URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Septembrie 2018, 10:03

Şcoala Doctorală a Universităţii: Tezele de doctorat lipsă vor fi recuperate de la Biblioteca Naţională

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce BIHOREANUL a arătat, într-un articol publicat în ediţia tipărită din această săptămână, că un inventar făcut de Consiliul pentru Studii Universitare de Doctorat (CSUD) din cadrul Universităţii orădene a scos la iveală că 16 teze de doctorat susţinute la Oradea lipsesc din arhiva instituţiei, deşi ar trebui să se regăsească aici, directorul CSUD, Cătălin Ţarcă, a anunţat că toate aceste opere vor ajunge la Biblioteca din campus.

CSUD a început procedura de recuperare a acestor lucrări, transmiţând o adresă către Biblioteca Naţională a României "în vederea identificării tezelor lipsă", după cum se arată într-o informare transmisă joi de directorul CSUD către BIHOREANUL. Aşa cum şi articolul a arătat, toate cele 16 teze se regăsesc la Biblioteca Naţională. "În urma corespondenţei cu persoanele abilitate din cadrul Bibliotecii Naţionale a României, s-au demarat acţiuni pentru întregirea arhivei IOSUD – Universitatea din Oradea", a mai transmis Ţarcă.

Concret, a explicat acesta pentru BIHOREANUL, Biblioteca Naţională şi-a dat acordul pentru a furniza CSUD toate cele 16 teze în format electronic, scanate. "Este doar o chestiune de timp până când vor fi recuperate", a precizat Ţarcă.

Unele dintre aceste teze au şi fost depuse la Universitate, chiar de doctorii care acum au aflat că lucrările lor lipsesc. Directorul CSUD a precizat însă că nu este relevant numărul tezelor deja recuperate, nici autorii lor, pentru că oricum toate cele 16 lucrări vor fi luate de la Biblioteca Naţională.

"În concluzie, toate cele 16 teze de doctorat "de negăsit" există şi au fost fie recuperate, fie identificate, urmând să demareze procedurile pentru depunerea lor la Biblioteca Universităţii din Oradea", a mai spus Ţarcă.

Citeşte pe această temă şi articolul: "Doctori fără urme: 16 teze de doctorat, unele suspecte de plagiat, lipsesc din arhiva Universităţii din Oradea"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON