URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Iulie 2010, 08:54

Evacuare în forţă! Primăria vs. culturistul Ion Marin

Evacuare în forţă! Primăria vs. culturistul Ion Marin STOP SPORT! În ultimii ani Ion Marin şi-a făcut obiceiul de a deschide cel puţin o sală de sport la doi ani. De marţea trecută, însă, lanţul Gym Mar Strong numără doar şapte locaţii, sala din Piaţa 1 Decembrie fiind închisă pentru retrocedare
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mascaţii au intrat în sală ca-n filme, prin pereţi. Şapte inşi cu cagule s-au luptat să-l pună la pământ pe fostul campion naţional la culturism Ion Marin, care s-a opus evacuării spaţiului, dar la lăsatul serii misiunea era totuşi îndeplinită.

De-atunci, cunoscuta sală de sport Gym Mar Strong amenajată în beciul din Piaţa 1 Decembrie nu mai există!

BIHOREANUL vă prezintă în exclusivitate povestea unei evacuări cu tunete şi fulgere care a avut loc din dispoziţia primarului Bolojan, chiar de Sfântul Ilie.

Beciul "domnesc"

Peste 200 de sportivi care se antrenau la sala clubului Gym Mar Strong din Piaţa 1 Decembrie vor trebui să-şi găsească alt loc de antrenament. Sau alte ocupaţii pentru timpul liber. Primăria a evacuat beciul de lângă clubul Seven pentru a retroceda o parte din el foştilor proprietari, iar diferenţa de spaţiu rămasă la dispoziţie o va scoate la licitaţie.

05 Ion Marin mic.jpgPentru că a fost deja salubrizat, amenajat şi are toate reţelele de apă, curent, canalizare şi termoficare, amplasamentul ar putea fi numai bun pentru o crâşmă. "Aici a fost un beci infect, cu şobolani şi gândaci. Am scos camioane de mizerii din el. Muncitorii au lucrat luni de zile. Ca să putem turna şapa de beton am coborât nivelul beciului cu circa un metru. Am tras pe banii mei reţeaua electrică, cele de apă, de încălzire şi de canalizare", se plânge Ion Marin (foto), preşedintele Clubului Sportiv Gym Mar Strong.

După ce a cheltuit circa 100.000 de euro pentru transformarea unei pivniţe mizere într-una dintre cele mai performante săli de sport din oraş, omul n-a mai apucat să-şi amortizeze investiţia.

Contract neprelungit

Conflictul a început anul trecut, când - după cinci ani de activitate - angajaţii Administraţiei Imobiliare Oradea (AIO) au refuzat să mai prelungească contractul de închiriere al sălii. "Am făcut o cerere de prelungire, dar Primăria a respins-o pe motiv că există un litigiu pe rol", povesteşte Ion Marin.

De aici până la scandal a mai fost doar un pas. Iniţial municipalitatea a cerut doar 100 de metri pătraţi din capătul sălii pentru a pune în posesie familia Puriş, care revendicase şi câştigase în justiţie un apartament din clădire şi beciul aferent. Săptămâna trecută, pentru că Ion Marin s-a opus evacuării, drept răzbunare, Primăria i-a luat şi cealaltă parte de 200 metri pătraţi închiriată de la AIO.

Sportivul spune că a avut toate motivele să se împotrivească. "N-am vrut să eliberez spaţiul pentru că nu mi-am recuperat investiţiile făcute. Eram cu chiria la zi, există un proces pentru recuperarea cheltuielilor, eu spun că nu am cerut nimic aberant", zice Marin. Acum însă asta nu-i mai foloseşte la nimic.

"Puneţi-l jos!"

Prima dată, angajaţii Primăriei au venit la evacuare marţi pe la ora 10. "Le-am cerut să-mi prezinte o sentinţă definitivă şi executorie, iar ei nu aveau decât o dispoziţie a primarului. Le-am spus că nu ies decât prin sentinţă, aşa cum e normal, şi au plecat", povesteşte Marin.

Când au revenit în cursul după-amiezii, angajaţii Primăriei erau deja însoţiţi de poliţişti mascaţi şi de jandarmi. "Primarul Bolojan a fost foarte interesat să distrugă această sală pentru că am înţeles că l-a sunat personal pe şeful Poliţiei ca să mă evacueze", susţine bărbatul. Cert e că acţiunea a fost supravegheată personal de comisarul şef Ioan Lenghel, comandantul Poliţiei Municipiului Oradea.

Ca să nu coboare în sală pe la intrare, prin porţiunea închiriată de Gym Mar Strong de la firma Orintex, şi să fie astfel acuzaţi de încălcarea unei proprietăţi, mascaţii au intrat printr-un beci vecin, după care au spart peretele. "Le-am spus că fac un abuz, dar aveau ordin clar să mă evacueze. Când l-am întrebat pe unul de ce mută aparatele din sală, şeful mascaţilor a ordonat să mă pună jos şi au sărit pe mine", îşi aminteşte Marin. A fost nevoie de şapte inşi ca să-l pună la pământ şi să-l încătuşeze, dar până la urmă au reuşit.

La licitaţie

Contactat de BIHOREANUL, primarul Ilie Bolojan spune că nu cunoaşte amănunte despre evacuarea sălii. "Ştiu că acolo exista un litigiu şi că o familie câştigase în instanţă o porţiune din beci. Avea sentinţă definitivă şi executorie şi veneau în fiecare joi în audienţă să mă întrebe: «Domnule primar, cât vă dă şpagă chiriaşul Primăriei de nu vreţi să ne eliberaţi beciul?». Iar eu ce să răspund?...", relatează Bolojan.

05 cristian beltechi.jpgCristian Beltechi (foto), directorul AIO, afirmă că evacuarea sălii a tot fost amânată de anul trecut. "În decembrie 2009 am dat prima dispoziţie de evacuare, care a fost contestată. Am încercat să împăcăm cele două părţi, dar nu s-a putut, aşa că până la urmă s-a ajuns la decizia evacuării definitive", explică directorul.

Acum, cei 200 de metri pătraţi aparţinând Primăriei se găsesc la mijlocul unui beci fără cale de acces, pentru că la un capăt e proprietatea celui care a câştigat revendicarea, iar celălalt capăt a fost zidit pentru a delimita proprietatea Orintex. "O să spargem peretele şi o să facem intrare din stradă, după care scoatem beciul la licitaţie. Sunt convins că vom găsi destui doritori", zice Beltechi. Directorul susţine că evacuarea făcută prin dispoziţia primarului este perfect legală, tocmai fiindcă are la bază o sentinţă judecătorească privind punerea în posesie a familiei Puriş. Beltechi nu exclude nici faptul ca AIO să-i facă plângere penală lui Marin, pentru că acesta s-a opus ordinului de evacuare.

Lovitura de răspuns

Acţiunea de săptămâna trecută nu este decât începutul unui război declarat de Primărie Clubului Sportiv Gym Mar Strong, susţine, în schimb, Ion Marin. Asta, fiindcă în urma scandalului, primarul Ilie Bolojan a ordonat şi evacuarea sălii de forţă de la Sala Polivalentă "Antonio Alexe", amenajată tot de Marin. "Am aflat că Primăria vrea să mă evacueze şi de acolo, deşi plătesc chiria la zi, suport cheltuielile cu apa şi curentul electric, şi toţi sportivii Clubului Sportiv Municipal se antrenează gratuit. Eu nu am mai văzut niciodată, la nimeni, atâta ură împotriva sportului, ca la Bolojan", acuză culturistul.

Ba chiar merge mai departe, susţinând că administraţia a pornit un război abuziv, punând  funcţionarii pe urma lui, să-i vâneze orice greşeală. "Eu locuiesc pe deal. A doua zi după evacuare inspectorii de urbanism ai Primăriei au fost trimişi să verifice dacă nu cumva construiesc ceva fără autorizaţie şi să mă amendeze", povesteşte sportivul. Pe acest considerent, pe viitor ar face bine să-şi plătească impozitele la timp, să-şi tundă periodic iarba din faţa casei şi să se gândească de două ori unde-şi parchează maşina. Până se "disciplinează"...


INVESTIŢIE ÎN SPORT
2.750
de lei plătea lunar chirie clubul Gym Mar Strong numai pentru suprafaţa închiriată de la Primărie


"Eu cred că primarul Ilie Bolojan urăşte sportul. De aia nu a venit la nicio competiţie pe care am organizat-o, deşi l-am invitat de fiecare dată, şi umblă acum să închidă sălile de sport"

Ion Marin


MEDALIAT CU AUR
Sănătate şi putere

05 inaugurare.jpgClubul Sportiv Gym Mar Strong, înfiinţat de fostul campion naţional la culturism Ion Marin, este singurul club privat din Bihor care a format campioni naţionali în discipline precum boxul, culturismul şi fitness-ul. Marin a organizat de-a lungul celor peste zece ani de activitate nenumărate competiţii de box, culturism, K1 şi fitness, inclusiv gale caritabile în cadrul cărora s-au adunat fonduri pentru ajutorarea unor sportivi.

"Am făcut toate astea din plăcere şi am suportat cheltuielile din buzunarul meu, pentru că am convingerea că sportul poate modela caracterul tinerei generaţii promovând munca, disciplina şi fair-play-ul", spune fostul campion.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
58 Comentarii
un cacat
un om de nimic,de unde are atatia bani de atatea sali .....?
Postat 08 Iunie 2011, 16:42 de adevarul
marine, marine
@mircea: imi pare rau sa te dezamagesc, nu am nici o legatura cu bolojan. mai departe crezi ce vrei. nu cred ca bolojan este baptist sau penticostal. este problema lui. in principiu nu-mi plac deloc cei care se numesc generic "pocaiti'. nu-mi plac nu asa pur si simplu(Constitutia le garanteaza dreptul la credinta religioasa). ma deranjeaza mai mult faptul ca se cred o "elita" a crestinatatii cand in realitate nu sunt. Nu inseamna ca daca in cazul femeilor isi pun o cordeluta pe cap au devenit automat "bunatatea intruchipata". nu inseamna ca daca se duc cu regularitate la biserica(nu stiu daca folosesc corect sau nu termenul)credinta lor este mai puternica.
Postat 31 Iulie 2010, 11:24 de dan oradeanul
trece vara...
felicitari dl. FILIP.... avem noroc cu bazinul construit in perioada DVS...asa straini mai intra si in ORADEA...ca in rest ce sa vada? nu intereseaza pe nimeni cat fura ala si ala..ii intereseaza cat de organizati si prosperi suntem...concluzia trageti o si DVS. pe cine recomandati sa investesca in Oradea cand te lovesti numai de birocratie si coruptie.... !!!!!
Postat 31 Iulie 2010, 09:55 de da........
trece vara...
turismul cum il implementam...avem spatii neinchiriate...locasuri culturale fara SPECTACOLE...avem MUZEUL MILITAR...cine il promoveaza cine preaia turistii strain din baiile felix ca sa le prezinte cultura noastra locala...unde sunt festivitatiile in aer liber..horiile...la BISERICA probabil! lasa ca e mai bine sa falimentam ORADEA si toti agentii...trebuie umiliti nu sprijiniti..simtiti cat de incopententi sun BUGETARII ...ii plimbam pentru acte, acte si acte si in rest ne besim...mai mult ce putem face!
Postat 31 Iulie 2010, 09:52 de da........
RUSINE mizerii umane... ati distrus Oradea...mai rau ca coada vacii am ajuns
Daca pana acum avem rezerve in legatura cu Univ. Spiru Haret, acum incep sa am aceleasi rezerve si fata de Univ. Dimitrie Cantemir(unde marin cica a absolvit dreptul).... e rusinos sa te pisis la propriu pentru ca ai absolvit o facultate nu ai decenta bunului simt di respect fata de isntitutia pe care ai uramat o sa nu te uiti la mizeria altora.... daca BOLOJAN primarul se bazeaza juridic pe un om bolnav de rautatae si invidie..inteleg de ce merge Oaradea rau doar nu esti si tu poacait/pacalit...atunci nici nu mai comentez nimic...astept ca viitorul primar sa si intre in rol...fanatismul e o boala nevindecabila....viciu irecuperabil.... TREZITI va ORADENII...pe banii nostri pe efortul nostru altii vor sa ne calareasca la propriu cum vor...treziti va..mergeti n arad cum arata ARADUL fata de Oradea... s a deschis PLAZZA ala e supermarket? isi bate joc Primaria de noi... centrul para ca e CIMITIR de monumente vechi... MULTUMIRI actualului primar la ce oamenii de consiliere au....fac pe justitiari nu pe bunii manageri care au ca scop sa ne reprezinte interesele in ce priveste o viata echilibrata social-culturala...avem TEATRU...trebuie sa mergem la TIMISOARA? avem CINEMA in afara de LO
Postat 31 Iulie 2010, 07:43 de anca
anca e barbat fraierooo sa nu te indragostesti...
ce mai bun absolvent al facutatii de drept te roade invidia in cuuuuruulet....ha, ha, ha, ...nu conteaza unde urmezi sursuriile conteaza cat de mult perseverezi fara sa te agheti de vicii irecuperabile....anca e barbat fraierica ...ha, ha, ha, ...si fetele nu umbla in BIRTURI.....vai de gramatica ta disperata! stim ca l indragesti pe BOLOJAN respiratie gura la gura cand trebuie dar inutil..... multe catele vad in seful lor un posibil viitor os de ross...DEZAMAGITA! iti dam o batista...e jenanat si penibil...ar fi fost super ca anca sa fie femeie ai fi avut concurenta...
Postat 31 Iulie 2010, 07:22 de ha, ha, jha
da-ti demisia
dan oradeanul ai scris mai mult de jumatate din aceste comentarii , cred ca depinzi foarte mult de Bolojan mai mult de atat cred ca te afecteaza in mod direct tot ceea ce se va intampla de aici incolo referitor la procesul privind contestatia . eu am inteles cine esti , esti chiar cea care a dat ok'ul acestei evacuari iar daca contestatia va fi castigata de Marin poti sa iti cauti de lucu la alt primar pt ca Bolo te-a consultat inainte de a ordona evacuarea si ai spus ca e perfect legala. Te-ai documentat extraordinar despre Marin dar presimt ca de la el ti se va trage inceputul sfarsitului. esti cea mai interesata persoana de pe acest blog si eu te inteleg perfect pt ca ai ineres personal. Valoarea facultatii nu este reprezentata de unu sau doi studenti dar daca vei pierde procesul se pare ca cine va rade la urma va rade mai bine doamna consilier juridic.
Postat 30 Iulie 2010, 23:51 de mircea
pe banii lui
Mai frate, marin toate le face din banii lui? Dar de unde-i vin banii? Ii cresc in gradina? Sa ne spuna si noua cum face. Sau or fi bani proveniti din "vanzari anterioare"? Foarte frumos ca-i place ramura asta sportiva, e bine pana la urma ca are adepti dar...: 1) pentru o parte din beci exista o hotarare judecatoreasca. Cine nu pune in aplicare o hotarare judecatoreasca savarseste o INFRACTIUNE. 2) inca o data spun, eu asa am inteles din articol: contractul lui marin cu Primaria ajunsese la termen. Primaria nu a dorit prelungirea lui(nu conteaza de ce)si nu l-a prelungit. Inseamna CLAR ca trebuie sa evacuezi spatiul respectiv. Daca pana acum avem rezerve in legatura cu Univ. Spiru Haret, acum incep sa am aceleasi rezerve si fata de Univ. Dimitrie Cantemir(unde marin cica a absolvit dreptul). Daca Marin(absolvent de drept nu cunoaste atata lucru, atunci nu mai e nimic de zis. Cantecelul pentru "anca"(ma rog, versurile)am precizat din start ca nu-mi apartine, este o adaptare a unui cantec inregistrat cu multi ani in urma de grupul coral SONG! PS Cu ocazia asta am aflat si ca "anca" e tanara si trebuie sa sustina birturile sa-si plateasca taxele si impozite!
Postat 30 Iulie 2010, 23:18 de dan oradeanul
continuare la merite deosebite
chiar acum 3 saptamani a organizat o gala internationala de box in aer liber. cred ca nici nu stiati pt ca faceti naveta nu aveati de unde sa stiti.parerea mea este ca oameni ca astia sunt foarte rari si ar trebui clonati , macar de am avea 10 in oras nu sa ii arestam cu mascatii sa evacuam salile de sport. pe vremea lui Filip nu am auzit de asa ceva ar trebui sa inveti si tu ca un lucru bun nu se strica, dar vreau sa inchei ca atata timp cat vor cadea pantalonii dupa tine ori iti recomand bretele ori misca-ti fundul la sala la Marin ca ai nevoie de sala si de sfaturile lui pt ca primul om al orasului trebuie sa fie un exemplu nu un obez.
Postat 30 Iulie 2010, 18:52 de gigi
merite deosebite
domnule primar de foarte multe ori am avut ocazia sa constat ca si pantalonii vor sa scape de dumneavoastra deoarece tot timpul ii trageti in sus prin primarie. oare de ce? nu cumva ar trebui sa mergeti si dumneavoastra la o sala de sport pt ca forma corpului nu permite pantalonilor sa stea normal. ati fost vreodata in vreo sala de intretinere macar? baiatul meu face box la clubul Gym Mar Strong ,acesta e un club privat la care toate cheltuielile la plateste Marin din buzunarul lui . Numai la ramura box are un campion national la copii, anul acesta a avut trei finalisti la campionatele nationale , la care el plateste casa,masa,drum,antrenamente,sala, absolut tot , la rezultate bune ii premiaza pe sportivi cu bani Oare chiar asa mult rau a facut Marin ca trebuia sa il legati cu mascatii ? Cate cluburi private sunt in orasul asta care sa sustina sportul din buzunarul propriu? V-am spus mainainte numai despre box dar mai are sectie de fittness unde are campioane nationale si anul aceste locul 5 la europene tot pe banii lui aducand prestigiu tarii si a orasului, mai are campioni nationali si balcanici la culturism , arbganizeaza gale de K1 si box , chiar acum 3 saptamani a organizat
Postat 30 Iulie 2010, 18:46 de gigi
vrajitoare rau anca asta
daca dan oradaeanu ii copune cantecele e de bine...a imblanzit tigrul...ha, ha, ha........4. abilitate, dibăcie, pricepere (în purtări etc.). (< fr. diplomatie) e LUPTATOR....asemeni cui da exeple de animale....destapta rau....te incurca cand iti e lumea mai draga ..aluneca rau!
Postat 30 Iulie 2010, 18:26 de wow
ipocrizia un pericol public!
"Cu siguranta daca primarul dorea, putea sa gaseasca o alta solutie pt fam Puris, in loc sa evacueze in forta o sala de sport ,chiar din centrul orasului." cine primarul? DICTATORUL e preocupat de piramide noi tinerii trebuie sa intretinem birturile ca sa platesca taxe la primarie!...ca alte activitati ce ne ofera...eventual BISERICA lui...cel mai josnic om acest Primar...TOTI pocati sunt niste fanatici si au tendinta sa i UMILEASCA pe cei care nu le sunt frati..isi impun religia si te calca in picioare uita ca existi...asta este crudul adevar nu critic religia critic faptele unui fanatic RELIGIOS..........uita ca vrem sa traim conform legii vrem sa desfasuram in timpul liber sportul care ne place...si in plus nu numai copii au nevoie de parcuri primare....ar trebui sa i multumesti lui nea Marin si sa i accepti calitatiile de un bun manager...ca i pui bete in roate...nu moare un luptataor asa de usor dar tu vei muri...urmatorul primar nu va mai fi BOLOJAN sacrifici oamenii pentru ca si tu te sacrifici...nu ti cere nimeni fanatismul inutil...fi om intre oameni...SANATATE ORADEA!
Postat 30 Iulie 2010, 18:14 de anca
anca, anca
"Pe drum pe la izvoare/Ancutza fata mare/Plecat-a din campie/Flacaii sa n-o stie/ Ca ea se duce din cel sat/Sa-si caute un barbat!/Si pleaca singura nebuna/Iar calea i-o arata luna/Ancutza a plecat/Sa-si caute un barbat.(adaptare text grupul coral SONG). Si Fa_ta, nu se spune "sa-i arate la..." ci "Sa-i arate lui". Cantecelul de mai sus(ca e cantecel)a fost inspirat de expresia "DIPLOMATIA de luptataor", adica daca fata se gandeste la un "taor"(taur?)asta e! Ce sa-i faci?
Postat 30 Iulie 2010, 17:03 de dan oradeanul
violeta 2
erata: cititi Sarmalele reci
Postat 30 Iulie 2010, 16:57 de dan oradeanul
violeta
va mai amintiti hit-ul grupului Sarmalele rei? Incepea cam asa: "Violeta duce galeata la gunoi"
Postat 30 Iulie 2010, 16:56 de dan oradeanul
@ada
beneficiezi? adika nu platesti abonament? ipocrito
Postat 30 Iulie 2010, 15:29 de aschiuta
@violeta
vezi ca mananci cxcat cu polonicu. Marin se mai impotrivise la evacuare. Tie trebuie sa-ti prezinte sentinta? vezi sa nu te trezesti noptile transpirata toata de-acum incolo
Postat 30 Iulie 2010, 15:27 de aschiuta
abuz
ABUZZZZ!!!am fost la fata locului, in data de 20.07.2010, am ramas ingrozita, cand am vazut atata politie si jandarmi acolo, parca Marin ar fi fost cel mai mare infractor si ar fi omorat pe cineva......poate atunci nu se deplasau atatea echipaje.......in fine, EVACUAREA s-a facut in mod abuziv, cei care au venit sa evacueze sala, nu au prezentat o hotarare judecatoreasca sau vreo sentinta definitiva si mai ales fara prezenta unui executor judecatoresc, ci doar decizia primarului (ceea ce nu e suficient pt o evacuare). Este ciudat faptul ca au fost asa de insistenti in evacuarea subsolului in aceea zi. Sa nu uitam ca acel subsol in urma cu cativa ani era insalubru si plin de solbolani, Marin a investit multi bani pt a transforma acest beci intr-o sala de sport. Care o fi adevaratul interes in aceasta evacuare, ce o sa faca noii proprietari cu noul beci, care se afla intre alte 2 beciuri, fara cale de acces din exterior???
Postat 30 Iulie 2010, 15:19 de violeta
Sa fim obiectivi!
Ce-o fi fost in capul lui Bolojan? Sau cine l-a convins sa emita o dispozitie de evacuare fara o hotarare judecatoreasca? Chiar asa? Stiu ca in tara asta totul e posibil, dar din partea primarului, care ar trebui sa fie un exemplu pentru locuitorii acestui oras, nu ma asteptam la o asemenea gafa. Cat despre Marin, il admir pentru implicarea in viata tinerilor oradeni. Pe langa salile de fitness de care beneficiem toti, de ce nu ne amintim si de medaliile obtinute de Clubul Gym Mar Strong la Campionatele Nationale de Box si Fitness ??? Unde s-au antrenat ei? Nu in salile Gym Mar Strong? O sala de sport in minus pentru acest oras reprezinta o mare pierdere. Dar nu cred ca se lasa Marin! Sper sa deschida cat mai repede alta! Avem nevoie de asta. Hai Marin!
Postat 30 Iulie 2010, 14:48 de Ada
adevarul
care o fi adevarul? intradevar, dl marin ion a facut ceva pt orasul nostru, a deschis peste 6 sali de culturism si fitness, unde tineretul si iubitorii de sport, care doresc sa-si intretina starea de sanatate si aspectul fizic , au unde sa mearga. Intradevar , fitness-ul si aerobicul ,sunt un altfel de sport, (fata de fotbal/atletism/handbalinot etc), dar sunt cele mai practicabile sporturi si se adreseaza tuturor, indiferent de varsta, sex sau preocupari. Deci este superb ca avem in orasul nostru atatea sali, in cartiere diferite, accesibile tuturor, dar pacat ca nu se pot intelege partile astfel incat si populatia sa aibe avantaje si beneficii. Evacuarea s-a facut intr-un mod abuziv, prezenta a peste 20 de jandarmi si politisti , plus personalul primarie, au denotat o influneta ascunsa si alte interese decat cele prezentate publicului. Lipsa intersului prezentat de primarie de a gasi o alta varianta , privind retrocedarea unui apartament din respectiva cladire ,in schimbul desfintarii unei sali de sport, iti da de gandit. Cu siguranta daca primarul dorea, putea sa gaseasca o alta solutie pt fam Puris, in loc sa evacueze in forta o sala de sport ,chiar din centrul orasului.
Postat 30 Iulie 2010, 12:05 de anonim
mucles dan Oradeanul
yessss nea MARINNN PRIMAR....ar fi extrordinar sa i arate la BOLOJAN CE INSEAMNA DIPLOMATIA de luptataor....... jos DICTAORUL! traiasca viitorul primar!
Postat 30 Iulie 2010, 00:49 de anca
sa ne linistim
sa ne linistim. Stati calmi,dl.Bolojan va iesi primar din primul tur.Problema reala care se pune este daca va mai dori!!!Pentru ca noi cei din jur ne erijam ca vrem corectitudine! Plang 3/4 dintre angajatii primariei din cauza exigentei acestui primar si nu numai ei! Ar mai fi multe de spus insa nu vreau sa para altceva decat este:o parere obiectiva fara pup-isme.Nu se potrivesc in nici un caz in aceeasi propozitie Bolojan cu Filip.Oradea nu a mai avut asa un primar si trebuie sa stim sa tinem de el! Despre sport,spun ca nici eu nu sunt deloc de acord sa dam banii nostri pt echipa de fotbal iar in legatura cu sala impricinata nu ne putem face singuri dreptate!Stiu ca s-ar fi putut gasi o solutie amiabila,dar daca ne incrancenam in spatele fortei,nu avem rezolvarea.Nu una sanatoasa care sa-i faca cinste unui om,fie el cat de puternic! :(
Postat 29 Iulie 2010, 21:07 de 36
iar pe aratura!
@anca: iar ai luat-o pe aratura! Nu zice nimeni sa-l iubesti pe bolojan sau sa ai aceleasi pareri ca ale mele(sau ale altora)dar totusi, gandeste-te putin(evident daca esti capabila): marin primar? zau asa!
Postat 29 Iulie 2010, 20:09 de dan oradeanul
lasa-ne nea Marin
Are tupeu individu cu muschi mari si creier mic din Babadag, adica, Mărin, mă scuzaţi. Toată lumea ştie că e interlop şi evazionist, s-a îmbogăţit pe spatele unor rataţi care trag de fiare şi bagă steroizi la greu. Cine vrea să facă sport, sportul e altceva, nu să tragi de fiare ca să te umfli şi să te vadă piţipoancele pişentru. Legea e şi pentru el, acum e pe ailaltă parte a ei, asta e, să se supună!
Postat 29 Iulie 2010, 19:49 de oradean cu greutate
superrr am gasit primarul
nea MARIN PRIMARUL ORADIEI! ....SANATATE! un fost executor judecatoresc este mai bun decat un DICTATOR actual...SANATATE viitor PRIMAR!
Postat 29 Iulie 2010, 16:53 de anca
mai usor
Cine-l cunoaste pe Marin stie ca are destule defecte. Totusi pt el asta este o afacere; in acest caz platea o chirie, primaria nu a mai putut sa-i prelungeasca contractul din cauza acelei revendicari, l-au amanat cat s-a putut dar el in loc sa se inteleaga cu respectivii (noi) proprietari a ales sa devina un martir(care face biceps cu \"tz\" kilograme). In afaceri mai si pierzi! El a apucat acolo sa faca si profit destul, sunt convins. Nu e prima sala pe care o inchide. Despre Bolojan si sportul local vad ca mai suna niste trompete pe aici. FC Bihor NU mai trebuie alimentata cu bani publici, prefer oricand parcuri si terenuri de sport pt copii facute din impozitele pe care le platesc. Iar culturismul e mai mult afacere decat sport, sa fim seriosi.
Postat 29 Iulie 2010, 14:11 de KK
hei
hey, dar el cand era executor judecatoresc(de marin vb) si intra peste oameni,ii batea si ii nenorocea in fata familiei si dupa le lua lucruri din casa,sau ii evacua. f bine a patit, roata se intoarce, asta e doar inceputul sfarsitului
Postat 29 Iulie 2010, 12:03 de ddidd
ba da
@anonim: ba da, eu stiam. nu ii inteleg insa pe cei care il ridica atat de tare in slavi pe marin ca ar fi dezvoltat sportul oradean. hai sa fim seriosi! sporturi adevarate sunt atletismul, gimnastica, handbalul. da, sigur si culturismul este sport dar...sunt sigur ca marin a privit totul ca pe o afacere si eu personal am rezerve in legatura cu suplimentele alimentare comercializate pe langa aceste sali.
Postat 28 Iulie 2010, 23:55 de dan oradeanul
diferenta
diferenta e ca el facea evacuari dupa ce avea o hotarare judecatoreasca nu pt ca asa o ordonat primarul !!!!
Postat 28 Iulie 2010, 23:25 de nelutu
roata se invarte
nici macar nu am inteles cine are dreptate, dar un lucru este sigur si anume ca in acest caz se potriveste de minune zicala "FIECARE PASARE PE LIMBA EI MOARE" sau "CINE RIDICA SABIA, DE SABIE VA MURI". In cazul lui Marin cred ca putin stiu ca a fost ani de zile executor judecatoresc. A evacuat sute de oameni din case nationalizate. Vedeti cum e viata? HMMMM!!!!! In cel Priveste pe Bolojan vom trai si vom vedea.
Postat 28 Iulie 2010, 23:17 de anonim
vai si amar...
Sa le fie rusine tuturor care il jicnesc pe d-nul Marin !!! Daca nu cunosti, nu vorbi! Habar nu aveti ce inseamna sportul, ce inseamna sa iti doresti sa-l dezvolti, indrumand noua generatie spre asta... Toate aceste lucruri le face din suflet, depunand multa munca si efort . Si apropo, credeti ca era nevoie de o armata de oameni(mascati,politisti, etc) pt evacuarea unei sali?! este chiar exagerat si demonstreaza prostia celor care au ordonat acest lucru. Bine ca atunci cand se intampla atatea rele prin oras, ia echipajele de unde nu-s!
Postat 28 Iulie 2010, 23:00 de ALinaa
rusine !!!!
nu e primul abuz pe care il face bolojan si sigur nici ultimul pt ca mai are de stat inca un an jumatate pe scaunul de primar. in ceea ce il priveste pe Marin cred ca merita tot respectul nostru pt ceea ce a facut. mascatii in loc sa ii prinda pe delicventii din oras ca slava domnului ii avem , merg in numar asa de mare ca sa ce? sa evacueze o sala de sport? vi se pare asa de grav incat sa o faca sub aceasta forma? eram in sala cand l-au incatusat pe Marin . s-au chinuit juma de ora sa il puna jos 7 mascati pt ca Marin face biceps cu 100 de kg si dupa s-au comportat cu el ca si cu ultimul criminal . ce a facut oameni buni omul asta atat de grav? ne-a dezvoltat sportul ca fara el eram un oras de sedentari. sa va fie rusine !!!!
Postat 28 Iulie 2010, 22:23 de DODO
s-a comis un abuz
Marin merita respectul semenilor lui pentru ce a facut in legatura cu sportul. Prin forte proprii a reusit sa razbata si sa construiasca baze sportive de care beneficiaza mii de oradeni.Problema trebuia tratata cu mai mult respect din partea autoritatilor.
Postat 28 Iulie 2010, 21:58 de ioana
VA MULTUMESC !
AM DOI BAIETI CARE AU FACUT ANTRENAMENT IN ACEA SALA DE SPORT. ERAM FOARTE LINISTIT CA ISI OCUPA TIMPUL CU CEVA SANATOS SI NU CAD PRADA VICIILOR SI TENTATIILOR TINERETII. SALA ERA FOARTE APROAPE DE CASA MEA SI COPII ERAU FOARTE INCANTATI DE SFTURILE CARE LE PRIMEAU SI DE CONDITIILE SALII , IAR PE ACEASTA CALE II MULTUMESC CHIAR DACA NU IL CUNOSC PERSONAL DOMNULUI MARIN PT CA MI-A INDRUMAT FII PE UN DRUM PE CARE POATE NICI EU NU PUTEAM CHIAR DACA LE DORESC TOT BINELE DIN LUME. INTREAGA FAMILIE REGRETAM INCHIDEREA ACESTEI SALI.
Postat 28 Iulie 2010, 21:58 de VICTOR
si eu cu cine votez?
Bolojan = lipsa diplomatie , un primar din popor , navetist (Alejd) , ne locuind in oras nu cunoaste problemele si necesitatile acestei urbe si atunci ii intelegem iesirile de acest gen. Filip = diplomatie, un primar adevarat, care ar fi folosit acest incident in favoarea lui si sigur ar fi castigat cateva sute de voturi la alegeri Dar unde minte nu e nimic nu e !!!!! SI EU CU CINE VOTEZ?????
Postat 28 Iulie 2010, 21:52 de cetateanul turmentat
oras "olimpic"
pacat ca apar astfel de incidente mai ales in sport . astia doi daca ar fi uniti (Marin si Bolojan) am avea un oras \"olimpic\" dar cum primarul este paralel cu miscarea iar Marin este u tip neinteles vom ramane un oras de constipati unde nu se intampla nimic si unde se muta sinele de tramvai pt ca au fost prea scumpe tramvaiele sa ia atatea curbe.
Postat 28 Iulie 2010, 21:48 de bibi
mandat de primar asigurat
Bolojan va ajunge ca Gigi Becali . cand va veni pe stadion va fi huiduit asa cum s-a intamplat si la meciul de polo. a ingropat fotbalul oradean si se vede clar ca isi castiga in fiecare zi tot mai multi alegatori pt urmatorul mandat. TINE-O TOT ASA BOLOJANE!!!!!!!!!!!!!!
Postat 28 Iulie 2010, 21:43 de marcel
oameni mari
acest Marin Ion a facut multe lucruri pt sportul din Oradea si cred ca va face in continuare . undeva la mijloc este adevarul din cate am observat eu . cred ca astfel de oameni ar trebui ajutati si apreciati pt ceea ce fac dar asta poate sa o faca doar un primar adevarat nu un dictator
Postat 28 Iulie 2010, 21:40 de filip
decizie luata la nervi
sa nu se mire primarul de ce este fluierat cand ajunge la competitiile sportive . din cate am inteles eu exista hotarare judecatoreasca a familiei Puris contra primariei dar nu exista hotarare de evacuare a primariei contra lui Marin. asta este problema juridica. se pare ca bolojan a facut-o pt ca a fost enervat de proprietar dar lucrurile facute la nervi nu au intelepciune si de multe ori risti sa gresesti . sper ca Marin sa ii dovedeasca primarului ca are drepatate
Postat 28 Iulie 2010, 21:36 de aron
c'est pas possible!
@anca: Ma cherie, te-ai rasucit? Acum recomanzi avocati din Bucuresti? Nu mai vrei ca oradenii sa apeleze, citez:"la Curtea Europeana de la Praga?" Bine, daca tu vrei, iti recomand eu unul: Dan Lucian Vladescu(e din zona portocalei, "tarifuri" consistente, tot tacamul!). Remarc otusi un mare progres: nu ai mai facut greseli gramaticale(una, doua nu se pun). Ori te-a ajutat cineva, ori ai pus nitel mana pe carte.
Postat 28 Iulie 2010, 20:17 de dan oradeanul
cine seamana vant culege furtuna
In general imi plac articolele din bihoreanul. in cazul acesta totusi as spune ca ii tine partea lui marin. gurile rele prin targ spun ca dan simai si marin ar fi cel putin apropiati. am citit parca in adevarul de seara ca marin a absolvit facultatea de drept(ma rog, Dimitrie Cantemir dar sa zicem ca se pune). Pai ce hotarare judecatoreasca sa aduca Primaria? Am inteles ca acel contract oricum ajunsese la scadenta si nu fusese prelungit. pai atunci, pa! marin nu stie atata lucru? Ca in fapt folosea un spatiu fara titlu legal(in cazul nostru un contract de inchiriere valabil). iar chestia cu amenajarile de 100.000 E, hmmm. oare are toate facturile sau o fi lucrat la negru? si chiar daca suma este asta, sunt convins ca si-a scos-o. in definitiv aceste amenajari i-au profitat lui si nu altcuiva. In plus este posibil ca Primaria sa fi inclus in contract o clauza prin care sa isi fi dat acordul pentru efectuarea lor dar cu conditia ca la sfarsitul perioadei contractuale sa-i ramana in proprietate.
Postat 28 Iulie 2010, 20:11 de dan oradeanul
lasati ca
se descurca nea Marin la banii lui trebuia sa aiba spatiul / terenul lui DEJA....... daca nu sa faca ceva la periferie..incl;usiv cu cai, sport afara, bazin..si sa asigure transportul cu microbuze...in tot raul e si un bine...nu e recomandata sa faci sport in BECIURI ca sobolani.........traiasca progresul! taran netaran ne a demonstrat ca poate....SANATATE!
Postat 28 Iulie 2010, 14:44 de superrr
viitorul primar
wow dan oradeanul s a saturat sa semneze acum semneaza oricum...opinia este libera nu ma mai jigni..... nu traim in comunism...exprimati va liber si vorbesc serios trebuie sa lucram pentru a sti cum vrem sa fie profilul viitorului Primar.......
Postat 28 Iulie 2010, 13:10 de ceatatean
@florin
fii convins ca nu scapi de bolojan de la primarie prin faptul ca nu pune botul la toti neaveniti de tzeapa lui marin va mai iesi odata primar si inca din primul tur.
Postat 28 Iulie 2010, 12:56 de cetatean
@@anca
nu e beata Anca, asa e ea din nastere, trebuie sa ne fie mila si nu sa radem de ea.
Postat 28 Iulie 2010, 12:51 de cetatean
taranul de marin
ma intreb daca spatiul lui din cantemir nu a fost amenajat de o firma privata si la plecare a ramas cu tot ce era acolo amenajat atunci nu a facut scandal ca i-a convenit ....
Postat 28 Iulie 2010, 12:50 de oradean
bravo Bolojan !!!
cineva trebuia sa-l puan cu botul pe labe si pe nenorocitul asta de marin, un taran care crede ca poate face in oras ce vor muschi lui. Felicitari Primariei c anu a cedat in fata ghertoiului cu bani. trebuie si cocalarilor s ali se palice legea odata si odata.
Postat 28 Iulie 2010, 12:49 de oradean
PNL
Primaria a ajuns arma impotriva unora care au curajul sa nu lase capul jos in fata lui bolojan... Bravo Marin !!! A mai ramas un an si jumatate pana scapam de securistu asta de primar ... Legat de acesti ziaristi dar nu le putem spune asa mai degraba MERCENARI....
Postat 28 Iulie 2010, 12:36 de florin
AgriCulturism
Asa se intampla cand primesti autorizatii aiurea de la Porches, Feeleep si ai lui. Ajungi in strada! Sunt curios cat mai trece pana ajung in strada si cei care au cumparat teren din pamantul furat de Felleep si Magyar...
Postat 28 Iulie 2010, 12:35 de Porches
parerea mea
pun pariu ca bolo o sa-i demoleze lui marin baxa 5x5 de langa podul de pontoane, pentru a face loc noului pod. marine, te-ai pus cu cine nu trebuie! bolo e mai tare decat tine, sandu lungu si decat toti prietenii tai la un loc!
Postat 28 Iulie 2010, 11:03 de cetatean
mamaliga
N-are imporanta cine are dreptate ca baba avea sentinta judecatoreasca de evacuare ca era proprietatea ei si asai mai departe. Ganditiva si voi un pic din alt punct de vedere. Familia aia a castigat proprietatea aspura pivniteti/beciului ce o sa faca acolo? Credeti ca au ei o afacere ? Nu cred. E doar un atac. Pentru ca s-ar vedea daca ar fi ceva facut cu bunavoie. Familia putea merge la Marin sa i zica ca vrea 500 euro pe alea 100mp chirie sau sa se inteleaga iar partea cealalta platea primarieri sau o cumpara si nici nu aparea in ziar toata chestia asta. Din punctul asta de vedere pare un atac urat din partea cuiva care nu cred ca este Bolojan ci mai mult cineva din umbra care 90% nu o sa afle nici Marin nici noi cine este. Asa se procedeaza la toate gainariile astea/ Un singur lucru este cert daca Marin s-a opus si are forta PSIHICA si FIZICA pentru a lupta ar putea pune pe jar toti fraieri astia care ataca la comanda cum fac si ziarele astea amarate conduse si platite de tot felu de lesinati. Marine iesi in fata si fa dreptate din umbra cum fac si ei ca POTI! BAFTA!
Postat 28 Iulie 2010, 10:38 de alandala
prostovan culturistul
mai da prost poate fi! sa bage 100.000 de euro in proprietatea altuia si sa se mire acum ca tre s-o elibereze! vai de muschii lui! auzi motiv la prostovan: evacuarea s-a petrecut pentru ca primarul uraste sportul. imbecilitatea e la rang de virtute in tara asta, e limpede!
Postat 28 Iulie 2010, 10:07 de mari
citeste
tu ai baut ceva impreuna cu anca?
Postat 28 Iulie 2010, 10:05 de gj
atentie la BIBLIOGRAFIA Primarului
DICTATÓR, dictatori, 2. Conducător local care dispune de puteri politice nelimitate. ♦ Fig. Persoană care are o conduită autoritară, care caută să-și impună cu orice preț voința. – Din fr. dictateur, lat. dictator. NIMIC nu face pasnic tot ce face face prin suferinta altora..sacrifica oamenii..dar ironie el ia hotarari...nu justitia...aici e p[roblema avem un om bolnav printre noi cu ajutorul altora.....ATENTIE nu omiteti detaliile urmariti bibliografia lui ca caracter si veti constat ca am dreptate un LIDER trebuie sa aiba calitatii desavarsite dar nu de DICTATOR....MOARTE dictatorilor!
Postat 28 Iulie 2010, 10:02 de dictator
presa spune ca s a comis un abuzzzz.....ce ai cu anca?
Iniţial municipalitatea a cerut doar 100 de metri pătraţi din capătul sălii pentru a pune în posesie familia Puriş, care revendicase şi câştigase în justiţie un apartament din clădire şi beciul aferent. Săptămâna trecută, pentru că Ion Marin s-a opus evacuării, drept răzbunare, Primăria i-a luat şi cealaltă parte de 200 metri pătraţi închiriată de la AIO... primaria nu are rol de JUDECATORIE fratiilor...primarul face abuzuri continuate...se crede judecator probabil...
Postat 28 Iulie 2010, 09:44 de citeste
@anca
Tu esti beata?
Postat 28 Iulie 2010, 09:40 de @anca
a actiont corect.
ce nu intelege lumea e ca primarul ce vina are daca femeia aia isi cerea spatiul si asta nu vroia sa il dea, ce treaba are primarul daca judecatori au decis ca ii apartine femei . CITITI IN P..A MEA INAINTE DE A LASA UN COMMENT. nu tin partea nimanui, dar daca are femeia dreptate data de justitie, fie cum o fi aia, asta e REALITATEA.
Postat 28 Iulie 2010, 09:25 de Oradean
ff trist daca e adevarat...
daca considerati ca sunteti agresat si vi se incalca drepturile apelati cu incredere la un avocat din BUCURESTI ...nu din Oradea ... PRIMARUL e un DICTATOR .. din cauza ca i se permite acest lucru...nu raspundeti cu violenta nu merita.... oameni ca si el oricum sfarsesc rau... e genul de om care LOVESTE ca un RECHIN va fi vanat la randul lui fara dar si poate.... dar simt aceasta schimbare de cand a aparut VIZER .... pana acum era liniste lupul isi face simtita prezenta...isis arata coltii...ha, ha, ha, ha ... cineva l a gonit din oradea si nu e de bine....
Postat 28 Iulie 2010, 09:13 de anca
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON