URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Iulie 2011, 09:07

Universitatea din Oradea, pe locul 3 la cercetare dintre universităţile româneşti mici

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În funcţie de rezultatele obţinute de universităţi la capitolul cercetare ştiinţifică conformă cu normele internaţionale în perioada 2002-2011, contabilizate de Asociaţia Ad Astra, site-ul money.ro a realizat un clasament al universităţilor publice mici din ţară.

Practic, au fost excluse din studiu universităţile din Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Cluj Napoca. Ad Astra a ţinut cont de numărul de articole ştiinţifice la standarde internaţionale publicate, dar şi de alţi indicatori (scorul relativ de influenţă şi scorul relativ de influenţă individual).

Cu 532 de articole ştiinţifice, Universitatea din Oradea s-a clasat pe poziţia a treia, după Universitatea din Craiova şi Universitatea Transilvania din Braşov.

În clasament, după Oradea vin universităţile Dunărea de Jos din Galaţi, Ovidius din Constanţa, Valahia din Târgovişte, cele din Bacău şi Piteşti, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, respectiv Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Asociaţia Ad Astra a lansat în martie 2006 Cartea albă a cercetării din România, unde Universitatea din Oradea s-a aflat pe locul 16 din 299 de instituţii analizate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
just
@lili: da, ai dreptate. sa stii insa ca si in oradea exista cineva care a trecut cu vederea o perioada de 6 ani din viata in CV. bine, eu banuiesc ca la data la care a terminat liceul(in epoca)nu a intrat la facultate(pe vremea aceea era totusi o selectie)si de aceea trece sub tacere acea perioada. asta e, acum e si "sorbonel" si detine si alte functii "emportante"
Postat 12 Iulie 2011, 23:04 de dan justitiarul
@abc
Iata! Facultatea de Spaga cu contributie zero la cele 530 de lucrari isi face reclama! <http://rubenbudau.wordpress.com/2011/07/07/universitatea-din-oradea-locul-3-in-topul-celor-mai-bune-universitati-2011/>
Postat 12 Iulie 2011, 18:16 de sorbona
@abc
Dupa cum stiu, zero. Exista cazuri, cu multe ISI-ri, scor mare, care nici macar la premiile din 2007-2009 nu au fost \"suficient de buni\".
Postat 12 Iulie 2011, 18:06 de sorbona
curiozitate
stie cineva cite din acele nume se regasesc pe lista cu gradatiile de merit?
Postat 12 Iulie 2011, 16:19 de abc
clasament nesemnificativ
Cu toate ca ma bucur de fiecare data cand se mai aude si ceva bun despre Universitatea Oradeana, sunt de parere ca trebuie sa fim constienti in cea ce priveste realitatea. Clasamentul Money.ro nu este un clasament Ad Astra. Se bazeaza numai pe datele Ad Astra, dar foloseste cifre absolute. Sa vedem putin mai realist: Univ.Craiova are 883 de ISI-ri la cca 990 de cadre = productie stiintifica de 0.89. Brasovul are 722 ISI la 930 de cadre = 0.77. UOradea are 532 la cca 1350 de cadre = 0.39 [adica daca mai impartim la 10 ani primim 0.03 ISI-ri pe cadre didactice pe an! Trist!] Hai sa vedem si pe cei care sunt dupa UO in clasament... Galati are 512 ISI la 680 de cadre = 0.75!!!! Constanta 537 la 761 = 0.70!!!! ETC. Dati seama ca nu este tot una sa ai 10 articole publicate de 100 de cadre sau sa ai 9 publicate de 10 cadre... Nu? In fine daca va uitati la acele 532 de articole ISI o sa va mirati ca acelasi nume se repeta, in primul rand de la Stiinte (fizica, matematica, biologie, chimie, informatica), Farmacie, Ingineri, iar in rest, cu cateva exceptii, pauza.... Mare va fi surpiza cand va anunta Funeraru rezultatele clasificarii!
Postat 12 Iulie 2011, 15:35 de sorbona
deschideti ochii
Nu vad care e marea voastra bucurie?! In clasamentul AGREGAT Ad Astra sorbonica se afla pe locul 23. Locul 3 in liga a 2-a e chiar asa un motiv de lauda? Cate din specializarile si departamentele UO nu contribuie cu nimic la acest clasament desi sunt burdusite de profesori? Cum au promovat acestia? Noroc cu max 10 persoane care au adus punctaj (biologie, informatica, matematica si ceva chimie si medicina-nesemnificativ la cati ard gazul de pomana pe acolo). Sa publice Antal lista cu cei care au publicat sa vedeti cati sunt in realitate:))
Postat 12 Iulie 2011, 14:48 de Cristi.B
agora etc.
legea lui Filip nu va fi promulgata
Postat 12 Iulie 2011, 12:50 de poli
nu mustaci degeaba
... inainte de vreme! Cand U.O are merite, are! Dar asteapta sa vezi pe ce loc se va situa cand se va finaliza clasificarea universitatilor. Atunci sa mustacesti! Ca se va reduce finantarea de la buget, bani din taxe nema, dupa ce se va adopta legea lui Filip, asa ca draga Mustacila, s-ar putea sa ajungi putin somer.
Postat 12 Iulie 2011, 12:28 de lili
Erata
Vai vai, ati uitat din articol cuvantul Sorbonica. Cum se poate asa ceva? Va rog sa remediati rapid ca se supara sefu'!
Postat 12 Iulie 2011, 11:43 de Mustacila
nu
Nu. La Ad Astra era bun, la Guvern era cu "omisiuni".
Postat 12 Iulie 2011, 10:57 de lili
Ad Astra
Asociatia Ad Astra nu e cea la care funeriu si-a trimis un CV modificat?
Postat 12 Iulie 2011, 09:28 de dan justitiarul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON