URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 15 FEBRUARIE 2019

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ordonanţa 114 pare a fi cu dedicaţie. Împotriva băncilor lacome şi implicit a Băncii Naţionale. În plus, e vizat trustul RDS&RCS, care are o televiziune ce deranjează puterea. Altfel nu se explică de ce în telecomunicaţii se bagă un impozit pe cifra de afaceri de 3% şi la jocuri de noroc, de exemplu, de 2%.
Zic şi eu
Adrian Cris
Elnők úr, însă, nu numai că a uitat de amărâtele alea de piste pentru biciclişti, dar a izbutit să evacueze şi pista abia modernizată a Aeroportului Oradea. Asta după ce, asemeni unui baron de Dâmboviţa, şi-a lăfăit numele pe bannere cu "Deschidem spre Europa!". Rezultatul? Curând vom zbura doar pe autostrada către Debreţin, să luăm de-acolo "deschiderea" spre Europa.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
E incredibil ce monştri nemuritori a creat comunismul! Securitatea este unul dintre cei mai perfizi şi mai întunecaţi, probabil chiar mai întunecat astăzi, odată cu trecerea timpului. Cred asta pentru că modul în care era percepută Securitatea înainte de 1989, şi anume ca duşman al omului de bună credinţă, se perpetuează şi azi în mentalul colectiv.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre cerinţele organismelor europene adresate României privind consolidarea statului de drept şi stoparea modificării legilor justiţiei?
De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Printr-o decizie din 29 ianuarie 2019, Curtea Constituţională a stabilit că procesele verbale încheiate de ANAF la solicitarea procurorilor, care erau utilizate pe scară largă în dosarele de evaziune fiscală, nu mai pot constitui probe în procesele penale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Pleureziile sunt acumulări de lichid în spaţiul pleural (pleurele reprezintă 2 membrane care învelesc fiecare plămân şi care se află una în prelungirea celeilalte formând un "sac" închis). După natura lichidului pleureziile pot fi exudative (lichidul conţine o cantitate mai mare de proteine) sau transudative (lichid cu conţinut proteic mai mic). 
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Narcisiştii tind să mintă des. Fie în mod direct, fie înflorind părţi ale adevărului, fie prin omisiune. Îşi vor nega neajunsurile şi vor căuta să fie înconjuraţi de oameni care sunt mereu de acord cu ei. Este important pentru narcisişti ca cineva să le valideze opiniile, statutul, prezenţa. Deoarece au o stimă de sine fragilă, vor manipula oamenii în aşa fel încât respectivii să ajungă să-i laude. Asta, în schimb, le menţine stima de sine la un nivel acceptabil, chiar dacă e clădită pe minciuni.
10 Iulie 2018, 08:03

Doctor, pericol public! Iertat de procurori de o acuzaţie de viol, un ginecolog din Bihor a ajuns să se drogheze la locul de muncă (FOTO / VIDEO)

Doctor, pericol public! Iertat de procurori de o acuzaţie de viol, un ginecolog din Bihor a ajuns să se drogheze la locul de muncă (FOTO / VIDEO) ALCOOL, SEX, DROGURI... Dr. Racz Jozsef (foto) a ajuns de pomină în Aleşd nu doar pentru erudiţia sa, ci şi pentru deviaţii greu de înţeles. "Unde-i multă minte e şi multă prostie", spune un confrate despre medicul care citeşte filozofie, pictează şi ascultă jazz, dar care a ajuns să aibă reputaţia de violator, obsedat sexual şi drogat. Refugiat în alcool şi droguri, bărbatul a devenit protagonistul unor filmuleţe ce-l înfăţişează în ipostaze degradante, atât de afectat de stupefiante încât s-a uşurat în pantaloni...
Doctor, pericol public! Iertat de procurori de o acuzaţie de viol, un ginecolog din Bihor a ajuns să se drogheze la locul de muncă (FOTO / VIDEO) DE RÂSUL TÂRGULUI. „Ce frumos îi nenea doctor Racz... S-o udat puţin, o făcut băiţă... Cătinel-cătinel... Nu te grăbi, ţine-te bine, că altfel cazi şi nu poţi decât jos...”, s-a amuzat autorul filmării în timp ce-l „imortaliza” pe ginecologul Racz Jozsef ba proptit pe un scaun, ba clătinându-se pe coridorul policlinicii, cu pantalonii uzi, incapabil să-şi coordoneze mişcările şi să articuleze ceva inteligibil. Postat pe Facebook, filmuleţul l-a făcut pe medic să dispară în concediu pentru următoarele trei săptămâni
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Imagini groteşti, filmate în incinta Policlinicii din Aleşd, au fost date în vileag săptămâna trecută de un localnic care l-a acoperit astfel de ruşine pe protagonist, un medic la Spitalul Orăşenesc.

"Doctorul Racz Jozsef se prezintă adesea drogat la serviciu", denunţă autorul înregistrării, acuzând autorităţile că îl tolerează pe medicul narcoman şi alcoolic, ba şi cercetat cu câţiva ani în urmă deoarece şi-a violat o pacientă însărcinată, chiar pe masa de consultaţii, după ce o sedase ca să nu i se poată opune. "Tot oraşul ştie, dar nimeni nu face nimic", susţine soţul doctoriţei Corina Muntean, al cărei cabinet se învecinează cu cel în care ginecologul "lucrează şi se droghează".

"Se mai întâmplă"

Cristian Tudor Gherlea, denunţător ginecolog AleşdPe 3 iulie, "facebook"-iştii, iar apoi, din gură-n gură, mai toţi aleşdanii îl descopereau în ipostaze până atunci neştiute pe unul dintre cei mai cunoscuţi medici din orăşel. Pe contul "Tudor Tudorel", un localnic, Cristian Tudor Gherlea (foto), a postat un filmuleţ şi patru fotografii ce-l înfăţişau pe ginecologul Racz Jozsef ca şi cum ar fi fost rupt de beat. Nu era, însă, băut, ci "doar" drogat!

În pozele (foto) făcute pe un coridor din policlinica spitalului, chiar în dreptul propriului cabinet, medicul apare şezând pe un scaun în echilibru instabil şi cu privirile tulburi, iar filmuleţul îl arată parcă anesteziat, incapabil de orice reacţie, deşi pe toată durata celor 113 secunde "cameramanul" l-a luat în derâdere cu o cruzime grosieră.

"Ce frumos îi nenea Racz... S-o udat puţin, o făcut băiţă... Victorie! Ai câştigat...", l-a batjocorit Gherlea, avertizând în scris: "Nimeni nu spune nimic, dar mâine poate să fie în minţile lui fiică-ta sau nevastă-ta!".

Viol în policlinică

Săptămâna trecută, Gherlea a revenit cu explicaţii clare, sesizând redacţia că personajul din imagini era o cunoştinţă veche a BIHOREANULUI (facsimil). Originar din Vadu Crişului, medic întâi la Reşiţa, unde soţia sa, hematolog, a şi rămas, apoi la Beiuş, stabilit în 2006 mai aproape de casă, în Aleşd, în 2008 medicul de 50 de ani fusese acuzat de o tânără din Luncşoara, însărcinată în luna a treia, că a siluit-o chiar pe masa de consultaţie.

Femeia, o ţigancă de 19 ani, fusese internată pe secţia de Ginecologie, dar într-o după-amiază Racz a chemat-o în cabinetul din policlinică, pentru o ecografie. A întins-o pe pat, i-a administrat un sedativ, deşi investigaţia e nedureroasă şi nu cere anestezie, iar apoi, profitând că pacienta nu putea riposta, şi-a făcut damblaua cu ea. A doua zi, i-a trimis SMS-uri, întrebând-o dacă "eşti supărată pe mine?".

Încurajată de o colegă de salon, victima l-a reclamat la Poliţie, iar un examen medico-legal a confirmat contactul sexual. Ginecologul a refuzat însă să-i fie prelevate probe biologice, pentru analiza ADN comparativă cu sperma din vaginul victimei, pretextând ba că avocatul îi era plecat, ba că era bolnav, şi a susţinut că pacienta a confundat sonda ecografică cu... organul său sexual.

"De la inima mea la inima ta"

"E prea mult, nimeni nu ia nicio măsură împotriva doctorului Racz. Bea şi se droghează", susţine Gherlea, care afirmă că l-a "prins" cu filmarea astă-toamnă, în octombrie, dar a postat abia acum imaginile pentru că "de atunci nu a fost sancţionat, deşi s-a dovedit inclusiv prin analize de laborator că a fost drogat".

"Într-o zi de vineri m-am dus s-o iau pe nevastă-mea de la policlinică. Are cabinetul la etajul I, pe acelaşi coridor cu Racz. Aşa l-am găsit, la ora 15, în starea aia", zice bărbatul. De altfel, a mai făcut atunci şi alte filmări, pe care nu le-a urcat pe Facebook, dar le-a pus la dispoziţia BIHOREANULUI (video mai jos). Una îl arată pe ginecolog sprijinit de perete, luat dur în derâdere. "Cătinel-cătinel... Încă un păsuţ, încă un picuţ, nu te grăbi... Ţine-te bine, că altfel pici şi nu poţi pica decât jos... Uşor, cu tata... Doamne, greu îi, Doamne...".

Într-un alt filmuleţ, protagonistul îngăima cuvinte de neînţeles, încercând să-i dea replica lui Gherlea. "De la inima mea la inima ta, egal... nu mă interesează... Dacă vrei să spui ceva...". Abia într-un final, cu mari sforţări, Racz a reuşit să-l insulte şi el pe "cameraman", zicându-i: "Eşti oligofren, eşti redus mintal... Tu nu te uiţi la inima mea... Parcă ai fi ceva, te-ai preface pe inima mea...".

Amendat pentru... gălăgie

Atât Gherlea, cât şi doctoriţa Muntean susţin că în acea zi de octombrie au anunţat Poliţia despre isprava lui Racz. "Au venit cinci agenţi, doi de la Rutieră, trei de la Ordine Publică, care au constatat că nu mirosea a alcool. Asistenta mea a făcut o plângere, iar apoi am auzit că doctorului Racz i s-au luat probe de sânge şi urină, să fie testat anti-drog. Neoficial, am aflat că a ieşit pozitiv, dar conducerea spitalului n-a luat nicio măsură. Nu e normal, cu aşa comportament şi cu dependenţă de droguri, să profeseze ca medic. Şi pe stradă m-am întâlnit cu el, se clătina, l-am întrebat dacă a tras o linie, mi-a răspuns "Csendes!" (n.r. - linişte, în limba maghiară)", spune Gherlea.

De altfel, nu e singurul aleşdan care ştie patimile ginecologului. "Nu o dată s-a întâmplat să vină la serviciu ca şi când ar fi beat, dar nu mirosea a alcool. Parcă era drogat", a confirmat reporterului un angajat al spitalului.

"Pentru incidentul din octombrie, dr. Racz a fost amendat cu 2.000 lei, pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. N-am putut face cercetări cu privire la consumul de droguri pentru că nu avem testere", spune şi un poliţist din Aleşd. Potrivit acestuia, ginecologul a fost prins şi băut la volan. "Anul trecut, un coleg l-a tras pe dreapta, l-a găsit cu alcoolemie şi i-a suspendat permisul".

Drogat, dar păsuit

Florin Creţ, managerul Spitalului Orăşenesc AleşdCulmea, deşi ştia încă din octombrie că dr. Racz consumă substanţe stupefiante, conducerea Spitalului Orăşenesc din Aleşd a decis să-l sancţioneze abia acum, după vâlva stârnită pe Facebook. "Am mai avut probleme cu dânsul, şi pe noi ne deranjează comportamentul dânsului, dar până acum nu am primit nicio sesizare. După ce am văzut filmuleţul, am cerut convocarea Comisiei Etice a spitalului", a declarat BIHOREANULUI managerul unităţii, Florin Creţ (foto), precizând că această comisie urma să se întrunească prima oară vinerea trecută, pentru a emite o "citaţie" în aşa fel încât ginecologul să poată fi audiat, pentru a se apăra.

În ziua incidentului filmat, managerul l-a luat pe Racz de la policlinică şi l-a dus la Camera de Urgenţe. "I-am cerut medicului de gardă să-i preleveze probe biologice pentru depistarea alcoolului şi drogurilor, pe care apoi le-am trimis Laboratorului de Medicină Legală din Oradea. La alcool, rezultatul a ieşit negativ. La droguri, a ieşit pozitiv", a spus managerul, adăugând însă că unii medici l-ar fi avertizat că respectivele substanţe psihotrope, pe care nu a vrut să le facă publice, s-ar găsi şi în unele medicamente. În fond, cu ce altceva s-ar putea droga mai uşor un medic?

Cert e că, deşi l-a căutat insistent, atât la spital, cât şi telefonic, BIHOREANUL nu a mai dat de dr. Racz. "Şi-a luat concediu, trei săptămâni", a explicat managerul Creţ. Mai ştii, poate că va folosi răgazul pentru dezintoxicare, măcar până i s-ar face noi analize, care să-l arate "curat"...


VIOL CU... DESPĂGUBIRE
Amendă administrativă, nu închisoare

În 2008, când a relatat despre violul comis asupra unei tinere din Luncşoara, BIHOREANUL era asigurat de procurorul Dorel Moţiu, de la Parchetul Bihor, că împotriva doctorului Racz Jozsef a fost declanşată o anchetă serioasă, ce nu putea fi oprită prin simpla retragere a plângerii de către victimă, tocmai pentru că aceasta îi era pacientă şi pentru că medicul ar fi folosit un sedativ pentru a o imobiliza. Codul penal de atunci sancţiona violul cu închisoarea de la 3 la 10 ani dacă "victima se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului". "Nici nu se pune problema clasării dosarului", spunea procurorul, deşi în Aleşd se vorbea deja despre încercarea lui Racz de o convinge pe tânără să-şi retragă plângerea, contracost, bineînţeles.

Cu toate acestea, la 10 ani distanţă, BIHOREANUL a aflat că dr. Racz a scăpat, incredibil, doar cu o simplă amendă administrativă, de numai 1.000 lei, fiind scos de sub urmărirea penală după ce victima şi-a retras plângerea. "Tot oraşul ştie că i-a dat ţigăncii 80 de milioane de lei (n.r. - vechi)", susţine un oficial din Primărie. "A fost cea mai scumpă partidă de sex ieftin din istoria oraşului", comentează un coleg de-al doctorului.

Vezi mai jos filmările făcute de Cristian Tudor Gherlea cu medicul Racz Jozsef!

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Cine ?
Sincer...Daca ne uitam la fatza/privirea acestui individ, cine-i tampitu/a care se duce la el cu probleme ginecologice ? Nici cainele nu l-as duce la el.....
Postat 10 Iulie 2018, 10:08 de Citizen
count display

FOTO BIHOREANUL

 • Musicalul Mamma Mia în Oradea: Aproximativ 1000 de persoane au cântat împreună, cucerite de povestea de dragoste dintre Loredana și Cornel Ilie (FOTO / VIDEO)
 • Protest inedit la sediul PSD Bihor: Învăţământul este subfinanţat, dar partidele devin milionare pe banii noştri! (FOTO / VIDEO)
 • Primare, vrem parcare! Un loc la trei mașini: Criza locurilor de parcare din centrul Oradiei, fără soluţii până anul viitor (FOTO)
 • Incendiu la Baroul Bihor! Mai multe documente au luat foc în biroul unor avocați (FOTO / VIDEO)
 • La mulţi ani cu delicii! Janette Cakes, business-ul pornit de o tânără orădeancă de 23 de ani, aniversează un an de la înfiinţare (FOTO)
 • E praf! Un alt drum judeţean, cel dintre Salonta şi Tinca, este plin de gropi (FOTO)
 • Incendiu în centrul Oradiei: O casă a luat foc, pe strada Ady Endre (FOTO)
 • Voluntarii Caritas Catolica au împărţit 150 de porţii de gulaş nevoiaşilor şi navetiştilor lângă Gară (FOTO)
 • Nu ne abandonaţi! Zeci de persoane cu dizabilităţi și asistenții lor din Oradea au protestat împotriva bugetului de stat (FOTO/VIDEO)
 • Piaţa Unirii din Oradea se extinde în jurul catedralei Sfântul Nicolae. Vezi cum va arăta! (FOTO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

 • 1 USD = 3.8697 RON
 • 1 EUR = 4.5959 RON
 • 1 HUF = 0.015 RON