URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iulie 2017, 08:53

Doctor Sex: Un medic de la SMURD Bihor e acuzat că a şantajat o studentă cu poze deocheate

Doctor Sex: Un medic de la SMURD Bihor e acuzat că a şantajat o studentă cu poze deocheate DON JUAN. În mai toate fotografiile de pe pagina de Facebook a soţiei sale, doctorul Cosmin Bulzan pozează în soţ grijuliu. Realitatea e, însă, alta. Tânăr şi cu alură de "băiat rău", şi-a câştigat o faimă de Don Juan în rândul voluntarelor SMURD, motiv pentru care, anul trecut, soţia a şi cerut divorţul Judecătoriei Oradea, acţiune la care ulterior a renunţat
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anchetă în surdină la Parchetul Oradea, ai cărui procurori trebuie să facă lumină într-un caz mai puţin obişnuit: un război între doi foşti iubiţi. Anchetatul este doctorul Cosmin Bulzan, medic specialist în medicina de urgenţă în cadrul SMURD, reclamat pentru şantaj de o tânără absolventă a Facultăţii de Medicină.

Fata susţine că a avut o idilă cu medicul, altminteri însurat, şi l-a reclamat pentru că, după despărţire, bărbatul ar fi continuat să o hărţuiască şi chiar să o ameninţe cu fotografii mai deocheate pe care i le-ar fi făcut în timpul unor partide de amor.

După "episodul Adrian Hladii" - interlopul care, pe 15 martie, şi-a împuşcat fosta iubită pe fondul unei crize de gelozie - anchetatorii orădeni suflă şi-n "iaurt". Pentru a evita o nouă posibilă tragedie, medicul a fost trimis 24 de ore în Arestul Poliţiei, iar apoi a fost plasat sub control judiciar, cu interdicţie de a se mai apropia de tânără...

Idilă la Urgenţă

Profesional, Cosmin Bulzan este un doctor bine cotat. Originar din comuna Avram Iancu, tânărul care încă nu a împlinit 30 de ani şi-a făcut rezidenţiatul în medicina de urgenţă în cadrul SMURD Maramureş, de unde, când şi-a definitivat studiile, s-a transferat acasă, în Bihor, unde lucrează şi în cadrul unor echipaje terestre, şi pe elicopter, dar şi în Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean.

Povestea s-a petrecut în perioada în care tânăra - care a terminat Medicina anul trecut -  era încă studentă şi se înscrisese ca voluntară la SMURD Bihor. Micuţă şi cochetă, fata a fost imediat remarcată de Bulzan, însă idila care s-a înfiripat între cei doi n-a ţinut. Asta poate şi pentru că tânăra era singură şi ar fi vrut mai mult, pe când medicul era deja "luat" şi deloc dispus să-şi părăsească soţia şi copilul.

Fata l-a părăsit, chestiune care n-a prea fost pe placul lui Bulzan. Furios, el a început să-şi hărţuiască fosta amantă şi chiar s-o ameninţe că va face publice fotografii compromiţătoare pe care i le-ar fi făcut în timpul unor partide de amor.

Arest... intim

Urmarea? În luna martie, fata l-a reclamat pe medic pentru şantaj, în declaraţiile date oferind totodată şi numele unor alte tinere, tot studente, care ar fi trecut prin păţanii similare cu cea a ei, semn că "agăţarea" voluntarelor ar fi fost o practică în SMURD.

O lună mai târziu, în aprilie, medicul a ajuns în Arest pentru 24 de ore, iar apoi sub control judiciar. Totul s-a petrecut în cea mai mare discreţie, procurorii refuzând să facă publice BIHOREANULUI amănunte despre caz, pe considerentul că informaţiile sunt "în legătură cu viaţa intimă a persoanelor din dosar".

Anchetatorii au confirmat, însă, că efectuează cercetări pentru două fapte de şantaj, "prevăzute de articolul 207 aliniatul 1 şi articolul 207 aliniatul 2 din Codul Penal", pasaje ce vorbesc despre "constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul", respectiv "ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia", ambele pedepsite cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Hadrian Borcea, șeful UPU - SMURD BihorDespre reţinerea medicului nu a fost informat nici măcar şeful SMURD, dr. Hadrian Borcea (foto). "Nu ştiu foarte multe. M-a informat că are o problemă penală, mi-a spus că este legată de o chestiune personală, fără legătură cu serviciul. Nu am ştiut că a fost reţinut", a declarat dr. Borcea, care susţine că nu există plângeri legate de conduite similare în cadrul Serviciului.

Efectul Hladii

Ionel Manole, avocatAvocatul medicului, Ionel Manole (foto), consideră reţinerea clientului său o măsură forţată, luată într-un context nefericit, cel al tragediei căreia i-a căzut victimă Dalia Duca, tânăra orădeancă hărţuită şi în final ucisă de fostul ei iubit, interlopul Adrian Hladii. "S-a argumentat artificial pericolul social, ca o consecinţă a mediatizării excesive a cazului Hladii", susţine avocatul.

De altfel, spune el, plângerea conţine "o stare de fapt major deviată de la realitate", în realitate fiind o simplă idilă. "Deocamdată, ancheta e în fază de debut. Probele care vor fi administrate în următoarea perioadă vor restabili axa obiectivă. A fost o poveste caducă de iubire, în care una dintre persoanele implicate a ales familia în detrimentul unei relaţii extraconjugale", filozofează Manole, în apărarea clientului său. De partea cui stă adevărul rămâne să stabilească procurorii...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
manastirile mesterului manole
...mesterul manole a cladit nenumarate manastiri fara sa o zideasca pe ana,ca dovada o sa i se prabuseasca in curand,nu inainte de asi pune aripi de sindrila si sa incerce sa scape...manole,manole,mestere manole,noua mesteri mari/calfe si zidari/si manole zece /care i si intrece/in penale...avand credibilitatea procurorilor de caz,ca deh.a lucrat in pna mesterul si santajeaza...
Postat 05 Iulie 2017, 14:40 de User anonimizat
Hadri Bocea nu stie nimic ever
Esti un cancer daca stai foarte mult pe un post chiar daca ai rezultate; cresti alti ganglioni inflamati pe langa tine. Asta e Borcea si alti sefi de sectii, oameni ai sistemului pe care puterea i-a corupt si transformat in mici sefi de plantatii de care nu se lega nimeni. Medicul acesta e doar unul care a fost prins, a insistat sa fie prins, e plin sistemul de profitori.
Postat 05 Iulie 2017, 09:13 de alexcuce
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON