URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Iunie 2018, 12:20

Un om şi-un câine… Şoferul care a târât un câine legat de maşină prin oraş se simte nedreptăţit şi păgubit (VIDEO)

Un om şi-un câine… Şoferul care a târât un câine legat de maşină prin oraş se simte nedreptăţit şi păgubit (VIDEO) NU SE SIMTE! Criticat dur de sute de orădeni pe Facebook după ce a târât kilometri buni un câine mort după maşină, orădeanul Gabriel Onaca (foto) nu are defel remuşcări. "Mie cine îmi plăteşte paguba?", este nelămurirea sa

O mulţime de orădeni s-au revoltat, la începutul săptămânii trecute, din cauza unei grozăvii petrecute pe străzile oraşului. Aflat la volanul unei maşini scumpe, un bărbat a iscat o cursă de urmărire după ce a legat cu sârmă de autoturism un câine pe care tot el îl lovise şi l-a târât fără nicio milă pe asfalt.

Acuzat de martori şi de cei care au văzut ulterior imaginile pline de cruzime, ba chiar cercetat penal pentru fapta comisă, Gabriel Onaca nu se simte deloc vinovat. Mai mult, e indignat că trage de unul singur ponoasele poveştii. "Proprietarul câinelui trebuie să-mi plătească avariile la maşină!", pretinde orădeanul.

"Om nebun"

Incredibila poveste s-a petrecut în noaptea de 3/4 iunie în jurul orei 23.30. Mai mulţi orădeni s-au crucit văzând că pe strada Ogorului se plimba un SUV Subaru Forester de culoare albă, cu numere roşii, având agăţat după el un câine care nu mişca, fiind ori mort, ori inconştient. "Om nebun! Trage un câine după el pe toată centura. A fost oprit în Calea Aradului, de trei echipaje, după ce s-a sunat la 112", a reclamat o orădeancă pe pagina de Facebook a BIHOREANULUI, după ce a văzut grozăvia. Imediat, alţi cetăţeni au făcut sesizări similare, transmiţând redacţiei poze şi filmări de la faţa locului.

Şoferul a circulat din zona pasajului suprateran de pe strada Ciheiului până pe Calea Aradului, unde, lângă restaurantul Casa Piraţilor, a fost blocat de maşinile unor orădeni care au vrut să-l oprească. La scurt timp au ajuns acolo şi echipajele Poliţiei, alertate de participanţii la trafic. Oamenii legii au preluat câinele, iar pe şofer l-au dus la audieri chiar în acea noapte, deschizându-i dosar penal pentru rele tratamente aplicate animalelor. Dacă va fi trimis în judecată, riscă închisoare între 3 luni şi un an.

Ture pe centură

Ulterior, alţi martori ai barbariei au declarat BIHOREANULUI că şoferul părea efectiv că a ieşit la plimbare! "Este inacceptabil aşa ceva, făcea ture pe centură!", a declarat un orădean care a şi sunat la 112. "L-am depistat pe centură în timp ce se îndrepta spre podul de la Cihei. A oprit înainte să urce pe pod, câinele era deja legat, după care s-a îndreptat spre Auchan. Numărul de pe faţă era dat jos, maşina nu avea urme de lovire. La un moment dat, a pornit avariile şi circula cu 70-80 km/h înspre Auchan".

Ştirile despre fapta lipsită de milă au avut un impact uriaş şi sute de orădeni au comentat pe Facebook intrigantul incident. Fireşte, cu toţii l-au criticat pe făptaş, folosind din greu cuvinte dure...

Fără martori

BIHOREANUL l-a găsit pe şofer şi a aflat că acesta este, culmea, nemulţumit. Gabriel Onaca are 49 de ani şi este patronul firmei Polimer SRL, care face intermedieri în comerţul cu combustibili şi produse chimice pentru industrie, iar maşina pe care o conducea îi aparţine.

"Eu sunt indignat că trăiesc în România, unde doi-trei indivizi te opresc pe stradă, aşteptând să vină Poliţia. Am fost sechestrat pe stradă de indivizi care au opiniile lor, iar eu nu pot să-mi recuperez paguba", spune Onaca.

Bărbatul susţine că era singur în maşină şi circula pe centură dinspre Sânmartin spre Oradea, a lovind câinele, un metis de ciobănesc german, după ce i-a sărit în faţa maşinii. Până când a tras pe dreapta, câinele ar mai fi fost lovit şi de un TIR. "Am târât un cadavru, era eviscerat. Trebuia să pun în maşină un câine care avea intestinele pe-afară?", zice bărbatul, fără nicio remuşcare.

Prea murdar...

Onaca a sunat la 112, anunţând incidentul, dar i s-a spus că degeaba se deplasează un echipaj la el, căci poliţiştii n-au cum să afle cine e stăpânul câinelui. "Mi-au zis că în 24 de ore trebuie să mă prezint la Poliţie, pentru a primi avizul de reparaţii, dar este treaba mea cum le plătesc".

Drept urmare, bărbatul a decis să ia câinele cu el, convins că patrupedul avea un stăpân, pentru ca a doua zi să-l ducă la un veterinar care să-i citească microcipul, dar fiindcă animalul sângera n-a vrut să-şi murdărească maşina, aşa că a ales să-l lege cu o sârmă de bara din spate. "Să-l fi pus pe bancheta din spate, de piele, sau pe materialul textil din portbagaj? Câinele era mort deja", se jură Onaca. Orădeanul e nemulţumit că după scandal a rămas şi fără cadavrul câinelui, preluat de Poliţie şi dus la Direcţia Sanitar Veterinară, pentru efectuarea necropsiei. "Mie nimeni nu mi-a spus încă cine e stăpânul câinelui, cui cer banii de reparaţii?".

Onaca susţine că şi-a reparat deja maşina, care în mod cert nu are niciun semn că ar fi fost avariată vreodată. Cât au costat lucrările şi ce pagubă i-a făcut câinele, bărbatul refuză să spună. Oare tocmai pentru că ar deconspira că a făcut un gest necugetat pe bani de nimic?

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Comunism
Din nou (fara motiv) se sterg comentarii. Din nou sunt nevoit sa-mi schimb parerea (despre acest domn) ca sa pot comenta. Deci. Acest domn este un iubitor de animale. Sper din toata inima ,ca cel putin 90% din oradeni sunt la fel. Propun ,ca toti proprietarii de caini sa-si "plimbe" animalul in acest fel.Este un exemplu al orasului.Sper sa primeasca titlul de cetatean de onoare al orasului.
Postat 13 Iunie 2018, 07:40 de Citizen
RE: Comunism
Niciodată nu e prea târziu să înveţi să îţi alegi cuvintele!
Postat 13 Iunie 2018, 18:35 de Moderator
Proceduri
E al 4-lea articol pe tema asta si nici un organ/institutie abilitata nu are nimic de spus despre procedura demarata in situatia in care un conducator auto, circulind regulamentar,loveste cu masina, noaptea , un animal. Cu 2 variante: animal domestic, posibil purtator de crotal sau animal salbatic, caz in care trebuie anuntat ajvps,parca.Remarcabil mi se pare atitudinea serviciului 112, care au invariabil nedumerirea "care e urgenta?" .Asta era urgenta, omul isi poate pierde mintile intr-o anumita conjuctura si poate dezvolta instincte primare.Cred ca povestea este mai degraba despre seviciul 112.Sau despre administratorul drumului.
Postat 11 Iunie 2018, 21:27 de excalibur
Bolnav
Un bolnav psihic. Imi este mila de cei din anturajul sau, se vede pe ranjetul lui ca are accese de furie necontrolata, e mitoman, narcisist, "detinator" al adevarului suprem. Un biet circopitec ce isi are locul la zoo.
Postat 11 Iunie 2018, 15:20 de feedback
Nicio lacrima
Iubitori de animale sau nu, trebuie sa recunoastem ca individul are o problema. O problema care poate sa degenereze daca nu e corectata la timp. Daca sunteti indignat ca traiti in Romania d-le Onaca eu va sugerez sa o parasiti. Ar fi un castig pentru societatea noastra. Insa va atentionez ca in alta tara erati cu siguranta acolo unde va este locul pentru gestul dumneavoastra. Ma refer desigur la o tara civilizata, dar acolo nu prea aveti ce cauta.
Postat 11 Iunie 2018, 13:32 de danny6
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON