URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Iulie 2014, 07:45

Banii înapoi! În plin scandal al parcărilor, RCS&RDS a taxat dublu fiecare şofer care şi-a plătit parcarea prin SMS

Banii înapoi! În plin scandal al parcărilor, RCS&RDS a taxat dublu fiecare şofer care şi-a plătit parcarea prin SMS TAXA X 2. Operatorul de telefonie şi internet RCS&RDS, partener contractual al municipalităţii la plata parcării prin SMS, a taxat cel puţin trei luni şoferii orădeni la preţ dublu, de 1 euro pe oră plus TVA. Puşi în faţa dovezilor, reprezentanţii companiei au promis returnarea prejudiciului creat şoferilor. "Regularizarea se va face pe factura următoare", a anunţat RCS&RDS printr-un SMS trimis vineri tuturor abonaţilor orădeni, după investigaţia BIHOREANULUI
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

V-aţi plătit în ultimele luni parcarea prin SMS în reţeaua RCS&RDS? Verificaţi-vă factura şi o să vedeţi că aţi fost furat.

BIHOREANUL  a descoperit că operatorul de telefonie mobilă a taxat dublu SMS-urile prin care şoferii şi-au plătit parcarea utilizând telefonul mobil, ridicând pratic taxa pentru staţionarea în loc marcat la 1 euro pe oră!

Bani să fie...

În Oradea nu ţin scuzele de genul că "n-am avut fise la mine" sau "n-am găsit parcometrul". Sistemul de parcări este gândit astfel încât numai cine nu vrea nu plăteşte staţionarea pe loc marcat. Localnicii sau şoferii în trecere pot plăti direct la parcometre cu fise sau utilizând o carte de credit, prin tichete cumpărate de la chioşcuri ori din ABC-uri, cu vouchere valorice de încărcat pe telefonul mobil sau cu abonamente comercializate de Serviciul Parcări şi, în fine, prin SMS.

Pentru şoferii comozi, ultima variantă e şi cea mai simplă. Aceştia pot plăti staţionarea cu un simplu SMS în care şi-au scris numărul maşinii expediat la numărul 7401 pentru staţionarea de o oră, în valoare de 0,5 euro plus TVA, respectiv la numărul 7408 pentru o parcare de şapte ore, în valoare de 3 euro plus TVA.

Plata prin SMS

Gândit nemţeşte, sistemul de plată cu telefonul a fost implementat în Oradea încă din anul 2008 prin sistemul TPark în reţelele Orange, Vodafone şi Cosmote. În 2012, la cererea municipalităţii, acesta a fost extins inclusiv în reţeaua RCS&RDS şi a prins imediat. Dacă în 2011 şi-au plătit parcarea cu telefonul circa 400.000 de şoferi, în anul următor numărul aproape s-a dublat. Încasările au crescut continuu, iar dacă în aprilie anul acesta Primăria a adunat din SMS-uri 16.500 lei, în lunile mai şi iunie suma a urcat la 18.000 lei lunar.

Sistemul de decontare e simplu. Serviciul Parcări din cadrul Administraţiei Imobiliare Oradea înregistrează SMS-urile în timp real, în paralel cu operatorul de telefonie, pentru a putea verifica în teren şoferii care nu şi-au plătit parcarea, centralizează datele la sfârşit de lună, face calculele, scade 20% din sumă plus TVA, reprezentând comisionul operatorului, şi îşi revendică diferenţa pe bază de factură de la firma de telefonie. Şoferul nu are însă nicio treabă cu asta. El ştie că şi-a plătit parcarea prin SMS, iar operatorul de telefonie îi va adăuga la sfârşitul lunii la factură 0,5 euro pentru ora de staţionare. Dar se înşală!

Taxaţi de două ori

BIHOREANUL a descoperit că, din primăvară, RCS&RDS a taxat şoferii de două ori pentru aceeaşi oră de parcare, urcând tarifele la un 1 euro pe oră cu de la sine putere! Abonaţii reţelei care şi-au plătit parcarea prin SMS pot verifica furtişagul foarte simplu, consultându-şi factura detaliată postată în platforma Digi Care. Şi vor avea o surpriză!

Spre deosebire de celelalte reţele mobile, RCS&RDS oferă şoferilor, cu titlu de bonus, un serviciu suplimentar. Cu zece minute înainte să expire timpul de staţionare plătit, operatorul le transmite un SMS prin care îi avertizează că urmează încetarea parcării, pentru a alege dacă să plătească în continuare sau să îşi mute maşinile. Atât doar că mesajul, teoretic gratuit, căci nu l-a cerut nimeni, este taxat cu încă 0,5 euro! Mai mult, acesta este trecut pe factură ca şi cum ar fi fost un SMS expediat de şofer cu titlu de plată a parcării! Mesajul de avertizare nu apare nicăieri în sistemul informatic în baza căruia AIO calculează lunar sumele de încasat de la operatorii de telefonie, de unde concluzia că banii încasaţi necuvenit rămân în puşculiţa RCS&RDS.

Pusă în faţa facturilor care demonstrează că ambele SMS-uri, atât cel de parcare, cât şi cel de avertizare, sunt taxate cu câte 0,5 euro, Claudia Purde, directorul economic al AIO, a spus că nu poate fi decât o greşeală. "Nu ştim ce s-a întâmplat. În sistemul nostru apare un singur SMS, cel trimis pentru plata parcării. Trebuie să fie o greşeală şi o vom comunica operatorului".

Ne cerem scuze!

03_mircea_mihaila.jpgAvertizaţi cu privire la situaţia creată, de către conducerea AIO, în cursul zilei de joi, după sesizarea BIHOREANULUI, reprezentanţii RCS&RDS şi-au asumat întreaga responsabilitate. "Nu cred că este o eroare a Serviciului Parcări. Se fac verificări şi în câteva zile vom avea o imagine completă. Cert e că programul de plată a parcării prin SMS funcţionează de trei ani fără să avem neplăceri. Probabil problemele au apărut în ultimele două-trei luni", a spus Mircea Mihăilă (foto), director zonal de vânzări în cadrul companiei.

Oricum, toţi clienţii vor fi despăgubiţi. "Dacă este vorba de o greşeală care ne aparţine vom face corecţiile necesare la prima factură", a promis directorul. De apreciat că reprezentanţii firmei s-au lămurit extrem de repede, în numai o zi. Vineri, RCS&RDS le-a şi transmis abonaţilor un SMS prin care a anunţat, lapidar, dar lămuritor, situaţia apărută. "Vă informăm că unele mesaje SMS de plată a parcării au fost tarifate eronat. Regularizarea se va face la factura următoare. Ne cerem scuze. RCS&RDS", se arăta în mesajul trimis. Unul netaxat, sperăm...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Sunt buni
RDS s-a specializat in tzepe.
Postat 29 Iulie 2014, 13:20 de silviu
ACEEASI POLITICA CA SI CEI DE LA CARTIERUL PRIMA ! RUSINE !
ACEEASI POLITICA CA SI CEI DE LA CARTIERUL PRIMA ! RUSINE !
Postat 29 Iulie 2014, 12:56 de jvc
Daca merge de ce nu?
Politica RDS : Banii la noi, teapa la ei. Rusine!
Postat 29 Iulie 2014, 12:22 de Tudor
Saracii
Strang bani sa cumpere drepturile de televizare pentru Liga1. :)
Postat 29 Iulie 2014, 10:47 de antal
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON