URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Aprilie 2010, 12:42

Fantoma lui Hagi

Fantoma lui Hagi TIC CELEBRU. Orădeanul Claudiu Keseru (foto) e cunoscut microbiştilor şi pentru ticul nervos din momentul execuţiilor: aproape toate fotografiile îl înfăţişează muşcându-şi limba! "Asta e, nu mă pot schimba, dar dacă ar fi să schimb ceva la faţa mea nu ar fi acest tic, ci... nasul! Am primit aşa multe lovituri încât s-a tocit de tot!", spune fotbalistul
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: url

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: name

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

Oficialii FC Nantes s-au luat cu mâinile de cap după ce l-au împrumutat pe atacantul Claudiu Keseru pentru a treia oară. În timp ce echipa lor se zbate să evite retrogradarea în liga a treia, Angers, clubul la care evoluează acum orădeanul, se luptă pentru promovarea în prima ligă!

Iar unul dintre cei cărora li se datorează performanţa este şi Claudiu, care nu demult a marcat un gol ce l-a făcut erou în Franţa şi i-a atras renumele de "fantoma lui Hagi".

Din tată-n fiu

Ce naşte din piscă, şoareci mănâncă. Este şi cazul lui Claudiu Keşeru, fiul regretatului Andrei Keşeru, fostul fotbalist de la Înfrăţirea Oradea şi Lotus Băile Felix. La vârsta de 5 ani, Cleo, cum e alintat, a ieşit în faţa blocului cu tatăl său, ca să se joace cu mingea, a şutat în asfalt, s-a împiedicat şi şi-a spart capul. "Nu mai joc fotbal niciodată", s-a supărat băiatul. Şi totuşi, peste 3 ani acelaşi băiat debuta la FC Bihor.

Iar şansele i-au surâs: la 14 ani era deja titular în naţionala de juniori, iar la 15 ani juca în liga secundă. În 2003, pe când avea 16 ani, Emeric Jenei, pe atunci consilier tehnic la clubul orădean, a insistat ca "puştiul minune" să fie introdus în lotul care evolua în prima ligă.

Antrenorul Ionuţ Popa l-a "aruncat" direct pe teren, ca titular în partida cu Petrolul Ploieşti, încheiată cu scorul de 0-0. "Am cerut să fiu schimbat în minutul 60, pentru că nu mai puteam, nu era un meci de juniori...", recunoaşte acum Cleo pentru BIHOREANUL. În etapa următoare, adolescentul marca însă pe stadionul Dan Păltinişanu din Timişoara împotriva lui Poli. A doua zi, Cleo era deja racolat de FC Nantes.

Idolul francezilor

Astfel, la doar 17 ani, Claudiu ajungea în prima ligă franceză, fiind considerat "puştiul-minune" sau "urmaşul lui Hagi". A stat câteva luni pe banca de rezervă, până la majorat. Între timp, familia sa a primit drept de rezidenţă în Franţa, iar în decembrie 2004 Claudiu debuta în Ligue 1, într-un meci pierdut în faţa celor de la Nisa.

Deşi talentat, n-a prea prins titularizarea, din cauza numeroaselor accidentări suferite. În 2009, când au retrogradat în liga secundă, "canarii", cum li se mai spune celor de la Nantes, au considerat că este mai bine să-l cedeze pe atacantul orădean la o grupare mai modestă, Angers.

Actele au fost parafate la finele lui ianuarie, anul acesta. A fost al treilea transfer provizoriu al lui Claudiu, care mai fusese împrumutat la Libourne (2008) şi Tours (2009), pentru că nu figura în vederile conducerii tehnice a nantezilor.

Vedetă la Angers

Deşi este o grupare mai modestă, Angers, echipa unui orăşel mai mic decât Oradea, situat la 70 de km de Nantes, l-a primit cu braţele deschise. Cleo a luat numărul 9 pe tricou, acelaşi pe care l-a avut încă din vremea când juca la copii la FC Bihor. Şi au urmat şapte partide, cu şapte titularizări, în urma cărora echipa sa a început să urce vertiginos în clasament, producând o surpriză în întregul campionat.

Iniţial, Cleo nu a făcut meciuri extraordinare, dar s-a mulat pe sistemul de joc al noului antrenor. "Marea desprindere" a venit acum două săptămâni, când orădeanul a reuşit să-şi salveze echipa într-un moment greu, în meciul cu Caen, încheiat cu scorul de 2-2. Atacantul a reuşit în ultimul sfert de oră egalarea pentru formaţia sa şi a dat pasa de gol la reuşita unui coechipier, Mienniel.

"Să fiu sincer, după primele jocuri mă tot întrebam dacă acest transfer se va justifica într-un fel. Oamenii au avut multă răbdare cu mine, dar nu reuşeam să fiu decisiv în joc. Însă a venit şi ziua în care am pasat decisiv şi am marcat un gol decisiv", mărturiseşte Cleo. "Aşteptam de mult un meci precum cel cu Caen, ca să-mi demonstrez valoarea".

Pe val, dar modest

Acela a fost momentul care i-a readus gloria lui Keseru. Revenirea sa a avut ecou şi pe plan internaţional, presa românească numindu-l "fantoma lui Hagi" în Franţa, deoarece pasa a fost "fix ca a lui Hagi în meciul cu Columbia, de la Campionatul Mondial din SUA 1994", iar francezii descriindu-l ca "jucătorul care aduce puncte". Nu de alta, dar, cu el ca "vârf de lance", Angers a ajuns la câteva puncte de promovare, făcându-i pe oficialii de la Nantes să se întrebe dacă nu cumva au greşit împrumutându-l altora.

Totuşi, modest şi perfecţionist din fire, Claudiu simte că n-a dat cât putea. "Nu le rămân dator suporterilor", promite el. Iar la cât e de hotărât, în mod sigur o să-şi plătească "datoria" din plin. Făcându-şi datoria...


CV DE VEDETĂ
Claudiu Keseru

- s-a născut la Oradea, la 2 decembrie 1986
- a jucat pentru FC Bihor în prima ligă, în două partide reuşind un gol
- în perioada 2004-2007 a jucat trei sezoane pentru FC Nantes în prima ligă, marcând 10 goluri în 41 de jocuri
- a revenit la FC Nantes, în 2008/2009, marcând un gol în nouă meciuri
- a mai jucat câte un retur la Libourne şi FC Tours, ambele echipe de ligă secundă
- are 25 de selecţii în naţionala de tineret, pentru care a înscris de cinci ori
- a fost căpitanul naţionalelor de juniori ale României


ŞI-A SALVAT NASUL
Bătaie ratată

În sezonul trecut, când juca la FC Nantes, Claudiu Keseru a ratat o bătaie generală cu echipa adversă. S-a întâmplat la finele unui meci din sferturile Cupei Franţei, disputat la Sedan. Cleo, care reuşise două goluri în meciul respectiv, contribuind decisiv la calificarea echipei sale, acorda un interviu când au izbucnit ţipete şi bubuituri ce veneau de pe culoarul dintre vestiare. "Conflictul s-a stârnit între colegul meu, Mamadou Diallo, şi Cisse, de la Sedan. Eu dădeam interviul, întrerupt de bătaia generală, pe care am ratat-o. Poate e mai bine aşa, pentru că iar îmi turteau ăia nasul", povesteşte Cleo, care, de altfel, are o reală problemă cu nasul din cauza loviturilor primite pe teren.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON