URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Faţă de TV: O orădeancă, schimbată radical la "Frumuseţe pe muchie de cuţit"

Faţă de TV: O orădeancă, schimbată radical la 'Frumuseţe pe muchie de cuţit' ÎNTINERITĂ. Înainte de a participa la emisiunea "Frumuseţe pe muchie de cuţit", Mariei Scurtu îi era ruşine şi să iasă pe stradă: ridurile îi furaseră toate trăsăturile frumoase de odinioară, dinţi nu mai avea, iar fără ochelari abia vedea. Transformarea a fost radicală, căci după mai multe operaţii Maria are un ten întins, o dantură perfectă şi nu mai poartă ochelari
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Numai o mamă poate înţelege cum e să te laşi mereu pe locul doi, să roboteşti de dimineaţa până seara târziu şi să n-ai timp nici măcar să te gândeşti dacă mai ai puterea de a merge mai departe.

Aşa a fost aproape toată viaţa Mariei Scurtu. A făcut tot ce i-a stat în putinţă să nu le lipsească nimic celor patru copii ai ei rămaşi de mici fără tată. Abia când i-a văzut pe toţi cu un rost s-a uitat în oglindă. Iar ce a văzut a îngrozit-o. Dar, ca prin minune, a primit o nouă şansă. Aşa că acum poate să meargă între oameni cu mândrie, fără să-şi ascundă chipul îmbătrânit de nevoi şi muncă necontenită...

Lovită de moarte

În urmă cu mai bine de 30 de ani, când Maria l-a cunoscut pe Ioan, a ştiut din prima că e alesul ei. "Eram născuţi în aceeaşi zi, aceeaşi lună şi acelaşi an. Mereu îmi zicea că ăsta-i un semn că vom fi împreună până la sfârşitul zilelor", povesteşte femeia, acum ajunsă la 54 de ani. Din nefericire, nu avea să fie cum şi-a închipuit la tinereţe. La doar 31 de ani, bolnav, soţul femeii a murit. "Parcă a căzut cerul peste mine...", povesteşte Maria.

N-a prea avut însă mult timp să-l jelească - avea de crescut patru copilaşi. Cel mai mic de 2 ani, cel mai mare de 7. Cu ei cu tot, Maria s-a mutat la Tinca, la părinţi, ca să aibă cine să-i îngrijească pe micuţi cât ea era la muncă. "Eram infirmieră la baza de tratament din Băile 1 Mai, făceam naveta, iar după ce ajungeam acasă, munceam pe la vecini la câmp sau găteam pentru cei care aveau muncitori angajaţi. Aşa asiguram şi masa copiilor mei", spune orădeanca.

Cu ruşinea pe chip

08 Maria inainte.jpgDupă ce copiii i-au ajuns oameni în toată firea, a avut şi femeia timp să răsufle. Atunci a realizat în ce stare ajunsese: ridurile adânci îi săpau faţa, ochii îi erau slăbiţi şi cereau dioptrii tot mai mari ochelarilor, iar de zâmbit nici nu mai îndrăznea, fiindcă în gură abia îi rămăseseră patru-cinci dinţi. "O vecină mi-a recomandat să-mi pun tămâie pe dinţi când m-au durut, că-mi trece. Într-adevăr, durerea a trecut dar, pe rând, mi-au căzut unul câte unul", zice Maria.

Din cauza felului în care arăta, a început să-i fie ruşine să mai iasă pe stradă. "Odată, un copil a zis râzând: "Uite, mami, ce urâtă-i tanti asta!". Mi-a întors sufletul pe dos...". Simţindu-se respingătoare, Maria şi-a anunţat fiica, înainte ca aceasta să se mărite, că nu va merge nici la nunta ei. Ca să n-o facă de râs...

Speranţă drămuită

Taman când credea că nu mai are nicio şansă să-şi schimbe soarta, în viaţa Mariei a apărut o mare surpriză: unul dintre băieţii ei a înscris-o la emisiunea "Frumuseţe pe muchie de cuţit", un show de la Pro TV care plăteşte operaţiile estetice ale unor oameni buni, dar urâţiţi dintr-un motiv sau altul. A fost chemată la selecţie în Bucureşti, lucru care a făcut-o să spere, dar apoi, luni întregi, n-a mai primit niciun semn. "Sunt optimistă din fire şi îmi tot ziceam "Mă sună, sigur mă sună..."".

Telefonul mult aşteptat a venit la începutul lunii martie, doar că nu a fost ceea ce spera Maria. I s-a spus că o echipă Pro TV vine la Oradea, însă o va filma doar ca să vadă dacă e telegenică. "M-au avertizat să mă pregătesc emoţional, să nu fac o depresie dacă nu voi fi aleasă", îşi aminteşte femeia.

Paşii schimbării

Mai târziu avea să afle că echipa Pro TV o păcălise, pentru că voia să surprindă emoţia în stare pură la momentul filmării. Maria fusese deja aleasă şi trebuia să afle acest lucru când se aştepta mai puţin. Planul le-a ieşit, iar orădeanca a primit vestea copleşită de emoţie. Fix cum voiau cei de la televiziune!

Parcă nici nu i-a venit să creadă până când a pornit, cu echipa Pro TV cu tot, spre Bucureşti. Acolo, într-o lună, i s-au făcut mai multe operaţii: blefaroplastie (o operaţie pentru îndepărtarea cearcănelor), lifting facial pentru ridicarea sprâncenelor şi îndepărtarea ridurilor, operaţie cu laser pentru vindecarea ochilor, plus numeroase implanturi de dinţi.

În plus, un hair-stylist i-a dat o nouă culoare la păr şi o nouă coafură, iar un make-up artist a machiat-o ca pe o vedetă în toată puterea cuvântului. Marţea trecută, când emisiunea a fost difuzată, toţi cunoscuţii Mariei au rămas cu gura căscată, văzând-o aşa cum nu şi-au imaginat niciodată că poate arăta.

Soacra şi ginerele

08 final.jpgSchimbarea a fost, într-adevăr, una semnificativă, pe care Maria nu ar fi putut-o face altfel. "Operaţiile sunt costisitoare, sigur nu mi le-aş fi permis niciodată", spune ea. Norocul a fost, însă, de partea sa, iar acum simte că a început o nouă viaţă, una în care pune mult mai mult preţ pe felul cum arată şi în care are mai mult curaj să iasă în lume.

Pentru filmarea ultimelor momente ale show-ului, când Maria apare înfrumuseţată în faţa familiei, fiica ei (foto) s-a întors special din Italia, alături de logodnicul ei.

"Nu ne mai văzuserăm niciodată. Viitorul ginere m-a cunoscut direct frumoasă", zice viitoarea soacră. Iar bucuria îi e cu atât mai mare cu cât, în toamnă, la nuntă nu va fi deloc jenată de propriul chip. Ba chiar va putea zâmbi larg, bucuroasă că mireasa are o mamă frumoasă...


CU BIHOREANUL
Integrama surprizelor

08 echipa.jpgMaria e o împătimită a integramelor, astfel că realizatorii Pro TV au decis să-i spună că au ales-o pentru emisiunea "Frumuseţe pe muchie de cuţit" folosindu-se de această pasiune a ei. Iar BIHOREANUL le-a fost complice. Planul a fost simplu: săptămânalul nostru a publicat o integramă specială, care, odată completată, dezvăluia propoziţia "Maria, ai fost aleasă la emisiune". Pagina a fost inserată în ziar tocmai ca să pară o integramă obişnuită, iar femeia să nu bănuiască nimic.

La filmarea pentru probele de telegenie, echipa de producţie i-a cerut femeii să completeze integrama, pe care iniţial nu voia s-o dezlege chiar în acel moment. "I-am zis băiatului să-mi aducă integramele mele vechi din bucătărie, dar el a insistat: "Acuma o facem pe asta!"". În timp ce desluşea misterul, în spatele Mariei a apărut şi prezentatorul emisiunii, Victor Slav (foto), dovada clară că nu era vorba de o glumă şi că viaţa ei va lua o nouă faţă...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON