URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 August 2010, 08:17

Secretul lui Tabără

Secretul lui Tabără VIAŢĂ DUBLĂ. Pozând în victima unei răzbunări muiereşti, Cristian Tabără (foto) neagă vehement acuzaţiile de molestare aduse de Alexandra, fiica fostei sale iubite din Bucureşti, Alina Bodnaru, pe care, după ce în urmă cu doi ani i-a jurat credinţă veşnică în biserică, acum o descrie drept o simplă amică. Asta pentru a nu-şi supăra logodnica din Oradea, pe Loredana Lascu (medalion), fostă prezentatoare la Transilvania TV, cu care avea o relaţie în aceeaşi perioadă dar pe care a decis s-o ia de soţie. A treia. Sau a patra?...
Secretul lui Tabără PROBLEME DIN PRIMA. Ani de-a rândul, divorţul lui Cristian Tabără (stânga) de prima sa soţie, Daiana Gender (dreapta), a fost pus pe seama relaţiei extraconjugale pe care aceasta ar fi avut-o cu Narcis Fekete Bandi Pişta (medalion), fostul lui redactor şef de la Jurnalul de dimineaţă, cu care femeia s-a şi căsătorit mai târziu, pentru a divorţa în 2008. Adevărul complet a ieşit la iveală abia acum, la aproape 20 de ani de la despărţirea celor doi. Divorţul fusese cerut, de fapt, de Daiana, care nu a putut suporta faptul că soţul ei i-a ascuns unele probleme sexuale...
Secretul lui Tabără DREPTATE! Profesorii şi cunoscuţii Alexandrei Bodnaru (foto), fetiţa care îl acuză pe Cristian Tabără de molestare, susţin că aceasta e extrem de inteligentă, cu un simţ al dreptăţii foarte dezvoltat, şi nu ar fi fost capabilă să inventeze faptele pe care le pune pe seama bărbatului. "De multe ori, ea este adultul şi eu copilul", spune şi mama ei, Alina Bodnaru (medalion)
Secretul lui Tabără Loredana Lascu (foto) l-a luat pe Cristi Tabără în ciuda scandalului sexual în care acesta e implicat
Secretul lui Tabără Alexandra Bodnaru a detaliat cu lux de amănunte cum a pipăit-o Cristi Tabără. "A încercat să-mi dea chiloţii jos", acuză ea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Viaţa bate filmul. O demonstrează şocantul scandal în centrul căruia se află vedeta TV Cristian Tabără, considerat un stâlp al moralităţii, dar căruia i se dezvăluie acum şi un alt chip, întunecat şi respingător. Cel al unui pedofil şi al unui bărbat care, părăsit de două soţii, a întreţinut ani de zile, în acelaşi timp, relaţii cu două femei.

Idila de şase ani cu bucureşteanca Alina Bodnaru, care îl acuză de molestarea fetiţei sale, s-a terminat urât. Cea cu orădeanca Loredana Lascu, începută în urmă cu trei ani, în schimb a rezistat, iar sâmbătă, în plin scandal mediatic, Tabără i-a jurat credinţă veşnică. Devenind, astfel, pentru a patra oară mire, într-o ceremonie discretă oficiată la Praid, departe de ochii curioşilor. Evident, după ce, în prealabil, a convins-o că toate poveştile lansate pe seama lui sunt invenţii răutăcioase...

"Păcat că ai pantaloni"

Scandalul a izbucnit marţea trecută, când cotidianul Evenimentul Zilei a dezvăluit că pe numele lui Cristian Tabără fost realizator Pro TV, acum director al Departamentului Film din TVR, s-a deschis un dosar penal sub acuzaţia de viol asupra unei minore.

04 Alina Bodnaru.jpgAcuzaţia s-a bazat pe declaraţia dată Poliţiei, la începutul lunii iunie, de Alexandra, fiica de 12 ani a fostei iubite a lui Cristi, Alina Bodnaru (foto), fostă jurnalistă la Acasă TV, în prezent colaboratoare a Antenei 1, o femeie cu care orădeanul a avut o relaţie de aproape 6 ani.

Fetiţa a susţinut în faţa poliţiştilor că bărbatul a molestat-o anul trecut, în luna august, în timp ce se afla împreună cu mama ei în apartamentul acestuia.

"După ce am ajuns la el, mama a intrat în birou să scrie ceva la laptop, iar eu şi Cristi ne-am aşezat pe canapeaua din living, să ne uităm la un film. La un moment dat am simţit că începe să mă mângâie pe sâni. Şi-a coborât mâna spre zona mea intimă şi mi-a spus: «Ce păcat că ai pantalonii pe tine!». Speriată, m-am ridicat şi am încercat să plec, dar m-a oprit şi mi-a zis să-mi ridic tricoul. Pentru că nu ştiam cum să reacţionez, mi-a ridicat tricoul şi a început să mă sărute pe sâni. N-am putut să spun nimic, m-am blocat... Nici nu ştiu cum am plecat de lângă el".

04 Alexandra Bodnaru 1.jpgAdolescenta susţine că, în aceeaşi seară, după ce mama ei a adormit, Cristi a apărut în camera unde dormea şi i-ar fi făcut avansuri şi declaraţii de dragoste, pentru a o convinge să întreţină relaţii sexuale cu el. "Dormeam într-un tricou mai lung, pe o canapea. La un moment dat, m-am trezit să mă duc la baie. Când am ieşit de la toaletă, Cristi mă aştepta pe canapea. Mi-a băgat mâna în chiloţei. Mi-a spus că mă iubeşte şi apoi mi-a zis să mă aşez la el în poală. Bineînţeles că am refuzat, iar Cristi m-a tras spre el şi a încercat să-mi dea chiloţii jos. Am ripostat şi atunci a început să mă mângâie din nou pe sâni, după care s-a ridicat şi a plecat", a mai declarat Alexandra (foto) poliţiştilor.

A recunoscut

În zilele ce-au urmat, povestea a ţinut prima pagină a tabloidelor şi a fost disecată în emisiuni televizate mai ales că, potrivit unui psiholog judiciar care a consultat-o pe fetiţă în momentul în care a scris declaraţia, aceasta n-a avut un comportament disimulat.

A spus sau nu Alexandra adevărul?, se întrebau toţi. Unii au lansat ideea că fetiţa a înţeles greşit unele mângâieri părinteşti ale acestuia ori chiar că a minţit pur şi simplu, manipulată de mama părăsită de cunoscuta vedetă. Alina Bodnaru a respins însă toate variantele, sugerând, totuşi, că nu a fost vorba de un abuz sexual dus până la capăt. Acesta e şi motivul pentru care nu i-a dat o importanţă exagerată şi a încercat să-l ierte, fără a-i reclama fapta. Mai ales că, spunea ea, Cristi şi-ar fi recunoscut vina în faţa familiei, motivând că era curios să vadă cum arată o fetiţă de 12 ani.

"Eu lucram atunci la emisiunea «Poveştiri Adevărate» şi m-am confesat producătoarei. Şi ea are fete, şi mi-a spus că nu poate păstra un asemenea secret. Ulterior, am fost chemaţi eu şi Cristi de către două persoane din conducerea trustului Media Pro, iar el a recunoscut ce-a făcut. Apoi Cristi mi-a spus că a mai fost chemat la discuţii cu conducerea şi a discutat despre plecarea sa din trust", a relatat Alina. Femeia a recunoscut, totodată, şi că, după ce a aflat despre episodul şocant cu fiica sa, relaţia cu Tabără a mai continuat o perioadă, fapt ce i-a displăcut fetiţei, care s-a simţit trădată.

"Curiozitate anatomică"

Şi tatăl fetiţei, scriitorul timişorean Adrian Bodnaru, despărţit de Alina din 2003, spune că Tabără şi-a recunoscut faptele. Bărbatul susţine că, la scurt timp după ce a aflat că Tabără i-a molestat fiica şi că fosta soţie s-a despărţit de el, orădeanul l-ar fi interpelat la o expoziţie de carte unde s-au intersectat întâmplător, încercând să se explice şi să-şi declare intenţia de a se împăca cu Alina. Dar Bodnaru i-a cerut categoric să se ţină departe de ele.

"A recunoscut că a avut o tentativă de a avea un anumit tip de act sexual cu copilul meu. A susţinut că a făcut asta pe fondul unei regretabile căderi psihice, că a fost «o curiozitate anatomică», ca să citez din memorie. Dacă până atunci aveam îndoieli, acea discuţie mi le-a spulberat. Nu ştiu cum m-am abţinut atunci să nu fac un gest pe care l-aş fi putut regreta", a explicat tatăl fetiţei.

La Parchet

Deşi părinţii au sfătuit-o să nu meargă la Poliţie, pentru a o feri de scandalul ce-ar fi urmat, fetiţa a insistat să depună plângere împotriva lui Cristian Tabără, iar în urmă cu o lună, adică la aproape un an după întâmplare, s-a prezentat singură, fără ştirea lor, la Secţia de Poliţie 9 Bucureşti. "Fetiţa a decis să-l reclame pe Cristi, deşi nu există probe, decât doi martori, colegi din Pro, în faţa cărora a recunoscut, dar care mi-e teamă că nu o vor susţine. Eu i-am indicat în declaraţia dată şi am trecut şi numerele de telefon la care pot fi contactaţi", a declarat mama fetiţei.

Alina susţine că imediat ce fiica sa a fost la Poliţie, ea l-a sunat pe Tabără să-l anunţe. "Am vorbit de mai multe ori cu el despre asta. De fiecare dată mi-a cerut să retrag plângerea. I-am explicat ceea ce mi-au spus şi mie poliţiştii: că nu mai pot face asta, că, şi dacă retragem plângerea, asta nu-l salvează de cercetarea penală".

Dosar fierbinte

Din motive greu de înţeles, ancheta poliţiştilor s-a rezumat însă la simpla audiere a fetiţei şi a mamei, după care dosarul a zăcut câteva săptămâni. Abia când cazul a ajuns în presă cercetările au fost reluate cu audierea acuzatului. Evident, Tabără a negat tot, iar în absenţa altor probe care să susţină varianta fetei, dar şi pentru a scăpa de presiunea mediatică, anchetatorii s-au grăbit să scape de dosar, trimiţându-l la Parchet cu propunerea de neîncepere a urmăririi penale, din lipsă de probe.

Asta deşi, spun procurorii consultaţi de BIHOREANUL, în astfel de cazuri procedura este mult mai laborioasă, mergând până la expertizarea psihologică a victimei şi a presupusului agresor, confruntarea lor şi chiar testarea la poligraf, proceduri care ar lămuri, finalmente, dacă acuzaţiile sunt fondate sau nu. Mai ales că Alexandra a fost consultată deja de un psiholog şi, în opinia specialistului, "adolescenta nu avea un comportament disimulat". De altfel, mama va şi cere continuarea cercetărilor. "Pe mine nu mă interesează problemele penale, dar ţin la dreptatea copilului meu. Îl voi susţine până în pânzele albe", a spus Alina.

Pro şi contra

La Oradea, oraşul de baştină al vedetei, unii dintre foştii colegi s-au solidarizat cu acesta. E o făcătură, "un linşaj mediatic", au spus prietenii lui Tabără, aducând ca argument însă doar declaraţia acestuia prin care neagă acuzaţiile, fără însă a le lămuri. Fără să asculte detaliile poveştii, aceştia s-au rezumat la a-l plasa pe jurnalist în rolul de victimă a unei răzbunări puse la cale de o femeie pe care a părăsit-o şi care nu suportă gândul că el se însoară cu alta.

Alţi foşti colegi şi-au amintit, însă, de perioada când vedeta lucra la Pro TV Oradea şi de avansurile pe care Cristi le făcea colegelor, ba chiar şi de un episod în care a fost reclamat de femeia de serviciu a firmei, pe care ar fi ameninţat-o cu demiterea dacă îl respinge.

Cert este că pentru părinţii lui Cristi scandalul a fost un şoc puternic. "Suntem prea îndureraţi ca să putem spune ceva. Nu vrem, nu putem, înţelegeţi-ne", a declarat pentru BIHOREANUL tatăl Vasile Tabără, despre care vecinii spun că, dacă odinioară se arăta extrem de mândru de fiul său, de la începutul scandalului s-a ascuns în apartament, fără a ieşi nici pentru plimbarea de seară, pe care până atunci o făcea zilnic în faţa blocului.

"Nu putea să-mi ofere o familie"

Supărarea părinţilor este de înţeles, deoarece scandalul a dezvăluit şi chestiuni intime pe care Cristi le-a ţinut până acum ascunse. Unele sunt de natură sexuală, şi au fost dezvăluite de un fost coleg de armată care susţinea că Tabără a şi fost lăsat la vatră din cauza lor înainte să-şi încheie stagiul militar, obligatoriu la acea vreme.

04 Daiana Gender.jpgProblemele sexuale ale vedetei au fost confirmate, voalat ce-i drept, şi de prima sa soţie, Daiana Gender, cu care a fost căsătorit în perioada 1991-1993. "Ca femeie, eu îmi doream o familie, pe care el nu putea să mi-o ofere. Problemele lui de sănătate au dus la divorţul nostru. Nu spun că era impotent, ci doar că, din diverse motive, astăzi eu am un copil şi el nu", a declarat femeia pentru BIHOREANUL, adăugând: "Am şi eu o fiică. N-aş vrea să fiu în locul mamei fetiţei".

Cea de-a doua consoartă a lui Cristian Tabără, tot o orădeancă, Liliana Sibinescu, cu care s-a căsătorit în 1997, şi cu care a trăit câţiva ani (acum mutată la Bucureşti), a refuzat orice discuţie despre fostul soţ. "Vreau doar să fiu lăsată în pace", a transmis Liliana prin intermediul unei rude.

Nunta secretă

Recentul scandal a scos la iveală şi caracterul duplicitar al lui Tabără, care trăia concomitent cu două femei. La Bucureşti o avea pe Alina Bodnaru, pe care a ţinut-o departe de prietenii apropiaţi şi de familie. Şi pe care - deşi acum pretinde că i-a fost doar amică - în urmă cu doi ani, pe 6 septembrie 2008, a condus-o totuşi în faţa altarului, în biserica anglicană Saint John the Baptist din Liverpool, unde s-a căsătorit religios cu ea, într-o ceremonie oficiată de fostul paroh al Bisericii, vicarul Paul Nener, care îi era prieten.

"Înainte să plecăm, mi-a cerut să-i dau certificatul de naştere şi cel de divorţ. Mi-a spus că acolo ceremonia religioasă ţine loc şi de cununia civilă, iar eu l-am crezut", a povestit Alina într-o emisiune TV. Jurnalista a prezentat şi verigheta primită. "Cristi i-a spus preotului că vrem o ceremonie discretă. Nici poze n-a vrut să facem, iar când ne-am întors şi l-am întrebat de certificat, mi-a spus că va veni mai târziu. O vreme l-am crezut. Mai târziu, când am văzut că el nu poartă verighetă, mi-am dat seama că m-a dus de nas", a spus Alina, care a recunoscut că relaţia mergea greu şi în plan sexual, fiind nevoie de multe "artificii" din pricina problemelor bărbatului.

Povestea cununiei secrete nici măcar nu a fost singura minciună a lui Cristi. "Sunt foarte multe lucruri în care a minţit de-a lungul timpului. Era un om fin, bonom, care te face să ai încredere în el, însă pe tot parcursul acestor ani răzbăteau şi nişte chestii întunecate, un fel de nebunie, o mitomanie. Avea un stil de a găsi explicaţii aberante pentru chestii simple. Eu am încercat să-l iert şi după povestea cu Alexandra. Am încercat să înnodăm ceva, dar nu s-a putut. Eu am ales să ne despărţim, nu m-a părăsit el", a mai spus Alina, respingând acuzaţia că a pornit circul din răzbunare pentru că fostul ei iubit urmează să se căsătorească cu o alta. "Eu am aflat abia acum despre cealaltă femeie, de la o ziaristă. Nu am ştiut nimic, nici despre ea şi nici că urmează să se căsătorească", a mai arătat Alina.

De la sarmale, la nuntă

04 Loredana Lascu.jpg"Cealaltă femeie" este orădeanca Loredana Lascu (foto), de 29 de ani, absolventă a Facultăţii de Litere, fostă prezentatoare la Transilvania TV, apoi (până anul trecut, când publicaţia s-a închis) redactor-şef adjunct la revista Audio Video Magazin, editată de Grupul MTR Press. Potrivit unor surse, Cristian Tabără are cu Loredana o idilă discretă, iar în urmă cu mai bine de doi ani s-au şi logodit.

Loredana a trecut cu uşurinţă peste întregul scandal şi refuză să creadă grozăviile puse pe seama iubitului ei, acordându-i încredere oarbă, chit că până de curând s-a dovedit că l-a împărţit cu alta. Ba mai mult, decretând toate dezvăluirile la adresa lui Tabără "invenţii răutăcioase", a refuzat să anuleze ori să amâne măcar căsătoria programată să aibă loc sâmbăta trecută la Praid, în judeţul Harghita, unde Cristi participa anual la Festivalul Sarmalelor, ca preşedinte al juriului.

Asta deşi putea să-i dea de gândit măcar faptul că, motivând nevoia de intimitate, bărbatul i-a cerut să pregătească evenimentul în cel mai mare secret, iar la ceremonie au fost chemaţi doar rude şi prietenii cei mai apropiaţi. Până şi invitaţiile au fost făcute astfel încât să nu trădeze identitatea însurăţeilor, a părinţilor acestora ori a naşilor, fiind scrise doar prenumele protagoniştilor, nu şi numele de familie.

Drept urmare, sâmbăta trecută, în deplină discreţie, cei doi şi-au jurat credinţă veşnică. Iar dacă pentru bonomul "Casanova" putea fi o formalitate, pentru Loredana, care se mărită pentru prima dată, cu siguranţă a fost un moment emoţionant. Orice îi va hărăzi viitorul, nu poate spune că nu a făcut pasul în cunoştinţă de cauză. Să sperăm, totuşi, că a fost într-un ceas bun şi că vor avea casă de piatră!


EUDITUL
Jurnalist, teolog, scriitor

Născut în 1967 la Oradea, oraş pe care, de când s-a mutat în Capitală îl desconsideră, declarându-l "cu o nefastă înclinare spre o ruralitate păguboasă, către ţăranul dezrădăcinat şi avortat în periferiile citadine", Cristian Tabără a absolvit aici Liceul de Filologie-Istorie în 1986, după care a urmat Facultatea de Mecanică a Politehnicii din Timişoara. În 1990 a intrat la Facultatea de Teologie Ortodoxă şi a început cariera de jurnalist la Gazeta de Vest din Timişoara, continuată la Oradea, la Jurnalul de dimineaţă, Radio Sonvest Oradea şi Pro TV. 

Ulterior, s-a mutat la Bucureşti, unde după ce a prezentat rubrica Meteo şi Ştirile Pro TV, în perioada când Andreea Esca era în concediu de maternitate, a realizat emisiunea "Parte de Carte" şi "Te vezi la Cristian Tabără". În paralel a scris şi două cărţi: "Experienţa mistică a luminii în religiile orientale şi în creştinismul ortodox", respectiv "România, semne ale credinţei". În prezent, este director la Departamentul Film din TVR, unde s-a mutat, se pare, după ce conducerea Pro TV i-a cerut să plece, după episodul cu Alina Bodnaru.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
44 Comentarii
dr
Salut.Sunt o fosta iubita a lui Tabara,doar de citeva ori am incercat si nu i.a mers.O fi adevarat sau nu,ceea ces-a intimplat cu saraca fata de 12 ani, barbatul acesta are probleme serioase...(dar sa fim sinceri, de fapt ce anume inseamna sa fie un om absolut normal ???asa ceva nu exista).Este un barbat f.f.inteligentsichiar oamenilor acestia foarte departe de mediocritate i se intimpla saseinvolve in situatii mult prea interesante sau jenante chiar pt restul lumii. Dau dreptate restul comentariilor, nu trebuia sa declare asa ceva despre orasul natal.Sunt oradeanca,am absolvit facultate de arte vizuale si am o pozitie importanta in viata artistilor din Budapesta.Eu, taranca ce sunt.Imi pare rau pt.prezenta nevasta, sunt sigura ca se vor desparti, din mai multe motive.Adio!
Postat 16 Mai 2011, 00:30 de zsibarus gmail
distrusi
nu-mi vine sa cred ce debiteaza unii oameni aici! sunt socat! macar unu dintre voi il cunoaste pe cristi? tu, ala care "te-ai documentat"...sau tu, ala care o numesti pe loredana "tarancuta toaletiza"! sa-ti fie rusine anca! macar de i-ai cunoaste un pic...
Postat 17 Februarie 2011, 12:02 de radu
anca?
Ma intreb pe unde se ascunde amica noastra "anca". Asa chef aveam azi sa iau pe cineva la 11'pe metri... :))
Postat 26 Octombrie 2010, 18:33 de Cypress
celor ce l apara pe tabara
propun celor interesati de acest caz urmatorul exercitiu de imaginatie,care de fapt se rezuma la o simpla intrebare; VA TI LASA COPIII MINORI IN GRIJA LUI CRISTIAN SOREL TABARA PENTRU O PERIOADA DE 7 ZILE? un raspuns sincer v ar arata cine minte in povestea asta
Postat 26 August 2010, 01:34 de ana
vinovat 100%
am convingerea ca fetita spune adevarul, iar ma-sa este cam tembela. la fel si actuala nevasta (tot tembela). pacat ca trebuie sa treca biata copila prin toate mizeriile astea, sper sa nu ramana traumatizata. curaj copila!
Postat 19 August 2010, 13:46 de buhu
si noi
"si nu mai am nici cea mai mica indoiala ca este nevinovat" - la fel si noi.
Postat 19 August 2010, 00:03 de ROFL
moarte pedofililor
am aflat destule lucruri despre acest raspopit libidinos si nu mai am nici cea mai mica indoiala ca este nevinovat.sper sa infunde puscaria unde ceilalti detinuti sa aiba muuulte ' curiozitati' anatomice cu el. ...si inca ceva, din ceea ce am citit in presa multe informatii sunt eronate
Postat 18 August 2010, 23:50 de dan
nu esti docil deloc, ai tupeu cat carul
te am avertizat de la inceput un barbat nu contrazice o femeie,(BARBATI SE CONTRAZIC DOAR PE EI) tace si rabda motive sunt nenumarate, asa faci si cu maica ta ii scoti ochii pentru ca tu esti un perfectionist gramatical, trateaza te ai o boala incurabila, PERFECTIUNEA nu este impartasita de TOTI. nici tu ca toti altii nu esti perfect.PUNCT.
Postat 18 August 2010, 20:46 de anca
off
Fie mai femeie. Fie cum zici tu. Stii cum e: ca si in bancul ala cu banca din parc - cel mai destept cedeaza. De curiozitate: ce medie ai avut la bacalaureat? Ai macar asa ceva? Stii tu ce e aia?
Postat 17 August 2010, 23:12 de Cypress
chior si IAAAAA-IAAAA
auzi chiorule egal e subiect....ha, ha, ha oraseanul e subiect si eu nu jignesc altii imi termina treaba CHIORULE
Postat 17 August 2010, 22:58 de ha, ha, ha
lol
Draga Anca, hai sa-ti explic mai pe intelesul tau, ca vad ca nu te prinzi nicicum. Un SUBIECTnu poate fi natal. Doar un SUBSTANTIV. Hai - ca tot aveai zece la gramatica. Proceseaza chestia asta. Ca sa-ti dau exemple, da - satul poate fi natal. Gheorghe nu poate fi natal. Gheorghe poate fi insa nativ. Anca, in loc de creier ai aschii de matura.
Postat 17 August 2010, 20:18 de Cypress
ia-ia-ia poarta e noua!
aprecierea ta e demna de un simplu DOBITOC asta e nivelul tau ce sa fac? NIMIC viseaza ca stai cu cine vrei de vorba ca chiar nu conteaza bunul simt si inteligenta nimeni nu ti da nici daca stai la coada........"Se poate spune că dintre doi scriitori cu un egal talent nativ", "monografia satului natal"...soo egal natal nu poate fi interpretat nici cum...ha, ha, ha nu am jignit pe nimeni...ha, ha, ha dar imi place cum faci spume ca si CRISTIAN TABARA ca aparut in presa si lumea citeste , citeste dar NU UITA....ha, ha, ha
Postat 17 August 2010, 20:14 de anca
"doamna"
Tu... e incredibil cat de redusa poti sa fii. N-am spus ca eu contest termenul ci folosirea lui in fraza. Observ ca-ti place sa razi. Ai si tu o arma acolo in spatele tastaturii, ai tu acolo ceva ce tine loc de ironie subtila. Repet: esti mai proasta decat un borcan gol.
Postat 17 August 2010, 17:44 de Cypress
yesss
wow ce limbaj de fost profesor in limbii ce sa spun te contrazice dictionarul CORECTORULE de spaga ce ai fost....ha, ha, ha, ha.
Postat 17 August 2010, 17:36 de anca
mai vaca
Intamplator, am fost si profesor. Apoi corector. Faptul ca imi dai copy-paste din DEX nu-ti da dreptate. Repet: cum ai folosit tu cuvantul in fraza e intru totul eronat. Mergi mai fata si-ti termina liceul. Fa-o la modul "natal". :)
Postat 17 August 2010, 16:35 de Cypress
daca esti profesor ii plang pe elevii care te asculta....JALE
NATÁL, -Ă, natali, -e, adj. De care este legat cineva sau ceva prin naștere, în care s-a născut cineva; de baștină, de origine. ◊ Limbă natală = limbă maternă. – Din fr. natal...WOOOW... NATÁL, -Ă adj. De naștere, unde s-a născut cineva. [Cf. fr. natal, lat. natalis].Sursa: DN | Adăugată de LauraGellner | Greșeală de tipar | Permalink ...sau.... NATÍV, -Ă, nativi, -e, adj. 1. (Despre însușiri) înnăscut, natural (I 4); firesc. 2. (Chim.; despre elemente, mai ales despre metale) Care se găsește în zăcămintele din scoarța pământului în stare pură, necombinată cu alte substanțe. – Din lat. nativus, fr. natif, germ. nativ. Sursa: DEX '98 | Adăugată de cornel | Greșeală de tipar | Permalink
Postat 17 August 2010, 16:23 de anca
proasta e si fudula
Prostul nu e prost destul, daca nu e si fudul. Nu, Anca? Ia sa vedem: Nativ - substantiv masculin, , (cel) nascut in, originar din; indigen (din latinul "nativus"). Modul in care folosesti tu "natal" ca adjectiv in propozitie e nelalocul lui aici. Intreaba orice profesor de gramatica. Intreab-o pe profesoara aia a ta din generala cu care te laudai ca iti dadea numai zece pe linie. :)) Esti mai proasta ca un borcan.
Postat 17 August 2010, 15:15 de Cypress
saracul ciobbbb
nativ.!!!!!scuza ma dar esti DOBITOC rau...bye, bye! din pacate pentru multi eu m am nascut IN ORADEA....ha, ha, ha, nu am avut parte de o coada de vaca, nu stiu ce inseamna vaita la tara, trebuie sa fie frumos dar asta este nu pot sa ma mandresc ca sunt taranaca...auzi nativ!!! ia dictionarul FRAIER ROMAN CE ESTI!
Postat 17 August 2010, 15:07 de anca
agramata
Cred ca in loc de "natal" voiai sa scrii "nativ". Dar nah - tot o sula e aia in mintea ta, nu? Vorbesti de tarani, in mod ironic... :)) Tarancuta, tarancutaaaaa.
Postat 17 August 2010, 11:41 de Cypress
bravo...un adevarat ORADEAN
restul "corcituri" cu buletin de ORADEA...yesss CRISTAN TABARA ai o tarancuta de BIHOR licentiata si toaletizata....ha, ha, ha....... nu as accepta un asemenea compromis, nu e o jignire mai mare decat ca un taran sa umilesca un orasean ca pe un egal natal...ha, ha, ha.
Postat 17 August 2010, 11:31 de anca
despre Oradea...
L-am cunoscut personal si in ciuda scandalului am incercat sa fiu de partea lui sa-l inteleg. Am citit articolul printre randuri si mi-a sarit in ochi declaratia legata de orasul Oradea. Cu asta si-a dat arama pe fata!. Jegosule facut cu decretul, unde te-ai nascut?
Postat 16 August 2010, 09:29 de Ioenl
daraga X pedofili nu sunt acceptati de nimeni
draga X la mititica pedofili sunt ff iubiti..... deci niciodata nu va scapa va fi stigmatizat MORAL oamenii nu uita..prosti si snobi ii lasa memoria....la MITITICA daca nu va fi mai rau, cel ce nu si accepta fapta o sfarseste mult mai rau...nu intru in detalii sunt suflete care nu suporta realitatea...inebunesc, isi iau viata...oare de ce?
Postat 06 August 2010, 20:34 de draga X
"luzari"
In concluzie, el a reusit si voi nu ! Asta e ceea ce vede lumea si nu se mai mira ca niste "luzari" de la bihoreanul il matrasesc cat mai pot pe cristi tabara.... Daca s-a intamplat cu adevarat, lumea si-o va aminti ca pe o picanterie din viata lui, in timp ce de altii nu-si va aminti de loc... Se vede ce rau va pare ca l-ati pierdut din trust, in vreme ce au ramas unii sa ne intoxice cu tot felul de prostii; daca nu v-ar parea rau, nu v-ati stradui atata sa-l denigrati !
Postat 06 August 2010, 08:14 de x
Anca, Anca...
Fata draga, nu te-ai saturat inca?
Postat 05 August 2010, 10:29 de Cypress
interesant gusturile nu se discuta dar se contrazic!
in plus tinerii insuratei se cam contrazic -ea are stil si evita burta el are stil intelectual si EVITA TARANI...ironie Loredana e Oradenca si conform spuselor lui nu e decat o simpla TARANCA oricat s ar licentia si TABARA e un BURTOS nu prea vad sa mai faca ABDOMEN,sunt opozanti in preferinte, rezulta ca nu au cei sapte ani de acasa poti sa fi literar daca folosesti ochii vizual te inseala. DOUA PERSOANE TOTAL OPUSE ca caracter!
Postat 05 August 2010, 08:27 de o parere...
bravo
a scris bn javra asta de ziarista. chiar n-o credeam in stare de asa performanta.
Postat 04 August 2010, 22:29 de cititor
stai cuminte nu sunt asa de slaba de ingeri
tu nu vezi decat suprafata...multe FETE cred ca daca se casatoresc sau combina cu X sau Y scapa de munca.....tu nu privesti esenta daca fata munceste ca o sclava pe branci asa va munci si in urmatori anii pana ii permite sanatatea.....nu i plange de mila e nascuta sa fie SCLAVA...nimeni nu si ar dori sa fie in locul ei, respectul nu inseamna munca si agoniseala si sa accepti IMORALITATEA faptul ca l a acceptata pe Tabara in conditiile stiute de toti ma face sa fiu sceptica in ce priveste virtutea ei feminina...SORRY...dar citeste bine ce ti scriu si tu esti slab de ingeri ce te ai atasat asa de ea...ai sa te imbolnavesti......serios! managerial un om nu poate sa ofere toata energia pe care o are..omul are energie latenta si energia efectiva.....daca o consumi pe cea latenta cazi jos...mori nu o refaci pe cea efectiva.....nu esti intelept deloc..PACAT, asta e viata.
Postat 04 August 2010, 16:52 de anca
:)
Anca, mai ia si o gura de aer ca faci apoplexie. Sa zicem ca inteleg cum in nimicnicia ta te legi de Tabara, dar aci sa mor ca nu intelegce ai cu Loredana. Care Loredana e ofata de milioane si care a muncit pe branci la servici. Ca doar acolo am fost langa ea si am vazut. Acuzele pe care i le aduci cum ca si-ar fi castigat postul prin mijloace deloc ortodoxe sunt nefondate si devin in cel mai bun caz aiureli incoerente de schizofrenic. Ai chiar atat de multa frustrare in tine incat iti versi ura pe o femeie pe care nici macar nu o cunosti? Cum puii mei poti fi atat de snoaba?
Postat 04 August 2010, 14:18 de Cypress
tu iti cunosti prieteni? ne a facut TARANI EMISARUL LUI TABARA...ha, ha,ha
cand un catiga...cucereste timpul cuiva devine interesanta...nimic nu s a comentata de TABARA...ha, ha, ha..stiu sa cuceresc si asta pentru mine e destul...o proasta, incooerenta a reusit ce cristian TABARA nu a reusit...pacat cu asa o valoare intelectuala.......pacat! zicea cineva in numele lui TABARA"are dreptate tabara! oradea e plina de TARANI!" ORADEA este considerata un oras de TARANI...felicitari! simtiti cat de inutili am ajuns pentru acest dobitoc care se da la FETITE...ce fetita va ajunge el....VREAU DREPTATE! are prieteni deosebiti ii sapa groapa..cat respect a castigat acest TABARA? ha, ha, ha,ha...
Postat 04 August 2010, 12:58 de pentru SILVIA
dezastru
@cypress: da, am vazut-o si acolo. ar trebui premiata faptura asta. asemenea balmajeli nu cred sa mai existe in tot netu'!
Postat 04 August 2010, 12:37 de silvia
acelasi lucru
@cypress: pai scrie cum gandeste, e limpede. incoerentza si non-sens e tot ce are in cap. dar e haios ca aceasta anonima a devenit subiectul comentariilor. chiar imi place. hehe
Postat 04 August 2010, 12:35 de silvia
wow
erata ...in apartamentul lui s a petrecut incidentul...si mai placut.... "Fetiţa a susţinut în faţa poliţiştilor că bărbatul a molestat-o anul trecut, în luna august, în timp ce se afla împreună cu mama ei în apartamentul acestuia. "După ce am ajuns la el, mama a intrat în birou să scrie ceva la laptop, iar eu şi Cristi ne-am aşezat pe canapeaua din living, să ne uităm la un film. La un moment dat am simţit că începe să mă mângâie pe sâni. Şi-a coborât mâna spre zona mea intimă şi mi-a spus: «Ce păcat că ai pantalonii pe tine!». Speriată, m-am ridicat şi am încercat să plec, dar m-a oprit şi mi-a zis să-mi ridic tricoul. Pentru că nu ştiam cum să reacţionez, mi-a ridicat tricoul şi a început să mă sărute pe sâni. N-am putut să spun nimic, m-am blocat... Nici nu ştiu cum am plecat de lângă el".
Postat 04 August 2010, 12:22 de asa da...asa nuu
wow
din punct de vedere social se creaza aceea discriminare sociala care nu permite oameniilor sa aiba dreptul la o viata civilizata...este relatata viata unui om care era respectat pentru ca nu il consideram capabil moral de asemenea fapte si ironie daca cineva comenteza cum vede aceste fapte este haituit si hulitt de ce? faptele lui sunt de aparat !faptele unei prezentatoare tv sunt de apreciat chiar daca a aflat ca timpul relatiei cu ea mai avea si alta femeie!! mai nou tot ce e imoral e promovat ca ceva ok SOCIAL, de luat exemplu scopul este prevenirea unor fapte imorale si neincurajarea lor
Postat 04 August 2010, 12:14 de asa da...asa nuu
dar care e problema DIVA are ABDOMEN burta ii dispalce o recunoaste public.....sooo care e problema?
DIVA...........CA SE CREDE O DIVA ARE ABDOMENI SI NU burta DECI SCUZATI NE DAR CINE SUNTETI VOI ! ..........STITI CINE SUNT EU prezentatoare tv CARE A MUNCIT PENTRU ACEST RANG.... 3 ANI MI AM PUS O CU EL...CE STITI VOI CUM SE CASTIGA UN POST LA tv...SI IN PLUS NESIMINTA DE FOSTa TERMINA CE NU PUTEAM EU TERMINA.....PUN PARIU CA CEI DE LA divertis VOR FACE POANTE FF BUNE CU CAZUL LOR CA O TARA INTREAGA SA VADA CINE ESTE cristian tabara....VOR PRZENTA SI CASATORIA FALSA INITIATA DE ASA ZISUL PARINTE IN LIMBA ENGLEZA SI romana....... vasa de fier SA VA DEA d-ZEU DUPA FAPTA SI RASPLATA...TOATE FETITELE SA NU ASCUNDA ACEST CARACTER DE CERSETOR SEXUAL...SA URLATI IN GURA MARE SA NU VA LASATI CUMPARATE CU UN LAPTOP, O INGHETATA...DA TI LE INTRE PICIOARA SA AIBA COPII SANATAOSI!
Postat 04 August 2010, 12:03 de anca
nu anca e subiectul!!!!
nu faceti din anca un motiv de a ignora articolul..... cand se va scrie de anca in presa aveti dreptul sa o comentati ...pana atunci nu intimidati opinia publica...bolnava-nebolnava nu sunteti medici sa stabiliti un diagnostic vreau pareri avizate...adica licentiati ...restul pareri stric personale nu profesionale.....SANATATE sa avem si sa evitam ca faptele de sus relatate sa nu se mai intample....
Postat 04 August 2010, 11:56 de anca
pacat ca suntem inconjurati de DOBITOCI
cum comentati fapta ca un strain intra in casa, viata ta si iti doreste copilul si nu se opreste aici il atinge ... este un act de RESPECT si ONOARE adus casei tale? acesta femeie ca mama a fost manipulata si in plus s a simtit si umilita in propria ei proprietate.... pacat avem doar DOBITOACE intre noi.... ce pretex sa cunoasca anatomia unui copil....!!!!!! de ce nu a cerut acordul mamei? pentru ca nu l primea niciodata....
Postat 04 August 2010, 11:51 de anca
@silvia
Ups, nu merge sa postez link. Articolul in cauza este ”După nunta umbrită de scandal, Cristi Tabără declară că vrea copii!”
Postat 04 August 2010, 11:50 de Cypress
@silvia
Problema e nu doar cum scrie ci si cum gandeste. Vezi comentariile de la articolul asta: . Acolo groaza. Acolo teroare.
Postat 04 August 2010, 11:50 de Cypress
biata
dupa cum scrie, numita anca e bolnava psihic. asa ca trebuie compatimita...
Postat 04 August 2010, 11:39 de silvia
Anca
Anca, ca de obicei, esti undeva sub limita acceptabila a exuberantei prostesti.
Postat 04 August 2010, 10:49 de Cypress
yesssss traiasca MASCOTA DREPTATII!
" bărbatul i-a cerut să pregătească evenimentul în cel mai mare secret, iar la ceremonie au fost chemaţi doar rude şi prietenii cei mai apropiaţi"....SlUGA credincioasa...... raman orpilata manipuleaza femeiile...le exploateaza.... nu ia cerut unei firme...ia ordinat ei sa pregatesca nunta.......no coment...fata asat se respecta nu gluma...nu are nici o valoare... oa adevarata PAPUSA BARBIE la varsta ei si FRUMUSETEA EI IZBITOARE eu consider ca merita mai mult....dar asta e viata daca nu e sluga nu o accepta.....ha, ha, ha, scumpa mea eu nu am facut menaj, bucatarie pentru un barbat de la 15 ani.... daca te respecti esti respectata...un barbat nu vede in mine o "TARANCA masina productiva de copii si munca in ograda "...si mai spuneti ca are cariera fata....wow...
Postat 04 August 2010, 10:24 de anca
yesssss traiasca MASCOTA DREPTATII!
cand eram copil era PRENUMELE MEU pe prima pagina a revistei SOIMII PATRIEI..... eram asa de constiincioasa sa mi dezvolt simtul DREPTATI am perseverat anii la rand si in final am devenit ff inteleapta...multumesc lui D-ZEU ca am puterea sa vad lucruri ascunse pentru altii....bravo! nu acceptati lucrurile superficiale in viata dvs. meritati tot ce e mai bun....meritati luptati pentru voi respectandu va nu va ascundeti dupa MODA........nu merita..... TRAIASCA DREPTATEA!
Postat 04 August 2010, 10:15 de anca
fekete
cel mai haios din tot articolul e numele complet al lui fekete. cum naiba e sa te cheme asa si sa nu te impusti?
Postat 04 August 2010, 09:58 de mia
taranii ne-au nenorocit orasul!
are dreptate tabara! oradea e plina de TARANI! Acestia, deja majoritari in proportie de 90%, distrug orasul cu o minutiozitate demna de o cauza mai buna. Cum sa-i mai starpesti cand sunt asa de multi?
Postat 04 August 2010, 09:54 de marian
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON