URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Iulie 2019, 17:00

Urgia de la Academia de Poliţie: 74% din doctoratele verificate sunt bănuite de plagiat. Pe listă, o judecătoare din Oradea

Urgia de la Academia de Poliţie: 74% din doctoratele verificate sunt bănuite de plagiat. Pe listă, o judecătoare din Oradea Loredana Doseanu (foto, în picioare) le predă studenţilor de la Drept, la Universitatea privată Agora (sursa foto: ovidan.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un raport al Corpului de Control al ministrului Afacerilor Interne a scos la iveală că 74,3% din tezele susţinute între anii 2011 şi 2016 la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" sunt suspecte de plagiat, după ce au fost verificate printr-un soft anume creat pentru identificarea similitudinilor.

Într-un articol publicat joi, Press One, sub semnătura Emiliei Şercan, scrie că 61 de lucrări testate prin program au similitudini cu alte lucrări. Totuşi, Comisia de Etică a Academiei nu a verificat aceste teze de doctorat, pentru a lămuri dacă sunt într-adevăr plagiate.

Prag de alertă

Printre cei 61 de doctori se numără şi Loredana Doseanu, judecătoare la Curtea de Apel Oradea, lector la Universitatea Agora şi totodată soţia avocatului Răzvan Doseanu. Aceasta şi-a susţinut teza de doctorat, intitulată "Protecţia tinerilor şi a femeilor în dreptul muncii naţional şi european", la Academia de Poliţie în 2015, sub coordonarea profesorului Alexandru Ţiclea.

Press One nu precizează în ce procent s-a dovedit lucrarea lui Doseanu similară altora, dar este cert că softul a constatat o depăşire a pragului de alertă.

Acum, Comisia de Etică a Academiei de Poliţie va trebui să analizeze tezele de doctorat suspecte de plagiat, pentru a lămuri suspiciunile.

"Eu am fost plagiată!"

Judecătoarea Loredana Doseanu susţine însă că nu are deloc emoţii, pentru că lucrarea ei de doctorat este originală, ba chiar a fost supusă unei testări similare, printr-un soft, şi în 2015, când a susţinut-o.

"Am cunoştinţă că a fost supusă recent unei verificări şi că au rezultat similitudini, dar de fapt alţii m-au plagiat pe mine. Am verificat fiecare pasaj în parte şi toate au similitudini cu lucrări ulterioare, din 2016 şi 2017. Acest soft nu plasează în timp similitudinile", a declarat Doseanu, joi, pentru BIHOREANUL.

Practic, pasaje din teza sa de doctorat au fost preluate ulterior de studenţi şi masteranzi, în propriile lor lucrări, şi de aceea soft-ul a identificat similitudini, fără însă a evidenţia care este sursa informaţiilor. Or, a declarat Doseanu, acest aspect a încercat să-l lămurească şi prin explicaţiile transmise corpului de control. "Cu certitudine nu există niciun plagiat referitor la teza mea de doctorat", a concluzionat judecătoarea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON