URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 22 IANUARIE 2019

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La cum arată bugetul Oradiei, e clar că cele peste o sută de investiţii se vor întinde pe mai mulţi ani. Asta pentru că în România este imposibil să-ţi planifici ceva şi să iasă la timp. Cauzele sunt multiple, de la suprasolicitarea personalului, la greşeli elementare, la lipsa proiectanţilor şi a constructorilor, toate pe fondul unei birocraţii ucigătoare, bine întreţinute de funcţionarii puşi politic în posturi. Totuşi, Primăria are două restanţe pe care nu mai are voie să le rostogolească pe anii viitori.
Zic şi eu
Adrian Cris
Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă în traistă. Nici peisajele, nici simpla existenţă a pârtiei nu asigură, de la sine, dezvoltarea aşezării. A dovedit-o episodul de la finele anului trecut, întins pe încă două săptămâni anul acesta, când autorităţile locale s-au dovedit incapabile să menţină în funcţiune telescaunul. Ratând vârful sezonului de schi, oraşul a pierdut încasări serioase
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Prea multă lume nu a auzit de Adrian Berinde! Nici nu prea avea cum, din moment ce singurul post de radio care îi mai scapă câte o melodie în eter este România Cultural. În Oradea, Radio Transilvania, ce îl mai difuza sporadic, și-a banalizat grila de programe la fel ca restul radiourilor comerciale, iar singurul post românesc ce difuzează exclusiv muzică românească, Național FM, pornit tot din Oradea, nu are și nu a avut niciodată o melodie de Adrian Berinde în playlist.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre cerinţele organismelor europene adresate României privind consolidarea statului de drept şi stoparea modificării legilor justiţiei?
De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Aşa cum arătam anterior, legislaţia României permite oricărui cetăţean să aibă acces la informaţiile de interes public, arătând expres ce categorii de informaţii nu sunt considerate de interes public. În ceea ce priveşte procedura prin care cetăţeanul poate avea acces la informaţiile de interes public, Legea nr. 544/2001 prevede că autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia de a organiza compartimente specializate de informare şi relaţii publice sau de a desemna persoane cu atribuţii în acest domeniu.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Trichineloza este o boală parazitară acută produsă de Trichinella spiralis (un vierme cilindric lung de 1-4 mm şi cu diametrul de 0,04 mm), care parazitează animalele carnivore, porci mistreţi, urşi, vulpi, câini, pisici, şobolani etc. Sursa de infecţie pentru om este carnea infestată şi insuficient preparată termic...
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Inteligenţa este râvnită în ziua de azi ca un atribut fără de care persoana nu se poate descurca eficient în viaţă. Adevărul este însă că inteligenţa corelează extrem de bine cu probleme de ordin mental, afectiv şi social. Oamenii cu IQ ridicat întâmpină mai multe dificultăţi în a se integra în societate, mulţi suferă de depresie, anxietate sau alte tulburări, iar o mică parte au chiar şi boli mintale.
20 Februarie 2018, 08:03

Doctor AlcoolSex: Un medic diagnosticat cu alcoolism şi tulburări psihice, care a hărţuit şi ameninţat o studentă, e lăsat să lucreze liber la Urgenţe

Doctor AlcoolSex: Un medic diagnosticat cu alcoolism şi tulburări psihice, care a hărţuit şi ameninţat o studentă, e lăsat să lucreze liber la Urgenţe UITE CINE NE ÎNGRIJEŞTE! Deşi ar fi trebuit să sesizeze primii devierile comportamentale ale lui Cosmin Bulzan, colegii săi de la UPU-SMURD susţin că n-ar fi observat nimic ciudat la individul diagnosticat cu alcoolism şi tulburare de personalitate polimorfă, care hărţuia voluntarele, ba pe unele le şi fugărea cu cuţitul. Aspectul ridică semne de întrebare nu doar asupra moralităţii cadrelor medicale, dar şi a pregătirii lor profesionale...
Doctor AlcoolSex: Un medic diagnosticat cu alcoolism şi tulburări psihice, care a hărţuit şi ameninţat o studentă, e lăsat să lucreze liber la Urgenţe DON COSMIN. În fotografiile de pe pagina de Facebook a soţiei, doctorul Cosmin Bulzan pozează în soţ şi tată grijuliu. În rândul voluntarelor SMURD, însă, are faimă de afemeiat, escapadele sale fiind taxate în final şi de consoartă, care în toamna lui 2016 a introdus divorţ, reproşându-i "comportamentul delăsător", "consumul exagerat de alcool" şi frecvente "agresiuni de ordin fizic şi verbal". Trei luni mai târziu, totuşi, femeia s-a răzgândit şi a retras acţiunea...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Punct final în cazul doctorului Cosmin Bulzan, medic în cadrul SMURD Bihor, reclamat anul trecut pentru şantaj şi ameninţare de o tânără absolventă a Facultăţii de Medicină! Fata  avusese o relaţie de amor cu medicul, altminteri om însurat, dar după despărţire acesta a hărţuit-o şi a şantajat-o, inclusiv cu fotografii făcute în timpul unor partide de amor. Până când tânăra a cerut ajutorul procurorilor...

Deşi iniţial a negat acuzele, acuzând la rându-i dorinţa de răzbunare a tinerei pentru că el ar fi ales să se întoarcă la soţie, medicul a schimbat placa, recunoscând că şi-a hărţuit fosta iubită. Individul a semnat chiar şi un acord de recunoaştere a vinovăţiei...

Idilă la Urgenţă

Povestea al cărei protagonist este medicul Cosmin Bulzan a început în primăvara lui 2015, când victima sa încă era studentă şi se înscrisese ca voluntară la SMURD Bihor. Fata a fost imediat remarcată de Bulzan, care s-a "băgat" pe ea, dar idila înfiripată a ţinut doar câteva luni.

Tânăra l-a părăsit în mai 2016, înainte de absolvirea studiilor, fapt care n-a fost pe placul individului. Furios, acesta a început s-o urmărească şi s-o ameninţe că va face publice fotografii compromiţătoare pe care i le-ar fi făcut în timpul unor partide de amor.

După aproape un an de teroare, în martie 2017 fata l-a reclamat pe Bulzan pentru şantaj, ameninţare, hărţuire şi violarea vieţii private. În aceeaşi lună, medicul a şi ajuns în arest pentru 24 de ore, dar ulterior a fost plasat sub control judiciar de procurorii Parchetului Oradea, care au refuzat să furnizeze amănunte despre acest caz, pe considerentul că informaţiile ar fi "în legătură cu viaţa intimă a persoanelor".

Pedeapsă blândă

BIHOREANUL a aflat că ancheta s-a încheiat luna trecută, când procurorii au înaintat Judecătoriei Oradea, pentru confirmare, un acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de medic. Anchetatorii au propus o pedeapsă extrem de blândă, de 8 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pe o perioadă de probă de 2 ani, plus prestarea a 30 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Dintre acuzaţiile care i-au fost aduse iniţial, doctorul a rămas doar cu una singură, cea de ameninţare în formă continuată, celelalte fiind clasate din lipsă de probe. "La individualizarea pedepsei s-a avut în vedere fapta comisă de inculpat şi pericolul social al acesteia, respectiv situaţia concretă în care s-au proferat cuvintele de ameninţare, starea psihică a inculpatului în acea perioadă, determinată de consumul excesiv de alcool şi încetarea relaţiei cu persoana vătămată", se arată în actul înaintat instanţei de procuroarea Adela Stamatiu.

Don Juan de SMURD

Declaraţiile şi documentele din dosar scot, însă, la iveală informaţii şocante: Bulzan se folosea de funcţia sa, de coordonator al activităţii de voluntariat în cadrul SMURD, pur şi simplu ca să-şi satisfacă poftele. Bărbatul îşi făcuse un obicei din ispitirea tinerelor voluntare, pe care, după ce le trecea prin aşternuturi, le hărţuia şi le ameninţa ca să nu-l părăsească.

"Eu m-am mutat în Franţa, împreună cu familia, pentru că nu am putut să-mi dau rezidenţiatul în ţară", a povestit BIHOREANULUI victima medicului, nemulţumită de soluţia Parchetului, pe care intenţionează s-o conteste în faţa instanţei. Tânăra susţine că luni de zile după ce a încheiat relaţia cu Bulzan a primit zeci de apeluri şi mesaje prin care acesta o ameninţa, unele fiind de-a dreptul monstruoase.

Medicul îi "promitea" ba că îi distruge cariera, publicând imagini din timpul partidelor de sex, ba că o va transforma atât pe ea, cât şi pe sora ei, "în legumă pentru tot restul vieţii". "A zis că îmi rupe oasele dacă nu mă întorc, că mă face praf şi că îmi voi găsi sora la terapie intensivă, paralizată. S-a şi dus la locul ei de muncă, a vrut să o forţeze să urce în maşina lui, dar din fericire a scăpat", a dezvăluit tânăra.

Numeroase victime

Când nu o suna el, Bulzan îşi punea amicii s-o jignească. Unul dintre aceste mesaje i-a fost transmis prin intermediul unui apropiat, Sorin Tau, care a contactat-o pe fată pe Facebook ca să-i spună că "medicul are poze în ipostaze intime şi filmări video (sic!) pe care era hotărât să le posteze pe internet". Că era în stare să facă aşa ceva i-a demonstrat, zice ea, şi o altă fostă iubită a medicului, care a primit de la el "o fotografie în care era dezbrăcată, în pat, alături de doctor".

De altfel, în declaraţiile orădencei şi ale unei alte martore, şi ea fostă amantă a medicului, apar nominalizate încă cinci tinere, foste şi actuale studente la Medicină, cu care acesta a avut relaţii, toate derulate după acelaşi tipar şi sfârşite cu scandal, şantaje şi ameninţări.

Nebun cu acte

Interogat de poliţişti, Cosmin Bulzan a dat vina pe... băutură. "În momentul în care mă aflam sub influenţa alcoolului, posibil să fi avut unele discuţii mai puţin amiabile cu partea vătămată, toate din cauză că încă mai aveam sentimente faţă de aceasta. Nu am fost conştient de lucrurile pe care i le-am spus, în mare parte nu îmi mai aduc aminte de aceste discuţii", a susţinut bărbatul.

Medicul a recunoscut că şi-a ameninţat victima că va publica poze şi filmări deochiate, dar a pus-o tot pe seama alcoolului. "Există posibilitatea să fi făcut acest lucru în timp ce eram sub influenţa băuturilor alcoolice, însă cu siguranţă că nu deţineam astfel de imagini. Am vrut doar să o determin să continue relaţia cu mine", a pretins el, jurându-se, însă, că de atunci s-a cuminţit, face tratament şi vrea să aibă grijă de propria familie.

Depoziţia e confirmată de acte medicale care arată că în 2016 Bulzan a fost diagnosticat cu dependenţă de alcool şi tulburare de personalitate polimorfă! Detalii de-a dreptul şocante în condiţiile în care el lucrează la Unitatea de Primire a Urgenţelor, compartiment ce preia toate cazurile medicale grave şi unde astfel de derapaje pot pune în pericol pacienţii.

Evaluare fentată

Cum de nimeni nu l-a luat la întrebări? Cum de nimeni n-a sesizat alcoolismul şi dereglarea lui Bulzan? Colegii spun că doctorul şi-a ascuns problemele la serviciu, "fentând" chiar şi evaluarea psihologică periodică obligatorie realizată la nivelul spitalului în acelaşi an! "Medicul nu s-a prezentat, a amânat până acum de cel puţin zece ori evaluarea, invocând tot felul de motive. Acum i-am pus în vedere că, dacă se mai sustrage, va fi concediat", spune managerul Spitalului Judeţean, dr. Gheorghe Carp.

Hadrian Borcea, șeful UPU - SMURD BihorŞeful direct al medicului, dr. Hadrian Borcea (foto), cel care coordonează activitatea SMURD Bihor, susţine că Bulzan nu i-a adus la cunoştinţă nici problemele medicale de care era afectat, nici amănunte despre dosarul său penal. "M-a informat că are o problemă penală, dar mi-a spus că este vorba de o chestiune personală, fără legătură cu serviciul". Totuşi, până la lămurirea cazului, medicul a fost pus sub supraveghere şi nu a mai fost lăsat să lucreze cu voluntarii. "Lucrează doar în Unitatea de Primire a Urgenţelor, pe timp de zi şi sub supraveghere, departe de voluntare", susţine dr. Borcea.

Cât despre Bulzan, acesta a refuzat orice discuţie cu reporterul BIHOREANULUI, care i-a cerut un punct de vedere despre acuzaţii. Prin intermediul avocatului a transmis că "va da un comunicat după soluţionarea definitivă a cauzei". Asta dacă "o să fie cazul"...


DUS CU PLUTA
"M-a strâns de gât"

Obiceiurile doctorului Cosmin Bulzan de a hărţui femeile din viaţa sa au fost descrise, în timpul anchetei, şi de o altă fostă iubită. "Mi-a spus o altă colegă, amantă de-a lui, să-l las, că e nebun", a scris martora G.M. Tânăra fusese "agăţată" de Bulzan în primăvara anului 2012 la sediul SMURD din Baia Mare, unde el îşi făcea rezidenţiatul în medicina de urgenţă, iar ea se înscrisese ca voluntară. Relaţia a durat şi după ce tânăra s-a mutat la Oradea şi a devenit studentă la Facultatea de Medicină. Fata a aflat că este căsătorit abia aici, însă medicul a asigurat-o că "nu-şi iubeşte soţia" şi că urma să divorţeze, iar ea l-a crezut.

Discuţiile pe acest subiect au devenit permanent prilej de scandal pentru Bulzan, care a început să se comporte tot mai agresiv, făcând isterii şi crize de gelozie, în timpul cărora arunca după ea cu diverse obiecte ori o strângea de gât. Un astfel de incident s-a produs şi în public, la o întrunire din Băile Felix. "A luat un cuţit şi mi-a spus că dacă nu ies afară cu el, îl va băga în mine. Era într-o stare vădită de ebrietate, mi s-a făcut frică, dar n-am ieşit".

Potrivit martorei, doctorul a ameninţat-o şi pe ea că dacă îl părăseşte nu o să-şi mai promoveze examenele, iar asta deşi în acea perioadă era deja încurcat cu o altă studentă. În final, G.M. a reuşit să încheie relaţia în 2014, dar nu a avut linişte. "Am primit foarte multe apeluri de pe numere necunoscute, în spatele cărora îl bănuiesc pe el. Uneori nu răspundeam, alteori da, dar nu vorbea nimeni",  a povestit tânăra.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Rusine ziarul bihoreanul!!!
Ziarul bihoreanul vine cu articole mincinoase si nefondate legate de unul dintre cei mai bine pregatiti medici din Oradea,un om valoros societatii care salveaza vieti zi de zi!!!
Postat 20 Februarie 2018, 19:25 de Sergiu222
hai nu zău?
Păi şi pe ce te bazezi că e mincinos şi nefondat articolul? Doar e vorba de o anchetă penală, încheiată cu recunoaştere din partea "pregătitului" şi "valorosului". Argumente ai, sau eşti doar un ventilator?
Postat 20 Februarie 2018, 22:06 de Florin Ciucas
RUSINE
Nu inteleg cum de un angajat care necesita examinare psihologica periodica se poate sustrage de 10 ori, fara ca sefii sa-l suspende?!? Nu inteleg cum se face ca se sustrage odata, de trei , de cinci ori, dar de ZECE ori tre sa fii indiferent rau sa nu iti dai seama ca ceva nu e in regula, mai ales cand afli ca are si "probleme penale fara legatura cu serviciul". Si portar daca te angajezi se solicita cazier....probabil ca in cazul medicilor standardele sunt mai relaxate.
Postat 20 Februarie 2018, 14:09 de ferfeleaga
RE: RUSINE
Foarte bune observaţii. Aţi înţeles exact cum funcţionează sistemul. Fără nicio verificare.
Postat 20 Februarie 2018, 22:19 de Florin Ciucas
Dar ele?
Ce este in capul acestor femei medic cand se combina cu un asfel de om?
Postat 20 Februarie 2018, 13:57 de unomsimplu
Banal e căpușoru tau.
În necunoștință de cauza cred că ești tu cum își face meseria alcoolist cu acte în regulă șantajist amenințări hartuire ,tulburare de personalitate etc, cum plua mea își face meseria a păcălit evaluările psihologice.Asta mai lucrează încă acolo??? sta departe de voluntare ????? adică sta pe acoperiș și dirijează avioanele spre aeroport???? decât așa medici mai bine plecați toți un UK de lipsim de așa doctori.Cand am văzut poza am crezut că a scăpat vreunul de la Nucet .
Postat 20 Februarie 2018, 12:57 de sss
BUN ANINALUL!
arata bine domnul,dar e "violet"...cine recunoaste ca are prb cu nervii?nimeni...dar legea e asa facuta ca acesti oameni cu prb sa nu ii poata obliga organele abilitate sa consulte medicul.
Postat 20 Februarie 2018, 12:56 de onuta
Cepi Barosanul
Cum să mai apelăm la ambulanţă? Dacă-l nimereşti pe ăsta, te poate omorâ sau f...-n c..!!! La comportamentul, apucăturile, patimile şi bolile de care suferă, cine-ţi garantează siguranţa / integritatea ? Nu mai zic nimic de făţăul său, că nu vrau să se interpreteze...
Postat 20 Februarie 2018, 12:51 de Mahomed
Incredibil
Am impresia ca lumea vorbeste in necunostinta de cauza, atata timp cat isi face meseria cum trebuie
Postat 20 Februarie 2018, 12:03 de Banal
wsm
pai cu puscariasul ala din poza nu e de mirare ca mor pacienti in salvare pana la spital! nu iti trebuie studii de psihologie ca sa iti dai seama ca asta e un om rau
Postat 20 Februarie 2018, 10:36 de User anonimizat
count display

FOTO BIHOREANUL

 • Poliţia Bihor în 2018: Au fost identificaţi toţi autorii infracţiunilor de mare violenţă şi toţi şoferii care au părăsit locul faptei (FOTO)
 • 'Infractor chestor şi infractor avocat': Afişe cu avocatul Răzvan Doseanu şi fostul şef al Poliţiei, Liviu Popa, lipite pe instituţii din Oradea (FOTO / VIDEO)
 • Accident în Ungaria: Cinci români au fost răniţi în apropiere de Borş, după ce maşina lor a fost lovită de TIR şi aruncată-n şanţ (FOTO)
 • 'Sunt sechestrată!' O tânără a ameninţat că se aruncă de la etajul trei al unui bloc din Oradea (FOTO / VIDEO)
 • 'Cum să vinzi o pereche de bocanci în toiul verii'. O tânără orădeancă a lansat o carte cu ponturi de vânzări (FOTO)
 • Vernisajul fotojurnaliştilor: Fotograful BIHOREANULUI, Szilágyi Loránd, a primit Cupa Fotoreporterilor Bihoreni (FOTO)
 • Incendiu de proporții la Centrul de plasament pentru copii cu dizabilități din Oradea (FOTO/VIDEO)
 • La polul frigului: În debutul geros al anului, BIHOREANUL a făcut o incursiune în cea mai rece așezare locuită din județ (FOTO / VIDEO)
 • An nou, aceleaşi bătălii... PNL-iştii au boicotat prima şedinţă din 2019 a Consiliului Judeţean, iar un proiect de 7 milioane euro a fost din nou amânat! (FOTO/VIDEO)
 • Un bebeluş de 7 luni, bolnav de rujeolă, este în stare gravă la Spitalul Municipal din Oradea. Părinţii acuză doctorii că ar fi ascuns riscul de îmbolnăvire (FOTO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

 • 1 USD = 3.8697 RON
 • 1 EUR = 4.5959 RON
 • 1 HUF = 0.015 RON