat să se prezinte la sediul Poliţiei din Baia Mare, dar deocamdată nu ştim pentru ce. Vom putea spune mai multe după audiere", spune avocata lui Petru Maliţa, Simona Neaga (foto). Asta, evident, dacă poliţiştii nu vor decide să-i trimită pe cei doi băieţi la arest, ca să se liniştească.


BĂIEŢI RĂI
Bătăuşi şi furăcioşi

Marius Lazăr, zis Ciobanu, şi Petru Maliţa au fost implicaţi în mai multe scandaluri în ultimii ani. În cazul lui Lazăr, cel mai recent s-a consumat pe 17 octombrie la restaurantul Castello din Felix, la nunta lui Ciprian Porumb, zis Porumbelu', un interlop specializat în spargerea de apartamente.

pandel.jpgBăut, Ciobanu a atacat doi nuntaşi, Dan Budău şi Marcel Todoran, ambii membri ai clanului Neguş, primul ajungând înjunghiat în spital, iar cel de-al doilea cu capul spart. Ulterior, scandalul a fost pus de cei doi pe seama unui alt interlop orădean, Mihai Carmen Pandel (foto), deoarece acesta a refuzat să intervină pentru ei, bărbatul fiind prins la înghesuială de bătăuşii lui Romi Neguş şi scăpând de urmăritori doar după ce a scos pistolul şi a tras.

La rândul lui, Petru Maliţa este anchetat pentru furtul a 5 maşini de la trei firme rent a car din oraş, printre care un Mercedes al lui Cornel Hoble, patronul clubului Heat. Ulterior, pe 22 septembrie, Maliţa a primit o bătaie soră cu moartea de la cinci recuperatori care l-au răpit din parcarea Era Shopping Park şi l-au abandonat în comuna Livada. Deşi a reclamat incidentul la Poliţie, ulterior tânărul a refuzat să-şi nominalizeze atacatorii, declarând doar că respectivii au acţionat la comanda patronului Heat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
cei mai tari
mai bine sa nu sti
Postat 12 Ianuarie 2014, 03:15 de dan
alin
degeaba vorbitzi adevarul nu o sa stitzi niciodata... :)
Postat 05 Noiembrie 2013, 14:40 de alin
borciulica junior
interesativa si de junioru lui grecu (borciu mihai) ca ala ii tot prin strainatate cu patrusel la furat din tiruri. si ala ii mare bataus atat prin oradea cat si prin baiamare si recuperator si pupincurist de a lu grecu si bogdan
Postat 11 Decembrie 2010, 00:06 de silaghi
ciobanu&mihai
sa te manance canceru CIOBANU si sifilisu si toate bolile lumi de jegos ordinar.ai uitat cum guitai cand tea incarcat budau la nunta.ratatule.iar cand ii vad poza la pandel ala zici ca e de la casa de copii.un cordit si pandel sa va bata dumnezo maduva oaselor.si nu mai stergeti msj sa vada oligofrenii astia doi ca sunt un nime slugi limbincuristi
Postat 01 Decembrie 2010, 01:47 de ciobanu&mihai
ce fraer
ASTE CU TRUPE SI CU SMARDOIALA au anvatat de la oradea de la sanyi ngs alai smecher nmr 1.
Postat 30 Noiembrie 2010, 18:44 de druis
ce fraer
iar ai scandal ...grecu are spate are procurori si judecator asa poti sa faci de cap an oras.. da ia dute tu si dai o plama la cineva ca te baga an arest pe loc eu am patit asa nu am tovarasi procurori sau politisti an preajma ...nu sunt JET....
Postat 30 Noiembrie 2010, 18:43 de druis
ce fraer
petrusel ala ai sageata lor care fura masini ....nui smecher un gartoi de hoti de masini ...fura chei din cliburi daca nu esti atent si ati fura masina ...nui nimeni....fraer,sluga nimeni ...
Postat 30 Noiembrie 2010, 18:29 de druis
ce smecher!!!
ciobanu si oameni lui grecu nu sant interlopi......bodyguarzi slugii nu interlopi ...ciobanu ai tepar un nimeni an lume ...sluga sa mearga an puscarie sa suga ciorapi ....
Postat 30 Noiembrie 2010, 13:22 de duru
batetii
care ii ala patrusel?
Postat 30 Noiembrie 2010, 13:19 de rad
iarscandal
iar scandal vedeti nu numa tigani fac scandal ....ciobanu ai un fraer sluga nu are .. nu stie nici o afacere sa faca bani .face bani din amenitari..adika la cine ai frika de el..un nenorocit ...sa mearga an puscarie gasca !!!!!!!
Postat 30 Noiembrie 2010, 13:18 de duru
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON