URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Noiembrie 2019, 10:01

Folk de colecţie: Ziua României va fi sărbătorită mai devreme la Oradea, cu Ducu Bertzi, Vasile Şeicaru şi Victor Socaciu

Folk de colecţie: Ziua României va fi sărbătorită mai devreme la Oradea, cu Ducu Bertzi, Vasile Şeicaru şi Victor Socaciu FOLK TRIO. Spectacolul intitulat "Folk de colecţie" va avea loc miercuri la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde orădenii vor putea să asculte şlagăre ca "Tata şi caii", "Suflet fără chei", "Floare de colţ" şi "Din prea mult sau prea puţin", interpretate de apreciaţii Victor Socaciu, Ducu Bertzi şi Vasile Şeicaru (de la stânga la dreapta) (foto: Lavinia Borha şi Markus Sorin)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru al treilea an consecutiv, municipalitatea îi cheamă pe orădeni să sărbătorească (şi) mai devreme Ziua Naţională.

Înainte de parada tradiţională de 1 Decembrie, săptămâna aceasta la Casa de Cultură a Sindicatelor va avea loc o nouă ediţie a concertului "România ne uneşte!", care, în premieră, aduce împreună la Oradea trei dintre cei mai apreciaţi cantautori din ţară, într-un spectacol intitulat "Folk de colecţie".

"România ne uneşte!"

După ce, anii trecuţi, orădenii au cântat alături de interpreţi reprezentativi pentru folclorul românesc, cum ar fi Nicolae Furdui Iancu, Maria Dragomiroiu, Ionuţ Fulea şi Sava Negrean Brudaşcu, în cadrul concertului "România ne uneşte!", în 2019, ei sunt invitaţi să fredoneze refrene folk.

Organizat de Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (Visit Oradea) şi Primărie, evenimentul dedicat Zilei Naţionale a României va avea loc miercuri, 20 noiembrie, cu începere de la ora 19.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Cu numele "Folk de colecţie", concertul îi va aduce în faţa orădenilor pe Ducu Bertzi, Vasile Şeicaru şi Victor Socaciu, artişti care au încântat, cu cântecele şi concertele lor, mai multe generaţii de fani.

De la Cenaclu

Orădenii care vor alege să participe la ediţia a treia a concertului "România ne uneşte!" vor putea asculta atât piese noi cât şi piese care au devenit şlagăre în colecţia muzicii româneşti.

Spre exemplu, Victor Socaciu - care a debutat în carieră la începutul anilor ’70 cu o trupă rock, trecând apoi pe folk şi urcând de numeroase ori pe scena Cenaclului Flacăra - va interpreta, între altele, cântece precum "La un ceai", "Tata şi caii", "Cântec pentru Charlie Chaplin", "Oameni de zăpadă", precum şi patrioticul "Treceţi batalioane române Carpaţii".

Spectacolul va fi îmbogăţit şi de recitalul lui Vasile Şeicaru, la bază profesor de sport, devenit cantautor, care a început şi el în adolescenţă să cânte rock înainte să devină un cunoscut folkist în cadrul Cenaclului Flacăra, unde interpreta piese cu versuri de Adrian Păunescu, Doina Sălăjan şi George Ţărnea. Pe scena orădeană, el va aduce şlagăre precum "La adio", o melodie profundă şi tristă, cu muzică de Vasile Şeicaru şi versuri de Adrian Păunescu, mult fredonatele "Din prea mult sau prea puţin", "Aruncarea în valuri" sau "Actorul".

Omul pădurii

Alături de cei doi, orădenilor le va cânta, din nou, şi Ducu Bertzi. Cunoscutul folkist maramureşean, cu un palmares impresionant de albume şi concerte, ţinute atât în ţară cât şi în mijlocul comunităţilor româneşti din diaspora, le pregăteşte spectatorilor un recital cu cunoscutele "Suflet fără chei", "Omul pădurii", "Floare de colţ" şi "M-am îndrăgostit numai de ea".

Concertul "România ne uneşte!" va aduce la lumină, aşadar, refrene folk celebre, unele dintre ele fredonate încă din anii ’70. Biletele au fost puse în vânzare la Casa de Cultură a Sindicatelor (agenţia este deschisă între orele 9 şi 17), la preţul modic de 15 lei. Aşa încât orice fan să se poată bucura de spectacol...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON