URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Marin vs AIO 1-0: Primăria a evacuat abuziv sala de sport

Marin vs AIO 1-0: Primăria a evacuat abuziv sala de sport ÎNCHIS. Sala de sport din Piaţa 1 Decembrie a fost evacuată în iulie 2010 cu mascaţii, din ordinul primarului Ilie Bolojan. Luna trecută, Judecătoria a hotărât că acţiunea a fost abuzivă şi că omul de afaceri Ion Marin (medalion) avea dreptul să rămână chiriaşul municipalităţii
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anul trecut de Sfântul Ilie, dacă un răufăcător ar fi încercat să comită un jaf în Oradea, ar fi avut toate şansele să fugă cu banii. Poliţiştii, "mascaţii" şi jandarmii erau ocupaţi cu evacuarea în forţă a sălii de sport Gym Mar Strong din Piaţa 1 Decembrie.

Forţele de ordine au intrat prin perete ca-n filme, l-au luat pe sus pe fostul campion de culturism Ion Marin, care se opunea evacuării, au mutat aparatele şi au pus lacăt pe uşă. Acum vor trebui să pună totul la loc. Judecătoria a hotărât că acţiunea a fost ilegală şi abuzivă!

Mai "strong" ca AIO

Ion Marin, preşedintele Clubului Sportiv Gym Mar Strong, a câştigat procesul intentat Administraţiei Imobiliare Oradea în urma evacuării sălii de sport din Piaţa 1 Decembrie, executate anul trecut pe 20 iulie, cu scopul ca spaţiul să fie retrocedat de Primărie unei familii, conform unei sentinţe judecătoreşti.

Anul acesta, pe 26 aprilie, Judecătoria Oradea a dispus însă anularea actelor de executare silită emise de AIO şi restabilirea situaţiei anterioare. "Angajaţii Primăriei au comis un abuz, iar acum trebuie să îmi dea sala înapoi aşa cum era", spune Ion Marin.

Pentru că evacuarea s-a făcut pe cale administrativă, prin ordinul primarului Ilie Bolojan, fără sentinţă judecătorească, fără dosar şi fără executor judecătoresc, instanţa nici nu s-a mai chinuit să judece problema pe fond. Magistraţii i-au dat rapid câştig de cauză lui Marin. "Toate actele de executare au fost nu numai nelegale, dar şi abuzive, fapt cu atât mai grav cu cât emană de la o autoritate locală", scrie în sentinţă.

O bătălie, nu războiul...

13 beltechi.jpgContactat de BIHOREANUL, directorul AIO, Cristian Beltechi (foto), a refuzat să comenteze sentinţa. "Am făcut recurs şi aşteptăm sentinţa Tribunalului. Noi suntem convinşi că vom câştiga", zice directorul. Juriştii municipalităţii spun că Tribunalul va considera legală evacuarea pe cale administrativă. "Măsura apare în toate contractele de închiriere, iar contractul este, cum se ştie, legea părţilor", spune Beltechi.

Dintr-o ceartă pe un beci speţa a devenit, brusc, de importanţă strategică. De-a lungul timpului instituţia a făcut sute de evacuări pe cale administrativă. Aşa a scăpat AIO pe procedură "rapidă" şi fără procese interminabile, de chiriaşii restanţieri, de cei ale căror contracte erau expirate, cei care trebuiau evacuaţi pentru că imobilul era revendicat sau pentru că intra în lucrări de reabilitare. Dacă Tribunalul va decide că evacuarea lui Marin a fost ilegală, municipalitatea s-ar putea trezi pe cap cu toţi evacuaţii. Şi nu are nicio şansă să oprească valul de procese nici cu mascaţii...


"La câteva zile de la evacuare l-am căutat pe primarul Ilie Bolojan şi i-am spus: "O să vă demonstrez că aţi comis un abuz!". Primarul mi-a răspuns: "Sper să nu reuşiţi!"

Ion Marin


SOMAŢII ŞI CONTESTAŢII
Evacuare drept pedeapsă

Evacuarea administrativă a Gym Mar Strong din Piaţa 1 Decembrie s-a făcut în baza unui ordin al primarului Ilie Bolojan. În 2009, AIO a refuzat să mai prelungească contractul de închiriere al spaţiului deoarece trebuia să retrocedeze 100 de metri pătraţi din sala de sport familiei Puriş, care revendicase şi câştigase în justiţie un apartament în imobil şi beciul aferent. AIO l-a notificat pe Marin în mod repetat să elibereze spaţiul şi, pentru că s-a împotrivit, i-a luat întreaga suprafaţă de 300 de metri pătraţi închiriată de la AIO. "Primăria putea retroceda beciul oriunde altundeva, nu fix în mijlocul sălii de sport", zice fostul campion. Marin spune că s-a opus cu forţa evacuării doar pentru că nu şi-a recuperat cei 100.000 euro investiţi în transformarea beciului insalubru într-una din cele mai bune săli din oraş. "Din sport nu te îmbogăţeşti. Din cei 60 de lei cât se încasează pe un abonament lunar abia plăteşti apa de la duş. Unde mai pui curentul, căldura şi celelalte cheltuieli...", zice sportivul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Daaaa
Da , inca odata a castigat taranimea ,smecheria si prostia.Marin este un om de r a h a t . Fiindca in afaceri nu prea e probabil sa dea faliment,ii doresc din toata inima un accident mortal sau macar un cancer .
Postat 10 Mai 2011, 18:26 de klipsch
eroare
@anonim: va trebui sa te dezamagesc, din eroare in precedentul comentariu nu am fost suficient de clar; ma refeream la faptul ca toate articolele despre marin si gym mar strong poarta acea semnatura....
Postat 10 Mai 2011, 11:38 de dan oradeanul
@Oradean
stimate cetatean e dreptul lui sa candideze vocatie are si sincer competitia scoate la suprafata calitatea nicidecum ORASANIMEA, esti luptatator e suficient, esti o marioneta scuza ma dar poti sa si speli vase nu e nevoie de tine ca LIDER, trebuie sa intelegem ca un luptator valoreaza ff mult pentru societate si vreau sa stimuleze acest act social avem nevoie de o minte si un trup sanataos nicidecum de o minte si un trup bolnav care nu stim cand va ceda pe termen scurt:)) deci oricum noi am accept tranzitul : de la sat la oras deci l am acceptat pe BOLOJAN nu are sens sa ne negam aspiratile, vreau calitate tot ce este mai bun cunosc o gramada de tarani dar care au un atu natural si ajung invingatori si au ce oferi primesc dar si dau ca valoare morala fac referire . si e ff important sa fie sustinuti si de oamenii cu care sa aiba reciprocitate morala, nu vicii ,lacomii
Postat 10 Mai 2011, 11:22 de anca
Deschideti-va ochii
Foarte buna intrebarea pusa de catre Dan oradeanul, de ce toate articolele care fac referire la Primaria Oradea si edilii ei sunt semnate de catre acest ziarist? Va spun eu, pentru ca se pare ca face jocul primariei si va mai spun ca pentru un articol desi avea acte doveditoare impotriva lor a scris taman pe dos . Concluzia ????
Postat 10 Mai 2011, 11:08 de anonim
Deschideti-va ochii
Imi place cand se vorbeste in necunostinta de cauza. Dar prea putini stiu ca in general toate procesele cu Primariei castigate de catre partea adversa la Judecatorie si Tribunal sunt pierdute la Curtea de Apel, deoarece acolo Presedinta Curtii de Apel este o doamna simpatiaca foc care este in cardasie cu conducerea primariei.O doamna care face proprietari pe cei fara acte prin sentinte definitive si irevocabile si exemplele ar putea continua si asupra careia nu se i-a nici o masura desi se cunosc foarte bine toate \" combinatiile \" pe care aceasta le face. Urmariti cu atentie evolutia proceselor la Curtea de Apel pe care le are primaria si veti observa aceste lucruri.
Postat 10 Mai 2011, 11:03 de anonim
cum se face?
cum se face ca toate articolele care il au in centrul atentiei sunt semnate dan simai?
Postat 10 Mai 2011, 10:46 de dan oradeanul
gym mar strong
Ar fi culmea ca Marin sa candideze..un smecheras ca si RAITA.
Postat 10 Mai 2011, 10:28 de anonim
gym mar strong
Ion Marin a cistigat procesul deoarece este fost salariat de la Judecatorie,sigur ca fostii lui colegi l-au sustinut,iar justitia da cistig de cauza oamenilor cu MALAI.Din pacate Primaria are juristi incompetenti ,au pierdut intentionat multe procese,poate fiindca au salariu mic primesc spaga de la adversari si pierd procesele intentionat.Atentie dle BOLOJAN.
Postat 10 Mai 2011, 10:26 de anonim
@anca
e clar cu ce gandesti draga anca daca ai vrea sa fii reprezentata de un taran, ghiorlan incult, ca marin. dar nu te agita ca nu va ajunge niciodata primar in oradea. au mai incercat si alti ca el vezi raita...
Postat 10 Mai 2011, 10:02 de oradean
felicitari!
viitorul primar al Oradiei, candidati aveti vocatie, un om foarte valoros a educat tineretul , le a intretinut santataea incomparabil cu actualul ii indoapa cu praf si fuge la padure, rusine! avem Primar de calitate :))
Postat 10 Mai 2011, 08:40 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON