URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Octombrie 2014, 07:34

Eşti prins, dottore! Medicul Călin Hozan, acuzat că şi-a obţinut titlul şi funcţia prin plagiat

Eşti prins, dottore! Medicul Călin Hozan, acuzat că şi-a obţinut titlul şi funcţia prin plagiat LA VIRGULĂ. Ortopedul Călin Hozan (foto) a copiat aproape la virgulă cel mai important capitol al lucrării fostului său şef, Ioan Matiuţa, fără a-l cita printr-o cât de mică notă de subsol. "Am lucrat împreună", se disculpă, după 10 ani, medicul prins cu mâţa-n sac...
Eşti prins, dottore! Medicul Călin Hozan, acuzat că şi-a obţinut titlul şi funcţia prin plagiat LA INDIGO. Capitolul "Material şi metodă" al lucrării semnate de Călin Hozan (medalion) este identic aproape ad literam cu acelaşi capitol "Material şi metode" al lucrării profesorului Ioan Matiuţa, singurele diferenţe fiind câteva adăugiri şi paginarea diferită. Hozan a preluat chiar şi virgulele puse greşit...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Patru capitole de introduceri generale şi puneri în context şi apoi, trosc, ditamai plagiatul! Subcapitol după subcapitol, frază cu frază, cuvânt cu cuvânt au fost copiate în lucrarea de doctorat a medicului Călin Hozan - conferenţiar la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, specialist în Ortopedie şi Traumatologie, şef al uneia din cele două secţii de profil din cadrul Spitalului Judeţean şi medic la clinica privată Webclinic - toate după o altă lucrare, a profesorului Ioan Matiuţa, fostul său şef de la spital.

Este cea mai recentă acuză de furt intelectual adusă unui universitar orădean, care ar fi plagiat pentru a obţine titlul de doctor în ştiinţe medicale deoarece altfel nu putea avansa nici în cariera didactică, de la simplu preparator la conferenţiar, nici în cea clinică, de şef de secţie la spital.

"Călin, isteţ copil de casă"

Conferenţiar universitar, fost şef al Catedrei de Chirurgie a FMF Oradea, şef de secţie în Spitalul Judeţean, ba chiar fost director medical, Călin Hozan este cotat ca unul din cei mai reputaţi medici ortopezi orădeni. Absolvent al UMF din Cluj, medicul ajuns acum la 47 de ani şi-a început cariera la Oradea, fiind angajat puţin după absolvire la universitatea aflată la finele anilor '90 în plină expansiune.

"S-a băgat sub pielea decanuluiIfrim cum doar Bodog a mai făcut-o", îl portretizează unul dintre colegi, referindu-se la un alt "baron" al FMF - Florian Bodog. Şi acesta tot din "gaşca lupilor tineri", tot protejat al lui Ifrim, tot fost şef de secţie la Judeţean, tot conferenţiar, acum decan şi concomitent senator PSD, dar şi - la fel ca Hozan - fin de cununie al fiului cel mare al fostului rector Teodor Maghiar, Adrian.

Teză "reciclată"

05_Mircea_Ifrim_bihoreanul.jpgProfitând de "pile", imediat ce a avut dreptul legal să se înscrie la doctorat, în 2000, Hozan a şi făcut-o, alegându-şi drept conducător ştiinţific pe decanul Mircea Ifrim (foto), cu care îşi obţinuse în 1998 titlul de doctor şi Ioan Matiuţa, pe atunci şeful secţiei de Ortopedie a Spitalului Judeţean, unde Hozan era debutant.

Profesorul Matiuţa publicase lucrarea "Corelaţia între osteoporoză şi formele anatomo-patologice ale fracturilor extremităţii proximale a femurului (studiu clinico-terapeutic)". Şase ani mai târziu, Hozan îşi lua doctoratul cu lucrarea "Studiu anatomo-clinic privind evaluarea eficacităţii tratamentelor chirurgicale şi profilactice în fracturile de col femural", temă "ruptă" din cea deja tratată de şeful său, care însă abordase toate fracturile extremităţilor femurului, nu doar de col, ci şi pertrohanteriane.

Atâta doar că un întreg capitol, singurul ce prezintă contribuţia proprie a semnatarului în studiul fracturilor de col femural, e identic în ambele lucrări, fiind reprodus mot a mot! Răspunsul la întrebarea cine după cine a copiat e inevitabilă: cum Hozan şi-a depus lucrarea la 6 ani după profesor, e clar că originalul i-a aparţinut acestuia.

Acelaşi "schelet", aceeaşi "carne"

Până şi structurarea capitolului V, intitulat de ambii doctori "Material şi metodă", este identică. Subcapitolele sunt organizate pe "Metode de cercetare folosite", aceleaşi în ambele lucrări: A - Metoda clinică, B - Metoda radiologică, C - Determinarea masei osoase, cu punctele 1 - Osteodensimetrie, 2 - Ultrasonometrie, şi D - Metode terapeutice, cu subpunctele 1 - Procedee chirurgicale, 2 - Terapia medicamentoasă şi 3 - Proceduri chirurgicale originale. O diferenţă, ce-i drept, există, şi anume că, suplimentar materialului lui Matiuţa, Hozan a adăugat în lucrarea sa încă o metodă terapeutică: Endoproteza de şold.

Comparând cele două capitole, BIHOREANUL a constatat că identitatea de conţinut şi de formă este de aproape 100% inclusiv la nivel de lexic şi frazare. Iată, de pildă, cum arată un pasaj introductiv în lucrarea lui Matiuţa: "Tot în antecedentele personale am cercetat prezenţa unor afecţiuni endocrine ca boala Basedow, hiperparatiroidismul, hipotiroidismul, prezenţa afecţiunilor metabolice (diabetul zaharat), afecţiunile neuropatice, tulburările digestive cu malabsorbţie, afecţiunile renale cu pierdere de calciu (insuficienţă renală cronică, nefropatia diabetică)". Şi iată cum arată acelaşi pasaj în lucrarea lui Hozan: "Tot în antecedentele personale am cercetat prezenţa unor afecţiuni endocrine ca Basedow, hiperparatiroidismul, hipotiroidismul, prezenţa afecţiunilor metabolice (diabetul zaharat), afecţiunile neuropatice, tulburările digestive cu malabsorbţie, afecţiunile renale cu pierdere de calciu (insuficienţă renală cronică, nefropatia diabetică)".

Există, deci, o singură diferenţă între cele două texte, şi anume că cel al lui Hozan are un cuvânt mai puţin decât originalul: cuvântul "boala" pus înainte de "Basedow". În rest, şi ordinea înşiruirii, şi articularea substantivelor, ba chiar şi parantezele sunt puse fix la fel.

Copy-paste

Dincolo de identitatea lexicală şi de topică a textelor, până şi semnele de punctuaţie plasate greşit sunt identice, după cum tot identică e şi lipsa lor acolo unde ar fi fost necesară, cum ar fi absenţa articolului hotărât din "lipseşte calciu(l)".

Suprapunerea e atât de precisă încât învăţăcelul a preluat din lucrarea maestrului până şi ilustraţiile. Astfel, la pagina 146 a tezei semnate de Hozan e reprodusă clasificarea unei "metode radiologice de investigare a segmentelor osoase coxo-femurale" care în varianta originală apare la pagina 115, însoţită de aceleaşi imagini radiologice.

Textele explicative pentru imagini sunt şi ele identice, până şi în privinţa stângăciilor de exprimare ("la toţi bolnavii le-am efectuat" în loc de "tuturor bolnavilor") ori a dezacordurilor ("tipul anatomo-patologic a celor" în loc de "tipul anatomo-patologic al celor").

Între "lăsaţi-o aşa"...

Profesorul Ioan Matiuţa, pensionat în 2012 (la 70 de ani), a aflat că fostul său subaltern i-a furat munca abia după ce Hozan şi-a obţinut titlul de doctor, putând astfel să avanseze la FMF de la gradul de preparator până la cel de conferenţiar, iar la spital până la funcţia de şef de secţie şi apoi director medical, dar nu l-a reclamat nicăieri.

Motivul? Tânărul medic era apropiat atât decanului Ifrim, cât şi familiei Maghiar. A fost, totuşi, supărat, pentru că Hozan nu l-a citat prin note la subsol, ci doar i-a pomenit numele abia la finalul lucrării, la lista de "Bibliografie", dar şi acolo cu alte lucrări ("Osteoporoza şi aspecte tehnice în fracturile pertrohanteriene" şi "Ultrasonometria osteoporozei în fracturile pertrohanteriene"), nu cu cea plagiată.

Contactat de BIHOREANUL, profesorul a transmis că nu mai vrea să audă de isprava fostului învăţăcel: "Lăsaţi-o aşa, ce-a fost a fost!".

... şi "am lucrat împreună"

Abordat la rându-i, doctorul Călin Hozan s-a apărat susţinând că identitatea lucrărilor se explică prin faptul că a lucrat cot la cot cu profesorul şi prin detaliul că în anii '90 şi 2000 regulile citării n-ar fi fost precise. Exact scuza premierului Victor Ponta, el însuşi "autor" de plagiat!

"Noi am lucrat împreună. Când şi-a făcut dânsul lucrarea am început-o şi eu pe aceeaşi temă. Inclusiv disecţiile le-am făcut împreună la Medicina Legală, pe cadavre proaspete, şi tot împreună am lucrat şi la redactare, adeseori şi noaptea, la spital", a spus Hozan, adăugând că şi-a citat "sursa" doar la lista bibliografică, nu şi prin note de subsol, întrucât "nici cerinţele legale, nici normele Ministerului Educaţiei nu erau la fel de stricte ca acum".

Hozan a ţinut să precizeze că ştie de unde se trage descoperirea plagiatului după 10 ani: de la un coleg invidios, care i-ar vâna postul. Ca şi cum asta l-ar disculpa, iar invidia respectivului ar fi mai importantă decât faptul că el însuşi l-a obţinut prin impostură!


"DRAGĂ COMISIE..."
Invitaţie la investigaţie

Legal, datoria de a lămuri acuza de plagiat ce planează asupra conferenţiarului Călin Hozan este de competenţa Comisiei de Etică a Universităţii, care are obligaţia de a se autosesiza şi, după o cercetare corectă, de a da un verdict, vinovatul riscând să-şi piardă şi titlul obţinut oneros, şi calitatea de cadru didactic.

05_Ioan_Mang_bihoreanul.jpgCazurile de plagiat nu sunt chiar excepţionale la Universitatea orădeană. Cel mai notoriu este al preşedintelui PSD Bihor, Ioan Mang (foto), profesor la Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, care în iulie 2012, după instalarea ca ministru al Educaţiei, a fost acuzat, împreună cu soţia sa, Erika Mang, profesoară la aceeaşi facultate, şi cu asistentul Constantin Popescu, de plagierea a nu mai puţin de 9 lucrări ştiinţifice, cărţi şi articole de specialitate. Deşi nevoit să demisioneze (devenind recordmanul cu cel mai scurt mandat de ministru din istoria României - doar 9 zile), Mang nu şi-a dovedit nici până în prezent probitatea profesională. Fiind demnitar la momentul formulării acuzelor, el a fost "judecat" de Consiliul Naţional de Etică care, conform presei centrale, i-a pus verdict de plagiator, însă neconfirmat (nici infirmat) de Ministerul Educaţiei,  astfel că Mang a rămas profesor.

În cazul altor cadre didactice, neimplicate politic, Comisia de Etică a Universităţii a decis că acestea s-au făcut vinovate de plagiat: şefa de lucrări Otilia Gheorghe Labău, de la FMF, sau fizicianul Ioan Stanca, care-şi atribuise fraudulos 14 articole elaborate de alţii. În 2001, decăniţa de atunci a Facultăţii de Textile-Pielărie, Daniela Ionescu, a fost dovedită în justiţie că a plagiat cartea unei profesoare din Iaşi, fără însă ca Universitatea să o sancţioneze.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
@venyerski levente
Tu nici nu esti nenorocit pt ca poti merge ,te poti imbraca, te poti spala, nenorociti suntem noi, cei carora ne-a pus 2-3-4 proteze de sold si genunchi ,la rand din care jumatate s-au infectat, jumatate se luxeaza saptamanal.
Postat 05 Noiembrie 2014, 20:23 de Pentax
Da este un om corect
Numai ca pe mine ma nenorocit. operatie de clavicula de 3trei ori si mai urmeaza una
Postat 04 Noiembrie 2014, 17:40 de Venyerszki Levente
Pt Shogun
Pt autorii adevarati, cu bun simt elementar, regulile de citare sunt din capul locului subintelese si aplicate, chiar dinaintea lui Hegel.Pt parodiile de autori s-au introdus in Romania(pt ca aici sunt cei mai multi doctori fabricati) reguli obligatorii de citare pe la inceputul anilor 2000 .In orice caz in 2003 aceste reguli existau sigur iar teza este din 2004.
Postat 02 Noiembrie 2014, 09:33 de Mircea Efrim
?
Regulile nu erau precise în anul 2000? Păi prin 1820, când Hegel cita din alți autori știa să folosească ghilimele și note de subsol. Halal profesor... Nu zic că nu-i competent ca medic, însă nu are ce căuta la catedră.
Postat 01 Noiembrie 2014, 10:22 de Shogun
Impostor de 2 bani
Indivizi ca acesta vor exista pina cand cu totii ne vom satura de ROMANIA SMECHERA si vom dori sa traim intr-o ROMANIE NORMALA.Pina atunci nu vom avea nici o sansa!
Postat 31 Octombrie 2014, 11:48 de Johan
Wow
cate cadre ale universitatii oradea si au luat doctoratul in stilul Hozan, ect.?
Postat 31 Octombrie 2014, 08:41 de Mick
comisia de etica
Daca asteptati sa se „autosesizeze” comisia de etica asteptati degeaba. Regulamentul ei nu prevede asa ceva, dupa cum nu ia in considerare reclamatiile anonime. Pt a fi judecat acest impostor trebuie facuta o sesizare semnata cu toate detaliile. Daca acestea nu sunt furnizate de catre reclamant nici comisia nu va gasi nicio dovada. S-a mai vazut si in cazul Antal, Mang si al doctoritei unde nu au putut accesa articolul plagiat pe motiv ca nu au abonament la revista originala.
Postat 30 Octombrie 2014, 16:44 de dr.HC
error
Care PSD, eu stiu ca Carp cu seful sau Bolojan l-au pus acolo pe Hozan. Din cate stiu Carp si Bolojan sunt lideri fruntași ai PNL pe plan local. Deci nici vorba de PSD sau o fi alta shmecherie la mijloc.
Postat 30 Octombrie 2014, 15:15 de Marian
inca un PSD- ist
inca un incompetent al clanului Maghiar.OF,OFsi cand te gandesti ca Maghiar(batranul)a fost inmormantat cu fanfara,cu onoruri militare o sa citim in cartile de istorie ca a fost un erou Doamne cati incompetenti a creiat.Asta le plac PSD-istilor PROSTIA.
Postat 30 Octombrie 2014, 13:39 de unu
dottore
STAU SI MA UIT LA ACEST DOCTOR.CE POT SPUNE?UN INFATUAT ,UN TARAN DIN CLUJ VENIT SA AJUNGA DOCTOR MARE IN ORADEA ,CA IN CLUJ N AVEA NICI O SANSA.SI ATUNCI CE A FACUT?A GASIT O FATA -FATA PREOTULUI SABAU(POPA PORNO)SI S A FOLOSIT DE EA INTR UN MOD ORDINAR PTR A SE REALIZA.POPA SABAU PRIETEN FIIND CU BATRINUL MAGHIAR ,L A PROMOVAT.CE POATE FI MAI TRIST PTR UN BARBAT DECIT ,IMPOTENT FIIND INTELECTUAL,SA GASEASCA O FATA CARE SA L FACA BARBAT.IAR JUDETEANUL E PLIN DE ASTFEL DE "BARBATI"CARE AU GASIT CITE O FATA CU PARINTI SUS PUSI ,CA SA I FACA -BARBATI
Postat 30 Octombrie 2014, 02:16 de alin
marii evaluatori
Tot stau si ma mir, cine va acrediteaza pe voi sa fiti evaluatori?Sunteti doctori, ingineri? Tezele de doctorat pe partea de stiinte exacte, nu sunt povesti sau romane. L-ati discreditat pe dl Mang fara ca cineva sa aibe studii in respectivul domeniul iar acuma cu dl Hozan.
Postat 30 Octombrie 2014, 01:16 de dan
un doctor inchipuit
atat de talentat in dobitocii e hozanel, incat se stie ca i se trezesc pacientii pe masa de operatie, plus ca unii il mai aud si injurand ca nu-i iese operatia. are un nas inaltat la fundul vulturilor, el insusi este o jena si parodie de ortoped. sa fim seriosi, asta a ajuns sef de sectie la judetean? probabil e preten cu ponta si usd, copy paste go top. jenant!
Postat 29 Octombrie 2014, 22:56 de sandu blajoveanu
Mare doctor
Hozan este nu numai un mare profesor ci si un mare doctor.Am o ruda(nu este un secret, se numeste OLAR) care ieri a fost operat a 6-a oara la un sold ,schimbandu-i-se a 3-a proteza pusa de 3 ori de Hozan, si de 3 ori s-a infectat , de 3 ori a sarit de la loc.
Postat 29 Octombrie 2014, 20:55 de Viorel
se striga catalogul
Il stiu pe Hozan de cand era student :)), verificati notele sale la examene si veti avea mari surprize.
Postat 29 Octombrie 2014, 20:44 de TimpLiber
Hozan
Intamplator l-am cunoscut pe prof Ghergulescu de la Cluj, el m-a operat prin anii 90 de o fractura la picior.Cand a aflat ca sunt din Oradea,s-a apropiat de mine si mi-a spus ca regreta pina la moarte ca a ascultat de clanul din Oradea pt a-l face castigator pe acest Hozan care era un nimeni(un oarecare medic de familie) la concursul pt examenul de asistent cu dr Corbu, care era la acea vreme medic specialist ortoped , cu rezidentiat efectuat in Bucuresti ,la cea mai buna clinica din tara si doctorand al prof Antonescu(cel mai byn ortoped din tara).Am aflat pe urma ca Dr Corbu(singurul ortoped oradean inclus in colectivul de autori ai Tratatului de ortopedie al prof Antonescu) a fost nevoit sa paraseasca Spitalul judetean si sa se transfere la Pelican din cauza acestui Hozan!
Postat 29 Octombrie 2014, 20:28 de Ella
ne meritam soarta
CRED CA ROMANII ISI MERITA SOARTA...IN GENERAL DUPA REVOLUTIE AU FOST PROMOVATI TOT ASTFEL DE OAMENI, MEDIOCRI, IN TOATE DOMENIILE SI ASTFEL SE VEDE UNDE A AJUNS TARA ASTA. CRED CA A MUNCIT MULT ACEST DOCTOR SA AJUNGA UNDE ESTE ACUM...SI CRED CA ESTE O SOMITATE IN DOMENIUL IN CARE ACTIVEAZA DACA LA O ASA VARSTA (PARE DESTUL DE TANAR IN POZA) A AJUNS CU ATATEA DISTINCTII, CAND ALTI PROFESORI INVATA SI CERCETEAZA O VIATA INTREAGA PENTRU ASA CEVA.
Postat 29 Octombrie 2014, 20:25 de Sorbonel
de tot risul
Sub conducerea lui Bungau-Barney, Universitatea din Oradea a revenit la nivelul cel mai de jos. La nivelul la care a fost lasata de clanul Maghiar. Hozan face parte dintre protejatii clanului la fel cum face parte si Barney. De astia nu vom scapa niciodata.
Postat 29 Octombrie 2014, 18:38 de marioara tanasescu
@cocolino
ar trebui a-ti dai numele daca esti asa mandru de teza ta. Daca asa ai inteles tu ca se face o teza de doctorat e clar ce hram porti.
Postat 29 Octombrie 2014, 16:24 de David
realizarile rectorutzului
O sa-l lase si pe el asa cum i-a lasat si pe ceilalti mentionati in articol. Erica Mang primeste in continuare gradatie de merit in baza articolelor plagiate, Ionescu conduce doctorate desi a obtinut acest drept pe baza unor contracte inexistente, Smaranda Ionescu face pe lupul moralist si pica grupe intregi de studenti pe motiv ca nu-i cumpara cursul cu 2 milioane. Toate aste sunt cunoscute rectorului dar nu e deranjat.
Postat 29 Octombrie 2014, 16:09 de Dr Haus
vai de voi
Daca ai stii ce inseamna o teza de doctorat, probabil ti-aifi dat seama ca capitolul "Material si metoda" exista in toate tezele. Insa pentru reporterii care scriu la comanada, deoarece nu pot sa scrie singuri, doar dupa dictare, probabil ca suna interesant si au impresia ca au descoperit "gaura la macaroana". Sunt curiosa teza paraciosului nu contine capitolul "Material si metoda"???. Sau paraciosul a trecut direct la concluzii. Poate ar trebui sa se uite paraciosul in teza lui, ca nu se stie cand ii vine randul...
Postat 29 Octombrie 2014, 16:06 de Cocolino
RUSINE!!!!!
Rusine pentru medicina oradeana, jos cu parvenitii astia de smecheri "telectuali"!
Postat 29 Octombrie 2014, 14:16 de Maria
plagi
D-l dr. Hozan Călin este un medic extraordinar. Să fie lăsat în pace! Hienelor, să vă fie ruşine!
Postat 29 Octombrie 2014, 13:15 de Cucu
DEMISIA
E CLAR CA E COPIATA.SA VEDEM CE SPUNE RECTORUL BUNGAU.DACA L MAI TINE PE HOZAN INSEAMNA CA E PARTAS LA FURAT IAR PROCURATURA SA SI SPUNA CUVINTUL
Postat 29 Octombrie 2014, 12:10 de ADRIAN
cu asta defilam...
Domnule Carp, cu omul asta defilezi? Oare stie Bolojan ce se intampla cu adevarat. Eu cred ca daca r sti nu ar fi bucuros, sau poate ca stie si nu l mai intereseaza. Poate a obosit si el.
Postat 29 Octombrie 2014, 09:33 de Carpe Diem
At
Cu toti gunoaie PSD aceste Taraturi au distrus școala românească
Postat 29 Octombrie 2014, 09:25 de Ww
Ne-au belit Boss. Pe toti.
80% profesorii au plagiat ce sa mai dea afara Bungau ca ramane singur si apoi Simonica bulanica pleaca si ea? Ca a plagiat la greu. Dar cate lucrari le-a scris sotul ei Costel (nume predestinat) cu secretarele lui de la facultate pe cand era decan. Halal conducere. Cum a terminat Simonica facultatea de medicina? Numai colegii de la medicina stiu iar liderii Bodog, Bumbu si Doru Maghear o cunosc peste tot.
Postat 29 Octombrie 2014, 09:01 de spectator
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON