URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Septembrie 2011, 08:15

Închis pentru furt: Mii de orădeni trebuie să plătească de două ori întreţinerea, "jefuiţi" de administratori

Închis pentru furt: Mii de orădeni trebuie să plătească de două ori întreţinerea, "jefuiţi" de administratori BOALA ERA HOŢIA. Ca să scape de gura membrilor Asociaţiei, administratoarea Floricica Coţe a închis casieria în urmă cu două săptămâni, afişând mesajul "Închis, caz de boală!". Vecinii au identificat boala ca fiind hoţia şi au modificat afişul în consecinţă...
Închis pentru furt: Mii de orădeni trebuie să plătească de două ori întreţinerea, "jefuiţi" de administratori BUNI DE PLATĂ. Rămaşi fără apă caldă după ce administratorul Floricica Coţe a sustras 127.000 lei din banii Asociaţiei Nicolae Bălcescu, locatarii şi-au votat joia trecută o nouă conducere. "Coţe era şefa Asociaţiei de peste 20 de ani. Cine ar fi crezut că fură?!", vocifera o femeie în mulţime. Care, la fel ca vecinii săi, va trebui să îşi plătească încă o dată întreţinerea...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Curtea blocurilor din strada Nicolae Bălcescu n-a mai văzut atâţia vecini adunaţi la un loc de la Revoluţie.

Joia trecută, oamenii au venit la şedinţa Asociaţiei de-a dreptul speriaţi: Electrocentrale le-a tăiat apa caldă de o lună de zile pe motiv de neplată. Zvonurile sunt că, dacă vor din nou apă caldă şi căldură, vor trebui să achite încă o dată facturile pe ultimele luni. "Administratoarea nu a mai plătit nimic la CET din primăvară. Peste un miliard de lei vechi a dispărut!", se revoltă un bărbat.

În aceeaşi situaţie sunt încă 14 asociaţii de proprietari din Oradea. Şi reprezentanţii municipalităţii spun că la fel poate ajunge oricare alta dacă oamenii nu verifică periodic ce se întâmplă cu banii lor...

De pe vremea lui Ceauşescu

Floricica Coţe, administratorul Asociaţiei de proprietari Nicolae Bălcescu, a furat luni de zile banii de întreţinere. Nici nu i-a fost greu. Preşedintele Asociaţiei era bolnav, iar cenzorii făceau doar act de prezenţă la încasarea facturilor şi citirea contoarelor.

Nimeni nu i-a verificat gestiunea, pentru că Floricica avea banii pe mână de pe vremea lui Ceauşescu şi n-a fost prinsă niciodată cu ocaua mică. Până acum!

"Pe 15 august CET ne-a tăiat apa caldă. Administratoarea ne-a minţit o vreme că se fac lucrări, pentru a se înlocui ceasurile, apoi că va da în judecată Electrocentrale. Am crezut-o până când cineva a sesizat Primăria şi adevărul a ieşit la iveală", povesteşte unul din locatari.

Decât hoaţă, mai bine moartă

05 Cristian Ile.jpgFemeia a dat din colţ în colţ încă de la început. "Ne-a tot amânat verificările. Vinerea ne-a amânat pe marţi, iar marţea, când am fost la sediu, Asociaţia era închisă. Văzând că ne evită, l-am sunat pe preşedinte, care a contactat-o şi ne-a promis că ne vedem a doua zi la ora 11", povesteşte Cristian Ile (foto), funcţionar la Compartimentul Asociaţii de Proprietari din cadrul Primăriei.

Dar administratoarea nu a venit nici a doua zi. "La ora 10:30 m-a sunat şi mi-a zis să dau ordin la CET să "cupleze" apa, că oamenii nu au nicio vină. A spus că ea a furat banii şi de acest lucru nu ştia nimeni. "Domnu' Ile, eu nu vin la control. Decât o mamă hoaţă, mai bine una sinucigaşă!", povesteşte funcţionarul că i-a spus femeia.

Seara, a şi fost găsită la Cimitirul Municipal, pe mormântul soţului, pradă unei supradoze de medicamente. Internată la Spitalul de Psihiatrie, a fost externată săptămâna trecută, dar nu deschide uşa nimănui şi nu răspunde la telefon.

Un an de "furăciuni"

Verificările făcute săptămâna trecută au scos la iveală un minus în gestiune de peste 127.000 lei. Deşi printre membrii Asociaţiei se numără adjunctul şefului Poliţiei municipiului Oradea, comisarul şef Alin Haniş, consilierul primarului Ilie Bolojan, Anca Sas, consilierul viceprimăriţei Biro, Wagner Izabella, ofiţeri SRI, poliţişti şi militari de carieră, nimeni nu şi-a dat seama că femeia fura.

"Adevărul este că oamenii îşi plătesc întreţinerea şi nu se mai interesează dacă Asociaţia plăteşte mai departe furnizorii sau nu. Dacă preşedintele nu este atent sau cenzorii nu verifică actele, pentru un administrator vechi este foarte uşor să fure", spune Ile. Funcţionarul zice că sustragerile sunt descoperite de obicei cam după un an, când se adună în gestiune un minus de circa 100.000 lei. "Când furnizorii de utilităţi opresc apa sau încălzirea ca să pună presiune pe asociaţie, adevărul iese la iveală, dar e prea târziu", explică Ile.

Bun furat...

Conform evidenţelor municipalităţii, în Oradea au fost depuse în ultimii trei ani nu mai puţin de 15 plângeri pentru delapidări, toate soldate cu dosare de urmărire penală. Pe lista ruşinii se numără, printre alţii, administratorii asociaţiilor "Carpaţi" 192 (din strada Progresului), 321 (Leonardo Da Vinci), 228 (Petre Ispirescu), 37/A (Aluminei), Grigore Ureche (strada Feldioarei).

Au fost inclusiv cazuri de administratori care ţineau gestiunea mai multor asociaţii şi le-au furat pe toate. Spre exemplu, Livia Grodan a dat "găuri" de sute de mii de lei asociaţiilor Antonescu 63 şi 64, Slatinei 23 şi Sovata 35. "Fiecare are alt motiv. O administratoare a pierdut banii asociaţiei în tranzacţii imobiliare, alta a povestit că i-a tocat cu un amant mai tânăr, alta le-a făcut case copiilor", spune un angajat al Primăriei.

Prejudiciul nu a fost recuperat în niciunul dintre cazuri. "Oamenii se lasă păgubaşi. După ce s-au trezit că trebuie să-şi plătească facturile din nou, nu mai vor să adune 3.000 de lei ca să plătească o expertiză judiciară pentru a stabili exact valoarea prejudiciului, iar fără aceasta nu pot cere despăgubiri într-un eventual proces civil", spune Delia Munteanu, şeful Compartimentului Asociaţii de Proprietari. Aşa că hoţii rămân cu prada...

Feriţi-vă!

05 Ilie Bolojan_1.jpgReprezentanţii municipalităţii spun că prima măsură de prevedere pe care o pot aplica orădenii este să se constituie în asociaţii cât mai mici. "La o asociaţie pe bloc sau pe scară de bloc, vecinii se cunosc între ei, se implică mai mult şi nu e aşa de uşor de furat", explică primarul Ilie Bolojan (foto).

La rândul lor, membrii asociaţiilor mari, cu peste 150 de apartamente, pot verifica oricând debitele către furnizori fără să iasă măcar din casă. "Atât Electrocentrale, cât şi Compania de Apă publică periodic pe site-urile proprii listele asociaţiilor cu datorii. Dacă oamenii ştiu că şi-au plătit contribuţiile, pot întreba oricând conducerea asociaţiei ce a făcut cu banii", zice Bolojan.

Mai mult, primarul le recomandă orădenilor să sesizeze compartimentul de profil al municipalităţii de câte ori au bănuiala că sunt furaţi. "În urma sesizărilor, funcţionarii vor face verificări amănunţite şi eventualele delapidări vor fi mult mai uşor de descoperit", spune edilul. Pentru că la bloc, la fel ca la casă, prima condiţie ca gospodăria să fie bine îngrijită este ca proprietarului să îi pese de ea. Iar dacă nu poate rezolva singur problema apărută, măcar poate cere ajutorul "meseriaşilor"...


ÎNCĂ O DATĂ!
61,35
lei vor plăti în plus pe lună, până la stingerea debitului, membrii Asociaţiei Bălcescu


ZONA DE RISC
Şi săraci, şi furaţi!

05 Daniel Tigan.jpgExperienţa a demonstrat că în majoritatea cazurilor delapidările apar la asociaţiile mari, cu peste 150 de apartamente, unde locatarii nu îşi cunosc preşedinţii şi administratorii, asociaţiile din blocurile de garsoniere sau fostele cămine de nefamilişti, unde fluctuaţia de chiriaşi e mare, şi asociaţiile cu datorii, unde hoţia se poate ascunde în noianul de restanţe. "Prima condiţie ca oamenii să se poată proteja e să cunoască situaţia asociaţiei lor. Din acest motiv, de luna viitoare vom afişa la fiecare scară de bloc restanţele mai vechi de 30 de zile", spune Daniel Ţigan (foto), directorul secţiei Termoficare al Electrocentrale.

CET a declanşat pe 15 august o campanie de debranşări la primele 42 de asociaţii cu datorii, iar de săptămâna viitoare va întrerupe apa caldă la încă 30 asociaţii. Conducerea Electrocentrale speră să pună astfel presiune pe asociaţii, pentru a-şi plăti restanţele, şi să-i determine pe orădeni să se intereseze mai mult de facturile neachitate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
De abuzuri, porcarii si alte ilegalitati nu ducem lipsa
Iarna trecuta ANRE (Autoritatea nationala de reglementare in domeniul energiei, avandu-l ca sef pe bihoreanul Mircea Matei zis Jidvei) obliga pe cei debransati de la incalzire sa plateasca vreo 30%-40% din factura termica, reprezentand caldura primita prin pereti si de la tevile care trec prin apartament. Anul acesta, scrie in acelasi articol din Jb, "centrul de decizie s-a mutat pe CET". Iar Regulamentul de functionare al CET il face si aproba Consiliul Local + Primarul. Toate acestea nu ilustreaza decat modalitatea de-a pune-n practica bunul-plac al unuia sau altuia in scopuri profitabile si, de asemenea, de-a nu-si asuma nimeni responsabilitatea pentru neplacerile si abuzurile create unor cetateni. Nu vedeti ca dau vina unii pe altii: Guvernul pe autoritatile locale, primaria pe prefectura, dracu' pe lacu', iar de pierdut are doar omul de rand. Mergeti dracului cu totii, politicieni de orice culoare, sefi si trepadusi in deconcentrate, regii si alte autoritati publice centrale sau locale. Si luati-va si neamurile si prietenii cu voi! Muriti!
Postat 15 Septembrie 2011, 12:25 de Unu
Asta-i alta porcarie
@doi: pai tocmai asta-i porcaria (ca paradoxul e prea elegant spus): cand este sa iti sisteze ei apa calda si caldura si ii iei la rost demonstrandu-le cu chitante ca ai platit, iti spun ca nu-i intereseaza situatia ta particulara, deoarece CET are contract cu asociatia nu cu tine. Insa daca vrei sa te debransezi individual de la caldura, imediat devin autoritatea care aproba, contra unor sume exorbitante, debransarea, verifica proiecte etc. Altfel ideea cu blindatul e buna, merci, dar bine ar fi fost sa o fi si verificat cineva concret in practica, ca la noi teoria si legile sunt una iar practica este cu totul altceva, uneori chiar opusa si impotriva legilor si teoriei.
Postat 15 Septembrie 2011, 12:08 de Unu
?!
@unu Tai conductele, le blindez si gata ! Lucrez ,,legal'', cu o firma de instalatii autorizata. Ce-o sa-mi faca primarul, CL, tiganu, gligor si in general ce poa' sa-mi faca cineva ?! Le trimit o recomandata cu confirmare de primire, in care le trimit pv al lucrarii in copie si le notific ca incepand cu data de...orice relatie contractuala (daca ar fi fost vreodata una !)sau de orice natura intre mine si CET/Electrocentrale, etc, inceteaza. De altfel eu nu am niciun act incheiat in nume propriu cu CET/Electrocentrale, TOCMAI DE AIA BOII POT SA DEBRANSEZE UN INTREG BLOC DIN CAUZA A DOI RAU PLATNICI ! CAND MI-AU TAIAT APA CALDA M-AU INTREBAT ?! MI-AU CERUT ,,AVIZUL'' ?! ASA CA SI RECIPROCA E VALABILA !
Postat 14 Septembrie 2011, 17:13 de doi
Traiasca Partidul Comunist Oradean in frunte cu secretarul sef, Ilie Bolojan!
Cititi in Jurnalul bihorean cum va puteti debransa de la CET. NICICUM. Au avut grija consilierii locali, primarele alesdan si imbuibatii din conducerea CET. Adica daca nu esti multumit de serviciile CET sau n-ai bani sa le platesti dar esti corect si vrei sa renunti la ele, nu "avizeaza pozitiv" cererea de debransare. Vrei-nu vrei Grigore, aghiasma bei! Asta-i DICTATURA!
Postat 14 Septembrie 2011, 13:30 de Unu
da , se pare ca da
Bolajan si Prefectul com[lici in inselarea cetateanului, instiga la inselaciune prin abuz?
Postat 14 Septembrie 2011, 09:51 de ce trist
Alte erori de judecata
1. Primarul porneste de la premisa gresita ca daca a dat afara jumatate dintre functionari, restul isi fac CORECT datoria. Nu este asa. 2. Culpa si pedeapsa comuna: este ca si cum Politia rutiera ar amenda nu doar pe soferul care a incalcat regulile de circulatie ci pe TOTI participantii la trafic, soferi si pietoni, (de pe strada, cartier si, de ce nu, municipiu si judet), pentru ca, nu-i asa?!, oricare dintre ceilalti soferi si pietoni puteau sa-l "atentioneze" pe contravenient si sa-i puna, eventual, piedica ca sa-l opreasca sa incalce legea! Trist este ca aceasta debandada CET-AsP-Primarie ii afecteaza in mod direct pe oradenii debransati si in mod indirect pe toti oradenii prin cresterea pretului gigacaloriei, cauza principala fiind INCOMPETENTA institutionala. Daca inca mai aveti apa calda, dat fiind ca abia vreo 70 de AsP sunt deocamdata debransate, pericolul n-a disparut, mai urmeaza debransarea a inca 90 AsP. Si la anul povestea continua sau se reia, cu altii sau cu aceiasi "actori", nici nu conteaza.
Postat 14 Septembrie 2011, 08:18 de Adi
NEO- COMUNISM
Daca sa sanctionezi la comun pe toti, vinovati si nevinovati, nu e cel mai abject comunism, nu stiu ce mai e. Este un mizerabil santaj al CET (si Primariei) sa privezi de servicii pe buni-platnici, restantieri si administratori (ne)cinstiti mizand pe faptul ca vei recupera datoria de la cine dintre acestia? Bineinteles ca de la buni-platnici. E o porcarie inimaginabila in lumea civilizata! @a: si daca verifici la furnizori ce? Ce parghii ca INDIVID ai sa determini plata datoriilor? Sa-l iei de gat pe restantier sau pe administrator si apoi sa-i spanzuri de gaura cu..ru..lui? @Un administrator: Sper sa citeasca si Bolojan comentariul matale, sa vada dispretul si recunoaterea hotiei si mitei! Din pacate ai dreptate: in tara prostilor hotzii sunt la putere! Muriti!!
Postat 14 Septembrie 2011, 05:48 de Nice
Ciocu mic
Ia mai linistitiva aici, ca inca nu mi-am umplut buzunarele, da. Daca nu va convine mutativa. Spaga tot spaga ramane, traiasca Romania.(eu cred ca va este ciuda:)
Postat 14 Septembrie 2011, 02:10 de Un administrator
felicitari ABEL
au ajuns cetatenii sa intretina parazitii sociali datorita analfabetismului si incalarii lehii promovate din 89 ne ati luat de fraieri, rusine sa va fie! putem vota chiar daca nu stim scrie corect limba romna, dar sa va dezvaluim HIDOSENIA de parazit social nu avem voi, D-zeu sa va dea ce mai GREEA moarte, incercare posibil sa nu va ierte in numele tuturot mortilor sacrificati prin stres de voi, FUNCTIONARI inaltii, criminali unei natiuni.
Postat 13 Septembrie 2011, 23:44 de amka
Legea 230/2007 si HG 1588/2007
Dle Simai, inainte de-a scrie chiar numai un titlu de articol ca acesta "Mii de orădeni TREBUIE să plătească de două ori întreţinerea, "jefuiţi" de administratori" ar trebui sa cititi Legea nr. 230/2007 si H.G. nr. 1.588/2007, referitoare la Asociatiile de Proprietari, ca sa aflati cine e OBLIGAT LEGAL sa achite restantele catre furnizori: PROPRIETARII RESTANTIEIRI si CEI INSARCINATI CU PLATA FACTURILOR - administrator, presedinte AsP, alti membri in comitetul executiv al AsP. Altfel va dati cu parerea in necunostinta de cauza si luati de bun orice flecaresc cei intrebati. V-ati pus problema ca Tigan, Bolojan, Munteanu, Ile au tot intersul sa eludeze legea? Cetatenii au doar obligatia sa-si achite taxele si impozitele, nicidecum sa verifice sau sanctioneze pe vecinii rau-platnici sau pe administratorii suspecti. Cetateanul nu trebuie nici sa stie sa scrie, sa citeasca sau sa socoteasca, ci doar sa plateasca. Autoritatile locale reprezentate de cei de mai sus au obligatia sa verifice si sa protejeze cetatenii de situatii pe care, in necunostinta de cauza, le declarati "firesti", doar pentru ca si altii au fost fraieriti (si cu sprijinul naiv al presei) sa plateasca a 2-a oara.
Postat 13 Septembrie 2011, 17:51 de Abel
a
locatarii ar trebui sa mai verifice din cand in cand la electrocentrale, rer, s.a.m.d., daca facturile sunt platite la zi.
Postat 13 Septembrie 2011, 17:35 de a
"Meseriasii" lui Bolojan
"reprezentanţii municipalităţii spun că la fel poate ajunge oricare alta [AsP] dacă oamenii nu verifică periodic ce se întâmplă cu banii lor". Extraordinar, ca si cum e obligatia consumatorului care cumpara o paine, un carnat sau, da - chiar apa calda si caldura, sa verifice comerciantul (sau intermediarul) daca are toate avizele sanitar-veterinare, bilantul contabil sau alte documente, in regula. Si, presupunand prin absurd ca poti si verifici acele acte, daca descoperi ca nu este in neregula ce faci, ii sugrumi? Nu cumva voi, "reprezentanţii municipalităţii" sunteti chiar AUTORITATEA cu obligatii legiferate in situatii de genul celei descrise in articol??? D-le Bolojan, astia iti sunt "meseriasii"! "Meseriasii" care au eliberat atestate de administratori unor hoti patibulari si semi-analfabeti, "meseriasii" care va duc de nas si va discrediteaza si care ne dispretuiesc daca "apelam" la ei, asa cum ne sfatuiti, si ne pun pe liber razandu-ne in fata. Caci ei sunt mari functionari in Primarie si sefi de Compartimente. A uitat madam Delia Munteanu ca a fost un biet operator pt ultimul recensamant. S-a cocotat in fotoliu si se crede inamovibila. Dar se gaseste ac pt cojocul fiecaruia!
Postat 13 Septembrie 2011, 17:06 de Walk
DOAMNE
Verificati si zona iosia sa vedeti acolo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 13 Septembrie 2011, 13:29 de tanti
Catre redactia BIHOREANUL
Ţin să vă atrag atenţia asupra unui rând: "Spre exemplu, Livia Grodan a dat "găuri" de sute de mii de lei asociaţiilor Antonescu 63 şi 64, Slatinei 23 şi Sovata 35" EU stau într-una dintre asociaţiile respective, iar la unul NU S-AU PLĂTIT FACTURILE TIMP DE 4 ANI DE ZILE!!! Dacă chiar vă băgaţi nasul peste tot, nu aţi dori să aflaţi, totuţi cine i-a ţinut spatele să poată fura 2 miliarde jumate lei vechi timp de 4 ani? Suntem convinşi că NU a fost singură, şi a fost ajutată, de aceea nu avem ce face. BIHOREANUL, vă-rog, dacă puteţi, interesaţi-vă, cum a fost posibil, ca timp de ani de zile, să se poată fura o suma aşa de mare, fara ca de exemplu Electrocentrale sa taie utilităţile (vorbim de o perioadă de ani de zile)... Daca lasaţi un comentariu cu o adresă de mail, dau detalii. Respect.
Postat 13 Septembrie 2011, 12:13 de az
simplu desfiintatai asociatile de propietari
sa vedem ce voturi va mai primi Primarul , desfintati departamentul din Primarie, ce face Prefectul nu vede nemuktumirea noastar sa il instiintam pe BOC si sa l inlocuim, simplu fratilor avem nemultumiri reactionam, ca nu sunt lipiti de scaune la cat castiga luan de luna ar trebui nici sa nu doarma, non stop munca, munca .
Postat 13 Septembrie 2011, 11:57 de postim!
CINE E DE VINA ??
BOLOJAN, BOC, BASESCU, OBAMA, BADEA, HUIDU , TOMA CARAGIU, PONTA, CRIN ANTONESCU, CRIN HALAICU, PEPE, OANA ZAVORAN, .......... ORICINE NUMAI CEI CE PLATESC SI NU VERIFICA LUNA DE LUNE CE PLATESC NU AU NICI O VINA !!!!
Postat 13 Septembrie 2011, 11:45 de scortosul
TOTI FURA CU NERUSINARE !
TOTI ADMINISTRATORII SI CEI CE ASIGURA DECONTAREA SERVICIILOR FURA PE RUPTE CU NERUSINARE !! TOTI SUNT "ABONATI" LA abc-URILE DIN ZONA LOR DE UNDE CUMPARA ALIMENTE SI IAU FACTURI PE RECHIZITE !!! MAI IAU BONURI DE LA MAGAZINELE SE SANITARE CA DACA AR VERIFICA CINEVA AR CONSTATA CA AN DE NA SE SCHIMBA DE 3-5 ORI TOTI ROBINETII DIN SUBSOLURI !!! TOTI DUPA 1 MANDAT ISI SCHIMBA MASINILE SI RENOVEAZA APARTAMENTELE DIN ...... PENSII !!! TOTI FURA MANA IN MANA CU CONTABILA, SEFUL DE SCARA, INSTALATORUL DE ASOCIATIE ,.............. SINGURA SOLUTIE ESTE CA SA SE CONTORIZEZE SEPARAT FIECARE APARTAMENT SI SA SE FACA CONTRACT DIRECT CU PROPRIETARUL APARTAMENTULUI !!! DAR CINE DORESTE O REGLEMENTARE SIMPLA FARA INTERPUSI ??? NIMEI DIN CEI CU PUTERE DE DECIZIE !!!
Postat 13 Septembrie 2011, 11:41 de scortosul
da frumos sursa de cadouri a reinceput sistemul scolar:))
fara jena trebuie depusa plangere penala impotriva tuturor functionarilor pentru abuz si neghlijenta, altfel nu inteleg ca ei sunt platiti sa imbunatateasca si sa ofere solutii legal;e nu sa inchida ochii si sa hranesca nespotismul si sistemul politic, a instiga la inselaciune si faruda e grav, foarte garvvv legea este lege nu tocmeala, de ce se ofera usite de a face delapidari, evaziune ca sa ce? TRAIASCA coruptia! plangere penala , fara rusine sa decida justitia daca e sau nu respectata legea.
Postat 13 Septembrie 2011, 11:36 de da!
Delia Munteanu e corupta, e "pila" din Primarie a administratorilor-hoti
Cand AsP nu au depus bianual situatia contabila la Primarie, de ce nu v-ati autosesizat? De ce la intalnirile cu proprietarii functionarii primariei tin partea administratorilor suspectati de delapidare, Munteanu fiind avocatul lor din oficiu? De ce aceeasi Munteanu avanseaza pretul de 3.000 lei pt expertize financiar contabile judiciare, cind pretul este in functie de perioada pt care se face expertiza, in functie de expertul contabil angajat sa faca expertiza si de cati proprietari achita acest serviciu. Daca 150 de proprietari platesc expertiza ii costa 20 de lei/apartament, deci mult mai putin decat sa plateasca datoria la CET. Dupa expertiza contabila judiciara, Tribunalul sau Parchetul va decide cine e obligat sa achite datoria: conducerile AsP si restantierii sau proprietarii buni platnici? Declaratiile Deliei Munteanu nu sunt decat manipulari si intoxicari ca sa descurajeze oamenii sa-si ceara dreptatea in Justitie si ca sa scape si ea cu obrazul curat. E corupta si incompetenta!
Postat 13 Septembrie 2011, 11:15 de Oradean
Primaria e raspunzatoare pentru situatia creata
Compartimentul de Indrumare si Control Asociatii de Proprietari di Primarie, in frunte cu sefa Delia Munteanu Laza, nu va puteti spala de responsabilitati la nesfarsit, legea spune ca aveti niste responsabilitati de care nu v-ati achitat si sunteti RESPONSABILI SI BUNI DE PLATA de ciuma abatutata peste oradeni: "H.G. nr. 1.588/2007 (M.O. nr. 43/08.01.2008) – pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functio¬narea asociatiilor de proprietari. Art. 21. – (3) Asociaţiile de proprietari care optează pentru condu¬ce¬rea contabilităţii în partidă simplă vor depune la com¬partimentele specializate în sprijinirea şi îndrumarea aso¬ciaţiilor de proprietari din cadrul consiliilor locale si¬tua¬ţia soldurilor elementelor de activ şi pasiv, întocmi¬tă potrivit ordinului ministrului economiei şi finanţelor, până la data de 1 martie pentru situaţia existentă la 31 de¬cembrie şi până la data de 1 septembrie pentru situa¬ţia existentă la 30 iunie. Asociaţiile de proprietari care optează pentru conducerea contabilităţii în partidă dublă vor depune bilanţ contabil, conform prevederilor legale." Nu mai prostiti lumea!!!!!!!
Postat 13 Septembrie 2011, 11:00 de Nice
ce nu stie primarul este legislatia
si daca exista acuze tot nu l poti invinovati pana cand instanta nu decide vinovatia, deci Primare DEMISIA tu ai creat haosul cu compartimentul inexistent administratia asociatilor de proprietari FICTIVI luati salarii si va doare undeva ce fac admistratori autorizati de voi, asa va este naravul de nespotism in rest nimic zero, nulitati sociale.Ei nu au nici o vina dar numesc, au departament pe statul de plata ce nu intelegem, ei sunt oamenii si trebuie sa traisca noi fraieri sa scoatem banul.auzi asociati mici dar cine le verifica periodic fianantele nu vor, primaria nu vrea si tot noi suntem pagubiti care platim, interesant sistem!! Prefectul ce face, cum ne imbunatateaste relatiile sociale cu institutiile conduse de el?
Postat 13 Septembrie 2011, 11:00 de da!
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON