URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iulie 2019, 09:18

Rock on! Prima ediţie a festivalului Way Too Far aduce la Ineu vedete precum Iris, Viţa de Vie şi Ossian

Rock on! Prima ediţie a festivalului Way Too Far aduce la Ineu vedete precum Iris, Viţa de Vie şi Ossian FESTIVAL CU... VIŢĂ. Adrian Despot şi colegii săi din Viţa de Vie vor concerta la Kings Land în ultima seară a festivalului Way Too Far, pe 11 august  
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Festivalul Way Too Far, care s-ar traduce în "mult prea departe", va fi anul acesta, paradoxal, foarte aproape de bihoreni: va avea loc la complexul Kings Land din Ineu de Criş, la o aruncătură de băţ de Oradea.

Promovând mai multe genuri ale muzicii rock, pe scena WTF vor urca trupe recunoscute din România, Ungaria şi Statele Unite. Pentru a-i simţi din plin atmosfera şi a nu rata niciun concert, fanii vor avea la dispoziţie locuri de camping...

Din Bistriţa-n Bihor

Pornit la Bistriţa în urmă cu doi ani, festivalul rock Way Too Far, cu ghiduşul acronim WTF (de la "what the fuck"-ul americanilor), ajunge în premieră şi în Bihor.

Organizat de un cuplu de bistriţeni, Veronica şi Mihail Petruţ, ea jurnalistă, el manager media, evenimentul a fost mutat la complexul Kings Land din Ineu şi va avea loc în perioada 9-11 august. "Am cunoscut mai mulţi oameni din Oradea care au venit în Bistriţa la ediţiile trecute ale festivalului. Am venit şi noi apoi de câteva ori aici şi ne-am gândit că e o piaţă mai potrivită pentru un astfel de eveniment", explică Veronica.

Încântaţi de complexul de la Ineu, cei doi soţi au decis să înceapă organizarea primului festival rock dintr-o comună bihoreană, evenimentul fiind sprijinit de Consiliul Judeţean, în cadrul iniţiativei Discover Bihor, şi realizat în parteneriat cu Primăria locală.

Trei zile rock

Anul acesta la WTF vor cânta nume cunoscute, dar şi trupe aflate la început de drum, din România, Ungaria şi Statele Unite ale Americii. Pe 9 august sunt programate Kunnstra, 7 Paşi, NOR, The Details, Coma, Omul cu Şobolani şi Implant pentru Refuz. O zi mai târziu, pe 10 august, va veni rândul formaţiilor Riot Monk, Luna Amară, Punkarta, Dirty Shirt, Iris şi Ossian, aceasta din urmă o trupă legendară din Ungaria, cunoscută şi printre orădeni. În aceeaşi seară, participanţii la festival vor putea asculta rockul alternativ al trupei Crazy Town, care va veni tocmai din State.

În ultima zi, pe 11 august, la WTF vor cânta Times of Need, Altar, Aurora, Bucovina şi Viţa de Vie, dar şi Fraţii Jdieri, rockeri bihoreni care se bucură de tot mai multă notorietate, fiind invitaţi recent să cânte live în studiourile Radio Guerilla.

Ciorbă... antimahmureală

Pe perioada festivalului, complexul Kings Land se va transforma în tabără rock. Pe lângă concerte, participanţii la festival se vor putea distra în mai multe spaţii de entertainment, cu jocuri precum zorb ball şi fuga bungee. La cerere, vor fi organizate şi zboruri cu avioane uşoare de pe aerodromul de la Ineu.

Tot pe tărâmul WTF vor fi zone de relaxare şi de mâncare, cu pizza, burgeri, produse din carne de porc, fructe de mare, dulciuri şi chiar o ciorbă specială "antimahmureală", după cum promit organizatorii. Barurile cu băuturi şi standurile cu bere vor fi deschise pe toată durata concertelor şi în perioada de after-party, aşa că distracţia va ţine cam toată noaptea. În plus, vor fi zone de camping pentru cei care nu vor dori să plece, dar şi curse speciale cu autobuze şi microbuze din Oradea.

Orădenii pot cumpăra bilete din locaţiile partenere Green Pub, Steam Bar, Columbus Cafe, Gekko Pub şi Moszkva, dar şi accesând site-ul ambilet.ro. Un abonament costă 140 lei, biletele pentru zilele de 9 şi 11 august câte 65 lei, iar cele pentru 10 august - 75 lei. Pentru minorii de până la 12 ani nu se plăteşte bilet. "Ne aşteptăm să vină public din toată ţara, dar ne bazăm şi pe publicul din Oradea şi Bihor, care vrem să simtă că are un festival rock chiar acasă", spune Veronica Petruţ. Nu peste mult timp se va vedea cât de deschişi sunt bihorenii unei asemenea noutăţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Slab.
FOARTE SLAB. Dar ,si de aici se vede la ce nivel se afla Oradea.
Postat 21 Iulie 2019, 17:13 de Kuler
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON