URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Dan Crivoi, managerul firmei de emigrări Via Canada: "Românii pleacă fiindcă aici nu-şi pot construi o viaţă frumoasă"

Dan Crivoi, managerul firmei de emigrări Via Canada: "Românii pleacă fiindcă aici nu-şi pot construi o viaţă frumoasă" AM VĂZUT ŞI... CANADIENI FERICIŢI. Familia Filip din Marghita (Otilia, Ioan şi Yannis) a primit recent vestea că li s-a aprobat emigrarea în Canada
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Frunza de arţar "lipită" pe Casa de Cultură a Sindicatelor este, de mulţi ani, o prezenţă familiară ochilor orădenilor. Sediul firmei Via Canada e locul în care mii de români "sătui de România" au văzut, cum îi zice şi numele, "calea" propriei realizări. Departe de casă, dar mai aproape de normalitate.

Despre procesul şi secretele emigraţiei, profilul emigrantului român, meseriile care "se cer", dar şi despre noul trend în materie - "emigrarea online" - a povestit BIHOREANULUI Dan Crivoi, managerul general al Via Canada.

- Cine sunteţi dvs., domnule Crivoi? Şi ce vă recomandă în acest domeniu?

- Lucrez de 22 de ani în domeniul imigraţiei şi recrutării de personal calificat. De formaţie, sunt inginer, absolvent de Electronică şi Telecomunicaţii la Timişoara, în 1990. Am fost mai mulţi ani consultant în recrutarea de personal tehnic la firma Vandervennen Lehrer, în Canada, unde am urmat şi un program de pregătire în legislaţia de imigraţie a acestei ţări, iar în 1997 am extins activitatea firmei în Romania. Aşa a apărut Via Canada, al cărei manager general sunt.

- De ce Via Canada şi nu Via USA, de pildă?

- Pe de-o parte din cauza interesului mai scăzut al SUA în atragerea de imigranţi, pe de alta datorită propriului meu traseu: destinul m-a dus către Canada şi nu către SUA. Pe viitor ne uităm, însă, şi către o Via Germania.

- Care sunt serviciile Via Canada?

- Via Canada oferă servicii complete pentru emigrare: atât asistenţă în obţinerea vizei de emigrare, cât şi ajutor la sosirea în Canada. Activitatea noastră începe prin popularizarea programelor de emigrare, continuă cu recrutarea selectivă a candidaţilor, întocmirea dosarelor şi transmiterea acestora autorităţilor canadiene, argumentarea candidaturii, supravegherea tratării cererilor în vederea obţinerii vizei de emigrare, şi se încheie cu îndrumarea noilor imigranţi pentru a se integra rapid în noua comunitate.

- O activitate destul de complexă, care necesită specialişti de mai multe tipuri...

- Da. Via Canada înglobează serviciile mai multor firme, specializate pe câte o secvenţă din procesul de emigrare. Două firme canadiene de avocatură - Vandervennen Lehrer din Toronto, respectiv Bertrand Deslauriers din Montreal - asigură serviciile de consultanţă, asistenţă şi reprezentare în faţa autorităţilor canadiene, pentru obţinerea vizei. Lucrăm, de asemenea, cu specialişti în resurse umane, cu agenţi imobiliari şi reprezentanţi ai proprietarilor de imobile din Canada, dar şi cu ONG-uri ce oferă sprijin pentru atenuarea impactului emoţional generat de mutarea într-o ţară nouă.

- Despre câţi asemenea "nou-veniţi" vorbim?

- Din 1997 am asigurat emigrarea a circa 10.000 de persoane.

Pe mâna specialiştilor

- Cum se realizează efectiv procedura?

- Primul pas e selecţia candidaţilor. Cei interesaţi pot verifica online, pe site-ul nostru, dacă au competenţele necesare. Apoi, cei eligibili sunt convocaţi pentru a iniţia procesul de emigrare. Le solicităm actele ce le atestă competenţele profesionale şi lingvistice, identitatea şi componenţa familiei. Elaborăm profilul profesional al fiecăruia şi construim dosarul de emigrare şi argumentaţia prin care arătăm potenţialul candidatului de a se integra pe piaţa muncii în Canada. Dosarul îl depunem la autorităţile canadiene, care îl verifică şi evaluează meritul candidaturii. Candidaţii selecţionaţi trebuie să treacă verificările de securitate şi examenul medical, iar cei admişi primesc viza de emigrare. Înainte de plecare punem imigranţii în legătură cu potenţialii angajatori, le prezentăm ofertele de muncă, le intermediem închirierea unei locuinţe şi le dăm un ghid care le explică ce trebuie să facă, de la plecare până ajung pe propriile picioare.

- Pe ce oameni vă bazaţi?

- Pe un personal riguros selectat, cu un nivel înalt de calificare, permanent informat asupra legislaţiei privind imigraţia şi tendinţele pieţei muncii din fiecare regiune a Canadei. Fiecărui solicitant îi este repartizat un consilier personal, care urmăreşte bunul mers al procesului de emigrare şi îndrumă viitorul emigrant pe parcursul acestuia.

- Altfel spus, are loc o "scanare" a abilităţilor solicitantului şi o încercare de "plasare" a acestuia?

- Exact. Pentru a asigura succesul acţiunii judecăm anticipat potenţialul de inserţie profesională al candidatului în Canada. Excludem posturile necorespunzătoare sau variantele nerealiste. Întocmim un "Proiect de integrare" ce arată atât candidatului cât şi ofiţerului autorităţii de imigraţie traseul profesional ce-l va urma viitorul imigrant. Realismul acestui proiect e o măsură a succesului acţiunii, atât pentru obţinerea vizei cât şi pentru integrarea profesională.

Ce se cere şi cât costă?

- Cum intră candidatul în relaţie cu ambasada de la Bucureşti?

- În majoritatea cazurilor candidaţii nu intră în relaţie directă cu autorităţile canadiene, formalităţile au loc prin corespondenţă. Apar totuşi situaţii când autorităţile solicită intervievarea. Noi pregătim împreună cu candidaţii temele, le punem la dispoziţie modele de interviuri şi organizăm simulări. De asemenea, îi însoţim la interviu şi intervenim la faţa locului pentru a rezolva eventuale probleme. Dar, de cele mai multe ori, întocmirea corectă a documentaţiei şi realismul proiectului de integrare elimină nevoia unui interviu.

- Care este procentul de reuşită? Preluaţi doar dosare cu şanse?

- Procentul de reuşită este 100%, pentru candidaţii ce urmează instrucţiunile. Preluăm doar candidaţi eligibili.

- Cam care sunt costurile emigrării?

- Estimăm că o persoană are nevoie de circa 3.500 euro, iar o familie de două persoane de circa 5.500 euro, aici fiind incluse taxele pentru autorităţile canadiene, onorariile tuturor entităţilor implicate (avocat, recrutator, firma noastră, medic) şi biletele de avion. Costul efectiv al serviciilor pentru emigrare e estimat la 1.950 euro pentru o persoană, respectiv 2.850 euro pentru o familie.

- Faceţi-ne o radiografie a profilului românului care vrea să emigreze, dar şi una a emigrantului ideal, aşa cum şi-l doresc canadienii? Ce "trece" cel mai bine?

- E vorba în general de tineri pregătiţi într-o profesie sau meserie, care nu sunt mulţumiţi de oportunităţile din România. Avem şi tineri necăsătoriţi, dar şi multe cupluri care şi-au întemeiat familii, cu unul sau doi copii mici. Emigrantul ideal? Tânăr până în 36-37 ani, cu o pregătire căutată în Canada, absolvent cel puţin de studii de nivel secundar, cu bune competenţe lingvistice în una sau amândouă limbile oficiale. Pregătiri care "trec" ar fi: ingineri, absolvenţi de ştiinţe economice, IT-işti, traducători de engleză sau franceză, fizioterapeuţi, kineto-terapeuţi, asistenţi sociali, asistente medicale, tehnicieni bancari, tehnologi din varii domenii, dar şi prelucrători prin aşchiere, sudori, lăcătuşi-mecanici, fierar-betonişti, instalatori, zidari, zugravi, tâmplari, dulgheri, desenatori tehnici, mecanici, măcelari, bucătari, patiseri.

Un pas, nu un capăt de drum

- De ce emigrează românii? Cât de traumatizantă e această experienţă?

- Românii emigrează pentru că în ţară nu îşi pot construi o viaţă frumoasă. Nivelul de trai e consecinţă a cunoaşterii specializate, a inteligenţei creative şi a efortului. Dobândirea acestor atribute necesită, însă, un sistem social modern, iar al nostru nu este, din păcate, de aşa natură. La noi, oamenii îşi dedică tot efortul pentru a-şi câştiga existenţa şi nu mai au puterea să schimbe mediul în care trăiesc, să se lupte cu sistemul corupt. Acest mediu favorizează apariţia abuzurilor. Furtul din banul public e completat de pierderi enorme generate de proasta administrare a unui buget şi aşa sărac. Sărăcie, răutate şi indolenţă - în aşa loc vrem să trăim? De-asta pleacă oamenii. În ce priveşte emigrarea, eu o văd ca pe un pas în realizarea omului, nicidecum ca pe un capăt de drum. Iar lumea de azi e mică, putem ajunge, cu avionul, mai repede la Toronto decât, de exemplu, în Iaşi. Trebuie doar ca aşteptările noastre să fie realiste, şi atunci emigrarea va fi mijlocul prin care ne împlinim, nu o experienţă traumatizantă.

- Care este drumul de la emigrant la cetăţean canadian?

- Putem cere cetăţenia canadiană după ce vom fi locuit 3 ani în Canada.

- Ce feedback aveţi de la cei plecaţi?

- Mulţi ne scriu când ajung, transmiţându-ne euforia reuşitei şi entuziasmul dat de schimbare. Apoi urmează efortul de a se integra, de a se ridica la nivelul aşteptărilor angajatorilor. E o perioadă grea, oamenii trebuie să se bazeze doar pe propriile puteri, dar în final îşi găsesc locul şi intră în rutina vieţii zilnice. Mai ţinem legătura doar prin părinţii rămaşi acasă, care uneori vin să le facem vizele pentru a-şi vizita copiii.

- Câţi din cei plecaţi se întorc şi de ce?

- Extrem de puţini, şi doar aduşi de propria situaţie, de exemplu familia rămasă în urmă.

- De ce, totuşi, există o oarecare neîncredere în intermediarii de vize? Nu pot oamenii să-şi rezolve singuri problema emigrării?

- "Intermediarii de vize" sună a neîncredere, ca "samsarii de pământuri". Dar noi nu suntem "intermediari de vize", ci un colectiv de profesionişti, fiecare specializat în domeniul său, care ne unim expertizele pentru a oferi servicii complete, ce nu pot fi suplinite de cei care "îşi rezolvă singuri" problema. Exprimarea corectă e, de fapt, că aceştia "merg la plezneală". Canada chiar vrea oameni, aşa se explică de ce, dintre persoanele care încearcă pe cont propriu, aceia care au norocul să "pice" pe ce caută canadienii la un moment dat şi au cunoştinţe bune de engleză sau franceză chiar reuşesc. Nu înţeleg însă unde dispare majoritatea celor care încearcă pe cont propriu (peste 80%), care rămân acasă, din păcate, cu buzele umflate. De ăştia nu vorbeşte nimeni, iar ei tac, de asemenea.

- Revenind la neîncredere...

- Aceasta vine din faptul că în România nu au existat specialişti formaţi în acest domeniu. Când a apărut cererea, mulţi "întreprinzători" au sesizat oportunitatea, dar erau necalificaţi şi flămânzi. Unii s-au lăcomit când s-au văzut cu bani încasaţi din promisiuni şi au dispărut. Alţii, care chiar au vrut să facă ce au promis, s-au izbit de propria necunoaştere şi au eşuat. Emigrarea e o decizie importantă, iar procesul costisitor. Oamenii vor să le iasă bine, nu să-şi piardă banii. Evident, cei responsabili angajează profesionişti.

- Şi Via Canada a fost, cu ani în urmă, subiectul unor controverse...

- Controversele au fost iscate de cine a avut interese. Chiar şi în BIHOREANUL a apărut un articol cu informaţii false. Personajul lui susţinea că fusese înşelat, că voia să meargă în Canada ca turist, însă a primit viză de emigrare, iar firma îi cerea mai mulţi bani. Povestea era cusută cu aţă albă: e imposibil să ceri viză de turist şi să primeşti de emigrare! Motivul real al controverselor era că, odată ce primise viza de emigrare, omul n-a mai vrut să plătească serviciile firmei noastre. Când s-a văzut cu sacii în căruţă, hoţul a strigat hoţii. Despre probitatea şi seriozitatea Via Canada vorbesc însă cei peste 10.000 de români care şi-au văzut visul cu ochii şi cei peste 16 ani de activitate în România.

Emigrare online

- Cum pot afla doritorii, direct de la sursă, nu "din folclor", detaliile de care au nevoie?

- Site-ul nostru www.emigrarecanada.ro publică informaţii actualizate permanent. Organizăm periodic conferinţe de informare publică asupra cerinţelor, procedurilor şi costurilor. Mai mult, lucrăm la dezvoltarea unor aplicaţii IT ce vor permite prestarea integrală online a serviciilor pentru emigrare. Site-ul www.vandervennenlehrer.com va deveni complet funcţional, cu noile oportunităţi, în această vară.

- Asta înseamnă că solicitanţii îşi vor putea măsura singuri şansele?

- Da, şi nu doar atât. Oricine va putea să-şi verifice eligibilitatea candidaturii, să-şi completeze cererile de emigrare, să îşi construiască dosarul, să adauge acte şi să comunice asupra cererii fără să se deplaseze la un birou de emigrări. Practic, aproape tot procesul de emigrare se va putea realiza din faţa calculatorului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
@ bartos
pai, bai escrocule, numele meu nu are importanta, nu-mi fac reclama de nici un fel. despre ce rasism, xenofobism, etc vorbesti ? ce are Istoria Romanilor cu vecinii tai ? ti-am evocat cateva momente din Istoria Poporului Roman in care si-a castigat prin lupta impotriva navalitorilor unguri, libertatea si drepturile la o viata omeneasca, civilizata !!! asta te doare insa, escrocule, faptul ca romanii ti-au invins neamurile, castigandu-si astfel libertatea. DA ! TE ARDE ASTA ?!? FOARTE BINE, SA TE ARDA FOCUL, ESCROCULE ! DA. SUNT PATRIOT ! SI ATAT CAT POT EU, AJUT ROMANIA ! sunt destui asemeni mie care lupta impotriva coruptiei si a unor escroci cum esti si tu unul. AI INTELES ESCROCULE ?
Postat 06 Mai 2014, 06:15 de Screening
pt "bogdan bartos"
Nu ti-e rusine, mai, nemernice ? Omul ti-a dat cateva exemple din istoria romanilor, in care ti-a demonstrat (contrar afirmatiilor tale, de **** nenorocit, ciudos la adresa romanilor, in care ai spus ca romanii au fost si sunt un popor las), ei bine, ti-a demonstrat doar cu cateva exemple ca romanii au fost, sunt si vor fi un neam de oameni curajosi si demni. In vreme ce toate imperiile din jurul nostru s-au destramat, noi am ramas aici si ne-am ingropat dusmanii de cate ori a fost nevoie, cu pretul a sute de mii de vieti omensti jertfite in lupta pt castigarea libertatii si a drepturilor. Navalitorii ungurii (ajutati fiind de stapanii lor austrieci) au reusit vremelnic sa stapaneasca, facand numeroase crime si abuzuri in Transilvania, insa de fiecare data romanii s-au ridicat la lupta azvarlindu-i peste granita ! Deocamdata nu putem sa facem mare lucru impotriva "haitei de lupi din interior si exterior" de care vorbeste domnul Paler, tocmai datorita voua gozbori imbecili. Nu te grabi sa te bucuri ! Nici voua nu va e mai bine din contra va e chiar mai rau decat romanilor (sunteti dereglati pshic, campioni la suicid, dar la cat sunteti de imbecili nu aveti cum sa intelegeti asta !
Postat 06 Mai 2014, 05:40 de Valhalla-Asgard
@ Octavian Paler
Din pacate sunt de acord cu ceea ce spuneti, insa cred cu tarie ca lucrurile se pot schimba, insa trebuie sa ai sange in instalatie.
Postat 06 Mai 2014, 00:05 de Bogdan Bartos
Octavian Paler :
"ROMANIA este o tara jefuita e o tara pradata! E o haita de lupi si dinautru tarii si din afara care in complicitate fura tot ce se poate in Romania"!
Postat 05 Mai 2014, 23:20 de Safeguard
@Screening
Se spune ca la pomul laudat, sa nu te duci cu sacul. Dar nu spune nimeni sa nu te duci. Puteti sa veniti in Canada. E bine financiar, insa nu este destinatia finala pentru multi. Cum am spus mai jos, ca sa ai ceva, trebuie sa dai ceva, sa renunti la ceva. Iar pt Screening, esti otravit de rasism si xenofobism. Ar fi bine sa pleci din tara. Strainatatea te vindeca inclusiv de acest lucru. Si pentru informatia ta, sunt roman-pur-sange. Iar tu mi-ai demonstrat ca esti las prin faptul ca iti ascunzi identitatea. Iti e rusine de tine. Mie nu imi e rusine de mine insa. Am plecat din tara de multa vreme. Tu insa ai fost patriot. Si xenofob. Si nu ai incercat sa schimbi nimic pentru ca iti place. Continua. Nota 2! Stai jos! :) Sai nu uita sa dai mita cand mergi la medic. Se poarta! Insa nu incerca sa schimbi acest lucru. Stiu ca te complaci! Hai sictir! Si nu uita ca pana si ungurii sunt oameni la fel ca negrii si tiganii. Si mai mult, sunt vecini cu tine de scara. Eu aici am vecini indieni, englezi, negri si nu am treaba cu niciunul. Cumpara-ti un pistol si trage-ti un glont singur.
Postat 05 Mai 2014, 23:05 de Bogdan Bartos
@b bartos
Bai, escrocule, daca romanii ar fi fost lasi, tu azi nu ai fi stiut sa scrii si sa citesti (doar daca nu esti ungur). 1848, 1918-1919, 1944-1945, sunt doar cateva din razboaiele purtate de romani impotriva ocuptiei unguresti pt a-si castiga drepturile si accesul la educatie, cultura, etc. Asta aici in Transilvania. In celelate zone ale tarii, romanii au trebuit sa infrunte si sa invinga alti ocupanti pt a-si castiga aceleasi drepturi.
Postat 05 Mai 2014, 21:41 de Screening
Viata mai buna aici
Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni.Personal eu sunt foarte multumit de Vancouver si de ce este aici.Adica:frumuseti care-ti taie respiratia,nu avem iarna niciodata(palmieri pe strada),din octombrie pina in martie ploua aproape tot timpul.Eu cind am plecat eram director adjunct la Sc.Generala si profesor psihopedagog al scolii.Am reusit aici si mi-am echivalat studiile devenind Addiction-counsellor.In asta m-am specializat,ca mi s-a parut mai provocator.Nu ma intereseaza parerile unora sau altora de genul:Nu umbla cainii cu covrigi in coada in Canada.Eu din contra zic:Umbla cainii cu covrigi in coada dar trebuie sa fii antrenat sa prinzi cainele sa iei covrigul.Baiatul meu a terminat BCIT si are slujba de Guvern la UBC.Ce mi-as putea dori mai mult.Ca sa nu mai spun cite vacante am facut in Cuba,Mexic.Din salariul meu de profesoras de scoala generala nici nu as fi visat.Plus ca traim intr-o tara frumoasa,bogata si curata.Omul este ajutat aici,totul este sa vrei sa faci ceva.Eu am plecat din Romania nu pentru ca nu aveam o situatie relativ buna si o slujba de invidiat.Am plecat ca m-am saturat de aceiasi Nomenclatura Comunista care conduce si fura la greu Romania.
Postat 05 Mai 2014, 19:18 de Paul Pirlea
Viteazule - @Cuca Macaii
Te ascunzi dupa tastatura, viteazule! Nu ai nici macar coloana vertebrala sa iti spui numele. Nu e problema! Hai in Canada! E nevoie de carne de tun! Nu am precizat ca am ajuns in Canada emigrand singur - fara agentii gen Via Canada care nu sunt defel utile decat daca esti incapabil si nu iti stii face singur actele. Iar daca apelezi la Via Canada, mai bine stai in Romania ca iti e mai sigur viitorul. :) Iar referitor la discutia cu schimbarea situatiei din Romania, romanii au fost tot timpul un popor de lasi. Si au ramas la fel pana in zilele noastre. Nu am sa dau explicatii. Intelege cine vrea. Hai pa! No more information.
Postat 05 Mai 2014, 15:05 de Bogdan Bartos
Bani si zapada
Revin cu salarii. Venitul mediu a unei persoane este de circa $45000 pe an, adica mai mult de 1 miliard in lei vechi. Salarul minim pe economie in Alberta este de $20696 pe an. Insa sunt joburi unde se castiga mai mult de $1000 de dolari pe zi - aka in oil & gas. Insa toate isi au explicatiile lor, deci veniti sa traiti aici si apoi decideti. Bunaoara, ultimele 48 de ore a cam nins in Calgary. :) Si mai ninge inclusiv in iunie. Iar cei cu gura mare din Romania nu inteleg ca eu am lucrat si am trait pe 2 continente. Totul este relativ baieti. :) In viata, dai ceva sa ai ceva. Inchei aici. Povestea e lunga. Intrati si voi pe forumuri. Nu curge apa minerala si miere de la robinet. Hai sa fim realisti! :)
Postat 05 Mai 2014, 15:00 de Bogdan Bartos
gozbore,
de ce nu pleci in ungaria daca e mai bine ? tocmai din cauza mizeriilor pe care le spui si le cunosti foarte bine, de acolo. din cauza asta nu pleci in pusta si stai aici fierband in suc propriu, GUNOIULE !
Postat 05 Mai 2014, 01:09 de com
pt cuca macaii(solidgold,etc)
ungurreeee, ungurika=tara mica, foamea si coruptia uriase !
Postat 05 Mai 2014, 00:50 de nail
"CU FUIORU"
INTREBATI LA ITM SA AFLATI cate ceva despre TEPE !
Postat 04 Mai 2014, 22:30 de Via Legis
cuca macaii(solid gold)
CENZURAT
Postat 04 Mai 2014, 20:15 de huu......
Are dreptate Crivoi-@ Bogdan Bartos
Normal ca pleaca oamenii din Romania si o sa mai plece. Saracia, coruptia, salariile de toata jena, cocalareala, furtul inimaginabil, nesimtirea, ating cote maxime. Ce sa faca in Romania ?? Sa plateasca intretinerea iarna cat un salariu ? Care e viitorul aici ? Iar tu Bogdan Bartos, daca nu iti place Canada de ce te-ai dus si mai ales de ce ramai ?? De ce nu spui ca in Canada un taximetrist castiga intr-o luna cat un medic la noi in 6-7 luni ?
Postat 04 Mai 2014, 19:53 de Cuca Macaii
Reusita
Numele meu este Paul Pirlea si vreau sa multumesc celor de la Via Canada.Cu ajutorul lor am reusit sa emigrez in urma cu sapte ani impreuna cu familia mea.Cele spuse de Dan Crivoi sunt perfect adevarate,chiar si dumnealui participa la simularile de interviu.Noi chiar am avut o problema cu o adeverinta pe care ofiterul de viza o credea falsa,iar cei de la Via Canada(Dan Crivoi)le-a dovedit ca erea originala.Pe noi ne-au ajutat foarte mult,de la pregatirea dosarului si inclusiv teste periodice(simulari de interviuri)chiar si in Bucuresti am mai facut o simulare si cu noi la interviu a fost(dar a asteptat pe hol)o persoana a firmei lor.Cind a auzit ca sunt probleme si suspiciuni cu adeverinta l-a sunat imediat pe Dan Crivoi si acesta a intervenit demonstrind ulterior ca nu este un fals ci este reala(Via Canada verifica actele)si nu fac compromisuri.In final si-au dat seama de autenticitate si am primit viza.Multumesc celor de la Via Canada pt ajutorul si sprijinul acordat.Bafta in continuare.Good bless you guys.Paul Pirlea
Postat 04 Mai 2014, 19:40 de Paul Pirlea
@solidgold
*... ne confunzi cu hungurika !
Postat 04 Mai 2014, 18:39 de hehehe.....
Va astept in Canada
Domnule Crivoi, va invit in Canada. Iarna 6 luni, joburi sub nivelul dvs de pregatire, fara familie si prieteni. Noroc cu salariile pentru ca sunt de minim 10 ori mai mari ca in Romania. Nu se fura, dar se ia legal. E capitalism, doar cu o alta fata. Si oamenii se sapa unii pe altii si se toarna la sefi. Hai aici ca e mai bine. Nu sunt valori - singura valoare e marimea contului bancar. De revelion se sarbatoreste intre 4 peteri si in liniste, deci nu artificii, nu sampanie, etc. Si exemplele ar mai continua, insa cum am spus, totul e relativ. Va astept!
Postat 04 Mai 2014, 15:50 de Bogdan Bartos
Dar Crivoi de ce nu emigreaza?
Pare-se ca dl Crivoi si-a construit o viata frumoasa in Romania :)
Postat 04 Mai 2014, 14:39 de publicitar
no admitance
suntem deja o tara de hoti si manelisti oligofreni. ce-a fost mai bun ori s-a dus, ori "s-a dus". Doamne ai mila de plaiurile astea!
Postat 04 Mai 2014, 14:30 de Solidgold
?
Cat costa un articol-reclama pe pagina de stiri, nowadays?
Postat 04 Mai 2014, 14:08 de gigi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON