URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Septembrie 2010, 08:00

Blat în trei

Blat în trei UNDE-I TOAMNA? Vinerea trecută, pe platoul Sălii Sporturilor trebuia să aibă loc festivitatea inaugurală a Toamnei Orădene. Evenimentul a fost însă doar o momeală pentru a atrage vizitatori la târgul lui Mihai Dacin (stânga), făcută cu largul concurs al directorului CSM Oradea, Florin Birta (mijloc), şi al directorului Casei de Cultură a Municipiului, Flavius Bunoiu (dreapta)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

An de an, debutul Toamnei Orădene era un adevărat spectacol, ce aduna la un loc mulţi orădeni, reprezentanţi ai administraţiei, oameni de afaceri, dar şi oaspeţi de seamă. Anul acesta, la deschidere n-a mai fost niciun oficial!

De altfel, ceea ce trebuia să fie o sărbătoare a oraşului a fost doar o momeală întinsă orădenilor ca să viziteze târgul Top Expo, organizat de nelipsitul Master of Ceremony Mihai Dacin. Iar pentru ca şuşaneaua să aibă loc în profitul acestuia, reprezentanţii municipalităţii şi-au dat toată străduinţa. Călcând peste reguli şi legi...

Contract cu anticipaţie

02 mihai dacin.jpgÎnchirierea de către CSM Oradea a Arenei Antonio Alexe către firma lui Mihai Dacin (foto), Top Press, pentru organizarea târgului în primul weekend al Toamnei Orădene, a mirosit urât înainte de semnarea actelor. Încă din luna iunie, Florin Birta, în calitate de preşedinte al CSM Oradea şi, deci, administrator al Arenei, a refuzat să închirieze sala pentru suma de 5.000 de euro oferită de firma Expo Varadinum, cea care organiza până acum târgul cu care se deschidea în mod tradiţional Toamna Orădeană.

Interpelat de BIHOREANUL la finele lunii august, Birta afirma că nu avea încheiat niciun contract de închiriere pentru intervalul 24-26 septembrie, ci doar că a primit o cerere de la firma Top Press, dar n-a putut-o aproba încă, pentru că la acea dată nu cunoştea calendarul competiţional al echipelor de baschet şi handbal, acestea având prioritate la folosirea Sălii Sporturilor.

Totuşi, Dacin îşi promova deja târgul, cu tupeu, anunţându-l în presă ca sigur, atât ca dată, cât şi ca loc. "Vă zic eu, e foarte sigur, la Arena Antonio Alexe", declara el. Câteva zile mai târziu, când şeful CSM i-a semnat contractul de închiriere, a devenit limpede că totul era "negociat" de dinainte.

Surprize, surprize...

02 Florin Birta.jpgDupă iscălirea înţelegerii, Birta a comunicat BIHOREANULUI că a închiriat firmei lui Dacin 800 de metri pătraţi pe holurile şi în exteriorul Arenei, pe o perioadă de trei zile. "S-a încheiat un contract cu preţul stabilit de Consiliul Local, adică 5 lei pe metrul pătrat pe zi. Contractul e valabil pentru zilele 24, 25 şi 26 septembrie", preciza oficial Birta.

Vinerea trecută, în prima zi de târg, surpriză! Top Expo se întindea în întreaga Arenă, nu doar pe holuri, ci şi pe terenul de joc, şi în exterior. Întrebat de BIHOREANUL dacă a făcut vreo modificare la contract, de vreme ce spaţiul ocupat de firma lui Dacin era mult mai mare decât cel anunţat, Birta a răspuns senin că nu. Ba chiar a negat, fără jenă, că ar fi existat vreodată o discuţie cu privire la închirierea spaţiilor exterioare Arenei. "Cei 800 de metri pătraţi înseamnă interiorul şi coridoarele, nu aveam cum să dau şi partea din jurul Sălii, căci exteriorul nu îl administrează CSM, deci nici nu-l taxează".

Minciuni după minciuni

Neştiind că BIHOREANUL se află în posesia corespondenţei sale cu Expo Varadinum, Birta a minţit cu seninătate. În realitate, în iunie preşedintele CSM oferea spre închiriere, sub semnătură, 1.500 mp în interiorul Arenei şi alţi 500 mp "spaţii exterioare", la acelaşi tarif de 5 lei pe metrul pătrat.

Pus în faţa evidenţei, Birta a minimalizat situaţia, pretinzând că în adresa către Expo Varadinum ar fi comunicat tariful regulamentar, dar fără să fi avut intenţia să închirieze spaţiile exterioare, asupra cărora, cică, nu avea drept de decizie. "Cei de la Expo Varadinum m-au întrebat cât este tariful în interior şi în exterior, iar eu doar le-am răspuns. Asta nu înseamnă că aş fi încheiat un contract pentru exterior, şi implicit nici nu aş fi taxat exteriorul", a susţinut şeful CSM.

Birta s-a încurcat şi mai rău când BIHOREANUL i-a cerut să precizeze totalul suprafeţei închiriate către firma lui Dacin, pentru a calcula împreună dacă preţul e corect. Iniţial a susţinut că terenul de joc şi holurile însumează cei 800 mp. Uitând că singur terenul de baschet măsoară atât, dar şi detaliul că, în oferta către Expo Varadinum, aceleaşi holuri cu acelaşi teren făceau aproape dublu, adică 1.500 mp.

"1.500 mp are sala cu tribuna 1 rabatată", a încercat Birta o altă explicaţie străvezie, pentru ca în final, încolţit, să recunoască adevărul: de fapt, a trecut în contract o suprafaţă închiriată mai mică decât cea oferită în mod real firmei lui Dacin, doar ca să poată justifica încasarea unui preţ mai mic.

Arenă intrată la apă

Neputând modifica tariful stabilit de Consiliul Local, care este nenegociabil, Birta a târguit suma pe care CSM trebuia s-o încaseze "micşorând" în acte suprafaţa pusă la dispoziţia firmei Top Expo. "Din moment ce Hotărârea de Consiliu Local zice că preţul este de 5 lei pe metrul pătrat, iar eu nu pot să-l dau cu 4 lei, la încheierea contractului trecem o suprafaţă mai mică. La fel aş fi făcut cu oricine, dacă negociam un preţ mai mic. Pentru noi orice bani sunt bineveniţi, că intră în fondul de salarii ale jucătorilor, aşa că mai bine negociem decât să nu închiriem la nimeni", a recunoscut Birta.

Numai că, dacă ar fi fost cu adevărat interesat de banii care intră în vistieria CSM, ca să nu mai vorbim de imaginea şi de pretenţiile Oradiei, Birta nu ar fi închiriat întreaga sală lui Dacin pentru trei zile la 12.000 de lei, ci ar fi dat-o pentru aproape dublu (5.000 de euro), cât a oferit Expo Varadinum. Ce-i drept, pe o săptămână, pentru că spre deosebire de Top Press, Expo Varadinum ar fi instalat standuri veritabile şi ar fi plătit şi pentru zilele în care acestea se montează şi se demontează.

"Vă asigur eu că luni dimineaţă Arena e goală, pentru că atunci sunt programate antrenamente", a fost tot ce a mai putut spune Birta, încrezător că firma lui Dacin nu va ocupa Arena nicio zi în plus faţă de contract.

2 în 1 pentru unul

02 Flavius Bunoiu_1.jpgPreşedintele CSM n-a fost singurul om din Primărie care i-a dat o mână de ajutor lui Dacin, ci şi vechiul prieten al acestuia, Flavius Bunoiu (foto), directorul Casei de Cultură a Municipiului (CCM). În calitatea sa de organizator al Toamnei Orădene, Bunoiu a stabilit debutul evenimentului în aceeaşi zi cu târgul şi în acelaşi loc.

Deşi se jură că cele două evenimente nu au nicio legătură financiară, adică de la municipalitate nu au mers bani spre târg şi nici invers -  de parcă n-ar fi de-ajuns că vedetele plătite să cânte la Toamna Orădeană sunt aduse tot prin Dacin - Bunoiu nu s-a abţinut să nu promoveze Top Expo ca fiind un eveniment sub egida municipalităţii. "Cele două evenimente se ajută reciproc, cei care vin la Festival merg şi la Top Expo, iar cei care merg la târg se opresc şi la noi", a spus Bunoiu. Nu dezinteresat, desigur, de vreme ce el însuşi a primit un stand pentru revista sa, Business News, în cadrul Top Expo!

Fără oficiali

Pentru o găinărie de gaşcă, inaugurarea Toamnei Orădene s-a dovedit o bătaie de joc, de vreme ce la faţa locului nu s-a sărbătorit decât "târgul lui Dacin". Care nici măcar nu a pomenit despre Festival în discursul de bun-venit rostit, culmea, pe scena montată în faţa Arenei, pe spezele Casei de Cultură a Municipiului, adică pe bani publici.

La rându-i, nici amicul său Bunoiu n-a catadicsit să ureze orădenilor distracţie plăcută la sărbătoarea lor, deşi era de bun simţ s-o facă, că tot e plătit din bani publici. A preferat să pozeze zâmbitor la standul revistei sale, refuzând să dea orice declaraţie pe marginea fiasco-ului pe care l-a organizat.

Cert este că a fost pentru prima dată când la debutul Toamnei Orădene n-a participat niciun oficial! Solicitat de BIHOREANUL să dea o explicaţie, primarul Ilie Bolojan a şi admis că n-a vrut să fie asociat cu şuşaneaua. "Una e o sărbătoare a oraşului şi alta un eveniment privat", a făcut el deosebirea, recunoscând, astfel, că evenimentul ce trebuia să aparţină oraşului a fost practic deturnat. "A fost prezentat un program într-un anumit cadru. Eu, ca primar, nu vreau să-mi leg numele de activitatea unei firme private, oricare ar fi ea", a spus Bolojan.

Mai rămâne acum ca acţiunile trio-ului Birta-Dacin-Bunoiu să fie şi sancţionate. Asta dacă Bolojan chiar vrea să arate că nu admite că, în jurul lui, alţii comit găinării...


PSEUDO-TÂRG
Provincial, nu internaţional

Orădenii obişnuiţi cu târgurile Expo Varadinum, care s-au ţinut în Oradea vreme de 13 ani, au avut o surpriză când au ajuns în acest an la evenimentul pregătit de Top Press. Cu doar o treime de expozanţi faţă de câţi erau în anii precedenţi, târgul Top Expo s-a autointitulat "internaţional" deşi singurii participanţi străini au fost câţiva comercianţi din Ungaria.

Debutul a fost cu totul lipsit de fast, eleganţă şi personalităţi, fără niciun minut de spectacol, fiind marcat doar de discursurile şefului Direcţiei Agricole, Nicolae Hodişan, şi directorului Camerei de Comerţ, Constantin Badea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
Asa. Si?
Bun! Faptele sunt demascate. Itele descalcite. Sanctiuni? Pe ce punem pariu ca nu se mai intampla nimic mai departe?
Postat 30 Septembrie 2010, 22:48 de un oradean
@Viorel
Viorel...nu stiu care. In spatele anonimatul e usor sa scuipi sa vomiti . Daca ai ceva de spus aduna-ti acel neuron pierdut in craniul tau si contacteaza-ma daca ai de spus ceva. Iar daca te-ai asezat la prima ora de munca platita de angajator sa vomiti ura ta personala fata de mine , inseamna ca ai o viata sumbra. Si tot pentru neuronul tau pierdut in craniul imens punctez ca lucrez de 20 de ani ca privat pentru bani... Bani multi impozitati la buget , buget din care sunt platiti cei care ne conduc. Cei care distrug un eveniment de traditie in oras... Ma gandesc la Toamna Oradeana, manekizeaza ambientul social si cultural. Iar vocabularul tau imi demonstreaza ca esti generatia care nu are nici o tangenta cu valorile acestui oras, cel care mai cativa ani in urma era smecherul satului .
Postat 30 Septembrie 2010, 08:39 de Expo
@expo
Repet pentru cei care nu citesc integral comentariile. expo a organizat evenimente pentru primaria Oradea in valoare de 30.000 euro si in compensare a primit sala polivalenta pentru doua expozitii. Contractul este public si o gasiti la primarie. .....si o remarca pupincuristilor de servici, articolul trateaza esecul deschiderii Toamnei Oradene si actiunea angajatilor din domeniul public . Iar cat priveste expo si persoana mea, eu ca privat platitor de taxe la buget pot face ce vreau cand vreau caci nu am un contract de munca cu statul cu banul public , al tuturor
Postat 30 Septembrie 2010, 08:28 de Expo
vrajeala
Bai asta de la romexpo varadinum, ce dreaq esti asa de ne.simti.t bai, cand firma ta e suspendata la registrul comertului (pentru cine nu crede, sa se intereseze) ? si vii si bagi vrajeala ca ai facut oferte... Asa, si nu veni si spune ca ai facut "evenimente" pt. oradeni, ca dac-ai facut a fost ca sa castigi bani fara sa muncesti, nu ca de dragul orasului sau al oradenilor, clar ? hai sictir
Postat 30 Septembrie 2010, 01:23 de Viorel (stii tu care
@Expo
Cat ati platit in anii trecuti pt a folosi Sala A. Alexe ? Este o intrebare simpla, dar o tot scalzi. Cat ? How much ? P.S. "Desigur", evenimentele organizate de tine au fost fara cusur, nu-i asa ?
Postat 29 Septembrie 2010, 23:00 de inchiriere
@florin
Inainte de toate accept ca acesti baieti sunt destepti, ambitios...pana la nesimtire, si au suport politic semnificativ. Culmea, nu as adauga comentariile mele daca ar fi realizat evenimente de calitate in ultimul an, mai ales ca au fost sustinuti si cu bani publici. Insa pentru cei care nu stiu sau au memoria retardata, va aduc aminte faptul ca doar anul trecut ExpoVaradinum a finantat activitatile de promovare a orasului si a primariei cu peste 30.000 de euro. Ca sa fiu explicit...... A organizat dineul primariei dedicat mediului de afaceri, a organizat prezentarea primariei Oradea in 4 expozitii internationale, a organizat in cadrul Toamnei Oradene doua seri de poezie, ....anual a sustinut doua orfelinate, a dotat trei licee cu tehnica de calcul si video proiectoare, a organizat anual dineul oamenilor de afaceri cu participare ministeriala si a camerelor de comert din patru tari, a organizat evenimente culturale sportive din buget propriu. Avand un parteneriat de 13 ani cu primaria, am finantat activitatile comune in medie cu 25.000 de euro anual. Acum carcotiti si acceptati ca expozitiile au devenit talcioc , evenimentele culturale s-au manelizat si o parte din acest fiasco se plateste din banul public adica al vostru. postat de: ExpoVaradinum
Postat 29 Septembrie 2010, 22:30 de Expo
reclama, cat e reclama?!
Sigur, tipic jurnalistilor voi aveti dovezi clare ca ExpoVaradinum voia sa dea 5000 de euro pentru inchirierea salii Antonio Alexe. Cat a platit in anii precedenti? Eh, asta nu se mai specifica. Stiti, si eu voiam sa inchiriez sala dar pentru 30.000 de euro, ca n-am ce face cu banii. Si sigur ca articolul asta nu e decat o reclama mascata firmei Expo Varadinum. Si sigur ca nu e o metoda de a va razbuna pe bunoiu pentru ca nu v-au dat reclama. Interesant mod de a va spala rufele in public. Oare nu se mai sesizeaza autoritatile ca-n cazul Gazeta? Din tot articolul asta reiese faptul ca domnul de la ExpoVaradinum a venit si v-a platit pt oleaca de spalatura a rufelor in public. Cat va e tariful? Sa vin sa-mi "spal" vecinul in public, ca tot se poarta.
Postat 29 Septembrie 2010, 20:07 de florin
pt Bondor
Invata intai sa scrii romaneste si abia dupa aceea ar fi bine sa postezi. Nu de alta dar apari ca o persoana publica din moment ce pretinzi ca organizezi ceva. E penibil. "A-ti combinat deschiderea si programele Toamnei Oradene..."
Postat 29 Septembrie 2010, 17:46 de ciclul primar
Decat o intrebare
O intrebare pentru domnul (nu-i mai retin numele dar parca era ceva cu Gheorghe) de la ExpoVaradinum: care este ROI-ul (Return On Investment) bannerului Sintezis din sidebar-ul din dreapta? A meritat investitia. Da, banerul de sub cel cu Kiss FM
Postat 29 Septembrie 2010, 17:34 de TheFUA.ro
zero barat
zero barat e aceasta fituica numita bihoreanul(cu acceptul cui faceti de ras mandria oamenilor locului furandu-le numele???) care sterge postarile multora dintre noi chiar daca nu contin elemente care sa contravina bunului simt. zero barat ca si cei trei subiecti care, pe langa grave probleme de exprimare, au carente majore caracteriale, dar mai ales, sunt lipsiti total de calitati profesionale care sa-i recomande in posturile ocupate. ceea ce au, in schimb, este sprijinul politic, care este cel mai important, dar care trebuie decontat la timpul potrivit.
Postat 29 Septembrie 2010, 08:50 de eu si atat
@clarificare
Sunt in situatia in care mai detin doua firme care se ocupa de organizare de evenimente, nu in Oradea, iar toate drepturile le-am transferat acestor firme. Activitatea a fost sistata in urma conflictelor cand am ralizat ca in Oradea nu voi avea acces la spatii de organizare. Iar sistarea implicit inseamna ca oricand pot devenii activ daca am conditiile date. Iar urmand firul logic ,dupa 13 ani de evenimente de succes , de ce as fi renuntat la continuitatea evenimentelor in favoarea altor entitati? .......insa conflictul este mai complex si cuprinde multe interese. Varadinum a demonstrat in acesti ani si nu eu sunt cel care trebuie sa dau explicatii. Varadinum este doar o parte a articolului, esenta este premeditarea si legaturile ce au umbrit esecul deschiderii Toamnei Oradene. Daca doriti detalii stiti unde ma gasiti.
Postat 28 Septembrie 2010, 23:15 de ExpoVaradinum
clarificare
nu-mi place deloc dacin. e enervant si ma mir ca se suporta el pe el, insa n-am nici in bondor deloc incredere. Mai ales ca nu inteleg cum a facut el oferte de organizare a expozitiei, cand firma lui, asha cum reiese de la registrul comertului si-a intrerupt activitatea, adica este in suspendare. AAA, sau poate organiza pe persoana fizica? Zi-ne , domnu bondor, cum e? suspendata sau nu? Iar Birta sa se apuce din nou de clasele primare.
Postat 28 Septembrie 2010, 21:03 de florin ionescu
dezastru
daa dezastru ... un DEZASTRU... atat pot sa zic... imi pare rau ca am pierdut timpul pe acolo ... foarte rau... vai sh-amar
Postat 28 Septembrie 2010, 20:36 de ghita
A murit si ultima speranta!
Ne vorbea Brucan de 30 ani pana cand Romania va avea o sansa sa iasa in namolul urat mirositor in care ne taram in ultimii ani. Aceasti 30 de ani sunt de fapt cat mai avea de trait Iliescu, Nastase, Basescu, Vantu, Patriciu si alte exemplare asemanatoare. Dar se pare ca au lasat maimute, urmasi, Dacin, Birta, Bunoiu. Deci nimic nou nici dupa implinirea termenului de 30 de ani. Pentru ca maimutele urmase sunt inca tinere si le mai trebuie 30 de ani sa se prapadeasca. Mai avem de asteptat asadar mult. D-le Bolojan daca cele relatate in acest articol sunt conforme cu realitatea asteptam masuri.
Postat 28 Septembrie 2010, 14:55 de RA
interesting...
interesant, interesant... oare ce a facut Birta de obladuitorul sau il da la rechini? eu asa am observat ca de rau despre actuala conducere (implicit consilierii directi) nu se scrie. o singura exceptie a fost sesizabila: cand bolojan vrea sa se scape de cate unul.... dupa sloganul "omul se mai schimba" putem observa loialitatea acerba a liderului suprem pentru subalternii alesi pe spranceana de manutza lui ;)
Postat 28 Septembrie 2010, 13:30 de me2
niet cultura !
Inteleg ca trebuie sa fii neaparat certat cu limba romana si cu gramatica, ca sa fii om politic, respectiv om de afaceri... Daca la d-l. Bondor se explica prin lipsa exercitiului in limba romana, la d-l. Birta e total inacceptabil! Dincolo de "afacerile" devoalate, de la un anumit nivel exista niste pretentii.... Ministrul sanatatii se exprima relativ corect, chiar daca e maghiar, asadar asteptam putina culturalizare de la personajele acestei dispute !
Postat 28 Septembrie 2010, 13:09 de ana
fffff prost
Acest targ a fost cel mai prost targ organizat la Sala Sportului. Unde pui ca a fost promovat ca un mare targ. Cand a organizat Expo Varadinum targurile am avut parte de targuri alese. Acum am dat 5 lei la intrare si nu ai avut ce sa vezi, ce sa cumperi. RUSINE Bolojan face f rau ca se asociaza in chestiuni de felul asta. Ma rog, se disociaza de aceasta actiune verbal. Dar....
Postat 28 Septembrie 2010, 12:58 de IO
@birta
Dl. Birta.daca am preferat reciproc sa spalam rufele public atunci va rog sa fiti corect. La solicitarea ExpoVaradinum. Am primit in raspunsul dvs ( documentat) o oferta de 10.000 euro care era inacceptabila. In acest sens am punctat ca suntem dispusi sa achitam maxim 5.000 euro cat permite un buget rezonabil. La solicitarea noastra a-ti refuzat oferta argumentand ca trebuie sa platim integral spatiul interior si exterior la valoarea de 10.000 euro. Fata de aceasta suma Toppress a primit integral spatiul la 12.000 lei . Cred ca am clarificat situatia. Iar faptul ca. A-ti combinat deschiderea si programele Toamnei Oradene cu expozitia a-ti recunoscut la ultima intalnire ca fiind o greseala de imagine si nu numai. Cat priveste articolul nu trateaza problema ExpoVaradinum cu una din ograda dvs. , noi am fost limitati in actiuni din anul trecut caci nu "fac parte din gasca"...... V-am citat un coleg .
Postat 28 Septembrie 2010, 12:42 de Bondor
vulpoiu porto
Da Carp, ce are de-a face cu toate astea? 1000 puncte pt cine ghiceste!
Postat 28 Septembrie 2010, 12:13 de Carp
Punct de vedere
Trebuie neaparat sa intervin, am vazut ca domnul Bondor de la Expo Varadinum, face pe victima. Citez din articol: "Numai că, dacă ar fi fost cu adevărat interesat de banii care intră în vistieria CSM, ca să nu mai vorbim de imaginea şi de pretenţiile Oradiei, Birta nu ar fi închiriat întreaga sală lui Dacin pentru trei zile la 12.000 de lei, ci ar fi dat-o pentru aproape dublu (5.000 de euro), cât a oferit Expo Varadinum." Domnule Bondor va rog sa-mi spuneti cand v-am refuzat eu oferta, sau daca dumneavoastra ati fost cel care a-ti afirmat ca atat timp cat trebuie sa dati un leu pe sala sporturilor, nu va intereseaza nicio expozitie. Asa ca stimata doamna redactor, fiti echidistanta, si nu ii luati apararea domnului Bondor care, se crede o victima a "sistemului". Va spun sincer ca nu a fost niciun blat si ca totul a fost LEGAL. Aceeasi oferta i-a fost facuta si domnului Bondor, care a refuzat sa ma organizeze vreo expozitie. Va da-ti seama ca si pentru mine era mult mai bine sa incaseze clubul 5000 euro decat 3000. Va multumesc
Postat 28 Septembrie 2010, 11:56 de Birta Florin
Indignare
Nu stiu care sunt smecheriile acestor politicieni, insa expozitia a fost de toata rusinea. Particip de patru ani la Expozitii in Oradea, Arad, Cluj, dar anul acesta noul organizator m-a convins ca nu am ce cauta in viitor in Oradea la expozitii. Numarul vizitaorilor a fost cel mai mic, conditiile mizere, standuri fara mocheta, fara standuri doar mese ca la carciuma. A fost o investitie inutila.la Aarad au doua sali, mochetate, standuri expozitionale programe profesionale si mediatizare profesionista. Sa va fie rusine, am fost aburiti si am ajuns defapt la o chermeza cu mici si bere si cativa fraieri de expozanti. La anul sa vad ce expozant mai pacaliti .
Postat 28 Septembrie 2010, 10:43 de Expozant
Pentru carcotasi
Inainte de toate accept ca acesti baieti sunt destepti, ambitios...pana la nesimtire, si au suport politic semnificativ. Culmea, nu as adauga comentariile mele daca ar fi realizat evenimente de calitate in ultimul an, mai ales ca au fost sustinuti si cu bani publici. Insa pentru cei care nu stiu sau au memoria retardata, va aduc aminte faptul ca doar anul trecut ExpoVaradinum a finantat activitatile de promovare a orasului si a primariei cu peste 30.000 de euro. Ca sa fiu explicit...... A organizat dineul primariei dedicat mediului de afaceri, a organizat prezentarea primariei Oradea in 4 expozitii internationale, a organizat in cadrul Toamnei Oradene doua seri de poezie, ....anual a sustinut doua orfelinate, a dotat trei licee cu tehnica de calcul si video proiectoare, a organizat anual dineul oamenilor de afaceri cu participare ministeriala si a camerelor de comert din patru tari, a organizat evenimente culturale sportive din buget propriu. Avand un parteneriat de 13 ani cu primaria, am finantat activitatile comune in medie cu 25.000 de euro anual. Acum carcotiti si acceptati ca expozitiile au devenit talcioc , evenimentele culturale s-au manelizat si o parte din acest fiasco se plateste din banul public adica al vostru.
Postat 28 Septembrie 2010, 10:31 de ExpoVaradinum
corespondenta
Bai bondore, cum naiba ti-a furat bihorel corespondenta? Eu i-a da in judecata, nu de alta dar cazul e unul penal. Sau , cine stie, poate ca tu erai cel care-l momeai pe birta. Mai, hotzule, cand ai dat tu 5 mii de euro pt Sala Sporturilor in multii ani in care ai organizat expo? Si pe care, vaiiii, il prezenta , cine? Dacin cumva? Ti-a luat jucaria si l-ai parat la tata bihorel??
Postat 28 Septembrie 2010, 09:21 de traian basescu
Toamna Oradeana
Felicitari ptr articol, ma bucur ca ati pomenit de aceste chestii. An de an am fost prezent la deschiderile toamnei oradene, la spectacole, acum, din exterior privind nu intelegeam de ce trebuia sa ma multumesc cu mixer mic primit cadou de la Bunoiu (cu bateriile din care curgea acidul) banuiesc ca era plata ptr fidelitate. Intradevar a fost tutul ff slab organizat, in sala de sport ff putina lume, iar afara daca nu era mici si bere...nici nu stiu ce faceam, nu stiu cine era sonorizatorul care era la scena dar era pasta, probabil avea probleme cu auzul ptr ca tare prost sonoriza, suna naspa totul si el era incapatzanat ca e bine asa. SECI DOMNULE CARE AI STAT CU PIEPTUL SCOS LA RAHATUL ACELA DE MIXER, AUZI MAI RAU DECAT BUYNICA MEA DE 80 DE ANI, LASA-TE DRACULUI DE MESERIE SI MAI BINE OCUPA-TE DE ANIMALE. Sper ca in centru si in 1 dec sa nu fie acelasi sonorizator, nu ca as avea ceva cu el, habar nu am cine e, dar nu aude tipu. Toate cele bune.
Postat 28 Septembrie 2010, 09:19 de Oradeanul
O parere
Ce frumos l-ati pe Bolojan din gasca... :) Primaria (implicit primarul) si Casa de Cultura Oradea sunt organizatorii Toamnei oradene asa ca si dragul de Bolojan e implicat, doar ca a fost mai smecher dandu-si seama de cel paste daca se prezinta la deschidere. Asa ca i-a lasat pe cei tineri sa-si faca de cap. Felicitari Bolojan!
Postat 28 Septembrie 2010, 09:09 de un cetatean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON