URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Decembrie 2018, 10:08

La mulți ani, Andrian Locovei!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Face teatru, cântă, joacă fotbal. Acum două luni a interpretat pentru prima dată pe scena teatrului din Bucovina natală. Împlinește vârsta maturității. Andrian Locovei ni s-a confesat cu tot cu emoții... (Cl.G.)

- Ești bucovinean, născut în Ucraina, ai studiat la Târgu Mureș și locuiești la Oradea. Cum se amestecă toate identitățile acestea în destinul tău?

- Aș face comparația cu o jucărie dăruită unui copil, pe care el o primește și o descoperă în timp, îi observă culorile, formele, utilitatea. Într-adevăr, e un drum lung pe care l-am parcurs din 1995 până în 2019, un drum aventuros în tot ceea ce presupune arta, dar pe care merg mai departe.

- De ce teatru și nu altceva? De ce Mureș și nu Moscova, să zicem?

- Oportunitatea în acel moment pentru mine a fost Târgu Mureș. A fost o decizie majoră pentru mine atunci, deși nu eram conștient de asta.

- Ai o pasiune despre care lumea știe: muzica. Mai ai și alte hobby-uri?

- Am de fapt două hobby-uri. Unul ar fi muzica, într-adevăr, îmi place orice gen de muzică. Al doilea, mai puțin cunoscut, este fotbalul, pe care din păcate îl cam neglijez; fac parte dintr-o echipă de fotbal pe teren sintetic, Clima Art, și când pot, încerc să împac utilul cu plăcutul. Consider fotbalul ca o soluție de deconectare de la tot ce presupune efortul artistic.

- Ai fost de curând la Cernăuți într-un turneu cu Teatrul „Regina Maria”. Ai ajuns din nou acasă, în locurile natale, ca actor. Cum a fost?

- Când am ajuns la Mureș, în 1995, scopul meu era să mă întorc la Teatrul din Cernăuți și să joc teatru acolo, acasă, să facem o trupă de teatru românesc. Din păcate acest lucru nu s-a putut realiza, nu din cauza noastră, ci din rațiuni politice; cunoaștem cu toții situația Bucovinei în momentul de față. N-am jucat niciodată la Cernăuți până în toamna asta și a fost o seară plină de emoție, la care au contribuit, printre alții, directorul Liceului „Mihai Eminescu”, la care am fost a doua promoție - primul liceu românesc din Bucovina -, părinții mei, cărora le datorez enorm de mult. Îmi amintesc doar flash-uri din acea seară, atât de emoționat am fost. Au fost multe lacrimi, dar de bucurie.

- O să închei cu o întrebare-clișeu, pentru că împlinești o vârstă rotundă. Ce îți dorești pe mai departe?

- În primul rând să fim sănătoși cu toții, dar din punct de vedere moral, uman. Îmi doresc ca familia mea - soția și fiul meu - să îmi fie alături, ca teatrul să meargă bine și să aibă producții de calitate. Sunt un tip pasional în toate, nu-mi place ca lucrurile să treacă pe lângă mine.

Cel mai recent rol al lui Andrian Locovei e în spectacolul „Avalanșa”, care se joacă în 5 și 6 decembrie, de la ora 19, pe scena Teatrului „Regina Maria”.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON