URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iulie 2018, 19:27

Rectorul UVT, în chestiunea plagiatului lui Bodog: Comisia de etică va trebui să ne lămurească ce înseamnă similitudine

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comisia de Etică a Universităţii de Vest din Timişoara va trebui să-şi explice hotărârea dată în cazul tezei de doctorat a fostului ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, lucrare despre care a decis că are un grad de similitudine de 36%.

Rectorul UVT, Marilen Pirtea, a cerut în scris Comisiei ca, până marţi, să spună dacă similitudinea înseamnă plagiat. Potrivit hotnews.ro, Pirtea a declarat că nu îi este clar verdictul dat de Comisia de Etică.

"Am făcut o adresă scrisă spre Comisia de etică, pentru ca până marţi să ne lămurească ce înseamnă similitudine în varianta comisiei, pentru că preşedinta nu poate spune singură", a afirmat Pirtea pentru hotnews.ro.

În funcţie de acest răspuns, conducerea Universităţii de Vest va transmite o propunere către Ministerul Educaţiei şi Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare.

După ce jurnalista Press One, Emilia Şercan, a dezvăluit, în toamna anului trecut, că Florian Bodog a plagiat două treimi din teza de doctorat susţinută la Universitatea de Vest din Timişoara sunt plagiate, pe 17 iulie, Comisia de Etică a acestei instituţii a publicat raportul analizei făcute, arătând că "există un grad de similitudine de 36% în teza de doctorat cu titlul Managementul şi marketingul unităţilor sanitare, elaborată de dl. dr. Bodog F. Florian Dorel, în domeniul ştiinţe economice, teză coordonată de dl. prof. univ. dr. Mihai C. Demetrescu şi de dl. prof. univ. dr. Gh. Gh. Ionescu, şi susţinută în cadrul Şcolii Doctorale a Facultăţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor, în anul 2008, ceea ce nu respectă standardele de calitate actuale şi etică profesională în modul de elaborare şi redactare a tezelor de doctorat".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Dom'marilen/marinel, va spune Academia Romana ce inseamna!
SIMILITÚDINE, similitudini, s. f. 1. Potrivire, asemănare, identitate (între două lucruri sau două acțiuni). IDENTITATE, (În vorbirea curentă) Asemănare foarte mare, pînă la confuzie. Dar stiti toate acestea pt. ca si d-voastra v-ati confruntat cu niste acuzatii de plagiat, nu dezvolt, e plin netul. Era mai bine daca va abtineati de la comentarii, chiar daca bodog e psd-ist si ca adversar e pacat sa ratati sa-i trageti un sut, nu uitati ca mai ieri, pe vremea marelui usl-am erati la aceeasi masa!
Postat 22 Iulie 2018, 17:32 de pinonel
Plagiatiul nu e solutia
Daca a plagiat nu e bine. La unguri a fpst prins ca trisat pana si presedintele ungur/ungar. "Acuma" o sa se umfle ficatii in revizionisti precum un cimpoi.
Postat 21 Iulie 2018, 23:48 de Alcor
Parti dull
Acuma deja vine unu da dea înapoi. Probabil softu e virusat de Soros, nu? Sau de acolitii lui? Se mai face o verificare după ce intra Putin pe fir. Da se roage roșiatii sa nu intre APT13 pe ei că o să avem celebrite romanesc grotesc
Postat 21 Iulie 2018, 20:47 de poiu
molima nationala
Am vazut ceva ce nu mai ai cuvinte intr o printarie,ca i plin in Oradea,un student sa intors disperat ca i sa pus coperta pe lucrarea de licenta a altcuiva si omul sincer a zis ca abia dupa ce a predat 2 exemplare si a dat seama citindu si acasa apoi exemplarul ramas,deci nici macar nu sa uitat ce a predat comisisei de licenta,sau poate habar nu avea,in concluzie 99,9 la suta din lucrarile de licenta in Oradea sunt plagiate,apoi scade procentul la masterat si doctorat,eu zic ca ministrul bihoreal nu a sarit rau calul.
Postat 21 Iulie 2018, 20:39 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON