URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Decembrie 2018, 17:55

Surprizele lunii decembrie la Teatrul Regina Maria din Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Luna decembrie este aproape de final şi înainte ca sărbătorile să-şi aştearnă calmul şi armonia peste oraş, vă invităm, atât pe cei mici, cât şi pe cei mari, să trăiţi magia scenei alături noi la Teatrul Regina Maria!

Joi, 13 decembrie, de la ora 19:00, la Sala Arcadia, va avea loc spectacolul O POVESTE FOARTE SIMPLĂ, care a câştigat anul acesta, în cadrul festivalului "Aplauzele de aur ale Bucovinei" de la Cernăuţi, premiul pentru cea mai bună coloană sonoră. Destinele unor animăluţe inimoase se împletesc într-un mod neaşteptat cu cele ale stăpânilor lor, dând viaţă unei poveşti foarte simple despre dragoste, sacrificiu şi familie. Un spectacol cu umor, surprize şi tâlc, care vă va impresiona până la lacrimi.

Vineri, 14 decembrie, de la ora 19:00, la Sala Mare, spectacolul SCRIPCARUL PE ACOPERIŞ, cel mai îndrăgit muzical montat pe scena Teatrului Regina Maria, se joacă din nou cu sala aproape plină, aşa că, dacă nu aţi achiziţionat încă bilete, vă îndemnăm să vă grăbiţi!

Vă reamintim că reprezentaţia din 15 decembrie a spectacolului URSUL ŞI CERERE ÎN CĂSĂTORIE s-a suspendat din motive organizatorice, iar cei care doresc să li se returneze contravaloarea biletelor sunt rugaţi să se prezinte la agenţia teatrului. Pe cei care şi-au achiziţionat biletele online, îi rugăm să trimită un e-mail la adresa info@biletmaster.ro.

Duminică, 16 decembrie, de la ora 19:00, la Sala Mare, vă invităm să asistaţi la încercarea domnului Jurdan de a se integra în înalta societate: se înscrie la cursuri de dans şi arte marţiale, angajeză profesori de teatru şi filosofie, iar casa şi-o decorează cu cele mai impunătoare opere de artă. Însă, toate acestea, în loc să-i aducă înnobilarea, îi oferă rolul de bufon în "spectacolul" creat de el însuşi. DOMNUL JURDAN - o lecţie hazlie despre autenticitate.

Sâmbătă, 22 decembrie, de la orele 11:00 şi 13:00, la Sala Arcadia, aveţi ocazia să-i cunoaşteţi atât pe Moş Crăciun, cât şi pe Moş Nicolae în cea mai recentă premieră a Trupei Arcadia – spectacolul SANIA LUI MOŞ CRĂCIUN! Reprezentaţia de la ora 11:00 este deja sold out, însă mai sunt câteva bilete de la ora 13:00 pentru cei care nu au reuşit încă să-şi rezerve locurile. Ajutaţi-l pe Moş Nicolae să-şi găsească "şorofu`" de la cizma zburătoare şi aflaţi dacă va reuşi Moş Crăciun să salveze magia sărbătorilor prin proiectul său special menit să încurajeze personajele negative din poveştile pentru copii să facă fapte bune.

Biletele pot fi achiziţionate de la Agenţia Teatrului de marţi până vineri în intervalul orar 12:00 – 18:00, iar în weekend între orele 10:00 – 13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0372/368.475.

DE CRĂCIUN, DĂRUIEŞTE TEATRU!

În perioada sărbătorilor ne găsiţi la Târgul de Crăciun, unde, la căsuţa cu cadouri teatrale, puteţi afla mai multe despre ofertele pe care le-am pregătit special pentru dumneavoatră! Astfel, până în data de 30 decembrie, în zilele impare, vom fi prezenţi în Piaţa Unirii între orele 16:00 – 21:00, iar în weekend între orele 16:00 – 22:00.

De asemenea, în perioada 13-21 decembrie, începând cu ora 19:00 şi în perioada 23-30 decembrie, începând cu ora 16:00 puteţi achiziţiona bilete direct de la colegii noştri din căsuţă, la oricare dintre spectacolele care apar în programul lunilor decembrie, ianuarie şi februarie!

Vă aşteptăm la teatru!

Ramona Gabriela Nemeş

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON