URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Martie 2013, 07:58

Câştigă sau mori! Firma Keviep cere Companiei de Apă despăgubiri de 3,4 milioane euro

Câştigă sau mori! Firma Keviep cere Companiei de Apă despăgubiri de 3,4 milioane euro NU PLĂTIM! Presat de Keviep să scoată 3,4 milioane euro pentru lucrări suplimentare faţă de contract, directorul CAO Ovidiu Gavra (medalion) spune că nu va da niciun ban. "Reprezentanţii Keviep m-au căutat în 2009, imediat după ce am venit director. Mi-au pus nişte hârtii în faţă spunând: «Semnaţi că ne plătiţi, pentru că oricum o să pierdeţi în instanţă!». N-am semnat, fiindcă nu pot plăti ce nu e în contract"
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conductele s-au îngropat, banii s-au terminat, dar constructorul mai vrea! Firma ungară Keviep cere Companiei de Apă Oradea 3,4 milioane euro pentru lucrări suplimentare făcute la reabilitarea canalizării oraşului. Constructorul a obţinut deja o sentinţă favorabilă, iar CAO se apără spunând că lucrările nu erau prevăzute în contract.

"E ca şi cum ai comanda unui constructor o casă cu un etaj şi el ţi-o face cu trei. Pot veni toţi avocaţii din lume să constate că imobilul are trei etaje dacă tu ai cerut doar unul", argumentează directorul.

Un proiect de milioane

Războiul dintre Keviep şi CAO are la bază lucrări licitate în anul 2004, contractate în 2005, cu termen de predare în 2006, executate însă în 2007-2008 şi predate abia în 2009. Lucrările finanţate prin programul Instrument Structural pentru Politici de Preaderare (ISPA) vizau îmbunătăţirea calităţii apei din Crişul Repede prin reducerea poluării. Investiţia de 20,4 milioane euro a vizat reabilitarea a 64 kilometri de reţea de canalizare şi a staţiei de epurare, construirea a trei staţii de pompare, reabilitarea altor trei şi amenajarea a 14 guri de deversare astfel încât apa din canalizarea menajeră să nu mai ajungă în râu. Din totalul investiţiei, 13,8 milioane euro au fost plătite de Comunitatea Europeană, 6 milioane au provenit dintr-un credit BERD luat de CAO, iar 802.000 euro a fost contribuţia Primăriei.

Totul a mers haotic de la început. Lucrările au fost contractate de Ministerul Finanţelor, care s-a achitat de obligaţiile faţă de constructori prin Oficiul de Plăţi şi Contracte Phare (OPCP), în baza rapoartelor de lucrări făcute de un consultant desemnat prin licitaţie. CAO, cel mai interesat de soarta lucrărilor, a fost doar beneficiar. Iar efectele s-au văzut...

Târziu şi de mântuială

Birocraţia a făcut ca toate cele 45 de proiecte derulate prin ISPA în ţară să aibă probleme. Ministerul Finanţelor a reclamat lentoarea lucrărilor, constructorii întârzierea plăţilor, iar beneficiarii s-au trezit că nu pot schimba situaţia cu nimic.

04 Miklossy Ferenc.jpgÎn Oradea, reabilitarea celor 64 km de canalizare a fost adjudecată pentru 7,7 milioane euro de firma ungară Keviep, deţinută de preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Hajdu-Bihar, Miklossy Ferenc (foto). Apropiată UDMR, firmei i s-a permis să lucreze de mântuială şi să înregistreze întârzieri pe toate cele 120 de străzi, aruncând oraşul în haos. Deşi licitate în 2004 cu termen de finalizare în doi ani, lucrările s-au încheiat abia în 2009, după renegocierea repetată a termenelor de predare.

CAO s-a ferit să ceară ruperea contractului de teamă că şantierul s-ar prelungi şi mai mult prin organizarea unei noi licitaţii, iar Keviep a ţinut de contract fiindcă oricum ieşea în câştig. Singura condiţie a constructorului ungar a fost ca OCPC să nu-i aplice penalităţi de întârziere de 0,1% pe zi, pentru că ar fi avut de plătit sute de mii de euro. Şi, culmea, a găsit înţelegere deplină!

Ţeapă la Compania de Apă

04 Ilie Bolojan_6.jpgDar pe cine nu laşi să moară nu te lasă să trăieşti. În 2008 Keviep a cerut Primăriei să facă demersuri la Guvern pentru a primi un bonus de 2,3 milioane euro în contul unor lucrări pe care le-ar fi executat suplimentar faţă de contract. Eşuat, demersul a fost reluat la finalul lucrărilor, când pretenţiile Keviep au urcat la 3,6 milioane euro, bani ceruţi acum Companiei de Apă. "Pretenţia Keviep a fost posibilă datorită neclarităţilor din contract. Pentru că a fost între primele lucrări mari pe fonduri europene, cei care au semnat contractul în 2005 nu aveau experienţă şi au lăsat acolo nişte prevederi pe care ulterior constructorul le-a speculat", spune primarul Ilie Bolojan (foto).

Iar acum, previzibil, Keviep interpretează contractul în interesul său, chiar dacă nu doar CAO se opune, ci şi dirigintele de şantier (o firmă din Germania) care a supravegheat lucrările. "Firma a solicitat recunoaşterea unor cantităţi suplimentare de lucrări faţă de cele aprobate prin evaluările şi măsurătorile firmei care a asigurat dirigenţia de şantier, de beneficiar şi chiar de OPCP", explică Georgică Ignat, inginer în cadrul CAO. Altfel spus, a executat lucrări pe care nu le-a cerut nimeni.

Printre altele, Keviep a cerut plata a 5.300 de racorduri de la conducte la casele conectate la reţele, totalizând circa 30 km de ţevi care nu au fost cuprinse în contract. Culmea e că tocmai acest detaliu a ajutat Keviep să câştige licitaţia din 2004, fiindcă celelalte firme care s-au prezentat atunci l-au luat în calcul la stabilirea ofertelor, iar constructorul ungur nu. Iar acum se bate tocmai pe aceşti bani!

Keviep contra CAO

Keviep s-a plâns unor foruri internaţionale în 2010 şi a obţinut despăgubiri de 2,9 milioane euro. Dispute Adjudication Board (DAB), un fel de comisie de "împăciuire" menită să evite confruntarea într-un proces, a analizat atunci pretenţia firmei ungare şi i-a dat câştig de cauză. Cu "sentinţa" la mână, aceasta a cerut Curţii de Arbitraj Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Paris punerea în aplicare a deciziei, cerând în plus şi penalităţi de 6%, astfel că suma a crescut la 3,4 milioane euro.

În octombrie 2012, Curtea de Arbitraj de la Paris a emis o aşa-numită hotărâre parţială în favoarea Keviep, confirmând decizia DAB, motiv pentru care firma a cerut imediat Tribunalului Bihor punerea ei în aplicare. Cum însă jurisprudenţa din România nu recunoaşte noţiunea de hotărâre parţială, nu a avut succes. Companiei de Apă Oradea i-a trecut totuşi glonţul pe lângă ureche. "Keviep ne cere un sfert din cifra de afaceri pe un an", explică directorul CAO, Ovidiu Gavra, dimensiunea posibilei catastrofe financiare care ar fi urmat.

CAO vrea penalităţi

Încolţită, CAO a angajat una din cele mai faimoase case de avocatură din România, "Zamfirescu, Racoţi, Predoiu", oferindu-i 30.000 euro să lupte în instanţele internaţionale împotriva casei "Laleaua şi avocaţii", care reprezintă interesele Keviep.

Iar asta fiindcă procesul de la Paris a intrat în faza administrării probelor, unde CAO solicită la rându-i firmei ungare penalităţi de 800.000 euro. "Am cerut penalităţi întrucât Keviep nu şi-a îndeplinit contractul cum trebuie şi nu s-a putut face la termen recepţia lucrărilor", motivează Otilia Cornea, şefa Compartimentului Juridic. Potrivit acesteia, dacă hotărârea va fi favorabilă Keviep, CAO o va ataca la Curtea de Apel Bucureşti, iar apoi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, contractul fiind supus jurisdicţiei româneşti.

Premisele nu sunt, însă, foarte favorabile. Deşi avocaţii CAO apreciază că ambele părţi aflate în conflict au şanse egale, Compania are totuşi un dezavantaj. Căci, în vreme ce Keviep se bate pentru un profit şi mai gras, regia oraşului luptă pentru însăşi existenţa ei, un eventual eşec putând s-o bage automat în faliment. Iar pagubele le va plăti tot orădeanul...


NEM VOLT SZEP, KEVIEP!
Lucrare cu belea

Reabilitarea de către Keviep a 64 kilometri de canalizare a fost un calvar pentru orădeni. Săpate şi abandonate, şanţurile lăsate de constructorul ungar au blocat circulaţia luni întregi în toate cartierele oraşului, din centru până în Ioşia ori Episcopia. Săpăturile au ţinut în loc ani de zile inclusiv modernizarea străzilor, pentru că asfaltarea nu se poate face decât după introducerea conductelor.

De altfel, Keviep a fost amendată în repetate rânduri de Inspectoratul Teritorial de Stat în Construcţii pentru modul defectuos de executare a lucrărilor. Silită de preţul mic pe care l-a cerut la licitaţie să lucreze cât mai ieftin, firma a lucrat cu muncitori prost plătiţi şi necalificaţi, iar efectele s-au văzut. La un control din 2007, constructorul a fost prins că nu ţinea fişe tehnologice (acte elementare care trebuie să descrie lucrările), că inclusiv în centru, pe străzi ca Primăriei şi Tudor Vladimirescu, a îngropat conductele la doar 40 de centimetri în loc de 80 centimetri (cu riscul ca ele să crape iarna), iar în Piaţa Ferdinand a vrut să pună ţevi mai mici şi mai ieftine decât cele prevăzute în proiect. Tot din economie, Keviep a acoperit conductele cu pământul excavat în loc să pună balastru, fapt pentru care după asfaltare străzile pe care a lucrat firma ungară au început să "se lase".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
32 Comentarii
CAO, esec poitic
Esecul CAO in a gestiona un proiect de anergura se sparge pe constructor, LOL. Toti din conducerea CAO la vremea respectiva erau niste incompetenti! Azi conducerea face treaba buna mai exact numai dupa mita umbla!
Postat 13 Martie 2013, 11:49 de Velenta
Friesssssssss
Stimati concetateni, dar voi de gunoiul de Kiss, tartorul bipedei, ati uitat ? Oare licitatiile si , ulterior lucrarile, nu au inceput cind la Bihor (nu) era presedintele C.J. Bihor acest porc gras si nesimtit ??? Aceasta firma nu era oare manevra lui ? Asa ne trebuie cind in orasul nostru, judetul nostru si tara noastra ajung sa ne santajeze, sa ne conduca si sa conditioneze politica ungurii !!! Ne meritam soarta !
Postat 12 Martie 2013, 12:21 de Virgil Iantu
Nu comentez dar citesc
"Ne-a cerut, la fel ca în campanie, să nu citim comentariile de pe forumurile ziarelor, ca să nu ne demoralizăm, şi să ne vedem de treabă fiecare", povesteşte una dintre subordonatele edilului – în legătură cu divorţul. În ciuda maximei ce sună a ordin, chiar şi el citeşte rezumatele întocmite de împricinată în virtutea funcţiei pe care o ocupă (ea). Că aşa este, o dovedeşte şi prin mutările pe care le face la CAO respectând ad-literam paşii descrişi la comentarii. Poate fără să-şi dea seama sau poate în speranţa (târzie) de a mai ascunde ilegalităţile de care ştia dar, discret cum e, le-a ţinut sub tăcere. Partea cu cenzura aparţine, în egală măsură, atât PURTĂTOAREI cât şi Bihoreanului care cenzurează şi acceptă să fie cenzuraţi. Acum că nu mai e UDMR “în cărţi” (cum îi place Arendaşului Gavra) a trecut şi UIP în subordinea (D)directorului (G)general. Pălăria e prea adâncă pentru el. O fi pentru că Bolo_jean se pregăteşte să devină sudist? Ce te faci Gavra după ce pleacă tata şi rămâi cu uiPUL băgat? Felicitări pentru noua ta poziţie (care nu e nici zodie, nici animal) şi iţi doresc să rămâi până la sfărşit (râs_pundere).
Postat 12 Martie 2013, 12:13 de NOSTRADAMUS
Inceputul SFARSITULUI
Odata cu divortul incepe, accelerat, decaderea. Ca urmare, in curand Bolojan va "fugi" la Bucuresti pe un post convenabil, ca sa scape de bomba Keviep, dar si de porcariile din Aparegio. Urez succes (si distractie) tuturor celor care au stat linistiti la umbra acestei iedere care ne-a invadat orasul. Abia astept sa vad disperarea din ochii lor, cand tatucul ii va anunta la fel de sec, ca si despre divort, ca el are o alta (e)misiune. Bineinteles, cu promisiunea ca ii va ajuta din noul post. La fel cum ne-a promis si noua ca ne vor ajuta cei sustinuti de el pentru Senat si Camera Derutatilor.
Postat 12 Martie 2013, 11:27 de Purtator de cuvant
AM PARFUM DE DERBEDEU – tot pt. concurs - că şi muzica poate fi MARO
Dedicatie: din partea la RUSi, pentru Gavra, să moară tovarăşii tăi. Am parfum de derbedeu/ şi miroase a M(e)L(e)u/ hai sihtir sihtir pufos/ hai sictir sictir pufos/ sunt un băiat civilizat/ am (k)armă de bos şi sunt super dotat/ tot ce vreau eu să fac e banul gros/ să ştie firmele cât sunt de bengos/ am obrazul plin dar super lucrat/ la oferte sunt cel mai talentat/ când dau de belea mă pun pe ucis/ te bat cu stil şi-ti dau şi deviz…/ merg cu tovarăşii la agăţat/ vrăjesc orice firmă că sunt fermecat/ ele ştie că-s cel mai numbăr one/ sunt tare la pat şi sunt super golan./ Versuri Călin Grandiosu, Powerd de TOMbeRON reCORD (firma mea de grup), am şi varianta audio cenzurata pe youtube AM PARFUM DE DERBEDEU
Postat 11 Martie 2013, 07:27 de SELENIU Roman
Bolojean (D)RESTRUCTURATORUL
Se vorbeşte acum, din nou, pe la colţuri, în grupuri (de interese) şi tot mai des în scris (sub formă de liste) de reduceri. Aşa-zise restructurări pentru a mulţumi voinţa celui ce conduce oraşul sub masca “corectitudinii” delegate fără mandat pokeristului de cacealma GAVRA. Dacă eşti ceea ce pretinzi a fi, adică cel puţin primar dacă nu incoruptibil, şi ai dorinţa de a face ceva util dar mai ales corect, atunci, în loc să impui concedieri fără discernământ ar fi mai bine să ai un plan. Simplu. Pornind de la analiza corectă a situaţiei se pune problema de a salva ceea ce se mai poate salva. Analiza activităţii CAO nu poate fi făcută de niciunul din interior. Nici măcar de cei din Consiliul de Administraţie. Situaţia e cam aşa (în mare): Cei numiţi la conducere de o săptămână nu au nimic în comun cu managementul. Rezultatele CAO pe ultimii 4 ani confirmă ceea ce susţin. Eşalonul doi: Şefii de compartimente. Nu există nici măcar UNUL care să merite postul pe care îl ocupă. La tehnic Radu Ciursaş minte şi dezinformează din dorinţa de a fi cel care face cărţile la poker, atât conducerea CAO (care conducere?) cât şi primăria prin prisma relaţiilor cu un alt unsuros cu toate alifiile Mircea Ghitea. La UIP, Georgică Ignat, celebrul deja pentru tembelismul (în sensul dex-ului) de care dă dovadă în timp ce pasează tot ceea ce ar avea de făcut din poziţia pe care o OCUPĂ. Mare prieten dar la fel de mare rival cu Radu Ciursaş (în sensul şantajului şi al pilelor- amândoi). La Contabilitate + Financiar + Buget, Adelina Pălcuţiu nici măcar nu ştie să scrie corect (asta nu e numai problema ei) dar din punct de vedere al meseriei e şi mai rău. La Facturare, Kuntz Aniko, tocmai resuscitată (surexcitată) e ceea ce nu lipsea situaţiei financiare a CAO. Asta a ţinut mai mult de mândrie, postul fiind echivalentul directorului comercial, post tocmai desfiinţat. La Personal, Atanasie Cociuba, inventatorul codului muncii din CAO nu mai are nevoie de altă prezentare. Rezultatele vorbesc de la sine pentru el. La contracte, Dana Bene cea care a moştenit de la Mircea Bene, soţul ei, alt personaj sinistru, listele şi legăturile cu toţi cei puşi în “legalitate” de-a lungul vremii. Acum doar întreţine baza de date. La Apă Producţie, Teodor Gavriluţ, cel care de la distanţa confortabilă oferită de locaţie, după ce şi-a făcut casa prin populara „clacă” în care a inclus şi utilajele CAO, are marea “calitate” de a se fi oprit la timp, acum fiind doar preocupat de păstrarea privilegiilor. (motiv pentru care refuză constant orice altceva ar trebui să facă). Îşi permite penru că el este cel ce ţine într-un fel CAO la nivelul actual. Dacă ar face raportările corect (presiune ,debit, consum de curent, apă brută, etc.) ar fi mult mai rău. La ZMO, Ciuclaru Gheorghe, este pus pentru a feri CAO de alte prostii cu urmări financiare. Genul: La ţară merge şi aşa. Că ZMO fără Oradea putem spune că e la ţară. La Juridic, Otilia Cornea, mai nou juristă la Aparegio, este mai mult o ştampilă cu semnătură la purtător. Cel puţin aşa se comportă. Pentru ceea ce are de făcut au fost angajaţi alţii. La Reţele Apă, Handra Eduard împarte cu parcimonie lucrările aşa încât “să fie bine”. La Canal, Zetocha Ştefan, aparent băiatul bun la toate, dă dovadă de o şmecherie soră cu cea a lui Păcală. La ştiinţă la fel. La Achiziţii Publice, Viviana Sava care nici măcar nu are drept de veto în propriul compartiment. La Epurare, Judea Robert care era singura opţiune aşa încât să nu transpire prea mult din ceea ce a lăsat Popa Gheorghe de la ISPA (a fost promovat la fix). La Transport, Poca Zoltan cel ce urmăreşte şi sancţionează soferii ce sunt trimişi să rezolve pilele şi ciubucurile despre care te faci că nu ştii, în schimb, nu se autosesizează când maşina CAO e condusă seara de fiul lui Kuntz în interes personal dar o vede tot oraşul. Ca urmare, se impune solicitarea unui raport de “activitate”a tuturor acestora dar în care să nu mai scrie cu copy+paste ce rezultate au avut până acum ci, ceea ce NU au făcut şi DE CE? Ar mai trebui să ceri, domnule primar, toate contractele CAO, ca listă, pentru că sunt multe dar clienţii sunt puţini. De acolo o să îţi dai seama de baypass-uri (că e la modă la CAO termenul) şi de lipitori (că aici nu sunt căpuşe). Ar mai trebui să verifici şi contractele nefăcute de Dana Bene cu cei ce ar trebui să plătescă şi nu o fac dar şi cele cu agenţii economici în defavoarea CAO cu ştiinţa TUTUROR celor 3 directori. DE CE niciunul nu te informează despre astea dacă i-ai pus ca fiind fideli (ţie sau corectitudinii)? Ar mai fi şi lista firmelor agreate şă facă lucrări de racorduri şi branşamente şi proiecte pentru acestea. Poate te ocupi puţin şi de filiera lucrărilor ilegale, cele “la limita legii- cum le incadrează cei ce le fac” şi de cele de “punere în legalitate” operate de Junc Corneliu cu a lui firmă (tocmai) REPLICA împreună cu Creţ Nicolaie, Handra Eduard, Dan Doru, Bene Mircea, Alb Mircea, Pop Ciprian şi mai caută şi tu. S-a ajuns la un grad de tupeu, încât se cer bani oamenilor, ce-i drept neinformaţi tocmai de CAO, pentru proiectarea branşamentelor şi racordurilor care de fapt sunt cuprinse în proiectele cu finanţare externă. De ce indicatorii fizici din proiecte nu sunt atinşi tocmai la aceste două capitole? Pentru ca imediat după ce termină constructorul, aceste căpuşe ajunse la mărimea unor lipitori care la rândul lor sunt la scară umană deja, să fie foarte ocupaţi cu ameninţări şi intimidări, cu minciuni şi complicaţii în care cei ce intră nu mai au cum să scape fără a plăti. Filiera funcţionează şi se reorientează sublim, cu precizie de ceas elveţian, la orice oportunitate. Au inventat şi asistenţa tehnică din partea CAO. Verifică să vezi în ce constă. Pentru lucrările lor, constă chiar în execuţie. Cealaltă lipitoare de la ZMO, condusă de Creţ, Ciuclaru &co. îi păcăleşte pe cei din localităţile în care s-au instalat ca nişte tartori şi fac legea. Nu se branşează nimeni dacă nu trece pe la ei sub motivaţia că trebuie să existe la CAO o evidenţă, dar de fapt îi trimit pe toţi la firma REPLICA, cea care are exclusivitate pe aceste lucrări în ZMO. Ar mai fi şi materialele şi utilajele folosite acolo. Dar despre asta am înteles că ştii deja. Măsuri IOC. Ar mai fi şi celebra RONO AQUA. Nu înţeleg de ce l-ai mazilit pe Ciordaş dacă acum e bun? După ce toate astea se vor rezolva, ar trebui ca şi angajaţii să îşi aleagă un lider de sindicat. Actualul este un p**c ordinar care se ocupă numai de afaceri din banii sindicatului cu firmele celor de la conducere. Abia apoi urmează într-o ţară şi o firmă normală măsura concedierii colective! ŞI ATUNCI, MAI ÎNTÂI A CELOR VINOVAŢI !!! În situaţia de acum totul trebuie făcut de SUS în JOS. Dacă cei răspunzători împreună cu cei ce nu fac nimic şi cu piloşii de care nu mai scăpăm PLEACĂ, atunci cu siguranţă ajungem la 350. Nu mai vrem să vine nimeni prin concurs tip: SINGUR PE POST.
Postat 09 Martie 2013, 21:44 de Din CAO
Pt. Concurs – Am reţeaua mea şi-s mai tare decât ea (firma)
Cînd eream mic, că eream deosebit, am avut un vis. Cam aşa: aveam foarte mulţi bani, şi le erea teamă la duşmani de mine, da dădeam şi cu pumnul bine, na căm am făcut şi o poezie, şi atunci am avut ş-o casă (prima). Femeile erea frumoase şi mă iubea şi io le cumpăram hăini scumpe, da eu aveam jeep şi intram cu el în garaj, că aveam casă marfă. Acum că a venit vorba de case, nu mai ştiu exact cum erea, dar aveam termopane şi stîlpişori d-ăia mici şi mulţi. Şi tavanele erea scluptate sau cum se spune (nu ştiu) cînd atârnă dîn tavan şi garaj pentru maşini, un merţan şi două jeepuri şi una bengoasă, tare de tot, cabrio. Ş-am visat şi baia, că io şti că am o d-asta, cum îi zice cînd îţi place tare, o pasiune, pentru marmura aia dă pă jos. Da mai mult am văzuto pe afară cu termopane să moară vecinii mei, cu ţigle dealea refolosite ca să nu bată la ochi şi flori la fereşti. Şi avea un gard frumos din fier răsucit îmbrăcat în lemn dat cu deruginol şi fîntînă în curte cu pasări în juru ei care ciripea, cirip,cirip, cînd te apropiai că erea vrăjite, da de fapt erea piscina. Mă pricep la frumos că asta mio plăcut de mic. Daia îmi dau seama imediat de diferenţa care este între ceva frumos. Şi ceva urît. Cînd se asortează un lucru cu altu, cînd ceva dă bine sau nasol. De exemplu, când îmi iau ţoale spre exemplu, nici nu stau să aleg, le văd din prima pe alea care mi se potriveşte şi cu ceasu şi cu cureaua. Am aşa un simţ care mă aface să mă pricep la astea ca nime altu. Tot aşai şi cu casele. Dupe ce miam (mia-m, m-iam) făcuto pe prima nu erea toate materialele astea noi care le găseşti amu,Şi nici nam avut aşa bani, ca sămi permit tot ceaş fi vrut, dar o ieşit ceva frumos. De la a doua însă, că începuse sămi meargă şi mie treaba ca lumea,nu so mai pus problema. O fost bine rău. Nici nu mam uitat la bani, am luat ce erea ami bun la momentul respectiv. Nu zic rigips şi spoturi că dalea am avut mereu, da stuco ceam băgat pe pereţi, şeminew, autocolant cu vitraliu pe geamuri să nu se vadă deafară (am pus şi la maşini). Miam luat şi scaune dalea înalte de bar că dădea bine cu balustrada de la scară că vam zis că ma pricep la potriveli dastea. Şi geamuri triunghiulare de ma înjurat ăia de la termopane, da eu leam dat banu şi mucles tată că asta am plătit, asta îi faceţi lu baiatu ca să nu ne certăm, că vă iau wassermanu pă cuţit. Da la ultima cel mai bine mia ieşit cu turnuleţele, care leam grupat eu pe ele pe un colţ, să dea mai bine cînd vi cu maşina de la mine de la business, să îmi văd casa de departe, că acuma e alceva, nu? Sa dat liber şi la culori fratele meu! Moarte caselor necolorate. Io am băgat mai mult var în maro în Balastru maro ca să iasă o culoare elegantă. Fix de aia mam înscris la concurs. Am şi reţeaua mea pe dealu meu. La apă pe baipas, la canal pe direct şi la încălzire indirect din punctu termic. Cred, că nici nu mai ştiu exact. Ba, miam adus aminte că la încălzire o găsit ăştia ceva neregulă. Da iam regulat io. Sărumîinile, şi ca să fie elegant cămi permit le urez numa bine concurenţilor.
Postat 09 Martie 2013, 11:01 de Ancăl Cretzu
rectificare sau cum se spune
Titlul este DAŢI-NE-N GURĂ! Făra MĂSURĂ că poate se premiază şi cantitatea.
Postat 09 Martie 2013, 09:05 de SELENIU Roman
Pt. Concurs - DAŢI-NE ÎN GURĂ! Făra URĂ
Onorată redacţie, am fost întotdeauna premiant, motiv pentru care Beni îmi dă mână liberă (să fac ce vreau cu ea). Am un perete întreg de premii, diplome şi poze aşa încât a trebuit să îmi fac un birou cât tot etajul (totul este făcut manual – cu mâna mea). Acum că este un nou concurs, nici nu concept să nu iau şi eu un premiu. Dacă nu din oficiu (deşi sunt dispus să ne întâlnim şi să vă sponsorizez – că sunteţi muritori de foame) atunci măcar să fiţi corecţi. Nu mi se pare că concursul este fără restricţii aşa cum ziceţi voi. Balastrul maro mi se pare pentru ciobani. Concursul ăsta l-am câştigat, fără să ştiu, când eram mic (am fost şi mic) în ţara ciobanilor – mai la nord, când îi umpleam de maro pe cei cu care mă jucam. Acum aş dori să particip la categoria HĂMUCĂ – cum se zice pe la noi cei de meserie în limbaj tehnic. Deci, ca urmare, pentru a păstra standardul ridicat al acestui concurs nu PUTEŢI să nu asimilaţi Hămuca cu Balastrul. Decât că e mai fină. Explicaţie (ca la proşti): Noi de mai demuls, de când neam schimbat strategia şi am adoptat un nou concept (care aproape că îmi aparţine în totalitate) folosim Hămuca. Nu ştiu exact de unde vine denumirea, dar mi-a plăcut f. mult. Toţi ceilalţi au fost umpluţi de respect (maro) după ce am implementat-o (strategia). De aceea şi lucrările noastre sunt mai valoroase în sensul de MULT MAI SCUMPE. Acum lucrăm la un nou concept, acela de a înlocui şi hămuca DAR cu nimic. (Am aflat între timp că vine din ungureşte şi asta nu dă bine la romani). Încă suntem la faza de omologare şi de aceea am cerut mai întâi oficial beneficiarilor (urmează şi în scris-sîc) DAŢI-NE ÎN GURĂ! fără a specifica ce anume, ca să vedem dacă se prind. Experimentul îl puteţi vedea la Beiuş şi mai nou şi la Oradea (pe lucrările din Coeziune). Nu mai cumpărăm hârtie igienică de la fiul lui Gavra, aşa că după ce vă documentaţi în legătură cu lucrările, umpluţi de maro fiind, vă recomand cea mai apropiată spălătorie. Aşadar, doresc să îmi trimiteţi premiul chiar şi contra-cost (inclusiv sistemul de prindere pă perete dă bolţari) măcar pentru prezentare (concept). Hai PA, PA, PA.
Postat 09 Martie 2013, 08:42 de SELENIU Roman
Comisia de supraveghere a jocurilor de noroc
Atragem atenţia atât Loteriei, cât şi participanţilor că avem misiunea de a supraveghea atât desfăşurarea extragerilor cât şi înmânarea premiilor. Ar mai trebui să ştiţi că avem atribuţii şi în a verifica modul în care câştigătorii cheltuie banii. Mare atenţie! Dacă suma facturilor cumpărăturilor este mai mare decât suma câştigată, aveţi o problemă. Deasemenea nu aveţi voie de exemplu, să cumpăraţi altceva decât prevede regulamentul Loteriei. Exemplu concret: dacă trebuie să săpaţi două şanturi, atunci săpaţi două şanţuri. Degeaba săpaţi unul singur puţin mai lat, că nu e bine “domnule chestor”. Conductele sunt prea aproape! Şi de data asta NU luaţi bani pentru ceea ce nu aţi făcut. Dacă în regulamentul de participare la Loterie scrie să puneţi integral balast în locul săpăturii, atunci aşa să faceţi. Noi verificăm prin sondaj dar la sugestia oricui! Degeaba vă plângeţi acum după ce aţi plătit taxele de participare că nu vă convine regulamentul! Este regulă nouă impusă de U.E. cu atât mai mult cu cât fondul de câştiguri e al lor şi mai e şi în euro. Dacă nu vă radem noi pe voi, ne rad ei pe noi! Puteţi incerca totuşi şi şmecherii ca să vedeţi dacă ne prindem. Cele pe care le-aţi scris când aţi cumpărat biletul le ştim deja. Le-au sesizat alţii în detaliu ca să nu ia numai ei ţeapă. Problema e că au ajuns deja şi la cei ce ne plătesc pe noi, cum ar zice cântecul “ca să vă facem pe voi”. Nu prea mai avem drum de întors. Nu o luaţi în nume de rău pentru că în principal noi avem mai multă treabă cu cei de la Loterie. Dar dacă îi prindem că au plătit şi ce nu trebuia, după noile reguli ajungem inevitabil şi la voi. Nu faceţi cheltuieli pentru altceva decât aţi semnat la ridicarea premiilor. Citiţi cu atenţiie condiţiile de acordare a premiilor şi nu daţi altora banii pentru cheltuieli în numele vostru. Subcheltuieli, cum ar veni! E valabil pentru toţi. Şeful loteriei are deja probleme cu facturile. Deocamdată nu cu valoarea lor ci şi mai rău, cu hârtia pe care au fost tipărite! Nu cheltuiţi nimic până nu se lămureşte cât are el de plătit! S-ar putea ca noul director şi noul regulament (care se va aplica şi retroactiv – ghinion) să nu vă ia în considerare aceste cheltuieli! Acum verificăm doar seriile biletelor LOTO şi CNP-urile câştigătorilor. Cu lucrările, mai încolo, după ce avem ce verifica. Deocamdată aţi lucrat cam puţin! S- putea să fie şi asta o problemă. Premiile au şi ele un termen în care pot fi ridicate. Citiţi regulamentul de acordare. Periodic vă vom ţine la curent (probabil 380V) prin comunicate cu desfăşurarea verificărilor. Spor la treabă!
Postat 09 Martie 2013, 07:45 de POS –Me(ţii)
Drept la replica - DEZMINTIRE
Sunt niste minciuni sfruntate! Nu este adevarat nimic! Loteria Nationala se delimiteaza de aceste incercari ale unor filiale de a se desprinde din retea. Continuati sa jucati dragi romani pentru ca altfel nu mai putem asigura fondul de castig! Fondul devenind mai mic, si firmele care vor castiga vor fi mai mici dar aceleasi.Tot voi veti avea de suferit pentru ca vor fi mai putine locuri de munca. Noi oricum ne luam salariile. Cu aceasta ocazie va informam ca la viitoarea extragere vom da si premii de consolare! Nu ratati duminica loteria 1 din 1.
Postat 09 Martie 2013, 07:43 de LOTERIA
LOTO 6 din 49 - CASTIGATORII
De câte ori v-aţi întrebat de ce nu nimeriţi combinaţia de 6 numere la LOTO? Este de fapt o formula foarte simplă ce ţine de probabilităţi. Posibilitatea de găsi cele 6 numere este aceeaşi cu cea de a găsi 3 din 14 sau 2 din 10 sau 1 din 5. SELINA stie asta cel mai bine! 3 din 14 (aproape 4 din 14 – dacă nu ar fi considerat că deja “bate la ochi”) FETEAN! Ar trebui să dai explicaţii pentru Beiuş. (Să uiţi tu intenţionat nişte hârtii – nu e frumos deloc, ce să mai vorbesc de ştiinţă sau deontologie. Toate astea sună a blasfemie când e vorba de tine). Dacă nu, atunci ar trebui să primeşti explicaţii. Formula este, aşa cum am spus foarte simplă pentru cei care au făcut cursuri de “relaţii (intern)naţionale” şi anume aceea că “TOŢI TREBUIE SĂ TRĂIM”. Aş fi putut să o scriu şi sub formă matematică dar e o problemă la unităţile de măsură. Există şi o formulă de transformare la fel de simplă + cursul leu-euro. Depinde în ce monedă doriţi să câştigaţi. Să nu uitaţi de 24% şi de TVA. Oricât de bizar ar părea cele două se adună. Ar mai fi şi impozitul (pe câştigul tuturor). Pentru obţinerea formulei trebuie neapărat să cumpăraţi de la băiatul directorului Loteriei formularele tipizate pe care să le completaţi. Asta nu înseamnă că deja sunteţi câştigători. Are şi directorul Loteriei un şef. Dacă nu îşi dă şi el acordul, veţi avea surpriza că în ciuda faptului că aţi completat corect biletul cu numerele câştigătoare, la extragere acestea se schimbă. La fiecare tragere (extragere) e nevoie de obţinerea unui nou acord. Taxa de participare nu este deductibilă! Ea este de fapt rentă viageră. Cei cu 2 numere din 10 au linie directă cu Ministerul Finanţelor. Şi atât. Sunt scutiţi chiar şi de a mai completa biletul. Cei cu 1 număr din 5 sunt cei care joacă în grup ca săracii pe acelaşi bilet.
Postat 09 Martie 2013, 07:42 de Comunicat Oficial
CONCURS!!! Balastrul MARO
Iniţiez un nou concurs cu premii, intitulat BALASTRUL MARO. REGULAMENT: Deschis oricui, fără restricţii de program (de finanţare), funcţiune (apă, canal sau epurare), buget sau calitate de execuţie, BALSTRUL MARO aşteaptă orice proiect demn de o asemenea distincţie. Cunoscătorii (vezi autorii) de astfel de proiecte sunt rugaţi să nu ezite şi să trimită mostre (fotografii, desene, orice) pe adresa redacţiei sau măcar să le semnaleze pentru a le putea lua în considerare. Un grup format din personae de înaltă ţinută profesională vor face o selecţie şi o colecţie de proiecte îngrozitoare, pe care le vom oferi întru morbidă delectare. În urma voturilor dvs. liber exprimate, dar şi a intervenţiilor şi a eventualelor şpăgi pe care le aşteptăm, la sfârşit, trofeul BALASTRUL MARO va fi atribuit unei lucrări. Nu va fi premiat, deocamdată, proiectantul, ci numai lucrarea. Decât lucrarea, ca să fiu înţeles. Proiectanţii urmează… Prin urmare, success vouă, edificii de kkt, şi fie ca cel mai prost să câştige! Cum ar zice englejii: MEI DĂ BEST UIN! P.S. RONO AQUA e înscrisă din oficiu în orificiu.
Postat 08 Martie 2013, 22:28 de Redactia
gavra & bolo
Asta e omenie . .Numai palarie de gabor lipseste de pe cap
Postat 08 Martie 2013, 19:50 de kovacs dezso
3,4 mil.Eu, numai
Avand in vedere ca sunt banii nostrii si nu sunt putini, propun sa le dam cate o * si anora si altora.
Postat 08 Martie 2013, 16:38 de Oradean
EŞTI MANAGER SAU MENAJER(CANAL) ?
Corect ar fi să se ia diferenţa între KEVIEP şi următoarea clasată de 1 milion Euro, pentru că altfel KEVIEP nu ar fi câştigat licitaţia din care să se scadă penalităţile de întârziere pentru 60 de zile cca. 500.000 Euro, ar rămâne de plătit cca. 500.000 euro Keviep-ului şi nu 3.4 mil Euro. Nu-i aşa menagerule?
Postat 08 Martie 2013, 15:18 de IDEI MANAGEMENT
Io sînt ŞEF, da` nu răspund (oricui)
Măsura maximă a tembelismului este dată din puţul gândirii celui ce acum se dă \"doar\" inginer în cadrul CAO. Georgică Ignat. Omite ca de fiecare dată când e vorba de răspundere, funcţia pe care o ocupă. Într-un fel este adevărat pentru că el nu ocupă nimic. Doar vidul pe care îl face este răsplătit cu salar de ŞEF UIP. Este atât de mitoman încât uită să ne explice cum era chiar el cel pus de Ciursaş şi Tomulescu, dar şi de primarul Filip să vegheze tocmai la ceea ce făcea Keviep pe strada Vladimirescu, Primariei, Republicii, Ferdinand şi altele – dar nu avem destul loc pentru asta). Patologic este la el şi modul de a acţiona (aşa cum de fapt şi descrie în interviu) în sensul responzabilizării tuturor celor care au vreun contract cu CAO, moment în care el devineun fel de paharnic – ULEA de exemplu, (dar la fel de bine şi ULOŞ) spunându- le şefilor săi cât sunt ei de deştepţi şi de ocupaţi, după care le propune instantaneu să le rezolve el problemele prin unica metodă învăţată: MUŞCĂ ŞI FUGI. Ca urmare îi muşcă preventiv pe toţi, după care are tot el unele accese de turbare (tot preventive). După ce primeşte carnea macră, câteodată şi sub formă de limbă, se linişteşte şi aşteaptă. Un nou contract. De aceea acum când în curnd se pune problema răspunderii, de vină sunt pe rând sau toţi odată: firma de dirigenţie, OPCP, în general toţi cei care au trecut pe stradă atunci când se executau lucrările. Numai el NU. Nivelul cunoştinţelor sau cel puţin al exprimării este echivalentul prezervativului folosit (de alţii mai întâi) la mai bine de 4 ani de actul sexual. Cum poţi să spui că firma a solicitat recunoaşterea unor cantităţi suplimentare faţă de cele aprobate prin evaluări şi măsurători? Dar contraactul (în sensul de contract) ce reprezintă pentru tine şi agramaţii care te pilotează (conduc)? Din tot ce declari, mi-rămas imaginea emblematică pentru toţi cei ca tine, aceea a celebrului comisar ŞORIC. CASE CLOSED.
Postat 08 Martie 2013, 14:19 de MORARul
NIMIC NU ESTE ÎNTÂMPLĂTOR
TOT SECRETUL PROCESULUI CU KEVIEP DEPINDE ÎN CARE PARTE A DOCUMENTAŢIEI DE LICITAŢIE SE UITĂ ARBITRII INTERNAŢIONALI LA PARTEA SCRISĂ A CAIETULUI DE SARCINI UNDE SE PRECIZEAZĂ CĂ RACORDURILE TREBUIESC EXECUTATE SAU LA LISTELE CUCANTITĂŢI DE LUCRĂRI DE UNDE LIPSESC. KEVIEP VA AVEA GRIJĂ CA ARBITRII INTERNAŢIONALI SĂ SE UITE UNDE TREBUIE. CAO NU POATE. PRIN CE A SCRIS ÎN CONTRACT , CĂ LITIGIILE SE SOLUŢIONEAZĂ PRIN ARBITRAJ INTERNAŢIONAL, CAO S+A PUS SINGURĂ ÎN SITUAŢIA DE NON-COMBAT.
Postat 08 Martie 2013, 11:41 de ELUDĂU 2
NIMIC NU ESTE ÎNTÂMPLĂTOR
a lăsat acolo nişte prevederi pe care ulterior constructorul le-a speculat\\" contradictorii care dezavantajează CAO în sensul că în timp ce legea care guverrnează contractul este legea română care trebuia în mod logic să fie aplicată de instanţele competente din România, soluţionarea eventualelor litigii, conform contractului, se face de organismele internaţionale de arbitraj. Exista şi altă contradicţie \\"intenţionată\\" , în partea textuală a caietului de sarcini scria că aceste 5300 racorduri trebuiesc executate iar din listele cu cantităţi de lucrări lipseau.Diferenţa la licitaţie între valoarea ofertei KEVIEP şi a următoarei clasate , care a cuprins în valoarea ofertei valoarea racordurilor era de 1 milion de euro, era clar că lipsea ceva şi fostul director Ioan Ciursaş (tatăl Otiliei) ştia acest lucru, adică chiar aceste racorduri, dar atunci se dorea eludarea licitaţiei şi încredinţarea contractului firmei KEVIEP(Borbely fiind ministru), după care să i se plătească acesteia contravaloarea acestor racorduri chiar în temeiul a ce scrie în caietul de sarcini. Este o prolemă veche despre care se ştia şi în timpul coabitării cu UDMR.
Postat 08 Martie 2013, 11:20 de ELUDĂU 2
NIMIC NU ESTE ÎNTÂMPLĂTOR
Otilia CORNEA A VIZAT CONTRACTUL ŞI CAIETUL DE SARCINI ÎN CALITATE DE ŞEF SERVICIU JURIDIC ESTE DIRECT RESPONSABILĂ PENTRU ACESTE CONTRADICŢII \"INTENŢIONATE\" PENTRU CARE NOI ORĂDENII VOM PLĂTI 3.4MIL. EURO. CA RECOMPENSĂ ESTE ŞEF SERVICIU JURIDIC PROGRAM APAREGIO. CONDUCEREA CAO ÎN LOC SĂ APERE INTERESELE CAO A FĂCUT BLAT CU CONSTRUCTORUL.NU E BINE PRIMARULE.
Postat 08 Martie 2013, 10:44 de ELUDĂU 2
Dau CAO pentru un MAGAR
Cam aceasta ar fi traducerea celebrului text \"Dau un regat pentru un cal\", acum cand toti cei in sutana (fie ea si colorata - politic sau financiar) sunt mai interesati de ce zice primarul si nu de ce FACE primarul. E mai important pentru voi ca Bolojan divorteaza decat ca, dupa ce a scos la concurs posturile de directori la CAO discret, a avut grija, la fel de discret, ca fostii directori sa candideze singuri pe post. Dar asta nu va mai intereseaza domnilor \"jurnalisti\". De aici se vede pe de o parte, CA CAII au fost demult mancati de caini, singurele animale asemanatoare, la prima vedere, fiind magarii - inmultiti peste masura (ca o adaptare fireasca la noile conditii)- si de care prin urmare nu ducem lipsa, si pe de alta parte ca ciobanii care au grija de ei (ii menajeaza) sunt cel putin la fel de multi. Din imperecherea aceasta fortuita (de natura si complexitatea problemelor ce trebuiesc rezolvate pentru oras) trebuie sa stabilim care este partea activa si care este cea pasiva. Conform legilor naturii (si nu numai) este de domeniul evidentei ca magarul ar fi tata, fie si numai pentru ca de obicei femeia isi alege partenerul. Acum tot discret (in familie deja) s-au hotarat, aproape pe ascuns sa ia si un credit de 8,5 milioane de euro pentru noua familie. Au ganduri mari, dar si o mare dilema. Sa traiasca bine ei sau sa lase banii copiilor. Dar dilema este de fapt daca copilul (copii) vor fi din rasa celor care menajeaza magarii (caz in care vor deveni sefi parintilor lor) sau magari, care la randul lor prin incapatanare ii menajaza pe menajeri (fara sa stie nici unii nici ceilalti)ceea ce este cam acelasi lucru. Oricum sunt sortiti imperecherii la nesfarsit (cu mici accente de perversiuni, periodic – de cate ori se schimba regimul) pentru ca cineva trebuie sa ramburseze datoria.
Postat 08 Martie 2013, 10:36 de W. S(h)ex SPIR
Tovarăşu` PRIMAR
Aşa este, pe cine nu laşi să moară nu te lasă să trăieşti. Se pune problema dacă eşti soferul sau stai pe locul mortului. Când conduceai maşina din scaunul din dreapta (adică locul mortului) la volan era UDMR. (Pe rând, Rozi, Kuntz, Kiss, Balogh&co). Unii credeau că tu eşti şoferul dar de fapt singura calitate era aceea că aveai permis de conducere. Degeaba. Maşina era şi este şi acum teleghidată. De alţii, bineînţeles. Traseul pe care mergea maşina (teleghidată fiind) era scurt. În principiu, pentru că mâinile erau libere, în timp ce maşina mergea pe strada Densuşianu (din Oradea), în virtutea concubinajului cu UDMR, ai scăpat o mâna între picioarele Keviep şi cealaltă (nu ştiu cum a ajuns pe banchta din spate a Maybach-ului, că e lung) între picioarele Selinei. După un episod scurt, hotărât dar şi decisiv de masturbare, cei (sau cele) doi s-au îndrăgostit la vedere, nu e clar încă dacă la prima (dar niciodată nu-i ca prima dată), crezând fiecare că e mâna celuilalt. Într-atât de bine s-au simţit că nici nu mai conta sexul. Când s-a născut copilul, băiat fiind, cu al treilea picior de vreo 400 de metri s-a pus problema naşului. La botez, ce să vezi, naşul în loc să cinstească copilul, a fugit ca să nu plătească. Au plătit invitaţii. Adică noi toţi!!! Bolojan, aştept şi nu foarte mult (dat fiind procesul cu Keviep) să ne spui când va primi banii pentru prestaţie SELINA, şi dacă Keviep a furat banii. În caz de răspuns nefavorabil, adică greşit, mai ai o problemă cu comisia europeană pentru eligibilitatea lucrărilor. Dacă mai continui mult, nu cred că mai rămâne ceva eligibil din 7,7 milioane de euro. Abia acum D.G. Regio urmează să verifice eligibilitatea cheltuielilor. Şi toate încep de la licitaţie şi de la contract. La cerere ei vin şi peste rând. Eu cred că ţi-a venit rândul.
Postat 08 Martie 2013, 10:34 de Secretarul B.O.B.
KEVIEP 3,4 milioane coco
În primul rând cum poate sa aibă CAO pretenţii pecuniare de 800.000 de euro de la Keviep „pentru lucrări neexecutate conform contractului” după ce la recepţia lucrării nu a avut nimic de comentat? Dacă totuşi ar fi făcut-o atunci obiecţiunile trebuiau remediate sau executate de Keviep în 30 de zile. CAO nu a comentat nimic pentru că Gavra Ovidiu, Kuntz Aniko şi Tiutin Mariana au semnat un act adiţional la contractul cu Keviep în care le acorda o prelungire de termen de 60 de zile. Actul semnat este total ilegal, în primul rând că este semnat la data de 03.04.2009 şi prevede prelungirea termenului RETRO de la 28.12.2008 până la 16.02.2009 şi în al doilea rând că la data la care actul adiţional trebuia semnat (deşi avea unicul scop de a scuti Keviep de penalităţi de întârziere) era director Florin Morar. Gavra este director din 01.03.2009. Ca urmare semnăturile lui Gavra, Kuntz & co. şi consecinţele sunt obiectul unei plângeri penale la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea. Deci cu atât mai mult CAO nu mai poate revendica cei 800.000 de euro. Pe de altă parte hoărârea CAI nu are cum să fie "parţială". Unde era şefa Compartimentului Juridic atunci când CAO şi Keviep erau în DAB? Nu apărea pentru că era în conflict de interese deoarece o parte dintre probleme sunt moştenite de pe vremea când Ioan Ciursaş - tatăl ei, era director general. Ea poate mai degrabă să vă asigure maşina sau casa dar nu poate să vă asigure cu nimic în ceea ce priveşte conflictele juridice ale CAO. Ea dă numai avize de legalitate. În rest, se plătesc, cu enorm de mulţi bani, avocaţi care să facă EXACT cum vrea conducerea CAO. Dacă decizia este "provizorie"(câţi dintre cei ce aţi ajuns vreodată în instanţă aţi primit decizii provizorii?), de ce CAO a atacat-o prin acţiune în anulare? Cum putea decizia CAI (Curtea de Arbitraj INTERNAŢIONAL) să ţină cont de legislaţia românească într-un contract încheiat conform legislaţiei europene finanţat fiind chiar din fonduri europene. Cu atât mai mult cu cât fondurile sunt NERAMBURSABILE!Imporatnt e că acum Bolojan "nu ştie nimic", că totul ni se prezintă a fi o etapă intermediară nereuşită înaintea marii victorii finale asupra Keviep. Când vom avea de plătit toţi va fi pentru că "este o situaţie complicată şi pentru ca Aparegio să meargă înainte". Tot la fel. Ar mai fi de remarcat secretul păstrat de CAO. Noroc cu Keviep pentru că altfel nu am fi ştiut de ce se măresc tarifele la apă. Încă un lucru ce dă de gândit: La licitaţia de la staţia de epurare Oradea de data asta din banii de coeziune a câştigat Keviep cu vechii lor aliaţi RONO AQUA (via Kuntz şi Balogh Csaba şi mai nou Victor Ciordaş). Orice director general normal la cap NU ar accepta la licitaţie o firmă cu care este în conflict! Cu atât mai mult dacă nu şi-a îndeplinit clauzele contractuale aşa cum sustine chiar CAO. Se pune întrebarea DE CE i sa admis oferta, sau de ce nu era prevăzut în condiţiile de la licitaţie acest lucru. Legal dealtfel.
Postat 08 Martie 2013, 10:33 de Adjudecator
NIMIC NU ESTE ÎNTÂMPLĂTOR
\"a lăsat acolo nişte prevederi pe care ulterior constructorul le-a speculat\" contradictorii care dezavantajează CAO în sensul că în timp ce legea care guverrnează contractul este legea română care trebuia în mod logic să fie aplicată de instanţele competente din România, soluţionarea eventualelor litigii, conform contractului, se face de organismele internaţionale de arbitraj. Exista şi altă contradicţie \"intenţionată\" , în partea textuală a caietului de sarcini scria că aceste 5300 racorduri trebuiesc executate iar din listele cu cantităţi de lucrări lipseau.Diferenţa la licitaţie între valoarea ofertei KEVIEP şi a următoarei clasate , care a cuprins în valoarea ofertei valoarea racordurilor era de 1 milion de euro, era clar că lipsea ceva şi fostul director Ioan Ciursaş (tatăl Otiliei) ştia acest lucru, adică chiar aceste racorduri, dar atunci se dorea eludarea licitaţiei şi încredinţarea contractului firmei KEVIEP(Borbely fiind ministru), după care să i se plătească acesteia contravaloarea acestor racorduri chiar în temeiul a ce scrie în caietul de sarcini. Este o prolemă veche despre care se ştia şi în timpul coabitării cu UDMR.
Postat 08 Martie 2013, 10:32 de ELUDĂU
Georgică 20 (decembrie) ŞEF
Macacule! Oricât de ciudat şi nedrept ar părea este adevărat. Îndeplineşti toate condiţiile. Faci parte din marea familie a primatelor fiind condus doar de instinctele caracteristice speciei. Te împăduchezi cu marea familie căreia i te confesezi cel mai adesea în scris (au şi ei ochii albaştrii). Cu cuvintele altora bineînţeles. Nu spui nimic de la tine, doar îi îngâni pe cei mari ce sunt suficient de aproape. Aparent impasibil, citeşti superficial ziarul, studiezi prognoza meteo şi horoscopul, toate astea după ce îţi “aprinde” cineva calculatorul. In rest limba (de pig), în sensul achiziţiei, este preocuparea bine determinata pe care câteodată o duci la bun sfârşit. Din păcate s-a dovedit că nici măcar asta nu depinde numai de tine. Se mai întâmplă să devii un fel de JUDY dar nu când apar pericolele din junglă ci atunci când in extremis nu ai putut pasa răspunderea celor din jurul tău. Atunci chiar devii agitat, vulgar, uneori de-a dreptul bulgar (în sensul de ceafă lată cu os) – un alt organ în căutarea căruia eşti mereu. Atât ai învăţat şi tu “că capul fără gât nu face doi bani”. De aceea în orice conjunctură tu alegi gâtul şi nu capul. Îţi place să dai senzaţia că fără tine nu s-ar putea descurca conducerea. Chiar şi atunci când o face, e pentru o perioadă scurtă, pentru că ai grijă ca toţi cei ce fac ceva să fie discreditaţi în speranţa, de fiecare dată confirmată, că tot la tine se întorc. Ţie îţi place mai mult metoda clasică, adică aceea cu “scrisul manual” dar numai în situaţii ce nu prezintă pericole sau răspundere. Altfel, stai cam prost cu “mina la pix“. Nu ştii sau, în infantilismul tău determinat de diminutiv (la nume mă refer), crezi că dacă nu îţi scrii numele când semnezi, nu răspunzi. Cu tristeţe te anunţ că nu este deloc aşa. Semnează, semnează, că până la urmă recunoşti. TOT! Dacă te-a bulversat textul, respiră adânc, cheamă un prieten să-l şteargă, după care stai liniştit în buna tradiţie conform căreia dacă nu ştii nimic despre ceva inseamnă că nu există.Te înrudeşti prin alianţă şi cu Cimpan_zeul. Deasemenea şi cu Gibonul. Deşi, aşa cum spui, i-ai ajutat, tot ca intermediar, ambii te tratează ca fiind “ruda” de la ţară.
Postat 08 Martie 2013, 10:31 de Fişă de evaluare
Dragă STOL-ojan BOL
Nu te văd palid la faţă chiar dacă ai slăbit dar nici îngrijorat că în mandatele tale CAO dă faliment. Oricum, stai liniştit, tu nu eşti implicat. Aşa zic unii. Alţii întreabă nelămuriţi după 5 ani dacă eşti sau nu PRIMAR. Dacă eşti atunci poate ne explici şi nouă mecanismul “funcţional” al finanţărilor europene (fără ajutorul prin şoptit al lui Boloş & Gavra). Este de apreciat încercarea, chiar şi nereuşită fiind, de a ne explica lapidar cum că ISPA a fost printre primele lucrări ale celor pe care i-ai demis şi de aceea nu aveau experienţă. Aici se pune întrebarea legitimă: în comparaţie cu cine? Sau suntem noi atât de neiniţiaţi încât nu înţelegem de fapt când ne explici cum se derulează APAREGIO? Că şi cei împlicaţi acum în Fondurile de Coeziune sunt la fel de ÎNCEPĂREŢI ca şi Ciursaş & Tomulescu. Decât că (ca să-ţi aduc aminte de perioada ta de glorie din Bucureşti) cei doi ştiau că vinul s mai face şi din struguri. Ca să păstrez spiritul interviului întreb: VOI CE MAI SPECULAŢI? În afară de acceptarea ofertei Keviep la Coeziune cu speranţa de a vă împăCA CU ungurii prin RONO, ROZI, CSABA, CIORDAŞ, CIURSAŞ şi evident KUNTZ. Şi de “aroganţa” pe care vi-o permiteţi, ca BECALI, legată de FINIŞ şi izvorul Feredeu. Ar mai fi şi LE-KO care a căştigat licitaţia fără eligibilitate şi neeligibilitatea contractului cu ROMAIR pentru Asistenţă tehnică din partea proiectantului şi proiectele întocmite de RONO care se supervizează singuri (acesta fiind pleonasm) şi cele două contracte atribuite către DEPONA (adică tot RONO şi ca urmare tot KEVIEP) şi modificările de proiect făcute pe sub masă dar nu ştiu pe care dintre picioare. Poate că MEMORIA îţi joacă feste. Lucrarea este predată la PMO. Dar nu ştiu unde sunt cele 5300 de racorduri la canalizare făcute de Keviep. E de verificat dacă CAO facturează canalizarea pentru cei 5300 de beneficiari ( Nu NEAPĂRAT CU CONTRACT- că Dana BENE este prea ocupată cu afacerile personale când negociază contractile cu CAO). Oricum 64000 de metri de canalizare împărţiţi la 5300 de racorduri înseamnă că la fiecare 12 metri există un racord. VĂ VINE SĂ CREDEŢI DOMNULE PRIMAR PE CE SITĂ STAŢI ÎN ORADEA? Dacă este aşa, atunci de ce există reclamaţii la primărie şi la CAO din partea celor ce ar trebui să beneficieze de servicii de canalizare? Ar trebui să vă sune cunoscut modul de lucru pentru că şi la Beiuş pe lucrarea executată de Selina (CL3 din coeziune) la un stadiu de execuţie 55% a reţelelor sunt realizate doar 21% racorduri. Dar aici sunt circumstanţe atenuante, pentru că 75% dintre racorduri sunt înghesuite pe ultimii 25% din reţea. EXACT la fel ca şi pe contractul cu Ministerul Mediului – celebra CONVENŢIE de 48 de milioane de euro. Să sperăm şi să “gândim pozitiv” că toate acestea vor fi eligibile. MI-E FOARTE GREU SĂ CRED. Dar speranţa moare ultima. Doar voi mai puteţi spera, în inconştienţa voastră. Şi dacă încercaţi să o dregeţi cu Consultanţa pe stadii fizice, e mai greu cu analiza cost-beneficiu. Că acolo e cu un pic de creier. Nu e cazul.
Postat 08 Martie 2013, 10:30 de BĂSE
Lucrare cu LALEA
Acesta ar fi de fapt titlul corect. Bulbii de lalea se plantează la 40 de centimetri dacă vrei să dea roade. De aceea Keviep a montat conductele la 40 şi nu la 80 de centimetri. Ei sunt obişnuiţi numai cu lalelele. Uneori ca şi în cazul de faţă, cu FEKETE TULIPAN. Bulbul plantat încă din 2004 a fost Kuntz Aniko. A dat roade în 2008, după 4 ani de opoziţie (la putere) sau chiar de activistă ilegală – am vrut să spun aici activistă în ilegalitate, dar în cazul ei sunt valabile ambele variante. Acum laleaua ei (bulbul) este în conservare din nou în postul de şef la facturare dar probabil pentru mai puţin de 4 ani. În cazul în care firma Keviep va trebui plătită, CAO va intra în insolvenţă sau cel puţin nu va mai putea lua creditul de 8,5 milioane de euro pentru Aparegio. Din nou ambele situţii fiind la fel de grave. ((Insolenţa INSOLVENŢEI este deja exersată proFUND de doamna KUNTZ din poziţia ( ce să-i faci dacă este de vină zodia) de contabil la RONO Urban Grup (RUG – aşa cum îi place ei să denumească firma) după ce a transferat tot ce se putea şi ce NU se putea la RONO AQUA, pentru ca mai apoi să renasCĂ CA o lalea).Şi noua firmă şi ea. Cert este că se va pune problema PRIVATIZĂRII CAO. Şi atunci cine va avea drept de preempţiune? Tocmai KEVIEP datorită “DATORIEI” pe care CAO o va avea de plătit către Keviep. Şi aşa vaca de muls CAO va fi din nou condusă de jartiera de pe al treilea picior al UDMR – Aniko KUNTZ. Domnule Bolojan dormi liniştit! Keviep veghează – spune o vorbă deja celebră printre români. Mai are doar de scăpat în acest interval de dosarul penal pe care îl are la Parchet.
Postat 08 Martie 2013, 10:29 de A RÓZSASZÍN PÁRDUC
Intoarcerea morţilor vii
Câştigă sau mori! Dacă vorbim de Directorul General CAO, Gavra Ovidiu, acesta este născut mort, el fiind doar împăiat de curând tocmai de Consiliul de Administraţie condus de onor dl. Oros la “sugestia” lui Bolojan, prin acordarea unui nou mandat de 4 ani (acest lucru nu mai prezenta interes pentru voi? – mă refer la Bihoreanul). Chiar şi în mandatul trecut (01.03.2009–01.03.2013) era ţinut în picioare cu atele de Bolojan şi de UDMR. Nu mai este o noutate că acest individ (Gavra) minte aşa cum respiră, cu convingerea că toate acestea nu vor ajunge să fie cercetate de către vreo instituţie. Când spune că “imediat după ce am venit director” (că nici el nu ştie exact cum a venit , sau dacă a fost numit, CĂ COncurs nu a dat) este relativ sincer. Asta dacă definim mai întâi ce inseamnă imediat. “N-am semnat, fiindcă nu pot plăti ce nu e în contract” este deja o minciună. Tocmai că împreună cu cea cu care coabita la conducerea companiei, Kuntz Aniko, au semnat un act adiţional la contractul cu Keviep la data de 3 aprilie 2009, în care se prevedea prelungirea contractului de la data de 18 decembrie 2008 până la 16 februarie 2009 (interval în care nu era director general al CAO) cu scopul unic de a scuti firma Keviep de penalităţi de întârziere de 631.800 de euro. Preţul semnăturii a fost susţinerea lui Gavra de către UDMR la conducerea CAO. Dealtfel, activitatea infracţională a distinsului ARENDAŞ Gavra este prezentată pe larg în plângerea penală aflată pe rol la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea de la începutul lunii ianuarie a acestui an.
Postat 08 Martie 2013, 10:25 de Hugo C
Când ai probleme la ultimele trei etaje
“E ca şi cum ai comanda unui constructor o casă cu un etaj şi el ţi-o face cu trei. Pot veni toţi avocaţii din lume să constate că imobilul are trei etaje dacă tu ai cerut doar unul” spune Gavra. În primul rând, Gavra, tu nici nu ştii ce scrie în contract. Sau acum vrei să ne spui că la licitaţie nu au fost cuprinse şi racordurile de canalizare? Dacă este aşa, atunci de ce nu au fost respinse celelalte oferte la licitaţie? Dacă nu, atunci de ce a fst admisă oferta Keviep? Poate pentru că a fost făcută de Balogh Csaba. Ulterior ajuns mare ÎN_TOCMITOR de oferte către CAO din poziţia de patron al grupului de firme RONO (sinecura tuturor penalilor din CAO – Kuntz, Ciordaş, Ciursaş & co, dar toate astea primarul nu le vede pentru că nu se uită în direcţia asta, în rest e foarte vigilent). Răspuns: PENTRU CĂ ACESTEA ERAU INCLUSE. Subliniez că maxima debitată (a câta oară de acest Agamiţă Dandanache de la conducerea CAO) denotă atitudinea de arendaş explicată chiar de el nu demult. Dar nu este nici măcar arendaş, este ceea ce face zi de zi adică delegare de competenţe. Vorbeşte de parcă nu ar fi şi nu ar fi fost vreodată director general! Gavra vrei să spui că Keviep a lucrat la tine acasă în timp ce tu locuiai acolo şi nu ai văzut ce lucra? Sau ai fost şmecher şi ca mulţi alţii de teapa ta te-ai bucurat că ăia sunt proşti şi fac mai mult de aceeaşi bani? Nu este aşa. Dar conform înţelegerii pe care ai avut-o cu Bolojan, care la rândul lui a avut o înţelegere cu Biro Rozalia, conform căreia nu facem nimic împotriva celor vinovaţi, în repetate rânduri ai fost informat, rugat, somat să îi comunici lui Morar Florin să facă demersurile legale în această problemă. Evident că nu puteai pentru că pe amândoi v-a pus,adus, numit sau cum o fi vrut BOLOJAN. PRIMARUL. Ca să fie clar. Nu ştiu de ce Morar a simţit nevoia să vină acum, când procesul e spre final şi când mai e şi plângerea penală, ca să semneze actul adiţional cu Keviep. E la fel de penal ca şi cel semnat de Gavra, Kuntz şi Tiutin.
Postat 08 Martie 2013, 10:23 de ISC
Prostia părinţilor se transmite şi la copii
Dragă Dan Simai, ori scrii după dictare şi în acest caz nu te poţi numi ziarist (denumirea corectă este cea de scrib), ori scrii fără să fii de meserie şi nu înţelegi despre ce e vorba în subiect, în ambele cazuri fără a face nici măcar cel mai elementar demers, adică acela de a te documenta înainte de a scrie. Consideri poate că, dacă ai ascultat ce ţi-au dictat pe rând Gavra şi apoi Bolojan după care ai scris articolul, se consideră că te-ai informat, ai studiat şi ai înţeles “complexitatea complicată” a acestui caz. La fel ca şi cei ce conduc CAO şi primaria Oradea respectiv Gavra şi Bolojan nu cunoşti nici măcar noţiunile de bază şi termenii. OPCP înseamnă Oficiul de Plati si Contractare Phare din cadrul Ministerului de Finanţe. În acest contract OPCP a fost parte contractantă împreună cu KEVIEP şi CAO, cu atribuţii de verificare şi acceptare a plăţilor făcute de CAO. Cum poţi să scrii CĂ CAO “cel (şi nu cea –cum ar fi corect) mai interesat de soarta lucrărilor” a fost doar beneficiar? Dar ce calitate ai fi vrut să aibă CAO? Sau ce altă calitate ar fi trebuit să aibă CAO ca să-şi îndeplinească obligaţiile? Formularea seamănă foarte mult, prea mult, cu părerea tembelului Georgică Ignat autointitulat inginer CAO. Convieţuirea duce la asemănare spunea Adrian Păunescu aşa că ai grijă cât timp petreci în prejma lui. Din 2008 OPCP nu mai este parte în acest contract şi conform actului semnat de CAO “ÎNTREAGA RĂSPUNDERE ESTE A BENEFICIARULUI”. În niciun caz OPCP nu aplică penalităţi de întârziere!!! Era sarcina CAO să constate că firma KEVIEP nu îşi îndeplinea obligaţiile contractuale. Cum perfect ai scris de data asta CAO “s-a ferit” SĂ APLICE CLAUZELE CONTRACTUALE. Exact ca şi cum, în timp ce fac sex, CAO şi Primăria, Compania întreabă primăria dacă să o ferească sau nu (dacă nu ştiţi bancul căutaţi pe google). CAO “s-a ferit” ca să nu mai facă şi copii, dar asta nu i-a împiedicat să adopte câţiva. Şi-au adoptat chiar şi părinţii – vezi tăticul (de albine) Bolojan. Problema generalizată este răspunderea de care fug toţi. În rest, pentru cei menţionaţi mai sus, CONFLICTUL DE INTERESE ŞI PROFESIONALISMUL au devenit un moft prea scump şi mai ales inutil.
Postat 08 Martie 2013, 10:22 de BIBIHOREANUL
Aiureli a la Kriss şi nesimţirea publicaţiei la care scrie
Nu e vorba de despăgubiri ci de neplata unor lucrări acceptate de prefect, primar, CAO şi firma care a supervizat proiectul sub monitorizarea Ministerului Mediului ... adică Bolojan Ilie, Filip Petru, Tomulescu C-tin, Ionescu Silvian şi Varga Lucia.
Postat 08 Martie 2013, 09:43 de Carp III
plata
DACA PIERDE PROCESUL CAO PLATESC ORADENII
Postat 08 Martie 2013, 08:45 de doru
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON