URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iunie 2011, 08:45

Graba criminală: Interlopul Iuliu Kiss "zbura" spre nunta unui traficant de droguri! (VIDEO)

Graba criminală: Interlopul Iuliu Kiss "zbura" spre nunta unui traficant de droguri! (VIDEO) DESTINE FRÂNTE. "Două fete cuminţi şi frumoase ca două flori". Aşa le descrie pe Adriana (medalion) şi Anca Jurcan, unchiul lor, Vasile Horga. Absolventă de Relaţii Internaţionale la Oradea şi masterandă în Afaceri Europene la Universitatea Babeş-Bolyai, Adriana a primit şi burse în străinătate, ajungând chiar şi la prestigioasa Universitate Sorbona. Urma să se căsătorească în curând. Visele şi viaţa i-au fost strivite, însă, de caldarâm...
Graba criminală: Interlopul Iuliu Kiss "zbura" spre nunta unui traficant de droguri! (VIDEO) PROXENET DE LUX. Iuliu Kiss este o prezenţă discretă în Oradea, fiind mai mult plecat în Italia, unde coordonează o reţea de prostituate de lux. Cunoştinţele sale spun că Paprika nu are nicio reţinere şi şi-a scos la produs chiar şi propria prietenă. Banii obţinuţi de pe urma fetelor i-a investit într-o vilă pe Dealul Viilor şi în maşini. Bolidul pe care-l conducea în momentul accidentului, un Mercedes S 320 CDI, valorează peste 50.000 euro

Sărbătoarea Rusaliilor a fost una îndoliată pentru familia Adrianei Jurcan, o tânără de 24 de ani din Oradea, ucisă de un şofer inconştient.

Beat la volan şi cu piciorul lipit de acceleraţie, Iuliu Kiss, un şmecheraş cu Merţan luat din banii făcuţi de prostituatele pe care le scoate de mai bine de 7 ani la produs în Italia, a izbit în plin Tico-ul în care se afla tânăra, împreună sora ei geamănă şi verişoara lor, omorând-o pe prima şi rănindu-le grav pe celelalte două.

Locul accidentului, intersecţia străzilor Meşteşugarilor cu Barcăului, este unul blestemat. În ultimii 4 ani, aici au avut loc 5 accidente. Ultimul chiar în acest an, pe 13 aprilie, când Andrei Florian Vid, un tânăr de 23 ani, aflat băut la volanul unui Renault, a ucis un bărbat de 57 de ani. Spre deosebire de Kiss, Vid a scăpat de arest, dar nici măcar nu e singurul. Dimpotrivă. Numai anul trecut, 52 de persoane au murit în urma unor accidente rutiere petrecute pe raza judeţului Bihor, fără ca vreun autor să fi fost trimis în spatele gratiilor...

Sâmbătă însângerată

04 Pompiliu Marcu.jpgTerifiantul accident provocat de Iuliu Kiss s-a petrecut sâmbătă, 11 iunie, în jurul orei 19.30. Bărbatul, poreclit Paprika, este proxenet în Italia şi venise doar cu o zi înainte acasă, pentru a participa la nunta unui alt cunoscut interlop, Pompiliu Marcu (foto), condamnat la 2 ani de puşcărie în celebra filieră de traficanţi de droguri din satul Zăvoiu, coordonată de Dorel Flonta, şi acuzat de trafic de persoane într-un dosar privind exportul de prostituate în staţiunile turistice din zona lacului italian Garda.

Sâmbătă, după cununia civilă la care s-a cinstit cu câteva pahare de tărie, Paprika se întorcea acasă, ca să se schimbe pentru petrecerea ce urma la restaurantul Grand Palace. A oprit pe strada Barcăului câteva minute, cât să îşi lase un prieten acasă, după care a pornit mai departe, apăsând cu putere pedala de acceleraţie. N-a băgat în seamă indicatorul de la colţul străzii, care îl obliga să cedeze trecerea maşinilor de pe Meşteşugarilor şi a lovit, din plin, un Tico în care se aflau trei tinere: gemenele Adriana şi Anca Jurcan şi verişoara lor, Mihaela Jurcan.

Vieţi zdrobite

Cele trei fete se întorceau spre casă de la hypermarketul Real. N-au mai ajuns. Izbită de bolidul interlopului, micuţa maşină a fost proiectată la 50 de metri de locul impactului, lovind în trecere un BMW parcat pe trotuar, iar în momentul când s-a oprit, cele trei pasagere erau inerte, desfigurate şi pline de sânge. În urma impactului, Kiss a scăpat doar cu câteva răni uşoare şi a fost condus la spital, unde i s-a prelevat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei: avea 1,1 la mie grame alcool în sânge.

Adriana a murit pe loc, corpul ei firav, zdrobit în urma impactului, fiind depus în aceeaşi seară la Medicină Legală şi înmormântat ulterior în satul Râpa, în care s-a născut şi copilărit. Anca, sora ei geamănă, a fost transportată în comă la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean cu traumatism cranio-cerebral sever şi hemoragie intracraniană. Verişoara lor, Mihaela, internată şi ea pe aceeaşi secţie, a fost transferată luni, 14 iunie, la un spital din Cluj, şi supusă unor intervenţii chirurgicale la nivelul feţei şi al abdomenului.

Reţinut...

În seara accidentului, Kiss a fost lăsat să meargă acasă, însă două zile mai târziu a fost reţinut pentru 24 ore. "Poliţiştii au considerat de cuviinţă să strângă probe şi să aştepte rezultatele alcoolemiei de la Serviciul Judeţean de Medicină Legală", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, întârzierea măsurii. O zi mai târziu, Kiss a fost prezentat de procurori instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Ca o ironie a sorţii, cererea a ajuns la Anca Comşa, judecătoarea al cărei soţ, Radu, a murit în februarie tot într-un accident de maşină, petrecut pe şoseaua Borşului, accident pe care l-a provocat chiar el, cu o acoolemie de 2,55 la mie, omorându-l pe Alin Igna, un poliţist de frontieră de 36 de ani.

... eliberat, arestat

Judecătoarea a respins cererea anchetatorilor ca nefondată. Potrivit motivării, Comşa a considerat că arestarea, fiind o măsură excepţională, "poate fi luată pentru a se asigura buna desfăşurare a procesului penal ori pentru a se împiedica sustragerea inculpatului de la urmărire penală", dar procurorii nu au reuşit să dovedească pericolul social pe care l-ar reprezenta lăsarea în libertate a lui Kiss.

"Nu se poate pune problema încălcării pe viitor de către inculpat a regulilor de circulaţie şi a comiterii unor fapte de acelaşi gen, în condiţiile în care în urma săvârşirii faptei în cauză acesta nu mai are dreptul de a conduce vehicule". La mai puţin de 24 de ore, însă, judecătorii de la Tribunal o contraziceau, la recurs, pe colega lor, dispunând arestarea lui Iuliu Kiss pentru 29 de zile.

Decizia nu a fost motivată însă, însă cert e că s-a luat, în parte, şi ca urmare a presiunii mediatice determinate de tragedia prin care trec familiile tinerelor. Ştirile privind victimele studioase şi interlopul băut au inundat presa, iar comentariile opiniei publice au fost din cele mai vehemente.

O premieră

De altfel, după cum a descoperit BIHOREANUL, măsura luată împotriva lui Kiss reprezintă o premieră. "În ultimii doi ani, cel puţin, nicio persoană cercetată pentru ucidere din culpă nu a fost arestată", a recunoscut şeful Poliţiei Rutiere Bihor, comisarul şef Dorin Sava. Iar cazurile nu au fost puţine: doar anul trecut, 52 de persoane au murit în 51 de accidente rutiere petrecute pe raza judeţului. Opt dintre autori au fost reţinuţi pentru 24 de ore de poliţişti, însă niciunul nu a fost arestat.

O dovadă clară a bunăvoinţei cu care sunt trataţi autorii accidentelor rutiere cu victime sau petrecute în circumstanţe grave este cazul lui Andrei Florian Vid, autorul unui accident mortal produs, culmea, în aceeaşi intersecţie Meşteşugarilor cu Barcăului. Aflat la volanul unui Renault, tânărul de 23 de ani, fiu al unui om de afaceri, nu a acordat prioritate de trecere, lovind în plin o maşină condusă regulamentar de un bărbat de 57 de ani, care a murit pe loc. Vid avea tot 1,1 la mie alcoolemie şi a fost reţinut de poliţişti, însă, deşi aceştia au propus arestarea lui, procurorii au considerat că nu se impune.

Pedeapsă suspendată

Pe de altă parte, nici condamnările date de instanţele de judecată împotriva şoferilor care omoară oameni nu încetează să surprindă neplăcut. De pildă, un şofer cu permisul suspendat, care a trecut peste o femeie pe trotuar, iar pe urmă a fugit de la locul accidentului, a fost condamnat  definitiv, recent, de Curtea de Apel, la 2 ani de închisoare cu suspendare!

Accidentul s-a petrecut în pe 9 iunie 2009, pe bulevardul Dimitrie Cantemir, iar autorul este Isztoica Gavril, un orădean de 22 ani rezident în Ungaria. După ce a lovit femeia, şoferul a oprit preţ de câteva secunde, apoi a demarat în trombă, spre surprinderea martorilor, dintre care unii l-au şi urmărit până i-au pierdut urma. Ulterior, s-a prezentat la Poliţie cu avocatul, motivând că a plecat pentru că ar fi fost ameninţat de oamenii care au asistat la accident. Poliţiştii nu l-au reţinut, chit că tânărul nici măcar n-ar fi avut dreptul să conducă. Cercetat şi trimis în judecată pentru ucidere din culpă şi conducere cu permisul suspendat, Isztoica a scăpat ieftin, doar cu suspendare şi plata unor daune de 25.000 euro către moştenitorii victimei.

Regrete târzii

Din nefericire, cazurile de acest gen au devenit o practică în justiţie, indiferent de modul în care s-au produs accidentele şi de lipsa de circumstanţe atenuante a şoferilor inculpaţi. Se va întâmpla acelaşi lucru şi în cazul lui Iuliu Kiss? Rămâne de văzut.

Până una alta, ancheta decurge greoi. Măsurătorile care să clarifice viteza în momentul impactului s-au finalizat doar în parte, iar un prim rezultat arată că interlopul nu ar fi avut 150-160 km/oră, aşa cum declarau ziariştilor martorii, ci doar 90 km/oră.

Expertiza medico-legală, care va calcula alcoolemia pe care bărbatul a avut-o în momentul impactului, încă nu s-a efectuat. Mai rămâne ca aceasta să arate că, de fapt, şoferul era încă treaz la volan şi a zdrobit trei vieţi doar pentru că n-a văzut indicatorul de crengile copacilor, deci Primăria ar fi cea vinovată...


CONT PENTRU DONAŢII
Cine poate, să ajute!

Potrivit medicilor, starea Ancăi Jurcan s-a stabilizat, însă este în continuare gravă, fiind în comă indusă. Tânăra ar trebui transferată la o clinică specializată în străinătate, dar veniturile familiei nu acoperă costurile. Cum nici soţul Mihaelei Jurcan, verişoara Ancăi, nu are o situaţie financiară mai bună, Mircea Ursuţa, avocatul celor două familii, a înaintat deja o adresă firmei Omniasig, unde Iuliu Kiss are poliţă de asigurare, solicitând un avans pentru cheltuielile urgente.

"Poliţa de asigurare acoperă despăgubiri de până la 3,5 milioane de euro. Am solicitat firmei să avanseze o sumă, care se va scădea ulterior din despăgubirile care se vor acorda de instanţă. Nu ştim dacă vor accepta sau nu, însă ar fi important, pentru că acum se mai poate face ceva. Procesul se poate întinde pe ani de zile şi atunci ar putea fi prea târziu", a explicat avocatul.

Autorul accidentului, Iuliu Kiss, şi-a oferit şi el sprijinul, însă discuţiile sunt în stadiu incipient. Până atunci, fratele Ancăi a deschis conturi pentru cei care doresc să le ajute pe fetele care au supravieţuit cumplitului accident: Titularul este Jurcan Călin Ionel, iar conturile RO28BTRL00501201D37505XX (lei) şi RO03BTRL00504201D37505XX (euro).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
35 Comentarii
astia ne conduc
tara este condusa de interlopi, de ce ne surprinde ce se intampla? in alte tari cat de cat normale, oamenii ar fi facut un adevarat taraboi , noua insa ne place paine si circ. asta avem...ce ne dorim. sper ca la randul lor. oamenii astia care judeca cazul sa aiba copii, si sa li se intample exact la fel.
Postat 27 Iulie 2011, 12:29 de dany
avocat
Doseanu un om de cacat, ce om cu constiinta ar incerca prin mijloace neotodoxe sa scape un criminal. Este partas la crima.
Postat 12 Iulie 2011, 12:29 de oradean
anonim
oradeni aveti grija stati in casa baricadati sa nu cumva sa intre cu masina direct in casa maine alt mare botez de \'\'interlop\'\' in oradea.unde va curge bautura la fel de ieftina si contrafacuta ca ei si familiiile lor
Postat 02 Iulie 2011, 23:58 de anonim
aaaaa
ca si el sunt majoritate umbrelor de interlopi din oradea.pe langa beti drogati mai dau si mana cu garda ieftina care faptic nu au bani sa faca pipi in centru dar din gura fac pe toata lumea inclusiv pe garda
Postat 02 Iulie 2011, 23:50 de aaaa
aaaaa
ce va mirati fratilor ca scapa toti boschetrii care isi trimit femeile la produs pt bani si toti drogatii orasului cu bani ca doar barurile si restaurantele sunt pline de acesti mari si mandri oameni ai legii mancand dupa acesti boschetari.asta e valoarea romaniei o viatsa2,3,4,5 etc pt o pizza.2 politisti de frontiera sambata 2 iulie stateau si savurau alt spectacol a unei umbre de interlop din oradea.am trecut cu masina pe langa acel smecher care lovea o fata la mai putin de 50 m de alti oameni mari ai legii po;itia de frontiera, stateau si se uitau.
Postat 02 Iulie 2011, 23:46 de aaaa
@ebihoreanul
pot sa stiu si eu de ce nu mi-ati lasat comentariul in care spuneam oamenilor pagina de relatii cu publicul a MAI?? este o informatie publica!! n-am gresit cu nimica!!! am dat un link catre o pagina oficiala!! oricum...oameni buni...dati o cautare google: ministerul administratiei si internelor, si dupa ce intrati pe pagina lor...in drepata aveti relatii cu publicul; acolo propuneam eu ca toata lumea sa le cerea socoteala pentru conduita subalternilor de la oradea!
Postat 29 Iunie 2011, 20:06 de Dan
accident
Dar cu tanarul care a omorat un batran aflat in logan cam in acelasi loc acum 2 luni ce s-a intamplat ? NIMIC - nemernicul are si acum carnet si se plimba . Ce justitie e in tara aceasta ? Ultimii oameni sunteti ! chiar banu face totul la noi in tara ?
Postat 29 Iunie 2011, 15:29 de dreptate
90 km/ora pe naiba !
Politistilor li s-au facut dosar penal, si nu sunt luate in vedere actele ca a avut 90km/h deoarece nu au fost demonstrate cu dovezi clare care sa certifice aceasta viteza
Postat 28 Iunie 2011, 22:17 de anonim
pentru Laura Gal
Ar trebui sa verificati: nu cumva Marcu Pompiliu mai are inca o condamnare recenta ceva mai consistenta?!? Vreo 8 sau 10 ani pentru trafic de minore?!? Probabil ca nu a ramas definitiva, dar nu strica sa scrieti despre asta ca sa vedem mai bine mediul in care se invart indivizii astia!
Postat 25 Iunie 2011, 20:17 de Herlea
pt pompiliu
ba jegule de pompiliu vad ca nu iti place de procuror?????????? de ce fraiere???? ca te-a prins in offside????? fraiere mai duci femei la produs?????????????????? pana una alta gavra te-a bagat 2 ani la puscarie asa ca taci din gura caraus de cacat ce esti !!!!!!!!!!!! sageata transportatoare in stomac de prezervative folosite si umpute cu cocaina !!!!! pacat ca nu s-a rupt unul in matele tale ca nu apucai sa faci nunta si fata asta era in viata!!!!!!!!!!!!!!! va vine vremea cand lumea o sa va linseze pe toti tiganii valutisti dejectii umane !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 24 Iunie 2011, 17:21 de harangus ioan
sunt alaturi de familia greu incercat si rog ca si toti romanii cu inima sa fie oameni
SUNT DE ACORD CU TINE !!!!!!!!!!!!!!CU UN MIC AMANUNT..........LA FEL SA-I FACEM SI FAMILIEI ''expertului care a concis viteza mincinoasa de 90 km pe ora, si deja pasii spre mascarea, ingroparea, falsificarea cazului se produce, POLITISTILOR ,judecatoarei platita din banii familiei jurcan ani de zile ,CARE L-AU MENAJAT SI S-AU COMPORTAT CU EL DE PE MESTESUGARILOR DE LA ACCIDENT SI LA SPITAL, ACELE GUNOAIE PREFACUTE CARE nici macar bunul simt sa-i bage tiganului poprica sau cum l-o chema fiola in gura cum baga el penisul in femei de roman sarac , caci am inteles ca din nou tiganii nenorocesc suflete curate de romani la ei acasa .INCA ODATA SUNT PENTRU EXTERMINAREA ACESTOR ANIMALE NUMITE TIGANI, CARE DOVEDESC CA DOAR SA DISTRUGA, FURE, NENOROCEASCA, EXPLOATEZE FIINTE UMANE SUNT IN STARE. nimic altceva!!!!!!!!!!!! insa fac pariu ca nu va face nici o zi de puscarie >>>>>>>>>>>>>>>>> doar cele 29 de arest preventiv ........... tineti minte ............!!!!!!!!!!!!!!
Postat 24 Iunie 2011, 17:14 de harangus ioan
90 km/ora pe naiba !
Adriana era ft desteapta, la fel si sora ei, Anca, care au urmat Universitatea BABEŞ - BOLYAI specializarea Afaceri Europene si Management de Programe trebuia saptamana trecuta ca ambele sa-si finalizeze diploma de licenta sau masterat. Inainte au urmat Universitatea din Paris III - Sorbonne Nouvelle, ambele cu burse, inainte de Sorbona au urmat Universitatea din Oradea specialieazarea Relatii Internationale Studii Europene. Pe langa aceste 3 facultati, mai aveau si o bursa la Madrid. Din pacate acest nenorocit i-au distrus tot viitorul, nimic nu va fii la fel, oricat de tare ne am straduii, familiiile si rudele apropriate sunt distruse. La 90 km/ora nu o omorea pe Adriana, asta e clar, doar prostii pot crede ca idiotul avea doar 90 de km/ora, e imposibil asa ceva, la viteza aceea sa faci praf masina, rostogolindu-se de 4 ori. Din pacate orice am face, Adriana nu se va reintoarce, oricati bani ar oferii el . INCHISOARE PE VIATA SAU EXECUTAT DIRECT AR TREBUII. Sau in cel mai rau caz ar trebuii sa-i omoram si lui familia, copilul, nevasta, tot ce are mai scump in viata !!!!! Sa vada si el cum e sa pierzi pe cineva atat de important si pt care te-ai chinuit sa-i oferi tot ce e mai bun
Postat 24 Iunie 2011, 02:08 de anonim
TIGANUL TOT TIGAN RAMANE CHIAR DACA E CORCITURA DE UNGUR
DAR INCA DOUA FETE NENOROCITE??????CINE LE DA BANI????? TIGANUL POPRICA SE GANDESTE ASA :----- 1).oricum instanta va DECIDE sa le dau bani 2). ORICUM VOI TREBUI SA LE DAU MULT MAI MULT DE 10000 3).NU se cade SA DAU LA FRAIERI PE CARE I-AM TOCAT mai mult decat spaga pt proces pt a imi obtine o condamnare de 3 ani cu suspendare oricum 4). daca ma arat eu tiganul popricat cum ca sunt dispus ca vreau sa dau familei mortului ceva , un oscior acolo, atunci BENEFICIEZ 100% SIGUR DE REDUCEREA PEDEPSEI SI PRIMESC CU SUSPENDARE DEOARECE MA INCADREAZA LA CIRCUMSTANTE ATENUANTE SI O BUNA COMPORTARE PE DURATA PROCESULUI PLUS PARERE DE RAU "SINCERA" AMESTECAT CU "REGRETE" CARE COROBORAT CU SPAGA DATA DE MINE CATRE JUDEC. DUCE SIGUR LA CONDAMNARE CU SUSPENDARE.5)> NU IN ULTIMUL RAND ABAT ATENTIA FRAIERILOR CARE SUNT CU OCHII PE PROCES SI LE ADORM VIGILENTA STRANITA DE CATIVA JURNALISTI IDIOTI DUPA DREPTATE
Postat 24 Iunie 2011, 00:41 de muiu ion
gunoiul asta de tigan ungur poprica nu are bani decat ca sa se sparga in besini in fata fraierilor
nu are bani dar nici nu vrea sa dea bani !!!!!!!!!!!!!!!!! curvele tiganului ungur vor pleca de la el, de abea astepta prietenii lui sa i sufle femeile!!!!!!!!!!!! hahahahah gata de el este roata de rezerva la un tico !!!!!!! chiar daca fratesu tiganu boxer vrea sa i gestioneze tarfele nu o sa poata pt ca atatia dusmani cati a avut tiganul poprica inainte i s-au insutit , imultit cu 100. ASA CA NICI BANI DE MITA NU-I RAMANE PT MILITIENI. SI APROPO 10000 DE EURO PT O FATA MOARTA ????? O FATA A CAREI SCOLARIZARE A COSTAT DE 5 ORI MAI MULT POATE????? DA DACA I OMORA tiganului poprica SORA, MAMA , COPILUL????? CAT CEREA EL AVAND IN VEDERE CA SUNT TIGANI SEMIANALFABETI??????????????????????????????? 5.000.000. EURO?????
Postat 24 Iunie 2011, 00:28 de mirceab
donati
@jo stii cat a oferit? 10.000 EUR. Nu ajung nici de 3 zile de tratament si transport la Viena.
Postat 23 Iunie 2011, 12:32 de oradean
sunati
pai de ce nu il sunati pe vinovat ca am inteles ca s-a oferit sa dea bani pt victima sa o transporte la un spital mai bun chiar daca e inchis sigur are familie eu asa as proceda in starea care e probabil fata fiecare sec conteaza lasati conturile romanii deabia au bani de paine
Postat 22 Iunie 2011, 10:15 de jo
DUPA ACCIDENT POLITISTUL SAVA L-A LASAT SA SE INTOARCA LA NUNTA
TIGANUL POPRICA SI TOT NEAMUL LUI DE TIGANI VALUTISTI S-AU INTORS LA NUNTA DUPA CE AU OMORAT-O PE FATA SI PE CELELATE DOUA LE-A BAGAT IN COMA
Postat 21 Iunie 2011, 21:16 de PUNETI MANA PE ARME
tu ai impresia ca numai in Italia , spania
fetele sunt abuzate este si in Romania, ia vedeti cate femei nu o fac ca sa nu moara de foame sau direct ca sa nu o faca de gratis, toate merg pe interes ce e aia dragoste, sexxxx, sexxx asa se vor afce copii cu foarte mult sexxx dar pe banii
Postat 21 Iunie 2011, 21:14 de asta si este ideea
http://www.youtube.com/watch?v=4glrJHs5zLQ&NR=1
MARTURIA UNEI FETE CARE A FOST DUSA LA PROSTITUTIE IN ITALIA JUDEPANA ANCA COMSA DECLARA CA nu prezinta pericol public tiganul poprica
Postat 21 Iunie 2011, 21:10 de anca comsa
MARTURIA UNDEI FETE CARE A FOST DUSA LA PROSTITUTIE IN ITALIA
VEZI FILMUL ASTA CA SA VEZI CUM SI-A CUMPARAT tiganul poprica masina si casa si acel mercedes ca sa omoare fete destepte si cinstite ?v=4glrJHs5zLQ&NR=1 ?v=LTmCuqdZJIs ?v=NCR380GFQPA
Postat 21 Iunie 2011, 20:56 de judecatoarea comsa
serios
bai oameni nebuni da ce treaba au interlopii,drogurile,prostitutia cu accidentul asta.nu sunteti normali?a fost deja arestat.ce va mai deranjeaza acum???
Postat 21 Iunie 2011, 20:39 de finu
PROXENETUL poprica ucide si nenoroceste fete sarace SI FETE BURSIERE LA SORBONA SI fete naive
MAMELOR CE AZI DUCETI LA GRADINITA O FETITA.........DACA AZI INCHIZI OCHII , DACA AZI INCHIZI GURA, DACA AZI ITI INCHIZI URECHILE MAINE FETITA TA SAU CHIAR ..........BAIETELUL TAU vor cumpara vila unui rahat de tigan ca poprica si un mercedes scump cu care sa omoare fete destepte de SORBONA care nu au stat la vrajala lui de analfabet cu tupeu de cartier copii tai ,vaginul fetitei tale.....anusul baietelului tau......gura si buzele copilului tau mult iubit VOR INGHITII TOATE PENISURILE NEGRILOR, ARABILOR, MUSULMANILOR INSOTITE DE BATAI, TERORIZARI,NENOROCIRI SI PENTRU A CRESTE CONTUL SI VILA UNOR TIGANI ANTIROMANI CA SI ACESTI TIGANI CRIMINALI CA poprica si neamul lui iar cand dreptate iti vei cere o nemernica de isterica de jupulicatoare ca comsa anca iti va condamna cel ce ti-a imbracat in sperma odrasla ta iar el in mercedes 320s class va spune ca nu PREZINTA PERICOL PUBLIC CI TU REPREZINTI PERICOL PUBLIC PT CA INCERCI SA ITI CERI DREPTATEA PUBLIC(normal mita nu se da public si nu se acepta public la fel ca si traficul de influenta) ?v=wmHTBiARFLw
Postat 21 Iunie 2011, 20:37 de judecatoarea comsa
AM SPUS-O DE LA INCEPUT
AM SPUS-O DE LA INCEPUT CA PROCURATURA SI JUSTITIA ROMANA II FAC SCAPATI PE INTERLOPI !! lucreaza mana in mana si oricate articole scrieti voi tot le da cu suspendare !!! ASTIA INVART DIN EXCROCHERII MILIOANE DE EUROI SI ISI TIN SPATELE UNI LA ALTII !!!!! IN TARA ASTA NUMAI POTERELE VOR PUTEA FACE ORDINE DUPA REINTRODUCEREA PEDEPSEI CU MOARTEA PENTRU ASEMENEA JEGURI DE INTERLOPI !!!! TRAFIC DE FIINTE UMANE, DROGURI, CRIMA ORGANIZATA ...... NICI O SANSA DE DREPTATE . PUNETI MANA PE ARME ROMANI SI FACETI-VA DREPTATE CA BUGETARII SE CAPATUIESC PE SEAMA VOASTRA SI IN DEFAVOAREA VOASTA !!!!
Postat 21 Iunie 2011, 19:53 de TELESPECTATORUL
vor prostitutie gratuita
daca ar sti mamele ce sufera carnea din carnea lor adica fetele lor pentru ca religia nu i permite realitatea ar fi genocid social, deci ne pare rau de victime atat soferul cat si fetele dar asta se poate foarte usor remedia si fara mult tam-tam, dar ne place ARENA de la ROMA.
Postat 21 Iunie 2011, 16:22 de comunisti
a te preface ca traiesty denota o usoara inclinatie spre nebunie
ESENTA este ca sistemul ascunde DE CE? aparent se preface zambeste protocolar semneaza dar in REALITATE reneaga toata alinata ce se intampla , cine are de suferit : cetateanul. Vreti jertfe umane nicideum un viitor civilizat si ce poporul vrea asta primiti, in 20 de ani noi suntem mereu amenintati, traim cu frica ca maine pot in locul soferului sau in locul victimei asa NE PLACE, de aceea nu schimbam nimic.Ori traim in democratie ori la spitalul de nebuni.
Postat 21 Iunie 2011, 14:58 de comunisti gandeauasa
sooooccc o lume distrusa de iluzii suntem
am intrat in UNIUNEA EUROPEANA si va aduc la cunstiinta ca romania nu restecta legislatia ca membru al uniunii europene, Romania din pacate inca mai este un stat COMUNIST, mergeti la rusi si tineti umbra la STALIN, daca nu vreti Progres si inghititi minciunile scrise de altii va priveste, ramaneti la oi si GATA cu atata judecata, este rational ca un Turist italian sa si permita o PROSTITUATA dar Romnia nu accepta realitatea ea vrea sa ascunda realitatea si ceea sce se intampla, Turisti au banii chefuiesc se simt bine nu intereseaza mentalitatea Romanului: cumpara ati inteles cat timp noi ne prefacem nu vom trai sanatos, cat timp acce[tam realitatea evoluam gasim solutii punem accent pe calitatea vietii individuala nu in TURMA, HAITA, necesitaiile sunt individuale.tehnica isi spune si ea amprenta in viitor.
Postat 21 Iunie 2011, 14:46 de pe cuvant
e bine sa stiti
"Bordelurile au fost interzise in Italia inca din anul 1959, insa prostitutia individuala este tolerata. Instanţa de judecată a dat curs cererii procurorilor ca Berlusconi să compară de urgenţă pentru presupuse relaţii sexuale plătite cu o tânără dansatoare marocancă, Karima el Mahroug, zisă Ruby, pe când aceasta nu împlinise 18 ani, vârsta legală pentru prostituţie în Italia. " DECI COTCOTCODDDDAAAC unde este legala Prostitutia nu mai latrati stit cate tari au legalizat prostitutia? NUUU studiati deci este absurd sa traiesty unde prostitutia e platita si vi intr o trara unde esti judecat pentru ceva unde ai trait este legal, idem si alcoolul la volan e asa de usor sa judeci dar daca ati fi in locul lor cum ati evolua in bine sau rau? si de ce nu recunoasteti exista Prostitutie in Romania protejata de sistem, exista Droguri in romania cu ce ne incalzeste pe noi PUSCARIA cand ele oricum ajung in Romania-SITEMUL e varza , noi oricand putem fi manipulati.
Postat 21 Iunie 2011, 14:19 de cultura generala
asta e sistemul in care traim
de ce va mirati pana acum nu ati simtit privilegile acordate anumitor categorii sociale, ce dreak aveti ati fost OBRBI pana acum acum vi se descreteste creierul de la prea mult alcools si curvari traite, acum vedeti REALITATEA pana acum ce ati facut ati dormit linistiti lasa ca nu i capra mea, rusine sa va fie la totii puteti arunca cu pietre ca sistemul tot acelasi ramne, iesiti restul si DONATI ca asa se schimba viata in bine, de ce sa doneze? cine imunea acest mecanism sistemul public, DONATI, altii ucid si distrug si altii peticesc, asta e VIITORUL nostru, si Doanatia e o forma de masca faptele de sterge urmele unei societati bolnave si care regreseaza, de ce Donatii sa si asume responsabilitatea :parintii, statul daca e cazul, inculpatii asa ce faceti? PETICITI, felicitari!
Postat 21 Iunie 2011, 14:03 de dan oradeanul
asta e sistemul in care traim
de ce va mirati pana acum nu ati simtit privilegile acordate anumitor categorii sociale, ce dreak aveti ati fost OBRBI pana acum acum vi se descreteste creierul de la prea mult alcools si curvari traite, acum vedeti REALITATEA pana acum ce ati facut ati dormit linistiti lasa ca nu i capra mea, rusine sa va fie la totii puteti arunca cu pietre ca sistemul tot acelasi ramne, iesiti restul si DONATI ca asa se schimba viata in bine, de ce sa doneze? cine imunea acest mecanism sistemul public, DONATI, altii ucid si distrug si altii peticesc, asta e VIITORUL nostru, si Doanatia e o forma de masca faptele de sterge urmele unei societati bolnave si care regreseaza, de ce Donatii sa si asume responsabilitatea :parintii, statul daca e cazul, inculpatii asa ce faceti? PETICITI, felicitari!
Postat 21 Iunie 2011, 14:03 de dan oradeanul
justitie???
pina la urma observan ca de vina este si justitia - dupa ce ca mor atitia din cauza accidentelor, nici unul sa nu ajunga pa pirnaie..... cam ieftin , nu credeti? bine ca mai face presa presiune pe anumite lucruri, ca daca nu, vai si amar ar fi de tara asta - premiu pt bihoreanul din acest punct de vedere - dar justitia de ce nu trebuie sa dea socoteala nimanui?????????? astea sunt legile in Romania sau asta e un mod special de a judeca lucrurile???????? nu e cazul ca cineva sa schimbe lucrurile?????? pina cind??????? accident rutier numesc cel in care soferul respecta regulile de circulatie si din motive ce nu depind de el, provoaca un accident , in schimb , cind soferul bea la volan,e vitezoman,nu respecta indicatoarele, nu respecta ceilalti soferi, ii mai putem numi soferi ce fac accidente sau criminali???????????? pe toti cei ce depasesc viteza legala cu mai mult de 20km/h i-as trimite sapt, timp de jumate de an cite o ora, sa faca o ora de conducere la scoala de soferi (preventiv) si daca nici asta nu functioneaza, trebuiesc gasite solutii ca si atare - nu e corect sa ne omoram intre noi (chiar daca justitia permite) , ca mai apoi sa zicem:am facut si eu un accident!!!!!!!
Postat 21 Iunie 2011, 13:11 de nicu
documentati-va!!
D-na LAURA GAL pt cultura ta generala lago di garda e pur si simplu un lac nu o statiune,in al doilea rand marcu pompiliu e condamnat la 7 ani pt trafic de persoane in prima instanta pe cind paprika poate e mare proxenet dar nu e dovedit niciodata si nu in ultimul rand tu esti o mare VARZA care adora sa faca din cacat zbici!
Postat 21 Iunie 2011, 13:03 de muiu ion
Ce Lege
Ce tara si ce legi??? Sa i se confiste averea si sa plateasca toate cheltuielile si inchisoare pe viata....altfel ce rost are sa merg treaz, sa respect semnele, sa conduc sub limita legala??? FACETI ODATA LEGI IN TARA ASTA....si respectatile....mama ei...de viata
Postat 21 Iunie 2011, 12:09 de IONUT
gavra la puscarie
PE CIND LA PUSCARIE CU SUCURISTO-COMUNISTUL PROCUROR GAVRA?GAVRA ESTE APARATORUL INFRACTORILOR DIN ORAS SI UN TORTIONAR COMUNIST.ASTA TREBUIE BAGAT IN SPATELE GRATIILOR SI ARUNCATA CHEIA DE LA CELULA PENTRU CITI A BAGAT NEVINOVATI LA PUSCARIE.LA MOARTE CU GAVRA
Postat 21 Iunie 2011, 11:42 de pompiliu
Felicitari presei !
mergi linistit pe drum si da peste tine un nenorocit care, cel putin, circula cu viteza peste limita admisa. acuma sa vedem ce e si cu alcolemia.
Postat 21 Iunie 2011, 11:36 de corso
dumnezeu sa le dea sanatate
Dumnezeu sa le aiba in paza pe Anca si Mihaela, sa traiasca si sa-si revina fara traume si sechele. Ideea cu contul de ajutorare este foarte buna, numai o zi in Viena am aflat de la un prieten costa 2300 de euro cu tratament. Sper sa donam cat mai multi oradeni sa ajutam familia in greutatea si cosmarul care sunt din cauza unui inconstient. Interlopul de Paprika trebuie sa plateasca cu ani multi de puscarie pentru crima produsa. O fata frumoasa si desteapta cum scrie articolul a murit din cauza lui, o viata care era in floare a fost curmata. Dumnezeu sa o odihneasca .
Postat 21 Iunie 2011, 09:33 de cititor
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON