URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Ianuarie 2013, 11:12

Înnebunită de medici: Verdictul greşit dat de o doctoriţă de la Spitalul Pelican a adus o pensionară în prag de suicid

Înnebunită de medici: Verdictul greşit dat de o doctoriţă de la Spitalul Pelican a adus o pensionară în prag de suicid DIN PELICAN, LA SPITAL. În timpul unui consult de rutină la oftalmolog, Valerica Marc (foto) a fost schilodită, în minte şi suflet, de un diagnostic eronat pus de doctoriţa Corina Constantinescu de la Spitalul Pelican, care i-a spus franc că va orbi, lucru contestat de alţi medici
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădeanca Valerica Marc e una dintre multele victime ale sistemului medical bihorean, în care pacienţii par să nu aibă niciun drept, iar medicii îşi spală "în familie" rufele murdare, acoperindu-şi reciproc cazurile de malpraxis. Cu toate că are o boală incurabilă, în urmă cu un an orădeanca era plină de viaţă. Acum a ajuns o epavă umană, cu sănătatea şubrezită însă nu de diabetul de care suferă, ci de o doctoriţă. Care i-a spus, zâmbind, că va orbi...

Chiar şi după ce trei oftalmologi l-au infirmat, diagnosticul fals a aruncat-o într-un şir nesfârşit de depresii, femeia trăind de atunci cu antidepresive şi măcinată de gânduri sinucigaşe. Pentru nenorocirile pe care i le-a provocat, Valerica vrea s-o tragă pe doctoriţă la răspundere, dar nu poate întrucât Colegiul Medicilor tergiversează ancheta disciplinară, punând beţe-n roate inclusiv Justiţiei...

De la Pelican, la Neuro

Valerica Marc a aflat acum 10 ani că suferă de diabet zaharat de gradul II. Nevoită să se pensioneze înainte de limita de vârstă, pentru a primi indemnizaţia de la stat, femeia trebuie să-şi refacă anual dosarul medical, pentru reconfirmarea bolii, aşa cum cere legea. Ca urmare, în fiecare primăvară se internează în spital, unde îşi face analize complete, dar şi un consult general, ştiind că diabetul e o boală agresivă ce afectează întreg organismul. În mai anul trecut s-a internat la Spitalul Pelican. "E scump, dar am crezut că primesc şi servicii medicale de calitate", explică femeia. Că n-a fost tocmai aşa, a simţit-o pe propria piele.

"La cabinetul de oftalmologie, doctoriţa Corina Constantinescu mi-a zis verde-n faţă că am retinopatie diabetică, o boală ce duce la orbire. Am crezut că pică cerul pe mine. A râs de mine când am început să plâng. Spunea să nu mă supăr aşa tare, că boala asta intervine oricum de la o anumită vârstă la pacienţii cu diabet", povesteşte Valerica.

Câteva zile mai târziu, femeia a suferit o depresie atât de puternică încât familia a fost nevoită s-o interneze la neuropsihiatrie. Şi nu o dată. Întâi în luna mai, apoi în iunie şi din nou în iulie, fiind diagnosticată de dr. Elena Buhaş ca suferindă de depresie reactivă. După toate internările şi tratamentele urmate, femeia are în continuare sănătatea şubrezită şi trăieşte numai cu medicamente antidepresive.

Trei contra unu

De ce a şocat-o atât de tare diagnosticul? "Mama a avut retinopatie diabetică, iar în ultimii ani din viaţă era oarbă şi doar eu ştiu cât am tras cu ea. Nu vreau ca familia mea să sufere la fel. Decât aşa, mai bine mă arunc de la balcon", povesteşte, plângând, Valerica.

Pentru a-i scoate din cap gândurile negre, dar şi pentru a afla care e de fapt realitatea, familia a dus-o pe femeie la mai mulţi medici. Primul care a infirmat diagnosticul dat la Pelican a fost oftalmologul Cristian Mihuţiu de la Spitalul Militar din Oradea, apoi specialistul oculist Abu Taleb. Cum nici asta n-a fost de ajuns, pentru a se convinge că nu va orbi, vara trecută femeia s-a internat la Clinica de Oftalmologie din Cluj. Ţi de acolo a primit acelaşi diagnostic: "fără semne de retinopatie diabetică", după cum confirmă dr. Cristina Stan, unul dintre cei mai reputaţi medici din Ardeal.

Cu toate asigurările date de specialişti, Valerica Marc nu poate depăşi nici acum şocul psihic ce i-a distrus echilibrul interior. Cum se manifestă, explică soţul acesteia. "Plânge din orice, nu se poate concentra nici la lucruri mărunte, iar uneori nu poate merge la serviciu, deşi lucrează 4 ore pe zi. Are deseori insomnii, pierderi de memorie şi stări de leşin. Nu mai poate avea grijă nici de nepoţi, de frică să nu uite de ei... De când doctoriţa Constantinescu i-a pus acel diagnostic, soţia mea nu mai e om. A distrus-o!", acuză Dumitru, soţul femeii, convins că, odată făcut, răul nu va mai putea fi reparat nicicând.

Scuze la acuze

Contactată de BIHOREANUL, oftalmologul Corina Constantinescu respinge însă ideea unui diagnostic eronat. "Când am consultat-o, starea de sănătate îi era foarte alterată şi prezenta toate simptomele de retinopatie diabetică", declară, convinsă, doctoriţa. Mai mult, are explicaţii şi pentru diagnosticul dat de ceilalţi 3 specialişti oftalmologi care l-au infirmat pe cel dat de ea, justificându-l printr-o "posibilă îmbunătăţire temporară a stării de sănătate a pacientei". Fără a mai comenta în vreun fel acuzaţiile femeii, doctoriţa spune doar că aşteaptă rezultatele anchetei Colegiului Medicilor, unde Valerica Marc a depus o reclamaţie în septembrie 2012, încă nesoluţionată.

04 Carmen Pantis_3.jpgBIHOREANUL a încercat să afle de ce petiţia pensionarei nu a avut parte de un verdict, dar a primit un răspuns lapidar. "Sesizarea e în lucru la Comisia de Jurisdicţie a Colegiului Medicilor Bihor, care va înainta cazul Comisiei de Disciplină. Decizia finală va fi trimisă reclamantei şi poate fi contestată la Comisia Superioară de Disciplină a Colegiului Medicilor din România", a transmis preşedinta CM Bihor, Carmen Pantiş (foto).

"Nu există un termen reglementat legal pentru soluţionarea plângerilor. Până acum am primit doar expertiza specialistului oftalmolog, dar o aşteptăm şi pe cea a psihiatrului. Abia apoi ne vom pronunţa", a completat doctoriţa Pantiş, la insistenţele BIHOREANULUI, apreciind că în astfel de cazuri termenul rezonabil de soluţionare a reclamaţiilor ar fi undeva între 6 şi 12 luni.

Justiţia, în aşteptare

Oricum, Valerica Marc n-a mai aşteptat răspunsul Colegiului, temându-se că organizaţia "nu-i apără pe bolnavi, ci doar pe medici". Drept urmare, a reclamat-o pe doctoriţa Constantinescu şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, acuzând-o de comiterea infracţiunii de vătămare corporală gravă. Dar nici procurorii n-au reuşit încă să urnească dosarul, pentru că şi verdictul lor depinde tot de decizia comisiei disciplinare medicale.

Cu toate acestea, femeia nu are de gând să renunţe la lupta pe care a pornit-o. Dimpotrivă. Chiar şi în absenţa unui răspuns pozitiv de la Colegiul Medicilor sau de la Parchet, o va da în judecată pe doctoriţă şi-i va cere soctoteală în instanţa civilă. "Să plătească despăgubiri pentru toate traumele pe care mi le-a provocat! M-a îmbătrânit pe picioare!", acuză Valerica. Şi, într-un fel, îndârjirea pensionarei e explicabilă. Nu e tocmai normal să intri în spital cu o boală şi să ieşi cu două...


COLEGIUL IERTĂTOR
Organizaţie de "protecţie internă"

04 Topala Vladimir.jpgÎn 17 ani de când fiinţează ca singurul for ce verifică respectarea de către medici a normelor de etică profesională şi deontologie medicală, Colegiul Medicilor din Bihor n-a dat niciun verdict de malpraxis, spălându-i în schimb de păcate pe medici, pe bandă rulantă. O arată propriile-i statistici, conform cărora dintre cele 49 de reclamaţii luate în discuţia Comisiei de Disciplină în perioada 2005-2011 doar una s-a lăsat cu o pedeapsă, şi aceea "subţire", iar în 2012, din 15 reclamaţii, în numai 3 cazuri s-au aplicat sancţiuni - un vot de blam, un avertisment şi o mustrare.

Singurul caz de malpraxis demonstrat oficial în Bihor e al ginecologului Radu Scridon şi al anestezistului Vladimir Topală (în foto) de la Spitalul Episcop Nicolae Popovici din Beiuş, acuzaţi de moartea Marcelei Gruie în timpul unei naşteri prin operaţie de cezariană. Cei doi au fost scoşi basma curată de CM Bihor, dar găsiţi vinovaţi apoi de toate comisiile medicale care i-au anchetat. După patru ani de procese, pe 15 noiembrie 2011 Curtea de Apel Oradea i-a condamnat definitiv la 2, respectiv 3 ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, şi la plata a 150.000 euro daune morale în favoarea familiei femeii decedate, în solidar cu spitalul ai cărui angajaţi sunt şi acum.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
28 Comentarii
nu mergeti acolo
Dupa ce te opereaza iti ia bani doamna doctor Man iti spune ca oricum nu o sa vezi mai bine ca mai are ceva la ochi hoti hoti hoti
Postat 22 Iulie 2014, 14:13 de pop
Rusine lor
Am fost operat in acest spital in august 2013, cu diagnostic hernie inghinala, nu stiu daca si acum se afla in top 10 cele mai bune spitale private dar publicitate care se face asupra spitalulul e doar o publicitate platita dar servicii de 2 bani. Au lasat in mine un tub asa zis lama(pentru secretii), ei m-au asigurat ca se va scote tubul odata cu firele. Cand am mers la intalnirea programata doctorul a zis ca nu se vede tubul fiind scos probabil de asistente. La 3 saptamani de la operatie am simtit prezenta tubului in interiorul meu. Cum este posibil ca la dotarile pe care le au, la salariile mari pe care le primesc medici si asistele, medici de "top" care sunt in spital sa nu observe un corp strain in interiorul unei persoana. Chiar daca au salari mari decat la stat tot lipseste spaga?????? Mai bine mergeam la stat ca poate eram tratat mai bine, si cu spaga cu tot ajungeam mult mai ieftin. Rusine lor!!!!!
Postat 07 Mai 2014, 11:21 de Jeno
nu e ce se crede...
Nu mă miră de loc ceea ce citesc. Chiar azi am fost la oftamologie la Pelican; am fost programată din 11 aprilie pentru 6 mai, dimineata la ora 10. Ca orice bolnav "disciplinat" m-am prezentat la ora 9.40, am plătit 60 lei - fiindcă aveam trimitere - şi am aşteptat. Au intrat o multime de persoane ... La ora 12.20 am indrăznit să mă adresez asistentei , care ne chema după un criteriu doar de dumneaei ştiut, că am o programare la ora 10: cum vă numiţi, se uită pe o listă şi: da, aveţi putină răbdare, vă chem imediat. I-am pus în mână trimterea şi chitanţa şi am plecat, aproape plângând. Să mai am răbdare, cât, după două ore şi jumătate?! cu o programare de o lună în mânâ. Deci am stat acolo aproape trei ore, nu am intrat la consultaţie si am rămas cu banii daţi. Mi se pare incalificabil să se poarte aşa cu pacienţii. Oricât de improbabil vi se pare, domnilor doctori , suntem şi noi oameni, cu probleme, programe, şi pentru sume , de loc neglijabile, aşteptăm să ne respectaţi. Sunt sigură că nimeni nu se va sesiza pentru aceste mici "neplăceri" ale nu ştiu cui, dar poate mai citesc şi alţi pacienţi , să ştie la ce se pot aştepta de la buna organizare din Pelican.
Postat 06 Mai 2014, 19:37 de alexa
Verdict greșit .......
Sînt șocată de limbajul folosit pe acest site. Un diagnostic greșit dat de un medic din Banat nu l-a determinat pe soțul meu să se sinucidă.La spitalul Pelican a fost consultat cu toată seriozitatea și după tote investigațiile de laborator a fost dat diagnosticul corect și operat .Nici prin gînd nu ne-a trecut să-i cerem socoteală medicului pentru greșelile făcute.Nu știu dacă în cazul din articol nu este vorba de bani.Este o practică să scoți ''ceva'' din malpraxis. Vă doresc sănătate !
Postat 30 Aprilie 2014, 10:04 de margareta
Nenorocit ....
Acelasi lucru l-am patit eu la acelasi spital cu un incompetent recuperationist , Care mi-a distrus genunchiul! Pe scurt mi-a fortat ligamentele proapat operate prin ligamentoplaste ! A reusit sa ma nenoroceasca si trebuie sa ma operez dinou!
Postat 31 Martie 2014, 21:33 de Adrian
Ce pot sa fac?Va implor spuneti-mi.
Buna seara,ma numesc Hent Catalina .Sunt din Santana,jud.Arad. Am 18 ani si sunt diagnosticata pana in prezent de EPILEPSIE. De 11 ani am acest diagnostic,eu..neavand niciun simptom. La varsta de 7 ani am avut o mica blocare,fara pierdere de cunostinta,muscat de limba etc.Am ajuns la spital ,am fost internata ,si pus diagnostic epilepsie dupa doar o singura blocare de cateva secunde,doctorita scrie ca dupa RMN asta rezulta,dar defapt toate analizele au fost bune! Sincer va zic ma doare sa stiu ca pe acte scrie ceva dar eu defapt nu am acel ceva.Pe viitor vreau sa fac carnetul de sofer si sa lucrez?nu pot sa fac crntul .Tata cand s-a dus la doctorita sa-i spuna cum a putut sa scrie acel diagnostic timp de 11 ani,neavand nici un simptom.Stiti ce a facut ? A spus..are deja 18 ani,sa va gasiti alt docor.si i-a aruncat hartiile. Chiar astazi am fost la un neurolog specialist in Arad si m-a consultat,spunand ca sunt bine. Nici Dr. nu i-a venit sa creada cum a putut scrie asa ceva.Au bagat in mine niste pastile ce nu-mi foloseau. De ce doctorii in ziua de azi sunt asa?Am doar 18 ani si sunt inca eleva,sunt un copil..si stau si ma gandesc ce o sa mai fie pe viitor. Unde sa ma duc?Ce sa fac?
Postat 07 Ianuarie 2014, 19:27 de HentCatalina
Unde dai si unde crapa...
Nu zic...sunt o gramada de probleme in sistemul de sanatate...ca si in cel al justitiei. Jurnalistii ar avea de scris fara sa ramana in pana de subiecte. Cu toate acestea, prea de multe isi indreapta atacurile acolo unde nu trebuie! Hai sa fim seriosi, un diagnostic gresit (sa presupunem ca a fost intr-adevar gresit) a putut-o aduce in pragul sinuciderii pe pacienta... Mie teama ca de la inceput ii trebuia un examen psihiatric si abia apoi consultata oftalmologic batranica! Jalnic articolulul...
Postat 30 Ianuarie 2013, 10:46 de Herlea
Catre zoom alias jozef alias Corina C.
Draga, Zoom, Josef sau Corina Constantinescu (stii ce se mai prescurteasza, asa nu ?? adica C.C., daca nu, iti spun eu; e maro si i se spune caca; pe langa ca te ascunzi dupa niste nickuri absolut cretine, esti o analfabeta ( "bine inteles"), nu stii pune litere mari la inceput de propozitii, atunci ce sa ma mai mir ca ii tratezi pe pacienti de guta cand ei au sifilis ?! Sunt convins ca esti un produs infect si diletant al Sorbonicii, iei spaga si nu stiude ce, da cred ca esti urata in draci ! Si ai gura mare, urat mirositoare, spurcata si neagra ! Si esti o nespalata ! Si mai vrei ?! Ai grija, ca noi stim cine esti, si ce-ti poate pielea aia plina de sifilis ! Da putem si noi ! Daca exista romani nenorociti, apoi aia sunt cei care vin de la tine din vizita si fug de inghit pamantul, la profesionisti nu la zdrente ca tine. Tine minte, esti o analfabeta, o diletanta, o infractoarea si puti, de urata si murdara ce esti ! Si cainii, se sperie cand te vad pe strada, dihanie ! Si invata limba romana ! Si noapte buna !
Postat 22 Ianuarie 2013, 23:06 de hipocrate reloaded
@malpraxis
dupa ce o patesti in ungaria, nici macar nu ai cui sa te plangi acolo. numai sta de vorba cu tine. numai sa le dai banii..
Postat 22 Ianuarie 2013, 06:15 de jozsef
@hipocrate unguru bulan frustrat
au dreptate antevorbitorii... bine inteles nu ungurii frustrati asa cum esti si tu unul, care mananca cacat la tot pasul ! e plin si-n ungaria de malpraxis ! unguri romani nenorociti in ungaria, sunt destui ! plus unguri din aceasta tara in aceiasi situatie !
Postat 22 Ianuarie 2013, 06:07 de zoom
E plina Romania si mai ales Bihorul de medici gropari...
Daca se adevereste ce a spus femeia asta, si nu e exclus sa fie asa, duduia aia de la pelican e o infractoare . Sunt si medici exceptionali, oameni de elita dar din pacate corpul medical e plin de asemenea panarame obraznice si infractoare. Stau oamenii ca animalele la coada, li se cere spaga in cel mai nesimtit mod posibil, sunt umiliti, prost tratati. Fratilor, daca nu mai vreti asa ceva sa se intample, reactionati ! Faceti-va singuri dreptate ! Cereti-le socoteala ! Altfel, nu se va intampla nimic ! Eu sa trec prin asa ceva, as fi aruncat-o pe geam pe asa zisa doctorita sa incerce gravitatia. Astia nu sunt doctori, astia sunt buni de aruncat tomberoanele la rer, poate nici acolo. Fac. de Medicina din Oradea e focar de impostura, infractionalitate si diletantism ! Vorba unui antevorbitor, daca aveti probleme, mergeti in Ungaria sau la Cluj, nu la veterinarii din Oradea !!!
Postat 22 Ianuarie 2013, 01:23 de hipocrate
numai la doctori sa nu ajungi !
@ imputita : alo, gozember cretin, se intampla si la unguri ! o familie de unguri din Romania, au crezut ca au prins pe Dumnezeu de picior ! au fugit repede, cu baiatul lor, la un control si eventual tratament in ungaria dupa 3-4 zile au primit vestea ca baiatul a decedat, fara nici o explicatie ! au mers sa-l scoata de la morga dar nu i-au lasat sa faca asta fara sa achite o taxa foarte mare !!!!!!!!!!! disperati, ungurii din Romania au cerut ajutorul Statului Roman !!!!!!!!! acesta a fost un caz cunoscut in presa. ungurii respectivi, familie din Timisoara, au chemat si televiziunile dand sfaturi oamenilor sa aiba mare grija si sa nu faca asa cum au facut ei !!!!!! sunt si multe alte cazuri de malpraxis din ungaria necunoscute publicului pt ca familiile in cauza, s-au resemnat.
Postat 22 Ianuarie 2013, 01:18 de Oradean
bihor
cine dracu mai citeste bihoreanul...asta e un articol de infierare...nu e documentat...exact asa faceau si comunistii numai ca nah da bine se vinde ziarul daca scrii rau despre un medic...evident ca se mai fac si greseli si unde sunt erori trebuie cineva sa plateasca dar de la un simplu examen oftalmologic, fie el si gresit sa sustii ca o femeie e in pragul sinuciderii e o aberatie si voi o stiti..dar e foamea mare si scriem orice numa sa se vanda ziarul...rusineeeeeeeeeeeee
Postat 21 Ianuarie 2013, 17:44 de haralambie varcovean
bihor
cine dracu mai citeste bihoreanul...asta e un articol de infierare...nu e documentat...exact asa faceau si comunistii numai ca nah da bine se vinde ziarul daca scrii rau despre un medic...evident ca se mai fac si greseli si unde sunt erori trebuie cineva sa plateasca dar de la un simplu examen oftalmologic, fie el si gresit sa sustii ca o femeie e in pragul sinuciderii e o aberatie si voi o stiti..dar e foamea mare si scriem orice numa sa se vanda ziarul...rusineeeeeeeeeeeee
Postat 21 Ianuarie 2013, 17:44 de haralambie varcovean
Pelican ???????
Mai sunt fraieri care cred in Pelican dupa moartea acolo a lui tata Miaghiar si mama Micula ?
Postat 21 Ianuarie 2013, 17:28 de Stan patitu
te poarta pe la usi , isis bat joc de tine si iti rad in fata ai sa orbesti !!!
Bihorul e pe ultimul loc la medicina, nu avem doctori de calitate avem numai vai de capul lor care trebuie sa si achite ratele!Mergeti in Ungaria e mai sigur si mai curat nu renuntati la dubla cetatenie, ungurii sunt mai buni ca romani in medicina, sunt umani.
Postat 21 Ianuarie 2013, 17:18 de imputita nu doctor
te poarta pe la usi , isis bat joc de tine si iti rad in fata ai sa orbesti !!!
mortii vostri de v ar lua cu ei in groapa politica de kakakat , marsss javre imputite in groapa comuna cu voi, amin!
Postat 21 Ianuarie 2013, 17:17 de imputita nu doctor
tot la ura si ne incredere ajungem
offf Domane nu mai bine nu stiam de atatea bolii si bolii , este legal ca cineva sa ti spuna ca ORBESTI sau nu mai auzi, ce este el D-zeu sa stie ce va URMA ? asta este sitemul, paraziiti intretinuti de prostimea care ii hraneste familia !!!! EU NU AM NEVOIE de un medic sa mi spuna ca nu mai aud sau VAD atunci de ce este MEDIC ? este un farsor, un pacaici care ne ia banul asta ne trebuie , nu avem cui sa dam banul ?
Postat 21 Ianuarie 2013, 17:15 de vrei nu vrei
precizare
ca sa nu zica unii ca iau apararea Pelican-ului din cine stie ce motive, precizez ca tratamentul din spital de care am beneficiat a fost excelent, in schimb critic Laboratorul Pelican pentru niste analize care 100% nu au fost corecte
Postat 21 Ianuarie 2013, 15:09 de TDS
diabet=orbire, SIGUR!
daca are diabet, mai devreme sau mai tarziu RETINOPATIA este este asigurata! asa ca am rezerve ca diagnosticul a fost gresit! Poate sa fie o retinopatie incipienta si pana la orbire sa treaca o perioada mai lunga! oricum tratamentele cu laser din ziua de azi sunt mult mai performante! PS Ca sa nu fiu atacat o spun direct, nu sunt medic dar am avut cazuri in familie si in al doilea rand am avut si eu unele probleme oculare rezolvate la Pelican dar de catre alt medic(deci nu am fost pacientul acestei doamne)
Postat 21 Ianuarie 2013, 15:06 de TDS
GUNOAIELE SI MAFIA DIN ROMANIA
Ieu todauna am scris ca mafia criminalqa din romania ieste an floare,distrug vite umane ,si politicienni ai protejeaza,hal de guvern,tara si sistem mafiot,voi sesiza parlamentul european personal prin persoane de ancredere ,ca sa fie informati ce ieste anca an romania.
Postat 21 Ianuarie 2013, 13:45 de Vasile
ce ziceti?
ce s-ar intampla daca acest colegiu al medicilor s-ar desfiinta si noi pacientii sa ne putem adresa unui colegiu din vest?
Postat 21 Ianuarie 2013, 13:34 de www
cine?
pe jurnalistii cazuti de pe Luna, cu articole halucinante, tendentioase, cine ii trage la raspundere? dar pe cei care ne iau banii pe rca, dupa care ramai cu masina pe marginea drumului, iar roata in sant?
Postat 21 Ianuarie 2013, 13:33 de cozonac
hmmm
asa am patit si eu 3 medici din oradea si unul din cluj mi-au zis ca am tumoare iar la urma la ultimul medic la care am si fost mi-a spus ca e hernie cum se poate sa nu deosebesti o hernie de o tumoare ? am facut analize, ecografe computer tomograf ,marker tumoral toate analize f bune ..in ce lume traim?
Postat 21 Ianuarie 2013, 13:27 de pia
Ocoliţi şi veţi fi mai sănătoşi !?!
Faceţi coadă la Pelican, că e pe banii voştri doar ... ai noştri sunt asiguraţi de Arafat ...
Postat 21 Ianuarie 2013, 13:19 de Carp III
e greu jurnalismul...
un articol de 2 lei
Postat 21 Ianuarie 2013, 12:08 de victor
mn
da ce vina are medicul daca aia face depresie dupa depresie si ca e in pragul sinuciderii...e o conlcuzie total falsa ca din cauza unei posibile erori medicale femeia se ia si arunca de pe pod...auzi "vatamare corporala"....ma da voi de la bihoreanul chiar ati inebunit sa publicati asa mizerii..rusine sa va fie!
Postat 21 Ianuarie 2013, 11:41 de mn
sanatate
dr. Elena Buhaş feritiva de aceasta si de consultarile ei smintite daca un doctor da un rezultat nu ramaneti doar la acel rezultat consultati mai multi la fel am patit si eu cu o doctorita batrana care se credea specialista din cadrul policlinici canbinet orele in loc sa vada ca, am avut otita seroasa smintita mia dat un alt verdict mai grav pentru aceasta propun ca, toti medici batrani sa fie pensionati tot sistemul sa fie curatat de acesti comunisti besinosi care te tin la usa cu orele
Postat 21 Ianuarie 2013, 11:33 de ro
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON