URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Decembrie 2012, 09:56

Divorţ frontal: Pentru că nevasta l-a lăsat, s-a răzbunat lovind-o cu maşina (FOTO)

Divorţ frontal: Pentru că nevasta l-a lăsat, s-a răzbunat lovind-o cu maşina (FOTO) DIN "DRAGOSTE". Mirela Pop a trăit clipe de coşmar când, orbit de furie, bărbatul care încă îi este soţ, Dan Pop (medalion), a tamponat-o cu maşina, asta după sute de mesaje în care ba o ameninţa cu moartea, ba îi mărturisea iubirea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

El, macho rural, cu o dreaptă mereu nervoasă, din categoria celor care agaţă gagicile cu parul în discoteci. Ea, frumoasa uliţei, cu buze tatuate şi sprâncene niţel prea pensate pentru trendul comunal. S-au plăcut, s-au luat, au două fete, iar acum se despart cu la fel de multe scântei.

El ameninţând-o cu moartea, ea cerând disperată ajutorul autorităţilor care nu intervin, deşi povestea iese din tiparele unui banal divorţ cu năbădăi. Mai ales după ce bărbatul şi-a şi pus ameninţările în practică, plesnindu-şi consoarta cu... maşina!

Dragoste de golan

Pe Dan Pop, zis Branu', îl ştie tot Tărianul. Nu pentru că are o soţie arătoasă de se miră lumea cine i-a adunat laolaltă, ci pentru că e scandalagiu, bişniţar cu lemne şi maşini uzate, fălindu-se că face bani din orice. Dar mai ales pentru că "are spate", bărbatul fiind unul dintre apropiaţii primarului din Girişu de Criş, Ioan Paşca, fostul şef de post comunal. La chemarea căruia Branu' poartă ţiganii la vot la fiece campanie electorală...

Cu astfel de calităţi a fermecat-o şi pe Mirela, care se mândrea în sat că tocmai fiica lui Paşca le-a stat naşă la nuntă. Numai că, la scurt timp femeia a aflat pe pielea ei cine-i omul despre care credea că dă golăneala pe viaţa cuminte de gospodar. "Din primul an de căsnicie, când eram gravidă cu prima fetiţă, a început cu crizele de gelozie", povesteşte Mirela.

Au urmat zece ani de scandaluri, dar mai ales în ultimele luni Branu' parcă-şi ieşise cu totul din minţi. "Din banii pe care-i făcea, îmi dădea pentru cheltuielile casei numai câte 15 lei pe săptămână, iar cum salariul meu e mic să ţin toată casa m-am apucat să lucrez ore suplimentare", explică femeia. Gelos, bărbatul n-a crezut-o, iar beţiile tot mai dese i-au suflat minţile. Numai aşa se poate explica de ce la începutul lunii trecute şi-a alungat soţia şi fetele în pumni din casă. Iar când a aflat că femeia vrea să divorţeze, a început s-o ameninţe cu moartea. Şi nu s-a oprit la vorbe...

Noaptea lui Branu'

Joi, 15 noiembrie, ora 22.30. Mirela ieşise din schimbul II şi se îndrepta spre casă la volanul maşinii sale, un Volkswagen Polo luat la mâna a doua. Temându-se că Branu' ar putea s-o aştepte în faţa porţii, cum o mai ameninţase, femeia a rugat o colegă s-o însoţească până în Toboliu, unde locuieşte la fratele ei. La intrarea în sat, venind în trombă din spate, în stânga i-a apărut o Mazda roşie. La volan, Branu'!

"Când l-am văzut, ştiam că se va întâmpla ceva rău. În mers, întâi a încercat să mă lovească din lateral. N-a putut pentru că, speriată, am frânat şi apoi am oprit pe marginea şoselei. S-a întors şi a parcat bot în bot cu maşina mea. A vrut să mă scoată cu forţa din maşină, dar blocasem portierele. Atunci a înnebunit de tot. S-a urcat la volan şi, când a dat cu spatele vreo 50 de metri, ştiam ce urmează. I-am strigat colegei că până aici ne-a fost, că nebunul ne omoară", povesteşte Mirela.

Individul a demarat violent şi a intrat, frontal, cu propria maşină în autoturismul nevestei. "Trosnetul a fost îngrozitor. Airbagurile nu s-au deschis, deşi lovitura mi-a băgat radiatorul în motor, dar am scăpat amândouă fără nicio zgârietură. Am avut noroc! Eu m-am ţinut de volan, colega şi-a proptit genunchii de bordul maşinii. După ce ne-a lovit, a dat iar în spate câţiva metri, a lăsat maşina cu farurile aprinse şi nu l-am mai văzut până a venit Poliţia. Tremuram toată. Eu am sunat la 112, iar colega şi-a chemat soţul şi fiul", povesteşte Mirela.

Poliţiştii au apărut după o jumătate de oră, timp în care, de frica lui Branu', cele două femei au aşteptat închise în maşină. În prezenţa oamenilor legii şi a bărbaţilor chemaţi în ajutor, Branu' a ieşit din şanţul de pe marginea drumului, zicând prima oară că a fost bătut, apoi cotind-o că i se făcuse rău de la "accident". A fost dus la post şi verificat cu etilotestul, dovedindu-se că nu băuse, dar când să fie interogat a pretins iar că-i e rău, cerând o Ambulanţă care l-a dus la Urgenţe. În acea seară declaraţii au dat doar femeile. Lui Branu' poliţiştii i-au luat mărturia abia a doua zi, apoi l-au lăsat liber, deşi era clar că putea s-o mai comită şi a doua oară.

Gelos în ceaţă

Evident, bărbatul are altă poveste. "N-am vrut s-o lovesc, da' n-am văzut bine, că era ceaţă şi am şi ocolit o groapă", zice Dan Pop, pe care BIHOREANUL l-a găsit în birtul din Tărian. Asta chiar dacă inclusiv procesul verbal întocmit de poliţişti arată că tamponarea a fost frontală, iar maşina lovită era staţionată pe marginea şoselei.

19 Carmen.jpgSingura martoră care poate confirma că bărbatul a lovit cu intenţie este, la rândul ei, pe cale să se răzgândească. Colega Mirelei, Carmen Ţoc (foto), e şi acum speriată şi nu vrea să vorbească temându-se de o răzbunare: "Am familie şi copil, şi nu ştiu ce mi se poate întâmpla şi mie. Dacă la nevastă-sa i-a făcut ce i-a făcut!...".

Cum ancheta e în derulare, Poliţia refuză să comenteze cazul. Conform unor surse neoficiale, însă, bărbatul nu e cercetat pentru tentativă de omor, ci pentru distrugere, violenţă domestică şi ameninţare. Fără ca până la terminarea cercetărilor să fi fost reţinut, ori să primească vreun ordin de restricţie, pentru a nu se mai apropia de femeie.

Te iubesc, dar te omor!

Avocata Mirelei crede că Dan Pop trebuia arestat preventiv, deoarece "a ameninţat-o în repetate rânduri, iar episodul din 15 noiembrie e punerea în faptă a acestor ameninţări, şi dacă femeia nu era în maşină, ci lângă, probabil că azi nu mai trăia".

Că bărbatul şi-a premeditat fapta o arată şi sms-urile cu care şi-a bombardat nevasta după ce a alungat-o din casă. În unele scria că o va "executa" atât pe Mirela, cât şi pe presupusul ei amant, un coleg de serviciu, care zice şi el că a fost ameninţat verde-n faţă că va fi "terminat". "Vă prind eu şi atunci vedeţi voi cine sunt...", "M-ai distrus, da-ţi vine ţie rândul...", "Nu scapi tu de mine, o să plăteşti scump...", sunt doar câteva dintre ameninţări. Mai toate mesajele au şi câte un "te iubesc" în coadă, ceea ce arată instabilitatea primejdioasă a individului, care în final a degenerat în violenţe.

În plus, cu opt zile înainte de "accident", pe 7 noiembrie, Branu' s-a lăudat la birt, în Tărian, că-şi va omorî soţia, iar într-o seară chiar a urmărit-o la serviciu, femeia scăpând doar pentru că a fugit cu microbuzul firmei. După trei zile i-a şi plantat pe poartă o coroană funerară. Terorizată, depusese o plângere la Parchet chiar în dimineaţa de 15 noiembrie şi e convinsă că dacă în acea zi bărbatul ar fi fost chemat la audieri şocantul incident de pe şosea nu ar mai fi existat.

La noi, însă, cei cercetaţi pentru ameninţări sunt lăsaţi în libertate, ca şi cum autorităţilor nu le-ar veni să creadă că de la vorbă pot ajunge şi la faptă. Chiar dacă numeroase întâmplări, inclusiv cea din Tărian, arată că se întâmplă...


REACŢIE ÎNTÂRZIATĂ
Divorţ la indigo

Mirela Pop nu e nici pe departe singura femeie terorizată de soţul care refuză divorţul, un caz similar petrecându-se acum câţiva ani la Şimian. Sătulă de bătăile pe care le tot încasa, Melania Bokra a vrut să divorţeze, dar soţul a ameninţat-o, apoi a răpit-o, a bătut-o şi a violat-o cu sălbăticie.

Calvarul femeii a durat două luni, timp în care, deşi s-a plâns în repetate rânduri la Poliţie şi la Parchet, autorităţile nu au intervenit deloc. Abia după ce BIHOREANUL a făcut public cazul, soţul agresiv a fost arestat şi în final condamnat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
39 Comentarii
de retinut
tentestilor dormiti,ati ramas fara replici sau nu va este acasa scriitorul.Va laudati cu scoala voastra pe care nu o aveti,in poze sunt citeva mesaje scirse presupun de poreclitul bran[nu inteleg de ce si-a luat acea porecla,personajul cu numele de scena BRAN este si acum cunoscut pentru comediile cu care ne-a incintat copilaria,iar bran al vostru e acum de tot risul]care dupa cum scrie a ajuns abia in clasa pregatitoare.LA CAI CU VOI faceti de ris limba romana.
Postat 12 Iunie 2013, 15:34 de pavel
PTalba cu marul
Nana sorina a lu jaga sa-mi spui si mie povestea marului cu alba ca zapada cred ca din pov asta ai da bacul la liceul agricol cu bran la specialitatea horticultura-anatomie ,unde citit romanul acesta, in italia?Daca tot platiti pe cineva sa va scrie comentariile angajati pe cineva competent ca voi sunteti cineva in tarian sinteti familii de vita nobila cu singe albastru,vai de voi,va dati oameni importanti de parca nu stie toata brazilia de unde ati venit;trioJAGA-SORINA-BRAN;
Postat 08 Iunie 2013, 23:01 de CINEVA
frumoasa
DE CE va pare rau ca sunteti amestecati cu primarul,cine se aseamana se aduna pt ca el are nevoie de voi la vot voi de el sa nu fiti deranjat de politisti care sunt in partea adversa.BRANE te laudai ca ai scoala ai liceu agricol, probabil la cai dar atunci trebuia scris zootehnic cabalin.daca ai avea liceul sau 7 clase cum spuneai ca are mirela ai scrie mai corect dar tu esti un analfabet,cred ca stii ce inseamna cv ca doar ai liceul,pe cine ai platit sa-ti scrie comentariul,iar de permis stiu cum l-ai luat cu banii ,pina nu ai dat banii nu ai fost in stare nici tu nici jegosul de jaga.
Postat 08 Iunie 2013, 22:01 de dureros
purl adevar
ATENTIE- TENTESTII s-au suparat,mergeti la furat de cai,cum faceati pe vremuri,prindeti caii la caruta ,umpleti-o cu pari si navaliti in sat.Ma scuzati am uitat acum au masini,dae sa stiti d-le Tomele ca au si pemis nu va mai chinuiti sa-i urmariti acum e prea tirziu trbuia sa o faceti mai de mult.SORINA te crezi frumoasa,mai intraba si tu oglinda sa vezi ce zice,eu te cunorc,esti o blonda penibila care sa intors din italia calare pe un cal invizibil,eu stiu cu ce te ocupai tu in italia,de ce nu dai pt permis cu bani poate vei fi in stare sa-l iai,pe cine ai platit sa-ti scrie comentariul?
Postat 08 Iunie 2013, 21:43 de prietenucubanideperm
multumim la toti
DRAGI TOVARASI SI PRIETENI...VA MULTUMESC DIN SUFLET LA TOTI PTR COMENTARIILE FACUTE SI PENTRU SIMPLU FAPT CA MIATI DESCHIS OCHI FARA VOI NU STIAM CE FEL DE OM SUNT (de parca nam oglinda sa ma vad)...numi stiam destinul...DAR CRED CAR FI TIMPUL SO FACETI GATA...ATI FOST FOARTE AMABILI DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE ...VATI LUAT O PIATRA DE PE INIMA VATI SPUS OPINIILE...AM SA VA IAU CA EXEMPLU ...BUN ASA CUM PRETINDETI CA SUNTETI FARA PACATE FARA NENOROCIRI MA BUCUR PENTRU VOI CA AVETI MAI MARE NOROC IN VIATA CA MINE....SINCER AM SA VA IAU IN VIATA CA EXEMPLU....VATI RAZBUNAT PE MINE CHIAR DE PRIMARUL VA SUPARAT CHIAR DE POLITAIUL VA FRECAT NEVESTELE ...ACUM CEO SA MAI URMEZE VA FI TREABA MEA ...MULTUMESC LA TOTI PTR PARTICIPARE ..AR FI CAZUL SA VA MAI LUATI SI DE ALTI ...
Postat 08 Iunie 2013, 12:31 de dan
ptr romanul simplu
DOMNULE VAD CA ESTI MAI SUPARAT PE SOARTA CA SI NOI.....CRED CA DUMNEZEU A AJUNS DEJA LA TINE CA TARE TEA MAI SUPARAT.........CUM ZICE SOTIA DE NU ERA DIVORTUL LUI BRAN IN CE TE AGATAI.........UNDE MATA ITI MAI FACEAI COMENTARIILE ...IAR DACA PASCA TIA GRESIT DAL IN JUDECATA PUNEI CATUSELE DAR MAI VEZITI DE TREABA TA .....IAR DE FAMILIILE NOASTRE NE GINDIM NOI ...NU TU...DE SUFERINTELE NOSTRE...LE TRAGEM NOI ....NU SAPA GROAPA LA NIMENI CA CAZI TU IN EA.....OBSEDATULE....VAD CA ESTI SI GELOS PE BRAN ..DE UNDE MERGE CE FACE AM SA ZIC SA TIO TRAGA SI TIE ..POATE TE VEI MAI CALMA CU CRUTICILE ASTEA ...BAI MARELE CRITICAR........
Postat 08 Iunie 2013, 11:26 de JAGA
ptr romanul simplu
DOMNULE ROMANUL SIMPLU...VAD CA AI CE AI CU PRIMARUL SAL PUPI IN FUND ....CA SATI TREACA ..VAD CA DORESTI MULT RAU IN FAMILII DAR .....NU DORI LA NIMENI CA SI LA TINE POATE AJUNGE ...SI DUMNEZEU ISI POATE INTOARCE OCHI SI LA TINE...SUNT VIETILE NOASTRE SI NU CRED CA DEPIND DE O PERSOANA FALSA CA TINE.....VEZITI DOMNULE DE TREABA TA NU NE INTERESEAZA DOSARELE NIMANUI VIETILE NIMANUI...ASA CUM TE INTERESEZA PE TINE......VAD CA TIAI FACUT O OBSESIE DIN DIVORTUL LUI BRAN TE CONSIDERAI UN PRIETEN DIN CELELALTE COMENTARII SI CAI DADEAI SFATURI LA BRAN DAR VAD CA ESTI TU CELA CEL FACI ANALFABET. ......FERESTEMA DOAME DE PRIETEMNI CA DE DUSMANI MA FERESC EU ....BINE ZIS ZICALA ASTA.....LASA DOMNULE SA PLATIM SOARTA NOASTRA GRASELILE NOASTRE NUI TREABA TA.........IAR DACAL URASTI ASA DE TARE PE PRIMAR E TREABA TA NU A NOASTRA.......DACA NU ERA DIVORTUL LUI BRAN UNDE ITI FACEAI COMENTARIILE ...DUTE DOMNULE LA PRIMARIE FA GRAVA ....DAR LASA DIVORTL LUI BRAN SI MIRELA SE DESCURCA EI SI FARA TINE....
Postat 08 Iunie 2013, 11:13 de sorina
iarasi replica la replicantii@sorina ,@JAGA , si @Pop Dan
ADEVARUL si DREPTATEA este dincolo de intelegerea unora , pt ca daca l-ar cunoaste ar aduce mai multa suferinta decat impacare .NU o luati personal ,NIMIC dar chiar NIMIC personal numai ADEVARUL si DREPTATEA scrisa ca sa se cunoasca, si ati fost manipoulati ordinar de PeNaLul Pasca Ioan primar .@Sorina sincer scriind nici nu ma intereseaza persoana ta , numai ca ai si tu vina ta , nu te mai amesteca in familia altuia, nimeni nu-i perfect este perfectibil adaptabil la situatie. @JAGA sunt un taran roman simplu nu sunt domn, si berea cu tine nu o beau , Dumnezeu la rand la toti plateste dupa fapte , si fii sigur de asta @JAGA ca urmezi.@Pop Dan este decizia ta personala ce faci ? cum faci? si cu cine o faci? nu ma intereseaza, dar suporti si vei vei suporta consecinta faptelor tale , si vei plange amarnic .@Pop Dan sunt` prost` eu @Romanul Simplu facut si de tine si de primarul PeNaL Pasca Ioan si va plati cu libertatea lui, vezi de libertatea ta ca este cam limitata .@Dane sa stii ca mirela are mai multe clase de scoala de cit tine Replicantilor va tras-o si o sa v-o traga iarasi la nesfarsit primarul PeNaL Pasca Ioan!:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 08 Iunie 2013, 07:07 de Romanul Simplu
nu vorbiti ce nu stiti
auziti voii ce comentati cei treaba voastra cate clase am eu???si ce ai treaba voastra cum am luat eu permisu?luatil si voii daca puteti si pentru cei care nu sa documentat asa bine despre mine am 10 clasae si liceul agrigol.vedetiva voii de fam voastra si apropo nu va intereseze pe voii unde merg eu la 2 noaptea si la cn ce fac eu la nasa.daca eu ma inteleg bn cu ea care ii treaba voastra vii ciuda???va rog sa terminati cu comentariile.si ba prostule ROMANUL SIMPLU daca chiar vrei sa stii Mirela are 7 cls nu eu..
Postat 07 Iunie 2013, 22:27 de Pop Dan
PTR ROMANUL SIMPLU
DOMULE ROMANUL SIMPLU....ASI VREA SA TE INVIT LA O BERE.............SATI ADUC AMINTE NISTE LUCRURI PE CARE LEAI CAM UITAT...VAD CA ESTI PREZENT PESTE TOT NUMAI CU CRITICI....DAR TU DE UNDE STII TOATE CELE ZISE......AI CAM CONTRIBUIT SI TU LA ASTFEL DE FAPTE CU DOSARE SI NEREGULI DE LE AI IN EVIDENTA PE TOTI???....LASAMI DOMNULE FRATELE IN PACE ....SUNT PROBLEME DE FAMILIE......O FI EL CUM LA LASAT DUMNEZEU SI TOT DUMNEZEU LA INDRUMA PE DRUMUL BUN DAR SIGUR NU LA NUMARUL TAU DE CASA....VEZI TU DE ALE TALE SI NU MAI BASCALI PE NIMENI ...CA TARE MAI ESTI SUPARAT PE SOARTA DAR LA URMA URMEI ..E UN DIVORT ....NU SA VA BATETI JOC DE BRAN.........TOTUSI BEREA RAMINE VALABILA....CAR CAM TREBUI SATI ADUCI SI TU AMINTE DE LUCRURILE TALE DIN TRECUT...........CUM STII TU DE TOTI ASA STIM SI NOI DE TINE CHIAR DACA TE SUPRA NUMESTI ROMANUL SIMPLU....VEDETIVA DE TREBURILE VOASTRE SI NUI PURTATI VOI DE GRIJA LA CINE TRAGE CHILOTI SAU LA CINE TRAGE CU OCHIUL.....
Postat 07 Iunie 2013, 21:58 de JAGA
ptr romanul simpli...
NU STIU CINE ESTI SI NICI NU MA INTERESEAZA ..DAR NU FII FALS ZIMI I FATA CE AI DE ZIS STII BINE CINE SUNT ..PINA NU MI SA POMENIT NUMELE SI SA FACUT CRITICI LA ADRESA MEA NU MA INTERESAT POVESTEA ASTA DAR SINCER NU STIU CE AI LA AFACEREA ASTA ..IAR DE AI CU PRIMARUL SPUNEI IN FATA ARE SAITUL LUI NU VAD CE INTRA DIVORTUL LUI DAN ALIAS BRAN....SI LA URMA URMEI TREBUIA SASI SPELE RUFELE IN FAMILIE NU SA DEVINA VIP ..SI SA VA DEA VOUA SATISFACTIE SI MOTIV DE BIRFA LA TOTI CEI CE STIU CRITICA PROBLEMELE ALTUIA.....IAR VIATA LUI BRAN PERSONALA NU PRIVESTE PE NIMENI SUNT PROBLEMELE LOR AU AMINDOI AVOCAT.....IAR DE TE TII ASA DE INTELIGENT SI SFINT UITATE IN OGRADA TA CA ROATA VIETI E ROTUNDA SI AJUNGE LA FIECARE......NUI BINE SA NE BUCURAM DE NECAZURILE NIMANUI....NICI SA CRITICAM ERORILE ALTUIA ....AI SI TU DESTULE....
Postat 07 Iunie 2013, 21:25 de sorina
replica la replicantii @Cineva,@eu,@Sorina si @JAGA
ADEVAR si DREPTATE inainte de toate.Mirela si Dan alias Bran sunt victime colaterale ale conflictului si discutiilor contra primarului PeNaL Pasca Ioan padureanul cheretit mare hotz mare bandit viitor pouscarias cu 12 dosare penale si politistul incriminat pe forumul Ebihoreanul la acest articol .Totul si toate lucrurile au pornit de la ` sfaturile bune ` pe care le-a dat penalul Pasca Ioan primar,primarul penal Pasca Ioan i-a zis la Dan sa bushesca masina Mirelei , a incurcat lucrurile privind impacarea Mirelei cu Dan ,restul comentatorilor sunt umplutura, si sunt manipoulati de primarul PeNaL Pasca Ioan.@Cineva vezi de treaba ta si nevasta ta.@eu alias Dan alias Bran ai gresit de multe ori in adulter inseland pe Mirela cu AlinaP,chelnerita care ti-a aratat chilotii albi,tigancile din Pietroasa si Olosig,etc , esti aliber la femei acuma , suporta c.@sorina vezi de treaba ta si casa ta , de barbatul tau.@JAGA nu te mai amesteca in familia fratelui tau Dan te-ai amestecat destul si vezi unde s-a ajuns.Replicantilor cu greseli gramaticale si de limbaj , corectati-va comentariile la sfarsit inainte de a posta pe forumul Ebihoreanul. Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 07 Iunie 2013, 14:32 de Romanul Simplu
comentati
VA CREDETI INTELIGENTI PRIN FAPTUL CA FACETI COMENTARII.....PE SEAMA UNUI DIVORT .....SI VEDETI PE TOATA LUMEA???????????????...............OARE CITI DIN CEI CE AU CRITICAT....--NU AU PROBLEME....CITI DINTRE VOI AVETI VIATA ASA DE FRUMOASA.........PACAT DE VOI DATI DOVADA DE PROST CRESCUTI....SI PE DEASUPRA SI CU MULTE FETE....CRITICATI CU ANONIM......SPUNETILE IN FATA SI LA POLITAI SI LA PRIMAR SI LA BRAN ....NU VA AGATATI DE UN DIVORT...
Postat 06 Iunie 2013, 20:41 de JAGA
comentati
VATI GASIT SI VOI SA ACUZATI PRIMARUL SI POLITAIUL...DAR VOI TOTI CEI CE ATI FACUT COMENTARII LA ADRESA LOR DE UNDE STITI TOATE ASTEA ....PINACUM VAU STAT IN GIT ?? ACUM PE SEAMA LUI BRAN...VA IESIT MARUL CA LA ALBA CA ZAPADA DIN GIT....NICI POLITIA SI NICI PRIMARUL NU POATE DESPARTI PE CINEVA SAU INPACA CE TOT CERETI LA PRIMAR SAI IMPACE....EL DOAR IA UNIT ...DACA SUNTETI ASA BULANGII DE CE NUI IMPACATI VOI....DINTRE TOTI CEI CE AU FACUT COMENTARII CITI AU VIATA FRUMOASA....CA TARE MAI AVETI TIMP SI PENTRU ALTI....MAI UITATIVA SI IN OGLINDA SA VEDETI CE LIMBA VENINOASA AVETI.....CU TOATE COMPLIMENTELE CE LEATI FACUT LA BRAN INSEAMNA CAI CINEVA NU TRECE NEOBSERVAT DE IMBECILI CA VOI..
Postat 06 Iunie 2013, 20:22 de sorina
comentati
DRAGA NANASA....NU STIU CINE ESTI SI CE *** MEA TIAM FACUT ..OI FI EU FRUMOASA CUMNATA DIN ITALIA A LUI BRAN...DAR NUTI DORESC NUMAI SA AI PARTE DE CEEA CE ARE BRN SI SA TRECI PRIN CE TRECE EL SA VEZI APOI II MAI AVEA GURA SI OCHI..SA VEZI SI SA VORBESTI DE NECAZUL CUIVA....O FI BRAN CUM O FI ANALFABET SI CUM IL MAI CONSIDERA ALTI CRETINI CARE SE TIN MAI INTELIGENTI SI PE SEAMA LUI BRAN FAC TOT FELUL DE COMENTARII...AR CAM TREBUI SA SE UITE SI EI IN OGRADA LOR...
Postat 06 Iunie 2013, 20:05 de sorina
comentati
rau mai acuzati politia dar voi nu ati gresit..la voi nu a inchis un ochi cind ati gresit...oare toti ce acuza politaiul si primarul sunt curati...nu cred ..sunteti lasi...ati gasit unde sa comentati ...ce intra ei cu divortul lui bran...nu pasca a zis la mirela sa mearga la *....daca na pututo *** bran...e problema lui nu a politiei nici a primariei...luatio voi sa vedem de sunteti in stare....toti cei cesi bat capul de bran..
Postat 06 Iunie 2013, 19:53 de eu
pacat de voi ca va bateti capul cu politaiul si prmarul
bai lingailor tare va mai bateti capul de primar si politai sarmanu bran a divortat si voi va bateti capul de primar si politai asa e la tariann..
Postat 06 Iunie 2013, 19:46 de cineva
de verificat
burtosu tomele foloseste masina politiei pt a duce acasa amanta de la ata,dar sotul amantei e mai destept ca militianu si o asteapta.iar tomele ramine cu burta umflata,
Postat 15 Februarie 2013, 16:34 de sogorutom
adevar
de bran si tomele rid femeile la care au fost ca nu au putut face nimic,halal barbati numai gura e de ei,la puscarie cu ei sunt penali amindoi,oricum se pregatestede catre unii sefi care nu sunt corupti o scrisoare la B1TV si la ministru.urati_ne succes
Postat 13 Februarie 2013, 20:36 de nanasu tomele
comentariu
tovase bran de ce te superi ca sunt implicati si altii cu tine,in ziar scria doar adevarul tot satul stie ce fel de penal esti,vinzi lemne ,pepeni(lebenita)ca sa inteleaga si analfabetu,trafic cu marfuri furate,dupa 90 furati cai de pe la arad stii tu cu ce filiera braconai taieri ilegale de animale,dezmembrari auto parcate stii tu pe unde.Asa ca nu mai face pe victima,multi ar trebuii sa depuna plingere impotriva ta pt santaj,amenintari sau ai uitat cum le spuneai celor pe care ii purtati la vot sa aiba grija cum voteaza sau nu o consideri amenintare?
Postat 12 Februarie 2013, 12:23 de replica
replica
sunt de acord cu romanul simplu,acest om,daca il putem numii om,este :un analfabet ,cersetorul de voturi al militianului pasca,um exemplar primitiv daca te uiti la fata lui de boschetar,un om care face orice numai sa nu munceasca,are numai prieteni de culoare,ma mir a faptul ca nevasta_sa a suportat si atit iar premisul nu la luat cu primaru caci din fericire nu poate dar el minte ca l-a luat cum descria mai jos.TOTI DIN FAMILIA LUI au dat pt permis foarte multi ani la rind,si mai sunt si altii in tarian ca el,in general cei ce purtau oamenii la vot.Cum putea sa obtina permisul cind el citeste ca un elev de clasa I,are un scris de politia l-a intrbat cite clase are,utilizeaza foarte greu un telefon ,un calculator,de aceea e la nasa lui ,sa nu se faca de ris in fata ;TOVARASILOR; care pe la spate rid de el,inclusiv cumnata lui,frumoasa din italia si cei de la bar.Se da maccio prin cluburi dar nici penalele nu se uita la el.noroc cu nasa lui ca tine moralu ridicat.TOVARASE bran lumea nu te asociaza cu primaru,secretaru sau unii politisti ci pe ei cu tine fiindca te folosesc,penalii lucreaza doar cu penalii, pacat caci cei din primarie trebuie sa suporte um badaran in comportament .
Postat 12 Februarie 2013, 08:10 de nanasa
Mesaj replica la @Dan
Prietene Pop Dan zis si Bran ti-am scris doar ADEVARUL si DREPTATEA inainte de toate si la fiecare rasplata dupa faptele salesi Dumnezeu este sus priveste si la rand la toti pkateste dupa faptele sale.Prietene Pop Dan zis Bran nu-mi mai asculta sfatul , sa nu te mai duci cu primarul PeNaL Pasca Ioan care te-a despartit de nevasta ca sa te impaci cu nevasta ta , ai ascultat mai mult de el decit de nevasta ta cu care ai 2 fete,ai pous interesul si profituil inaintea familiei ,ai fost` manipoulat ` ordinar de catre penalul primar Pasca Ioan , felicitari!Prietene Pop Dan zis Bran trebuia sa-ti vezi de familie de nevasta si cele 2 fete , nu sa te lasi influentat de un penal si prieteni falsi ,viata merge inainte , timpul vindeca ranile toate , la fel si viata ta va merge inainte alaturi de alta femei sau alte femei pe care le-ai pous inainte nevestei tale.Prietene Pop Dan zis Bran dar ce cauti la ora 22:00 p.m.in 05.02,2013 in casa nashei tale de cununie Alina Pasca,si fiica ei Denisa sa-ti scrie comentariile ca devine suspecta treaba?D e ce nu ti-ai scris comentariile de acasa ? Suspecta treaba de un amantlac , si de aici suspecta tr Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 11 Februarie 2013, 08:00 de Romanul Simplu
replica de adevar
ce tot dezgropati morti cei cei uriti asa cum scrie un prieten deal meu au fiecare saitul lor...asa ca faceti comentarii acol ....daca perdeati si investeati si voi atit cit am investit eu in nevasta avind vedera ca era mai tinara ca mine si am vrut sa arate ca o floare atunci sa va vad cum mai comentati....asta ma costat pe mine consecinta.....DIVORT....asa ca incheiati comentariile daca aveti ceva cautatima ....sio sa va raspund.dan.pop73(id de mess)facebook dan pop ...
Postat 05 Februarie 2013, 22:06 de dan
replica de adevar
bai fratilor tare va mai bateti joc de cine puteti .. dar uitativa si la voi care ati comentat ...si voi ati avut probleme si nu mam amestec at la nici unu dintre voi...daca am divortat e problema mea nu a voastra ..nu are nici o vina primaru secretaru politaiu nimeni ... am fost inselat asta nu a vazut nimeni??? toti au fost orbi?? nu au auzit nimeniii?? toti ati fost surzi??? ce legatura are asta, cu primari secretari sau politai? iar daca ea a fost nebuna sa scrie porcarii la ziar e problema ei... mai bn scria ca nam f* bine,...ca sa dus la altul si se incheia povestea... iar permisul lam luat cu calculatorul acol nu a fost nici un politai sauuu primar... sa va fie clar
Postat 05 Februarie 2013, 22:03 de dan
replica de adevar
VEDETIVA VOII DE TREBA VOASTRA .NU SUNT SINGURUL CARE DIVORTEZA .MULTI AU MAI TRECUT PRIN ASA CEVA..Asa k incheati cu comentarile si contactatima pe mn daca vreti sami spuneti ceva.
Postat 05 Februarie 2013, 21:50 de denisa
Mesaj replica la comentatorul cu nick name-ul@Neutru
ADEVARUL si DREPTATEA inainte de toatesi la fiecara rasplata dupa faptele sale ! BAH Aurul meu,BAH pretene (dusmane) ,BAH perfectiunea intruchipata dar de ce nu ai scris luna trecuta decembrie 2012 cind articolul a fost on line si nu a fost trecut in arhiva si scrii acuma dupa o luna in luna ianuarie 2013? ca dupa razboi multi viteji se arata!:))=)) Sa-ti raspund la intrebari 1)Pop Dan Branul imi este prieten ,intre alti prieteni.2)Carnetul oricine-l i-a asa ca si la oltenii ,. pe banii !:))=))Pretene @Neutru sfatuieste pe pretenul tau Danu Pop zis Branul ca cine la despartit de Mirela sa-l impace inapoi ,adica primarul PeNaL Pasca Ioan, ca avea vreme 2 luni de zile la sfarsit de saptamana 1 ora sa discute cu cei doi soti ,dar dinsul primarul PeNaL Pasca Ioan la sfarsit de saptamana pleaca pe la casele lui din Ungaria ,Bratca , la distractie si betii si nu-l intereseaza de oamenii lui pe care i-a despartit,bine ca or fost bunii cind i-a adus votanti la votare ca sa-l aleaga inca o data prima.BAH aurul meu @Neutru in site-urile Primariei nu scriem , ca ne depisteaza la IP , dar scriem la ziare on line sa vada toata lumea din Bihor !:))=)) Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 24 Ianuarie 2013, 14:51 de Romanul Simplu
replica la replici
bai gogonelelor,bai dusmanilor...bai sunteti bulani corditi,,,acum voi stiti ce faceti?replicantilor?toti care ati comentat ,fac pariu,va dati prieteni lui bran de fata ,de la spate ,prin postarea acestor comentarii va dati arama pe fata.1 bran nui chiar asa cum il descrieti voi ,ca si cum ar fi ceva mafiot .e si el unu ca ceilalti ,doar ca e adevarat ca nu prea ai place munca ,da nu a cerut de la voi nimic pentru asi tine familia pana acum.2 carnetu nu la luat cu primaru sau cu cine ziceti voi ,la luat cu ajutoru unor ore suplimentare si tot asa la luat si mirela .,ca mirela nu_ mai analfabet bran.plus bai fratilor ,io apararea primarului sau a lui tomele nu ai iau dar pe spatele necazului lui bran voi comentati neregulile facute de primar si politai??baaa lasilol,sunt saiturile primariei girisu de cris ,intrati si comentati ce vreti..,pe primar ,pe secretar ,pe cine vreiti.,puteti intra si pe saiturile politieirurale si comentati ce nu va convine.voi tarani cocliti ce sunteti .,ati auzit vestea ca mirela a chemat ,,ziarul,,si ce valva a facut cu asta?sunteti niste bulani cordit toti cei care comenteaza contra ,oricarei parti .ca va dati cu parerea ...da!nu dusmaniti
Postat 23 Ianuarie 2013, 13:48 de neutru
replica
de ce nu verifica politia cum acest incult a optinut permisul de conducere,de ce militianul il protejeaza,tomele gigoloul satului european de secol XVII il lasa sa circule cu masina cu folie neomologata, cu permis suspendat,daca cinva ii facea o reclamatie ,acea persoana era silita sa si retraga plingerea.TOMELE politistu era gata sa zboare in foc pt clanu bran,colegii lui cam stiu dar nu prea vorbescdin cauza relatiilor de prietenie cu persoane din cadrul MAI sus puse.De ce nu il mutati pe tomele din GIRS si aduceti pe altul si veti vedea cum se va restabilii ordinea si linisrea la noi in comuna.
Postat 25 Decembrie 2012, 11:56 de jonii
replica
asta seare sa putut vedea PENALI din jurul militianului,unde nu aveau ce cauta astfel de persoane .dar la nivelul lor de cultura e bine si atit.
Postat 20 Decembrie 2012, 19:58 de jianu
replica
nu inteleg de ce nu vorbiti despre relatia acestui individ cu seful de post burtosul tomele,care afost inplicat in toata escrocheriile posibile ,trafic de tigari ,lemne,masini,oare seful politiei din bihor nu aude sau nu vrea.Acest militian colaboreaza cu infractorii nu cu politia.PE unii ii aresteaza pt o gaina iar pe altii ii protejeaza,primarul pe care il tot auzati a incercat fara succes indepartarea din comuna dar se pare ca partidul lui tomele din a BINSULUI e mai tare ca partidul d lui primar.
Postat 14 Decembrie 2012, 07:30 de misu
divort
abia acum realizati pe cine ati ales?de ce anumite firme din tarian ferma au fost controlate deITM iar servisurle auto din zona unde se repara masinile fara autorizatie cu dalta siciocanu au fost protejate.FRIMONT din palota la angajat pe autorul accidentului ca paza la porumb,iar la adapostul intunericului daciile papuc ale familiei plecau la recoltat.NOI cei cu pamint nu am vindut atita porumb cit au vindut ei care nu au un metru de pamint.
Postat 11 Decembrie 2012, 07:39 de pysty
divort
poate avem si noi la oradea o fabrica de permise,oricum in TARIAN sunt o multime pemise luate cu bani,CEI care transporta votantii se numara printre ei.
Postat 10 Decembrie 2012, 12:44 de aldoilea
divot
au uitat oare cei care l au votat,pe cti oameni pt o punga de furaj abagat la puscarie?in timp ce el cu gasca lui purtau cu sacii.Daca vroiai sa fii paza la complex trebuia avizul lui militianu,apoi faceai munca voluntara la casa lui,mergeai la gater ,la padureunde te servea cu palinca si salam de cuscrul lui de abator.Dar ce sa astepti dela asemenea om daca a trecut si peste vointa copiilor numai sa si vada visul implinit.
Postat 10 Decembrie 2012, 07:51 de aldoilea
comentariu
in sfarsit a vazut si alte persoane cine este branul si cine este domnul primar pasca ioan , sunt si eu de parere cu voi....
Postat 09 Decembrie 2012, 21:20 de pavel
ptr.autor
Nevasta l-a PARASIT era corect, ca sintem la Oradea Mare nu la Beius si mai departe nu si-a lovit nevasta cu masina,conform titlului,ci a lovit masina nevestii,da ne-am obisnuit cu stilul.
Postat 09 Decembrie 2012, 21:04 de unul
divort frontal
sa verifice curtea de conturi ce masini au fost alimentate de alegeri cu combustibil de la peco ul de la palota unde primaria Giris alimenteza utilajele.A sa primar si au ales loc com GIRIS.
Postat 09 Decembrie 2012, 20:57 de zoli
divort frontal
la alegerile din locale din vara s a sunat la 112 pt k se purtau oamenii la vot de catre apropiatii militianului,toti penali.Cei de la centru a luat legatura cu patrula din zona,iar politia locala a avut bunavointa sa anunte transportatotii, care s au linistit citeva zeci de minute apoi au continuat.SE poate verifica avrut sa o amendeze pe denuntatoare.
Postat 09 Decembrie 2012, 20:08 de ovi
replica la articol
Adevarul si Dreptatea este dincolo de intelegerea unora ,si daca ar fi aflate ar aduce mai multa suferinta si durere decit intelegere si pace.A ascultat sfatul primarului PeNaL Pasca ioan padureanul cheretit mare hotz mare bandit viitor pouscariash de face acest accident ,pentru ca asa afost invatat ,asa afacut si el Securistul ..pe timpul comunismului ca si el si-a urmarit nevasta cu pistolul ca sa impouste amantul care avea un amantlc povestea Ezer mester la FNC Palota ,asa si PeNaLul Pasca ioan a facut din politia locala un `aparat de represiune personal`` cu care intimideaza locuitorii comunei Girisul de Cris,daca s-ar afla faptele penale ale primarului,politistului ,sefului de post,ciobanului ,ale interlopilor protejati in 24 de ore ar fi cu dosarele penale restati cu totii!:))=))Intelegere si pacear tyrebuyi acuma sa faca primarul, sa mearga sa impace aceasta familie ,pentru ca altfel ... de la lucruri marunte ,dezastrele vor fi mari , timpul vindeca ranile toate familia este baza societatii pe care construieste democratia .P.S. Acuma la ora asta se poarta in draci votantii la vot cu masinile cu numere provizorii,pt anu se cunoasAceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 09 Decembrie 2012, 14:09 de Romanul Simplu
de verificat
Dupa ce am citit sms-urile prezentate,ma intreb cum de a fost posibil ca un analfabet de speta astuia sa obtina permisul de conducere? Parerea mea e ca nu avea cum sa-l ia pe bune,efectiv asta nu stie sa scrie ,e un analfabet.Ar trebui sa-l testeze neaparat,ca altfel a doua oara femeia s-ar putea sa nu mai aiba atata noroc si ar fi pacat ca am vazut ca are de crescut doua fetite si nu cred ca fostul sot are vreun drept sa decida asupra vietii ei.Din pacate cred eu ca acesta este un caz clar de coruptie atat la obtinerea permisului cat si la cercetarea la fata locului,reiese clar din articol ca politistii l-au favorizat pe acest interlop.Alo DNA aude cineva?
Postat 09 Decembrie 2012, 13:26 de unul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON