URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Noiembrie 2017, 11:59

Amici inamici: O veche prietenie a doi cunoscuţi patroni Oradea s-a transformat în scandal

Amici inamici: O veche prietenie a doi cunoscuţi patroni Oradea s-a transformat în scandal CLIENTUL NOSTRU... "Maşină bună, ingineri incompetenţi", spune Vasile Coroiu (foto) despre Nissanul pentru care a plătit 28.235 euro firmei Auto Bara. "Este intolerabil ca un client să fie jignit în felul ăsta", zice el după ce şeful de service l-a înjurat prin SMS-uri
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Până nu demult, Vasile Coroiu, fondatorul Drumuri Orăşeneşti, şi Octavian Bara, proprietarul Auto Bara, erau prieteni apropiaţi. Amândoi au absolvit Politehnica din Timişoara şi ambii au înfiinţat firme de top în Oradea.

"Când Auto Bara s-a mutat de pe amplasamentul vechiului Service Dacia i-am ajutat cu utilaje. «Să trăiţi, domnule director!», îmi spunea atunci şeful de service. Acuma mă înjură ca ultimul birjar", se plânge Coroiu. Pricina? O maşină ce i-a fost livrată cu o defecţiune pe care, spune el, angajaţii de la service nu ştiu s-o remedieze.

Gipan cu baiuri

Cu câţiva ani în urmă, Vasile Coroiu s-a pensionat şi a vândut firma Drumuri Orăşeneşti, dar şi-a făcut o alta, mai mică. "Umblu mult, aşa că am cumpărat de la Auto Bara un Nissan XTrail", povesteşte el. Maşina a plătit-o în aprilie 2016, dar i-a fost livrată după o lună. "Mi s-a spus că avea o problemă la computerul de bord. Primii 500 km au fost un chin. Nu puteam accelera nicicum peste 100 km/h, nu ducea motorul...".

Ulterior, a fost înlocuit atât ECM-ul, cât şi sonda Lambda, care reglează amestecul aer-carburant, dar degeaba. "Filtrul de particule se îmbâcsea des", spune Coroiu, motiv pentru care a dus-o de mai multe ori în service, unde filtrul a fost regenerat. "La un moment dat, mi s-a spus că nu ştiu să şofez, că subturez motorul, şi mi s-a cerut să folosesc mai rar treptele de viteză 5 şi 6. Mă întreb de ce constructorul nu i-a făcut doar 4 trepte", zice inginerul, ironic. 

Anul acesta, în iulie, un specialist Nissan România a reprogramat computerul şi, împreună cu acesta şi cu directorul executiv al Auto Bara, Marius Mihuţi, Coroiu a făcut un test urban şi extraurban de 80 km, fără probleme. "La sfârşit i-am întrebat dacă prin modul de a şofa eu sunt cauza producerii fenomenului. Verbal au recunoscut că nici vorbă".

Au umblat la efecte

Coroiu afirmă că maşina a funcţionat normal doar cu intermitenţe. "De la 18.700 km la 25.600 km nu au mai fost probleme, apoi au reapărut. Pe bord se aprinde semnalarea Stop Auto System Default, iar motorul pierde din putere. La începutul lunii octombrie am mers în Germania cu o viteză medie de abia 60 km/h. N-am putut depăşi nici TIR-uri". La întoarcere maşina "şi-a dat drumul" singură, ca de multe alte ori. "Într-o zi pot fi şofer prost, iar în alta bun?".

Inginerul s-a documentat să afle de ce se înfundă des filtrul, afectând funcţionarea motorului. "Cauzele variază de la calitatea carburantului şi uleiului la utilizarea preponderent în regim urban, dar la mine nu e cazul. Pun cea mai scumpă motorină, iar din 32.000 km, 22.000 i-am făcut în afară. Mai pot fi probleme la senzorii de temperatură şi presiune, la valve, injectoare, turbosuflantă, furtunele de intercooler ori aer. Oricare poate provoca înfundarea filtrului, situaţie în care calculatorul motorului îi limitează turaţia la 2.000 rotaţii pe minut". Altfel spus, "cei de la service, din incompetenţă, au umblat mereu la efect, regenerând filtrul de mai multe ori, dar niciodată la cauze".

Ca-ntre ingineri

Nemulţumit, pe 13 octombrie Coroiu a dus din nou maşina în service. În aceeaşi zi, la ora 14.23, a primit de la şeful acestuia, Florin Gaceu, un SMS cu mesajul: "Incompetenta e mata (!) cacatule. Nesimptit (sic!) ordinar ce esti". Seara, la 19.02, încă unul: "Gunoiule daca mai pomenesti numele meu vreo data (!)... pana acum am inghitit tampeniile tale de inginer de material rulant dar jur ca nu le mai inghit, mizerie a lumi (sic!) trecute ce esti".

Simţindu-se grav jignit, Coroiu s-a plâns în scris patronului Bara. Pe 20 octombrie, în locul acestuia i-a răspuns însă directorul executiv Marius Mihuţi, care i-a transmis că neînţelegerile client-angajat nu privesc firma, deoarece Gaceu a trimis SMS-urile de pe telefonul personal sau după programul de lucru: "Vă rugăm să vă adresaţi instanţei pentru a rezolva orice conflict de natură privată".

Convins că firma vrea să amâne remedierea defecţiunii până la anul, când expiră garanţia, Coroiu a sesizat Protecţia Consumatorului şi concomitent se pregăteşte să deschidă şi un proces. Oricum, "mai bine îmi duc maşina pe viitor la Nissan Debreţin decât în Oradea", spune el.

Nu se bagă

Octavian Bara, patronul Auto BaraDe cealaltă parte, patronul Auto Bara susţine că nu maşina are probleme. "Dl Coroiu a mai avut un Audi A6 şi un Nissan, şi cu amândouă a avut aceleaşi probleme. Probabil conduce subturat. Noi nu putem impune niciunui client cum să şofeze", a declarat BIHOREANULUI Octavian Bara (foto).

Cât despre jignirile aduse clientului de propriul angajat, Bara afirmă că, deşi i-a sugerat subalternului să-şi ceară scuze, tot Coroiu e vinovat: "El a început cu insultele, de trei ori l-a făcut incompetent pe Gaceu". În fine, patronul spune că nu vrea să se amestece în "polemica" dintre cei doi, pe care o consideră strict personală. "Să meargă în proces", zice Bara, convins că nu are ce reproşa nici maşinii, nici angajaţilor, nici sieşi...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Nicio treaba nu are dlui cu condusul ...nici cu omenia!
...Clientul care crede ca totul i se cuvine.Nu tine cont ca esti profesionist si practici un serviciu , pentru care trebuie sa fii respectat! Sunt convins ca a fost servit cum se cuvine dar,grandomania si o asa zisa prietenie cu patronul i-a dat dreptul sa il injoseasca pe angajatul firmei! E plina lumea de astfel de personaje ! Sunt convins ca daca va i dat in judecata, o va cam incasa! cat despre utilaj, orice service din oras il poate lamuri!Insa prostul nu e prost destul,daca nu-i si un pic mai mult fudul! In rest, calm, rabdare si drumuri bune ,fara evenimente deosebite!
Postat 08 Noiembrie 2017, 08:09 de carlos
SIE vs. SRI !?!
Unii vand masini iar altii se fac ca le conduc !?!
Postat 07 Noiembrie 2017, 19:17 de WinDos
Sa fie pace ...
Tavi Bara sa-i angajeze un sofer lui Vasile Coroiu, pe care acesta din urma sa-l omeneasca corespunzator, peste salariul minim pe economie, acordat de #autobara. In timpul acesta soferul evalueaza situatia si da la final un raport scris, independent de opiniile partilor, care se transmite doar la Bihoreanul. Apoi, redactia le ia banii de publicitate si unuia si altuia, iar noi aplaudam ca la emisiunea cu Toader si Maria ...
Postat 07 Noiembrie 2017, 19:09 de CrisDumi
Mai sa fie.
Bunul renume al firmei Autobara este mai presus de orice acuze ale unui sofer care conduce subturat si insista sa faca asta. Penibil. Probabil cand au vandut masina trebuiau sa introduca si un curs de utilizare al acesteia. Sa priceapa tot... romanul.
Postat 07 Noiembrie 2017, 14:13 de Iosca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON