URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Decembrie 2012, 08:59

Ilie Bolojan: "Vreau să avem un partener în Guvernul României"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Acuzat că "îi duce de mână" în campanie, primarul Ilie Bolojan explică de ce îi susţine pe candidaţii USL Oradea: pentru că îi vor reprezenta pe orădeni, aceştia aşteaptă de la parlamentari nu "poveşti", ci legi simple şi drepte, dar şi sprijin concret pentru proiectele de dezvoltare a oraşului.

- Ce v-a determinat să vă asumaţi rolul de locomotivă pentru candidaţii USL?

- N-aş spune că sunt o locomotivă, ci un susţinător. Prezenţa mea alături de ei arată că există o echipă care a convenit cu administraţia municipiului susţinerea unor proiecte, iar asta e foarte important, fiindcă USL va guverna în următorii 4 ani. Noi avem proiecte însuşite de toţi în USL Oradea, iar pentru că unele depind şi de Guvern, interesul meu legitim, ca primar, e să avem un partener în Guvernul României, ca să le concretizăm cât mai repede. Motivul pentru care însoţesc candidaţii USL la întâlnirile electorale este să le explic orădenilor acest lucru.

"Recomand echipa USL"

- Asta înseamnă că "garantaţi" pentru candidaţii USL, om cu om?

- Asta înseamnă că le recomand orădenilor care m-au votat pe mine să-i voteze, deoarece există argumente serioase. Cu unii dintre aceşti candidaţi - Florica Cherecheş, Ioan Cupşa - am lucrat în Primărie, şi dacă până acum au susţinut proiectele oraşului, nu există niciun motiv să nu le susţină şi mai departe. Iar eu nu sunt un primar bun numai pentru munca mea, ci şi pentru că am avut o echipă, iar cei doi sunt de mult membri ai acestei echipe. În ce-i priveşte pe alţi candidaţi USL, cum este de pildă Florian Bodog, cu care n-am lucrat în mod direct, cu care am avut şi divergenţe uneori, pentru mine contează că atunci când a ajuns la Bucureşti nu a uitat că este bihorean, cum au "uitat" alţii, şi a sprijinit proiectele oraşului, precum finalizarea Centrului Oncologic şi dotarea Spitalului Judeţean. Deci gândim logic: dacă dl Bodog a ajutat oraşul când nu era parte a acestei echipe, este o premisă că va face şi în viitor la fel. Iar dacă din cinci candidaţi USL patru vor confirma speranţele, înseamnă că totuşi am făcut un lucru bun, pentru că dorinţa mea e ca la finalul acestui mandat să putem dovedi că între 2012-2016 pentru Oradea şi pentru Bihor s-a făcut mai mult decât oricând. Sigur, nu se va schimba nimic de pe o zi pe alta, dar se va schimba ceva în bine şi fiecare orădean va avea de câştigat din această schimbare.

- Ce le cereţi viitorilor parlamentari USL, concret, în schimbul sprijinului oferit?

- Să ducem la bun sfârşit proiectele oraşului şi judeţului, şi sunt convins că o vor face. Evident, ei vor susţine proiecte de legi care să rezolve problemele tuturor românilor, din orice zonă a ţării, pentru că peste tot sunt probleme cu faţadele ori cu încălzirea, de exemplu. Dar, repet, trebuie să susţină şi proiectele din colegiul lor. Asta numai în limbaj cretinoid înseamnă trafic de influenţă. În realitate, înseamnă să nu uiţi de unde ai plecat şi de ce ai fost ales, căci oamenii îţi dau votul pentru lucruri concrete, nu pentru poveşti. Iar pentru sprijinirea oraşului nu e nevoie de o lege a lobby-ului, ci de bună-credinţă.

- Care sunt principalele axe ale programului USL pentru Oradea?

- Cele pe care le-am stabilit înaintea alegerilor locale. Atragerea de investiţii şi crearea de noi locuri de muncă, o infrastructură cu o centură cu toate pasajele peste ea, cu un aeroport funcţional, cu drumuri interioare bune, cu reţele de apă şi canalizare complete. Asigurarea unei forţe de muncă de calitate, pentru care vom susţine şcolile profesionale şi învăţământul universitar tehnic, ca să-l adaptăm la ceea ce cere piaţa muncii. Un alt obiectiv e îmbunătăţirea serviciilor publice din sănătate, unde vrem să modernizăm şi să dotăm toate spitalele, din termoficare, unde trebuie să oprim pierderile şi să ţinem preţurile la nivel suportabil, din salubrizare, ca să avem un oraş cât mai curat. Aceştia sunt pilonii pe care se bazează dezvoltarea oricărui oraş, nu sunt lucruri pe care le-am inventat noi, şi de aceea aceste proiecte nu pot fi contestate.

Competitorii mă pot contesta pe mine, că sunt încruntat, că sunt venit cu pluta, pot spune orice, că unele lucruri nu sunt în regulă, e posibil, dar nimeni nu poate contesta proiectele noastre. Amintiţi-vă doar cum era cu Parcul Industrial în 2008, când mulţi ne puneau piedici, iar acum e plin cu companii care totuşi creează locuri de muncă. Deci, vedeţi cine a avut dreptate: noi, sau corifeii lui "NU"?

"Dacă UDMR face politică de blocaj, trebuie să-şi asume opoziţia"

- Nu aveţi o apăsare că PNL s-a întovărăşit în USL cu PSD?

- Între partide şi oameni sunt posibile divergenţele, dar eu cred că oamenii raţionali din fiecare partid au înţeles că perioada confruntărilor fără mamă şi fără tată se încheie. Mulţi oameni îmi spun că s-au săturat să vadă atâta ceartă, şi eu cred că la conducerea PNL şi PSD sunt oameni raţionali, care înţeleg că va trebui să ducem guvernarea până la capăt, nu să ne scoatem ochii, să ne înghesuim care să taie panglica sau să fugim de răspundere, ci să construim. În Oradea, sunt mulţumit de funcţionarea USL, pentru că proiectele pe care le promovăm se fac cu consultarea tuturor.

- Ce explicaţii aţi putea da oamenilor dacă PSD va provoca ruperea USL la fel cum PD a spart Alianţa DA?

-  Nu vreau să mă gândesc la această situaţie. Noi, PNL, am încercat în Oradea şi în Bihor să fim un partid care îşi respectă totdeauna partenerii, ba chiar şi competitorii, pentru că vreau ca şi noi să fim respectaţi şi doriţi într-o alianţă. Un partid care s-a învăţat să-şi înşele partenerii şi pentru care trădarea e singura lui politică nu va mai fi dorit de nimeni, pentru că toţi vor şti că asta va face mereu: va înşela şi va minţi. Deci noi, PNL, am venit în USL cu o atitudine moderată, şi sper într-o reciprocitate dinspre parteneri.

- Vă doriţi o guvernare exclusiv a USL sau una cu eterna UDMR?

- Din punctul meu de vedere, dacă USL obţine majoritatea poate guverna singură fără nicio problemă. Asta nu înseamnă că nu poate colabora cu UDMR sau cu alte partide pentru proiecte care trebuie adoptate cu două treimi, cum ar fi modificarea Constituţiei. Eu nu resping din start o coaliţie cu UDMR, pentru că în guvernarea PDL sprijinul pentru oraş a venit exclusiv de la miniştrii UDMR. Pe de altă parte, în plan local am colaborat corect, fiindcă UDMR poate fi o portavoce care să transmită doleanţele comunităţii maghiare, pe care noi, ca români, nu le putem simţi foarte bine. Dar dacă UDMR face politică de blocaj, atunci sigur nu se poate aştepta la o relaţie de colaborare cu noi, şi atunci trebuie să-şi asume opoziţia.

Regionalizarea, o temă falsă

- Ce priorităţi credeţi că va avea următorul Parlament şi următorul Guvern, şi cum le vedeţi rezolvate?

- Cred că vor urma ani dificili, iar Guvernul va trebui să-şi asume şi decizii nepopulare. Dar nu neapărat faţă de populaţie, ci faţă de membrii fiecărui partid al USL. Guvernul va trebui să se ocupe de domenii care suferă de ani de zile, iar eu aş pune pe primele locuri agricultura, infrastructura şi fiscalitatea. Mi-aş dori să avem un Guvern care le spune primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene că statul nu are bani să facă şi autostrada Transilvania, şi căminul cultural, şi terenul de sport în pantă, şi ca urmare toate resursele trebuie direcţionate prioritar spre obiectivele mari, iar celelalte să se amâne. Sigur, va fi o zumzăială în partide, dar conducătorii trebuie să-şi asume o conducere sănătoasă.

La fel în agricultură, nu e normal să mergi de la Oradea la Cluj şi să vezi numai bălării, deci trebuie să luăm măsuri ca să nu mai fim o ţară care îşi importă hrana. Şi în materie fiscală trebuie intervenit, să se colecteze de la toţi taxele în mod corect, să se stopeze evaziunea. Sigur, într-o primă etapă poţi fi nepopular, dar apoi se vor vedea şi rezultatele. Eu sper că Guvernul nostru va avea forţa să-şi asume deciziile corecte, pentru că altfel vom bălti la nesfârşit. În rest, în ce priveşte revizuirea Constituţiei ori altele, nu zic că nu sunt importante, ba dimpotrivă, e absolut necesar să eliminăm ambiguităţile, dar  cred că prioritatea nr. 1 e rezolvarea problemelor urgente şi primare, de zi cu zi.

- Cum vedeţi regionalizarea? Ne va "înghiţi" Clujul sau vom înghiţi noi pe alţii?

- E şi asta o temă, dar mi se pare una falsă, pentru că nu lipsa regionalizării ne împiedică să ne facem treaba. Dacă tot mă întrebaţi, vreau ca statul român să fie mai eficient, dar într-o formă de organizare care să nu ne dilueze tradiţiile şi importanţa  zonei.

- Poate fi interzis traseismul politic?

- Categoric da. Şi încă simplu, nu trebuie să schimbi Constituţia, ci doar să dai o lege. Dacă traseismul e interzis consilierilor locali şi judeţeni sub sancţiunea pierderii mandatului, nu văd niciun motiv să nu poată fi sancţionaţi şi parlamentarii exact la fel.

"E important să avem bihoreni în Guvern"

- S-a pus problema să deveniţi membru al Guvernului, cum se spunea înainte de alegerile locale?

-  Şi acum mă mai întreabă oamenii la întâlnirile electorale dacă voi pleca, iar eu le spun acelaşi lucru, că vreau să-mi duc mandatul de primar la bun sfârşit.

- În 2016 veţi mai candida la Primărie?

- Eu nu am spus că nu voi mai candida, ci le-am spus colegilor din PNL că există un termen de valabilitate pentru un politician într-o funcţie. Americanii nu degeaba au pus limită pentru preşedinţi la două mandate. Sigur, poţi fi primar şi trei sau patru mandate, dar astea sunt excepţii. Important nu este să fiu eu primar, ci proiectele pe care le-am început pentru oraş să fie continuate. Important e să fie primar cineva care înţelege acest lucru, nu cum se numeşte primarul.

- Dacă USL câştigă alegerile, ce şanse are Bihorul să fie reprezentat în Guvern, când vedem ce bătaie se dă pe funcţii?

- Există competiţie în interiorul fiecărui partid, şi e bine că este aşa. În ce mă priveşte, cred că e important să avem cel puţin secretari de stat, fiindcă există o mulţime de proiecte care necesită de la Guvern tot felul de avize, de ştampile, de aprobări.

- Ce ar trebui să adopte un guvern USL sau altul ca model din ceea ce s-a făcut la Oradea?

- Noi avem câteva practici bune pe care le-am preluat din alte ţări europene şi care pot fi extrapolate la nivelul întregii ţări. De exemplu suntem cei mai avansaţi în gestionarea parcărilor, iar împreună cu Sibiul suntem singurele oraşe din România unde încasările de la parcări merg tot pentru a construi parcări, nu pentru a îndestula firme private, deşi şi noi am fi putut da parcările unor "prieteni". S-ar mai putea prelua modelul relaţiilor cu publicul, unde reclamaţiile la adresa funcţionarilor au scăzut la zero, sau modul de organizare a licitaţiilor, care a determinat scăderea preţurilor la achiziţia de bunuri şi servicii cu peste 40%. Cred că o simplă comparaţie cât costă un metru pătrat de asfalt în Oradea şi cât costă în alte oraşe ar putea convinge Guvernul să adopte acest model.

- Termoficarea e unul din caii de bătaie ai adversarilor. Aveţi explicaţii pentru orădenii cu care vă întâlniţi şi care sunt nemulţumiţi de preţul gigacaloriei?

- Da. În primul rând le spun cât folclor e în poveştile cu care unii încearcă să-i păcălească, de exemplu în povestea că la Oradea este mai scump decât în alte oraşe la fel de mari. Le explic că sistemul este vechi şi provoacă pierderi care fac ca facturile să fie mari, şi că trebuie să avem curajul să schimbăm acest sistem. Şi orice om de bună-credinţă înţelege acest lucru, şi acceptă că nu se poate rezolva peste noapte o problemă de peste 40 de ani. Ce mă deranjează, însă, este că promit ieftinirea gigacaloriei exact cei care au scumpit-o, care au anulat subvenţiile. Şi cum să-i creadă orădenii pe politrucii care vin în campanie cu astfel de poveşti?

- Ce mesaj aveţi pentru alegătorii orădeni?

- Să meargă la vot, asta e cea mai mare rugăminte. Cei care cred în PPDD, UDMR sau în pedeliştii vopsiţi din ARD să-i voteze pe aceştia, nu e nicio problemă, dar cei care m-au votat pe mine să-i voteze pe candidaţii USL. La fel îmi doresc să facă şi cei care spun că sunt sătui de politică, deoarece la o prezenţă mică vor ajunge în Parlament cei care se clasează pe locurile 2, 3 şi 4. Îi rog, deci, şi pe indecişi să-şi dea votul pentru candidaţii USL, pentru că aşa votează nu neapărat pentru Ponta sau pentru Antonescu, ci în primul rând sprijinirea municipiului Oradea şi a judeţului Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
USL e viitorul , votez viitorul !
USL e viitorul , votez viitorul !
Postat 07 Decembrie 2012, 23:27 de USL e viitorul , vot
TRAIASCA USL
Mergeti la vot si nu lasati sa decida altii in locul dumneavoastra. EU votez USL pentru ca merita ne-a dovedit .Restul partidelor nu merita atentie sunt false.Oricum USL va castiga, mergem inainte.
Postat 07 Decembrie 2012, 15:22 de eu
@PDL a distrus o tara
Eu vreau sa-l sustin pe primar si vreau sa-i sustin si pe catindatii usl ului. Am doi nuci frumosi si-i pun la dispozitie in locul celor 300 taiati de primar pe Borsului.. Le mai dau si franghie, sanatoasa, din canepa...azi nu mai gasesti asa ceva... dau si sapunul, de casa, handarbeit.
Postat 07 Decembrie 2012, 15:15 de sustinator
cu PDL ne am dezbinat , asta ne au impus
BOLOJAN ar fi bine sa RESPECTE Oradea si sanu schimbe valoarea istorica a ORASULUI sa nu se lase dominat de UDMR ca o incurca ca UNGUREANU , Oradea este un ORAS istoric aici sa nascut EMANUIL GOJDU .Stiti ce nu intelegeti unii el nu exista fara sustinere si aliante si atunci nu va intrebati interesele cui le reprezinta ? In politica sunt foarte multe capcane care produc un dezechilibru cultural.Daca DORITI ca el sa faca ceva trebuie sustinut de toti Oradenii nu doar anumite grupuri cu interese strict personale, indeciza poate costa scump un Oras si cultura lui.
Postat 07 Decembrie 2012, 10:53 de PDL a distrus o tara
anti USL
Ce vreti sa spuneti domnule Bolojan ca acuma nu aveti partener in guvernul Ponta? Sincer sper ca nu cautati ca partner prostia ... pentru ca asta reprezinta Ponta &Co. Ma si apuca rasul cand imi amintesc cum voiau sa ne numere ca sa il dea jos pe Basescu... Deci daca nu esti acasa.. intrebam vecinii... din intelepciunea dupa Bula (adica Antonescu)...
Postat 07 Decembrie 2012, 04:10 de ss
o singura optiune
Oradea are o singura optiune reala. Orasul s-a infrumusetat in ultimii doi ani si vreau sa sustin progresul prin vot.
Postat 06 Decembrie 2012, 23:08 de Flo
Asa da
Imi place foarte mult modul de gandire al domnului Bolojan Ilie.
Postat 06 Decembrie 2012, 18:32 de Cineva
Vo pus manafu sa dati commenturi naspa
deci e un penibil vopsit al pd sau pdl sau ard - tot isi schimba caciula(bine ca nu si-o fura ca sefii lui) - il chema manafu , el se ocupa la PDL de propaganda pe net pr vopsitzii astea pd asu ard dreq ii mai stie. Eu am un amic din copilarie care e in trupa aia de pseudo bloggeri a lui - il cheama IONUT - deci nici macar el nu e de acord cu mesajele primite de la bucuresti ale aredistilor sefi de bloggeri de la nivel central dar nu are ce face. o data mi-a aratat si mie cum finctioneza sechemele. interesant ce e drept dar penibil , vopesc rahatul in mov - niste idioti care lucreaza gratuit
Postat 06 Decembrie 2012, 18:24 de unu altu'
a
Foarte bine
Postat 06 Decembrie 2012, 18:01 de Ion
PBH
Aici merge "Folie a Trois" care se potriveşte ca prezervativul pe ... Guvernul, Parlamentul şi Tarzan din Oradea. Puterea rezultată în urma alegerilor din 9 decembrie va fi o guvernare "solidă" şi, evident, majoritară ... formată din PSD, PNL, PC, UDMR şi UNPR. În opoziţie vor fi PDL şi ce se mai scurge spre el din ARD, la care se adaugă PPDD. Asta e bine, pentru că din 2016 va fi şi mai nasol dar, în mare, cam tot 65-35%. La Oradea va fi întotdeauna pe dos decât la Bucureşti, ceea ce înseamnă că aerul de deal e diferit de cel de câmpie, iar cel de munte e doar pentru cunoscători.
Postat 06 Decembrie 2012, 17:52 de Carp III
Sa fim realisti
in situatia in care se afla aceasta tara alianta USL reprezinta salvarea noastra oameni buni ...sa nu mergem mai departe de cate a realizat primarul nostru si sunt sigura ca si domnul Bodog va fi pe masura asteptarilor noastre dupa ce va castiga alegerile...sunt oameni de bine
Postat 06 Decembrie 2012, 17:44 de Ileana
USL
chiar si-au dat interesul in aceasta campanie ....in schimb nu pot sa zic acelasi lucru si despre celelalte partide politice....sunt cei mai buni
Postat 06 Decembrie 2012, 17:42 de Sofia
Nu vrem sa fiti santajati
Aliati-va cu orice partid cu o singura conditie : FARA UDMR.
Postat 06 Decembrie 2012, 17:36 de Alegator
Bolovane, minti precum respiri ! Pt. noi esti pontone doi !
Ce partener vrei ,,in guvern\" ?! Acum cine guverneaza, nu ai tai ? Cuvantul tau conteaza si va conta pt. căcărău si pt. copy-lot mai putin decat un scuipat ! Uslamistii cum au ajuns la guvernare, cum te-au ars cu cet-ul... nu matei ti-a tras-o, ti-a tras-o Doru CIOCAN, director ANRSC si uslamist ! Fonduri de la guvern, investitii, etc, primesti m*ie ! Si asta vei primi mult si bine cat uslamistii vor fi condusi de căcărău si de copy-lot ! Te-ai umflat in pene cu bot octavian, ca nu l-ai pus pe lista... si ?! S-a dus la căcărău si ti-au dat amandoi m*ie ! Ai fost omul lui tărâțeanu, el te-a pus secretar general la guvern, el te-a facut prefect, dar acum jupan este căcărău si stii ca daca se tine de ceva temeinic, apoi acel lucru este sa ,,curete\" oamenii lui tărâțeanu ! Iar panaramele pe care ni le propui, crezi ca vor misca in front ?! Vezi pe careva, de pilda pe florica chereches, sa mearga si sa se bata pt. bihoreni/oradeni ?! S-au pe draghicioaia (sa traiti dom’ colonel Constantin! N-ati potolit-o pe d-na dr.?)... Din 2008 n-am vazut-o pana mai ieri, a venit cu niste pixuri si cu o palinca la final.... cam cum se da la parastas. In concluzie, ca-i votam pe ametitii uslamului, ca nu-i votam, noi tot cu p*a ne alegem ! Stii ca-i asa, iti inteleg disconfortul dar o minima decenta ar trebui sa ai, sa taci dreaqu din gura si sa nu ne mai minti ca o sa faci si o sa dregi...
Postat 06 Decembrie 2012, 17:07 de Oradean
tu baga-te in datorii cat mai mari,
si ai sa vezi cum o sa le platesti (nu tu, ce vom plati noi, cetatenii). tu, baga taxe cat mai multe si cat mai mari, inclusiv pe aerul pe care il respiram.
Postat 06 Decembrie 2012, 16:24 de bolovan taxozaurul
Bila neagra pt Bolo!
Un primar nu poate sa isi suspende activitatea pentru care e platit/ales si sa faca campanie electorala. El a fost ales pentru a gospodari orasul si nu pentru a face pe agentul electoral al USL. Toti primari fac ceea ce a facut Bolojan, asadar ii dau o bila neagra pentru activitatea din ultimele luni, incepanad cu campania de demitere a lui Basescu.
Postat 06 Decembrie 2012, 16:20 de aa
tu bagate in datorii cat mai mari,
si ai sa vezi cum o sa le platesti (nu tu, ce vom plati noi, cetatenii). tu, baga taxe cat mai multe si cat mai mari, inclusiv pe aerul pe care il respiram.
Postat 06 Decembrie 2012, 16:12 de bolovan taxozaurul
Pacat!
Bolojane, te-am votat si nu-mi pare rau dar pacat ca ai sefi pe Ponta si Antonescu. Daca Alianta DA era 70% compusa din oameni ca tine, Romania era departe. Eu sa fiu in locul lui Basescu te-as propune premier. Da, stiu, sunt un basist ordinar dar mai discutam peste un an de regim Ponta!
Postat 06 Decembrie 2012, 12:37 de talibanul portocaliu
Pacat!
Bolojane, te-am votat si nu-mi pare rau dar pacat ca ai sefi pe Ponta si Antonescu. Daca Alianta DA era 70% compusa din oameni ca tine, Romania era departe. Eu sa fiu in locul lui Basescu te-as propune premier. Da, stiu, sunt un basist ordinar dar mai discutam peste un an de regim Ponta!
Postat 06 Decembrie 2012, 12:30 de talibanul portocaliu
bafta!
Bolojan, cel mai adevarat primar din tara asta! Singurul de fapt!
Postat 06 Decembrie 2012, 12:02 de sergiu
am multi nepoti in parlament
Atitudinea domnului Bolojan ilustreaza metafora spusa in urma cu cateva zile de catre Basescu atunci cand a zis ca "... mai poate inghiti o broasca, dar nu poate inghiti un porc". In cazul domnului Bolojan vedem ca acesta "poate inghiti chiar si un porc", adica poate sustine candidati de proasta calitate care vor deveni parlamentari fara coloana vertebrala sub conducerea Ponta-Antonescu. Intr-o buna zi va veni momentul cand Bolojan va putea face politica fara sa mai fie nevoit "sa inghita porcul" trimis de Antonescu. Cred asta deoarece anul asta Bolojan a reusit sa evite "inghitirea porcului" Filip si Bot.
Postat 06 Decembrie 2012, 11:38 de matusa tamara
@chip
corect,cu actuala conducere USL tare mi-e teama ca ne izolam de UE,ar fi un dezastru mai ales pt tineri care au prea putine sanse la un loc de munca decent,iar bolovanul sa nu uite ca in mandatul sau a crescut pretul la apa si gkl,in mandatul sau e plin orasul cu parcari cu plata {sint si zone favorizate,transilvaniei,stefan cel mare,etc} in parcul industral au ajuns firme straine de mina a doua si a treia care platesc salariul minim pe economie,zona e fb pt dezvoltare economica dar nu a facut nimeni loby in occident pt a ne face cunoscuti,au plecat la cluj si aiurea chiar daca sintem oras de frontiera,oare de ce?poate pt ca nu ai un aeroport cit de cit decent.Nu am incredere ca o guvernare USL va rezolva problemele romanilor prin vinzarea a ce a mai ramas din economia romaneasca,nu au un program pt redresare,nu auzi decit jos base,au uitat ca guverneaza de 6 luni si nu au dat semne sa incerce macar sa faca ceva
Postat 06 Decembrie 2012, 10:34 de luky
NU POT
Dintre candidatii pe care-i avem local, cei ai PNL mi se par cei mai OK, dar nu pot sa nu tin cont ca sunt din USL si vor fi manipulati de iluminatii lor conducatori Ponta, Antonescu si Felix si nu vor recunoaste ca populatia a votat oamenii si nu USL, asa ca, n-am cum sa votez USL...
Postat 06 Decembrie 2012, 09:35 de Chip
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON