URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Decembrie 2012, 16:00

Gavrilă Ghilea, candidat la Senat: "Am făcut primul milion înainte de a intra în politică"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gavrilă Ghilea a ajuns preşedintele interimar al PDL Bihor după doi lideri, Petru Filip şi Ştefan Seremi, cu prestaţii detestate. În plus, partidul trece prin momente grele şi la nivel naţional, ceea ce face ca sarcina sa la alegerile din 9 decembrie să semene cu o misiune imposibilă. Dotat cu multă putere de muncă şi cu o bună cunoaştere a firii omului, Ghilea este, însă, convins că poate obţine rezultate onorabile.

Ne-a plăcut la putere, să ne placă şi în opoziţie

- Până în 2006 aţi fost viceprimar PSD. De ce aţi trecut la PD, şi apoi de ce aţi rămas în PDL, ba chiar aţi preluat şefia organizaţiei?

- Aşa cum am explicat de multe ori, eu nu aveam în calcul să părăsesc PSD, dar după ce la conducerea filialei a venit dl Mihai Bar, au apărut neînţelegeri care m-au pus în situaţia de a pleca. În PDL am rămas pentru că n-am fugit niciodată de greu. Poate vă amintiţi că în 2008 am candidat într-un colegiu senatorial din nordul judeţului, unde nu aveam nicio şansă, dar am făcut-o pentru a aduce cât mai multe voturi partidului şi echipei. Nici acum nu era corect să fi făcut un pas în spate. Conducerea organizaţiei mi-am asumat-o pentru că mi s-a solicitat şi pentru că activitatea trebuie să-şi continue cursul la parametri cât mai buni. Dacă ne-a plăcut PDL când era la putere, trebuie să ne placă şi în opoziţie. Aşa e corect!

- Înainte de a fi politician aţi fost om de afaceri. Cum se împacă cele două activităţi?

- În opinia mea, nu se exclud, atât timp cât respecţi legea totul e în regulă. Dacă în politică intri cu o situaţie materială rezolvată, aceasta îţi asigură o independenţă mai mare. De-a lungul timpului, când în funcţiile publice a fost nevoie să iau decizii, nu am ezitat să decid în folosul societăţii, fără să-mi fie teamă că, dacă îmi pierd postul, nu voi şti ce se întâmplă cu mine. Mai adaug ceva: un om de afaceri nu trebuie privit ca un duşman, deoarece el creează plusvaloare pentru societate, asigură locuri de muncă şi venituri pentru familii. În societăţile occidentale, şi eu cred că acestea ne sunt modelele, chiar se preferă ca politicianul să aibă o stare materială bună.

- La lansarea candidaţilor ARD Bihor spuneaţi că în politică aţi ajuns ca o persoană avută. Cam ce avere aveaţi atunci şi câtă e acum?

- Nu am făcut un calcul privind valoarea acţiunilor pe care le deţin în firmă, dar repet: când am intrat în politică n-am făcut-o pentru a mă îmbogăţi. Am făcut primul milion de euro cu mult înainte să mă implic în politică, şi sunt mândru de asta, aşa că nu cred că există niciun motiv să fiu arătat cu degetul.

Legende şi născociri

- Aţi fost acuzat că, prefect fiind, firma dvs. construia săli şi terenuri de sport din bani publici, blocuri ANL la ţară, iar în Oradea parcarea supraterană din spatele Tribunalului. Aţi câştigat toate licitaţiile la care aţi participat?

-  Nici pe departe, evident. Construcţii Bihor, ca multe alte societăţi, câştigă foarte puţine licitaţii din cele la care participă. Am construit în ultimii ani doar două săli şi baze de sport, din vreo 15-20 câte s-au făcut în judeţ, iar în ce priveşte blocurile ANL, din păcate nu am construit niciunul, deşi mi-ar fi plăcut. Sunt doar legende, născocirile unor persoane care aveau interesul să-mi şifoneze imaginea, pentru că - nu vreau să par lipsit de modestie - probabil reprezentam un pericol pentru cineva. În legătură cu parcarea, vă daţi seama că numai la Primăria Oradea nu pot fi bănuit că aş fi câştigat incorect o licitaţie!

- Care e ponderea de lucrări pe care le aveţi cu statul faţă de cele cu firme private?

- Un bilanţ al ultimilor trei ani ar arăta că lucrările în beneficiul unor firme private le depăşesc pe cele în beneficiul statului.

- În primăvară, ANI vă acuza că nu aţi declarat toate contractele pe care le derula firma.

-  A existat o neconcordanţă în declaraţia de interese în ce priveşte numărul lucrărilor, în sensul că s-au omis două contracte, dar problema s-a clarificat: cele două contracte erau publice, obţinute prin licitaţii, postate pe SEAP, veniturile le-am trecut în declaraţia de avere, firma a declarat şi a plătit toate impozitele, deci nici nu putea fi vorba de a ascunde nu ştiu ce. De altfel, după ce s-au derulat toate procedurile legale, ANI a concluzionat că n-a existat niciun prejudiciu. Sigur, m-a deranjat că acuzele au apărut întâi în presă, dar important e că am dovedit că n-a fost nicio rea credinţă din partea mea.

Trebuie să se vadă ceva după tine

- Tot ca prefect aţi blocat o Hotărâre a Consiliului Local pentru stimularea reabilitării faţadelor clădirilor din centrul Oradiei? Regretaţi sau vă menţineţi poziţia de atunci?

- Am blocat mai multe hotărâri pe care juriştii Prefecturii le-au găsit nelegale, între care taxa pe grădiniţă, pe care ar fi plătit-o părinţii inclusiv atunci când copiii ar fi lipsit de la grădiniţă, şi taxa pe localuri, fiindcă de pildă nu era corect s-o achite şi un ABC care rămâne deschis noaptea. În ce priveşte hotărârea referitoare la faţade, şi acum aş proceda la fel. Ideea era bună, dar regulamentul de aplicare nu era în regulă. Credeţi că eu, ca orădean şi ca om de afaceri interesat să existe front de lucru pentru firmele de construcţii, nu mi-aş fi dorit repararea faţadelor? Dar nu s-au acceptat observaţiile Prefecturii, iar apoi s-a abandonat hotărârea. Nu puteam proceda altfel, căci am primit 3.800 de reclamaţii din partea cetăţenilor somaţi să meargă la Primărie pentru taxa aceea, deşi nu aveau nicio treabă cu faţadele. Acum, cred că am scutit Primăria de o avalanşă de probleme şi mai mari. Toate deciziile le-am luat în interesul cetăţenilor, iar cine mă cunoaşte ştie că nu sunt o fire conflictuală.

- Ca lider al opoziţiei locale, ce poziţie aveţi faţă de administraţia liberală a oraşului şi a judeţului? Ce greşeli credeţi că face şi ce face bine?

- Evident, opoziţia trebuie să critice ceea ce nu se face bine, pentru că aşa e democraţia. În Oradea sunt anumite lucruri care ar trebui să se facă şi nu se fac, şi lucruri care se fac dar s-ar putea face şi mai bine. De pildă sensurile giratorii: ele sunt, într-adevăr, cea mai bună soluţie pentru fluidizarea circulaţiei, dar e de analizat dacă sunt necesare peste tot acolo unde s-au amenajat. De asemenea, ar trebui să se mai amenajeze parcări în centru. Cea mai mare problemă, după mine, e însă a CET-ului, în sensul că deşi pregătim o termocentrală nouă, pe gaz, care nu va mai polua, până la darea ei în funcţiune ar trebui schimbate filtrele actualei termocentrale. E inadmisibil ca oraşul să fie acoperit de fum, mai ales în Rogerius, unde dimineaţa vezi funingine adunată pe maşini şi pe case.

În judeţ sunt şi mai multe probleme, cu drumurile în primul rând. Acum s-a inaugurat un drum foarte important, între Sudrigiu şi Padiş, şi în paranteză spun că puteau fi invitaţi şi cei care au iniţiat proiectul! Mă bucur că am contribuit la realizarea lui şi că s-a finalizat, deoarece turismul va înflori în zonă. E nevoie, aşadar, de cât mai multe şi mai bune drumuri, de locuri de muncă, de acele depozite ecologice pentru deşeuri, de hale pentru producătorii agricoli, aşa cum au promis cei care conduc acum judeţul şi cum sper să se facă.

Rezumând, convingerea mea e că după ce ai trecut printr-o funcţie, trebuie să se vadă ceva după tine, iar proiectele bune trebuie continuate de cei care urmează în posturi. Din păcate, nu pot să nu constat că şi în Bihor actualul Guvern a blocat câteva investiţii importante. De exemplu şoseaua de centură a Oradiei, pentru care şi eu am insistat să vină finanţarea şi pentru care mergeam de două ori pe lună la Ministerul Transporturilor. La drumul naţional Oradea-Deva abia se mai mişcă lucrările, anemic, pe câteva porţiuni. Şi nu e în regulă, pentru că în ultimii ani s-au finalizat drumurile spre Arad şi spre Satu Mare, iar acum avem reprezentanţi în Guvern din Oradea...

O politică civilizată

- Ce s-a schimbat în PDL Bihor după eşecul din această vară?

- S-au întâmplat lucruri foarte importante. Unii, care nu erau obişnuiţi cu opoziţia, nu au mai trecut pe la partid, încât nu ştim dacă mai sunt sau nu membri la noi sau altundeva. Deci partidul a suferit o anumită curăţenie, dar pe mine nu mă îngrijorează deloc că cei care nu doresc să muncească merg în altă parte. Cei care au rămas sunt oameni de treabă, hotărâţi să lupte, oameni lângă care eu merg cu încredere înainte. În PDL Bihor s-a mai schimbat modul de a dezbate problemele, acestea se studiază mai atent, sunt expuse public civilizat şi fără invective, pentru că oamenii asta îşi doresc, nu scandal, nu minciuni. Eu sunt convins că prezentându-ne proiectele civilizat, criticând corect ceea ce nu se face bine, asumându-ne şi noi criticile altora, mergem înainte, şi vom ajunge, sper, ca oamenii să aibă mai multă încredere în clasa politică. Ne-am propus o opoziţie pe proiecte, respectându-ne adversarii şi pe cetăţeni, fără a veni cu minciuni despre care ştim că nu se pot realiza, pentru ca peste 4 ani să putem privi în ochii oamenilor.

- Ce şanse au candidaţii ARD Bihor la alegerile din 9 decembrie?

- Eu mi-am mai spus convingerea că vom câştiga trei mandate, două de deputat şi unul de senator. Unde anume, e greu de spus. Prezenţa la vot, cred eu, va fi mai mică decât la locale, se va prezenta la urne electoratul fidel partidelor, dar eu peste tot îi rog pe oameni să meargă la vot şi, evident, să mă voteze dacă apreciază activitatea mea de până acum şi dacă au încredere că le voi reprezenta corect interesele.

Drumuri, Aeroport, blocuri ANL

- De ce vreţi să deveniţi parlamentar?

- Principalul motiv e convingerea că pot realiza mai mult decât cei care au reprezentat judeţul până acum. Dacă partidul tău este la putere, e imposibil să nu se faci mai mult decât s-a făcut. Nu e normal ca în atâţia ani parlamentarii noştri, fără excepţie, să nu asigure finanţare pentru modernizarea pistei Aeroportului, cu atât mai mult cu cât ei circulau săptămânal cu avionul. Toţi au avut o doză de nepăsare sau de neputinţă. Ştim bine ce mult contează un aeroport şi ce efecte are asupra investitorilor, dar uitaţi-vă că acum nu se mai vorbeşte nimic despre modernizarea pistei, deşi nu mai este mult şi nu-l mai putem folosi. Am ani mulţi în politică, şi niciodată nu mi-am arogat merite pentru ce n-am făcut eu. Dar constat ce interesant e că atunci când eşti în opoziţie critici că nu s-a făcut aeroportul sau autostrada, iar când ajungi la putere nu mai scoţi un cuvânt despre aceste lucruri. Vedeţi, de asta nu-i bine să fii demagog...

- Ce alte proiecte veţi susţine dacă veţi fi ales?

- Pe lângă cele deja pomenite, mă preocupă finalizarea şi altor proiecte începute. Aş vrea să fie reluat programul de construire a blocurilor ANL, pentru că în Bihor sunt mii de oameni fără locuinţe. Ştim de ce nu s-au făcut până acum, ştim că în 2000-2004 Primăria nu a pus la dispoziţie terenuri, că s-au făcut greşeli după greşeli. Dar orădenii trebuie să aibă motive să rămână aici, nu să plece pentru că nu au unde locui. În ce mă priveşte, vreau să spun cu mâna pe inimă că, indiferent unde mă voi găsi din punct de vedere politic, am să-mi dedic activitatea celor care au nevoie de sprijin, şi că tot ceea ce voi face va fi în interesul locuitorilor acestui judeţ.


CA-N FOTBAL
Mijlocaş la deschidere

Proprietar al clubului de fotbal Luceafărul, Gavrilă Ghilea are "microbul" de mic, de când juca fotbal el însuşi. "Nu vreau să par lipsit de modestie, dar jucam foarte bine, eram mijlocaş de acoperire, post pe care joacă acum fiul meu cel mic la Luceafărul. Un mijlocaş la deschidere trebuie să fie dispus la efort foarte mare, să gândească limpede, să "vadă" jocul, căci e un dispecer de la care pornesc acţiunile, şi să fie dispus la sacrificiu, pentru că aleargă între cele două careuri, nu stă la pasa de gol, ci creează fazele". Liderul PDL spune că fotbalul nu îi aduce profit, ci o mare plăcere. "Am înfiinţat această echipă pentru ca tinerii fotbalişti din Bihor să aibă unde să joace, iar în momentul de faţă 90% dintre jucători sunt bihoreni! Cunosc fiecare jucător, ştiu absolut totul despre ei, sunt ca din familia mea, iar când nu merge ceva pe teren ştiu de unde vine problema şi mă străduiesc să-i ajut. Mă mândresc şi cu pasiunea asta, şi cu stadionul care are un gazon din cele mai bune din ţară şi arată foarte frumos".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
m
problema este ca oamenii in mare parte, nu pot avea si bani si bun simt sau cei care au bunul simt nu au bani...banii, nu aduc fericirea ci... numarul lor....zicea un clasic in viata...deci ?tov.ghiulea asta zicea, ca daca nu ai bani (un milion)nu ai ce cauta in viata asta...politica.
Postat 05 Decembrie 2012, 12:56 de marcell
lepra pdl-istista
Trebuie precizat din capul locului ca acest ***, NU ESTE ÎN STARE SĂ RĂSPUNDĂ LA ATÂTEA ÎNTREBĂRI, DECÂT DACĂ A PLĂTIT PE CINEVA PRICEPUT ÎN FOLOSIREA LIMBII ROMÂNE, ACEST ESCROC DE OM NU ARE CUM SĂ FORMULEZE O FRAZĂ COERENTĂ, DARMITE ATÂTEA RĂSPUNSURI ! În altă ordine de idei, această infecţie humanoidă, a uitat când a copiat în văzul întregii ţări, la examenul de ocupare a funcţiei de prefect, când ştie toată lumea că handicapatul asta cu facultatea la Marghita si masterul la Vadul Crişului(sau poate invers, nici nu contează) NU ERA ÎN STARE SĂ REŢINĂ NICI MĂCAR BIBLIOGRAFIA RESPECTIVĂ! Acest infect de om, nu spune nimic de lucrările privind infrastructura făcute numai în cei 3 ani cât a fost prefect, făcând presiuni asupra primăriilor, încercând să mintă . Sperăm ca după 9 decembrie locul acestui analfabet să fie la ţară în Sălaj de unde a venit !
Postat 05 Decembrie 2012, 10:01 de Cristian B.
Sistemul
Idea este ca pe oricine am alege noi,\"SISTEMUL \" va avea grija de ai ademeni ,de ai corupe, de ai santaja ... .etc, astfel incat noua sa ne fie la fel de bine ca inainte,iar LOR tot cum le-a fost .Ei sunt cei care TREBUIE sa hotarasca cine are dreptate,cine trebuie pedepsit cine nu, cine poate sa ..,cine nu poate sa..,.Totul este o amagire in ceea ce ne priveste nazuintele noastre,in ceea ce priveste binele nostru.Uitati-va la PDL-istul Filip,fost mare primar,mare corupt,mare spagar -SISTEMUL la\"trasferat \"la PSD,si a fost primit,sa i se piarda urma.Culmea nerusinarii este a acelora care au mai ramas in PDL(ARD) si cred ca SISTEMUL ii va ajuta. Unde esti tu Capitane. ........Hai USLe ! si atentie la SISTEM . na ca am ales.
Postat 04 Decembrie 2012, 23:54 de bombonel
cand o sa ti bage degetul in kuuurr si ai sa lingi
CENZURAT
Postat 04 Decembrie 2012, 23:31 de hahahaha
ghilea manivela
uitati va la ritanu asta, ce ceafa de porc are........ dar de milioanele de euro pe care le a \"facut\" de cind a intrat in politica de ce nu vorbeste?
Postat 04 Decembrie 2012, 22:18 de asd
RUSINE.REBUTURI
D-LE GHILEA SUNTETI MARE AFACERIST CU BANII STATULUI.OM DE AFACERI CICA...FERICEANU STIE CUM AI PUS MANA PE CONSTRUCTII BIHOR SI APOI AI JERGMANIT BUGETELE COMUNELOR.TU ,POPUS ,SEREMI,FILIP,MARCUS SI TOATA GLOATA VOASTRA O SA PLATITI ODATA PT TOT CE ATI FACUT.
Postat 04 Decembrie 2012, 18:24 de COALITIA ROGERIUS
rusine
spe sa nu ajunga omul asta in parlament pe voturile altora, crede ca daca are bani poate cumpara totul . Spune ca atunci cand a fost la prefectura a primit oamenii la discutii fara program de audiente. Da ia ascultat dar nu le-a rezolvat problemele, era prea greu pt. el sa faca asta. Singura lui preocupare a fost sa faca bani pt. el. Rusine sa-ti fie ,esti un gunoi.
Postat 04 Decembrie 2012, 16:06 de .
hahaha
Ba da prosti sunteti toti cei care comentati! Ratati fara limite!!!! Si ce daca a fost omu`prefect? Nu avea voie sa fie prefect pt ca avea firma de constructii? Ba da prosti sunteti! Si ce daca omul a facut bani inainte sa intre in politica? Va roade gelozia ca voi n-ati facut??? Comentati ca ratatii, dar in orice clipa ati face orice sa va umpleti de bani!!!
Postat 04 Decembrie 2012, 13:34 de hahaha
m
impreuna cu P.D.L si U.D.M.R. ati semnat protocolul de separarea elevilor in scolile din Salonta. elevi unguri in scoala modernizata din centru...iar asa zisi elevi romani (elevi slovaci, si chiar elevi unguri) la liceul cu numele 'ARANY JANOS''!!!!!!! Observati dragilor ce nume pur romanesc are liceul, care de fapt se darama pe oameni, care nu are vestiare sau grupuri sanitare...IMPORTANT , dom'le exprefect multi votanti din Salonta nu vor uita acest ''MIC'' amanunt...
Postat 04 Decembrie 2012, 10:43 de marcell
intrebati-l cum a facut primul milion
intrebati-l cum a facut primul milion ,ca si atunci lua lucrari de la stat,si intrebati-l daca ii place cum arata corsoul oradean,si cat a costat granitul de la politie?
Postat 04 Decembrie 2012, 09:57 de quiltiman
pentru Vlad, o parere pesronala
Mai sa fie, da beneficii nu ai pentru firma ta, dupa acesta relatie ? Nu poti sa faci avere in cativa ani oricat de destept te crezi, daca respecti legile in vigoare, decat daca esti pe ,, langa lege,, beneficiind de anumite pozitii si de anumiti prieteni, care te ajuta fiinca stiu ei de ce . Un adevarat arbore genealogic . Dar vine gerul din 9 decembrie si va ingheta radacinile acestui arbore. DOMNUL SA NE AJUTE.
Postat 04 Decembrie 2012, 09:54 de Cristi
??????????????.
Mare tupeu la don Gavrila..ANI a gasit contracte de 10 muilioane euro facute cu statul cind era prefect...chiar nu te mai saturi Gavrila...Care stadion?Despre ce vorbesti?Tu doreai Bihoru,dar Vizer ti-a spus sa te abtii..!Nu te mai saturi..ajunge cu ciuma portocalie,nesatul pedelizd ce esti.!Fereasca DZEU sa ajunga asta in parlament....!
Postat 04 Decembrie 2012, 09:39 de io
Parere Personala
pentru toti care comenteaza si injura ca si besmeticii pe aici,va spun ca il cunos pe Dl ghilea personal si am ajuns sa lucrez cu dansul,dar inafara ca stiti sa comentati de banii lui,mai comentati si de banii altora din usl si sa stiti ca in constructii bihor multe familii mananca o paine pe care acuma foarte greu o cumpara datorita GUVERNARII USL pentru ca de 6 luni la guvernare au crescut preturile si asta nu vede nimeni.....dar oameni ca voi care comentati pe aici contra mai bine a-ti gandi ce scrieti inainte si apropo ARD Bihor are candidati care chiar ar putea ajuta bihoru si sa mai termine USL cu atata monopol in oras si in judet......stiti bine la ce ma refer...SELINA ,RER , CET pe GAZ(foarte scump) pentru locuitori si asa mai deprarte........ganditi bine cei care aveti rate la banca ca acuma platesti mai mult cu 100 de lei la o rata de 500 echivalent in euro si de ce???????pentru ca USL nu e in stare sa conduca cum trebuie tara...ASTA E ADEVARU
Postat 04 Decembrie 2012, 07:56 de vlad
Adevărata cale dreaptă: Arde-i la VOT pe corupţii ”portocalii” şi anexele lor!
I. ”În PDL am rămas pentru că n-am fugit niciodată de greu.” 1. Acest lucru de ce nu a fost valabil când aţi părăsit PSD-ul? Se făcuse prea mic ”ciolanul”? II. ”Conducerea organizaţiei mi-am asumat-o pentru că mi s-a solicitat şi pentru că activitatea trebuie să-şi continue cursul la parametri cât mai buni.” 1. Aşa partid, aşa ”locomotivă”. În timp ce USL Bihor are mai multe, cei de la PDL Bihor defilează cu traseişti. III. ” Dacă în politică intri cu o situaţie materială rezolvată, aceasta îţi asigură o independenţă mai mare.” 1. Despre ”independenţa” tov. Ghilea sr.: situaţia materială (rezolvată) la sfârşitul mandatului de prefect al acestuia. IV. ” Am făcut primul milion de euro cu mult înainte să mă implic în politică, şi sunt mândru de asta, aşa că nu cred că există nici un motiv să fiu arătat cu degetul.” 1. Tov. Ghilea de ce nu explică electoratului: a) cum a făcut primul milion de euro? b) câte milioane de euro (din bani publici) a (mai) făcut cât timp a fost prefect de Bihor? V. ”Aş vrea să fie reluat programul de construire a blocurilor ANL, pentru că în Bihor sunt mii de oameni fără locuinţe.” 1. Cât timp aţi fost la ”butoane” ce aţi păzit? Nu aţi avut trecere la tanti Nuţi şi tov. Boc? VI. ”...am să-mi dedic activitatea celor care au nevoie de sprijin, şi că tot ceea ce voi face va fi în interesul locuitorilor acestui judeţ.”. 1. Baronul von Münchhausen ar fi tare mândru să ştie câte clone ”portocalii” are; 2. Un slogan made ”Guvernatoru”, care se potriveşte multora dintre candidaţii PDL/ARD: ”Arde-i pe corupți!” VII. În loc de unele concluzii: Good luck USL Bihor. Good luck VALERIU-VICTOR BOERIU. Keep going!
Postat 04 Decembrie 2012, 07:05 de stefan
Gura păcătosului adevăr grăieşte !?!
Aşadar Ghilea a făcut primul milion (euro) înainte de a intra în politică. Celelalte 14 milioane pe care îi are în conturi personale le-a făcut de când e în politică (viceprimar, vicepreşedinte de judeţ şi prefect). Alo !?! DNA !?! Se aude ? Domnul Ghilea a declarat în scris, la gazeta pe care o sponsorizează, că a făcut multe milioane de euro din politică, începând de pe vremea când s-a retras din afaceri, fiind incompatibil cu funcţiile publice pe care le-a deţinut !?!
Postat 03 Decembrie 2012, 19:55 de Carp III
"Să v-o trag bine !"
ARD , USL v o trage bine unde vreti voi mult si bine si va spune "SA O SUXXGETI BINE !:)))))) primiti si voi ce ati dat poporului roman, amin !
Postat 03 Decembrie 2012, 18:51 de antidotul Romaniei
Yeah, right!
Da, are dreptate, primul milion inainte de a intra in politica, si urmatoarele o suta, tot de milioane, dupa, n'est pas "saracule" ?
Postat 03 Decembrie 2012, 17:15 de Merlin from Berlin
vai de capul tau MIZERIE umana!
CENZURAT
Postat 03 Decembrie 2012, 16:25 de OLOGXUL
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON