URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 August 2018, 00:36

"Ne pasă de acasă!": Ce au povestit în Vama Borş românii din Diaspora, obligaţi să-şi caute împlinirile în afara ţării (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Momente emoţionante miercuri seară în Vama Borş, unde după mai bine de o oră de aşteptare a unui "comitet de primire" organizat de membrii Asociaţiei Oradea Civică, o mică parte dintre românii care muncesc şi trăiesc prin Europa a ajuns în ţară, pentru a participa la mitingul de protest împotriva PSD, programat pe vineri în faţa Guvernului.

În ciuda oboselii acumulate în 2-3 zile petrecute pe drumuri, "căpşunarii" sosiţi cu maşini stick-uite şi împodobite cu steaguri tricolore au vrut să îşi arate legăturile cu fraţii lor români rămaşi în ţară, unii dintre ei chiar îmbrăţişându-i, în lacrimi, pe orădenii care i-au primit.

"Noi, Poporul, vrem!"

Aproximativ 30-40 de membri ai Asociaţiei Oradea Civică, dar şi simpli orădeni care până acum nu s-au implicat în demonstraţii anti-PSD, au fost prezenţi miercuri seară în Vama Borş, unde era aşteptată o parte din coloana de maşini pornită luni din Marea Britanie.

Echipaţi în tricouri negre, inscripţionate cu dezideratul "Fără penali în funcţii publice" scris cu alb între alegorice bare penitenciare, civicii au desfăşurat recuzita din care nu au lipsit clasicele "Jos PSD", "PSD, Ciuma Roşie", "PSD distruge România. Acţionăm în legitimă apărare", "PSD nu e partid de stânga, este Grup Infracţional Organizat".

O noutate a fost o serie de bannere mai mici pe care scria "Noi, Poporul, vrem", urmând pe fiecare câte un comandament, numerotat la fel ca poruncile din Biblie: "Judecarea corupţilor cu termene la 1 săptămână", "Nicio eliberare înainte de termen dacă nu e plătit prejudiciul", "Reprezentarea corectă a Românilor din Diaspora în Parlament", "Fără condamnaţi în funcţii publice", "Demisia Guvernului marionetă Dăncilă", "Alegeri anticipate sau desfiinţarea Comisiei Iordache, care legalizează corupţia", "Stoparea legilor pentru corupţi", "Confiscarea extinsă a corupţilor condamnaţi", "Aplicarea deciziei Poporului – 300 de parlamentari".

"Prea multă minciună şi hoţie"

Între orădenii care au ţinut să fie prezenţi pentru a-i saluta pe românii din Diaspora s-au numărat şi membrii unei tinere familii (foto), sosite cu tot cu fetiţa de nici 3 ani, care au spus că sunt hotărâţi să participe şi ei la mitingul anti-PSD de vineri.

"Vrem să mergem, vrem o schimbare. E prea multă minciună în ţara asta, prea multă hoţie, ţara asta merge în jos cu viteză, se prăbuşeşte!", a spus bărbatul în vârstă de 28 de ani. "O să mergem cu fetiţa, am mai dus-o anul trecut în concediu, o să ne descurcăm şi acum până la Bucureşti", a adăugat omul.

La un moment dat, în mijlocul orădenilor a sosit şi cunoscutul jurnalist freelancer Mălin Bot, care a transmis live pe pagina sa de Facebook, îndemnând şi românii din ţară să participe la mitingul din Piaţa Victoriei. "Când nişte tâlhari îţi intră în casă, când îţi fură tot ce ai în casă, tu acţionezi în legitimă apărare. Toţi oamenii cinstiţi, toţi cei în afara sistemului Ciumei Roşii, ne unim pe 10 august în Piaţa Victoriei. Este nevoie de o unire, mai ales în anul Centenarului", a spus, între altele, jurnalistul, în timp ce pe lângă grupul de orădeni treceau numeroase maşini ai căror şoferi claxonau şi făceau semne de aprobare a protestatarilor.

Ce trebuie schimbat? "Tot!"

"Comitetului de primire" i s-au alăturat şi doi fraţi, originari din Baia Mare, ajunşi din nordul Londrei înaintea coloanei. Unul dintre ei, proiectant în construcţii, a spus că în orăşelul unde s-a stabilit, Hatfield, "în urmă cu 5 ani dacă erau 100 de români, acum sunt cam 3.000", adăugând că asta s-a întâmplat din cauza felului în care e condusă România.

"Am pornit luni din Londra, pe feribot era plin de maşini cu români, cu steaguri tricolore, cu stickere de anunţare a mitingului Diasporei din 10 august. Eu am un BMW, dar pentru drumul ăsta mi-am cumpărat un Duster. Uitaţi, are numai 2.200 de kilometri la bord. De două zile suntem pe drumuri, am şi dormit tot în maşină. Coloana vine încet, sunt şi oameni mai în vârstă, conduc mai încet, şi oricum nu puteam veni sute de maşini în coloană neîntreruptă", a spus bărbatul, care a povestit reporterilor că soţia şi fetiţa sa au rămas la Hatfield, dar el a venit special pentru protestul anti-PSD.

Cu el a venit şi unul dintre cei doi fraţi, tenorul Ioan Hotea. "Uite, încă un cerşetor, mai cunoscut în Europa decât în România", a zis tânărul, arătându-şi fratele, fost angajat la Opera din Bucureşti, cu un salariu de 1.700 de lei, dar stabilit de trei ani la Frankfurt. "În ţara asta e prea multă şmecherie. Dacă s-ar lua sistemul din UK, să-l implementeze aici, jumătate din birocraţi ar trebui să plece acasă", a mai spus bărbatul, vorbind despre "sufocarea" României de către cei aflaţi la conducere. Ce ar trebui schimbat? "Tot!", a spus el fără ezitare.

Lacrimi de bucurie

Puţin după ora 21.30, când deja s-a lăsat întunericul, prin Vama Borş au început să intre primele maşini, cam 12-15 la număr, cu "căpşunari", de fapt români de toate profesiile şi vârstele, din toate colţurile ţării, siliţi de politicieni să îşi caute traiul în alte ţări, civilizate, unde simt că demnitatea nu le este călcată în picioare chiar dacă sunt, în fond, nişte străini din Estul Europei.

Dintr-un Audi A6 din Marea Britanie, de pildă, a coborât un cuplu (foto), femeia izbucnind pur şi simplu în plâns de îndată ce a pus ambele picioare jos. În momentul în care doi jurnalişti s-au îndreptat spre ea, i-a îmbrăţişat şi a spus, plângând în hohote, că este foarte bucuroasă că a ajuns acasă.

"Pe cei doi copii ni i-am trimis acasă acum două săptămâni, cu low-cost-ul. Low-cost de 500 de lire... Noi am venit acum, cu maşina", a spus Ramona Popescu. Îmbrăcată atât ea, cât şi soţul ei, Radu, cu tricouri bleu pe care scria "Diaspora Europeană vine acasă", femeia a spus că "România trebuie să se trezească, pentru că altfel moare fără să-şi dea seama".

Ea originară din Craiova şi responsabilă cu organizarea mesei de dimineaţă la un hotel de 5 stele din Blackpool (lângă Liverpool), el self-employed (adică cu propria afacere) după ce a schimbat cinci meserii, cei doi au afirmat că au considerat de datoria lor să participe la protestul anti-PSD. "Nu poţi sta degeaba, să nu faci nimic, când vezi ce fac aceşti politicieni cu ţara asta, care este a noastră, a tuturor", a mai spus Ramona Popescu.

Împrăştiaţi prin Europa

Dintr-o altă maşină, tot din Anglia, a coborât un bărbat de circa 50 de ani în cârjă (foto), dar cu tricolorul României.

Refuzând să dea interviuri televiziunilor, cu argumentul că ascund adevărul şi chiar mai rău, "fac din negru alb şi invers", omul a spus, la rându-i, că apreciază participarea la protestul de vineri drept "o datorie de român".

Pe plafoniera unui Audi din faţa sa, un alt român, originar din Târgu Mureş şi stabilit în Luxemburg, a strigat la o portavoce "Ne pasă, ne pasă de acasă!", "Jos corupţia!", "Nu ne vindem ţara!" şi "Diaspora e România!". "Am familia împrăştiată prin toată Europa din cauza ăstora (n.r. – PSD), o parte au rămas în ţară. Vrem să fie şi România o ţară civilizată, unde cetăţenii să nu mai fie batjocoriţi, minţiţi, manipulaţi, cumpăraţi cu câţiva lei pe care oricum politicienii li-i iau apoi însutit înapoi", a spus bărbatul.

"Scrieţi că-s cerşetor"

"De cinci ani am plecat în UK, tot PSD-ul era şi atunci la putere", a spus şi Dragoş Pădurariu, târgoviştean stabilit într-un orăşel din Scoţia. "L-am adus şi pe fiul meu, de 28 de ani, numai soţia încă mai este în ţară", a spus bărbatul. Întrebat cu se ocupă, a răspuns cu ironie: "Scrieţi că-s cerşetor. Cerşetor de 4.000 de lire pe lună, atâta câştig ca şofer pe autocamioane grele", trimiterea fiind clară la acuzele, proferate inclusiv de o intelectuală pro-PSD, cum că în Diaspora ar fi numai "lumpenproletariat, curve şi cerşetori", astfel că protestul lor împotriva partidului de guvernământ ar fi nesemnificativ şi ridicol.

"Eu sunt din Bacău, am 50 de ani, sunt designer în industria lemnului. Am lucrat şi am trăit în Grecia 19 ani, de 7 ani sunt în Marea Britanie. Am venit acum în ţară pentru că vreau să fiu la Bucureşti, vreau să ne audă cei din Guvern, cu Dragnea în frunte, că vrem să plece, să nu mai auzim de ei", a spus un alt bărbat, Maricel Antuca, originar din Bacău. Zeci de poveşti, majoritatea nespuse decât cel mult pe Facebook, ale unei foarte mici părţi din România obligată să-şi caute împlinirile în afara hotarelor ţării...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
43 Comentarii
Alcor
Insult oameni pt că știu cum să o fac. ...
Postat 10 August 2018, 20:10 de Sandu1206
RE: Alcor
Ajunge!
Postat 10 August 2018, 20:22 de Moderator
@poiu
Generalizezi insultand romanii indiferent de tema articolului. Aceleasi apucaturi ca si "FaBULA", si "Sandu1201" (foarte posibil sa fie acelasi individ care posteaza mai jos). Insultati oameni pe care nu-i cunoasteti, cu care nu ati vorbit in viata voastra, oameni care nu au nimic de impartit cu voi. Repet, va treziti voi sa mergeti la munca in locul lor ???? Le cresteti voi copiii ????? Le platiti voi facturile ???? Voi nu sunteti in stare sa vi le rezolvati pe ale voastre, insa, ii injurati si insultati pe altii pe care nu-i cunoasteti...
Postat 10 August 2018, 19:02 de Alcor
RE: @poiu
Ajunge!
Postat 10 August 2018, 20:23 de Moderator
Fabula
Iti dai seama de alcor din comentariul de jos unde se autointituleaza "un tip destept". Dar limabjul si comportamentul lui spulbera oroce indoiala. Nu va pierdeti vremea nu deviati de la subiect, asta e menirea lor prin mesajele ce le primesc de la alti autointitulati lideri. Iesiti in strada, eu va astept.
Postat 10 August 2018, 18:30 de poiu
@Alcor: In concluzie
Faptul că îl pomenești pe Dumnezeu cu gândul să-ți blestemi aproapele nu te face un bun creștin. Faptul ca pomenești eroii neamului nu te face un bun român dacă nu te interesează și ce face țara cu resursele pe care le pui la dispoziția ei. De ce te-ar intersa dacă nu ai făcut nimic pentru țara!?Morala: La americani: " Nu întreba ce poate face ţara pentru tine, întreabă ce poţi face tu pentru ea”. La noi: "Boii ară, caii mănâncă ovăzul."(Proverb românesc)
Postat 10 August 2018, 12:26 de FaBULA
Alcor
Ce fumezi ???
Postat 10 August 2018, 11:01 de Sandu1206
FaBULA
Asa sa-ti ajute Dumnezeu, dupa cum interpretezi versurile Imnului National! Esti plin de ura, invidie si rautate la adresa a tot ceea ce e roman si romanesc. Te trezesti tu sa mergi la munca in locul romanilor ? Le cresti tu copiii, ???
Postat 10 August 2018, 10:16 de Alcor
Alcor = Control_Room =...= multiplă personalitate
Am acoperire la tot ce am generalizat, că mă ajuta și imnul național. Vorba poetului: "Mi-e prieten numai mie, iară ţie duşman este". Să îți traduc, deși e în limba română: 1)Deșteaptă-te române = a)scoala-te române, du-te la muncă, b)nu mai fi prost române, deschide bine ochii; 2)din somnul cel de moarte = a)sărăcie, b)corupție. Mă mai ajută și matematica. Avem a=sărăcie, b=corupție și c=țara. Dacă a=b,și b=c, atunci a=c. Teorie demonstrată de partidul care a susținut cele mai multe guverne, atât direct cât și indirect prin prietenii lor prim-miniștrii: R.Vasile, V.Ciorbea și C.P.Tariceanu.
Postat 10 August 2018, 08:25 de FaBULA
FaBULA = hate speech
Mai sunt cativa nemernici de teapa ta care generalizeaza injurand si insultand romanii, indiferent de tema articolului.
Postat 10 August 2018, 03:38 de Control_Room
FaBULA
Iti dau eu exemple cu data, ora si comentariile in care iti etalezi hate speech-ul. Comentarii in care generalizezi insultand si injurind romanii.
Postat 10 August 2018, 03:21 de Control_Room
Alcor
Nu știi nimic! Hai, dă-ți drumul la venin!
Postat 10 August 2018, 01:14 de FaBULA
Andrei PLATONA
SOROS e doar in capul tău și al hoțului DRAGNEA. Pe care ILIESCU îl învață și mătușa Tamara. In schimb tu ești un PROST care așteaptă socialul și RAȚIA. ITI PLACE SA STAI LA COADĂ SCAVULE????
Postat 10 August 2018, 01:09 de Sandu1206
Alcor
Mai am 32-36 de ani pana la pensie.
Postat 10 August 2018, 01:06 de Sandu1206
Soroistii vin acasă......... în România noastră,a românilor.
Soroistii din diaspora sunt întâmpinați de soroistii din Romania, de la Oradea Mare,de pe "floster", să-i îmbărbăteze,sa-i motiveze, să le dea ceva pentru metingul de mâine din Piața Victoriei,ceva ce trebuie musai ținut in....gura,pentru binele românilor din Romania.. Pai să o țineți măi rumânilor soroistii tot așa,mult și bine, până # o să rezistați, că de "parai" nu duce lipsă mentorul vostru Soros.Deci, în concluzie: "... unde-i vodka și rachia,Ca să'nceapă ANARHIA, în România"(Cargo).
Postat 10 August 2018, 00:59 de platona
!!!
@FaBULA: NU. Versific așa de amorul artei! Doar astea ce valoare poetică să aibă? Dar eu cred că îmi ies...râmele!
Postat 10 August 2018, 00:55 de soricel
FaBULA
Bai bula,ti-am explicat mai jos... Nu te stiu de ieri de azi. Stiu bine ce poama esti.
Postat 10 August 2018, 00:45 de Alcor
@soricel
Ești original? Îmi cer scuze, crezui ca e sorcovă.
Postat 10 August 2018, 00:43 de FaBULA
@Al'coor
Că îmi place să gândesc asta nu exclude posibilitatea să gândesc greșit. Când te-ai băgat singur în seama să faci comentarii la răspunsul meu pentru Christa am gândit că ești un om deștept. De ce ții cu tot dinadinsul să mă convingi că m-am înșelat?
Postat 10 August 2018, 00:22 de FaBULA
hai mă...
@FaBULA: Nu a crescut! Parol! Am fost eu azi intr-un supermarket! Dar cei de la OC au apreciat versurile! M-au sunat să mă felicite!
Postat 10 August 2018, 00:06 de soricel
Nea sandu
Din ce scrii la comentarii, in general, se vede ca esti un nostalgic al vremurilor lui Ceausescu.
Postat 10 August 2018, 00:02 de Alcor
@soricel: ești dus cu sorcova!
A crescut prețul la varză / Pe tine te doare-n... barză
Postat 10 August 2018, 00:01 de FaBULA
Nea sandu
Nea sandu, cata pensie ai ?
Postat 09 August 2018, 23:55 de Alcor
@bula (FaBula)
sanduliii... cu lupa sa te fii cautat si nu te-ar fi gasit mai potrivit LOL
Postat 09 August 2018, 23:52 de Alcor
pardon
Făcui greseli! 1. Understand. 2. Dame. 3. Elle est...
Postat 09 August 2018, 23:50 de soricel
@bula
Bai bula, eu nu tin in preajma mea indivizi de soiul tau. Incearca la alta masa. Aici ai dat peste un tip destept. Apropo, unul din cei pe care ii cauti tu, tocmai ce l-ai gasit mai jos. :) Ala e musteriul tau toata ziua.
Postat 09 August 2018, 23:50 de Alcor
Uite-așa in prag de seara făcui încă -o poezioara
@FaBULA: Nu știu ....să mă simt? Mâine vine diaspora/ Mitingul va fi cu ora?/Ce vor mai striga mai frate?/ Hai la....M u l t E cu de toate!/Mă refer la una alta/ Nicidecum tăiate cu dalta/ Tăiate fin...mai Julien/ Valerie, you undestand?/ Je sais que tu est francaise/ Mai c'est ca...une surprise! / Une danmw qui s'apelle Matilde/ Oh pardon...el le est Clotilde/ Nu știu ce naiba mai vrea/Zic...sa plece in țară la ea ( Allons enfants de la patrie.../ Nicușor face spumite...na na na/ Dar la fel și Dan Barna/ În mijlocul acestui joc/Cartarescu-i cu noroc?/Diaspora în copac se suie/ Ce să vă doresc? O.....(giving....not receving!)
Postat 09 August 2018, 23:46 de soricel
FaBULA
::::))))
Postat 09 August 2018, 23:28 de Sandu1206
@Al corului bocitoarelor
Alcor dragă, și cu tine sunt deacord când spui ca laptele e alb. Dar dacă apoi te răzgândești și zici că laptele e negru deși eu îl văd că e alb atunci mă vei pierde de aliat. Eu nu fac parte din vreun cor, și ca atare puțin îmi pasă dacă fac notă discordantă. Asta pentru ca nu mi-e lene să gândesc. Pentru puturoșii în gândire se servesc idei/ gata m u i a t e la a3. Ps: Rima e pentru prietenul rimelor
Postat 09 August 2018, 23:20 de FaBULA
@soricel
Jos coruptii! Jos coruptia!
Postat 09 August 2018, 22:50 de Alcor
@christa
Tu esti aia pe care o deranjeaza si statuile romanilor din oras, nu doar atasamentul romanilor din diaspora fata de tara lor natala. Bula, se face ca nu stie cine esti si ca ati facut front comun cu aceeasi gargara idioata, la unele articole. Acum iti zice: "desteapta-te romane"... ca sa vezi ce parsivi.
Postat 09 August 2018, 22:47 de Alcor
Soricel
Realitatea e că ești un PROSTEA. Asta probabil știe .
Postat 09 August 2018, 21:48 de Sandu1206
Adevarul e ca....
Adevarul e ca o clica de hoti manipuland legile au adus intreg sistemulugetar in oapazitie cu intreaga populatie neracordata la bugetul de stat... si sunt multi.... cam 5.000.000 cu apartinatorii acesti "sclavi" ai sisitemului paralel statului sanatos roman. Bugetari&apartinatorii sunt azi cei ce tin spatele clicii mafihoate aflata la carmele guvernarii direct, in fata sau in ascuns, prin interpusii papusari. Acesti mafihoti reprezentati de dracnea&guvern nu se vor da dusi de lozinci si proteste galagioase. E nevoie de ceva mai mult ca sa se retraga talharii, demolatorii, demagogii,.....
Postat 09 August 2018, 20:38 de scortosul
povestea lumii....by Ion Creangă!
Eu zic că mâine va fi un FIASCO! Am o rudă mai îndepărtată prin Canada! Diasporean înfierbântat! Niciodată nu va reveni în România! Dar urlă ca disperatul! Oricum nu cunoaște realitatea! Dar el urlă! Ba și amenință!
Postat 09 August 2018, 19:07 de soricel
Da,cetațene bihorean.
O vorbă de duh a marelui povestitor,care poate fi de un real ajutor celor care suferă de sindromul complexului de inferioritate.Le recomand să facă un minim efort să vadă ce e în jurul lor.În mod sigur vor deveni mai încrezători,optimiști și nu vor mai avea nevoie de ajutor de specialitate :)
Postat 09 August 2018, 14:46 de altoradean
Creanga
Daca tot il pomeniti pe Ion, aduceti-va aminte si de vorba asta a lui: Eu stiu ca-s prost, dar cand ma uit in jur, parca prind curaj... :))))
Postat 09 August 2018, 14:21 de cetateanbihorean
@FaABULA > Bravo!
Foarte inspirată trimiterea spre opera mai puțin cunoscută,(dar genială)din păcate,a celui mai mare povestitor (nu și scriitor) pe care la dat acest neam până în prezent.Creagă alături de marele nostru geniu Eminescu au scris și texte cu conotație pornografică ,dar asta nu le anulează câtuși de puțin genialitatea și opera fabuloasă pe care ne-au lăsat-o moștenire. Acum numai curvele lipsite de caracter,ipocriții,ignoranții,inculții și analfabeții ,care se pretind “ușă de biserică” se revoltă ,ignorând într-un mod perfid realitatea mizerabilă în care își duc viața.
Postat 09 August 2018, 13:42 de altoradean
guvernul kgb nu vrea binele romanilor (si nici ungurilor din tara...)
Stupoare: vedem si constatam ca oricare dintre acesti "hoti si curve", dupa cum i-a denumit cu gura PSD, vorbeste mai fluent decat Prim ministrul actual al Romaniei, decat majoritatea ministrilor, decat majoritatea parlamentara! Daca "refugiatii" romani din occident sunt mai capabili decat Guvernul Romaniei, atunci cum sa nu fie evident ca oferim forta de munca superioara pentru dezvoltarea tarilor mai civilizate decat e tara noastra si cum sa nu fie evident ca nu avem nici o sansa sa ne dezvoltam propria Tara cu asa niste timpiti la conducerea ei...
Postat 09 August 2018, 13:31 de decalog
Erata: Cine se arde cu ciorbă suflă și în iaurt
Ați ajuns să îl cenzurați și pe Ion Creangă: "Dar m u i e ți-s posmagii?"
Postat 09 August 2018, 10:35 de FaBULA
@Christa: Deșteaptă-te române!
Se scufundă țara tot mai adânc în mlaștina imposturii și corupției. Câțiva mai norocoși au reușit să scape găsind dincolo de graniță teren mult mai stabil. Acum, norocoșii nu uită de unde au plecat. Vin să ne arunce o frânghie de salvare a speranței că se poate mult mai bine. Ce facem noi? Unii mai pesimiștii își trec frânghia pe după gât, cei mai deștepți refuză ajutorul dat de pe mal deși sunt pe cale să se înece. Cei mai mulți dintre noi întreabă: "Dar ****ți-s posmagii?"
Postat 09 August 2018, 10:30 de FaBULA
Christa
Tu iubești ROMÂNIA mai mult , că diaspora??
Postat 09 August 2018, 10:22 de Sandu1206
Subscriu,"scortosule" !
E limpede ...ca Christa e un(O) pupator undeva...!O fi vreun plimbator de hartii cum sunt foarte multi ce comenteaza in maniera aceasta.
Postat 09 August 2018, 10:18 de Nofan
!!!
Sunt unii #proate pe aici, cel putin in comentarii! faptul ca stai aici si muncesti moaca ca sa sustii o gasca de hoti nu te face mai iubitor de tara decat cei plecati aiurea sa isi caute un rost in demnitate si onoare. Inca acestsia nu inteleg ca actualul protest nu e impotriva psd-eului, numai impotreiva psd-ului ci impotriva intregii clase politruce de azi. Minte mica si putina......minte blonda!
Postat 09 August 2018, 09:24 de scortosul
Dracnea la puscarie
Cu 500.000-de romani in capitala la protest, cea mai mare scursura a societatii,printul talharilor Dracnea( dracu sa te Ia ) va fi istorie, jos cu mizeria asta
Postat 09 August 2018, 08:43 de suporter_oradean
ura
Deci sa inteleg ca diaspora vine sa munceasca in Romania? sa stea cot la cot cu noi care ne taram pe aici? asa si eu stiu. muncesc in alta tara fac treaba acolo si vin in RO sa fac schimbari si gura mare. Dar va rog ramaneti cu noi si munciti cu noi, sa trati ca noi. Am un prieten in MIAMI care scrie pe FB ce mult iubeste Romania. I-am zis, vino si hai munceste aici, sa platesti impozite aici, hai te astept. Pai sa vezi ca nu mai pot ca alea alea. Atunci ce dragoste e asta? Doar declaratii si mitinguri? Ia ramaneti aici, platiti impozite aici traiti ca noi. Cine nu plateste impozite aici nu are drept la replica. n.b. NU tin nici cu PSD nici cu PNL cu nici unii.
Postat 09 August 2018, 02:56 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON