URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Martie 2013, 07:22

Universitate pe minus: Pentru că dă pe salarii aproape tot ce încasează, Universitatea a adunat un deficit record

Universitate pe minus: Pentru că dă pe salarii aproape tot ce încasează, Universitatea a adunat un deficit record LA PLATĂ! În nevoie disperată de bani, Universitatea va majora la toamnă taxele de şcolarizare. "Trebuie mărite cel puţin cu rata inflaţiei", crede rectorul Constantin Bungău
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Universitatea a încheiat prost anul 2012. Cu încasări tot mai mici, care se duc aproape numai pe salarii, instituţia a înregistrat un deficit financiar uriaş, diferenţa între venituri şi cheltuieli depăşind 12 milioane lei.

O sumă din care doar 9 milioane ar putea fi recuperate, când îi vor fi plătite proiectele în care este implicată. Restul de 3 milioane, însă, arată că Universitatea consumă mai mult decât produce.

Nici previziunile pentru 2013 nu sunt foarte optimiste: dacă statul nu-i va aloca mai mulţi bani, Universitatea va mai avea fonduri doar pentru salarii, şi nimic mai mult.

Efectele ierarhizării

Problemele băneşti transpar din primele rânduri ale raportului financiar de pe 2012, prezentat săptămâna trecută Senatului universitar. Conform documentului, instituţia a primit de la bugetul de stat 37 milioane lei, mai puţin cu 7 milioane decât în 2011 şi cu 17 milioane decât în 2009. Diminuarea alocărilor e cauzată de ierarhizarea domeniilor de studii făcută de Ministerul Educaţiei, operaţiune în urma căreia Universitatea are doar 2 domenii de categoria A (cea mai înaltă), 7 de categoria B, 25 de categoria C, 8 de categoria D şi 4 E. Bani mai mulţi au primit domeniile din vârful ierarhiei, în timp ce restul s-au ales cu sume modeste...

În raport se mai arată că anul trecut Universitatea a avut venituri proprii de 40 milioane lei, cu 9 milioane mai mult decât în 2011. Dar nu pentru că ar fi încasat semnificativ mai mult din taxe ori fiindcă ar fi modalităţi de a face bani, fiindcă 5 milioane fuseseră împrumutate de la bănci în decembrie. Altfel spus, plusul e din minusurile viitoare...

Buget sărăcit şi împărţit

Punând în balanţă veniturile şi cheltuielile, Universităţii i-a ieşit un deficit de 12,7 milioane lei. Din această sumă 9,6 milioane au fost cheltuite pe finanţarea unor proiecte europene şi care încă nu au fost decontate, iar restul de 3 milioane au fost "acoperite" din economiile anilor precedenţi.

S-ar zice, ca urmare, că situaţia nu e chiar disperată, dar nici roză nu-i. Salariile au înghiţit cea mai mare parte din veniturile de bază (cele din finanţarea de stat şi cele din taxe): 63 din 71,3 milioane, adică 88% din total! Asta pentru că, în timp ce veniturile au scăzut, salariile au fost "reîntregite" de Guvern fără însă a se aloca şi resursele pentru plata lor. Bunurile şi serviciile (de fapt, utilităţile şi cheltuielile curente) au costat şi ele 6 milioane lei, în timp ce pentru burse s-a alocat puţin peste 1 milion, iar pentru investiţii şi dotări (în realitate mici reparaţii) doar 230.000 lei.

Pagube record

Din cele 15 facultăţi, doar Dreptul a reuşit să încheie anul cu excedent financiar, şi acela însă de numai 134.000 lei. Restul au mers pe pierderi, recordul deţinându-l Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică (5,8 milioane lei deficit), urmată de Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei (minus 3,5 milioane) şi de Ştiinţele Socio-Umane (deficit de 3,1 milioane). Deşi au cheltuit şi ele mai mult decât au produs, Construcţiile şi Arhitectura, Protecţia Mediului şi Ştiinţele Economice au rămas în echilibru graţie economiilor făcute în anii precedenţi.

Cu asemenea bilanţ, conducerea Universităţii n-a avut de ales decât să amâne plata unor facturi, acumulând către diverşi furnizori datorii de 2,5 milioane lei.

"Trebuie să creştem!"

Concluziile economiştilor sunt sumbre, deoarece se aşteaptă ca anul acesta salariile să înghită 97% din bugetul previzionat al Universităţii. "În aceste condiţii, instituţia nu va dispune de fondurile necesare plăţii drepturilor salariale în regim de plata cu ora, respectiv pentru desfăşurarea activităţilor specifice, pentru plata facturilor de utilităţi, cheltuieli materiale etc.", se arată în raportul financiar.

02 Constantin Bungau_1.jpgRambursarea banilor cheltuiţi pe proiectele europene ar putea reinstaura echilibrul, dat fiind că Universitatea are blocaţi în aceste proiecte peste 21 milioane lei. Dar ideal ar fi ca banii să fie folosiţi pentru noi investiţii ori pentru crearea unui fond de rezervă...

Pus cu spatele la zid, rectorul Constantin Bungău (foto) recunoaşte că trebuie să găsească soluţii: "Cheltuielile nu pot scădea, deci trebuie să creştem veniturile".

Ceea ce înseamnă că, dacă nu vor să devină şomeri, universitarii vor trebui să-şi pună mintea la contribuţie şi să dezvolte programe de studii cerute de piaţa muncii, nu să ţină cursuri în nişte săli tot mai goale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
41 Comentarii
biroul de presa?
Rectorasul cel viteaz ar trebui sa raspunda intr-un fel in fata temelor ridicate aici. Daca sta in pozitia strutului nici lucrurile nu se rezolva de la sine nici oamenii nu vor uita ca l-au votat. Unii mai naivi chiar au crezut in capacitatile sale manageriale.
Postat 14 Martie 2013, 14:30 de Dana
Am o propunere
Măsuri de urgență: Să mărim numărul de secretare care deservesc, în exclusivitate, decanii. Să mărim indemnizațiile de decan și director de depart. Să le dăm (șefilor) două salarii de merit. Decanii și prodecanii să ia tot (ce n-au luat încă). Subalternii să nu ia salarii (să se învețe minte și să-i mai voteze pe nesimțiți).
Postat 14 Martie 2013, 09:51 de geta
intrebari fara raspuns
si cum s-a gandit sa creasca veniturile? Prin cresterea irationala a numarului de studenti? Cum poate sa faca asa ceva cand abia se ocupa locurile bugetate pe care le are UO? De unde o sa aduca studenti mai multi in conditiile in care nr absolventilor de liceu a scadut si din acestia cei mai buni pleaca fie peste hotare fie in centre universitare mai cunoscute (sa nu zic mai bune) si politistii, secretarele, portarii, femeile de serviciu etc si-au luat deja diploma pe vremea lui Maghiar si a lui Antal. De unde vrea sa mai scoata cotizantii?
Postat 13 Martie 2013, 13:36 de gojdistu
@Daniel
Te sustin in ce spui, dar ce facem inafara de a scrie aici unde nu ajuta cu nimic institutia. Da solutii rectorului si senatului si hai sa le si aplicam. Cu forta daca altfel nu se poate. Sa vina media si la acele dezbateri. Domnule rector incepeti prin a reveni la vechile salarii ale conducerii ca altfel sunteti penibili si nu va mai baga nimeni in seama cu tot cu Tara care este initiatorul acestei majorari. Daca nu luati masuri acum va fi tarziu mai incolo problemele degenereaza rau si in defavoarea intregii conduceri si institutii.
Postat 13 Martie 2013, 08:32 de angajat
cheltuielile nu pot scadea trebuie sa crestem veniturile
prostie mai mare n-am auzit! Din cate inteleg, nu doar ca nu scad ci si cresc cheltuielile conform managementului performant al domnului rector! O restructurare corecta a universitatii, cel putin asa cum a fost ea propusa de celalalt contracandidat serios la functia de rector ar putea fi o prima solutie de scadere a cheltuielilor. Redistribuirea si retribuirea corecta a cadrelor didactice dupa competente si performante ar putea de asemenea regla \"inputul\" si \"outputul\" d-lui rector astfel incat sa se mai economiseasca ceva. Solutia de a nu plati munca facuta (palata cu ora) dar a plati niste salarii nerusinate unor neica nimeni cu titluri de carton este complet neproductiva si rezultatele pe termen mediu se vor vedea. Nu vorbesc de termen lung ca m-as referi la lacatul de pe institutie.
Postat 12 Martie 2013, 17:30 de Daniel
prosti da' sefi!
Prima masura de redresare a Universitatii Oradea, pe care rectorul o propune, iar Senatul UO o voteaza in unanimitate este dublarea salariilor Conducerii, astfel incat sa depasim salariile Conducerii celor de la Harvard si in felul acesta sa ajungem si noi primii la ceva in lumea universitara internationala! Ca la celelalte criterii e prea greu si costa mai mult si nici nu-i sigur ca avem vreo sansa sa-i alungem vreodata pe tocilarii si fraierii astia.
Postat 12 Martie 2013, 09:47 de albert ainstain
Salarii ametitoare ... la Sorbonica
Salariile profesorilor de la Univ. Oradea sunt dea dreptul nesimtite pt Romania o tara in care salariul minim e de 750 si se iau 500 de lei in mana dupa impozitare, unii profesori se scalda in salarii de 80-100 milioane lunar si chiar peste, cati studenti plebei trebuie sa cotizeze ca sa se poata plati asemenea salarii monstruoase pt o asemea univerisitate de rang cel mult mediu(mediocru)... normal ca e pe minus cu asemenea conducereo sa ajunga falimentara ... cat credeti ca vor suporta studenti taxe aberante ca sa traiti voi ca bastanii ...
Postat 12 Martie 2013, 01:58 de john
Asa e
Da, si decanul nostru, cioban de-a lui Bungau, tot pe bani a ajuns.
Postat 11 Martie 2013, 23:22 de alt universitar
Adevaratii vinovati
Penibilul asta e rectorul produs de \"Georgel\" Antal turnatorul. Vinovati de situatia dezastroasa sunt amandoi, impreuna cu decanii facultatilor instalati pe spranceana de Bungau si Antal dupa cat le-au decartat si nu dupa valoare. Sa plateasca Bungau, Antal si acesti decani, daca nu financiar macar cu demiterea lor. Sa va fie rusine nesimtitilor!!!
Postat 11 Martie 2013, 23:12 de universitarul
Adio universitate
Dupa o zi de munca cred si eu si apoi nu sunt profesor recunosc lacune. Scuze. Dar ce stiu spun si sustin.
Postat 11 Martie 2013, 22:13 de privat
Imi pare rau
Astia vor falimenta si firmele la care au datorii. Sunt infractori nu respecta legea finantelor publice si cea a arieratelor. Sa se sesizeze cei in drept. Ce va temeti de Tara care este si la curtea de conturi? Directoarea economica habar nu are pe ce lume traieste. Nu stie cati bani are in buzunar dar face angajamente bugetare, pacalindu-l pe Bungau sa semneze. O sa actionam pentru recuperarea banilor.
Postat 11 Martie 2013, 22:07 de alt privat
serios?
sa nu ma scuzi, dar nu pot sa consider serios un comentariu cu greseli elementare de gramatica. prin clasele primare ai trecut doar, asa-i? ca de invatat n-ai invatat nimic.
Postat 11 Martie 2013, 21:59 de @fred
Adio universitate
RECTOREEEE !!! revino-ti din amortire ce dracu faci? Nu te lasa condus de Crina si Tara. Te vor duce la sapa de lemn. Astia sunt buni cel mult la serviciul resurse umane ca au citit niste legi ca economisti sunt zero. Intreaba de specialisti si de cei care il cunosc mai bine pe Tara sa vezi ce om este. Orasul este mic si multi au cotizat. Nu intra in laturi ca te vor manca porcii. Daca nu poti demisioneaza pana nu intri in *. Ramai macar cu spaga primita pana acum stii tu pentru ce.
Postat 11 Martie 2013, 21:58 de privat
Astia vor si in CNFIS
In articolul din 4 martie ac s-a postat un articol Conducerea Universităţii din Oradea a remis Ministerului Educaţiei o listă cu universitarii orădeni nominalizaţi să devină membri ai Consiliului Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior. Va dati seama, astia au falimentat UO si acum vor sa falimentete si celelalte universitatti din Romania. M-am uitat pe lista atasata la articol si pe cine credeti ca am vazut: rectorul si familia curila, plus prorectorii, ca nu castiga mult saracii. Cata imprtinenta pot sa aiba acest profesori, oare cum sunt facuti? indeplinesc criteriile macar de conferentiar, ca toti au fost facut atunci cand pentru profesor trebuia sa ai doua carti. Dovada, nici unul dintre ei nu este conducator de doctorat. Maca nu pot face tampiti.
Postat 11 Martie 2013, 18:07 de finantistul
ce a spus Barney
Ati vazut ce a spus rectorul: "Cheltuielile nu pot scădea, deci trebuie să creştem veniturile". Deci sa plateasca prostii de studenti ca lor le trebuie venituri. Daca nu vor mai fi votati s-a dus baba cu colacul. Rectorul este destept, are un cuplu de aur la senat un fel de Lolec si Bolec (curila si caus) care indiferent de ce voteaza ala de la senat tot ce vor ei scriu in actele care ies. Sa faca cineva o verificare a actelor care se voteaza si a celor postate pe site. Rectorul ia pus pe cei doi desi trebuiau invalidati la alegeri pentru ca au facut parte din comisia de alegeri pe universitate. Adica esti si arbitru si esti jucator pe teren. Asa au obtinut sute de voturi iar acum si-au dublat veniturile prin hotarare de senat. Adica ei isi cresc lor veniturile. Oare nu sunt intr-un conflict grav de interese? Banuiesc ca nu intereseaza pe nimeni. Hei presa nu mai vedeti si auziti decand sunt astia la conducere?
Postat 11 Martie 2013, 17:55 de Fred
cit cistiga fam Ionsecu?
Fam Ionescu cistiga binisor: in 2010 d-l Ionescu a cistigat peste 127.000 la care s-a adaugat aproape 3 000 ron din activitatea sindicala, iar sotia plagiatoare dovedita a luat aproape 40 000 ron. In 2011 el a incasat doar 98.000 iar ei I-a crescut usor venitul din anul precedent. intersant este insa faptul ca baietelul lor este angajat - desigur - la UO ca \'asistent social\' si a incasat in 2011 doar 6.000 ron. Familiile ramin in UO, atit de devotati sint institutiei!
Postat 11 Martie 2013, 16:08 de C Popescu
Dreptul...
Sa va spun eu de ce Dreptul sta mai bine: din taxele de reexaminare, dragilor. Ca profii ne pica pe rupte, cred ca nici nu ne citesc lucrarile... ajung unii in anul 4 cu 10-15 restante... si nu pt ca ar fi prosti :) ;))
Postat 11 Martie 2013, 16:05 de Alex
ce venituri enorme au!!!
Da, am gasit si eu acesta este link venituri http:// arhiva-www.uoradea.ro/romanian/topic/363/ Declaratii$de$avere$si$interese.html Eu sunt foarte curios de declaratiile de avere care trebuie postate pe anul 2012. Cred ca vom avea mari suprize, daca am inteles bine, si-au votat noile salarii abia anul trecut. Sunt curios de Curila, amandoi fratii / acesta este noua familie care conduce UO alaturi de famila Bungau, prorectorii, decanii, Caus, cei din senat etc. Cu asemenea venituri nu se rentabilizeaza aceasta institutie, vor mari taxa sa aiba fonduri pentru salariile lor nesimtite. 90 % dintre cadre merg cu salariu minim: un asistent 900, un lector 1100, un conf 1600 (venit net). Unde este sindicatul sa conteste discriminarile care se fac. Oare cat castaga familia Ionescu? Suntem lasi!
Postat 11 Martie 2013, 15:19 de conferentiar
@UO
O FABRICA de INCOMPETENTI asta e UO> Chiulul, furaciunea studentilor si dascalilor este caracteristica generala la UO. Ce sa mai vorbim de facultatile de la Marghita si altele care s-au aciuit si pe la Colegiul Eminescu !!!! O rusine a invatamantului universitar national, european, mondial!!!! FABRICI de diplome pa bani marunti pentru fufe, fufi, beizadele si alte excremente. Asta nu e o universitate pentru studenti ci este o universitate pentru profi, sa aiba tati handicapatii loc de munca !!!!
Postat 11 Martie 2013, 15:08 de scortosul
gradatii de merit
Sa nu uitam gradatiile de merit, adica un spor de 25% din salariu, pe durata a 5 ani. Se pot vedea (unele) la http: // arhiva-www.uoradea.ro/ romanian/topic/309/Lista$persoanelor$ care$beneficiaza$de$gradatie$de$merit.html Pentru merite deosebite desigur, pentru care exista bani, chiar daca trebuie sa ne imprumutam! Un mod de apreciere al devotamentului si al profesionalismului angajatilor fideli si manevrabili care, la rindu-le vor sti sa apercieze conducerea!
Postat 11 Martie 2013, 14:57 de Constanta Popescu
@SORBONEL@abramburica@revoltat
eu nu contest meritele de care vorbesti, desi exagerezi cu cifrele, dar colectivul respectiv obtinea acele merite si daca nu avea doamna respectiva 30% la salar. In ceea ce priveste atribuirea de locuri bugetate, se vede ca nu intelegi nimic, pot fi o suta de locuri bugetate la chimie ca tot 20 de studenti are specializarea. Eu nu pledez pentru desfintarea facultatilor, dar intr-o institutie neperformanta nu platesti managementul cu 20% din cheltuieli. Cand m-am referit la administrativ, am facut referire la majoritatae posturilor, sunt angajati petru 35000 de studenti si nu mai exista mai mult de 16000. La editura sunt 10 angajati din care mai bine de jumate nu stiu sa scrie la calculator, de ce au fost platiti? Evaluarea cadrelor didactice este necesara, cei buni raman , gunoiul afara, nu mai angajati copiii de prorectori si de cadre, uitativa ce este la economice, marea majoritate sunt neamuri . In Senat n-au habar ce voteaza. Cei cu plagiat, afara indiferent de functie!
Postat 11 Martie 2013, 14:56 de Geo
salarii mahari
Anul 2012 |||| Constantin Bungau: 80742 |||| Bungau Simona 61393 |||| Rosca Marcel-Gavril 148668 |||| Prada Marcela 66968 |||| Tara Ioan 97150 |||| Simona Trip 101774 |||| Barbu Stefanescu 100017 (date preluate din declaratiile de avere de pe site-ul uoradea.ro)
Postat 11 Martie 2013, 14:28 de johnny
salarii exorbitante
Autorul articolului a verificat castigurile salariale ale conducerii acestei universitati, care din vara trecuta s-au dublat in virtutea hotararii de senat? Au castiguri de peste 8 000 lei pe luna, pentru ce? Va era foarte greu sa verificati declaratiile de avere sa vedeti cat castiga, sunt postate pe site? Ce raspundere au pentru aceste salarii enorme? Si-au dat bani ca sa bage UO in faliment, care economic deja exista, mai ramane asa fie si anuntat de minister.
Postat 11 Martie 2013, 13:38 de sorbonica
a
sa bage spagile in buget ca o sa fie pe + :-)
Postat 11 Martie 2013, 13:22 de A
RIP Maghiar
Cu toate pacatele lui, Unchiul a reusit sa tina sus Universitatea timp de 25 de ani (cel putin din punct de vedere financiar);NENOROCITII DE AZI baga UO in faliment in 3-4 ani
Postat 11 Martie 2013, 12:37 de RIP Maghiar
Ce-ar fi dacă? Facultățile cu profil pedagogic s-ar uni
Calculați Domniile Voastre ce economii s-ar putea face!
Postat 11 Martie 2013, 12:06 de alin
vinovati
Vina este a rectorului actual si a celor care au decis distribuirea locurilor bugetate. Chiar daca unele domenii nu sunt la moda, fiind mai grele si de la studenti chiar se cere sa invete, trebuia sa primeasca atata locuri bugetate cate pot ocupa... De ce? Fiindca au e.s. semnificativ mai mare. Nu este tot una 3400 de la Stiinte cu 1700 de la economice. UO a pierdut sume enorme prin gestionarea eronata a locurilor bugetate primite de la minister. Responsabilul principal este recotul Bungau.
Postat 11 Martie 2013, 11:55 de sorbonel
@Geo
Numai ca, facultatea manageriata de Sanda Filip, cu cei 60 de cadre din 1300 (cate are universitatea) a contribuit cu 25% la ierahizarea UO. Fara performanta lor UO intra in liga a III-a ca universitatea de educatie, deci automat se si desfiinta. Vina este a rectorului actual si a celor care au decis distribuirea locurilor bugetate. Chiar daca unele domenii nu sunt la moda, fiind mai grele si de la studenti chiar se cere sa invete, trebuia sa primeasca atata locuri bugetate cate pot ocupa... De ce? Fiindca au e.s. semnificativ mai mare. Nu este tot una 3400 de la Stiinte cu 1700 de la economice. UO a pierdut sume enorme prin gestionarea eronata a locurilor bugetate primite de la minister. Responsabilul principal este recotul Bungau.
Postat 11 Martie 2013, 11:37 de sorbonel
desfiintarea facultatilor
Facultatile neperformante trebuie desfiintate!!!! Se poate trece peste capul Rectorului; SENATUL POATE DECIDE DESFIINTAREA FACULTATILOR NEPERFORMANTE; OPRITI JAFUL ! pana nu ramane toata universitatea pe drumuri
Postat 11 Martie 2013, 11:37 de johnny
a
Numai Ifrim salveaza Universitatea Ha Ha Ha.
Postat 11 Martie 2013, 11:20 de a
scurt pe doi
@ abramburica cea mai buna sinteza. felicitari! redactia bihoreanul ar trebui sa formateze cu bold comentariul de mai jos.
Postat 11 Martie 2013, 11:13 de copernic
minciuni
nu va mai agitati, e doar o poveste inventata. Spune-mi mie care institutie nu termina pe minus la finalul anului, pentru a scapa de impozite etc. E o minciuna penala pe care nici ei nu o cred. In fiecare zi e coada la taxe, se strang zeci de mii de euro pe zi gunoaielor, si mai aveti tupeul sa ne mintiti in halu asta
Postat 11 Martie 2013, 11:11 de David
universitati de carton cu sefi platiti in aur
Nu poate fi adevarat ca Universitatea Oradea merge spre faliment! Cu un fost Ministru al Invatamantului printre profesorii sai (Mang) cu profesori care publica anual doua carti la editura universitatii si trei articole in Revista universitatii, cu decani, prorectori si rector platiti la fel de bine ca profesorii americani laureati cu premiul Nobel, nu se poate intampla asta! Precis este o greseala, asa ca va rog sa mai verificati stirea inca o data.
Postat 11 Martie 2013, 10:47 de abramburica
a
VAIIIIIIII !!!!! Dar nu se poateeeee!!!!!
Postat 11 Martie 2013, 10:22 de a
@geo
Bine zici sa mai dea afara niste femei de serviciu, portari, oameni de curte si altii din administratie care au salarii mizerabile si sa lase profii cu 100 000 ron/ luna chiar daca nu au studenti si sunt la fac pe minus sa predea la PERETI. Acestia sa mai faca si cercetare fara rezultate financiare in favoarea universitatii pe salarii de alte 200 000 ron/luna din banii de credit cu dobanda suportata de UNV. Chiar as intrasni sa va rog domnule rector sa il puneti pe geo in locul lui Tara sau a lui Crina ca tare bune sfaturi va da. Cred caeste unul din tinerii profi de perspectiva pentru UNV. (ajuns pe cai bine stiute de catre toti) Vai de NOI.
Postat 11 Martie 2013, 10:20 de revoltat
Securistiii
Atentie se cenzureaza
Postat 11 Martie 2013, 10:06 de angajat
Privatizati tot
Facultatea unde domnul rector a fost decan este prima la minus. Bun managemet a facut!!!!! Este foarte slab: a permis marirea salariilor la conducere, buget la senat, plata cu ora si indeminzatii de tot felul la fac pe minus cu manageriat prost, permite in continuare functionarea unor facultati pe minus, nu ia nici o masura de reducere a minusurilor macar schimbarea decanilor sau a celor din departamente si inlocuirea cu altii mai buni care sa aibe rezultate, inlocuirea lui TARA si a directorului economic care gestioneaza banii prost, verificarea rezultatelor cercetarii. STOPAREA PROSTIEI!!!! HAI PA !!! Ne ducem pe P..a. Manageriat zero aproape peste tot.
Postat 11 Martie 2013, 10:04 de angajat
parinte adjectiv
Nu inteleg de ce nu ar putea scadea si cheltuielile? In acest sens parintele-economist ar putea gasi solutii salvatoare! Sau nu?
Postat 11 Martie 2013, 08:23 de TDS
de restructurari ati auzit/?
Platiti salarii la administrativ, la multi nejustificat, tineti profesori neperformanti, au grad de profesor de 10 ani conducere de doctorat ioc, platiti 15 indemnizatii de decani plus altele. Va rog, daca chiar va pasa, prin autonomia universitara, renuntati la sporurile de conducere la facultatile pe minus. Exista facultati pe minus de 10 ani si nu se intampla nimic, ba chiar platim managementul neperformant, vezi cazul sanda filip, unde facultatea e neperformanta economic, dar indemnizatia se plateste. PANA CAND? Chiar doriti sa inchdeti portile? Indiferent ce bani vin problemele raman.
Postat 11 Martie 2013, 08:04 de Geo
desfiintarea facultatilor
Facultatile neperformante sa fie desfiintate!!!! Nu e corect ca o intreaga universitate sa falimenteze fiindca unii destepti de la Inginerie Manageriala si Tehnologica sau IETI sau Socio-Umane se trezesc sa fac smecherii cu fonduri europe!!!
Postat 11 Martie 2013, 07:46 de johnny
RIP Maghiar
Cu toate pacatele lui, Unchiul a reusit sa tina sus Universitatea (cel putin din punct de vedere financiar); nenorocitii astia de azi, baga in faliment in 3-4 ani ce a construit Maghiar in 25
Postat 11 Martie 2013, 07:42 de johnny
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON