URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Februarie 2013, 18:05

Vin "Serbările Zăpezii"! Două weekend-uri cu distracţii la Arieşeni-Vârtop

Vin "Serbările Zăpezii"! Două weekend-uri cu distracţii la Arieşeni-Vârtop DISTRACŢIE "ALBĂ". La sfârşitul acestei săptămâni, pasionaţii sporturilor de iarnă ori simplii amatori de distracţie sunt invitaţi la o nouă ediţie a "Serbărilor Zăpezii" pe pârtiile de la Vârtop, care va aduce concursuri şi multe concerte
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cei care nu s-au săturat încă de iarnă au un motiv în plus să se bucure de anotimpul alb. Primăriile din Arieşeni şi Nucet vor organiza, în două săptămâni consecutive, câte o ediţie a "Serbărilor Zăpezii", fiecare pe pârtia care o are în "parohie".

Dacă bihorenii nu au stabilit încă un program clar, Primăria Arieşeni a pregătit deja focuri de artificii, concerte, dar şi concursuri, inclusiv pentru îndrăgostiţi.

Party în zăpadă

Chiar dacă vacanţele s-au încheiat demult, în luna februarie orădenii pot să "fugă" din nou la munte, căci în weekendurile 8-10 februarie şi 15-17 februarie primăriile Arieşeni, respectiv Nucet, organizează două ediţii separate ale "Serbărilor Zăpezii", lucru care se întâmplă de trei ani încoace, de când şi comuna bihoreană şi-a inaugurat propriul complex de schi.

Serbările organizate în Arieşeni vor începe vineri, 8 februarie, de la ora 18, când, după ce-şi vor fi încercat schiurile, turiştii vor putea bea un vin fiert ascultând recitalul trupei etno "Românaşii", iar apoi mixurile făcute de DJ Jungle. Sâmbătă, participanţii vor fi provocaţi la concursuri pentru a-şi demonstra îndemânarea, în schimbul unor premii simbolice. De la ora 11 sunt programate aruncări cu obiecte, de la ora 11.40 va începe concursul de aruncări cu bulgări de zăpadă la ţintă, iar de la ora 14 cei mai temerari sunt provocaţi la hochei pe zăpadă.

Torţe şi artificii

21 Andreea Balan.jpgMai interesantă se anunţă, însă, a doua parte a zilei, căci, la ora 17, la pârtiile Vârtop vor începe concertele. Organizatorii vor aduce în faţa spectatorilor artişti şi trupe care abordează diferite genuri muzicale. Primii care vor urca pe scenă sunt cântăreţii de muzică populară Aurora şi Săndel Mihai, urmaţi de trupa etno "Hangiţele". Turiştilor le vor cânta apoi Keo şi trupa Skizzo Skillz, care a înregistrat un mare succes pe piaţa muzicală din România anul trecut, când au lansat melodia "Binidităt". Partea muzicală se va încheia cu concertele solistelor Rucsy, care face parte din formaţia Blaxy Girls, şi Andreea Bălan.

Chiar şi aşa, spectatorii sunt invitaţi să rămână la distracţie până seara, căci de la ora 21 vor putea vedea un alt fel de show. Primăria a pregătit un mare foc de tabără, dar şi un spectacol de lumini şi flăcări, oferit de Salvamont Alba, ai cărui angajaţi vor coborî pe pârtie cu torţe aprinse. Înainte să plece spre cabane, petrecăreţii vor putea urmări şi un foc de artificii.

Bihorenii, cam leneşi

Pentru că duminică turiştii se vor pregăti să plece spre casele lor, organizatorii au programat activităţi doar pentru prima parte a zilei. Aşadar, recitalurile vor începe de la ora 10, cu formaţia "Sânzienele", urmată de Alin Călinescu, Ansamblul "Augustin Bena" din Alba Iulia şi MC Marius împreună cu DJ Jungle. În paralel, de la ora 11, va începe o nouă serie de concursuri, cu cel de sanie. De la ora 11.30, cuplurile vor fi invitate într-o întrecere de Valentine's Day, în care vor trebui să coboare pe pârtie în tandem, ultima provocare a sărbătorii fiind concursul de tras al frânghiei.

Cei care nu apucă să participe la serbările făcute pe vechea pârtie nu înseamnă că vor rata distracţia. Şi asta deoarece Primăria Nucet va ţine, în weekendul 15-17 februarie, pe pârtiile inaugurate în 2010, cea de-a treia ediţie a propriilor "Serbări ale Zăpezii". Doar că, deşi data festivităţilor se apropie, autorităţile bihorene n-au definitivat încă programul, zicând că doar de la acestea nu vor lipsi concertele, concursurile şi tradiţionala coborâre cu torţe a salvamontiştilor. Că doar n-o să se lase la "vecini"...


CU AUTOBUZUL
Ski trip la Arieşeni

Dacă nu vor să se cazeze în staţiunea din Apuseni, orădenii pot alege să iasă din oraş doar pentru o zi. Firma Euromaidec organizează în fiecare sâmbătă un ski trip, mai exact o cursă specială, către Arieşeni. Pornirea se face la ora 7 de la Spitalul Municipal, autobuzul ajungând la 07.15 în parcarea Hotelului Ramada, iar la 07.25 la Statuia Cantemir. Preţul unei excursii este de 39 lei, iar copiii sub 10 ani plătesc 35 lei. Întoarcerea se face în aceeaşi zi, la ora 18. Clienţii firmei de transport beneficiază de anumite reduceri la consumaţie şi închiriere de echipament sportiv la o pensiune din staţiune. Avantajele cu care sunt ademeniţi orădenii pentru a alege cursa specială sunt multe: evită stresul găsirii şi plăţii unui loc de parcare, nu îşi strică maşina pe drumuri de munte, nu trebuie să se ferească de alcool, nu trebuie să-şi găsească "parteneri" de împărţit costurile benzinei şi pot, atât la dus cât şi la întors, să se relaxeze urmărind un film ori ascultând muzică.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON