URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 August 2018, 08:03

„Bla-bla-bla, Diaspora...”: Lilla Debelka şi colegii din PSD fac acţiuni de informare pentru cetăţeni... cu uşile închise (FOTO)

„Bla-bla-bla, Diaspora...”: Lilla Debelka şi colegii din PSD fac acţiuni de informare pentru cetăţeni... cu uşile închise (FOTO) LILLA ÎN ACŢIUNE. Lilla Debelka le-a citit de pe foaie parlamentarilor şi primarilor PSD Bihor, prefectului Ioan Mihaiu şi şefilor de instituţii deconcentrate riscurile la care s-ar supune dacă ar vrea să muncească în străinătate. De parcă politrucii ghiftuiţi cu salarii babane şi o grămadă de privilegii ar avea motive să emigreze...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PSD îşi bate joc de români pe banii lor. Ministerul pentru Românii de Pretutindeni derulează o aşa-zisă campanie naţională de informare a populaţiei asupra riscurilor la care se supun cetăţenii care vor să muncească în străinătate, dar îşi desfăşoară acţiunile fără să comunice cu aceştia!

Miercurea trecută, orădeanca Lilla Debelka, secretar de stat în MPRP, a invitat la pretinsele "dezbateri" doar ştabii PSD Bihor şi şefi de instituţii. Fără presă şi fără publicul-ţintă!

După apă la furtun, baloane de săpun!

La doar două săptămâni după ce a înfierat participanţii la mitingul Diasporei din 10 august, susţinând că aceştia vor desfiinţarea democraţiei, fostul consilier local Lilla Debelka - ajunsă prin necunoscute resorturi politice şefă a PSD Diaspora şi secretar de stat - s-a întors la Oradea mimând grija faţă de concetăţenii plecaţi în bejenie.

După ce pe 11 august scria pe Facebook că "protestul din 10 august nu poate fi considerat o manifestare a Diasporei, ci o acţiune anti-democratică", justificând abuzurile Jandarmeriei şi acuzând protestatarii de "acte grave de huliganism", pe 22 august Debelka şi-a publicat tot pe Facebook poze de la acţiunea de "informare" organizată la Prefectură în cadrul campaniei naţionale "Informare acasă! Siguranţă în lume!", gândită teoretic în interesul Diasporei şi celor care vor să muncească în străinătate. Pe care, însă, a uitat să îi anunţe!

"Românii noştri"...

Lansată de MPRP la începutul lunii mai, campania are două componente. O primă etapă, derulată în lunile mai-iunie, a fost dedicată tinerilor, iar cea de-a doua, programată pentru septembrie-octombrie, a fost rezervată adulţilor care vor să plece la munci sezoniere în agricultură sau servicii.

"Ne propunem să ajungem în fiecare judeţ şi să aducem la cunoştinţă tot ceea ce statul român are - proiecte în derulare -, pentru ca românii noştri, care doresc să studieze, să călătorească sau să muncească în afară, să ştie că nu sunt singuri şi să ştie, dacă se vor afla în dificultate, cum şi unde, pe cine pot să contacteze şi în cel mai scurt timp să beneficieze de sprijin", promitea şefa lui Debelka, ministrul Natalia Intotero.

... din nomenclatură

În Bihor, prima întâlnire a avut loc într-o sâmbătă din iunie, la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, cu liceeni aduşi cu arcanul de Inspectoratul Şcolar condus de PSD-istul Alin Novac Iuhas. Întâlnirea, la care Debelka a citit de pe foi fragmente din ghidul campanei, a inclus până şi discursuri ale deputaţilor PSD Ioan Roman şi Gheorghe Bogdan, dornici să-şi facă "imagine".

Ovidiu Galea, director de cabinet Lilla DebelkaA doua întâlnire, rezervată adulţilor, s-a ţinut miercurea trecută... cu uşile închise. Dacă ar fi să ne luăm după comunicatul MPRP, semnat ulterior de Ovidiu Galea (foto) - fost ofiţer de Securitate, poliţist de frontieră şi agent "doi şi un sfert", ajuns judecător şi suspendat din magistratură după ce a fost trimis în judecată pentru fals în declaraţii fiindcă şi-a ascuns apartenenţa la masonerie, dar "recuperat" de Debelka pe funcţia şef de cabinet - evenimentul a fost un succes.  

În realitate, însă, la întâlnirea în care secretarul de stat "a informat cetăţenii români asupra potenţialelor riscuri la care se supun în momentul în care iau decizia de a lucra în străinătate" au participat doar oficiali, precum prefectul Ioan Mihaiu, consulul român de la Gyula, Florin Vasiloni, vicepreşedintele CJ Ioan Mang, senatorul Florian Bodog şi deputaţii Gheorghe Bogdan, Ioan Roman şi Dumitru Gherman, toţi pesedişti, plus cam zece primari PSD şi şefi de instituţii deconcentrate. Nici vorbă de români de rând, care să afle "cum, unde şi pe cine pot să contacteze" dacă au probleme în străinătate!

Culmea tupeului, Galea a susţinut în comunicat şi că participanţii "au pus întrebări, astfel încât prezentarea campaniei a avut un caracter interactiv" şi a cerut presei să "mediatizeze" informaţii din broşura de campanie. Adică să facă ziariştii - neinvitaţi - munca Guvernului, şi încă pe gratis!

Metoda "mucles"

BIHOREANUL a încercat să contacteze organizatorii acţiunii de la Oradea pentru a afla motivele pentru care întâlnirea destinată publicului larg s-a ţinut doar cu "activul de partid". Dar degeaba!

Secretarul de stat Debelka nu a răspuns la telefon, adresa oficială trimisă MPRP nu a primit niciun răspuns, iar autorul comunicatului de presă, Ovidiu Galea, a refuzat să dea explicaţii. "Nu am căderea să dau relaţii. Aşteptaţi răspunsul Ministerului", a cerut fostul securist magistrat mason. Aşa cum pot să aştepte, mult şi bine, toţi românii care ar avea nevoie de asistenţă din partea statului în străinătate...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
VIZIUNEA VIZUINEI
@Sandu1206: Perfect! Eu îi văd ca pe cei mai "jegoși" pe Băse și Werner! Deși un pic am cam greșit! Werner cred că e cel mai "jegos" al Germaniei!
Postat 30 August 2018, 11:08 de soricel
Soricel
Mai sunt scăpări , dar ca și în PSD nu mai găsești. Iliescu e cel mai jegos om al României.
Postat 29 August 2018, 15:33 de Sandu1206
!!!!
Nu toti ! Dan Amedeo Lazarescu, Mona Musca, Bogdan Olteanu, Ludovic Orban ( fiu de securist ), Dan Motreanu ( fiu de securist ) si lista poate continua!
Postat 28 August 2018, 10:48 de soricel
Securiștii
Toți securiștii se ascund în PSD-ESCU, mulțumită lui tata IliESCU. Turnător șef de serviciu.
Postat 28 August 2018, 10:35 de Sandu1206
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON