URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Octombrie 2012, 17:22

Soluţia "Niculescu": FC Bihor mizează pe pofta de antrenorat a lui Claudiu Niculescu pentru a promova în Liga I

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Claudiu Niculescu este un veritabil brand. Microbiştii au în faţă imaginea golgheterului pur-sânge, a executantului perfect de lovituri libere, a fotbalistului tehnic şi oportunist care catapulta balonul în vinclul lui Casillas de la Real Madrid.

Casnicele oftează la povestea de dragoste începută cu 6 ani în urmă dintre arătosul fotbalist şi prezentatoarea TV Diana Munteanu, transformată în căsnicie şi binecuvântată de puştiul celor doi, David (3 ani). Răuvoitorii povestesc despre copiii lui Claudiu din prima căsnicie, Alexandru (14 ani) şi Rebecca (10 ani) şi de divorţul cu scandal al fotbalistului. Bihorenii au o sarcină mult mai simplă: să-l accepte în treningul de antrenor şi să-l susţină în încercarea de a urca FC Bihor în prima ligă...

Între antrenor şi jucător

Simbolul lui Dinamo, exilat în 2010 la Cluj, a început sezonul actual ca antrenor şi l-a continuat ca jucător, până săptămâna trecută, când Niculescu a decis să întrerupă contractul cu Universitatea, pentru care a strâns 42 de partide şi 18 goluri. "E o zi foarte tristă pentru mine, fiindcă practic mi s-a încheiat cariera de fotbalist", spunea Claudiu.

La baza rupturii a stat conflictul deschis pe care Niculescu l-a avut cu patroana echipei, Ana Maria Prodan, după ce "U" a pierdut sever la Târgu Jiu, în runda inaugurală: 2-6 cu Pandurii. Atacat de Prodan, Niculescu a ripostat cu tente ironice: "La U Cluj nu facem reality-show sau Tezaur folcloric. Vrem să jucăm fotbal, dar pentru asta e nevoie de încredere. Sunt la început de drum în meserie, am multe de învăţat, dar accept doar criticile care vin din partea unor oameni de fotbal".

Finanţatorul FC Bihor, Marius Vizer, a decis imediat să mizeze pe Niculescu ca antrenor. Unul lipsit de experienţă, dar extrem de dornic să reuşească, cu nebunia specifică tinerilor care se bazează pe tenacitate, intuiţie şi spontaneitate. "Practic acesta este debutul carierei mele de antrenor, la FC Bihor. Mă aflu aici pentru a face performanţă şi-n această meserie şi sunt dornic de muncă. În rest, prefer în aceste momente să vorbesc mai puţin şi să fac mai mult", a declarat Niculescu în momentul instalării, lămurind-o răspicat: "Nu vă aşteptaţi să mai joc. Cariera de jucător s-a încheiat 100%".

Obiectiv: promovarea!

Conducerea i-a fixat ca obiectiv promovarea în Liga I dar Niculescu este mai rezervat şi arată că FC Bihor a pierdut puncte importante în debutul sezonului, adunând doar 5 în primele patru etape. Iar campionatul e scurt, subţiat de absenţa echipelor: un tur numără cel mult 13 etape, dacă nu se mai retrage cineva. Pe de altă parte, însă, are sub mână o echipă foarte bine pregătită fizic, cu titulari care aleargă la antrenamente 30 de metri în 3,65 secunde, ca nişte atleţi veitabili!

Băieţi au, în schimb, probleme la "mansardă". De altfel, la finalul egalului de acasă cu ALRO Slatina, un jucător a răbufnit în vestiar către colegii săi. "Am venit aici să câştig jocuri şi campionate. Nu pot să vă înţeleg. Greşiţi pase simple, câte 4-5, le daţi direct la adversar, pe când la antrenament sunteţi aşi. Aveţi în timpul meciului 7-8 atingeri ca mijlocaşi centrali, iar la antrenament jucaţi simplu şi eficient. Dacă aţi juca la fel şi în oficiale i-am bate pe toţi de la 3-0 în sus. De unde naiba vine tracul ăsta, când suntem cea mai bună echipă din campionat? Trebuie doar să jucăm şi-am fi campioni", şi-a încheiat monologul fotbalistul.  

Tocmai de aceea, noul antrenor are atuurile sale: apropierea de vârstă faţă de jucători, experienţa de fotbalist, simţul vestiarului, dorinţa de a confirma. E adevărat, debutul n-a fost de bun augur, FC Bihor pierzând sâmbătă, în deplasare, cu Damila Măciuca, cu 3-0, după ce Diarra a comis henţ în două faze, iar roş albaştrii au ratat 3-4 ocazii colosale. Dar, vorba lui Niculescu, nu trebuie să disperăm: "Am şters cu buretele acest rezultat şi acum trebuie să ne concentrăm pentru meciul următor, pe care trebuie să îl câştigăm"...


CARTE DE VIZITĂ
Claudiu Niculescu, marcator veritabil

- s-a născut la Slatina, la 23 iunie 1976

- a debutat în Liga I la 1 martie 1998 cu Universitatea Craiova

- a marcat de două ori câte 4 goluri într-un meci, la Dinamo, cu CFR Cluj (4-0) şi Rapid (4-1)

  • - a câştigat trei titluri de campion cu Dinamo: 2001-2002, 2003-2004 şi 2006-2007
  • - deţine în palmares trei Cupe ale României 2002-2003, 2003-2004, 2004-2005
  • - a fost de două ori golgheterul Ligii I (2005, 2007)
  • - a bifat 326 de prezenţe în Liga I, înscriind 156 de goluri, pentru U Craiova (93 jocuri / 41 goluri), Dinamo (191 jocuri / 97 goluri ) şi U Cluj (42 de jocuri / 18 goluri).
  • - ultimul meci jucat în Liga I: 12 martie 2012, U Cluj - Steaua 0-1
  • - este situat pe locul 11 în ierarhia golgheterilor all-time din prima divizie
  • - a jucat în străinătate pentru Genoa, MSV Duisburg şi Omonia Nicosia
  • - a cumulat 77 de jocuri în Liga II şi 36 de goluri; 11 prezenţe în Serie B cu 3 goluri; 17 partide în 1. Bundesliga, unde a marcat de 4 ori
  • - are 48 de jocuri în cupele europene, unde a marcat 18 goluri.
  • - a adunat 8 selecţii în echipa naţională
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Bun articol
Da-i inainte si tot asa, Niculescu ! Hai FC Bihor !
Postat 07 Octombrie 2012, 02:15 de peluza
fi-ti corecti
Cata linguseala si prefacatorie!!!! Vezi Doamne a venit Mesia si noi provincialii ne plecam in fata << MARElui ANTRENOR cl.niculescu.Nici nu conteaza ca el ca antrenor nu a obtinut nimic,noi IL PREA SLAVIM.Suntem penibili si slugarnici.Am ajuns carpa de sters a altora cand de fapt ( ex; Ghit are performante) ar trebui sa asteptam prima data rezultatele.
Postat 06 Octombrie 2012, 07:56 de platitor de taxe
Marfa
Un articol extraordinar. Ai stofa Victor, bafta echipei, jucatorilor si cat mai multe rezultate buna. Ramane alaturi de echipa orice ar fi. Hai Bihoru'
Postat 05 Octombrie 2012, 23:21 de Oradea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON