URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Aprilie 2019, 13:34

Lord of the Dance, la Oradea! 40 dintre cei mai buni dansatori din lume, școliți de Michael Flatley, vin la Arena Antonio Alexe

Lord of the Dance, la Oradea! 40 dintre cei mai buni dansatori din lume, școliți de Michael Flatley, vin la Arena Antonio Alexe DE TOP. În spectacolul "Dangerous Games", dansatorii companiei Lord of the Dance vor arăta ce au învăţat de la mentorul lor, celebrul Michael Flatley, intrat în Cartea Recordurilor pentru că a reuşit să facă 35 de paşi de step într-o secundă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenilor li se pregăteşte un spectacol de pomină! Coregrafiile celebrului Michael Flatley vor fi aduse, în iunie, la Oradea de 40 dintre cei mai buni dansatori din lume.

Show-ul "Lord of the Dance - Dangerous Games" include dansurile irlandeze pe care Michael Flatley le-a făcut faimoase în întreaga lume, dar prezentate în coregrafii moderne sub forma unei poveşti, cu ajutorul muzicii live, al costumelor spectaculoase şi al unor proiecţii 3D.

Geniul Flatley

Născut în urmă cu 60 de ani în Chicago din părinţi americano-irlandezi, Michael Flatley (foto) a reinventat dansul tradiţional irlandez, cu paşi rapizi şi spectaculoşi, introducând o serie de mişcări originale şi făcându-l cunoscut în toată lumea cu talentul său ieşit din comun.

În 1991, Michael Flatley era numit "una dintre comorile în viaţă ale Societăţii National Geographic, pentru măiestria unei forme de artă", iar în 1998 a fost inclus în Cartea Recordurilor pentru realizarea a 35 de paşi de step pe secundă!

La vremea aceea, irlandezul şi-a asigurat picioarele în caz de accident pentru 57,6 milioane de dolari! Şi acum Michael Flatley are milioane da fani peste tot în lume şi este privit ca un geniu datorită performanţelor sale coregrafice.

În 2016, la 57 de ani, după numeroase fracturi şi vătămări la nivelul coloanei vertebrale, creatorul companiei Lord of the Dance a decis să se retragă din activitate. Totuşi, n-a părăsit de tot domeniul pe care-l iubeşte: în prezent îşi pregăteşte dansatorii pentru show-urile pe care tot el le concepe.

Bine vs. Rău

În ultimii ani, compania Lord of the Dance a fost în turnee în mari oraşe ale lumii cu spectacolul "Dangerous Games" (Jocuri periculoase), producţie artistică semnată de însuşi Michael Flatley, pe muzica lui Gerard Fahy.

În premieră, pe 25 iunie, 40 dintre cei mai remarcabili dansatori din lume vor aduce acest spectacol în Oradea, la Arena Antonio Alexe, care se va transforma în sală de spectacol.

Producţia oferă publicului circa două ore de muzică şi dans "la superlativ", asigură organizatorii. Asta pentru că, învăţaţi chiar de lordul dansului, elevii săi se sincronizează perfect şi bat din pantofii de step exact în acelaşi timp, executând cu graţie coregrafiile show-ului.

Spectaculoasa punere în scenă aduce în prim plan lupta dintre forţele Binelui şi cele ale Răului prin intermediul dansului şi al tehnologiei de ultimă oră.

Roboţi dansatori

"Lord of the Dance - Dangerous Games" este un spectacol eclectic, ce cuprinde elemente de coregrafie cu un grad ridicat de dificultate, costume noi şi decoruri fascinante.

Noul concept al spectacolului include, de asemenea, un ecran gigantic care acoperă integral lăţimea scenei, proiecţii holografice 3D, efecte speciale de lumini şi lasere, roboţi dansatori şi acrobaţi de talie mondială. Mai mult, show-ul are şi momente de muzică live.

Indiferent de vârstă, oamenii adoră spectacolele irlandezilor, fapt dovedit de reprezentaţiile sold out care au doborât recorduri. De altfel, creierul din spatele producţiei, Michael Flatley, spunea: "Oricine care are între 5 şi 95 de ani poate să vină la acest show".

Ei bine, curioşii dintre cele două vârste îşi pot cumpăra bilete de pe portalul iabilet.ro, precum şi din magazinele Flanco, librăriile Cărtureşti şi din Diverta. Acestea se vând pe mai multe categorii, având preţuri între 100 şi 300 de lei. Cei care au mai văzut show-urile semnate de Michael Flatley garantează, însă, că merită...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON