URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Aprilie 2020, 09:03

"Academician" uitat: Controversatul Mircea Ifrim, fondatorul Facultăţii de Medicină din Oradea, a murit în anonimat

'Academician' uitat: Controversatul Mircea Ifrim, fondatorul Facultăţii de Medicină din Oradea, a murit în anonimat CU VENIN. Ultima apariţie publică a lui Mircea Ifrim la Oradea a fost în 2013, când a venit aici special pentru a-şi lansa autobiografia. Intitulată "Navigând în furtună", cartea în care şi-a povestit viaţa îi are, însă, în prim-plan pe membrii familiei Maghiar, acuzaţi de autor că i-au trădat încrederea şi, ca atare, prezentaţi în culori absolut dezonorante
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fost apropiat al primului rector orădean, Teodor Maghiar, devenit apoi cel dintâi duşman al familiei, primul decan al Facultăţii de Medicină, Mircea Ifrim, a murit, pe 22 martie, în deplin anonimat.

De numele lui se leagă multe scandaluri notorii din istoria Universităţii. Şi, deşi a fost decan la FMF chiar mai mult decât legea îi permitea, Ifrim n-a lăsat în urmă vreo ilustră moştenire, ci mai degrabă un gust amar...

Academician din pix

Anunţul privind moartea lui Ifrim a fost făcut de Academia de Ştiinţe Medicale (ASM), for pe care Ifrim l-a prezidat, dar a trecut neobservat, pe fondul preocupării privind pandemia provocată de noul coronavirus. Fostul profesor a murit într-un spital din Bucureşti, în urma unui infarct.

"Cu mare durere şi regret anunţăm stingerea din viaţă a acad. prof. univ. dr. Mircea Ifrim, preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale din România. Personalitate marcantă, ocupând înalte funcţii în diferite instituţii şi organisme din domeniul ocrotirii sănătăţii, academicianul Mircea Ifrim şi-a dedicat ultimii ani din viaţă activităţilor din cadrul Academiei de Ştiinţe Medicale, pe care a slujit-o cu devotament", se arată în anunţul ASM. Ifrim s-a pretins mereu un academician, chit că niciodată n-a făcut parte din Academia Română. Deşi are nume pompos, ASM este, în realitate, doar o asociaţie nonguvernamentală.

Decesul lui Ifrim a scos la iveală şi vârsta reală a fostului decan. Potrivit ASM, acesta ar fi împlinit, în luna mai, 81 de ani. Oricât de ciudat ar părea, fostul profesor şi-a ascuns etatea, pretinzându-se cu 4 ani mai tânăr. În 2006, ca să evite pensionarea de la FMF, el şi-a schimbat în CV anul naşterii, din 1939 în 1943, manevră care nu l-a salvat însă de eliminarea lui din facultate. După ce a preluat conducerea Universităţii de la tatăl său, Doru Maghiar l-a pensionat forţat. Şi a declanşat un război...

Fals pentru nevastă

Mircea Ifrim a fost primul decan al FMF, fondatorul Universităţii, Teodor Maghiar (foto), aducându-l din Bucureşti tocmai ca să poată înfiinţa facultatea. Ifrim a condus FMF din 1991 până în 2006, mai mult decât îi permitea legea şi în ciuda faptului că, simultan, a fost şi deputat PRM-ist la Bucureşti, la peste 600 km distanţă. Prieten la toartă cu Unchiu’, a făcut ce-a vrut. Şi, aşa cum avea să se afle mai târziu, a făcut multe!

Ani la rând, Ifrim a locuit la hotel, pe banii Universităţii, şi nu singur, ci cu soţia lui exotică, Cheng Feng, o chinezoaică cu 20 de ani mai tânără decât el. Mai mult, după cum avea să descopere Ministerul Educaţiei în 2009, în urma unui control la Oradea, Feng a fost admisă ilegal la doctorat în Anatomie la FMF, sub conducerea soţului-decan, şi a devenit dascăl, deşi era doar o absolventă mediocră a unei Universităţi de Meserii din Huabei, China, care nici nu avea permis de muncă în România. Trecând peste orice lege, special pentru ea, Ifrim a inventat o catedră de Medicină tradiţională chineză, cum nicio altă universitate românească nu avea. De asemenea, a uns-o doctor, aşa cum a făcut cu mulţi alţii...

Anchetă fără finalizare

Supărat pentru că în 2006 a fost tras pe dreapta fără voia sa, Ifrim a devenit duşmanul familiei Maghiar: i-a pârât la DNA Bucureşti pe bătrânul Unchi şi pe fiii acestuia, Doru şi Adrian, reclamându-i că au eliberat zeci şi zeci de diplome unor străini care nu au călcat niciodată pe la Oradea.

Acuzaţiile lui Ifrim au declanşat o anchetă amplă, finalizată în noiembrie 2012, la două luni după decesul lui Teodor Maghiar. Fiii lui tot au fost trimişi în judecată, acuzaţi că au falsificat 39 de diplome, dar procesul s-a încheiat în 2015 fără un verdict, după ce judecătorii au concluzionat că faptele s-au prescris.

Judecata de apoi

Culmea este că răzbunarea lui Ifrim s-a întors împotriva lui. Cercetând taman cele reclamate de el, DNA Bucureşti a început, în 2009, cercetarea lui penală, pe motiv că şi el a făcut multiple falsuri!

Procurorii au depistat că Ifrim a înscris mai mulţi străini la FMF direct în anii II sau III de studiu, fără ca aceştia să îndeplinească condiţiile prevăzute de lege. De asemenea, au depistat procurorii, studenţii pur şi simplu îşi alegeau profesorii care să-i examineze, fără să conteze că nu sunt titularii cursului respectiv. Aşa s-a ajuns ca un italian admis fraudulos să dea 13 examene cu acelaşi profesor, ales chiar de el, cu girul lui Ifrim!

Deşi fraudele erau evidente, din motive doar de ei ştiute, procurorii nu l-au mai trimis în judecată. Aşa că "academicianul" a murit cu cazierul curat, urmând să mai dea socoteală doar la judecata de dincolo...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
In anonimat?!
Moartea este cea mai personala, intima intamplare care i se intampla omului. Astfel ca, toti oamenii mor in anonimat. Larma media este o frectie la un picior de lemn pentru unul trecut in nefiinta.
Postat 06 Aprilie 2020, 12:37 de marginan
virusul din interiorul sistemului medical
"Progeniturile" lui medicale, doctorii făcuți prin corespondență, asistentele absolvente de facultate de medicină Oradea pentru asistenți medicali, brancardierii ajunși miniștri ai sănătății în guvernele României, toți acești farsori cocoțați în posturi de șefi ai sistemului medical de azi, care dau bir cu fugiții la primul obstacol profesional, vinovații pentru sărăcirea spitalelor și pentru dotarea jalnică a acestora, sunt virușii cei mai periculoși pentru bietul nostru popor bolnav și fizic și psihic...
Postat 06 Aprilie 2020, 12:34 de decalog
Hotul striga...
Nu venea doar cu "exotica" ci avea si o javra pe care o plimba pe coridoarele hotelului "Continental"(fost Dacia), venea si pleca cu aeroplanu'cand vrerea muschii lui atrofiati!! Cand i "s-a taiat macaroana" a incepud "dezvaluirile" legate de diplomele false eliberate de facultatea de medicina!! Dar el nu le-a semnat?? Nu stia nimic??!! Oare era decan sau ***??!!
Postat 06 Aprilie 2020, 10:20 de AnaConda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON