URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Ianuarie 2017, 07:31

Bodog cel Mare: Şeful PSD Oradea şi-a văzut visul cu ochii, devenind ministru al Sănătăţii în ciuda problemelor de CV

Bodog cel Mare: Şeful PSD Oradea şi-a văzut visul cu ochii, devenind ministru al Sănătăţii în ciuda problemelor de CV PE REPEDE ÎNAINTE. Miercurea trecută, într-o singură zi, noul Guvern a intrat în pâine: a fost audiat în comisii, a primit votul de învestitură în Parlament şi decretul semnat de preşedintele Klaus Iohannis (dreapta), a depus jurământul şi a şi ţinut prima şedinţă. Conform programului de guvernare al PSD, noul ministru Florian Bodog (stânga) are misiunea să construiască 8 spitale regionale şi unul republican, să reabiliteze 15 spitale judeţene şi cel puţin 150 de ambulatorii, să asigure un medicament gratuit pentru fiecare pacient, să crească cu 100% salariile asistenţilor, să aducă lefurile brute ale medicilor între 1.250 şi 3.600 euro, dar şi să doteze fiecare comună din România cu o ambulanţă...
Bodog cel Mare: Şeful PSD Oradea şi-a văzut visul cu ochii, devenind ministru al Sănătăţii în ciuda problemelor de CV FAIMOS ŞI BOGAT. Florian Bodog nu doar că a avansat fulgerător în cariera academică, dar a adunat şi o avere impresionantă. Conform propriei declaraţii de avere, Bodog deţine împreună cu soţia terenuri de peste 15.600 mp, un apartament în Oradea, o casă în Oşorhei şi una în Ungaria. Pe numele său are 12 conturi bancare cu peste 491.000 lei, 3.000 euro şi 545.000 de yeni japonezi (circa 20.000 de lei), başca şi-a împrumutat o firmă, Otto Farm, cu 254.675 lei. În plus, deşi circulă de câţiva ani cu un BMW seria 5 (foto), nu l-a trecut în declaraţia de avere
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Învestit miercurea trecută, Guvernul Sorin Grindeanu are în componenţă şi un bihorean. Florian Bodog, chirurg plastician, fost director şi secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, fost manager al Spitalului Judeţean, ex-decan al Facultăţii de Medicină, în prezent prodecan, candidat anul trecut la rectoratul Universităţii, totodată lider al organizaţiei municipale a PSD, a devenit ministru al Sănătăţii, funcţie pe care o "vâna" încă din 2012.

Aplaudată de PSD-iştii bihoreni ca o mare victorie, numirea s-a făcut în ciuda faptului că CV-ul lui Bodog e departe de a fi impecabil. Aşa cum BIHOREANUL a arătat, politicianul a avansat în cariera universitară cu o viteză incredibilă, obţinând titlul de profesor şi dreptul de a conduce doctorate fără a îndeplini criteriile minime, motiv pentru în urmă cu trei luni a şi rămas fără titlul de abilitat. În plus, lucrarea sa de căpătâi, teza de doctorat în medicină, pe care ar trebui s-o ţină la loc de cinste, e de negăsit.

Peste toate, BIHOREANUL a aflat acum că şi cea de-a doua lucrare de doctorat, în management sanitar, are hibe, figurând în documentele Universităţii de Vest din Timişoara cu acelaşi titlu pe care îl are teza soţiei sale, tema fiind marketingul... produselor petroliere.

Carierist de partid

Numirea ca ministru i-a surprins pe mulţi medici bihoreni care îl cunosc pe Florian Bodog şi care spun că acesta e expert nu atât în medicină, cât în parvenirea socială şi profesională. La doar 45 de ani, el posedă, încă de ani buni, două titluri de doctor, unul în medicină şi altul în management sanitar, precum şi o lungă listă de funcţii pe care le-a obţinut graţie apartenenţei la PSD, partid în care s-a înscris în 1994. Dornic de mărire, în 2012, când era decan şi a devenit şi senator PSD, iar apoi secretar de stat, şi-a păstrat toate funcţiile, deşi era evident că nu putea fi concomitent şi în Capitală, şi la Oradea.

Chirurgul pare însă că se potriveşte perfect în Guvernul Grindeanu, condus în realitate de preşedintele PSD Liviu Dragnea şi compus în mare parte din miniştri cu serioase goluri profesionale. Reluând informaţii publicate de BIHOREANUL anul trecut, presa centrală a subliniat săptămâna trecută că Bodog nu este deloc un ministru "curat", ceea ce l-a şi determinat să se ferească de jurnalişti încă de la instalarea în funcţie, mai ales după ce a gafat afirmând public că nu a luat niciodată "şpagă ca medic".

Impostor dovedit

Concret, lui Bodog i se reproşează că în octombrie 2016 ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, i-a retras dreptul de a coordona doctorate după ce, la sesizarea BIHOREANULUI, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare a constatat că în 2013, când obţinuse titlul de abilitat, nu îndeplinea criteriul obligatoriu de a semna ca autor principal minimum 6 articole ştiinţifice publicate în reviste cotate ISI (Institute for Scientific Information). Ulterior, Bodog a cerut suspendarea aplicării ordinului ministrului, deschizând un proces la Curtea de Apel Oradea, unde primul termen a fost programat pe 23 ianuarie a.c.

Deşi Bodog a încălcat acelaşi criteriu şi la obţinerea titlului de profesor, tot în 2013, CNATDCU a pasat responsabilitatea de a lua măsuri Universităţii orădene, organizatoarea concursului pentru acordarea acestui grad didactic. În urmă cu două luni, rectorul Constantin Bungău a cerut Ministerului lămuriri cu privire la ceea ce ar trebui să facă, dar cum n-a primit un răspuns, nici n-a făcut nimic.

Unde-i doctoratul?

Jurnaliştii din Bucureşti i-au reproşat lui Bodog, asemenea BIHOREANULUI, şi faptul că nu-şi arată public lucrarea de doctorat în medicină - "Implicaţii anatomo-clinice, paraclinice şi terapeutice în pancreatita acută" - susţinută în 2001 la Oradea sub coordonarea profesorului clujean George Ionescu, fost rector al UMF Iuliu Haţieganu.

Ca un savant precoce, Bodog şi-a început doctoratul la Oradea în 1997, adică imediat după ce a absolvit facultatea de aici şi a început rezidenţiatul în chirurgie plastică la Timişoara. Suspect este că tematica lucrării nu are nicio legătură cu specializarea aleasă, dar şi mai suspect e că opera este de negăsit! Un singur exemplar s-ar afla la Biblioteca Naţională, unde nu poate fi nici măcar consultat. PSD-istul susţine că nu deţine niciun exemplar tipărit, ci doar unul în format electronic, pe care însă a refuzat să-l supună unui test de autenticitate. În schimb, în faţa jurnaliştilor din Capitală a garantat că teza sa n-a fost plagiată, argumentând că a fost... scrisă cu mâna.

Cert e că lipsa lucrărilor ştiinţifice obligatorii pentru promovarea ca profesor şi conducător de doctorate, dispariţia tezei de doctorat, precum şi sumedenia de articole pe care Bodog le-a semnat de-a lungul anilor în diferite ramuri medicale, dar şi în economie şi informatică, i-au conturat un profil de impostor. Supoziţia de bun-simţ e că, fizic, nu avea cum să facă cercetări în atât de diverse domenii în timp ce îndeplinea felurite funcţii publice, unele chiar de rang înalt.

Doctorat la comun

Cireaşă pe tort, săptămâna trecută BIHOREANUL a depistat o altă anomalie din biografia prospătului ministru. Conform celor declarate de Bodog în CV, între anii 1999 şi 2008, a fost doctorand la Universitatea de Vest din Timişoara, obţinându-şi un al doilea titlu de doctor cu lucrarea "Managementul şi marketingul unităţilor sanitare", coordonată de profesorii de ştiinţe economice M.C. Demetrescu (decedat în 2001) şi Gheorghe Ionescu.

Numai că în Raportul anual de activitate al Departamentului de Studii Doctorale al UVT pentru anul universitar 2007-2008, disponibil pe site-ul instituţiei, Bodog figurează ca susţinând în septembrie 2008 o lucrare fără nicio legătură cu managementul sanitar, intitulată "Particularităţi ale mixului de marketing în valorificarea produselor petroliere", coordonată de acelaşi Gh. Ionescu.

Or, în timp ce Bodog nu putea avea o legătură logică cu acest domeniu, soţia sa, Simona Bodog, devenise doctor cu doi ani mai devreme cu o lucrare având acelaşi titlu, însă sub coordonarea unui alt profesor, Constantin Negruţ. Mai mult, chiar şi într-un raport din 2012 ce cuprinde toţi doctorii UVT, disponibil pe acelaşi site, soţii Bodog figurează cu acelaşi titlu al lucrării de doctorat, doar conducătorii şi anii de susţinere fiind diferiţi!

Fără explicaţii

Simona Bodog, soția lui Florian BodogÎntrebaţi de BIHOREANUL de unde această anomalie, soţii Bodog susţin că nu au nicio explicaţie. "Acela este titlul lucrării mele de doctorat, soţul meu a avut o altă lucrare", a declarat Simona Bodog (foto), susţinând că nu-şi aminteşte titlul lucrării consortului, dar garantând că lucrările n-au avut nimic în comun. Sub nicio formă, spune ea, nu i-a "împrumutat" doctoratul, aşa cum s-ar putea bănui.

Proaspătul ministru zice şi el că nu-şi explică faptul, spunând doar că doctoratul în management sanitar l-a început la Oradea, dar după decesul coordonatorului s-a transferat la Timişoara, ocazie cu care a schimbat şi titlul tezei: "S-a reformulat la un moment dat titlul, pentru că eu eram doctorand la Oradea la profesorul Demetrescu care, Dumnezeu să-l ierte, a murit, şi atunci m-am transferat la Timişoara. N-am avut niciodată titlu cu produse petroliere". Întrebat dacă, spre deosebire de "pierduta" teză de doctorat despre pancreas, măcar această lucrare o deţine, Bodog a răspuns evaziv ("probabil da"), arătându-se nemulţumit că BIHOREANUL are astfel de curiozităţi. "Am spus ce am avut de spus. Lăsaţi-mă pe mine în pace cu suspiciunile dumneavoastră", a pus punct discuţiei noul ministru.

BIHOREANUL a solicitat şi universităţii timişorene să explice ciudata coincidenţă a titlurilor lucrărilor soţilor Bodog, dar deocamdată instituţia n-a oferit un răspuns. Aşadar, rămâne de văzut dacă şi cum se va lămuri noua bizarerie din CV-ul ministrului. Dacă nu cumva va rămâne un nou mister marca Bodog...


DEBUT CU DIVERSIUNE
Dragnea ştie ce "va găsi" Bodog

În prima zi ca ministru al Sănătăţii, Florian Bodog s-a şi remarcat printr-o informaţie falsă potrivit căreia predecesorul său tehnocrat ar fi pregătit închiderea a 100 de spitale din ţară. Nu s-a plâns însă jurnaliştilor, ci şefului său de partid, Liviu Dragnea, care a declarat presei că Bodog "o să găsească" în Minister documente incriminatoare privind închiderea unităţilor spitaliceşti.

Situaţia a fost lămurită de fostul ministru Vlad Voiculescu, care a prezentat public un document care în realitate se referea la faptul că 124 de spitale din ţară nu respectă regulile de funcţionare, fără însă a pomeni de eventuala lor închidere ci, dimpotrivă, cerând verificări şi soluţii pentru ca ele să obţină autorizaţiile prevăzute de lege.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Buna
Doamna Adriana Totorean ... cand citesc unele articole ale dumneavoastra incep sa regret ca accesez aceasta pagina. Mereu Bodog asa Bodog pe dincolo. Daca va considerati dumneavoastra mai desteapta sau intelectuala sau cei din spatele dumneavoastra mai corecti si fara bube in cap de ce nu candidati stimata doamna ? Tara are nevoie de oameni curati si cinstiti... in loc sa ne bucuram ca a iesit cineva din bihor care sunt sigur ca va si face ceva pentru noi ... ne apucam sa dam cu pietre. .. Ca Bodog nu are nustiu ce sau ca are prea multe ... ... tu nu ai copiat niciodata doamna Adriana? sunt convins ca DA.poate chiar anumite articole mincinoase le copiezi nu te informezi direct. Sa va fie rusine
Postat 13 Ianuarie 2017, 00:49 de cristian1979
...de morti numai de bine
...TDS nu mai are nimic de comentat, sau e in concediu. KKT, si nu ma refer la ku klux klan
Postat 12 Ianuarie 2017, 00:01 de FLORIN64
Suparat ?
Suparat, suparat sunt Doamne, iarasi suparat!/ "Dujmanii" ma intreaba de al meu doctorat,/ Sunt invidiosi ca m-am realizat,/ ca toti manelistii pe noi ne-au votat.
Postat 11 Ianuarie 2017, 22:42 de FaBULA
@PMO
Academiciene.....stii multe, intradevar. Cu scoala stai cam prost insa. SA VA CAUTE, asa e corect. Asa ca ne efortam si noi sa terminam clasa a 4-a ?
Postat 11 Ianuarie 2017, 20:57 de elev
@ PMO
daca ce postez eu ...dvs incadrati la categoria "atac la persoana ", probabil ca sunteti virgin.
Postat 11 Ianuarie 2017, 20:40 de Iness
ehe... doare
Stiu ca va doare rau de tot ca de unde se stiu toate astea. Inclusiv cele cu blocurile de la Lotus, clinica, cartierul Ceyrat, dealul Ciuperca s.a.m.d. . Ghinion. Multa lume le stie, stati linistiti (cel putin pana o sa va caute cei in masura ). Sper savacaute cat de curand. hahahahaha.
Postat 11 Ianuarie 2017, 19:58 de PMO
@elev
du-te tu... desteptule. daca te laud putin nu-ti dau lacrimile, mai slugutza mica ce esti. Ca de la Bolojan&co nu primesti nici macar laude, da' asta este, mai trebuie sa ai rabdare, poate te pune vice' sau "sitimeneger" peste vreo 2 mandate, ca doar nu-i fi deja pe vre-una din "slujbile aste" deja !? !?? Apropo, "ailalta postaca cu nume din familia lui J. Iglesias" e secretara ta sau o sa fie ?
Postat 11 Ianuarie 2017, 19:54 de PMO
@PMO
Moncher, sanatate maxima. Ca bodog, in (in)competenta lui incomensurabila sa te poata trata. La trup "sanatatea" ca la minte esti incurabil, consoleaza-te cu asta. . Academiciene, vezi ca cele 3 clase nu te ajuta, corect e NYMPHAEA si nu cum ai scris tu. Facem si noi un efort sa avem macar 4 clase ?
Postat 11 Ianuarie 2017, 17:34 de elev
Felicitari !
Felicitari domnule Bodog ! Dumnezeu sa va ajute sa faceti in continuare lucruri bune pentru Oradea si judet. Comentatorii si carcoteasii sunt, mai mult ca sigur, niste "catei" frustrati, asmutiti lacomanda si pusi sa faca scandal. De departe se vede ca toate aceste atacuri sunt comandate si dirijate de un dusman, care se si vede de departe cine poate fi, nu altul decat coordonatorul din umbra al ziarului sau cineva apropiat lui, dispus sa cotizeze sume importante si cine mai stie ce alte cele ca sa va faca zile fripte. Din punctul meu de vedere daca se vor vedea rezultate pozitive in continuare, poa' sa fie plagiatu' lu' peste ca nu ma intereseaza. Se stie cum umbla "fostul vice'= doctor = inginer sef = Carp" si va purta sambetele la alegerile de la universitate si probabil ca moare de ciuda ca nu a ajuns el ministru. Asta este, ghinionul lui "Gheorghe". Mai bine si-ar vedea de vila lui pe care a reparat-o si mansardat-o in timp ce se facea heliportul de la judetean (surpriza , cu aceeasi firma, specializata in orice, de la tuneluri CFR la restaurante si promenade pe dealuri si heliporturi nefunctionale) . Doar ca saaiba grija nu cumva sa "mearga la vale" si el si heliportul de la Spitalul Judetean cum a mers si dealul Ciuperca (ca e acelasi constructor de casa PNL, sau nu ?!!!! ). Sa mai vorbim si de AquaPark si Nympheea? Apropo, e adevarat ca primaria Oradea a platit din bani publici proiectul pentru Nympheea la un birou de proiectare din Ungaria cu un an mai devreme decat sa devina Mudura proprietar pe acele constructii si ca pe aceasta cale Bolojan i-a platit lui Mudura proiectul din banii nostri ? E adevarat ca se stia de atunci si cine va fi desemnat constructorul AquaParkului ? E adevarat ca primaria "va incerca" si va face parteneriate in viitorul apropiat cu Nympheea deoarece incasarile de anul trecut ale aquaparkului sunt "negative" ? Sa fie toate "oare" toate astea legate intre ele, ca de adevarat sunt adevarate . Toate.
Postat 11 Ianuarie 2017, 16:38 de PMO
Kuweit City
Primo : Macar acuma are logica al doilea doctorat .Secundo : cand si-a ales indrumatorii de doctorat s-a uitat mai intai la ei in buletin .
Postat 11 Ianuarie 2017, 15:00 de Iness
Ciudosilor si Invidiosilor !
Bravo PSD BH! Felicitari dle ministru Florian Bodog! Sa aveti sanatate si sa faceti treaba buna oriunde va veti afla!Succes!
Postat 11 Ianuarie 2017, 10:14 de carlos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON