URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Staţiunea President: Complexul President din Băile Felix se transformă în President Resort, cu aquapark, bază de tratament, SPA şi un nou hotel (FOTO)

Staţiunea President: Complexul President din Băile Felix se transformă în President Resort, cu aquapark, bază de tratament, SPA şi un nou hotel (FOTO) MAI MULTĂ DISTRACŢIE! Aquapark-ul President din Felix îşi va dubla din luna iulie capacitatea, prin extinderea incintei cu încă un hectar de teren, pe care vor fi amenajate tobogane de 14 metri, din care unul de tip pendul, unic în România, un bazin semiolimpic, dar şi o zonă de splash cu jocuri de apă pentru copii
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tobogane uriaşe, locuri de joacă în apă pentru copii, bază de tratament, wellness, SPA şi hotel de clasă business. Complexul President se transformă într-o adevărată staţiune sub pădurea staţiunii Băile Felix.

Primul pas a fost deja făcut printr-o investiţie de un milion de euro aflată în derulare. "Până la 1 iulie, vom dubla capacitatea aquapark-ului la peste 1.500 de persoane", anunţă Jean Podilă, patronul singurului complex turistic independent din Felix.

Poftiţi la aquapark!

Jean Podilă, proprietarul complexului PresidentGata cu aglomeraţia! Începând cu 1 iulie, aquapark-ul President se extinde cu un hectar de teren pe amplasamentul din imediata vecinătate. "Vrem să decongestionăm aquapark-ul prin amenajarea unei zone cu circa 500 de şezlonguri cu umbrele şi măsuţe şi să oferim noi posibilităţi de distracţie pentru tineri şi familiile cu copii", spune patronul complexului, Jean Podilă (foto).

Investiţiile, în valoare de un milion de euro, vor cuprinde amenajarea unei zone tip splash cu jocuri de apă pentru copii, a unui bazin semiolimpic şi a unui tobogan "multislide", înalt de 10 metri, cu patru piste, destinat familiilor. În plus, aquapark-ul va pune la dispoziţia amatorilor de senzaţii tari două tobogane înalte de 14 metri, din care unul de tip kamikaze şi, în premieră pentru România, unul de tip pendul, în care utilizatorul aşezat pe o barcă gonflabilă poate atinge în cădere o viteză de 50 kilometri la oră.

"Vrem să oferim servicii în plus pentru clienţii noştri. Vizitatorii vor avea acces la toate facilităţile aquapark-ului, la aceleaşi tarife de până acum", spune Podilă.

Să-nceapă petrecerea!

Până acum, aquapark-ul President, primul din Băile Felix, a "înghiţit" peste 3 milioane euro. În prezent, cuprinde 18 bazine, 5 tobogane şi 5 saune, atrăgând tineri şi familişti nu doar din Bihor, ci din întreaga ţară. Aşa s-a schimbat şi imaginea staţiunii, până nu demult considerată una destinată vârstnicilor veniţi pentru binefacerile apelor termale.

Dumitru Fechete, director PresidentVara, în aquapark, distracţia durează cât este ziua de lungă. Atmosfera este întreţinută de un MC care organizează concursuri pentru copii şi adulţi, aqua-zumba şi spuma party. "Suplimentar, începând cu noul sezon estival, în zona extinsă a aquapark-ului un DJ va organiza în fiecare seară party pentru tineri. Petrecerile vor dura până la ora 23, pentru a nu-i deranja pe cei care doresc să se odihnească", spune directorul complexului President, Dumitru Fechete (foto).

O staţiune în staţiune

President SpaComplexul President cuprinde în prezent trei hoteluri de 3-4 stele cu camere mari şi luminoase, demne de o cotaţie mai bună. Primul, Hotel President, a fost construit în 2011 şi are 104 camere, din care 81 cu balcoanele orientate către pădurea Băile Felix. Al doilea, Aqua President, inaugurat în urmă cu trei ani, numără 15 camere duble şi 4 apartamente situate chiar deasupra intrării în parcul acvatic şi are acces direct la bazine. Cel de-al treilea, President SPA (foto), construit şi inaugurat în 2017, are 45 de camere şi 5 apartamente şi este legat şi el de aquapark, printr-o pasarelă închisă, deasupra căreia urmează să fie amenajată o terasă circulantă.

Cel din urmă hotel dispune de sală de conferinţe cu 100 de locuri, piscină interioară cu jocuri de apă şi piscină exterioară cu bar. La primul etaj al acestuia funcţionează cea mai modernă zonă SPA din staţiune, cu un cabinet Pell Amar, unde se fac împachetări sau băi cu nămol ori plante, o zonă pentru masaj, un cabinet pentru tratamente faciale, lift-up, anti-aging şi altele. În plus, aici funcţionează un jacuzzi, trei saune - din care una turcească, una finlandeză iar alta salină - şi, în premieră, un frigidarium, în care vizitatorii înfierbântaţi se pot răcori la 5 grade Celsius.

La cinci stele!

Şi asta nu este tot! Din toamnă, după încheierea sezonului estival, complexul President va începe transformarea într-o staţiune de sine stătătoare, situată la ieşirea din Băile Felix. "Cel târziu în octombrie va demara construirea unui hotel de 5 stele, President Business, peste drum de aquapark, pe amplasamentul actualului restaurant", spune directorul Fechete.

Investiţie în valoare de 4,5 milioane euro, cofinanţată din fonduri europene, hotelul cu 76 de camere va fi dat în folosinţă în circa un an. Construcţia va avea la parter un restaurant cu 500 de locuri, iar la primul etaj un centru de conferinţe. "Hotelul va fi legat printr-o pasarelă supraterană, peste drumul de Cordău, de clădirea aquapark-ului, care se va extinde la rândul său. Toţi clienţii hotelurilor vor putea ajunge în orice punct din complex în halat şi papuci, fără să mai fie nevoiţi să iasă în stradă", spune Fechete.

Conceput să satisfacă inclusiv exigenţe de 5 stele, complexul President Resort va creşte, fără îndoială, atractivitatea staţiunii Băile Felix, cea de a doua destinaţie turistică din România după litoral. Şi chiar dacă nu are mare, face încă de pe acum valuri!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
mos Craciun
Pai pastrand logica, Asa cum tu crezi in cateva cupluri de turisti care n-ar Mai calca in aquapark Nymphea doar crezandu-te pe tine pe cuvant, tot Asa am si eu dreptul sa cred n marturii despre atractivitatea Nymphea aquapark. Si cifrele nu mint. Nu- musai sa fii fan Nymphea, aquaparkul nu duce lipsa de vizitatori. Poti merge linistit la President Unde preturile sunt Mai "decente" sau poti incerca "decenta" preturilor din Apollo. E libertate doar, nimeni nu te tine cu forta!
Postat 16 Mai 2018, 20:42 de cetateanbihorean
@ cetatean
Într-adevăr povesti.. pe blogurile și site-urile plătite să facă reclamă orașului.. Fac pariu că încă crezi in Mod Crăciun..
Postat 16 Mai 2018, 19:44 de User anonimizat
povesti...
Povesti si basme am citit cand eram mic, lasa-ne cu astea. Eu vorbesc pe statistici, pe chestii vazute... scuza-ma da tu ai facut vreun sondaj turistilor din Felix despre posibilitatea de a Mai vizita aquaparkul din Oradea? Tu auzi ce spui?! Chiar daca ai intalnit cativa, nu poti sa faci o estimare realista pentru simplul motiv ca nu ai intervievat destui :) deci nu ai o plaja suficienta pentru sondajul tau de opinie :) Sunt altii care fac reclama si sunt din alte parti, chiar nu-i nevoie de "reclama" mea :))) ca de exemplu cu bune si cu rele, parerea unuia venit din alte parti: http://calinbobora.ro/aquapark-nymphaea-oradea/
Postat 16 Mai 2018, 19:07 de cetateanbihorean
@ cetatean
Investiția primăriei nu e de "doar" 10% ci de aproape jumătate! Adică 39 milioane lei din 88 milioane. Faptul că are profit se bazează pe preturile nesimțite și pe "fraierii" care vin la pomul laudat. Ia da o fuguța până în Felix la oricare ștrand și unde vei întâlni turiști intreaba-i daca au fost la aquapark-ul din Oradea iar pe cei care au fost intreaba-i daca vor mai merge. S-ar putea sa ai niste surprize :)
Postat 16 Mai 2018, 18:31 de User anonimizat
?
Mi se pare mie sau e exagerat de reclama?
Postat 16 Mai 2018, 18:17 de dani-e-let
asa e
Se va vedea atunci cand termina President investitia, da. Pana atunci Nymphea isi va fideliza multi clienti. Oricum am lua-o, Nymphea e o investitie fiarte buna pentru oras si judet, dovada ca multi turisti clujeni cumpara regulat bilete la Aquaparkul oradean. Iar o investitie a Primariei de cca. 10% din valoarea totala, nu poate decat sa fie profitabila pentru operatorul oradean. Eu vad lucrurile altfel un pic: pe viitor Felix va putea propune turistilor niste oferte de relaxare, distractie si tratament, Oradea poate oferi in plus cultura, shopping si divertisment mai variat. Deci, ca sa-ti raspund, un turist care va veni in Felix, va sta la President cateva zile, dar va vizita neaparat si Oradea in urmatoarele zile tocmai pentru atractivitatea orasului vis a vis de statiune. Totusi, nu putem compara ce poate oferi un oras ca Oradea cu ce ofera Felixul, care are o oferta limitata, asa cum am aratat mai sus
Postat 16 Mai 2018, 17:14 de cetateanbihorean
@cetateanbihorean
Sper sa creasca nr turistilor de la un an la altul. Dar dupa cum si tu ai spus anul trecut a fost unul de varf al turismului bihorean. Probabil ai vrut sa scrii ca investitia se va recupera... Ai dreptate ca in prezent nu se pot compara cele 2 aquapark-uri nici nu am spus acest lucru. Se vor putea compara doar dupa ce termina President investitia. Atunci va fi un pic de deranj cu turistii din Felix care vor prefera sa ramana acolo. Stii cum e: daca ai masina nu poti bea o bere; daca alegi sa mergi cu transportul in comun e cam complicat si iti ia prea mult timp. Ma rog, mai vedem.
Postat 16 Mai 2018, 12:22 de Kid
@dictatorul
Incearca sa inveti sa "scri" corect!
Postat 16 Mai 2018, 12:11 de Kid
...
Investitia se recupereaza
Postat 16 Mai 2018, 11:49 de cetateanbihorean
recuperarea investitiei
Nu stiu exact cifrele, dar investitia in aquapark Nimfeea se va face. Contributia Primariei si oradenilor a fost foarte mica din suma totala, cca. 5-10%. Parerea mea este ca in acest moment nu se pot compara cele doua investitii, Aqupark Nymphea fiind mult superior celui din Bai. Cred ca cele doua aquaparkuri nu se vor canibaliza, pentru a se intampla asta ar trebui ca numarului clientilor sa nu Mai creasca- ceea ce nu este cazul, operatorii de turism din Bai au avut pe 2017 cel Mai bun an dupa 89, si oferta de servicii de turism sa fie foarte ridicata, cu o concurenta foarte mare, ceea ce nu e cazul. Din contra, cele doua investitii vor creste atractivitatea Bihorului si a zonei, clientii avand alternative si va scadea numarul doritorilor de vizite la maghiari. Iar cu o noua investitie si rebranduire a strandului Iosia, zona va avea si Mai mult de oferit.
Postat 16 Mai 2018, 11:47 de cetateanbihorean
Lingau de nota 10
Tu de unde sti ca nu si-a scos investiția? Le ți evidența?
Postat 16 Mai 2018, 10:18 de Dictatorul
Andrica de la ADP
Buunnnn! Revin cu intrebarea: in cati ani ziceati ca va recuperati investitia in aquapark? Sa nu ma intelegeti gresit, nu ma bucur, dar prostia trebuie pedepsita cumva. De data asta o sa va dea lectii Podila. Din cate il cunosc eu pe el si pe Fechete, vor amenaja, utila si dota baza si vor fixa astfel preturile incat turistii din Felix si 1Mai vor ramane la President. Partea buna e ca vor disparea cozile la aquapark-ul din Oradea.
Postat 16 Mai 2018, 06:36 de Kid
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON