URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Fuga de coreeni: Tot mai mulţi orădeni pleacă de la Shinheung, acuzându-i de exploatare

Fuga de coreeni: Tot mai mulţi orădeni pleacă de la Shinheung, acuzându-i de exploatare ANGAJĂRI NON-STOP. Fabrica de componente electronice a coreenilor de la Shinheung (fundal) face aproape continuu angajări. Nu pentru că s-ar extinde, ci pentru că puţini angajaţi rămân aici mai mult de câteva luni. Atât a stat şi inginerul Călin Fodor (foto), fost şef al liniei de asamblare, care a fost determinat de coreeni să plece pentru că nu i-a sancţionat pe subordonaţii care nu voiau să muncească ore suplimentare pe gratis
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mirajul de a lucra pentru o companie străină i-a atras pe mulţi orădeni, care sperau că un loc de muncă la Shinheung Electronics va fi ca-n filmele documentare despre performanţele asiaticilor, adică mecanizat, ordonat şi civilizat. De primele două calităţi nu s-a plâns nimeni, de cea de-a treia în schimb...

Patronii coreeni ai Shinheung sunt acuzaţi că au pretenţia ca angajaţii să lucreze într-o formă de sclavagism legal: mult, repede şi pe bani de nimic. Cui nu-i convine e liber să plece, ceea ce tot mai mulţi dintre angajaţi o şi fac!

În timp record

Fabrica Shinheung Electronics este singura care a început producţia dintre toate care şi-au concesionat terenuri în parcul industrial. Firma sud-coreeană e unul din furnizorii Samsung, producând piese din mase plastice pentru aparatură electrică şi electronică. Construcţia clădirii s-a făcut în mai puţin de jumătate de an, iar fabrica a început să producă din luna iulie a anului trecut.

Investiţia coreenilor în Oradea s-a ridicat la 30 milioane de euro, iar pentru anul trecut se lăudau că vor angaja 800-1.000 de oameni. Cifra e cu siguranţă mare, căci asiaticii fac mai mereu angajări. Însă nu pentru a creşte numărul de salariaţi, ci pentru a-i înlocui pe cei plecaţi, întrucât lucrătorii îşi dau demisia tot mai des.

Muncă după muncă

Fost angajat al Shinheung Electronics este şi Călin Fodor, un orădean de 42 de ani. S-a angajat la coreeni anul trecut în august, pe post de "line leader" la asamblări, adică şeful liniei. Avea în subordine puţin peste 30 de angajaţi, iar de salariu era chiar mulţumit: pleca lunar acasă cu 2.000 de lei în mână şi bonuri de masă.

Totul a început să se strice pe la jumătatea lunii martie a acestui an, când coreenii au cerut ca linia lui să lucreze ore suplimentare. "Oamenii au refuzat să stea peste program", spune orădeanul. Atunci, şefii au pretins să li se facă referate de insubordonare angajaţilor. Nici unul din cei 30 de coreeni de la fabrică nu putea să întocmească aceste acte, pentru că ei sunt angajaţi ai firmei mamă Shinheung, iar la Oradea sunt doar în delegaţie.

"Atunci mi-au cerut să le fac eu referatele, fiind şeful lor direct. Am refuzat, spunându-le că nu pot să-i oblig pe oameni", povesteşte Fodor.

Aici să nu mai vii!

Atât le-a trebuit coreenilor să audă! În ziua de salariu, Fodor a văzut că pe fluturaşul său figurează două zile de concediu fără plată şi alte două de absenţe nemotivate. "Dar eu n-am lipsit nici o zi!", spune orădeanul.

Apoi, inginerul a fost anunţat că va fi schimbat din funcţia de şef de linie, devenind un muncitor de rând, cu salariu de câteva sute de lei. Iar dacă nu-i convenea, era liber să plece. Şi asta a şi făcut.

Pe 4 aprilie şi-a prezentat demisia, urmând să intre în perioada de preaviz de 15 zile. "Unul dintre coreeni mi-a spus să nici nu mai vin la muncă, pentru că nu execut ordinele şi influenţez oamenii să se revolte", precizează Fodor. În ziua de salariu, nu se aştepta să ia şi banii pe perioada de preaviz, însă spre bucuria lui coreenii l-au plătit, chit că în cele 15 zile n-a mai fost la muncă.

De pe linia la care lucra Fodor au mai demisionat, imediat după el, şi alţi muncitori. "N-am vrut să lucrez ore suplimentare, pentru că e obositor. Aşa că m-au terorizat zi de zi, urlând pe mine pentru nimicuri, până am plecat", explică unul dintre ei.

Plecări în masă

Angajaţii de pe linia de asamblare nu sunt singurii care au părăsit fabrica. Surse neoficiale au confirmat BIHOREANULUI că la inaugurarea fabricii, petrecută în luna ianuarie, în prezenţa fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, presa n-a fost invitată tocmai pentru că şapte muncitori de la magazia de materii prime au aşteptat momentul festiv ca să-şi dea demisia în bloc, nemulţumiţi de salariile mici.

În luna aprilie, angajaţii de la secţia de injecţii mase plastice au declanşat şi ei mai multe proteste spontane, supăraţi că îşi primiseră salariile cu câte 100-200 de lei mai mici decât sunt în mod obişnuit. "Am oprit lucrul când am intrat în tura de noapte, cu şeful de tură cu tot. Au venit şefii români de la resurse umane şi de la contabilitate şi ne-au cerut să reluăm munca, asigurându-ne că se rezolvă plata salariilor", povesteşte un angajat.

A doua zi, muncitorii au oprit iar lucrul, pentru că tot nu-şi primiseră banii cuveniţi. "Atunci s-au enervat coreenii şi au strigat că cine nu începe munca să plece, că e demis. Din 25 de angajaţi de pe linie, au rămas opt...", relatează orădeanul.

Ore suplimentare cu acord

02 nicolae hodut.jpgÎncercările coreenilor de a obliga angajaţii să lucreze ore suplimentare sunt ilegale, întrucât Codul Muncii specifică la articolul 117, aliniatul doi, că "munca suplimentară nu poate fi efectuată fără acordul salariatului". "Niciun angajator nu poate sancţiona sub nicio formă un muncitor care nu vrea să lucreze ore suplimentare", spune şi şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, Nicolae Hoduţ (foto). Pe cale de consecinţă, nici ameninţările cu referatele de insubordonare nu sunt legale.

De cealaltă parte, reprezentanţii Shinheung susţin că nici vorbă ca orele suplimentare să fie făcute fără acordul angajaţilor. Printr-un punct de vedere transmis în scris - asta după ce BIHOREANULUI i s-a interzis accesul în fabrică - Seo Yong Cheol, reprezentant al companiei, susţine, într-un limbaj de lemn, că "în cazul în care apar nelămuriri de orice natură, acestea sunt discutate, căutându-se ca prin dialog să se ajungă la soluţionarea cât mai eficientă a oricărei situaţii". Cheol nu specifică dacă în această formă de comunicare include şi ameninţarea angajatului că, dacă nu se supune, e concediat.

Problemele dintre angajaţii şi şefii de la Shinheung vor continua în mod cert, pentru că investitorilor le va fi greu să se împace cu muncitori care lucrează, însă au pretenţia să fie respectaţi. Asiaticii par să aibă o altă mentalitate, conform căreia angajatul trebuie să facă tot ce îi dictează patronul şi să nu îndrăznească să-i iasă din cuvânt. Ţinând însă cont de "legea locului", cel mai probabil tot coreenii vor fi cei care vor trebui să cedeze, dacă vor să mai aibă cine să le facă produse "made in Oradea"...


NICI O RECLAMAŢIE
Prea multă muncă

În ciuda conflictelor din fabrică, nici unul dintre angajaţii sau foştii angajaţi ai Shinheung Electronics nu a depus vreo sesizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Surse din companie au declarat, însă, că inspectorii ITM au făcut controale la fabrica asiaticilor şi au găsit nereguli privind numărul de ore muncite în timpul unei săptămâni.

Mai precis, după ce au fost adunate orele de lucru, s-a constatat că oamenii munceau mai mult de 48 de ore pe săptămână, limita maximă admisă de Codul Muncii cu tot cu orele suplimentare. "După ce s-au depistat aceste probleme, s-a început munca în ture", precizează sursele.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
125 Comentarii
belirea
Scoateti politia pe ei daca nu se pot comporta, dracu' sa-i duca acasa ...
Postat 13 Aprilie 2014, 21:52 de fost angajat
Tehnician Mecanic
Deci eu am lucrat ca tehnician mecanic la mentenanta in sectia Injectii la aceasta firma.Incepand din data de 11.04.2014 am lichidare la zi.Acestea deoarece seful de tura de pe schimbul B a zis ca am fost beat la serviciu,ca am dormit in magazia din sectia Injectii.Daca am adus argumente si am demonstrat ca nu a fost asa nimeni nu a dorit sa ma asculte.In plus coreeanul Khan batranul cum i se spune in sectia injectii a lovit de mai multe ori o fata operatoare de linie pe nume Vlasta.Eu fiind martor la aceea agresiune si plus ca am stat cu fata respectiva aproape 30 de minute sa o calmam.A plans saraca o ora.Nu mi se pare normal sa se faca astfel de gesturi.Intr`o noapte pe schimbul de noapte Mister Park seful de la sectia presa a venit cu 100 de euro si i-a oferit unei operatoare undeva in jurul ore 23:00.Sunt multe nereguli in aceasta firma.
Postat 11 Aprilie 2014, 12:17 de Dracula22
ceau
sa imi sugi * mai darius,tu si toata familia ta,bai retardatule
Postat 07 Decembrie 2013, 13:49 de florin
ceau
sunt foarte mici salariile acolo Darius.eu iti zic sa nu mergi,k este si bataie de joc acolo
Postat 11 Noiembrie 2013, 12:50 de florin
Aiureli
Florin, eu nu stiu pentru ce tot te plangi cu salarii si prostii cand habar nu ai sa scrii. Ma mir ca ai fost angajat, indiferent unde. Romeo daca citesti putin mai jos toti se plang de salarii acolo. Acum spune-mi si mie sa stiu, sunt salarii mici sau nu?
Postat 10 Noiembrie 2013, 18:09 de Darius
ceau
nu mai lucrati la shc,la coreeni,veti fi sluga lor,iei au salariile de 8000Euro si voi lucrati pe nimica,mai mult le lucrati sa le faceti cururile mari.Nu se merita sa lucrati acolo pe bani de nimica,si nici la agentia Trenkwalder,sa nu va duceti ca va da tapa va fura banii,si cand este sa primiti bonurile trebuie sa mergeti la iei.dupa banii vostri alergati voi in loc iei sa va aduca,asa cum vine aia de la agentia adeco,la fabrica sa le aduca banii astea de la Trenkwalder nici nu se misca pana la fabrica sa va aduca bonurile.nu mai lucrati prin agentii si nici la shc sa nu va mai angajati ca nu se merita veti fi slugi si bataia lor de joc.Si aia de la birouri isi bat joc de angajati.va schimba dintro parte in alta parte
Postat 10 Noiembrie 2013, 10:34 de florin
ANONIM
Intradevar este o bataie de joc in in firma asta.Si am observat in aproape 4 luni de cand lucrez acolo,tot romanul angajat pe sef de sectie urla pe muncitori ca are si de ce.Din surse neoficiale,am aflat ca are un salariu de 5 sau 6 ori mai mare decat un muncitor(la bani astia si eu as putea sa urlu si sa dau ordine).Ei in primul rand cer cantitate nu calitate.Ori cum dupa postarea asta nu mai astept sa m-i se prelungeasca contractul de munca.
Postat 22 Iulie 2013, 12:31 de ROMEO
ANGAJAT
ASAI AI DREPTATE SI EU AM LUCRAT ACOLO SI AM SCOS BANDA DE PE JOS CU CUTERUL:))
Postat 14 Mai 2013, 23:07 de FOST
proletar
Acuma am ajuns la penibila situatie ca daca nu ramai peste program atunci te pedepsesc, te cheama cand cei buni sunt in stagnare, sau sambata cand e recuperare, te scot din linie si dau munca jalnica (sa scoti banda adeziva de jos etc.) Cu alta cuvinte simti pe pelea ta ca esti "persona non grata" acolo.
Postat 16 Aprilie 2013, 22:00 de csaga
bataie de joc la SHC
eu deexemplu am fost anuntat in timpul concediului medical ca m-au dat afara. cum e posibil asa ceva. cica nu avea om si a angajat pe altcineva in locul meu. oameni buni nu mai mergeti la SHC sa ramana fara oameni .
Postat 13 Aprilie 2013, 13:37 de novak lorin
BA!!
Fratilor nu dati vina pe straini ei isi bat joc de noi din cauza noastra noi inca ne pastram in aceasta situatie
Postat 20 Februarie 2013, 00:03 de Eu
inteligenta tromaneasca ..
Frati romani ,nu ii spuipati pe cooreni in freza si pe belgieni pentru ca fac sclavie cu voi .multumiti-le pentru ca daca munciti si sunteti corecti mai aveti un loc de munca ,si un ban pentru diverse ,ca daca e sa v-a plangeti mai bine plangeti-va de ingineria romaneasca ,care iese in mii de exemplare de pe bancile facultatii ,si nu scoate nici o schema de nici o culoare ,dar apoi sa scoata un produs competitiv ,majoritatea care ies din facultate nu sunt in stare nici sa completeze testul ala de clasa a 8 a de la SHC ...asa ca scuipatii in gura pe studenti de la electro ,nu pe cooreeni .... corea e tara denumita Tigrul Asiei ;tromania e Rasul Europei ...multumesc
Postat 06 Octombrie 2012, 02:06 de einstein
fost angajat
Oricum cel tarziu an toamna ma voi reangaja la S.H.C sper ca coreeni o sa aiba nevoie de mine,abia astept sa ai vad pe fosti colegi care mai lucreaza si acum mie dor de iei mai ales de ANA (nananuta),dar an mod sigur cand voi lucra acolo cate playere am asamblat an trecut va fi o nimica!!!! Voi mari cantitatea si calitatea asamblari asta binenteles daca voi gasi si un tester pe masura. VA PUP !!!!(stelian).
Postat 22 Iunie 2012, 09:59 de merca stelian
fost angajat
sa stiti ca plecarea mea de la S.H.C.sa datorat faptului ca ieu am stat an chirie an oradea,am avut probleme cu propietaru an data de03 03 2012 ieu a trebuit sa eliberez apartamentul an mai putin de 24 de ore.Ce iera sa fac sau alti ce puteau sa faca ie nu am avut bani ca sa fac naveta SALONTA-ORADEAam fost antro situatie critica ce sa mai vorbesc de faptul ca ieu am avut contract pe termen nedeterminat ni miam depus lichidarea.Am pierdut si locul de munca si apartamentu ,sa nu credeti ca am plecat ca asa am vrut ieu sau ca mam urat cu firma,vam spus adevarul ce sa antamplat cu mine an acea perioada .ASTA NA FOST VRAJEALA!!!
Postat 22 Iunie 2012, 09:18 de merca stelian
lasa vrajeala
domnule stelian daca ati fost atat de multumit de firma shc, atunci din ce cauza ati plecat? cu ce premii ai fost bombardat? luai premii la fel ca ceilalti intre 50 si maxim 100 lei. nu? acum s-au mai schimbat treburile, nu mai vine nimeni sa te streseze de mult timp deja, daca iti vezi de treaba nimeni nu are nimic cu tine.
Postat 21 Iunie 2012, 18:28 de angajat shc
lasa vrajeala
domnule stelian daca ati fost atat de multumit de firma shc, atunci din ce cauza ati plecat? cu ce premii ai fost bombardat? luai premii la fel ca ceilalti intre 50 si maxim 100 lei. nu? acum s-au mai schimbat treburile, nu mai vine nimeni sa te streseze de mult timp deja, daca iti vezi de treaba nimeni nu are nimic cu tine.
Postat 21 Iunie 2012, 18:26 de angajat shc
fost angajat
nu stiu dece va legati de cristi ,ieu cred ca nici unuia nu iar placea sa fie an locul lui mai ales cat ai presat de coreeni an fiecare zi,si ieu am lucrat 1 an de zile la S.H.C pe linia B asamblam antre400 si500 de playere pe zi dar am fost si rasplatit am fost bombardat de premii!!!daca muncesti si castigi,nu vorbesc de alti care o lalaiau toata ziua sau asamblau de cacao si faceam o gramada de rejecturi.oriunde mergi sa muncesti nu castigi mai mult,an mod sigur care firma te plateste mai bine acolo nu muncesti 8 ore la zi ce10 nu mai vorbesc de sambata si dumineca ce sa mai zic de nnnnnnnnnn-schimburi!!!!iar cei ce se plang ca luau salar de 500 lei acei oameni se amprentau dimineata la7 fara unminut si plecau acasa 16 fara un minut ce sa mai orbesc de over time care nu stateau niciodata.ieu cat am muncit an firma am fost destul de multumit decum am fost platia ,viata ieste grea mai ales an ziua de ai cad deabea te angajeaza cineva!!!nu mai fiti copii trezitiva la realitate traim an ROMANIA!!!
Postat 21 Iunie 2012, 10:01 de mercastelian
fost angajat
nu stiu dece al tot acuzati pe cristi hai sa fim sinceri nici unuia dintre voi nu ar vrea sa fie an locul lui mai ales cat ai presat de coreeni,iar an privinta salarilor ce sa zic ieu am fost pe linia B si asamblam 400,500 de playere pe zi dar am si fost rasplatit datorita premilor imense pe care le primeam,daca muncesti si castigi nu mai vorbesc de alti fosti colegi care asamblau de cacao asi bateau joc de playere sa fim seriosi oriunde mergi sa lucrii daca ati da un salar mai mare acolo an mod sigur nu muncesti 8 ore ce10 iar de sambata si dumineca nu mai vorbesc !!!Sa va anbucurati ca aveti un loc de munca asigurat mai ales an ziua de azi ca ori unde mergi cu greu te angajeaza si de program ce sa mai zic,nu mai fiti copii si va tot plangeti atat,traim an romania.
Postat 21 Iunie 2012, 09:32 de merca stelian
Bravo!
In sfarsit un om care a vazut realitatea. Care va plangeti habar nu aveti ce greu este sa iti gasesti un job cat de cat bine platit, de bonuri nici pomeneala...invatati sa munciti, nu sa frecati menta, aruncand cu noroi!!! V-as vedea eu pe voi, astia cu gura mare, ce fel de tratament ati aplica angajatilor vostri daca ati fi patroni si daca angajatii si-ar bate joc de productie cu se intampla la SHC....unii dintre parintii nostri au cate 25-30 de ani vechime la locurile de munca, credeti k lor le-a fost usor?
Postat 21 Iunie 2012, 00:31 de fost angajat
fost angajat
ieu nu stiu dece va plangeti atat de cristi jurjac ieu am lucrat pe linia b la lline lider anamaria si asamblam antre 400 si500 de playere la zi si culmea am fost cel mai bombardat de premi!!!daca munceai si castigai coreeni te platesc ,problema iera ca am vazut pe multi care asamblau de cacao asi bateau joc de playere sau pur si simplu sa treaca cele8 ore si gata.nimenea nu te plateste daca nu muncesti,nici nu ma mir ca cristi iera tot timpul nervos mai ales ca cioi tot al freca tot timpul daca nu mergea linia bine,oriunde mergeti la lucru tot atat salar veti lua asta sa le multumiti celor pe care iati votat!!!
Postat 20 Iunie 2012, 21:11 de merca stelian
MDA
dai in mama lor k au si ei un supervizor acolo la asamblare care vai si amar de el..cik o fost el in legiune si ii smecher tare dah mai mult de jumate din catzi or lucrat in fabrica aia vor sa il mance de viu....ii greu sa lucrezi acolo cre prea multe si dau prea tutini bani,,,
Postat 17 Iunie 2012, 12:06 de vUU
eu
santfost angajat al aceasi firma silain lider la mase plastice e foarte greu sa lucrezi acolo devi osluga
Postat 10 Mai 2012, 23:31 de ghita
alin
nesimtiti sunt sefi romani de la shc
Postat 02 Martie 2012, 21:50 de nicu
Ai si tu dreptate...dar...
Hai sa nu dramatizam chiar asa. E foarte greu sa gasesti de munca fiind absolvent de facultate, care, sa zicem, are pretentia la ceva mai bun, sau cat de cat onorabil, dupa atatia bani, efort si timp investit in faculta. Dar ca muncitor necalificat gasesti peste tot, ziarele sunt pline...si multi care sunt capabili de mult mai mult presteaza si meserii pt care e nevoie doar de 8 ani de scoala. Si totusi...sa zicem k nu gasesti altceva si tre sa ramai la SHC. Ce faci? Zi de zi iti injuri sefii si te dai cu capul de pereti? Nu mai bine ar incerca oamenii sa-si ridice moralul? Intotdeauna lucrurile vor sta asa, oriunde ati fi. Si..hai sa fim sinceri...daca noi am fi sefi (cum e Cristi) si am avea sefi (cum sunt unii dintre coreeni) care ne-ar presa, multi dintre noi am fi cel putin la fel de duri cum e Cristi, poate si mai rau...e usor de criticat, dar poate nici unul nu ar reusi sa fie mai calm si mai rabdator. Asta FARA a mai pune la socoteala faptul k multi dintre amgajati doar se fac k muncesc. Am fost si eu 3 luni pe banda si am vazut cum jumate munceau, jumate tragea chiulul...si ghici cine erau cei care trageau chiulul? Cei care erau primii sa comenteze la orice fleac...
Postat 12 Decembrie 2011, 00:22 de Madalina
gantitiva
Sunte de acord in totalitate, pentru cei care au de ales. Dar gandestete putin si la aia, care nu au avut sau nu au posibilitiatea, sa invete mai mult, sau sa-si poata schimba viata/locul de munca/localitatea in care traiesc. Ei ce sa faca ? Sa-si dea demisia, sa ramana cu copilul infometat in chirie ? Cand traiesti de pe o zi pe alta, nu-ti permiti sa poti schimba nimic. Eu nu ma plang : am ajuns la punctul in care mia facut mare placere sa le arat degetul mijlociu si sa plec, aplaudat de catre ceilalti colegi/fosti colegi. Totusi, revenind la cei care nu au posibilitatea din mai multe cauze : ei tot acolo lucreaza, cu fraieri ca si Cristi, sau majoritatea coreenilor...
Postat 06 Decembrie 2011, 21:31 de mai mai
bineinteles!
Pai, nu? Asta e, au fost lucruri care nu mi-au placut si am plecat. Nu am inceput sa fac pe victima pe site-uri. Decat a vorbi aiurea, mai bine treci la fapte, nu? Asa ii indemn pe toti sa faca. Mai bine pleci cu fruntea sus, oricat de greu ar fi. Daca asa vor coreenii sa-si castige existenta, problema lor. Viata e o continua lupta, fiecare isi alege drumul. Eu am plecat si gata. Asta doar din cauza unui singur om, si tu stii bine despre cine e vorba, din moment ce ma cunosti. In rest, nu am ce sa reprosez. Am lucrat cu oameni extraordinari pe care n-o sa-i uit niciodata.
Postat 06 Decembrie 2011, 14:55 de Madalina
mdah
Madalina, chiar tu vorbesti ?
Postat 03 Decembrie 2011, 17:07 de mai mai
fosta angajata
Ce rezolvati ca va tot plangeti de si va spuneti of-ul in vazul tuturor? oricum nu va ia nimeni in seama. Nicaieri nu e usor. Toti muncesc acolo din greu, de la operatori pana la cei de la birouri. Cui nu-i convine n-are decat sa plece si sa gaseasca ceva mai bun, nu sa-si planga de mila. Nimeni nu te tine legat cu lanturi sau iti pune cutitul la gat sa ramai....hai sictir!
Postat 03 Decembrie 2011, 16:05 de Madalina
operator
Nu sa schimbat nimic nici acum, la asamblare a ramas numai 2 linii (linia B produce zilnic 3500 de playere) si daca nu terminam planul atunci suntem presati sa ramanam la lucru, daca spui ca nu ramai atunci Jurjac Cristi zice ca la evaluare o sa tine cont de decizia ta. Dar problema e ca noi, muncitorii daca nu sesisam la sefi ca salariul e mic, muncim foarte mult etc. sefii poata sa faca orice in limita legii.
Postat 03 Decembrie 2011, 12:15 de csaga
sa futeti pe mata in gura
suget * de sefi ce sunteti dei dumnezeu sa muriti elecrocutati * * toti sefi
Postat 01 Decembrie 2011, 15:23 de florin suar
sclavi
Mai multe despre ei >> http://stirinews.net/2011/11/11/shc-oradea-din-nou-in-atentia-autoritatilor-foloseste-angajatii-precum-niste-sclavi/
Postat 15 Noiembrie 2011, 19:46 de sclavi
adevarul
Da...a fost o perioada pe la inceputuri cand angajatii erau mult mai respectati. Knd m-am angajat acolo erau angajati mai seriosi si mai muncitori. Dar patronii au devenit tot mai drastici, au dublat targhetul, dar salariul a ramas la fel si pretentiile au crescut. In momentul de fata, managerii coreeni sunt niste excroci, iar orele suplimentare sunt obligatorii acum. eu am lucrat acolo timp de 8 luni, eram f serios si stateam aproape in fiecare zi overtime.Kiar imi placea si mergeam cu drag la lucru. insa vine momentul in care se acumuleaza stresul si oboseala (pt k iti dai sufletul acolo k sa fie bine) si nu mai poti sta zilnic over. si nu e ssuficient sa stai 1-2h. ci 3,4,5...dak se poate sa te muti acolo....Daca spui k nu poti sa ramai over, incep sa se crizeze, sa te ameninte, sa spuna k nu ti-ai facut treaba, k esti inapt....cat despre Cristi..intradevar, se poarta urat cu angajatii, dar si el este presat de coreeni, in fiecare zi ii fac capul calendar la sedinte de 2-3h, sta si el over pana la 8-10 in fiecare zi, chiar sambata si duminica. El nadajduia k firma isi va reveni si lucrurile vor reveni la normal, dar cu siguranta acum a obosit si el si in curand va renunta..paca
Postat 16 Mai 2011, 11:32 de Sergiu
comuni****
cu fetele lucrurile stau altfel daca sunt pe placul lui JUNvin si propunerile iar daca le accepta \\"norocul lor\\" s-au \\"scos\\" de n-ai tu treaba
Postat 13 Mai 2011, 16:24 de LARISSA
comuni****
sunt cateva probleme acolo una mai mare este JUN cu el au avut mai multi dificultati la care se mai adauga alte capete seci Fodor era OK au mai fost si altii dar au plecat S-AU ELIBERAT DE SCLAVAGISM si eu am lucrat acolo 6luni s-au schimbat multe de cind am plecat coreeni nu au respect de sine dar de noi cum ar avea Daca vreti metoda de a rezista cu ei intrebati de CATALINA VASI B ea eexperta in metode BUCI LINGUS LINGUS TODOS NU LASATUS NIMICUS.
Postat 13 Mai 2011, 16:15 de LARISSA
decat la coreeni mai bine maturator de scara
normal ca fata le-a spus ca nu si i-au spus ca daca nu-i spune la nimeni ceea ce ei i-a propus o platesc pana ii expira contractul fara ca ea sa mai lucreze acolo...banu vorbeste din pacate... nu m-as intoarce la ei nici daca ar fii ultimul loc de munca... felicitari pt fodor "si-l sustin in campania anti galbejiti"
Postat 12 Mai 2011, 22:05 de un norocos fost anga
decat la coreeni mai bine maturator de scara
am lucrat la correni din mai 2010 pana in noiembrie 2010.am fost sef magazie timp de 4 luni dupa care m-a numit asistent manager 2 luni. pe langa ca nu intelegeau nimic in limba engleza nu stiau nici macar procedura de lucru...l-am intrebat pe seful meu unde a mai lucrat, pe ce functie si cata vechime are, iar raspunsul a fost\"am lucrat ca manager depozit la shinheung correea si am peste 10 ani experienta\". va rog sa ma credeti habar nu avea ce trebuia sa faca cu actele care insoteau marfa, habar nu avea sa faca un aviz de insotire a marfii...ma obliga sa stau de la ora 6 dimineata pana la ora 18 dupamasa si obligatoriu in fiecare samabata prezenta...si normal cum oboseala s-a facut simtita nu mai stateam atata la lucru nici in cursul saptamanii si nici sambetele...inainte sa-mi expire contractul _am avut norocul ca am intrebat cu o luna inainte_mi-a spus ca nu mai are nevoie de mine...si-a inceput treaba la depozit storcandu-ne pe mine si pe colegul meu de la inceputul infiintarii depozitului ca apoi sa ne spuna ca nu mai are nevoie de noi... sa nu mai spun ca la presa si injectie un libidinos galbejit i-a spus unei asistente manager ca daca nu se culca cu el o da afara...
Postat 12 Mai 2011, 21:59 de un norocos fost anga
@ANYANA
ANYANA - Bine spus, ( dar, daca se poate), pui osul, vezi ce iese, de invatzat tot timpul se invatza, daca e apreciat supper ok, daca nu, ramane ceva ce nimeni nu poate sterge, distruge, e experientza in domeniu. Eu shi in cele mai rele locuri unde am fost am invatzat ft multe. Nimeni nu iti intinde nimica, tre sa iei, sa invetzi shi sa folosesti. Experientza nu e un cuvant gratuit, trebuie trait, dobandit shi aplicat.
Postat 09 Mai 2011, 23:07 de Ro-Mania
@eh
foarte limpede ce spui tu - Corcitura... chiar am intzeles ce spui. Gilimele ( \" \" ) ce nu prea intzeleg, de ce nimeni nu a aplicat veceha metoda de a \"discuta\" cu domnul JurJac ce gust are tomberonul? Demodat poate dar \"eficient\". chiar intzeleg ca, sa superi 1-2-3 oameni, ok, dar o intreaga echipa???? hmmmm tre vb cu omu. Nu vreau sa par ipocrit/ fitzos, dar unde sunt eu se zice \" power struggle\" ... e, poate cineva cine citeste sau discuta despre subiectul ( titlu) ia initziativa shi \"vb\" cu Mr. J... printre altele doar MR.J. e al mai al dreaqului? Interesant... in general orice afacere/societate/echipa vreau sa o compar ca shi un corp uman. ce ii deseu intotdeauna este respins. poate ca corpul \" afacere/societate/echipa\" ar trebui sa i-si faca treba/ respinga ce nu e bun. :-)))) Hai sa nu dam idee coreenilor/ divide et impera. asta ii face pe toti mai precautzi - o echipa tare, muncitoare shi cu acelasi tzel. Work, company happy, employee happy!
Postat 09 Mai 2011, 23:01 de Ro-Mania
eh
Ei, las' pe aia cu '****' , aceste manifestari dovedesc incultura si buna crestere a lor. Nu pot intelege, acesti oameni cum de au reusit sa invete sa scrie. Cat despre D-nu' Comandant ( Jurjac ) , DA , si inca odata DA , a cam suparat poporu' ... pana la un moment in care vor aparea urlete de genul : ''capul lui Jurjac vrem!! '' :) In momentul de fata, chiar si 'ultimul' operator care duce deseul afara e mai respectat decat D-nul Comandant. Cel putin acela poate spune despre sine, ca nu vrea mai jumatate din operatorii de productie sa-l faca bucati :)
Postat 09 Mai 2011, 22:34 de corcitura
@corcitura
Total deacord cu tine. Faceti un sindicat\ leader... tre sa iasa bine. Coreeni sa plece ???? = 1. investitori potentziali\ desteptzi invatza din greselile alotra. 2. ei pleaca shi orasul se inmultzeste la numarul de someri. 3. minimalizaeaza sansele unei posibile fabrici de genul. 4. toata munca apreciata vs neapreciata se face fum. La uram noi oradeni pierdem. Macar trebuie incercat. Din toate comentariile deduc ca Mr. JurJac a cam suparat pe ft multazi, mesajul meu e - sa fii un bun manager nu inseamna sa fii un bun profesionit in totalitate, inseamna sa stii sa-ti apreciezi shi sa-ti motivezi echipa. Suna frumos, usor de spus, dar e posibil. P.S. Incercatzi sa va aptineti de la comentarii de genul \" ****" \ vs roman. Nu va ajuta la nimica chiar deloc. Sa va vad eu pe voi cun are sa fitzi un roman intre 40 de nationalitazi... atuncea sa vad cum are sa fie. Acolo nu e culoare, natoinalitate, este doar randament shi profesionalism. UPS!!!
Postat 09 Mai 2011, 21:00 de Ro-Mania
unul_
Unul_ iti inteleg punctul de vedere. Daca pui osul si esti tratat la fel e timpul sa pleci. Eu cred (mai naiva fiind din fire) ca daca oamenii dau randament la munca, compania nu ar trebui sa-i piarda. Eu asa vad si cred ca ar da cel mai bun rezultat. La inceput trebuie sa lupti pentru a demonstra de ceea ce esti capabil iar cand rezultatele nu-ti sunt recunoscute este vremea sa faci o schimbare. In ziua de azi, problema este situatia economica la nivel mondial. Pleci tu - vine altul. Dar trebuie sa luam in calcul si concurenta. Cred ca problema de fata ar trebui tratata diplomatic. Masa poate fi si rotunda nu doar patrata. Intai ar trebui sa-i faceti pe romani sa vada logica eficientei, experientei ca mai apoi impreuna sa-i \"invatati\" pe coreeni cum sta treaba. Cand atacati in felul asta e normal sa primiti riposte de acelasi gen. Nu va asteptati la bunatate cand imprastiati cu venin. Incercati sa lucrati impreuna nu in functie de scara ierarhica si poate asa ajungeti la un rezultat agreabil pentru ambele parti.
Postat 09 Mai 2011, 20:49 de Ayana
haideti, \\\'fratilor\\\' :)
Totusi, eu sunt de parere ca toate ( cel putin, aproape toate ) s-ar putea rezolva intr-un mod mult mai civilizat di deschis, cu cartile pe masa. Acum chiar ar fi cazul sa discutam cu prea-fugaritii nostri coreeni, de-i mai prindem prin firma. De ce nu ar sta bde vorba cu noi ? Mai dam si noi, mai dau si ei si mai trecem de-un an. Un simplu sfat : coreenilor, incercati sa fiti mai romani, si dragi romani , incercati sa fiti poutin mai coreeni si voi. :)
Postat 09 Mai 2011, 20:38 de corcitura
haideti, \\'fratilor\\' :)
De ce rusine ?!? Mai, 'frate' , tu chiar ai uitat de unde ai venit ? Te comporti de parca ai fi mai presus de oricine si orice, amenintand pe oricare ce nu-ti indeplineste dorinta de a ramane ore suplimentare ? Ca sa fiu sincer ( fiind si eu angajat ) mi-e rusine de tine, mai 'frate' Cu totii ati vazut supervizor de productie 'de treaba' . Da, se poate si mai cu frumosul, chiar nu e nevoie sa ii dispretuiesti pe cei care-ti dau de mancare. Fara operatori ce-ai face, mai 'frate' ? Cat depsre promisiuni nerespectate : mda... am ramas unii fara bonusuri, 'pitze' si sucuri, iar cand omul de rand isi cere ce i se cuvine, primeste iar amenintari ... In limita bunului simt, si fiind indrumat de omenie : daca mai ai putina omenie in tine, depune-ti demisia si pleaca de bunavoie. Din punc de vedere coreeni : v-ati pus vreodatra intrebare , de poate si astia sunt oameni ? Care dintre voi ar proceda diferit in situatie intoarsa?
Postat 09 Mai 2011, 20:35 de corcitura
haideti, \'fratilor\' :)
In primul rand : felicitari D-lui Fodor pentru fapta cea dreapta. Chiar era nevoie de cineva pentru a efectua acest gest. Desi, am scris \'felicitari\', totusi, nu as putea spune ca sunt total de acord cu modul de exprimare. Mai devreme se putea si intr-un mod mai cumsecade, poate in momentul de ata cuvintele frumoase nu mai ajuta... Am vazut niste comentarii fara nume/obraz/omenie, si ele fiind in modul lor, adevarate ( sau nu 100% ) Ce va pot spune ? Majoritatea aveti dreptate, articolul si adevarul joaca un meci si iese la egalitate : salariile sunt mici, dar nu mai mici ca la alte firme de acelasi nivel . Despre \'sefi\' ... poate e doar opinia mea personala, dar asa numitii line leaderi sunt alesi ...sa nu zic/scriu cum ... Majoriatea copii fara experienta, la primul loc de munca, fara simtul obligatiei si raspunderii. As dori sa intreb, oare cati intre ei au primit putina atentie macar, aceste minute fiind considerate drept \'training\' ? Vazand pe unii, disperati de pozitie, sperand sa iasa ceva lei grei, cum urla la fostii colegi, sperand sa fie vazuti de bunul nostru \'supervizor\' ... Cat despre el : e de toata jena . . . rusine...
Postat 09 Mai 2011, 20:28 de corcitura
hunii&coreenii
@torok: cum stiti voi asimilatii astia (bozgorii) sa aruncati orice situatie negativa in circa romanilor si sa va autoiluzionati ca orice mizerie ungureasca e \"nagyon iou\". Fac pariu ca 50 la suta din sclavii de la coreeni e din Sintion si Bors, asa ca 50 % din lenesi sint actualii tai conationali. Coreenii pot pleca sa \"investeasca\" in Ungaria......
Postat 09 Mai 2011, 09:51 de OVIDIU
GO KOREEA
Oricum s-a intalnit hotul cu lenesul.Astea au venit sa exploateze lenesii, ce rateu! aicea nu exista disciplina, vine din educatia romanului.aolo nu exista scrupulevis-a-vis de fiinta umana, vine din educatia asiaticului semicomunist.
Postat 08 Mai 2011, 22:42 de Torok
pt unul_
eu zic ca firma asta e pe duca..pt ca cei de la Samsung nu sunt deloc multumiti de munca angajatilor...pt ca sunt in urma cu productia ... se lucreaza naspa...adica sunt muulte defecte... si s-ar putea sa se inchida fabrica...oricum cica liniile de HT-uri se vor muta la Hanil.... deci asa incet se imprastie si fabrica... deci jurjac o sa zboareeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..ha ha ha ....abia astepttttttttttt
Postat 08 Mai 2011, 15:31 de Adriana
@Ro-Mania
Nu mi-ai raspuns la intrebarile mele! Ce faci daca te implici mai mult, daca te straduiesti, daca pui osul la munca si tot nu te observa nimeni? Ce faci daca esti tratat cu acelasi dispret? Poate o sa imi raspunzi ca nu ii obliga nimeni sa stea acolo, dar unde sa plece? De mancat trebuie sa manance. Ai dreptate ca atunci ca eu invatam altii bateau mingea, dar nu sunt toti la fel. Altii nu au avut sansa, nu au avut posibilitati, nu au avut cum sa ajunga cineva. Poate ai aflat ca in Bihor sunt foarte putine locuri de munca si foarte prost platite. Daca o sa ajung la SHC, sau daca o sa ajungi la SHC, cam care va fi randamentul dat pentru cei 500-600 ron primiti? Stii bine ce preturi ridicate sunt in Romania. Dece nu dau niste salarii decente? Daca ar plati convenabil atunci ar putea sa emita pretentii de la angajati. Nenorocitii astia doresc ca pe salariile astea, calitatea sa fie ... made in Germany. Putin sa dea salarii mai mari si iti garantez ca s-ar sta la coada pentru angajari la ei. Dece sa ne autoinvinovatim tot timpul, noi romanii? Sper, crede-ma ca sper, sa dea faliment iar asa zisii manageri coreeni care sunt aici sa ajunga sclavi pe plantatiile de orez de la ei din tara.
Postat 08 Mai 2011, 15:08 de unul_
o sa plece
se zvoneste prin fabrica ... ca se cauta inlocuitor in locul lui jurjac...DOAMNE DA sa plece cat mai repede.... cred ca dau de baut cand pleaca ...hahaha :)))))
Postat 08 Mai 2011, 14:55 de Adriana
Pleaca!!
Acel Cristi JURJAC ar trebui sa plece rapid din fabrica aceea !
Postat 08 Mai 2011, 13:31 de rezi
Re: unul_
SCUZE... vroiam sa spun.. { Ei bateau mingea sau ce stiu eu }
Postat 08 Mai 2011, 12:57 de Ro-Mania
Re: unul_
Catzi dintre deznadajduitzi au incercat sa puna un pic mai tare osul? cati au incercat sa mearga la niste cursuri de specializare??? cat de mici shi nensemnate or fi ele. raspuns -nu prea. Eu am incercat sa fac traininguri cu oameni mei sa le deschid ochii = eficientza. ceri mai "buni" nu veneau la cursuri, iar daca veneau, potau extra time, plus dezinteres total. Cand vorbim de cei platit cu 5-600 RON-i, cred ca sunt cei care sunt necalificatzi... no? cam da. Cei necalificatzi, pe cand eu shi poate shi tu ne rodeam manceile pe banci, eu bateau mingea sau ce stiu eu. FYI - eu timp de 5 luni am scapat de cei care imi infectau echipa. Ceva de genul, "intra cine vrea, ramane cine poate" - Junimea. De ros este shi nu numai la SHC, raspunsul la intrebarea ta este chiar in al doilea comentariu. EX: " dar am decis sa muncesc in alta tzara cu oameni car vor sa munceasca shi nu ma deprima."
Postat 08 Mai 2011, 12:54 de Ro-Mania
Re: unul_
Ai dreptate, ar trebui sa-mi setez tastatura in limba romana ca shi tine. Oricum, sper ca greselile gramaticale/ minime la numar, compenseaza =) . Inapoi la subiect. Nu cred ca toti romani sunt puturosi, shi eu sun roman/ sa nu itam asta shi dupa se aude sunt un ambasador ft bun al romanilor. Am ajuns unde sunt acuma datorita dedicarii shi ambitziei. Sa nu iutam din nou ca noi cei plecatzi afara "filosofi" / NU vorbesc de cei care au plecat la furat sau cules capsuni, nu avem luxul de a ne vedea familiile cu lunie/ ani nu mai avem prieteni, muncim 12-14 h pe zi, eu mananc o data pe zi shi este cand poate nu mai ajung sa manac de loc. Din experientza mea de lucru acasa, toti stiu ce drepturi au, toti stiu cand e timpul sa mearga acasa dupa 8 ore, toti stiu cand e sarbatoare, etc. Majoritatea muncesc 5 zile pe saptamana, 8 ore, berea-i bere, mici's mici... etc. Deznadajduitzi? - da, cred. Dar hai sa te intreb ceva.
Postat 08 Mai 2011, 12:40 de Ro-Mania
....
@Ro-Mania, Ce faci daca te dedici mai mult, lucrezi mai eficient, dovedesti ca meriti un salariu mai bun, le arati ca esti mai destept ... dar nu te baga in seama? Ce faci daca doresti sa pleci de acolo insa nu ai unde? Pe masa trebuie sa pui de mancare! La asta te-ai gandit tu si Ayana. Cum ati iesit din tara va intoarceti filosofi si dati sfaturi tuturor. Ma lasa-ne cu "sh" si "tz". Daca tot vrei sa fii pari inteligent, seteaza-ti tastatura in limba romana si atunci o sa ai "ş" si "ţ". Normal ca se plange lumea, daca nu sunt locuri de munca. Merg la SHC pentru ca au de ales! Tu incepi de la premisa ca toti romanii suntem puturosi. Crede-ma ca nu este asa, insa o mare parte dintre noi ne simtim deznadajduiti. Si inca o chestie ... tu ai plecat din tara. Daca e atat de ros la SHC de ce nu vii aici sa le demonstrezi puturosilor ca prin bun simt si responsabilitate se poate schimba ceva !?
Postat 08 Mai 2011, 12:04 de unul_
Ayana & restul...
Toti stiti ce fac sefi shi ce manaca unde umbla etc, dar nici unul nu v-ati gandit cum sa munci/ sa lucratzi mai eficient. Cuvantul cheie - eficientza. Daca coreeni va trateaza ca pe niste prosti, aratati-le ca sunteti mai desteptzi decat ei. Aratati-le prin munca shi solutzii inovatoare ca nu suntezi prosti. Asa se castiga respectul. Sunt alb, shi muncesc cu ei, dar ma respecta pentru ca invatza ft multe de la mine shi eu invat ft multe de la ei. Am fost acasa pentru 5 luni shi sincer am intrat in depresie cand am vazut/ auzit cum gandesc shi se plang oameni. Cunosc Celestica shi SHC, am incercat sa lucrez acasa shi pe bani ft buni, dar am decis sa muncesc in alta tzara cu oameni car vor sa munceasca shi nu ma deprima. Mesajul meu... PUNETZI MANA SHI MUNCITZI / STOP CRYING/ DUMNEZEU TE AJUTA daca TE AJUTZI PE TINE INSUTZI. ( Literele mari { =) }nu sunt pt miopi, sunt o forma de exprimare cum ar fi STRIGATUL/ URLAT). Buna dimineatza Ro-Mania
Postat 08 Mai 2011, 09:42 de Ro-Mania
Ayana & restul...
Toti stiti ce fac sefi shi ce manaca unde umbla etc, dar nici unul nu v-ati gandit cum sa munci/ sa lucratzi mai eficient. Cuvantul cheie - eficientza. Daca coreeni va trateaza ca pe niste prosti, aratati-le ca sunteti mai desteptzi decat ei. Aratati-le prin munca shi solutzii inovatoare ca nu suntezi prosti. Asa se castiga respectul. Sunt alb, shi muncesc cu ei, dar ma respecta pentru ca invatza ft multe de la mine shi eu invat ft multe de la ei. Am fost acasa pentru 5 luni shi sincer am intrat in depresie cand am vazut/ auzit cum gandesc shi se plang oameni. Cunosc Celestica shi SHC, am incercat sa lucrez acasa shi pe bani ft buni, dar am decis sa muncesc in alta tzara cu oameni car vor sa munceasca shi nu ma deprima. Mesajul meu... PUNETZI MANA SHI MUNCITZI / STOP CRYING/ DUMNEZEU TE AJUTA daca TE AJUTZI PE TINE INSUTZI. ( Literele mari { =) }nu sunt pt miopi, sunt o forma de exprimare cum ar fi STRIGATUL/ URLAT). Buna dimineatza Ro-Mania
Postat 08 Mai 2011, 09:42 de Ro-Mania
Ayana & restul...
Citind articoulul shi comentariile a fost o lectura interesanta. Cel putin, din cate am dedus eu, toata lumea site ce e de facut/ interesant. Un lucru nu a mentzionat nimeni, cum ar fi dedicare. FYI acuma sunt in Asia. Oricat radeti voi shi ii batjocorim pe chinezi/ coreeni/ " mancatorii de orez" punetzi mana shi informatzi-va cum muncesc ei aicea. Nu sunt sclavi sunt omanei care muncesc pt tzara lor. Guvernul e ft solid, orasele/ infrastructura crezte vazand cu ochi. In 30 de ani au construit un oras peste un satuc de pescari, shi un oras nu ca shi oradea, o metropola. Romanul mancator de friptane shi bautor de bere in 30 de ani nu a reusit sa termine o autostrada. Ayana - sunt total deacord cu tine, decizia de a lucra pt cineva pentru o anumita sume se deciza individului. Restul decizia a fost numai a voastra sa mergetzi sa muncitzi la ei, ei sunt sefi la ei in fabrica. , Am crescut shi gustat comunismul din plin shi nu a fost cea mai stralucita perioada din viatza, De cate ori imi vine sa fac un rezumat Toata lumea se plange, cineva spunea mai jos ( o telenovela de prost gust).
Postat 08 Mai 2011, 09:17 de Ro-Mania
cry to me
"cry to me" nu e pseudonimul lui Cristi si nici el nu a inventat cuvantul" frate"! toti care au crescut in anturajul mai multor copii in fam cred k au mai auzit termenul acesta! Dar asa le place romanilor sa fie dezbinati, sa ii roada invidia, sa puna bete in roate! Adam Smith ne expune foarte bine ce isi doresc investitorii: profit! si atat! Iar romanii care nu pot mai mult sa isi incerce norocul pe toate posturile disponibile in tara, iar daca nu iti convine asta, incearca in strainatate! si aduci bani in tara, investesit aici, si faci o Romanie minunata!!!! Dar si investitorii au la randul lor pierderi enorme! Asta desigur nu ne intereseaza pe noi, daca incearca cineva sa ii sistina pe coreeni, altii le sar in cap! Daca ii urasc din toata fiinta, nu mai pot ucra cu ei! Eu daca as avea o frustrare atat de mare in mediul in care lucrez, sigur mi-as preda azi papucii!
Postat 07 Mai 2011, 12:26 de ela
hopaaaaaaaaa
hopaaaaaaaaaa....a aparut cica in peisaj si Jurjacu` :)))))))))))))))) ..... se simte cu musca pe caciula..... colegilor..stiti fff bine ca el ne ia cu FRATILOR .... :)))) ....ce faci ma Cristi ... nu te plimbi cu masina aia nou nouta ?
Postat 07 Mai 2011, 10:45 de CRY TO ME ?
Mana Invizibila
Mi se pare ca in denuntul frustarilor pe care le avem cu totii omitem principiile fundamentale ale economiei capitaliste – respectiv cererea si oferta – si mai ales, “mana invizibila” care regleaza acest sistem. Stimati cititori – companiile functioneaza dupa un criteriu simplu – profitul. Nicio companie care se axeaza pe profit nu investeste in Romania cu scopul de a creste nivelul de trai, de a contura clasa de mijloc sau de a face opere de caritate. Investesc pentru a face profit; in Romania, in general, profitul marilor angajatori multinationali e conferit de pretul fortei de munca, care e mult mai ieftin fata de Europa Occidentala (de ex.) Presupunand ca sunt platit cu 1000 de RON, si angajatorul ar gasi pe cineva care poate face EXACT aceleasi lucruri ca si mine, si care accepta sa lucreze, sa zicem cu 800 RON, atunci e logic ca ori imi scade mie salariul ori angajeaza cealalta persoana. Principiul concurentei se aplica si in randul angajatilor. La fel as proceda si eu daca as fi angajator. Concluzia e simpla; cat timp exista potentiali angajati care sunt atat de capabili ca si tine (cititorule), dar accepta sa lucreze pe bani mai putini, tu nu ai cum sa dobandesti cresteri salariale, ba mai mult, iti si pierzi locul de munca. Concurenta! Alt exemplu. In momentul in care multinationala X are nevoie de 1 angajat care sa redacteze la calculator isi planifica un salariu de 200 EUR sa zicem. Daca toti cei care au abilitatile necesare (identificate de catre angajator) pentru acest post vor cere cel putin 210 EUR, angajatorul este nevoit, sub presiunea cererii/ofertei pe piata de munca sa mareasca plafonul de salarizare. Din nou – “mana invizibila” care regleaza piata fortei de munca. Nu uitati ca daca ai un buletin de identitate romanesc, poti ajunge oriunde in Uniunea Europeana. Am lucrat in Romania, pe salariu mic si la companii care nu platesc DELOC orele suplimentare (inteleg ca la ShinHeung se platesc). Am avut nevoie de bani, si nu stiam cum sa obtin mai multi in Romania. Acum lucrez in Spania; pur si simplu mi-am luat familia si am plecat...Daca totul se rezuma la bani pentru angajatii ShinHeung, nu-nteleg de ce lucreaza atunci acolo, daca sunt atat de nemultumiti? Ma-ndoiesc ca ii obliga cineva sa stea acolo si sa revina in fiecare dimineata pentru o noua zi de munca. Sfatul meu. Daca tu, cititorule, consideri ca meriti mai mult la salariu, poti demonstra asta intr-un singur loc…pe piata muncii. Daca nu reusesti, mai exista alternativa. Una dintre ele este sa te transformi din angajat in potential angajator, iti faci firma, si daca lucrurile merg bine, vei avea oportunitatea sa-ti angajezi oameni pe salariile visate de tine.:) Daca nici asta nu functioneaza, mai sunt alte orase (Cluj, Arad, Timisoara etc.) sau alte tari (Spania, Italia, Germania etc) unde poti obtine mai mult.
Postat 07 Mai 2011, 09:51 de Adam Smith
my opinion
Fratilor coreenii se distreza pe banii nostri prin cluburi de fitze(cautati-i prin Bali) si prin excursii iar tu Ayana cred ca faci parte din clubul pitzipoancelor de sus de la birouri iar din cate se aude nici acolo nu e prea roza situatia. Oamenii sunt indreptatiti sa fie nemultumiti la fel cum tu de acolo de la birou de pe scsaunul tau "ergonomic" poti sa zici ca ti-e bine pentru ca tu nu ai stat in iarna la 7 dimineata in picioare si cu usile de la hala deschise (pentru inviorare). Pareri pro si contra vor fi mereu iar sclavagismul in Romania va fi la mare cautare deoarece nu se vede nici o imbunatatire a situatiei generale. Pretindem ca suntem un popor liber.......ma apuca rasul! P.S. Ayana cand te-ai referit la "skill-surile" domnului Fodor cred ca ai vrut sa zici "abilitatile" dar la birou se vorbeste engleza si "uitam" limba romana nu ca nu as fi inteles... dar pretinzi ca stapanesti o romana corecta
Postat 07 Mai 2011, 01:47 de x
revoltator
Fratilor, ce e asta? La inceput am zis k sunt comentarii de la oameni integrii si le-am luat ca atare! Respect opininii in limita bunului simt! Dar deja se incepe cu aberatii fara seaman! Poti arata cu degetul o persoana prinsa-n fapt? Nici atunci, fara o adevarata ancheta! Si sa nu uitam ca in companie se sta overtime de la inceput, nu de cateva luni incoace! Doamne ajuta-ne!
Postat 06 Mai 2011, 23:11 de cry to me
poate
UPSSSSS. Am auzit o stire...poate importanta. DOMNUL Cristi JURJAC si-a cumparat masina noua. Are bani??? Da??? De cand este angajat la SHC??? De aia vorbeste doar in euro? Cu unii angajati ai firmei??? DE aceea dispar dvd-uri de pe alte linii?? Curios as fi daca orele suplimentare ale DOMNLUI Cristi nu inseamna cumva mai mult. Daca este asa un bun lider.....de ce nu face productie in timpul oreleor de program....si nu in orele suplimentare? Ca sa poata el sa-si complecteze buzunarul cu vanzarea de dvd-uri?????? Aloooooooo!!!!
Postat 06 Mai 2011, 18:59 de UPSSSS
da greva de la depart injectie
Ce drept de munca aveau cei din slovacia aici in Romania? Se mai zice ca itm nu este cu ei. Fratilor voi vedeti cine e seful ITM, unu simplu absolvent fara experienta fara nimik. Presidente , mai trimite vreo 10-50 de coreieni acasa, imparte salariile lor romanilor care merita; poate ca bugetul fabricii ar trebui impartit pe departamente, si in functie de raportul venituri /cheltuieli (rentabilitate/ departament); ar trebui sa creasca si salariile; In shc asa cum s-a mai zis; nu este nici hartie igienica, nici sapun, nici pixuri, mici hartie, nici imprimante, nici dosare, nici capse, capsatoare, perforatoare, etc Nu exista nici fisa postului, nu exista respect, nu exista organizare, nu exista materiale pt asamblare, mereu este missing, mereu se mixeaza modele, componente si etc SHC = incompetenta=prostie=pierderi=faliment cat de curand daca lucrurile nu se vor schimba.
Postat 05 Mai 2011, 22:10 de MISTER SHC
da greva de la depart injectie
Ayana , te-ai dori tu sa vina sa se planga la voi la RU, ca sa ii faceti felul la unul cate unul; sau sa ridicati din umeri si atat. sa stii ca s-au facut plangeri si pt salarii si greve si etc. explicatia a fost ca nu si-au calculat bine oamenii salariul. Rezultatul grevei se stie, s-a desfiintat aproape un schimb si cu asta basta. si pana acum i-a fost greu departamentului Ru, dar de acum inainte ori maresc salariile precum hanil din a 3-a luna ori vor munci si cei din birouri pe linie asa cum au mai facut-o pentru un tiket de 10 ron cadou, pt o juma de pizza si pt un suc la 20 de oamenii, asta e la SHC. A nu mai zicem de faptul ca si-au permis sa aduca pt un week-end muncitori din slovacia, cazare, masa plus 100E/ pe zi (300/3zile); informatie era de la ei. Dar in fine Ayana asa cum te-am mai zis vezi-ti de ale tale. Toate aceste commenturi sunt rezultatul incompetentei coreienilor de a negocia si de a dialoga. O merita cu varf si indesat. dar ca ei vin pe mii de euro si dormm prin birouri nu o mai zice nimeni. Mr president pt ei sunt bani dar pt romani nu, atunci sa munceasca ei non stop in frnte cu dumneata.
Postat 05 Mai 2011, 21:51 de MISTER SHC
Stii
Stii Ayana ce mi-as dori? Sa citeasca si coreenii articolul asta si cineva sa le poata traduce si comentariile. SI pe cele bune, dar si pe cele rele. Sa-si poata da seama de niste chestii. Totdeauna ma gandesc daca patronii au rabdarea si curiozitatea sa citeasca articolele referitoare la firma lor, cat si comentariile angajatilor, cat si a strainilor.
Postat 05 Mai 2011, 20:47 de Jokeman
...
Jokeman eu nu tin deloc cu ei. Sunt romanca, cred in romani cred in drepturile noastre (care din pacate sunt pe cale de disparitie) Dar totusi nu poti da credibilitate unui om ca berlogea care a ajuns sa ma ameninte. Cat de juvenil este si asta? For sunt de acord cu tine in privinta intimidarilor si plangerilor la departamentul de resurse umane.
Postat 05 Mai 2011, 19:53 de Ayana
firma cucu
DECI MAY TU AYANA AICI LA SHC TOT DIN CE S A POSTAT E ADEPT CA AGENTII DE PAZA DE CE N A LASAT ZIARISTII SA INTRE N FABRICA SI APOI DE CONTROL ITM NICI NU E VORBA CA S AU ANUNTAT CA VI SI AIA NO SA VINA IN VECI DECI TOT E CORUPTIE MAY OAIE SI TE ROG FRUMOS SA NU TE PRIND CA MAI COMENTEZI CA 100% LA 100% AFLU CINE ESTI....................OAIE
Postat 05 Mai 2011, 17:52 de berlogea
firma cucu
DECI....MAY AIANA SAU AYANA DACA ESTI SPECTATOARE SAU ACTRITA DE LA SHC STAI IN CIOCAN DEOPARTE NU MAI COMENTA TU ABERATII CA ESTI O OAIE DACA FACI ASA CEVA SI NU TI STA BN,DAR EU UN SIMPLU OM,CU CREDINTA MA ROG SA FII IN SHC .ASA SUNT TOTI ZIC CA NU NU NU APARTIN DE FIRMA SI AIA IS VIPERELE,STAI RELAX CA EU LUCREZ LA SHC SI IMI ASUM ORICE RASPUNDERE PT CE VB SI O IEI SI NU MI FRICA DE COREENI.MAI ANALFABETO.
Postat 05 Mai 2011, 17:44 de berlogea
firma cucu
DECI MAY AYANA,CARE ESTI TU,CHIAR ASA OAIE ESTI? TU NU VEZI CORUPTIA DIN ROMANSA MEARGA FAMILIA TA LA SCOALA SA NVETE ROMANESTE CA EU NU S ANALFABET,TU POATE ETI UNGUROAICA SI NU NTELEGI LB.ROMANA OAIE DOAMNE CE N AS DA SA FII DIN SHC,DACA NU AI CUNOSTINTA DE CAUZA DE CE CORHAZ SA TE MANANCECOMENTEZI PE ACEASTA PAGINA.............OAIE MERINOASA DE SIBIU
Postat 05 Mai 2011, 17:38 de berlogea
Pe Plantatie
In Coreea de Sud se moare muncind la noi se moare daca muncesti ... , dar ii inteleg perfect pe bihoreni ii greu sa fii batjocorit si pe putini bani sunt convins ca is pe aceeasi felie toti coreeni si fac pe zmeii prin fabrica pe mii de euro , iar ca sa isi justifice salariile trebuie sa fie cat mai duri , iar restul de Tesa nu prea au cuvant in fata lor
Postat 05 Mai 2011, 16:18 de Mai din Banat
mda..
Idea este ca multi dintre angajatii firmei nu-si cunosc drepturile. Nu are cum un line-leader sa-ti desfaca contractul, nici vorba de asa ceva, idea cu astfel de oameni este ca trebuie pusi cu botul pe labe ca altfel o iau razna, nu-i permiteti sa va ameninte, din contra daca va ameninta puteti voi sa-i faceti reclamatie la departamentul de resurse umane si sa vedem atunci cine mai e cu gura mare!
Postat 05 Mai 2011, 10:15 de For
mda
INAPOI IN ASIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 05 Mai 2011, 07:31 de you
muncitor algocalmin la shc
daca cineva stie ce se intampla in firma asta este unul care chiar lucreaza acolo pana in luna decembrie cand supervizor era un baiat de treaba pe nume Florin care dupa cateva luni de zile sa saturat de atitudinea coreenilor si de alte lucruri a plecat la Plexus moment din care si-a facut aparitia un badaran pe nume Cristi pana inainte de craciun anul trecut cand asteptau cu toti sa faca 6 luni de angajare sa primeasca marirea de salar si bonurile promise de coreeni o masa mare de oameni si-au dat demisia la inceputul lui ianuarie atunci se facea o productie de 2000 de dvd pe linie 1800 de bucati lejer acuma se fac 1300 maxim 1500 si te intrebi de ce 80% din toti angajatii vechii au plecat restul sunt noi si fara experienta iar motivul pt care Calin Fodor a plecat este ca intr-o sambata a venit la munca sunat de cineva din firma ca de pe linia lui lipsesc 170 de bucati cand a ajuns in firma a cosntata ca de fapt cele 170 de bucati au fost luate de coreeni si scanate pe linia vecina Calin sa luat de Cristi pe motivul ca el stia de ce sa intamplat iar badaranul sa infuriat cand la facut Calin mincinos
Postat 04 Mai 2011, 20:31 de muncitor algocalmin
la lucru mah!
daca nu va dati toti demisia intr-o singura zi, nu sunteti oameni! sunt 100% sigur ca nu au ce sa va faca! se pun ei in genunchi in fata voastra! numa asa-s romanii de cand ii istoria, fiecare s-ar trage in alta parte, ar linge pe oricine, numa sa nu fie uniti!
Postat 04 Mai 2011, 20:26 de iongyuripascu
la lucru mah!
si in legatura cu cei de la resurse umane, nu cred ca ei sunt de vina pt salariile voastre "uriase". si ei sunt subjugati de ochi-ntinsi! n-au nici ei salarii mult mai mari ca voi, asta e sigur! si in primul rand, voi sunteti de vina ca luati salariile care le luati! voi va injositi la betegii aia de orezari, care, poate in tara lur is pielea p...i!
Postat 04 Mai 2011, 20:23 de iongyuripascu
la lucru mah!
toti care lucrati la SHC sunteti niste natafleti! voi sunteti 7-800 ei is 30. ia spuneti intr-o zi STOP si sa vedeti cum fac treaba mare in chilotei! daca li se intrerupe productia intr-o zi, lor li se suspenda contracte. credeti ca isi permit luxul asta?
Postat 04 Mai 2011, 20:15 de iongyuripascu
Ayana
panorama, nu te mai baga ca musca in lapte, ca te ineci dracu; veziti de treaba ta de spectatoare cu titlu de actrita. (valabil pt ayana). Ma bihorel ia fa tu o ancheta si culege date de pe la ajofm sau itm si ai sa vezi cate angajari, cate demisii, cate neprelungiri de contracte si etc. Ai putea sa faci niste statistici.
Postat 04 Mai 2011, 18:56 de Mister SHC
sta linistit
:) stai linistit, ca in curand si JURJAC va pleca asa cum au plecat cei mai multi din firma respectiva, si abia apoi are sa-i para rau pentru cum s-a comportat cu toti colegii. Roata se intoarce, s-ar putea ca in curand sa ajuga si el sa fie subalternul unui fost angajat. Putea sa fie o firma unde sa se lucreze cu placere, nu sa mergi in fiecare zi cu groaza. Stie cineva cati angajati au plecat dupa doar cateva luni de la angajare? Stie cineva cati dintre cei care au ramas isi cauta cu disperare un alt job? Da, Ayana, se pare ca tii cu ei. Nu-i nimic, sper doar sa ajungi odata sa simti si tu cum e cand te injura unul ca JURJAC. EU am plecat dupa ce a venit el, nu stiu cata putere are acum, sper doar sa-si dea seama coreenii cine este el cu adevarat, si cati oameni buni au plecat din cauza lui. Il cunosc pe domnul Calin, sincer imi pare rau de el, este un om f. bun. Nu merita ceea ce s-a intamplat. Se intelegea bine cu toti, coreenii chial il apreciau. Nu pot sa-mi inchipui ce s-a intamplat. Doar ca cineva n-a incaput de el.
Postat 04 Mai 2011, 18:37 de Jokeman
:)
Lungul nasului? Turn de fildes? Neexperimentata de la resurse umane? panorame? traiesti intr-o lume in care parerea ta prea putin conteaza asta ca sa iti mai las sperante. Si pentru informatia ta nu-s responsabila de situatia in care te afli si nici nu am nici o tangenta cu SHC. Dar imi place drama. Continuati acest circ. Eu sunt doar un spectator caruia ii place circul.
Postat 04 Mai 2011, 18:16 de Ayana
Ayana
Ayana este o vorba: satulul nu crede flamandul. asta e valabil pt toti si pt tine, si pentru cei ce ne conduc, si pentru coreieini. legat de rejecturi, majoritatea se fac din cauza coreienilor, ei deregleaza masini, ei tipa, urla, impreuna cu cativa romani printre care cel mai renumit este JURJAC, vor calitate, dar ei pt 70% din modele au lipsa cate o componenta, aprovizionarea este varza, rar cand este model pe care sa nu il iei de 2-3 ori la verificat si reasamblat, sau desfacut si refacut. aici trebuie sa ai nervi de otel si obraz gros ca sa rezisti. au ajuns sa lucreze cu toate panoramele de prin oras; dar la ce sa te astepti de la neexperimentatele alea de la resurse umane, printre care cred ca esti si tu ayana, ca asa e romanul lingau si indiferent, lui sa-i fie bine restul lasa moara. Draga bihoreanule acum ai din ce sa faci articole noi, daca nu ti se permite sa intri in fabrica. Vezi si aici prostia lor: NO COMNUNICARE!!! Daca is niste sfintisori de ce nu au dat drumul presei si la deschidere, de ce nu lasa presa in incinta fabricii? le e teama de o greva spontana de fata cu jurnalistii?
Postat 04 Mai 2011, 17:46 de :)
Ayana paralela mai esti
sincer Ayana nu ai dreptate. Am impresia ca nu esti din afara firmei si ca pur si simplu esti una dintre cele mai mult sau mai putin responsabile de situatie. Adevarat traim in romania; stim cat este salariul minim; adevarat ca nimeni nu poate trai pe bani putini, adevarat va nu toti putem fi sefi, adevarat ca nu toti avem aceiasi sansa in viata, dar nu insemna ca cei mai putin scoliti sau cei care nu au avut o sansa trebuie sa fie sclav, azi cand vorbim despre libertate si etc. te rog frumos sa iesi putin din turnuletul tau de fildes si sa te pui putin si in locul acestor oameni; judeca putin si din punctul lor de vedere. Dupa 8-9 ore petrecute la banda in picioare, intr-o atmosfera de lucru tensionata, cu urlete, tipete, amenintari, sa iei la salariu 530ron+bonuri, nu cred ca te-ar conveni. Adevarat, se stie de la inceput, doar ca omului i se spune ca dupa 2-3-6 luni i se va majora salariul, si asta nu se intampla. daca au intalnit un om de calitate de ce nu il apreciaza? ca sa aduca unul nou cu salariu mai mare? la cel vechi de ce nu ii majoreaza salariul? de prosti gramada ce sunt. de aya. Draga ayana te rog respectuos sa-ti vezi de lungul nasului si ai grija cum vb.
Postat 04 Mai 2011, 17:21 de :)
Unul_
Incepi sa ma ataci si nu stiu daca-mi place acest lucru. Contrar opiniei tale nu am crescut in puf si pot sa-ti spun sincer ca tot ceea ce am obtinut pana acum si ceea ce voi abtine de acum incolo va fi prin munca proprie. Nu prin "recomandarile" nemeritate din partea altor persoane. Si da depinde de alegerile pe care le facem. Factorii care influenteaza aceste alegeri variaza dar intr-un final noi suntem cei care decidem. Si daca nu au capacitatea sa aibe functii inalte ce sugerezi? Totusi sa le dam functii pentru ca nah, suntem oameni? Daca nu speri nu ai nimic in viata. Nu se va intampla asa pentru ca, tocmai, suntem oameni. Punem interesul propriu deasupra tuturor. Face parte din natura umana. Inainte de a ataca trebuie sa luam in considerare toti factorii. Si crede-ma ca sunt companii gen (SHC, Hanil. Celestica) care da ar lua in considerare valoarea angajatului dar si aici intervin oamenii.
Postat 04 Mai 2011, 16:38 de Ayana
...
@Ayana Unde ai vazut angajator (gen SHC, Hanil, Celestica etc) care sa te plateasca mai mult daca vad o implicare in munca de zi cu zi !? Dece trebuie ITM-ul "rugat" frumos sa mearga in inspectie!? Au mult de lucru? Nu sunt destui care sa isi tabaceasca fundurile pe scanune? Angajatii lucreaza la SHC nu la STAT, astfel ei isi cer drepturile de la SHC, indiferent ce intelegere are statul cu cei din urma. Spui ca nu e problema ta cum supravietuiesc acei oameni cu 600 de ron. Fiecare am avut de facut alegeri in viata noastra? Oare toti!? Cati au terminat facultati cu medii de luat in considerare insa nu au avut cine "sa ii recomande"? Nu toti au crescut ca tine in puf si au avut parte de scoala. Nu toti au capacitatea sa aibe functii inalte si scoli multe. Pentru asta trebuie sa ne batem joc de acei oameni? Sa ii consideram sclavi? Tu ce ai vrea: sa merga la serviciu, sa isi faca treaba foarte bine sperand ca vor fi observati, astfel vor primi un salariu mai mare? Si daca nu se intampla asa?
Postat 04 Mai 2011, 15:34 de unul_
AYANA
poti lucra oricat la astia......si daca ai facultate.....tot nu esti bun de nimica in ochii coreenilor
Postat 04 Mai 2011, 15:04 de un angajat SHC
Continuare
Si stii de ce am atitudinea asta? Pentru ca ati inceput sa aruncati cu pietre in dreapta si stanga. Firmele straine platesc putin. GANDESTE-TE: Daca statul roman le-ar fi impus alte conditii atunci si salariatii ar fi fost platiti diferit. Deci frustrarile voastre ar trebui sa se reverse pe stat nu pe investitori care au vazut Romania ca pe o sansa la costuri reduse.
Postat 04 Mai 2011, 14:44 de Ayana
unul_*
1. Nu am spus ca sunt minciuni - Dar scuza-ma asta nu-i atitudine nici modalitate de rezolvare. 2. Stii cate plangeri se fac la ITM? Unele sunt fondate, altele nu. Cat despre telefoane date pentru ca ITM-ul sa se auto`sesizeze au nevoie de putin mai mult decat un telefon anonim. 3. Da lucrez si este irelevant salariul meu. 4. Cum supravietuiesc oamenii cu 600 de lei pe luna asta nu mai este problema mea. Imi pare sincer rau dar fiecare am facut alegeri la viata noastra. Si daca aici te referi la salariul de incadrare pe care il ofera strainii te adresezi cui nu trebuie. Statul a stabilit niste limite. Crede-ma ca si tu daca ai fi in aceiasi situatii ai profita de ele. De aceea investitorii stau la coada pentru romania. Forta de munca ieftina. 5. Poate daca ar da randament coreenii s-ar gandi sa majoreze si salariile - la varianta asta te-ai gandit? 6. Ca sa ajunga sclav cu scoala la SHC? Daca facea scoala nu era la SHC sclav. Scuza-ma. 7. Comentariile mele sunt cat se poate de obiective. Dar ale tale sunt?
Postat 04 Mai 2011, 14:42 de Ayana
...
@Ayana, din comentariile tale se intelege ca toti care spun e e oribil sa lucrezi la SHC spun minciuni. Cum poti sa zici ca ITM-ul nu poate fi mana-n mana cu vreo companie. Unde traiesti !? Crezi ca cei de la SHC nu au primit un telefon prin care sa fie informati ca toti coreeni care stau ilegal, sa fuga? Sau crezi ca au un instinct foarte dezvoltat prin care pur si simplu au simtit ca e momentul sa plece din fabrica!? Spuneai ca angajatii sunt devina sa sunt prost platiti pentru ca nu lucreaza bine. Tu lucrezi undeva? Daca da, pe ce salariu!? Gandeste-te cam cum pot sa lucreze oamenii aia pentru 500-600 RON!? Au mers acolo pentru ca trebuie sa supravituiasca. Crezi ca lor le convine sa fie umiliti de niste mancatori de orez? Crezi ca le ajunge 600 de ron timp de o luna!? Dar dece nu merg coreeni in Germania sa dea 2000 de euro salariu, atunci vor avea cu siguranta respect si calitate. Crede-ma ca daca angajatii de la SHC ar fi platiti putin, putin mai bine ar da alt randament, dar asa ... ! Spui de @berlogea ca sa invete sa scrie. Dece sa invete? Ca sa ajunga sclav cu scoala la SHC!? Din comentariile tale trag concluzia ca ori esti naiva ori te-ai dat pe orez.
Postat 04 Mai 2011, 14:31 de unul_
Angajatule*
Se numeste dreptul la libera expriamare Acum un angajat SHC, daca tot aveti atatea probleme, si nu contest ca nu ar exista aceste probleme, de ce nu va scrieti numele real? De ce va ascundeti sub un pseudonim? Si in alta ordine de idei nimeni nu te obliga sa lucrezi acolo. Suntem liberi sa facem alegerile dorite. Tu esti singurul vinovat ca lucrezi acolo si nici din greseala eu. Nu iti varsa frustrarile pe mine :)
Postat 04 Mai 2011, 14:27 de Ayana
AYANA
Ayana daca nu lucrezi acolo nu ai de unde sa stii ce se....asa ca tineti parerea pt tine
Postat 04 Mai 2011, 14:16 de un angajat SHC
Berlogea*
*Berlogea tu invata mama sa scrii apoi da indicatii. Gramatica ta este de toata jena si ai asteptari? Trebuia sa stai la scoala ca acum sa dai indicatii corecte atat din punct de vedere gramatical cat si logice. Ai realizat ca le cam aberezi? Daca nu cauta-ti un psiholog ca prim pas. Si ca fapt divers nici o institutie publica gen ITM nu poate fi "mana in mana cu alte companii" Totul este interpretabil. Incercati sa va pastrati obiectivitatea stimatilor. Acest articol cat si comentariile sunt ca un episod dintr-o tembelenovela de prost gust. Ce-i drept romanii adora drama de prost gust si circul la vedere. Spor la "lucru" - si cand spun lucru ma refer la continuarea acestui circ de toata jena in care ignoranta si epitetele sunt de o importanta vitala.
Postat 04 Mai 2011, 13:37 de Ayana
firma cucu
TOATA LUMEA ADICA COREENII FAC CE VOR,ADICA CHIAR E SLAVAGISM,DAR MULTA LUME TACE,NUSH PT CAT TIMP,AR TREBUI SA FACEM TOTI O GREVA SI AR PUNE BOTU TOTI.................ANGAJATI DE LA SHC UNITIVA SI RASCULATIVA.
Postat 04 Mai 2011, 09:45 de berlogea
firma cucu
TOTUL E NASOL ITM E MANA IN MANA CU FIRMA,IERI 3 MAI TOTI AU FUGIT CA POTARNICHELE CA AU AFLAT CA VIN ITM,DECI CE INTELEGETI VOI OAMENI BUNI?
Postat 04 Mai 2011, 09:42 de berlogea
firma cucu
E O TREABA NASOALA AICI.AR TREBUI SA VINA TELEVIZIUNEA SA FILMEZE SA SE VADA TOT ADEVARUL.JUN AI UN DOBITOC,MIN LA FEL SI MULTI ALTII,ADICA TOTI GALBEJITII.
Postat 04 Mai 2011, 09:40 de berlogea
Plangaretii
Eu nu inteleg un lucru... daca tot ce aveti de spus despre firma este ca-i un adevarat iad unde coreenii sunt niste dracusori duri atunci de ce naiba mai lucrati acolo? PS: spunea cineva ca multe produse sunt scrap-uri .. aici nu-i vina voastra ca si angajati? V-ati gandit ca poate, poate, din cauza angajatilor care nu reusesc sa faca un produs functionabil sa fie cauza coreenilor turbati? Zic si eu... e usor sa criticam si sa aratam cu degetul.. cand de fapt vinovati sunteti voi!
Postat 04 Mai 2011, 08:41 de Ayana
investitori de doi bani
sa mearga inapoi in asia ! poate ca acolo merge cu mentalitatea si cu abureala lor !
Postat 03 Mai 2011, 23:33 de mes
PENTRU ITM ...
si eu sunt un angajat a firmei SHC.. azi cica a venit ITM`ul in vizita la fabrica... si cel putin 20 de coreeni au fugit din fabrica..pt ca stiau ca va veni ITM`ul in vizita..pt ca ei nu au contract cu firma... si ca sa nu ii prinda..au fugit o gramada prin oras...si in legatura cu productia...e muuuuuuuulta si toate sunt reject`uri... toti coreenii stau pe tine sa vada cum lucrezi ... si te bat la cap sa te misti repede..si te streseaza sa te grabesti... si daca gresesti sau este reject din cauza ta... te iau toti la 11 m... si mai primesti si referate.....care te tuna de numa..in cel mai bun caz iti scade din salar..sau zbori din fabrica... pe nimeni nu intere ca ai familie..iti e greu...ca ...asa e la noi ... iar despre faimosul CRISTI JURJAC..nimeni din fabrica nu il suporta.... fff multi oameni au plecat din cauza lui ... pt ca se poarta in cel mai urat hal cu angajatii... e cine e ca mine ...poate omul sa cada de rau ce ii e la lucru...ca nu il intereseaza... daca vrei sa stai pe scaun urla la tine ..cum de iti permiti sa stai pe scaunul in timpul lucrului... si muuuuuuulte alte chestii... sper sa se ia masuri... cat mai repede..
Postat 03 Mai 2011, 22:39 de Angajat SHC
adevarta?
Calin Fodor a fost intre cele mai bune line lider-uri de la SHC bine a facut ca a plecat putini sunt care stau 90% sunt nemultumiti de coniti de lucru de igiena (o saptamuana nu este hartie igienica in grupurile sanitare), ok ca iti plateste ora suplimentra(la negru pe fluturas apare 70 de ore si la ITM apare ca spor)dar se comporta cu tine ca si cu un animal de companie sau mai rau. Suntem sclavi vanduti in tara noastra Daca vreti veniti la sHC dar tre sa fiti tari altfel va macina nemernici de asiatici Tot ce sa publicat in ziar este adevarat 100% si nici 10% nu s-a zis ce mai ii pe acolo
Postat 03 Mai 2011, 22:38 de sp
adevarul!?
Si eu lucrez la SHC intr-adevar este o firma de doi bani si Calin nici jumatate nua zis ce se intampla acolo si ITM ul si pomierii si finantele ar face niste bani dupa control riguros; despre Coreeni numai atata ca au venit in Romania si se cred cei mai destepti din lume iar \\"Noi\\" Romani suntemi prosti in ochii lor si sclavi care mergem la lucru si Sambata si duminica intr-adevar nui obligatoriu dar a doua zii te iau la intrebari si sigur ca nu iti olrungeste contractul nimeni daca nu meri sau te da afara. Coreeni vin la lucru dimineata la ora 6 pana la 9-10 seara (Ca in comunism stim s noi bine cum a fost). Daca mergi la sfarsitul programului acasa te intreba daca ai terminat si sigur gaseste ceva sa mai stai. Atentia Politia Rutiera: un mesaj si pt voi Coreeni dac nu sunt la lucru ies in oras se imbata ca porcu si conduc ca boieri, mai verificati masinile SHC ului. Ince ceva lor tre sa zici Mister....... si chiar daca esti inginer dar eie nu te resecta deloc, chiar esti o carpa sau caine in ochii lor, mult destapti si oameni de treaba au plecat de la SHC dar nici un Corean nu a zis sa ramana nu le pasa le trebe prosti sa lucreze nonstop; daca esti destept stii prea mult nu esti b
Postat 03 Mai 2011, 22:23 de angajat SHC
JOE & :)
cooooooooreeeeeeeeeccctt !!! joe 80-90% adevarat. :) 100000%%%%%% adevarat.
Postat 03 Mai 2011, 21:44 de TRILULILU
joe ai dreptate, asa este,
joe ai dreptate, asa este, dupa 6-9 luni de zile sa ai acelasi salariu ca si unul de o zi. nu mi se pare normal. Pitzipoancele si tarancile alea de sus impreuna cu MC de la RU ar trebui sa plece acasa definitiv si irevocabil. Cred ca SHC daca ar avea numai manageri romani de calitate si toti coreeni ar pleca, din salariile lor s-ar putea creste salariile angajatilor si ar fi mai bine pentru toti. Draga ITM oare toti cei aprox 50-100 de coreeni au drept de munca si sedere in Romania? hai sa-i mai trimitem la plimbare. si daca au permis de sedere oricum is prea multi; si is fff fixisti, rigizi, prosti, isterici, etc Politia organizati filtre, va mai faceti si voi target-ul. PS. Pompierii ar trebui sa faca si ei mai des niste vizite pe la SHC, si sa fie asa mai neanuntate, sa vada cum niste usi de acces sunt blocate s-au legate .
Postat 03 Mai 2011, 21:38 de :)
Varza-I M _ _ A
pt clona ANCA VARZA-I m_ _ a DUPA CE O R _ _ _ _ _ _ _ A T _ _ _ _ U ALA CARE O MAI FACUT 1 SAU 3 G _ _ _ I (IN FUNCTIE DE OPTIUNI) BUNE DE A SATISFACE PE ALTI.
Postat 03 Mai 2011, 20:59 de JOE
OBIECTIV SUBIECTIV III
PT CLONA ANCA CA SA VADA SI MIOPII MAI USOR. SA POATA CITII SI EI FARA SA SE CHINUIE!!!
Postat 03 Mai 2011, 20:48 de JOE
OBIECTIV SUBIECTIV III
POATE AICI INTERVINE ITM SAU FINANTELE, SI OBLIGA TOATE FIRMELE CA ANGAJATUL SA SEMNEZE STATUL DE PLATA SI NU UN SIMPLU TABEL NOMINAL, ASTA PENTRU A SE EVITA CAT DE CAT BANII NEGRI; FARA STIREA ANGAJATULUI. APROPO - LA HANIL S-AR LUA CEVA BANI LA NEGRU???; POATE CINEVA SA CONFRME SAU SA INFIRME (CICA AR FI BANII DE ORE SUPLIMENTARE; PENTRU A NU-I LUA LA PURICAT ITM PENTRU DEPASIREA NR DE ORE; OS SE PLATESC FARA SA MAI APARA IN FLUTURAS. LA SHC SE CAM PRACTICA CALCULAREA SALARIILOR IN 2 FELURI: PT ANGAJAT CU OS DETALIAT; IAR PT ITM CU OS SI PREMII CONSISTENTE SAU NUMAI PREMII; PT A NU ..... IQ (INTELIGENTA) ANGAJATILOR DE LA SHC E FOARTE RIDICAT; TOALETELE SI VESTIARELE DEVATSATE; ASA FAC SI ACASA??, VESTIARELE AU UN MIROS DE COCINA (GRAJD); OARE DIN CE CAUZA; LIPSA BUNULUI SIMT?A FEMEILOR DE SERVICIU?A HARTIEI IGIENICE?A SOLUTIILOR DE DEZINFECTAT? A SAPUNULUI? A BANILOR? SAU DIN CAUZA ZGARCENIEI COREENILOR? CRED CA TOTI FACTORII DE MAI SUS SUNT RESPONSABILI PENTRU ASPECTUL DE GRAJD A VESTIARELOR SI A TOALTELOR DIN INCINTA SHC; CHIAR SI LIPSA BANILOR PT UNII ANGAJATI; SAU CERATA CU APA & SAPUNUL = BOSCHETARII = BETIVI = DROGATI = LENESI = -130 IQ.
Postat 03 Mai 2011, 20:46 de JOE
clona' lu' anca
@JOE de ce scrii cu litere mari? esti varza! [a-la Cluuuj]
Postat 03 Mai 2011, 19:58 de magnovaradinum
OBIECTIV - SUBIECTIV II
SE SPUNE CA CEA MAI BUNA RECLAMA ESTE CEA PRIN VIU GRAI. ORI IN ACEST CAZ NU SE POATE VORBI DECAT DE O RECLAMA NEGATIVA SI NICIDECUM DE UNA POZITIVA. DEPARTAMENTULUI DE RESURSE UMANE IMI PERMIT SA II FAC CATEVA RECOMANDARI: 1. SA SE FACA CLAR O ORGANIGRAMA; SA SE PREZINTE ANGAJATILOR; SI SA SE TINA CONT DE EA. (1. MUNCITOR NECALIFICAT ..............30.MANAGER). FIECARE NIVEL SA CONTINA 4-6 COEFICIENTI DE MOTIVARE - DIFERENTIERE (ABILITATI, PERFORMANTE,REALIZARI, FIDELITATE, CFS, CM, OS, ETC) 2. BONUSURILE DE FIDLITATE DE 50 RON BRUT(SUMA MIZERABILA) MINIM 100-150(AR FI MAI DECENT) SA FIE INCLUSE IN SALARUL DE INCADRARE DUPA O PERIOADA DE 2-3 LUNI DE PROBA. 3. PROMISIUNILE VERBALE SA NU MAI DEVINA MINCIUNI; SAU SA FIE SPUSE DOAR SA MOTIVAM OAMENII PANA TRECEM PESTE MOMENTUL DIFICIL SI APOI NU NE TINEM DE CUVANT. 4. SALARIILE PE ACELASI NIVEL A UNUI NOU ANGAJAT PE ACEIASI FUNCTIE SA NU FIE MAI MARI DECAT A CELUI CARE ARE CEVA VECHIME. 5. FIDELIZAREA PERSONALUI IN FUNCTIE DE EVALUARI, SI REZULTATE DIN 3 IN 3 LUNI SAU MACAR DIN 6 IN 6 LUNI CHIAR SI CU O SUMA MODICA LA INCADRARE SI NU CA SI BONUS. 6. BONUS LA GRAMADA DE 50-100RON PT CEI CU UN COMPORT ADECVAT, DUPA 1-2-3 LUNI;
Postat 03 Mai 2011, 19:36 de JOE
OBIECTIV - SUBIECTIV
CU SIGURANTA ADEVARUL ESTE UNDEVA LA MIJLOC! 1. FIECARE CANDIDAT / ANGAJAT STIE DE LA INCEPUT VALAOAREA SALARIULUI. 2. FIECARE CANDIDAT / ANGAJAT STIE DE LA INCEPUT PROGRAMUL DE LUCRU. 3. APROAPE FIECARE CANDIDAT / ANGAJAT NU STIE CE TREBUIE SA FACA LA LOCUL DE MUNCA PENTRU BANII RESPECTIVI. 4. MAJORITATEA STIU CA VIN PE UN DEPARTAMENT SI AJUNG IN ALT DEPARTAMENT. 5. APROAPE NICI UNUI CANDIDAT NU I SE PREZINTA LOCUL DE MUNCA., CONDITIILE MUNCA , ETC 6. CRED CA NICI UNUI POTENTIAL ANAGAJAT NU I SE COMUNICA FAPTUL CA ABONAMENTUL OTL NU SE DECONTEAZA DACA NU AI O LUNA INTREAGA LUCRATA (ADICA 1-30(31) A LUNI ANTERIOARE. CONCLUZIE TOTI AR TREBUI SA FIE ANGAJATI CU DATA DE 01 A LUNI PENTRU A LI SE DECONTA ABONAMENETUL. MAI MULT ANGAJATULUI NU I SE COMUNICA CA DACA ARE 1-2 ZILE CONCEDIU FARA SALAR NU I SE MAI DECONTEAZA ABONAMENTUL DELOC. OARE DE CE SE INTAMPLA TOATE ASTEA? DIN CAUZA COREENILOR SAU DIN CAUZA ROMANILOR DIN DEPARTAMENTELE CU PRICINA? ADICA INCAPACITATEA SI MANAGMENTUL RU; CARE FIE NU VREA. FIE NU POATE, FIE NU STIE; FIE NU ARE SUPORTUL NECESAR. IN ACEST CAZ POATE AR FI BINE SA LASE LOCUL LIBER SI SA NU TINA CU DINTII DE SCAUN, DISTRUGAND TOTUL IN JUR.
Postat 03 Mai 2011, 19:07 de JOE
slumyboy
Lucrez si eu la SHC si pot spune ca dl. Calin a fost cel mai bun line leader in fabrica si are perfecta dreptate. Situatia va fi mai buna numai atunci cand muncitorii o sa infinteze un sindicat, dar o sa fie greu pentru ca majoritate sunt tineri cu primul loc de munca si nu stiu ce inseamna asta. Probabil copii copiilor nostrii o sa invete la scoala ca cum muncim noi acum a fost sclavie moderna!
Postat 03 Mai 2011, 18:48 de csaga
Ha Ha hA!
Si io sunt la SHC si aici nu scrie nici jumatate din lucrulire care SA INTAMPLA ziua dupa ziua in fabrica... Calin a povestit numai jumate si cand a plecat el din fabrica a sosit vreme mai grele :)....
Postat 03 Mai 2011, 17:56 de S-Rider
cum poate un om sa traisca cu 700 lei/luna
bugetarii nostri chiar nu muncesc pe ei ii inteleg in 8 ore daca se consuma fizic 4ore dar castiga si de 10 ori mai mult dar un muncitor cum poate? moare lent asta e genocid masiv cu acceptul autoritatilor asta este grav acceptam lagarul
Postat 03 Mai 2011, 17:04 de anca
...
Majoritatea angajatilor sunt nemultumiti, atat operatorii cat si sefii de linie. Job-ul la SHC este doar un job de supravietuire pana gasesti altul mai bun pentru majoritatea dintre noi, angajatii ShinHeung. Si nu e de mirare! E foarte mult de lucru si foarte mult stres. Iar daca totul merge bine iti afla ei nimicuri ca sa te frece. Coreeni doresc de la noi cantitate mare, calitate superioara, ordine si curatenie (facuta de noi) dar toate pe salarii de nimic. As vrea sa adaug in apararea companiei ca mie personal orele suplimentare mi-au fost platite, nu am avut astfel de probleme. In schimb bonusurile promise.. mai putin.
Postat 03 Mai 2011, 17:00 de anonim
SF
In orice companie sunt angajati multumiti cat si angajati nemultumiti. In cazul de fata si-au facut aparitia angajatii nemultumiti. Nu cred ca orele suplimentare sa fie obligatorii sau sa fie "munca voluntara". Daca ar fi asa la ora actuala firma in cauza nu ar avea 700 de angajati. Si acum gandindu-ne logic (ceea ce vad ca in majoritatea comentariilor logica lipseste cu desavarsire) spuneti-mi voi mie cati angajatori ar renunta la un line leader - care pana la urma este un leader, un om relativ important in productie - doar pentru simplul fapt ca "nu a putut obliga productia" sa lucreze ore sumplimentare. Ca sa fii un conducator bun trebuie sa ai skills-uri pe care nu toata lumea le are. Mie una mi se pare cam trasa de par aceasta fabula. Parerea mea proprie si personala este ca daca acest fost angajat ar fi fost bun pe postul lui nimeni nu ar fi renuntat la el. Cred ca-i vorba doar de niste frustrari in urma pierderii unui job unde dansul nu presta foarte mult si totusi avea un venit atragator. Cat despre salariile oferite de straini la noi in tara, treziti-va si ganditi logic: tara noastra permite astfel de tratament si accepta astfel de salarii.
Postat 03 Mai 2011, 15:58 de Ayana
clarificati, va rog !
De fapt care e problema ? Nu se platesc orele suplimentare ? Intreb pentru ca foarte multi oameni isi cauta al doilea job si cred ca le-ar conveni mai mult unul in care sa aiba posibilitatea de a castiga mai multi bani, lucrand ore suplimentare. Aici se platesc sau nu se platesc orele suplimentare ? Pentru ca in orice intreprindere exista situatii in care e necesar sa lucrezi ore suplimentare, cu conditia sa fii si platit pentru ele...
Postat 03 Mai 2011, 14:11 de maria
sclavie curata
conectronics la fel, jeguri de oameni
Postat 03 Mai 2011, 13:30 de conectronics
Treziti-va !
Am ajuns sa vina straini sa ne trateze ca pe niste sclavi la noi in tara . Pana cand o sa mai puteti suporta asemenea tratamente ??? Atitudine fratilor ... hai toata lumea cu o greva generala, opriti productia, sa vedem concediaza pe toata lumea sau maresc salariile. Si intrebati-va de ce de cate ori se trezeste careva sa faca un control sau ceva, bate vantul in firma, , nimeni nu e de gasit ca sa fie intrebat de ce se intampla unele lucruri ... aceasi situatie si la Hanil Electronics unde se intampla aceleasi lucruri ... sclavie legala
Postat 03 Mai 2011, 13:11 de Anonim
minciuni...
lucrez in firma dinaintea d-lui Fofor,ap. un an, si orele suplimetare se platesc integral!!! si sunt 100% voluntare! daca esti serios, muncitor si iti faci bine treaba esti ok, daca nu esti capabil,competent(si mai ai si un anume iz \"tare\"....ca si cetateanul din faimoasa lucrare de caragiale ).... vezi cazul de mai sus.de altfel asa e in orice companie privata.
Postat 03 Mai 2011, 13:00 de anonim
astept cu nerabdare
sa se faca evaluarea performantei prin obiectivele salariale stabilite a primarului si subordonatilor sai dar de Bucuresti sa vedem oare nu se putea mai mult, pe bune sa se faca o analiza transparenta a oportunitatilor care se puteau inteprinde in Oradea.
Postat 03 Mai 2011, 12:52 de ha, ha, ha
esti in necunostiinta de cauza cati investitori cu banii
cati investitori au cerut adudienta primarului in ce priveste dezvolatrea unei afaceri in Oradea ia registul si urmareste cate personalitati celebre au vrut sa investesca in oradea oare ce i au determinat sa se razgandesca:politica! sau birocratia si neimplicarea administratiei locale, deci baiatul esti sincer depasit de subiect o vb la modul cel mai sincer primaria e TABU in ce priveste investitiile private, unde traiesti pe luna?
Postat 03 Mai 2011, 12:47 de @cristi
FELICITARI PENTRU ARTICOL
Felicitari pentru articol jurnalistei. Merita tot interesul.Astfel de lucruri dorim sa vedem in presa
Postat 03 Mai 2011, 12:38 de FOST ANGAJAT
tu vorbesti, tu nu gandesti
@dan: oamenii ca tine nu inteleg ca nu primarul stabileste salariile, nici prefectul. e o firma privata. autoritatile statului au rolul de a verifica respectarea legalitatii, in rest piata libera "stabileste: care sunt salariile. tu cate firme ai infiintat si cati oameni ai platit si cu ce salarii ? ca sa comentezi in necunostinta de cauza e foarte usor.
Postat 03 Mai 2011, 12:37 de Cristi
ha, ha, multumiti Primarului
asa atrage el investitori salariul MUNCITORILOR de acolo ar trebui sa l ridice LUNA de luna BOLOJAN , chinezi platesc cel mai prost, Neamtul si italienii cunosc si apreciaza munca si conditia de viata sanatoasa a omului, dar spuneti unui taran din vadul crisului ce inseamna calitate:)) ca nevasta sa ii mai barbat ca el ROBESTE ca un barbat nu e femeie, nici macar statutul de femeie si mama nu si l permite cara LAZI ramai socat ca standard de viata , dupa Primar puneti femeile sa care saci in spate, vai de voi barbatii.El s a ridicat si totii trebuie sa fie ca si el:robot industrial nu OM .
Postat 03 Mai 2011, 11:57 de dan
Nu veniti la SHC
Cel mai nasol om din firma Cristi Jurjac ...... daca nu stati santeti liberi sa plecati vorba lui
Postat 03 Mai 2011, 11:14 de MO & FOCA
..
Asa e in multe firme si multinationale si romanesti . Managerii dau cu biciu , cine nu executa va pleca , degeaba se plange pulimea ...
Postat 03 Mai 2011, 10:33 de Andrei
hodut baiatule
poate ne spui si cat e salariul minim pe economie pentru studii superioare si ce coeficienti se aplica in 2011 pentru ca daca sunam la ITM nu stie nimeni si ne trimit la minister, halal institutie in care doar amenzile sunt certe, daca vrei sa previi si sa intrebi ceva cu intrebarea ramai.
Postat 03 Mai 2011, 09:41 de oradean
Comment
Tot ce apare in acest articol este perfect adevarat ! Situatia nu este mai diferita insa nici la cealalta companie din Bihor care asambleaza pentru Samsung, este vorba despre Hanil Electronics din Biharia, care trateaza de asemenea angajatii fara nici un fel de respect, esti practic sclavul lor, orele suplimentare fiind chiar obligatorii inclusiv sambata, iar daca comentezi pleci .
Postat 03 Mai 2011, 09:26 de Fost angajat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON