URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Aprilie 2011, 13:19

(Dez)moştenitorii Bihorului

(Dez)moştenitorii Bihorului DE VÂNZARE. Castelul de la Gheghie (foto), retrocedat anul trecut moştenitorilor boierului Alexandru Mateescu, este ţinut închis, cu uşile bătute în scânduri. Zvonurile care circulă printre localnici zic că moştenitorii ar fi respins o ofertă de cumpărare la preţul de 3 milioane de euro ca fiind prea modestă...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Întâi au fost revendicate câteva terenuri agricole, apoi cabana de la Vadu Crişului, castelul de la Gheghie şi chiar pădurile Bihorului! Averea boierului Alexandru Gheorghe Mateescu este însă mult mai mare...

Cel puţin aşa susţin succesorii acestuia, implicaţi de câţiva ani în procese cu mize de zeci de milioane de euro, în care bihorenii de rând, cu proprietăţi modeste, nu sunt decât victime colaterale...

"Despăduriţi" de instanţă

În septembrie 2010, judecătorarea Ioana Dudaş din Aleşd a pronunţat o sentinţă şocantă: a dispus reîmproprietărirea moştenitorilor boierului Alexandru Gheorghe Mateescu pe o suprafaţă de 62.682 hectare de pădure revendicată de la primăriile comunelor Vadu Crişului, Şuncuiuş, Auşeu şi Măgeşti. Decizia era cu atât mai năucitoare cu cât suprafaţa este de două ori mai mare decât tot teritoriul celor patru comune! Şi asta cu drumuri, arături şi acareturi cu tot.

Dacă sentinţa va deveni definitivă, nu doar că va dispărea Ocolul Silvic Aleşd, dar 92% din codrii Bihorului vor trece în proprietatea privată a unei singure familii. Prefectura a făcut recurs la Tribunalul Bihor, dar moştenitorii boierului au obţinut strămutarea procesului la Olt, pe motiv că autorităţile judeţene ar putea face presiuni asupra judecătorilor. Aşa cum n-au făcut până acum...

"Dreaptă" şi multă despăgubire

Miza litigiului este copleşitoare. Fost petrolist în zona Prahovei în perioada interbelică, boierul Mateescu a deţinut în Bihor imobile, terenuri şi păduri. Nu a avut însă descendenţi cărora să le lase imensa avere. Cei doi fii rezultaţi din prima căsătorie au murit de tineri, după care, deşi s-a recăsătorit, nu a mai avut alţi urmaşi.

În 1952, la moartea boierului, averea a fost lăsată celei de-a doua soţii, Victoria, iar la decesul acesteia, în 1992, a fost trecută prin testament nepotului Clitus Radu, din Bucureşti, care a îngrijit-o pe Victoria la bătrâneţe. După revoluţie, nepotul - el însuşi trecut de 60 de ani - a revendicat bunurile familiei la concurenţă cu alte rude de sânge ale boierului. Cum verii săi nu şi-au putut proba în instanţă dreptul la moştenire, după ani de procese i-a revenit întreaga succesiune.

Clitus a revendicat cabana de la Vadu Crişului, păduri şi terenuri. Şi nu doar că le-a primit, dar le-a şi vândut! Cabana şi terenul aferent le-a dat în 2006, cu 250.000 euro, Consiliului Judeţean Bihor, care nu voia să lase intrarea în peşteră fără accesul ce se putea face doar pe la cabană, iar cele 988 hectare de pădure din zonă le-a vândut multinaţionalei Scolopax cu 5 milioane de euro. Bătrânul a murit, însă, înainte de a primi şi castelul de la Gheghie. În 2010, când Primăria comunei Auşeu a retrocedat palatul, Clitus era mort de 4 ani.

Din avocaţi, moştenitori

Prin testament, defunctul Clitus Radu a lăsat totul mamei sale, Maria Radu, în vârstă de 85 de ani, care a murit şi ea în februarie 2011. Iar acum bătălia pe avere este continuată de casa de avocatură Elena Mureşan din Alba Iulia, care a reprezentat interesele bătrânilor, şi de Andreea Radu, o tânără economistă din Timişoara, fiica fratelui lui Clitus, nepoată a defunctei Maria.

Avocaţii nu sunt foarte vorbăreţi. "Am cumpărat dreptul litigios de la Maria Radu. (...) Informaţiile sunt confidenţiale şi nu am de gând să le fac publice", declara luna trecută avocatul Elena Mureşan unei publicaţii locale.

BIHOREANUL a reuşit să afle, în schimb, de la Andreea Radu motivele secretomaniei. Nepoata lui Clitus susţine că averea s-ar ridica la sute de milioane de euro şi cuprinde, pe lângă păduri, 10 fabrici în zona Breaza din judeţul Prahova, două apartamente în centrul Capitalei, o mină de argilă, terenul de sub Peştera Urşilor din Chişcău, un palat în Austria, castelul din Gheghie şi chiar castelul Iuliei Haşdeu din Câmpina, judeţul Prahova!

Ofertă cu "acadele"

Succesorii boierului de odinioară se judecă inclusiv între ei. "Toată povestea a început în ianuarie 2006, după decesul unchiului meu, Clitus Radu, când avocata Elena Mureşan a luat-o în întreţinere pe bunica mea, Maria Radu, dar cu japca", acuză Andreea Radu.

Nepoata spune că, locuind în Timişoara, a aflat de decesul unchiului abia după o lună. A încercat zadarnic să îşi contacteze bunica prin telefon. "Convorbirea telefonică a fost preluată de o anume Elena Mureşan, care m-a invitat la Bucureşti să semnez o declaraţie de renunţare la moştenirea lăsată de unchi, spunându-mi că după decesul bunicii tot eu şi surorile mele o vom moşteni", spune Andreea Radu.

De teamă că va fi înşelată, a refuzat propunerea avocatei, iar acum e convinsă că avea dreptate să fie suspicioasă. Cele două surori ale Andreei, rezultate din prima căsătorie a tatălui, au renunţat însă la pretenţii pentru doar 10.000 euro!

Ofertă de pace

Averea boierului Mateescu a fost disputată de-a lungul anilor la instanţe din Argeş, Bihor, Braşov, Bucureşti şi Sibiu. Succesorii răposaţilor Clitus şi Maria Radu şi-au contestat reciproc atât calitatea de moştenitori cât şi testamentele prin care a fost transferată averea.

Miza e uriaşă, aşa că în februarie 2011, la înmormântarea bătrânei, avocata Mureşan a făcut un pas spre "împăcare". "După ce în urmă cu câţiva ani încerca să mă facă să renunţ la moştenire contra sumei de 10.000 de euro, de data asta mi-a propus să recunosc şi să accept testamentul în favoarea fiului său, Mureşan Cristian, care ar deveni singurul moştenitor al defunctei Radu Maria", povesteşte Andreea.

Răsplata ar fi fost pe măsură: un milion de euro dacă instanţa va retroceda mai puţin de 10.000 din cele 62.000 hectare de păduri revendicate în Bihor, sau 2 milioane de euro dacă va da mai mult! Singura condiţie este ca plata să se facă la vânzarea pădurilor.

Războiul continuă

Nepoata din Timişoara a respins oferta. "Nu ar fi avut niciun interes să valorifice cele 62.000 hectare de pădure când simpla lor exploatare le-ar fi adus anual 6 milioane de euro, adică de trei ori mai mult decât îmi promiteau mie", explică Andreea Radu. Şi, cum înţelegerea era ca plata să se facă doar la vânzarea pădurilor, în condiţiile în care ea ar fi renunţat la moştenire, avocata n-ar mai fi avut interesul să vândă pădurile şi, deci, nici ea nu şi-ar mai fi primit banii.

Oricum, când vine vorba de averea lui Mateescu, instanţele au prostul obicei să dea sentinţe dubioase. Căci cum altfel ar putea fi considerate retrocedarea unei suprafeţe de pădure de două ori mai mari decât tot pământul comunelor pe care se cereau făcute împroprietărirea şi "privatizarea" tuturor pădurilor Bihorului?...


"Am încercat să intru în contact cu bunica, dar avocata Mureşan mi-a restricţionat accesul la ea. O mutase deja la Alba Iulia, chiar la domiciliul dumneaei. Am fost avertizată să-mi văd de treabă şi să nu intervin în aceste probleme, pentru că nu ştiu la ce mă expun"

Andreea Radu, moştenitoarea boierului Mateescu


SE JUDECĂ ÎN OLT
Recurs pentru pădurile bihorene

04-Alice-Lupes.jpgRecursul făcut de Prefectura Bihor la sentinţa pronunţată de Judecătoria Aleşd pentru retrocedarea a 62.682 hectare de pădure va avea prima înfăţişare pe 27 aprilie, la Tribunalul Olt. Şefa Direcţiei Juridice a Prefecturii, Alice Lupeş (foto), spune că de data aceasta vor fi parte în proces şi Ministerul Finanţelor, Direcţia Silvică Bihor, plus primăriile din Vadu Crişului, Şuncuiuş, Auşeu şi Măgeşti, care riscă să rămână fără păduri. De cealaltă parte, se pare că va apărea pentru prima dată ca reprezentant al moştenitorilor timişoreanca Andreea Radu.

"Sperăm ca prima sentinţă să nu rămână definitivă. Vom depune acte ce dovedesc că suprafaţa revendicată depăşeşte suprafaţa administrativă a comunelor", spune Lupeş, care este surprinsă mai ales de faptul că judecătoarea din Aleşd nici măcar nu a citat Prefectura şi a dat sentinţa chiar la prima înfăţişare.

Primarii celor patru comune afirmă că îşi vor trimite şi ei juriştii la proces. "Dacă judecătorii au fost în stare să dea moştenitorilor de două ori mai multă pădure decât suprafaţa totală a comunelor, ce să mai zicem? Nu stă nimeni să vadă că boierul şi-a vândut din terenuri înainte de naţionalizare, dar că ţăranii n-au apucat să se întăbuleze? Nici că după război au fost două reforme agrare, şi nimeni n-avea cum să deţină atâta pădure?", spune cu năduf unul dintre primari.

Şi are dreptate, căci încă din 1946 niciun proprietar nu deţinea mai mult de 50 de hectare, nu doar de pădure, ci şi de terenuri agricole, iar actuala legislaţie permite retrocedarea doar a proprietăţilor confiscate sub regimul comunist. Or, reformele agrare nu comuniştii le-au făcut...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
Andreea Radu e o fata super inteligenta
Andreea Radu e o fata de nota 10.
Postat 13 August 2012, 01:02 de Anonim
http://www.concretmedia.ro/investigatii/codrii-bihorului-dati-ca-la-nunta-unor-avocati-din-alba-iuli
Postat 09 Iunie 2011, 01:06 de Anonim
AFACEREA MATEESCU IN PENITA NOTARILOR
http://lucianicolescu.blogspot.com/2011/05/cum-se-vede-mostenirea-mateescu-in.html
Postat 18 Mai 2011, 17:26 de lucia nicolescu
ESCROCII IN LIBERTATE
OAMENI BUNI, MARE ATENTIE CE CUMPARATI!!! NU VA LASATI INSELATI DE APARENTE, NU CUMPARATI NIMIC DE LA FAMILIA MURESAN, PT CA NIMIC DIN CEEA CE AU DE VANZARE NU LE APARTINE SI TOT CE IESE DIN MANA LOR ESTE UN MARE FALS!!! CUMPARATORII CELOR 988 HA IN LITIGIU AU FOST PACALITI, EI NEPUTAND INTABULA TERENURILE INTRUCAT EXISTA UN PROCES DE ANULARE A ACTULUI DE VANZARE-CUMPARARE INCHEIAT IN CONDITII DUBIOASE DE NOTARA DIN BUCURESTI BRAICAU EMILIA, FOSTA JUDECATOARE DE ALBA-IULIA SI BUNA PRIETENA DE-A AVOCATEI MURESAN-DOMICILIATA IN ALBA-IULIA. SE PARE CA CELE DOUA SUNT SI \"PARTENERE DE AFACERI\", BRAICAU EMILIA FIIND CEA CARE A INCHEIAT SI CEL DE-AL DOILEA ACT DE INTRETINERE INTRE MARIA RADU SI AVOCATA, ACT IN CARE MAREA MAJORITATE A BUNURILOR ERAU IN LITIGIU. FERITI-VA DE FAMILIA MURESAN! SUB APARENTA UNEI CASE DE AVOCATURA \"RESPECTABILA\" SE ASCUNDE O FAMILIE DE HOTI!!!
Postat 08 Mai 2011, 01:49 de Daniel
ESCROCII IN LIBERTATE
OAMENI BUNI, MARE ATENTIE CE CUMPARATI!!! NU VA LASATI INSELATI DE APARENTE, NU CUMPARATI NIMIC DE LA FAMILIA MURESAN, PT CA NIMIC DIN CEEA CE AU DE VANZARE NU LE APARTINE SI TOT CE IESE DIN MANA LOR ESTE UN MARE FALS!!! CUMPARATORII CELOR 988 HA IN LITIGIU AU FOST PACALITI, EI NEPUTAND INTABULA TERENURILE INTRUCAT EXISTA UN PROCES DE ANULARE A ACTULUI DE VANZARE-CUMPARARE INCHEIAT IN CONDITII DUBIOASE DE NOTARA DIN BUCURESTI BRAICAU EMILIA, FOSTA JUDECATOARE DE ALBA-IULIA SI BUNA PRIETENA DE-A AVOCATEI MURESAN-DOMICILIATA IN ALBA-IULIA. SE PARE CA CELE DOUA SUNT SI "PARTENERE DE AFACERI", BRAICAU EMILIA FIIND CEA CARE A INCHEIAT SI CEL DE-AL DOILEA ACT DE INTRETINERE INTRE MARIA RADU SI AVOCATA, ACT IN CARE MAREA MAJORITATE A BUNURILOR ERAU IN LITIGIU. FERITI-VA DE FAMILIA MURESAN! SUB APARENTA UNEI CASE DE AVOCATURA "RESPECTABILA" SE ASCUNDE O FAMILIE DE HOTI!!!
Postat 08 Mai 2011, 01:48 de Daniel
IMPOSTORII MURESAN
FAMILIA AVOCAT MURESAN ESTE O FAMILIE DE IMPOSTORI SI INFRACTORI CARE AU VANDUT MII DE HECTARE DE PADURE AFLATE IN LITIGIU, TERENURI NEINTABULATE, CARE NICI MACAR NU SE PUTEAU TRANZACTIONA, PE 5 MILIOANE DE EURO, AU VANDUT O CABANA LA VADU CRISULUI, AFLATA TOT IN LITIGIU, CONTRA SUMEI DE 250.000 EURO SI AU REFUZAT O OFERTA DE 3 MILIOANE DE EURO PE CASTELUL DE LA GHEGHIE, CASTEL OBTINUT TOT PRIN MARSAVII, PRIN STRAMUTARI SI DISJUNGERI DE DOSARE, FACILITATE DE PERSOANELE PE CARE LE-AU "CUMPARAT" CU BANII LUATI PE BUNURILE VANDUTE ILEGAL, BUNURI CARE NU LE APARTINEAU. ACUM SUSTIN CA AU CUMPARAT DREPTURILE LITIGIOASE DE LA MARIA RADU, O BATRANA CARE A FOST PARAVANUL LOR TIMP DE 5 ANI SI PE CARE, DE CAND A FOST LUATA DE EI IN "INTRETINERE", NU A MAI VAZUT-O NIMENI LA FATA. ALTA INFRACTIUNE...IN CALITATE DE AVOCATI EI NU AVEAU DREPTUL SA CUMPERE DREPTURI LITIGIOASE DE LE NIMENI, CU ATAT MAI PUTIN BUNURI AFLATE IN LITIGIU, BUNURI A CAROR MASA NU ESTE DETERMINATA SI CARE NU AU NICI MACAR TITLU DE PROPRIETATE. SA NU MAI VORBIM DE FAPTUL CA PRIN ACELE ACTE DE INTRETINERE S-A FACUT SI EVAZIUNE FISCALA, S-A INTOCMIT UN CONTRACT DE INTRETINERE PE 62.000 HA CARE VALOREAZA CEL PUTIN 62 MILIOANE EURO, FARA A FI TRECUTA IN CONTRACT VALOAREA, IAR ONORARIUL NOTARULUI A FOST DE 1200 RON... CINEVA SE PARE CA FURA SI STATUL... AU REUSIT SA INDEPARTEZE DE LA MOSTENIRE RUDELE BOIERULUI, IAR ACUM ACESTI HOTI INCEARCA SA LE INDEPARTEZE SI PE NEPOATELE BATRANEI PE CARE AU TINUT-O TIMP DE 5 ANI INCARCERATA IN CASA LOR CU GRATII DIN ALBA IULIA, DE FRICA SA NU EVADEZE SI EI SA PIARDA AVEREA... SI DACA FUGEA, TOT ISI PROCURAU EI PESTE NOAPTE ALTE ACTE FALSE PRIN CARE SA RAMANA MOSTENITORI, ASA CUM LE ESTE OBICEIUL. POLITIA SI PROCURATURA AR TREBUI SA SE SESIZEZE CAT MAI CURAND POSIBIL SI SA IA MASURILE CE SE IMPUN IMPOTRIVA ACESTOR INFRACTORI CARE SUNT INCA IN LIBERTATE. DAR LA NOI IN TARA CINE FURA UN OU ESTE INCHIS, IAR CINE FURA MILIOANE DE EURO ISI PERMIRTE LUXUL DE A SPAGUI SI DE A TRAI PE PICIOR MARE...SAU CEL PUTIN ASA ERA PANA NU DEMULT...CA MAI NOU SE PARE CA AUTORITATILE AU INCEPUT SA SE MOBILIZESE SI SA ISI FACA TREABA CUM TREBUIE. ATENTIE!!! AVOCATA ELENA MURESAN ARE UN NEPOT PROCUROR LA DIICOT. DOMNILOR PROCURORI, NU LASATI PLANGERILE PENALE INAINTATE IMPOTRIVA FAMILIEI MURESAN SA AJUNGA PE MANA NEPOTULUI, CA IN URMATORUL AN MURESENII AR PUTEA PRETINDE TOATA ROMANIA!!!
Postat 08 Mai 2011, 01:06 de Alexandru
Adevarata Radu Andreea
Andreea Radu, de 27 de ani, din Timişoara şi Petre Duică, de 27 de ani, din Strehaia, sunt acuzaţi de înşelăciune, după ce 13 oameni i-au reclamat că le-au închiriat acelaşi apartament. Păgubiţii au negociat fiecare în parte cu cei doi tineri, care le-au arătat un apartament în centrul Timişoarei. „Cei doi tineri cercetaţi au închiriat de 13 ori apartamentul. Chiriaşii s-au trezit în faţa unei uşi încuiate şi s-au întâlnit cu alţi oameni care susţin că au fost înşelaţi. Avem 13 plângeri până în prezent, însă este posibil ca să existe şi alţi păgubiţi pe care îi rugăm să se prezinte la poliţie să depună plângere", a declarat Marinela Apostolache, purtător de cuvânt al Poliţiei Timiş. Poliţiştii i-au reţintut pe cei doi tineri, însă magistraţii Judecătoriei Timişoara au decis să-i cerceteze în libertate pe cei doi tineri. Francezul care a lăsat-o pe fată să locuiască în apartament plecase în ţara lui şi avea nevoie de cineva care să aibă grijă de locuinţă, cu codiţia ca femeia să achite utilităţile. Când s-a întors în Timişoara, francezul a constatat că are datorii la utilităţii de 2.000 de lei, iar tinerii chiriaşi au luat aproape 2.000 de euro pe chirii ilegale de la persoanele înşelate.
Postat 05 Mai 2011, 18:15 de stanciu
Adevarata Radu Andreea
Radu Andreea ….infractoare de drept comun….căutaţi la Jud.Timişoara, Dos.nr 10350/325/2010 în care tînăra „economistă” a escrocat 15 persoane!!!... această individă şi-a ameninţat bunica, pe care nu a cunoscut-o personal, a târât-o prin instanţe….că-i mai uşor să obţii averi coalizându-te cu impostori de alde Niculescu şi Matei şi înşelând, decât să munceşti şi să-ţi respecţi familia. Lumea a r trebui să stie că la moartea unchiului său Radu Clitus Lucian, deşi a fost chemată nu a venit la înmormântare, la fel a fost chemată şi la înmormântarea bunicii ei Radu Maria , dar a ajuns doar la pomană, fără o floare măcar. Bunica ei a chemat-o să o îngrijească, dar a refuzat, acesteia i-a dorit doar moartea!! După cum bine ştie şi a spus-o în repetate rânduri. Să nu creadă că toată lumea este proastă şi poate fi fraierită de nişte escroci cu patalama…deja înţelegerile avute cu golanii Matei şi Nicolescu sunt subumane şi nu trebuie comentate…în timp ce moştenitoarele lui Radu Clitus Lucian şi Radu Maria, cele care au fost alături de cei doi, au o conduită corectă şi vor şi moşteni pe unchiul lor şi pe bunica acestora. „Domnişoara economista” cum se explică faptul că esti întotdeauna în contradicţie cu poziţia familiei tale ? respectiv a surorilor tale? care şi-au vizitat bunica periodic, chiar dacă nu au putut să o întreţină… care i-au spus o vorbă bună, care o sunau săptămânal…. Ele fiind stabilite în SUA. Explicaţia, probabil stă în faptul că acestea din urmă nu se pretează la escrocherii, ameninţări şi că nu sunt proaste… aşa cum dovedeşti …. Faptul de a recunoaşte nişte realităţi evidente şi de a avea o atitudine civilizată şi decentă denotă bun simţ şi inteligenţă până la urmă… trăsături care nu se întâlnesc în mediile pe care le frecventezi… „moştenitoare a boierului Mateescu”!
Postat 05 Mai 2011, 18:14 de stanciu
La comentariul postat de servitorul escroc Matei.
La comentariul postat de servitorul escroc Matei. Escrocilor! Falsificatori de acte, dar prea prosti! Radu Clitus Lucian este mostenitorul familiei Mateescu, cu acte autentice, nu cu falsuri, care nu v-au folosit la nimic. Golani sunteti voi, servitori din Păcureti, trăiţi in case de chirpici, acoperite cu paie si, nu Radu Clitus Lucian, care a fost Doctor Inginer, Cadru Universitar la Universitatea Politehnica din Bucuresti, autor al unor inventii brevetate. Exponenţi ai „mafiei funciare” sunteţi voi, impostorilor….c…ă bătrână Niculescu şi servitorii Matei şi Sulţ, oameni fără căpătâi, dornici de îmbogăţire cu acte false….Dar nu v-a mers,escrocilor! Instanţele v-au taxat corespunzător escrocheria pe care aţi încercat-o, dar asta nu vă convine s-o spuneti!!! Aţi falsificat acte, dar sunteţi atât de proşti şi de golani, că n-aţi fost în stare să dovediţi că sunteţi copiii aceluiaşi tată…..dar comentaţi la adresa unor oameni care nu mai sunt printre noi…..vă va arăta şi justiţia divină vouă cine sunteţi şi ce meritaţi…..Prefăcuţilor…speraţi că lingând în continuare autorităţile, alături de care aţi încercat falsuri şi inducerea în eroare a instanţelor….veţi obţine ceva ce nu vi se cuvine…ca să daţi veteranilor de război…cât altruism…sunteţi patetici!....dacă ştiţi ce înseamnă asta!
Postat 05 Mai 2011, 18:09 de stanciu
amu chiar asa pa bune
acuma pe bune castelul la fel k restu ,cabana de la vad,terenuri etc ar fi putut ramane judetului asa k pan acuma.asa ce se va alege de ele? cladiri frumoase cu care ar trebui sa ne mandrim ca le avem.in caz k le va cumpara cineva,va avea acea pers si banii necesari intretinerii si renovarii lor?
Postat 03 Mai 2011, 22:44 de anto
O INTERVENTIE CARE, DESI ACCESORIE, POATE FI SALUTARA PENTRU TARA!
http://lucianicolescu.blogspot.com/2011/05/o-interventie-care-desi-accesorie-poate.html
Postat 02 Mai 2011, 15:58 de Lucia Nicolescu
MEGAEXCROCHERIE
RADU CLITUS LUCIAN NU ARE NIMIC COMUN CU FAMILIA MATEESCU, FIIND UN GOLAN DE BUCURESTI FARA FAMILE ..... EL REPREZINTA UN SEGMENT AL MAFIEI FUNCIARE DIN BUCURESTI CARE DUPA CE A INTRAT INTR-O "COMBINATIE SPECIFICA" CU 2 FEMEI IN VIRSTA DIN BUCURESTI(FARA NICI O LEGATURA DE RUDENIE) LE-A DEPOSEDAT DE TOATA AVEREA DUPA CARE ACESTEA AU MURIT SUBIT FIIND INCINERATE ..... JUSTITIA DIVINA L-A ELIMINAT SI A INTRAT IN LUPTA MAMA SA SI 3 NEPOATE DIN DOUA CASATORII A FRATELUI LUI CLITUS , ANDREEA FIIND SORA DE TATA CU CELELALTE....... CASA DE AVOCATI MURESAN DIN ALBA IULIA A ACAPARAT-O PE RADU MARIA (SI TOT PE STIL MAFIOT) I-A LUAT TOT ....!!!! IN ACEST TIMP ADEVARATII MOSTENITORI AI FAMILIEI MATEESCU ,AM FOST TARATI PRIN TRIBUNALE PINA NI S-A DEMONSTRAT CA "TATAL NOSTRU NU E TATAL NOSTRU SI CA NU ESTE FRATE CU FRATELE LUI ..!!!!!!!!!!!!!!! IN PLUS SUNTEM OBLIGATI SA PLATIM CHELTUIELI DE JUDECATA PRIN CARE NI SE IA SINGURA SURSA DE A TRAI DECENT DUPA PESTE 40 DE ANI DE MUNCA ........ NOI AM DEPUS CERERE DE RETROCEDARE LA LEGEA 18 IN CARE AM SOLICITAT 50 DE HECTARE DE PADURE DIN CARE 20 PENTRU NOI SI 30 PENTRU VETERANII DE RAZBOI DIN VADU CRISULUI......!!!
Postat 02 Mai 2011, 09:47 de MATEI
@pip
huu.... porcule ! huuu... frustratule ! huu......
Postat 30 Aprilie 2011, 21:37 de life
retrocedari
da cea ce au parlamentarii senatorii si presedintii nu trebuie retrocedat......nu CA TRAIM IN ROMANIA O TARA FRUMOASA CA DE VIS...PACAT CA E LOCUITA.....
Postat 30 Aprilie 2011, 16:57 de pip
nu vad bine ce va urma
soarta unei tari in mana unui sistem juridic incapabil si corupt..pacat. ar putea si sa nu le dea nici macar un copac, ci actiuni fondul proprietatea
Postat 30 Aprilie 2011, 13:56 de anonim
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON