URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Iulie 2011, 08:21

Fata tatii cea cu pile: Şeful DSP Bihor, Marius Pîrcioagă, i-a aranjat odraslei un post la Ambulanţă!

Fata tatii cea cu pile: Şeful DSP Bihor, Marius Pîrcioagă, i-a aranjat odraslei un post la Ambulanţă! AŞA TATĂ, AŞA FATĂ. Anna Maria Braun a avut un parcurs bun în carieră. În vreme ce alţii luptă ani în şir ca să ajungă să lucreze într-un spital, tânăra absolventă de Jurnalism a fost propulsată de tatăl ei, Marius Pîrcioagă, pe post sigur la Maternitate, iar acum urma să ajungă la Ambulanţă
Fata tatii cea cu pile: Şeful DSP Bihor, Marius Pîrcioagă, i-a aranjat odraslei un post la Ambulanţă! DUPĂ FAPTĂ ŞI RĂSPLATĂ. La câteva zile de la instalarea în funcţie, doctorul George Gălbineanu (foto) recunoştea jurnaliştilor că are o relaţie bună cu şeful DSP Bihor şi că e simpatizant al PDL. Cât de tare, a arătat-o acum, cerând-o pe fiica lui Pîrcioagă să-i fie subalternă...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ca proaspăt absolvent de facultate, să-ţi găseşti un loc de muncă adecvat pregătirii e o adevărată aventură, iar în sistemul public cu atât mai mult. Regula este valabilă, însă, doar pentru muritorii de rând. Pentru că, dacă eşti neamul cuiva sus pus, problemele sunt ca rezolvate. Iar uneori mânăriile se fac fără perdea!

După ce în urmă cu câţiva ani şi-a plasat fiica pe un post de "frecător de mentă" la Maternitate, şeful Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Marius Pîrcioagă, a vrut să-şi mute acum odrasla la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ), unde tocmai şi-a "uns" prietenul director!

Deşi foştii colegi nu au cuvinte de laudă la adresa ei şi, mai mult, chiar a fost sancţionată pentru că nu şi-a făcut treaba, Anna Maria Braun a fost totuşi detaşată, fiind considerată "candidatul perfect" pe un post la resurse umane, de care nici măcar nu era nevoie.

Schimbare portocalie

În urmă cu nici o lună, Ambulanţa Bihor era "în focuri", după ce şeful DSP, dr. Marius Pîrcioagă, o demitea, peste noapte, pe manageriţa Daniela Petrişor. Anunţul era surprinzător. Recentul control al Ministerului Sănătăţii nu găsise nereguli serioase, dar cu toate acestea directorul DSP decreta că Petrişor asigură un management defectuos, drept pentru care a mazilit-o începând cu 20 iunie.

Încă de atunci exista suspiciunea că noul manager interimar, dr. George Gălbineanu, apropiat al PDL, era pus în funcţie de Pîrcioagă pentru a-i netezi calea spre funcţia de manager, la concursul ce va urma în curând. Suspiciunile s-au confirmat în câteva zile, când Gălbineanu şi-a "cadorisit" binefăcătorul angajându-i fiica referent în resurse umane.

Fata şefului

01 Anna Maria_trimitere.jpgÎn vârstă de 28 de ani, Anna Maria Braun (foto) a lucrat la Maternitate, sub conducerea fostei directoare Liana Antal. Absolventă de Jurnalism, a fost purtător de cuvânt o bună bucată de vreme, fără să fi comunicat însă deloc cu presa. În mai 2010 a ajuns la compartimentul de resurse umane, ca inspector de specialitate gradul doi. "Era isteaţă, îi mergea mintea, dar se limita să execute ordinele primite. În rest, îşi lua un aer superior faţă de celelalte colege, că era fata şefului", spune o fostă colegă.

Când conducerea Maternităţii a fost preluată de inginerul Gavrilă Grebenişan şi de echipa sa, protejatei lui Antal nu i-a mai mers. În aprilie 2011, fata a fost chiar sancţionată cu avertisment scris pentru "refuzul nejustificat de a îndeplini sarcinile şi atribuţiile de serviciu". Concret, i s-a imputat că nu a întocmit şi transmis la ITM Bihor registrul de evidenţă al salariaţilor spitalului. În loc să-şi recunoască vina, fata lui Pîrcioagă a zis că nu era treaba ei s-o facă, în ciuda obligaţiilor din fişa postului.

Luna trecută, când Maternitatea a devenit secţie a Spitalului Judeţean, schema de personal a trebuit redimensionată. Cum postul ei s-a desfiinţat, conducerea de atunci a Judeţeanului i-a oferit repede un post liber, ca secretară la Unitatea de Primire a Urgenţelor, la care însă fata n-a trebuit să se coboare, fiindcă de la 1 iulie a "promovat" la Ambulanţă.

Transfer pe ascuns

02 Gheorghe Chis.jpgPe 30 iunie, comitetul director al SAJ (format din manager, director medical, director economic, jurist, director tehnic, asistent şef şi lider sindical) decidea angajarea lui Braun pe post de referent resurse umane. Coincidenţă sau nu, de la şedinţă a lipsit tocmai liderul de sindicat Gheorghe Chiş (foto), cunoscut ca adversar al lui Pîrcioagă. "Au profitat că eram în concediu şi nu m-au chemat, cum au făcut-o altă dată. Eu, ca reprezentant sindical, nu am fost consultat", declară Chiş.

Legal, detaşarea de la Judeţean era permisă, doar că un nou angajat la Resursele Umane de la SAJ nu se mai justifica. Acolo există deja patru angajate, iar în plus, anul acesta bugetul instituţiei e mai mic cu 15-20%. De altfel, luna trecută, într-o videoconferinţă la care au participat liderul sindical, fostul manager Daniela Petrişor şi şeful DSP Marius Pîrcioagă, secretarul de stat responsabil cu medicina de urgenţă, Raed Arafat, a şi recomandat ca angajările să se facă doar cu personal operativ şi doar în cazuri execepţionale, discutate punctual.

Or, în cazul Annei Maria Braun, procedura n-a fost respectată! Abia săptămâna trecută, când a revenit la serviciu, Chiş a aflat că fiica lui Pîrcioagă lucrează la SAJ, fără ca Ministerul să ştie. Aşa că l-a sesizat el...

Nu e corect!

02 raed arafat.jpgŞi nu fără rezultat. Secretarul de stat a şi mobilizat comitetul director al SAJ să revoce, vinerea trecută, detaşarea Annei Maria Braun. Contactat de BIHOREANUL, Arafat a recunoscut că transferul nu a fost în regulă, astfel că ministrul Cseke Attila a dispus întreruperea lui.

"Detaşarea nu a fost ilegală, dar nu a fost corectă pentru că la Ambulanţă nu e nevoie de personal auxiliar, ci de personal operativ", a spus Arafat, adminţând că la baza deciziei a fost suspiciunea de nepotism. "Tocmai de aici a plecat această decizie. Dar, chiar dacă nu era fiica şefului DSP, tot nu era corectă detaşarea", a punctat secretarul de stat.

Bâlbe şi minciuni

Managerul de la Ambulanţă se scuză că nu ştia despre recomandările Ministerului, deoarece nu participase la videoconferinţa cu Arafat. În schimb, şeful DSP cunoştea perfect situaţia! Dar, în loc să se abţină, mai ales că era într-un vădit conflict de interese, a tras sforile ca fiica lui să fie detaşată!

Pus să explice situaţia, Gălbineanu susţine că transferul Annei Maria Braun s-ar fi impus prin faptul că SAJ urmează să se reorganizeze în două compartimente - unul de urgenţă şi transport medical şi celălalt pentru transport asistat şi asistenţă medicală la domiciliu - cu bugete distincte. "Avem probleme pe resurse umane. Am solicitat DSP şi Spitalului Judeţean detaşarea pe post a unui referent cu studii superioare în domeniul resurselor umane", zice Gălbineanu, pozând iniţial în imparţial, pentru ca mai apoi, pus în faţa descoperirilor BIHOREANULUI, să recunoască că, de fapt, a solicitat-o nominal pe Braun.

"Era un necesar, realmente. Ana Maria Braun e o persoană cu expertiză în domeniul resurselor umane", a spus directorul. Gălbineanu a ridicat însă din umeri când reporterul l-a întrebat cum poate fi sigur de "expertiza" fetei, având în vedere ce a lucrat până acum şi problemele din trecut. La fel a reacţionat şi când a fost întrebat de ce nu a făcut concurs şi a preferat să o ceară taman pe Braun. Nu cumva, prin gestul curtenitor, a vrut să-i mulţumească prietenului Pîrcioagă că l-a pus şef? "Nu intru în detalii. Mă tot încolţiţi să răspund cu da sau nu, dar haieţi să încheiem discuţia", a tranşat managerul dialogul.

Fuga de presă

BIHOREANUL a încercat să obţină şi punctul de vedere al şefului DSP Bihor, însă doctorul Pîrcioagă s-a ascuns şi a preferat să nu răspundă insistenţelor telefonice repetate, precum şi mesajelor transmise de reporter prin secretara sa şi prin purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Nici Ana Maria Braun nu a fost de găsit. De altfel, vinerea trecută, tânăra nici nu s-a mai dus la Ambulanţă, solicitând reprimirea la UPU. "Am aflat că a trimis o cerere prin fax, după încheierea programului, solicitând reîncadrarea, respectiv încetarea detaşării cu data de azi (n.r. vineri), dar cazul ei va fi discutat abia de luni", a spus managerul Spitalului Judeţean, Gavrilă Grebenişan.

Într-o ţară normală ar părea ciudat, la noi în schimb e cât se poate de străveziu de ce o tânără ca Ana Maria Braun se zbate cu disperare să rămână într-un sector bugetar prost finanţat. Cert e că, cu asemenea metehne şi astfel de personaje, reforma sistemului sanitar va fi în continuare parazitată de tot soiul de boli fără leac. Cu nepotismul şi corupţia la loc de "cinste"...


SĂNĂTATE ÎN FAMILIE
Nepotism în floare

Sindicalistul Gheorghe Chiş susţine că şeful DSP, dr. Marius Pîrcioagă, e un tip cu care nu se poate colabora şi încearcă să îşi impună deciziile cu orice preţ. Anul trecut, de pildă, şi-a "reintrodus" la Ambulanţă soţia, pe Rozalia Pîrcioagă, care plecase cu scandal pe vremea când manager era dr. Tiberiu Bondar. "Pun sub semnul întrebării şi modul în care a revenit soţia domnului Pîrcioagă înapoi la Ambulanţă. Ea a plecat în urmă cu 5 ani, după ce nu a mai fost director medical. Între timp, domnul Pîrcioagă a venit şef la DSP şi ne-am trezit cu o decizie discutabilă dată de DSP, cu ea încadrată în post de medic coordonator de tură", acuză Chiş.

Culmea este că şi liderul sindical e acuzat de dr. Gălbineanu că şi-a adus fiica la Serviciul de Statistică al SAJ. Ce nu zice, însă, managerul e că Delia Chiş a obţinut postul prin concurs, la concurenţă cu o apropiată a familiei Pîrcioagă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
46 Comentarii
VOI ????
PORK mai mare ca Pirciogul nu exista!Cu fata aia calcata de calcator , emana prostie si servilism ieftin! Da are-o fata , koncsi si spurcata fok!Trebuia s-o sprijine! Oare Rozsi, o fi tot asa de "iesita din Komun?
Postat 31 Iulie 2011, 16:13 de Anca
integrari
asta e nimic,dar cum s-au putut face integrari clinice prin intermediul universitatii oradea ca s-a ajuns ca 80% din medicii angajati sa se faca fara examen ocolind o concurenta corecta singura conditie era sa fii cadru universitar si un cont gras in banca,daca nu erai cadru universitar nici nu puteai sa te prezinti.Eu cred ca integrarile clinice sunt ilegale din moment ce nu toate cadrele didactice au fost integrate.
Postat 29 Iulie 2011, 17:02 de integrari
Tremura ,,trupa ,, lui pircioaga !!!
Observ ca va este frica de ceva stimati PUPATORI IN CURUL LUI pircioaga !!!! Oricum se pare ca sinteti vreo patru care scieti de va dor degetutele !!!! Sunteti toti angajati de el ????
Postat 25 Iulie 2011, 18:49 de viki
Tremura ,,trupa ,, lui pircioaga !!!
Observ ca va este frica de ceva stimati PUPATORI IN CURUL LUI pircioaga !!!! Oricum se pare ca sinteti vreo patru care scieti de va dor degetutele !!!! Sunteti toti angajati de el ????
Postat 25 Iulie 2011, 18:49 de viki
video chat ul e de tine
frumoasa esti, sa vorbesti limbi straine sti si nu se compara cu functia de bugetar, vechime demna de un european:)) pacat ca parintii isi sacrifica copii oricum mai traziu vor face ce face totii: traiesc cum vor.
Postat 23 Iulie 2011, 18:33 de draga de ea
bla,blaa..
Stimata Raluca Avram va felicit pt. articol,un lucru bun intdeauna are si critici pe masura,s-o tineti tot asa sa nu va lasati intimidata. Spune-i cuiva ca a gresit cand chiar a gresit. Arata-i unuia gafa ce tocmai a infaptuit-o. Spune altuia adevarul despre cum sunt lucrurile, atunci cand nu sunt in regula. Spune ce crezi. Si vei deranja. De ce? Pentru ca adevarul doare, probabil. Pentru ca unii din noi nu stim sa pierdem, de buna seama. E asta o chestiune de educatie, pesemne. De ce doare adevarul? ???
Postat 21 Iulie 2011, 17:46 de vasile
900 de lei de tot rasul atata valoreaza profesional!!!!
atata castiga la educatia ei: 900lei!!! imposibil nimeni nu sta pentru 900 lei nici in fabrica nu iei atat:)) du te fa si munceste astia nu sunt banii:)) ii ia femeie de serviciu cu ore suplimentare:)) ce educatie are daca nu are ambitie fara 4000 lei nu are rost sa muncesty:))) nu te scoli din pat sa muncesty:)) vai de noi , ce vremuri traim!
Postat 21 Iulie 2011, 16:20 de du te!
articol subtire
daca o punea ceva directoare si daca ar fi fost realmente prejudiciat banul public intelegeam rostul articolului dar asa, pentru un post de executie retribuit cu 900 de lei nu imi vine sa cred ca faceti atata tambalau, trebuia sa luati alte exemple....copilul lui ritli care a ajuns mare consilier ministerial si cati nu mai sunt care chiar au fost pusi in functii "caldute" cum le numiti voi ...este chiar evident ca ati fost platiti sa stricati imaginea acestui om
Postat 21 Iulie 2011, 11:22 de beni
da , clasa de snobyyy
nu le ajunge unul vor tot neamul sa primesca si sa aiba asigurata pensia de la popor, si ironie faca acelasi lucru dacaca tata e cizmar cizmar e si fiul si fiica, aici se vede cat de geniali si adaptabili sociali sunt, fpacata de copii nu au puterea sa faca ceva in viata sunt simple marionete sociale, o sa simta fata and attal nu va mai fi ca si Elena ceausescu nimeni nu a mai bagat o in sema pentru ca nu avea capacitate decat pile si realtii, e adevarat ca copii platesc greselile parintilor! eu nu inteleg cum oamenii sanataosi nu reusesc ceva sanataos, nu pricep, bvedeti un handicapat reuseste ce nu face nici macar un om sanatos: supravietuieste:(((((( dar sanatos!
Postat 21 Iulie 2011, 10:24 de andrada
teatru
dreptatea este undeva la mijloc...cei de la ambulanta fura cu nerusinare din banii nostri, si tot pe banii nostri isi pune parcioaga rudele in functii caldute...iar ziaristii ii apara pe cei de la care au ceva de castigat....tara de *, oameni politici marioneta, ziaristi murdari...asta e romania...ziaristilor nu va mai credeti mari justitiari...cei care ajung sus isi bat joc pe fata de noi cei care cotizam la salariile lor: marele sfant chis amantul doctoritei mare sfanta si asta, burtosul parcioaga, gogoasa fiica a sa...numai in romania se poate intampla asta...mai bine in somalia sa mori de foame decat in tara asta sa mori de GREATA
Postat 20 Iulie 2011, 23:26 de mara
Bravo
Ralu' bravo, ai reusit sa aduci la sectiunea "comentarii" toti pupincuristii lui Pircioaga! Daca ai scormonit rahatul din sistemul medical bihorean, normal ca pute, ca dovada emanatiile de pe acest forum! Scrie in continuare ca cititorii breji la cap te vor citi si mai incolo.
Postat 20 Iulie 2011, 21:49 de Cucu Bau
lupiii ma se sfasie
Doamne ajuta, decimati va!
Postat 20 Iulie 2011, 19:27 de dancapitandeplai
subiectivitate
DOMNISOARA AVRAM, IN PRIMUL RAND CA JURNALIST TREBUIE SA FITI OBIECTIVA, NU SA VA ERIJATI IN APARAREA GRUPULUI LUI CHIS. Ati scris un material din care reiese ca cei de la Ambu in frunte cu Petrisor si Chis sunt niste sfinti si restul dusmanii neamului. Imi pare rau ca sunteti departe de adevar si rog redactorii Bihoreanului in frunte cu Ciucas sa fie mai atenti asupra materialelor tale....draga tu esti jurnalist NU AVOCATUL LUI CHIS...care pune botul la tot ca i se plange acesta....Degeaba vrei sa te dai desteapta ca tot o toapa de Santandrei ai ramas....SA-TI FIE RUSINE CA TE APUCI SA-I CRITICI PE CEI CARE SCRIU PE ACEST FORUM, CU CE DREPT JUDECI TU PARERILE CITITORILOR? ASTA AI INVATAT LA JURNALISM, FACULTA PE CARE AI FACUT-O MAI MULT LA FF, DUPA CUM SE OBSERVA DIN ATITUDINEA TA....RUSINE SA-TI FIE, TU TREBUIE DOAR SA SCRII CE SPUN TOATE TABERELE SI CITITORII TRAG CONCLUZIILE, NU TU MATRACUCA. D-le Ciucas mai scoliti-o pe fata asta ca face niste greseli epocale. LA AMBULANTA E MARE RAHAT, DIN PACATE, SI VOI IL SCOATETI CU MANA...DAR NICI PARCIOAGA NU E UN SFANT....DAR VA ROG NU VA MAI ERIJATI IN APARATORII LUI CHIS...VA JOACA PE DEGETE.
Postat 20 Iulie 2011, 16:21 de ana
comanda
domnul echis dar de ce nu scrii un articol si depre cum a obtinut sotia lui Grebenisan post de psiholog la Spitalul Municipal. Apropo bezi ca trebuie sa iti faci incalzirea la pupat in dos pe altii dupa ce Bolo nu va mai fi primar. Spor la treaba.
Postat 20 Iulie 2011, 14:59 de bibi
felicitari ca va cunoasteti defectele
vedeti cata discriminare sociala cat nespotism cum sa mai investeasca un tanar in faculate, in abitia de a pune pe primul loc Onorarea cand vine altul/a si pe criterii de nespotism ii FURA paine de la gura, sunteti jenati COMUNISTILOR, penibili, cred ca se invarta in groapa parintii vostri sacrificati tineri si copii lor, nu au viitor decat sa fure sau sa faca greva foamei, nu au loc de munca obtinut CINSTIT, sa faci o firma o afacere iti trebuie capital ce capital are UN TANAR? daca nu are loc de munca si sa faca economi si sa deschida si el o afacere e MORT, e un cersetor toata enerigia, toata puterea i se iroseste, nu poti sa muncesti numai pentru cat manaci si locuiesty, NU POTI, si cei in vasrsta au vechime, au casa primita sTIMMMM ca nu suntem prosti si ironie mai ia si painea TINERILOR:)) lasati o naibi de viata!
Postat 20 Iulie 2011, 12:35 de anca
Dna Raluca Avram-continuare
...(retineti ANGAJAT) si din ce am citit in comentarii tot pe un loc de personal nemedical !!! Daca tot expuneti niste lucruri ilegale sau mai bine zis imorale...corect ar fi sa le expuneti in detrimentul ambelor parti...consider ca asa ar fi corect ! ANGAJAT nu este egal cu DETASAT !!!!..putin mai altfel...! Consider ca si angajarea fiicei dlui Chis si detasarea fiicei dlui Parcioaga au fost facute legal...singura problema fiind moralitatea....asa trebuia sa expuneti !!! parerea mea...! Iar in ceea ce priveste schimbarea fostei managerite(nu are importanta iuibita cui este) va rog sa cereti documentele rezultate in urma controalelor efectuate si sa le expuneti...asa ca sa stim si noi care este adevarul adevarat !!!!
Postat 20 Iulie 2011, 12:14 de mihai balog
Dna Raluca Avram
Am vazut scris in comentarii despre un jaf de 18.000 litri combustibil, de ce nu verificati!? Solicitati Ambulantei aceste documente ca sunt publice si prezentati oamenilor adevaratele motive, ca un jurnalist adevarat. Credeti ca noi nu ne prindem de legaturile religioase dintre unii din ambulanta si membrii ai consiliului judetean care au o intrare mai deontologica la sefii dvs!??? Am inteles tot din articolele jurnalului dvs ca ambulanta a primit multe miliarde sa faca sediu nou, sa le renoveze pe celelalte din teritorii, aceste fonduri au venit prin martie, si pana acum din cate stiu eu nu s-a miscat un deget de fosta managerita, oare aceasta nu ar fi o problema ca a numit alt INTERIMAR !? Trebuie sa intelegem ca INTERIMAR este pe o perioada scurta, pana se ocupa postul prin concurs, daca o schimba pe dna Petrisor din functia aceasta ocupata prin concurs, se putea ridica un semn de intrebare, dar asa....? Verificati daca anumite proiecte au fost facute de dl chis sau apropiati ai acestuia! Eu inteleg ca detasarea/transferul(desi era legal) era imoral si nu se justifica, dar in acelasi timp ca sa fiti obiectivi trebuia sa precizati ca si dl chis si-a ANGAJAT fiica(retineti ANGAJA
Postat 20 Iulie 2011, 12:06 de mihai balog
Dna Raluca Avram
Postacii de pe aici nu cred ca fac parte din vreo tabara !!! Evident ca ei considera sa ia partea unei persoane sau alteia, dupa convingerile fiecaruia !!! Sistemul de sanatate(cu exceptia ambulantei)este subordonat autoritatilor locale, DSP-ul nu mai poate face mare lucru ! Din ce am citit in articolul dvs nu era vorba de o angajare la ambulanta ci de un TRANSFER sau DETASARE, pe o perioada determinata, doua lucruri total diferite!!! Fiti sigura ca vor fi reclamati la Politie sau Parchet cand se va stabilii cu exactitate prejudiciul cauzat. De unde stiti dvs ca Ministerul a aflat ultimul ca a fost schimbata d-na Petrisor!?- daca intr-adevar sunteti asa obiectiva de ce nu solicitati Ambulantei rapoartele de control efectuate de institutiile statului(Curtea de Conturi, ANRMAP, Corpul de Control al Min Sanatatii)si sa expuneti atunci cu adevarat motivele demiterii fostului manager INTERIMAR !!!! Va rog sa verificati daca dna Petrisor are carnet de membru PDL si daca actualul manager INTERIMAR nu are, daca tot a fost o miscare politica !!! Care este motivul pentru care se face atata scandal pt un post INTERIMAR !!??? Am vazut scris in comentarii despre ceva jaf de 18.000 litri combust
Postat 20 Iulie 2011, 11:44 de mihai balog
ce to aveti cu el?
Nu inteleg ce tot aveti cu acest om. Este o persoana corecta, care nu v-a facut ceva in mod personal. Nu mai aveti de cine sa va luati? este a nu stiu cata oara cand va luati de el. Eu sunt din Iasi, insa aici nu avem parte de atatea mizerii. Si daca ar fi fost asa, pentru ca eu nu cunosc nici, personajul, deca dn auzite, si a ajutat f multa lume, nic ce s-a intamplt, dvs nu at fi faut la fel? v-ati fi lasat copilul sa moara de foame? ce salriu atat demare era pe postul asta? faceti atata tam-tam deparca a pus-o ministru...ma rog, asta e nivelul dvs, de RADIO SANTz
Postat 20 Iulie 2011, 10:57 de patricia
Analist
Nu e o problema pana apar articole de genul acesta pe Internet dar cand aparat in presa scrisa deja devine o problema... Aici poti da cu parerea daca ai dovezi le poti posta pe un SITE anume si adauga aici Linkul sa te faci si tu inteles daca te ataca cineva intr-un asemenea fel. Dar in presa scrisa esti "asasinat" cu un astfel de articol fara sa iti poti spune punctul de vedere. Sigur este evident ca Dl. Pirci l-a pus pa Anna in functii, dar este la fel de evident ca Raluca dupa cum spune ea aici intr-un comentariu "de vreme ce eu mi-am gasit singura un loc de munca si nu ma tine tata prin functii platite" trebuie sa se mentina din singira ei putere fara ajutorul lui tata in acea pozitura de jurnalista sau ce o fi ea asa ca face cum spun Sefi`. Foarte bine Raluca te felicit pentru asta, ai prins firul dupa care schema poti trai o viata decenta in Romania. Stiu ca nu poti scrie despre orice si orcine ca nu esti tu cea care hotareste, dar erai tu foarte constienta cand ti-ai ales aceasta slujba ca vei fi defapt o sluga care lucreaza cateodata la ordine, la toti ne este greu DAR NU LA FEL :) Nu va mai certati dragilor, toate decurg dupa bunul mers al lucrurilor.
Postat 20 Iulie 2011, 09:49 de Analist
@raluca avram
Va felicit atat pentru articol, cat si pentru comentariul facut. Continuati, asteptam stiri.
Postat 20 Iulie 2011, 08:06 de adam
frate
sa-ti fie putin frate Chis pentru ca te ocupi cu asa probleme .Ai coborit la un nivel submediocru si ne faci confesiunea de ras.UN OM DE DOI BANI.Mi-ar crapa obrazul sa dau ochii cu lumea pentru ca a aflat tot poporul cine sunt Vii tu la infatosare in cadrul bisericii.
Postat 20 Iulie 2011, 02:39 de penticostal
serios...
Dar stiu ca v-am calcat tare rau pe coada. :) 3-4 postaci – se vede din ce tabara -- scriu comentarii la greu, facandu-ma in fel si chip pentru ca am avut „tupeul” sa pun pe tapet o situatie penibila, care arata cum se face „sanatatea” la noi. Asa reactioneaza toti cei pe care ii deconspiram ca fac porcarii: ne fac spagari, vanduti, frustrati etc... doar pentru ca noi, spre deosebire de ceilalti, nu consideram ca ceea ce fac ei e „normal”. Merita precizat, de dragul cititorilor care nu cred ca e „normal”, faptul ca, in loc sa faca sa functioneze cu adevarat sistemul de sanatate din Bihor, seful DSP Bihor schimba sefii de institutii dupa bunul plac, isi vede de afacerile proprii si angajeaza neamurile la Ambulanta. Daca au fost atat de grave neregulile gasite la Ambulanta, daca i-a descoperit cu mizerii flagrante pe Petrisor si Chis, de ce nu i-a reclamat la Parchet, ca doar avea toate parghiile la indemana? De ce nu a sesizat Ministerul Sanatatii, care – apropo - a aflat ultimul ca a schimbat-o pe Petrisor cu amicul Galbineanu? Ca sa fim bine intelesi: Nu am absolut nimic impotriva faptului ca parintii isi ajuta copiii si nici chiar impotriva faptului ca dl Pircioaga isi ajuta fiica, dimpotriva. Dar sa binevoiasca sa o faca in curtea dumnealui. Mie una nu mi se pare in regula ca absolventi fruntasi de medicina sau tineri din orice alt domeniu daruiti meseriei lor sa vanda placinte pentru ca nu au unde sa se angajeze, dar in schimb beizadeaua persiflanta a lui cutarescu sa dea like-uri pe facebook cocotata pe post sigur la buget doar pentru ca tata e mare boss. Cazul Anna Maria Braun e doar unul dintre cele n-spe mii, asa-i. Apropo de asta, „nicoleta”, ti-am dat sansa (si nu o data) sa iti exprimi liber punctul de vedere, dar, la fel ca tatal tau, ai preferat tacerea, pentru ca te stii cu musca pe caciula si n-ai fi stiut ce sa zici. Esti viteaza acum, cand, impreuna cu distinsi „prieteni de familie” umpleti rubrica de comentarii. Si, for the record, iti raspund cu aceeasi moneda: mai „loser” decat cei ca tine nu am cum sa fiu, de vreme ce eu mi-am gasit singura un loc de munca si nu ma tine tata prin functii platite, chiar cu 2 lei sa fi fost, cu bani de la stat. Apropo, abia astept sa vad cine castiga licitatia pentru renovarea noului sediu de la Ambulanta. Oare domnul Kronovest?
Postat 20 Iulie 2011, 00:16 de Raluca Avram
demisie
In acesc caz si fata soferului chis mare sindicalist Delia Chis trebuie data afara ca este personal auxiliar si nu era voie nici angajarea ei. Deci sa intekegem...ANGAJARE nu DETASARE!!!!
Postat 19 Iulie 2011, 20:39 de Saj
Mare panica
Raportul de control intocmit de catre echipa Min San trebuie inaintat la Parket ! URGENTT >>>!
Postat 19 Iulie 2011, 20:15 de EUU
incorectitudine
sa-i dati afara si pe copiii lui popa ionica din judetean ca si pe ei ia angajat taica-sau pe cand era ca dr Parcioaga. directot dsp bihor
Postat 19 Iulie 2011, 20:13 de pcr-ist
sindicat de r****
Cine a mai vazut asa ceva: un sofer,fost brancardier,sa conduca un sidicat la nivel national,format din medici,asistenti medicali si tesa din cadrul Ambulantei ?? Mai e si penticostal...!!
Postat 19 Iulie 2011, 20:11 de Daniela
s.f.
Mai degraba foaia misca pixul in acest articol banalo-futuristic. In primul rand eu inteleg ca toata lumea in aceasta societate are nevoie sa si creeze propria sculptura propria viata cariera etc bla bla bla dar nu cred ca este etic in primul rand ca cineva ptr un salar mai mare decat a Anamariei Braun sa delireze asemenea banalitati demne de ras indiferent despre cine. Inteleg toata lumea vrea sa traiasca dar unde sunt ARGUMENTE CONCRETE REALE sau numai asa e scris in destin sa aberam pe cine prindem in randul oamenilor doar ptr ca ne am gasit diploma de jurnalism la margine de strada.Ca si persoana care nu i chiar in tema din afara se vede deja in povestile fratii Grimm 3 D intelegeti.Oricum domnisoara Raluca Avram ptr asta premiu nobel nu se ia dar posibil daca Obama o luat . Incredibil!
Postat 19 Iulie 2011, 19:12 de armand
Rafuiala
Ca ziar, aveati oreputatie buna, insa acest aricol este clar o comanda politica. Chiar nu aveti ce sa scieti la adresa adversarilor si va lasati tarati in vendete politice? Am apreciat acest ziar insa din pacate este o lamentabila incercare de a face jocurile murdare a unore impotriva altora. Nu fiti atat de disperati. Fiti profesionalisti . Macar atat ne-a mai ramas...presa. Cea care a scris acest articol cred ca e tare disperat sa se afirme...dar nu asa... Invatati de la adecvaratii redactori..ca aveti cativa si voi pe la redactie.
Postat 19 Iulie 2011, 18:57 de Gandu
corect
N-o fi corect ce a facut dir DSP, dar oricine ar face ceva pt copii lui. In timp ce alti demnitari isi trimit copii in strainatate la studii, asta macar a detasat-o langa el, ca directorul de la Judetean- Grebenisan este dusman declarat al lui Parcioaga si se pare ca i-a fortat mana sa o mute ca altfel o dadea afara. Ce jigodii!! Va razbunati pe dusmanii politici persecutand si umilind copiii...Sa nu va mirati ca va bate cel de sus ...va veni vremea sa dati socoteala...chiar sunteti jegosi...
Postat 19 Iulie 2011, 18:36 de Paio
Dl sofer chis
De ce nu ne spune dl Chis ca distinsa fosta manager s-a cuibarit din nou in masina lui de cand a revenit in ture. Perechea de odinioara Chis-Petrisor s-a reintregit iar acest lucru este prolific...pentru ei. Fosta d-na manager l-a acoperit pe acest chis care este soferul ei, ca parte activa in delapidarea a peste 18 tone de combustibil. Acesta e motivul pt care a fost schimbata , pe langa alte 30 de nereguli grave. De ce va razbunati pe copii? Daca esti asa de corect, domnule chis, de ce ti-ai angajat fata la Ambulanta de nici 2 luni iar Parcioaga nu are voie? Esti penibil...zau asa...
Postat 19 Iulie 2011, 18:26 de Coleg
parerea mea....
Permiteti-mi si mie sa intervin si sa punctez un alt punct de vedere al acestei povesti. Nu ma prea pricep la politica si nici ca-mi pasa ce se intampla in acea zona, dar imi pasa de cei care sunt luati la suturi si facuti cu ou si otet...in cazul acesta Anamaria Braun; ce sa mai spunem, acum ea e la rand, defapt tatal ei care este atacat prin ea. Ea are o singura vina, si aceea ca este fata domnului Parcioaga; a...si mai are o vina, ca s-a nascut! Haideti sa va pun eu o intrebare la care cei mai multi o sa aleaga raspunsul meu: intre a avea un tata...indiferent de culoarea lui politica , de statut si de meseria pe care o practica si a nu avea unul, voi ce ati alege???? va garantez ca ati alege prima varianta; iar orice orfan de un parinte stie exact despre ce vorbesc aici! Nu toti avem norocul de a avea ambii parinti alturi de noi in viata care sa ne ajute, sa ne sustina din toate fortele lor si care sa ne calauzeasca; ceea ce domnul Parcioaga a facut pt fiica lui...mai ganditiva daca este deplasat sau nu, mai ganditi-va daca a gresit cu ceva sau nu, mai ganditiva daca nu fiecare parinte ar fi facut la fel pt copii lui!!!!
Postat 19 Iulie 2011, 17:54 de Irelevant
Ordin politic
Ce forma tare de publicitate gratis pt dir.DSP ! Asa este ,art scris din comanda politica pt denigrarea dlui Parcioaga,unul din directorii activi din Bihor. Articol MARE scris de un om mic si frustrat ... Totul este legal,conf codului muncii si legilor in vigoare,am verificat. Daca nu se intelege ca politica e politica si copiii nu au nici un amestec ,atunci ne ducem la vale cu jurnalismul de...cacao pe care il face madam Avram de la Santandrei...Rusine ca o lasati sa semneze ...!
Postat 19 Iulie 2011, 17:25 de ASAR
brebenisan
Cine mai e si Gavrila Grebenisan??? ala a ajuns manager? cum se poate intampla o asa penibilitate majora in sistemul sanitar?Domnule ministru, domnule primar unde beteshigu l-ati gasit pe mecanicul auto si pe bucatareasa aia Silaghi sa ii puneti la conducerea judeteanului? Bai fratilor astia is oameni sterili...nici Dumnezeu nu le-a dat copii, si voi le dati functii? vai de sufletul lor ca minte nu au, sunt niste incompetenti de toata jena. EDILILOR VA DORECT UN REGRES FULMINANT, VETI DUCE TARA ASTA INTR-UN DECLIN TOTAL.
Postat 19 Iulie 2011, 17:20 de Alina S
invidie
"fosta colega" la care i-ai luat opinia sigur nu era beata in timpul serviciului? cum adica "executa doar ordinele primite"? functia de inspector de specialitate este in primul rand o functie de executie ceea ce presupune executarea "ordinelor" adica sarcinilor de serviciu (fosta colega ar trebui sa stie sa se exprime in termeni de specialitate, ca DOAR se tine desteapta) iar la ce moace una mai frustrata ca alta lucreaza si la maternitatea aia nu ma mir ca o invidiau pe Anamaria, dar totusi ma bucur ca au admis realitatea ca este o fata inteligenta si capabila cum dealtfel o cunosc si eu! A si inca ceva...Anna-Maria Braun nu a fost purtator de cuvant al maternitatii ci Dr. Horia Olah asadar Raluca Avram ...you are a loser...just to let you know in case you don't know it already :))
Postat 19 Iulie 2011, 16:59 de nicoleta
WTF
"Detaşarea nu a fost ilegală, dar nu a fost corectă pentru că la Ambulanţă nu e nevoie de personal auxiliar, ci de personal operativ", a spus Arafat, adminţând că la baza deciziei a fost suspiciunea de nepotism. "Tocmai de aici a plecat această decizie. Dar, chiar dacă nu era fiica şefului DSP, tot nu era corectă detaşarea", a punctat secretarul de stat....DACA ESTE ASA...FIICA SOFERULUI CHIS DE LA AMBULANTA CE CAUTA RECENT ANGAJATA LA SERVICIUL DE STATISTICA? SAU STATISTICA NU APARTINE DE TESA??? NU MAI INTELEG DOMNILOR...
Postat 19 Iulie 2011, 16:29 de colega
sunteti DEMNI DE MILA......
domnilor sa fim seriosi, ironia voastra nu are limite.o sg inttrebare am:daca domnul Parcioaga ar fi cu musca pe caciula de ce nu este dansul tras la raspundere?pt ca sunteti atat de penibili si sunteti platiti pentru aceste articole, incat loviti in cei apropiati lui.nu puteti si nu veti putea mai multe, pentru ca nu aveti argumente si nici dovezi,v-ati gandit de unde doamna Petrisor asa, din salarul dansei de bugetara si-a achizitionat in ultimul an 2 masini noi?....ultima fiind un Renault Fluence care nu e tocmai o masina ieftina (si a fost achizitionata cash, nu in leasing),iar cat despre moralitatea doamnei Petrisor sa fim seriosi........anul trecut toate cutiile postale din scara blocului unde dansa locuieste au fost umplute cu anunturi fffffffff dragute,un intreg istoric as putea spune despre relatia cu Dl. Chis....care e doar asa.......putin .....CASATORIT......Si da fiica domnului Parcioaga traieste ffff bine din salarul de bugetar de aproximativ 800 lei(desi sunt convinsa ca e mult mai putin).Astea sunt probleme?Va rugam ocupati-va timpul scriind articole serioase pe care le puteti dovedi , nu articole care sunt platite sa fie publicate, la comanda,repet.
Postat 19 Iulie 2011, 16:27 de purdea
Chis penibilul
Draga Raluca, in locul tau nu as fi indraznit sa scriu un asemenea articol fara probe, afirmi niste chestii care nici macar dintr-o sursa nu le-ai verificat, este nivelul de Oradea inteleg dar totusi...repet...nu as fi indraznit....mai departe... daca tot ne-ai starnit curiozitatea vis a vis de copiii oamenilor politici din municipiu, te rog spune-ne si despre "odraslele" celor care te-au platit cu 10 lei sa scrii o asemenea "capodopera" ca de ex. soferul chis, distinsul carp, pacat ca grebenisan nu "poseda" asa ceva si ii stii si tu pe ceilalti. Daca ar fi singurul caz din Oradea as intelege aceasta mascarada, iar soferul Chis moare de ciuda ca n-a biruit mai mult de 10 clase hahaha
Postat 19 Iulie 2011, 16:22 de nevermind
Lux et veritas
Observ cu ingrijorare ca din nou se prezinta doar una din fetzele monedei, si dupa cum stim cu totii, exista intotdeauna si o alta fatza a aceleiasi monede. Cred ca merita amintit, pentru inlaturarea oricaror dubii vis a vis de Dl. Sofer Presedinte de Sindicat Chis ca nimeni nu e atat de naiv sa creada ca eminenta sa nu a fost parte a jafului celor 18.000 de litri de combustibil disparuti sub mandatul preaiubitei sale sefe Petrisor. Desigur acest lucru nu se putea musamaliza decat cu comlicitatea biroului de statistica unde... surpriza - cine a fost angajata cu avizul DSP? Nimeni alta decat preadistinsa fiica a lui Chis care sa poata sa acopere urmele penale lasate in urma de al ei parinte.
Postat 19 Iulie 2011, 15:29 de Montesquieu
Jenant
Sa inteleg ca cele mai mari probleme sunt acelea ca seful DSP a detasat-o pe fiica sa 2 luni la Ambulanta pe salar de bugetar? adica vreo 800 lei? Acestea sunt problemele de nepotism de care este acuzat? hai sa fim seriosi. Si Ghita Chis si-a angajat fata in urma cu 2 luni la aceeasi ambulanta si nimeni nu a facut scandal. Rusine Ghita chis pentru acest KKT pe care incerci sa il induci...
Postat 19 Iulie 2011, 15:28 de MINA
partide comuniste pe stil nou
Inainte exista un singur PCR, acum exista 3 PCR-uri romanesti si un PCR maghiar. Fiecare cu pilele cunostintele si relatiile sale. Care nu vor sa lucreze in agricultura, ci in sistemul bugetar. Care este "foarte prost platit", nu-i asa? Nici unii nu-s mai breji, care cum ajunge la putere, rade pe ceilalti si ii pune pe ai lui. Ce competente, ce profesionalism, astea-s mofturi. Asa se duce tara de rapa. Pentru"obiectivitate" Bihoreanule, mai scrie un articol si despre Administratia Imobiliara Oradea, cati directori generali, directori generali adjuncti, directori executivi, directori executivi adjuncti si alti directorasi are, bineinteles romani si maghiari, de la Partidul Comunist National Liberal si de la Uniunea Comunista (Democrata) Maghiara din Romania-linia Kiss-Biro
Postat 19 Iulie 2011, 12:27 de talibanul galben
frumos frumos
Felicitari pentru articol - usor inchizitorial si colorat cu scriitura tabloida. Subiectul este un sut in fund dat tinerei doamne, fiica tatalui, cat si domnului director al DSP. Nepotism pe fata. Desigur, ar fi de * ca tonul articolului sa fie dat de vreo rafuiala politica. Ar fi chiar aiurea sa ne si gandim la asta..
Postat 19 Iulie 2011, 11:59 de ilarion
ziarul asta sa faca o ancheta seriosa
dau faliment in urmatoarele 24 de ore:)) NOI stim si va privim zi de zi cum ne mintiti si e natural si legal, minciuna nu se pedepseste decat in data in fata unui legiuitor restul e o sarada de proceduri civile, va vedem si zambim ca ne luati de fraier dar defapt fraierii sunt cei care se MINT continuat si cad in propria capcana de a nu mai distinge viata de moarte.SUCCES in a va minti, nu va opriti, sunteti pe drumul cel bun, ales numai si numai de voi !
Postat 19 Iulie 2011, 10:32 de raduculuidady
LA AMBULANTA SUNT PROBLEME CU MULT MAI GRAVE
Stimata autoare a acestui articol...te-ai documentat dar nu suficient si cred ca primind informatii de la Chis...esti si foarte subiectiva. Hai sa-ti dau eu unele repere, pe care daca doresti sa le urmezi...ai posibilitatea sa scoti un articol-ancheta bomba...1. Cere ultimele procese-verbale de control la Ambulanta, care sunt publice si trebuie sa ti le prezinte...de pilda controlul efectuat de ANRMAP Bucuresti , in primavara lui 2011, la solicitarea mai multor angajati ai unitatii sanitare; 2. Fosta managerita a fost demisa pt. ca Parcioaga sa evite scandalul ce era sa izbucneasca viv a vis de jaful organizat ce se petrece acolo...sub coordonarea directorului tehnic, directoarei medicale si mai nou si a contabilei sefe. Un control de fond al achizitiilor publice din ultimii doi ani ar scoate la iveala fapte care nu au nici o legatura cu legea...facute doar pt. imbogatirea rapida a unor indivizi...dar nu-i asa, nu o sa trimita Parcioaga auditorul intr-un control serios...ca nu-i nebun. A fost sesizat si ministerul cu privire la ce se intampla la Ambulanta Bihor...dar pana acum avem o tacere suspecta...Mai sunt si altele de care Chis nu este strain...dar te las pe tine mai departe...
Postat 19 Iulie 2011, 10:15 de DOCTORUL
traiesc printre noi
de ce se dau functii la rude, eu nu inteleg cum se dau posturi asa din bati din palme si gata, te numeste tata si gata, a dat examen impreuna cu inca altii si s a alkes CEL MAI BUN, nu! Noi mplatim ce PILE , RELATII politice, nu va e rusine avem nevoie de calitate, de respect ca sa muncim si sa va platim mai departe, daca nu nu mai muncim, voi nu intelegeti limba romana , cetateanul trebuie as simta respect nu pile si realtii pe grad de rudenie: parazitism, sunt de acord pleaca tatal si ramane fiica, este ok, nici o problema.
Postat 19 Iulie 2011, 10:14 de comunistyyyy
Paiul si barna...
Articolul e corect, pe ici pe colo, prin ,,partile esentiale'', dar tot are un puternic iz de rafuiala politica ! Daca vor sa conduca cruciada de lupta impotriva pilelor si nepotismului, le sugerez celor de la ebihoreanul sa faca niste raiduri prin primarie, CJ si prin regiile subordonate lor si CL ! Un an au garantat subiecte, institutiile amintite ,,mustesc'' de exemple de cum NU ar trebui sa sa stea lucrurile ! De pilda e plin de unguri, platiti pt. ca nu stiu romaneste (?!) ca alta calitate nu au, poate doar prostia !
Postat 19 Iulie 2011, 10:04 de romanasul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON