URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

"Accidentat" pe viaţă

'Accidentat' pe viaţă IN MEMORIAM. La cei 26 de ani, Ionuţ Petrovai (medalion) era un poliţist talentat şi plin de viaţă. Mereu zâmbitor, chipul său a rămas la fel de viu în amintirile colegilor. Rămân mărturie pozele făcute la chefurile unde se distrau împreună...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

V-aţi întrebat ce e în sufletul unui om atunci când din cauza lui moare, accidental, un alt om? Oare cum poate trăi cu el însuşi şi cum judecă nenorocirea pe care a făcut-o celuilalt şi, astfel, şi sieşi?

BIHOREANUL l-a găsit pe şoferul de maşina căruia şi-a frânt zilele poliţistul motociclist Ionuţ Petrovai şi vă prezintă faţa până acum neştiută a tragicului eveniment.

Clipa fatală

Duminică, 26 aprilie, vremea era caldă şi însorită. Era chiar ziua în care motocicliştii organizaseră un marş prin care să-i sensibilizeze pe şoferi, să-i conştientizeze că şi ei există în trafic. Şi poliţistul Ionuţ Petrovai şi-ar fi dorit să li se alăture, dar a fost ocupat şi n-a mai ajuns.

Câteva ore mai târziu, se îndrepta spre Băile Felix. Un alt orădean, Costin Focşa, fost ziarist la Jurnalul bihorean, acum secretar la Facultatea de Drept, se întorcea la volanul maşinii sale, un VW Golf 5, de la o vizită în Sânmartin. Niciunul nu bănuia că destinele lor aveau să se încrucişeze fatal, la intersecţia drumului naţional DN 76 cu strada Ioan Slavici, din comună.

Şoferul povesteşte cum a avut loc accidentul. "Eu veneam dinspre blocurile din Sânmartin, de pe o stradă lăturalnică. Voiam să ies la şoseaua spre Oradea, pentru care trebuia să virez stânga. Am oprit la indicatorul Stop. În stânga, dinspre oraş, pe prima bandă era un SUV negru care semnaliza că vrea să intre pe strada de pe care eu ieşeam. M-am uitat spre dreapta, în direcţia Felix, de unde nu venea nimic, aşa că am ieşit încet, mai în afară, ca să mă asigur. Când am văzut că venea motociclistul, din spatele SUV-ului, era deja pe roata din faţă, în frânare. În secunda aia am frânat şi eu, oprisem deja cu totul maşina, dar am auzit o bufnitură", spune Costin Focşa (foto).

02 Costin Focsa.jpgÎmpovărat, omul a acceptat cu greu să vorbească, şi numai în urma insistenţelor repetate ale BIHOREANULUI. Gâtuit şi fără să-şi găsească cuvintele, îşi aminteşte doar că airbag-ul maşinii i s-a deschis în faţă şi că, pentru a ieşi din autoturism, a fost nevoie să forţeze portiera cu umărul. "Am văzut motocicleta căzută, iar băiatul era în faţa maşinii", zice el. În acele clipe i s-a rupt filmul. Sosiţi la faţa locului, cei de la SMURD nu au mai putut face nimic pentru a salva viaţa motociclistului.

Destine frânte

Abia la Medicina Legală, unde - aşa cum se întâmplă în asemenea cazuri - poliţiştii l-au dus pe Costin ca să-i recolteze probe biologice, şoferul a realizat ce s-a întâmplat. Rezultatele analizelor au stabilit că alcoolemia sa era zero, dar asta nu-l încălzea cu nimic. Realizase că a omorât un om şi era îngrozit de ceea ce urma. "Sunt şofer cu experienţă, mi-am luat permisul în anii ‘90, şi niciodată nu s-a întâmplat să fac vreun accident ori să iau vreo amendă", explică el.

Se gândea la durerea din familia motociclistului, dar şi la a propriei familii. Până atunci Costin se simţise împlinit, mai ales că soţia îi născuse de doar câteva săptămâni un băieţel. După accident, zile în şir nu a ieşit din casă, iar până de curând, şi-a luat concediu şi de la facultate. Din cauza şocului, nu mai doarme nopţile şi a dat jos kilograme bune. "Chiar n-am avut cum să-l văd apărând brusc în faţa mea..."

Ameninţat

Cum era de aşteptat, mediatizarea accidentului a dat naştere unor dezbateri pro şi contra motocicliştilor, pe forumurile ediţiilor online ale ziarelor. Unii spuneau că Ionuţ ar fi avut viteză şi că făcea acrobaţii pe şosea, că ar fi depăşit în stil "rândunică", adică foarte aproape de maşinile pe lângă care trece, iar alţii învinovăţeau Primăria Sânmartin că nu semaforizează intersecţia. Cei mai mulţi opinau, însă, cu vehemenţă că şoferul Golfului nu a fost atent şi că e vinovat 100%.

De altfel, potrivit unor apropiaţi ai lui Costin, acesta ar fi fost chiar ameninţat cu moartea în urma accidentului. Întrebat de BIHOREANUL de către cine, tânărul a refuzat, cu înverşunare, să comenteze în orice fel acest aspect.

02 motocicleta.jpgViteza era salvatoare

Poliţia Rutieră a elucidat parţial circumstanţele producerii accidentului, dar ancheta e încă în desfăşurare. Ofiţerul principal Octavian Negruţi, cel care a făcut cercetările la faţa locului, afirmă că accidentul s-a petrecut din cauza neacordării de prioritate de către conducătorul auto.

"Motociclistul nu avea viteză, iar acul turometrului s-a blocat la 1.500 de turaţii pe minut. A frânat pe roata din faţă, s-a dat peste cap, a fost proiectat în maşină, iar motocicleta a venit peste el. Corpul i-a fost prins între motocicletă şi maşină, şi a murit în câteva minute, pentru că a avut ruptură de ficat şi de aortă", spune Negruţi. În opinia sa, dacă ar fi avut viteză, Ionuţ ar fi supravieţuit, pentru că ar fi zburat, practic, peste Golf.

Poliţistul confirmă versiunea şoferului, cum că a existat o maşină care a virat la dreapta, pe străduţa de unde el voia să iasă. Totuşi, respinge varianta ca motociclistul să fi încercat o depăşire. Pentru că, dacă ar fi fost aşa, ajungea pe banda a doua şi nu ar mai fi venit în contact cu maşina lui Costin. "Şoferul s-a asigurat, era staţionat, dar a ieşit prea mult în afară. Motociclistul circula pe banda unu, dinspre Oradea, în spatele maşinii care vira la dreapta. Dacă ar fi depăşit, ar fi ajuns pe banda a doua şi ar fi scăpat", a conchis Negruţi.

Cel mai probabil, Costin va fi condamnat, într-un final, pentru omor din culpă. De obicei, în asemenea cazuri, judecătorii dau pedepse cu suspendare, dar prevăd despăgubiri serioase. Tânărul va avea de plătit o «amendă» totuşi mică pe lângă durerea familiei Petrovai, dar şi pe lângă sentimentul de vinovăţie cu care el e nevoit să trăiască. Pentru că şi acest accident, ca atâtea altele, lasă în urmă, de fapt, nu una, ci două victime...


IUBIT DE TOŢI
Poliţist sub acoperire

Originar din satul Petrova (judeţul Maramureş), Ionuţ Petrovai avea 26 de ani şi era subofiţer în cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Oradea (BCCO) încă de acum şase ani, când a absolvit şcoala de agenţi. Colegii zic că era iubit de toată lumea, iar prietenii îl alintau "Pedro" sau "Negrul", din cauza tenului măsliniu.

02 inmormantare.jpg"Toţi suntem mâhniţi. Era în floarea vârstei şi aveam aşteptări mari de la el. Mergea la , să afle informaţii despre tot felul de grupări, participa inclusiv la flagrante. Era mereu scos la înaintare, era bun", povesteşte un coleg. Nu-i de mirare că şi acum, la aproape o lună după înmormântare, poliţiştii poartă doliu după el.

Sute de oameni, printre care şi colegii de la BCCO, au participat la slujba de înmormântare, ţinută în satul natal. Cu toţii povestesc că, ironie a sorţii, pe Ionuţ îl bătea gândul să-şi vândă motorul, dar n-a mai apucat...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
55 Comentarii
ai sa platesti te simti amenintat
ati auzit e si amenintat criminalul focsa va fiii va plati sa nu uitam ca are si el copil si oradia ii mica o sal calce o masina pe cap o sa auziti o sa vuiasca ziarele
Postat 29 Ianuarie 2012, 18:02 de ionut
ai sa platesti
a trcut mult timp si e greu nu putem sa uitam si fraieru de focsa se plimba liber peste chiteva luni o sa conduca si ionut sa dus in mormint nici macar nu a avut buna vointa sa sune familia stati linistiti o sa plateasca are si el copii blestemele lui mama lui ionut o sa cada noptile alea care le petrece la mormint o sa auziti stati linistiti ???????????????????????????????
Postat 27 August 2011, 15:28 de prieten
pentru ionut
of ionut ieri a fost ziua ta au ars luminarile la mormint si lacrimile mamei tale au curs dumnezeu sa te odihneasca sa veghezi asupra noastra sa sti ca noi nu team uitat dormi inger blind si vegheaza de noi a plecat un frate prieten dumnezeu sa te odihneasca
Postat 25 Februarie 2011, 19:22 de prieten
anunt
sa terminat procesul la condamnat la 8 luni cu suspendare incredibil sa omori un om sa iei 8 luni numai la noi in romania se poate asa ceva a aranjat totul dar sa stiti ca nu se va termina asa va promit eu o sal calce si pe el o masina care o sa ramina fara frine o sa auziti are si un copil si nevasta cine il cunoaste va rog sal anuntati si pe el sa aiba grija cum doarme sau cum merge la facultate sau nevasta la tribunal poate pe trecerea de pietoni no sa se opreasca masina numai in iei,,,,,,,,dumnezeu sal odihneasca cred ca sa intors in mormint sint foarte suparat
Postat 05 Februarie 2011, 13:58 de anonim
de ce nu esti???
de ce nu esti dragule sa te sarbatorim???.....of ionut......ingerii sa fie alaturi de tine...
Postat 07 Ianuarie 2011, 23:16 de a
te iubim si nu te vom uita
ionut deceai plecat?asa tinar dece tia luat viata un timpit ?sa sti ca noi nu team uitat luminarile ard zi si noapte dumnezeu sa te odihneasca prieteni adevarati acum se vad dumnezeu sa te ierte si vegheaza si pe noi
Postat 01 Decembrie 2010, 09:58 de prieten
Cos vine de la Cosmina
Daca i-ai fi fost intr-adevar prieten ai fi stiut cine sunt. Dar sunt sigura ca nu era asa pt ca el nu are prieteni cu un astfel de vocabular. Pacat ca esti asa frustrat. Imi pare rau si imi cer scuze daca am deranjat pe cineva cu comentariile mele, n-am intentionat sa fac rau.
Postat 08 August 2010, 19:05 de cos
pentru cos cine oi fi?criminalu
CINE ESTI ?COS?ESTI UN PISAT CE SATI FAC SA TE CALC PE CAP O SA TE SUN PENTRU CE SATE SUN ?DE CUNOSCUT TE CUNOSC DACA ESTI FOCSA LA PUSCARIE TE ASTEPT
Postat 08 August 2010, 18:08 de anonim
suna-ma daca ai ceva de impartit
Suna-ma daca esti asa un "prieten bun ". Sa-ti fie rusine pt limbajul folosit ! 0725 270 278
Postat 04 August 2010, 05:10 de cos
pentru toti care il apara pe criminal
ce tot comentati si ii tineti parte lui focsa este un dobitoc un pervers o sa ajunga la puscarie cu siguranta il asteptam sal facem femeie si pentru ala care ai postat nume cos ce tot balacaresti ce sia asumat riscu si ca el a vrut sa moara esti un ipocrit mai date dracului de bulangiu cine oi fi si tu?dati numele adevarat sa vb cu tine ai mare grila bulangiule de focsa???????????????????????????????????????ai sa fi calcat si tu la rindu tau sau familia?????????????????????????????????????????
Postat 01 August 2010, 12:11 de prieten bun
chiar n-ati invatat nimic de la el....pacat
ce trist sa citesc aceste comentarii ale asa zisilor prieteni cu inima franta! n-ati invatat nimic de la el. Avea inima curata si un suflet cald, niciodata nu ar fi folosit limbajul acesta de mahala. in loc sa postati comentarii cu lucruri frumoase si pozitive despre el( asta si-ar dori cu siguranta) voi va balacariti ca la circ ! Sa va fie rusine ! Ca fapt divers nimeni nu este vinovat pt ceea ce ni se intampla decat noi insine. Ionut si-a asumat riscul si el a hotarat cand sa moara. Asa ca aveti un gram de respect pentru un mare om , un zambet care radia si emana viata !
Postat 31 Iulie 2010, 08:27 de cos
pentru criminalul focsa?
pentru focsa criminalu si pentru toata lumea sa stie ca este un escrok dar sa nu uite cea facut?dar a uitat dar noi toti nu lam uitat si sa nu uite ca si el are copil mic si o mama care nu vede sar putea sa nu vada nici el intro buna zii.......................................sio sa ...........................?asaca ai mare grija?cum mergi pe strada gunoiule.///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////o sa te calce o masina................................
Postat 13 Iunie 2010, 12:34 de anonim
bai wow teai dat la fund
bai wow teai dat la fund teai intilnit cu prietenu tau criminalu?mai chefuiti?la puscarie ai sa mergi focsa ai sa te faci fetita te asteapta baieti ....................osate prinda blestemele parintilor si a prietenilor sa ai grija cum mergi pe strada sa nu dea vreo masina peste tine sa te opresti la trecere...........
Postat 10 Iunie 2010, 22:05 de vecin
pentru wow?
bai wow cine pul...esti de pisat nu tie rusine sa vb sati dea dumnezeu si tie soarta lui ionut nu tie rusine sa vb intreabal pe prietenul tau criminalu a dat un telefon la fam lui ionut?nu ?na dat si iti spun eu personal ca e tirziu nu mai e nevoie ii condamnat el si familia lui a crezut ca nare pe nimeni sa inselat rau.toata viata va sta cu frica ca nusestie chind vine..............................................................dupa el.....nu uita are un copil de 3 luni?ise poate intimpla si lui
Postat 09 Iunie 2010, 14:04 de vecin
INCREDIBIL DAR ADEVARAT
Ziarul sare in apararea acestui om deoarece a lucrat la acest ziar....dar familia lui ionut?ei nu sunt distrusi?pe ei nu ii intreaba nimeni de sanatate?ei sufera mai mult decat el si pe deasupra au pierdut si o persoana draga...asta nu conteaza?ma rog la dumnezeu in fiecare zi sa faca dreptate si sa il pedepseasca pe acest individ care a luat viata unui baiat minunat ,tanar si cu un viitor stralucitor inainte....sa ii i-a permisu...sa nu mai faca alte victime...din cate a declarat nu prea da cu seama cum se conduce o masina....
Postat 08 Iunie 2010, 23:18 de PT.WOW
bla bla bla in aia a ma-tii
AUZI MA MAI LASA NE CU IDIOTENILE TALE, MAI BINE TE AI GANDII DACA AI MURI MAINE CINE TE AR PLANGE CINE SI AR AMINTII DE TINE ITI SPUN EU CEVA SIGUR, VIERMII NU O SA UITE SA TREACA PE LA TINE, MACAR IONUT A AVUT PRITENI SI COLEGI CARE I SIMT LIPSA, SI CARE INCA I MAI PLANG PLECAREA LUI, DACA AI MACAR PUTIN RESPECT, NUMAI POSTA FA TI UN BLOG SI TINE TI ACOLO DOBITOCENILE, DACA VA INTREBATI DE CE SI A LAUT TREI AVOCATI VA SPUN EU DE CE, UNUL AL DIAVOLULUI DIN EL, UNUL CA SA IASA NEVINOVAT , IAR ALTU CA SA SE ASIGURE CA NU ARE DE PLATIT NIMIC FAMILIEI, DAR IL LINISTESC EU PENTRU NOI DE DIAVOL, DIAVOL RAMANE , CRIMINAL E CRIMINAL, IAR PENTRU FAMILIA LUI IONUT SUNT CONVINSA CA NICI UN BAN DIN LUMEA STA NU AR SUPLINI PIERDEREA LUI IONUT P.S. NU I VORBA DE IONUT IN SUS IONUT IN JOS, DE CEVA TIMP PE SITE S POSTEAZA CRIMINAL IN SUS CRIMINAL IN JOS
Postat 08 Iunie 2010, 18:09 de maria
da bla, bla, bla
IONUT in sus IONUT in jos tocmai pentru ca il iubiti nu va pripiti...........daca era el in locul soferului vce ar fi facut? ce?
Postat 07 Iunie 2010, 22:58 de wow
pentru criminal
pentru dobitoc criminalul nu vede bine sia luat permisu in ani 90 chiti ani a avut? osa ma ghindesc la el nosa scape de blestemele lui mama lui ionut si de alti la puscarie o sa mearga sia luat 3 avocati pentru ce?intrebatil pe criminal a sunat familia?va spun na sunat a umblat sasi rezolve treburile dar no sa scape la puscarie o sa fie femeie te asteapta baieti ai sa iesi femeie/////////////////////////////////////////?
Postat 07 Iunie 2010, 20:46 de cineva care?
pentru criminal
pentru dobitoc criminalul nu vede bine sia luat permisu in ani 90 chiti ani a avut? osa ma ghindesc la el nosa scape de blestemele lui mama lui ionut si de alti la puscarie o sa mearga sia luat 3 avocati pentru ce?intrebatil pe criminal a sunat familia?va spun na sunat a umblat sasi rezolve treburile dar no sa scape la puscarie o sa fie
Postat 07 Iunie 2010, 20:42 de vecin
DEZAMAGIRE
pe cine faci tu dobitoace ? noi suntem nemilosi si acel ... 'om de lemn ,... CE A FACUT ???? a afirmat ...si ce daca e politist /// SI FELUL LUI DE COMPORTARE A IGNORAT DE PARCA NU S-A INTAMPLAT NIMIC ,,,sigur am apelat la divinitate ca justitia e' VARZA' NU COPILUL LUI TREBUIE SA PLATEASCA, CI ELLLLLL , AI AFIRMAT CA NU AVEM CULTURA SI CA SUNTEM INCOMPETENTI ,SA-TI FIE RUSINE !!!!! NU VREM RAZBUNARE CI ***DREPTATE*** ps.ionut nu s-a sinucis!! i-a luat viata un om care a ignorat acel ****STOP**** DACA NU PRCEPETI DOCUMENTATI -VA DE LA MARTORII CARE AU VAZUT , AM FOST ACOLO DE FATA SI NU POT SA TAC!!!!!!
Postat 06 Iunie 2010, 14:21 de CINEVA
despre dobitoace
Draga Wow iti doresc din suflet sa nu ai de a face cu astfel de dobitoace , si prbabil nu o sa ai de a face dk o sa circuli corect in trafic, si nu o sa omori un om, IONUT este pt noi un prieten ,coleg , frate , fiu, ceea ce tu nu o sa fii niciodata, de mila ce sa mai zic cred ca ar trebui sa i platim lui Costi un psiholog care l sa l ajute sa uite ca a omorat un om si a lasat in urma o gramada de suflete triste, daca ai citi mai bine i vedea ca toate aceste dobitoace nu au apelat la justitie ci la divinitate ca sa l pedepseasca pe costi, dar ca sa mi duc dobitocenea si lipasa de bun simt la capat iti doresc multa sanatate, crede- ma fara ghirimele P.S. Data viitore cand postezi gandeste -te ca poti fi sii tu in situatia unei dobitoace, mi as dori din suflet sa sustii sus si tare ca cel care ti a omorat prietenul, fratele sau colegu, este NEVINOVAT
Postat 05 Iunie 2010, 18:56 de maria
singurul
ce mi doresc in mod deosebit de la acesta viata sa nu am de aface, de lucru cu DOBITOACE.........vorbesc ff serios, nimic nu e mai rau decat sa stai de vorba cu oameni nemilosi si fara bun simt, ionut in sus ionut in jos uitati ca si acest om are un copil de crescut daca sunteti incapatanati taiati va ce vreti dar nu l indimidati, ionut si a dat viata pentru o neneorocita de motocicleta , nu putem sacrifica un tata care are de crescut un copil, sau putem.......dupa DOBITOACE fara cultura si bun simt.RAZBUNAREA este arama prostului nu si a lui IONUT sau poate gresec! asta l a dus la sinucidere?
Postat 05 Iunie 2010, 16:07 de wow
IONUT
a trecut,,si parastasul si nu suntem linistiti ,noi ,prietenii si colegii tai pana cand acel ****om de lemn **** nu va plati pentru fapta sa,,,,,noi nu vom avea liniste !!!!!!!!
Postat 03 Iunie 2010, 14:57 de CINEVA
criminal esti
teai intrebat cum o sa stai fatanfata cu familia la proces poti dormi noaptea toata viata asa vei fi nusti deunde vine moartea]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]].
Postat 02 Iunie 2010, 13:00 de anonim
vei plati
ai o fata de criminal se vede chit ai platit la ziar sa nu crezi ca vei scapa cu suspendare iti promit ca am sama gindesc la tine tiai luat 3 avocati pentru ce daca teai uitat in dreapta tu nai oprit deloc chind ai auzit bubuitura ai pus frina acuma chiteva zile ai chefuit stiu tot ce faci teai ghindit la familia lui iai contactat esti un criminal am sa am grija de tot...
Postat 02 Iunie 2010, 12:55 de vecin
atata nedreptate
LEGAT DE ARTICOL,ESTE UN ARTICOL BINE INTOCMIT IN FAVOAREA ACELUI INCULPAT DE SECRETAR SI FOST JURNALIST CARE INCEARCA INSTRUIT BINEINTELES SA SE SCUZE [FARA SCUZE ],CA IMI VINE RAU,CAND CITESC ACEST ARTICOLLLLLLLLLLLL ....PLATIT !!!!,
Postat 01 Iunie 2010, 20:39 de anonim
atata nedreptate
va plati cu siguranta ,lacrimile mamei lui iont il vor pedepsi cat de repede , si atunci poate va constientiza durerea din suflet ........'...ce ne-a distrus pe toti apropiatii lui ionut ' sa-l pedepseasca D-zeu caci numai EL poate !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 01 Iunie 2010, 20:24 de anonim
vei plati
dece tot incerci sate scuzi teai gindit la familia lui ionut stai si chefuesti de doare undeva vei plati cu siguranta..
Postat 01 Iunie 2010, 20:11 de criminal
vei plati
vei plati cu siguranta...sa stai linistit ai copil si tu viata ii scurta
Postat 01 Iunie 2010, 20:06 de criminal
TUTUROR
Tuturor celor care incercati sa-l scuzati de acest individ criminal o mama va doreste sa va vedeti copiii ca mama lui Ionut!!!!
Postat 30 Mai 2010, 01:01 de O MAMA
cine va platit ...
CINE V O PLATIT SA SCRIETI ARTICOLUL ASTA DE DOI LEI SUNTETI JURNALISTI VAI SI AMAR, SUFERINTA LUI E ZERO PE LANGA SUFERINTA FAMILIEI LUI IONUT, AR TREBUI DINAMITAT, SI ARUNCAT IN CRIS, ... CEI PREZENTI LA INMORMANTARE ATI AUZIT PROBABIL CAND MAMA LUI IONUT A ZIS CA CINE I-A FACUT ASTA ARE SI EL COPII SI SA I SE DUCA TOT ASA COPII ACASA....E UN BLESTEM GREU PE CARE NUMAI O MAMA AFLATA IN SUFERINTA POATE SA L SPUNA....EU CRED CA POATE ASA MOARTEA LUI IONUT AR FI RAZBUNATA... DA NU DE NOI PAMANTENII CI DE CEL DE SUS, ACOLO E ADEVARATA JUDECATA, DRAGA COSTIN NU TREBUIE SA TE SIMTI AMENINTAT DE NOI CI DE PEDEAPSA DIN CER CARE CU SIGURANTA VA VENI REFUZ SA CRED CA DUMNEZEU VA LASA ACEST EVENIMENT NEPEDEPSIT
Postat 27 Mai 2010, 22:42 de radmaria
criminal
acel criminal merita puscarie fara discutii,oricum si-ar face repede prieteni acolo cu parul lui lung...zaci in puscarie ,,zdreantzo,,
Postat 27 Mai 2010, 10:21 de Rutieru
pedeapsa cu inchisoarea
da dar motociclistul de ce nu a evitat impactul se baga in cel din sens opus? nu mi se pare normal sa acuzi un om care se afla in locul nepotrivit......motociclistul nu era , nesigur nu a avut reactie de impact, chiar daca are experienta.....interesant.......parca s a sinucis... sau poate privea cerul cine stie curios, oricum nu noi hotaram.......dar aveti respect pentru mort si nu i judecati pe altii in locul lui......ok
Postat 26 Mai 2010, 20:04 de wow
gixxxer
A avut STOP????????? DA!!!! Pai in cazul asta in lege scrie clar ca trebuie sa se opreasca pentru a se asigura asupra drmului transversal dar FARA SA TREACA DE COLTUL INTERSECTIEI. A gresit ca nu a gandit ca poate sa fie un motociclist, trebuie sa se gandeasca ca mai exista si astia.Acum sigur o sa fie mai atent.
Postat 26 Mai 2010, 11:45 de petre
Sa plateasca...el este vinovat
pe nedrept????eu nu prea cred daca domnu sofer oprea la STOP acum ionut era alaturi de noi.si spuneti ca este nevinovat?nu vrem sa plateasca oameni nevinovati.vrem sa plateasca persoana care l-a bagat pe pedro in mormant.soferul are copil mic si este foarte marrcat de cele intamplate dar familia lui ionut?noi prietenii lui cum ne simtim?noi nu suntem marcati?are copil si ce daca trebuia sa fie mai atent...si pedro era tata intr-o zi daca soferul era atent...sa plateasca...cel putin 15 ani fara suspendare!!!
Postat 25 Mai 2010, 22:01 de Secret
da a murit baiatul
dar vreti sa platesca altul in viata pentru el.....hai sictir de poponari si poponete ce sunteti! mie sila de mentalitatea bolnava a oameniilor, mie sila de lasitatatea de care dam dovada..........vrem sacrifici incepeti cu voi pe rand dar nu acuzati pe altii pe nedrept..............PUNCT.
Postat 25 Mai 2010, 19:43 de @stefana
asa da......asa nu invatam in fiecare zi!
a avut grija de niciunul ai o logica ca pici in cap.........ionut sa ti fie de bine in viata ai o singura sansa nu doua, ai vrut motor condul linistit de acum inainte eu vrea sa fac dovada ca nu poti sa pui motorul pe primul loc viata este pe primul loc restul e sinucidere.....ce vina are soferul masinii ca tu te sinucizi? cum sa previna din interior intentia ta de sinucidere?
Postat 25 Mai 2010, 13:57 de da mariane
cat suflet!!!!!!
"asa ca hai stictir!!!" incredibil....cum se poate sa vb asa dupa ce a murit baiatul acesta??? nu pot sa cred!...nu am cuvinte! dar stiu un lucru..DUMNEZEU E SUS SI VEDE ...nu e loc de o astfel de atitudine!!!!!!!
Postat 24 Mai 2010, 19:41 de stefana
:((
Ma astea care inca nu stiti Ionut a vrut sa aiva grija si de motor si de el de aia nu a sarit peste masina ca daka avea viteza nu murea pt ca il arunca peste golf .............cei care zic ca la 50km/h nu putea sa se opreasca? ..........sa va vad pe voi mergeti cu 50km/h dati cu caput de stalpu masini si sa fiti prinsi intrebe motor si masina sa va vad .............Negrule odihnestete in pace
Postat 24 Mai 2010, 11:45 de marian
nu e buna legea
urmaream emisiune condamnatii si trebuie sa reconusc ca nu ajuta la nimic sa ti un om inchis pe viata mai bienii dam sansa sa fie liber si sa muncesca pentru familia celor carora le a luat viata, sa fie util societaii din contra il inchidem ii dam hrana, televiziune, spatiu si nu produce nimic.....nu e buna legea cu inchidere pe viata, responasabilitate pe viata pentru rmasii celui decedat: parinti , copii.......sau despagubirii maorale si materiale.........CONDAMNATI PE VIATA B1 TV!
Postat 22 Mai 2010, 13:01 de anca
Iarta
Sa avem puterea de a ierta si de a trece peste aceste momente. De cate ori trecem pe langa moarte si nici nu ne dam seama, iar cand se intampla ajugem sa judecam aspru pe cel vinovat sau nevinovat (daca exista asa ceva).
Postat 21 Mai 2010, 12:05 de Aeqvitas
precizari
Nu doresc sa comentez cazul, vreau sa fac doar cateva precizari: 1-in fiecare zi intalnesc cel putin 2-3 conducatori auto care fac aceeasi miscare ca si soferul de fata (adica vor sa vireze spre stanga si ei privesc indelung spre dreapta in timp ce patrund cu masina pe sosea) 2-daca vezi ca de pe banda 1 masina vrea sa vireze spre dreapta cu atat mai mult nu-ti scopti masina mai in afara pe simplul motiv ca nu sti niciodata ce vine in spatele acelui vehicol 3-cu motocicleta (motociclistii) trebuie avut mare grija, nu ma refer aici la stilul de condus ci la simplul fapt ca accelereaza mult mai repede decat un autoturism. In concluzie, daca pot sa trag concluzii, cel mai important in trafic e rabdarea, mai bine astepti pana ai vizibilitate si posibilitate de a intra pe carosabil decat sa patesti asa ceva.
Postat 21 Mai 2010, 10:00 de micutul
dzfdsz
DUPA PROPRIA-TI DECLARATIE MAI KILLER-E: "În stânga, dinspre oraş, pe prima bandă era un SUV negru care semnaliza că vrea să intre pe strada de pe care eu ieşeam. M-am uitat spre dreapta, în direcţia Felix, de unde nu venea nimic, aşa că am ieşit încet, mai în afară, ca să mă asigur. Când am văzut că venea motociclistul, din spatele SUV-ului, era deja pe roata din faţă, în frânare." DE SUBLINIAT! : "M-am uitat spre dreapta, în direcţia Felix, de unde nu venea nimic, aşa că am ieşit încet, mai în afară" PROBABIL AI TRAIT IN ANGLIA PANA ACUM, PENTRU CA IN rROMANIA CAND FACI STANGA TE ASIGURI PRIMA DATA SA VEZI CE VINE DIN STANGA!!!! DACA NU AI VIZIBILITATE ASTEPTI!!!!!!!! PANA AI VIZIBILITATE !!! AI GRESIT DIN PACATE FATAL PENTRU ACEL OM!!!!! SE VEDE CA TI-AI LUAT PERMIS IN ANII `90 ..... PROBABIL AI PLATIT PENTRU ACEL PERMIS ( a se intelege spaga ) ... DE UNDE REIESE SI CAPACITATEA TA DE A ANALIZA FOARTE SCAZUTA ... O SITUATIE BANALA IN TRAFIC CARE PENTRU TINE A DEVENIT O NEBULOASA NU AR MAI TREBUI SA TE URCI LA VOLAN !!!!!!! NEVER!!!!!!!
Postat 20 Mai 2010, 16:32 de vgxdgv
atentie, bihoreanule
octavian negruti de la spr este ofiter, chiar inspector mi se pare, ar fi bine sa va documentati , pt ca e urat sa gresiti astfel..nu mai este agent de ceva timp
Postat 20 Mai 2010, 10:53 de un profesionist
stimate politist
cine te crezi sa ne vorbesti asa nu tie rusine tie sa ne reprimi opinia libera.....nu esti la datorie stai in banca ta, in primul si primul rand trebuie sa pornim de la prezumtia de nevinovatie a inculpatului......daca gandim rational cum a ajuns sa fie intre masina si motocicleta? putea si cu piciorul sa previna impactul de atingere......ceva nu este ok si atentie avea viteza mica? asta pe mine ma zapaceste! vreau alte opinii libere.......si politistul sa fie politist in post-ok
Postat 19 Mai 2010, 20:25 de uppppppps
!
Nesimtitilor !!! A murit un tanar - bun, rau - D-zeu sa-l ierte ! Un alt tanar, cap de familie, s-a nenorocit pe viata intr-o clipa ! si voi ... Hienelor ! Sa va fie rusine !
Postat 19 Mai 2010, 17:43 de politist
gresit
Eu am fost pe-acolo inainte sa ajunga si politia. SUV-ul negru era pe banda a 2-a, si motorul a vrut sa depaseasca pe banda 1, cel mai probabil iesind de dupa masina. Nu stiu ce-a vazut domnul politist, dar n-a vazut bine.
Postat 19 Mai 2010, 17:41 de dada
ceva nu este ok
Corpul i-a fost prins între motocicletă şi maşină, şi a murit în câteva minute, pentru că a avut ruptură de ficat şi de aortă", spune Negruţi. daca stia ca se va cicni de ce s a lasat prins? este obisnuit sa faca cascadorii de ce nu a sarist de pe motocicleta ca sa o lase sa intre ea in masina? i ati facut autopsia ceva nu e ok nu a reactionat la impact s a sinucis? daca era in masina si atunci te arunci pe sosea daca nu ai centura si vezi ca te bagi in alta masina!
Postat 19 Mai 2010, 17:21 de upssssss
stop joc asa i a fost scris
e simplu oamenii ce nu intelegeti cu noi familia s a rasturant masina nu era cazul sa ne omoram soferul, serios sunt impacte pe care nu ai cum sa le previ nu conteaza cine moare conteaza ca se produc inevitabil.....as fi inebunit daca soferul mai era si pedepsit.......in viata nu noi decidem inevitabilul el se produce.........eu cred ca mortul te ar ierta, si el putea sa fie in locul tau........mai terminati cu ura, razbunarea si bucurati va ca traiti pentru ca nu stiti cand veti ucide sau ve ti fi ucisi.........si sincer nu conteaza ca e politist,medic, femeie de serviciu toti suferim pentru o pierdere ca nu suntem din fier.
Postat 19 Mai 2010, 17:10 de anca
ptr. ivan
Daca era vorba de cineva apropiat tie, tot asa scriai ma?!?
Postat 19 Mai 2010, 16:06 de Stefan
daca a fost militian nu poate fi de vina
incredibil, daca a fost militian a fost sfant si nu poate fi de vina!!!??. am mai postat un comentariu la un articol mai vechi, tot pe acest subiect. motociclistul a trecut pe langa masina mea cu 1 minut inainte de accident. facea figuri pe motor si avea viteza. nu era cu mainile pe ghidon in momentul in care a trecut pe langa mine. asa ca hai stictir!!!
Postat 19 Mai 2010, 11:56 de ivan
pt oradean
Chiar si la 50 de km la ora daca franezi brusc poti sa pui motocicleta in cap. Chiar si o bicicleta care merge cu 10km la ora poate sa basculeze pe roat din fata daca franezi brusc. Poate cu un pic de prezenta de spirit, sau un pic mai multa experienta ar fi franat in siguranta...adica poate nu sa evite impactul...dar sa nu o puna in cap...sau si mai bine ar fi fost o manevra de evitare....Dar ce sa zic...pana nu esti in situatia aia nu stii cum sa reactionezi
Postat 19 Mai 2010, 11:51 de doc
incredibil
Daca motociclistul ar fi circulat regulamentar cu 50 km/h, nu avea cum sa nu poata frana la viteza aceea si sa evite accidentul.
Postat 19 Mai 2010, 11:29 de Oradean
incredibil!!!
Extraordinar, saracul om, ne-ati impresionat pana la lacrimi cu povestea asta de adormit copii! Trebuie spalata imaginea secretarului de la drept sau cum altfel se justifica articolul acesta care, daca ar fi citit de motociclistul care si-a pierdut viata, l-ar face sa se intoarca in mormant!!!!! Lasati-l sa se odihneasca in pace si tineti cont ca Dumnezeu e sus si vede totul, va iesi la iveala adevarul! Ionut, Dumnezeu sa te odihneasca in pace! Ai murit nevinovat, pentru o clipa de graba si neatentie a unui om care acum se da victima pe viata.... halal...dar viata lui Ionut chiar nu a contat?
Postat 19 Mai 2010, 11:12 de Maya
pt nenorocit
frumoasa incercare nenorocitule,la fata locului erai un indolent si afirmai cu vehementa " ce daca a murit un motociclist " ,spuneai ca a venit ca un nebun cu 200 km/ora,ca facea figuratii cu motorul ,etc ,cand din pacate baiatul ala ar fi trait daca avea o minima viteza. Dar nu a putut prezuma ca va iesi un indolent o banda si jumatate dupa indicatorul stop.Cu totii facem greseli ,cu toti mai iesim un pic cu botul masinii ,dar nu toti ne uitam in dreapta cand iesim intr-un drum principal de pe un drum fara prioritate.Cat despre parerile tale de rau s-au vazut la fata locului,nu te supara.Dupa ce dintr-o grava culpa omori un om ,nu ai atitudinea care ai avut-o tu acolo,nu esti un infatuat libidinos cu atitudine de nevinovat.In momentul de fata esti doar speriat ceea ce e evident ,nu ai pareri de rau crede-ma.Nu faci chefuri asemenea chefului de sambata in momentul in carenu poti chipurile dormi ca te mustra constiinta. Toate la timpul lor nenorocitule.Crede-ma vei avea mustrari de constiinta.
Postat 19 Mai 2010, 09:02 de jojo
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON