URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Ianuarie 2018, 17:54

Chef... de pumni: De la cine a pornit bătaia în urma căreia o orădeancă a ajuns cu ochiul învineţit la spital?

Chef... de pumni: De la cine a pornit bătaia în urma căreia o orădeancă a ajuns cu ochiul învineţit la spital? UMFLATĂ BINE. Absolventă a Facultăţii de Arhitectură, Sandra Lucaci (foto) ar trebui să fie pe 15 ianuarie în Amsterdam, unde a obţinut un job. Greu de crezut că va ajunge, dat fiind că începutul anului a găsit-o în spital, cu faţa distrusă...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O noapte de distracţie s-a terminat pentru câţiva tineri orădeni urât. După ce au dansat şi băut împreună în clubul Green Pub din Pasajul Vulturul Negru, petrecăreţii s-au luat la bătaie, iar o orădeancă de 25 de ani, Sandra Lucaci, s-a ales cu oase ale feţei fracturate şi faţa tumefiată.

De la ce a pornit circul încă nu e clar, pentru că scandalagiii se pretind cu toţii nevinovaţi şi fiecare zice că celălalt a dat primul...

Refuzaţi şi enervaţi

Darius Lucaci, fratele tinerei bătuteÎn noaptea de 28 spre 29 decembrie, Sandra Lucaci, împreună cu fratele ei, Darius, şi cu încă trei prieteni chefuiau în Green Pub. "Am ieşit să sărbătorim că unuia dintre prietenii noştri i s-a născut un băieţel", a povestit Darius Lucaci (foto) BIHOREANULUI .

Potrivit acestuia, în jurul orei 3, li s-au alăturat doi tineri pe care nu îi cunoştea. "Au început să vorbească cu sora mea şi cu o altă prietenă. La un moment dat, fetele le-au zis că nu sunt interesate de ei, dar nu le-au lăsat în pace. Când unul dintre prietenii noştri, Aurel, le-a zis şi el să le lase pe fete, au început să ne care pumni mie şi lui. Am ieşit din club, ei au venit după noi, iar când am vrut să le fac poze am luat şi mai multă bătaie", spune orădeanul de 21 de ani.

Tot îmbrâncindu-se, tinerii au ajuns în Piaţa Unirii. Sandra s-a băgat între ei, fiind şi ea luată la bătaie. "Unul dintre ei i-a dat un pumn în faţă şi sora mea a leşinat instant. Un băiat care era pe acolo, nu-l cunoşteam, a încercat să vadă dacă e OK, şi a fost bătut şi el", zice Darius.

Sub ochii bodyguarzilor

Agresorii au continuat să împartă pumni şi picioare, oprindu-se doar când la faţa locului au ajuns poliţiştii. "Nişte bodyguarzi stăteau şi se uitau cum luăm bătaie", afirmă Darius Lucaci. Agenţii cu pricina erau angajaţi să păzească Târgul de Crăciun, dar n-au intervenit nici măcar când au văzut fata la pământ. Cum scena nu se "juca" pe terenul lor, nu s-au băgat nici gărzile de corp din cluburi.

Sandra a ajuns direct la spital. "Ochiul stâng nu îl poate deschide aproape deloc şi e foarte învineţit. Are jumătate din faţă umflată, două oase rupte în obraz, un nerv blocat", recapitulează fratele acesteia, precizând că tânăra a rămas internată, iar pe 4 ianuarie a fost operată.

"Doar mă apăram"

Adrian Stoica (foto stânga) şi Cosmin Bordi (foto dreapta)De cealaltă parte, cei doi bătăuşi reclamaţi, Adrian Stoica (foto stânga) şi Cosmin Bordi (foto dreapta), ambii de 29 de ani, au o cu totul altă variantă, pretinzându-se complet nevinovaţi. "Ne-am întâlnit în club, eu îl ştiam din vedere pe unul dintre băieţii din gaşca lor. Am vorbit, am dansat, n-am avut nicio problemă. Noi doi am dat să plecăm, dar la ieşire am simţit mai multe lovituri în cap", susţine Cosmin. Atât el, cât şi Adrian, neagă vehement că s-ar fi dat la fete. "Eu sunt căsătorit, n-am ieşit la agăţat, doar să ne distrăm", spune cel din urmă.

Cei doi se jură că, deşi au fost provocaţi, au vrut să plece fără a riposta, pornind spre staţia de taxi. În faţa pasajului, însă, Darius şi prietenii săi au fugit spre ei. "Ne-au înjurat, au strigat că-s din Velenţa şi aduc ţiganii pe noi, să ne omoare, apoi au început să ne lovească, deşi noi am vrut să plecăm", susţine Adrian Stoica. Cine şi cum a lovit-o pe Sandra? Habar nu au! "Poate eu, dar dacă am lovit-o, n-a fost cu intenţie, doar mă apăram", zice Adrian.

Cert e că poliţiştii i-au dus pe toţi scandalagiii la secţie, cu excepţia Sandrei, care a mers la spital. Darius şi amicii lui şi-au scos certificate medico-legale care atestă loviturile încasate, şi au depus plângeri penale împotriva celorlalţi doi tineri. Care, deşi pretind că ei au fost cei agresaţi, n-au făcut nicio plângere, ci şi-au angajat un avocat, convinşi că li se vor cere bani drept despăgubiri.

Filmările, cheia scandalului

BIHOREANUL a vizionat imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale clubului Green Pub, care confirmă că Adrian şi Cosmin au chefuit împreună cu grupul Sandrei mai bine de o oră. Au dansat şi au băut împreună de parcă ar fi fost buni prieteni, iar Sandra a şuşotit, pe rând, atât cu Adrian, cât şi cu Cosmin, acesta din urmă aplecându-se la un moment dat asupra ei, ca şi cum ar fi vrut s-o sărute.

Imaginile nu arată că fata ar fi respins curtezanii, ci doar că la un moment dat, după 4 dimineaţa, unul dintre prietenii ei s-a luat în gură cu Adrian Stoica. Urmarea? Tinerii s-au împins unii pe alţii şi au ieşit din club, unde camerele Green Pub nu au mai "bătut". Un martor a susţinut însă că acolo au fost despărţiţi de un bodyguard, Adrian şi Cosmin au dat să plece, dar Darius şi prietenii săi au fugit după ei, provocându-i.

Înregistrările camerelor amplasate în Pasaj de Primărie ar putea lămuri cine minte şi cine spune adevărul. Deocamdată, însă, pe ele se uită doar poliţiştii, care au deschis un dosar pentru loviri şi alte violenţe. Rămâne de văzut, aşadar, cine a început tărăboiul şi cine a cotonogit pe cine...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON